-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Και αποδεδηγμένα εαν είναι να σε πατήσει αυτοκίνητο καλύτερα να ειναι η 159 και μάλιστα με διαφορά γιατί εαν σε πατήσει η 3... την έβαψες.
την έβαψαν οι πεζοί με τόσες τριάρες που θα πουληθούν
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και αποδεδηγμένα εαν είναι να σε πατήσει αυτοκίνητο καλύτερα να ειναι η 159 και μάλιστα με διαφορά γιατί εαν σε πατήσει η 3... την έβαψες.
την έβαψαν οι πεζοί με τόσες τριάρες που θα πουληθούν
Ευτυχώς θα ειναι 316 ... οπότε μικρό το κακό
-
Ουυααααοοουυ.... επιτελους η Αλφα εδωσε σημασια στον τομεα που τοσο πολυ σνομπαριζε (γιατι λεει και καλα, εμεις στριβουμε καλα αρα θα αποφυγουμε την στραβη, αρα δεν χρειαζομαστε ασφαλεια.... τρομαρα τους).
Τεσπα, οι καιροι και τα μυαλα αλλαζουν... ευτυχως!
Παντα τετοια!!! -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ήρθαν και τα 5 *****
http://www.euroncap.com/images/results/large_family_cars/car_248_2006/Alfa Romeo 159 Datasheet.pdf
τους βαθμούς που τους λέει? Γιατί άστερα υπάρχουν πολλά Και που υπάρχει λίστα με τους βαθμούς των υπολοίποων?
Αναλυτικοτερα:
Car-----Front-------Side-------Seatbelt-----Child protection----Pedestrian---Overall
159___15(94%)___16(89%)_____2_______38(78%)_________9(25%)______34
320___16(100%)__17(94%)_____2_______39(80%)_________4(11%)______35Αποδεδειγμενα λοιπον ασφαλεστερη η 3αρα... εστω και για λιγο!
Αν δε υπολογίσεις το μεγάλο βάρος και το 'υποτιθέμενο' ΥΠΕΡ-ΠΛΑΙΣΙΟ τότε η 'ήττα' της 159 είναι αναλογικά μεγάλη
Δε νομιζω κατι που κρινεται στο νημα να θεωρειται ηττα.
To πλαισιο της 159 εδωσε τα διαπιστευτηρια του...ας μη το ξεχναμε.
Ενεργητικη ασφαλεια
Test σταθεροτητας στην στροφη 159 1η.....3 11η....a4 6ο...C 7η
Βρεγμενο Lane Change....159 1η....3 3η........a4 9η.......C....10η
Lane Change........159 1η.....3 3η......A4 9ο........C 2η....
Slalom.........159 1η........3 3η........A4 9η.......C 7η......
Test ταρανδου...159 1η..........3 2η........A4 11ο........C 3η... -
Ασφαλέστερη η 3αρα δηλαδή
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
To πλαισιο της 159 εδωσε τα διαπιστευτηρια του...ας μη το ξεχναμε.επρεπε να φτασει τα 1,600 κιλα για να δωσει τα διαπιστευτηρια........
τωρα δεν ξερω να βαλω το ή το
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Όταν διατυμπανίζεις το πλαίσιο ότι είναι ότι πιο άκαμπτο υπάρχει, τότε ναι είναι ήττα!!!
Αν η Alfa Romeo καθόταν στα αυγά της τότε θα ήταν μια άριστη επίδοση στην παθητική ασφάλεια.
Και ας μην ξεχνάμε ότι την 'ΚΟΝΤΡΑ' μοντέλων την ξεκινήσαμε εμέις οι 'Φίλοι-οπαδοί' της Alfa Romeo.
όπως λοιπόν 'πανυγιρίζουμε' για καλύτερο χρόνο σε πίστα, καλύτερη ενεργητική ασφάλεια και με διαφορά πρέπει να λέμε και αυτα που δεν μας συμφερουν.
Έτσι η 159 έχει μεγάλες διαστάσεις χωρίς τους αντίστοιχους χώρους.
Έχει 'υποθετικά υπερ-πλαίσια' χωρίς να έχει την κορυφάια παθητική ασφάλεια .Αυτά δεν την μειώνουν στα μάτια μου ως το 'κορυφαίο' σπορ σενταν, και μαζί με την BMW αντικειμενικά το 'κορυφαίο' μεσαίο.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όταν διατυμπανίζεις το πλαίσιο ότι είναι ότι πιο άκαμπτο υπάρχει, τότε ναι είναι ήττα!!!
Αν η Alfa Romeo καθόταν στα αυγά της τότε θα ήταν μια άριστη επίδοση στην παθητική ασφάλεια.
Και ας μην ξεχνάμε ότι την 'ΚΟΝΤΡΑ' μοντέλων την ξεκινήσαμε εμέις οι 'Φίλοι-οπαδοί' της Alfa Romeo.
όπως λοιπόν 'πανυγιρίζουμε' για καλύτερο χρόνο σε πίστα, καλύτερη ενεργητική ασφάλεια και με διαφορά πρέπει να λέμε και αυτα που δεν μας συμφερουν.
Έτσι η 159 έχει μεγάλες διαστάσεις χωρίς τους αντίστοιχους χώρους.
Έχει 'υποθετικά υπερ-πλαίσια' χωρίς να έχει την κορυφάια παθητική ασφάλεια .Αυτά δεν την μειώνουν στα μάτια μου ως το 'κορυφαίο' σπορ σενταν, και μαζί με την BMW αντικειμενικά το 'κορυφαίο' μεσαίο.
Σωστος! Χαιρομαι για την αποψη σου.... Μια τετοια απαντηση εψαχνα!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ενημερωτικα παντως... η στρεπτικη ακαμψια μπορει καλλιστα να ειναι σε μεγαλο βαθμο ασχετη με το τι θα κανει ενα αμαξι στο crash test. Οποτε ΝΑΙ η 159 μπορει να ειναι φοβερη ακαμπτη και στο crash test να παρει και 2 αστερια πχ....
-
Ρε παιδιά... η επίδοση στο Crash Τεστ ειναι απο τις καρυφαίες και εσείς κολάτε σε λεπτομέριες ισομεγέθεις με στατιστικό λάθος για το Crash Test ??
Δηλαδή τα Audi A4, Mondeo, Mazda 6, Nissan Primera, Octavia , Scooby Legacy κτλ κτλ που πήραν 4 αστέρια ειναι για πέταμα ?
Ειναι αλήθεια οτι η στρεπτική ακαμψία δεν σημαίνει απαραίτητα και καλές επιδόσεις σε crash test αλλά στην 159 τα έχετε και τα δύο.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όταν διατυμπανίζεις το πλαίσιο ότι είναι ότι πιο άκαμπτο υπάρχει, τότε ναι είναι ήττα!!!Μπάμπη ξεκόλα. Το άκαμπτο πλαίσιο δεν χρησιμοποιείται για να έχουμε να λέμε ότι πήραμε 5 αστέρια. Αυτά τα αφήνουμε σε άλλους για να έχουν να χαίρονται. Άλλωστε βάζαμε 15 κωλολαμπάκια με προειδοποιήσεις και πάλι 5 αστέρια θα παίρναμε.
Τώρα αν δω τους κατόχους μια 3άρας και μιας 159 να μαλώνουν επειδή και οι δύο έχουν 5 αστέρια αλλά ο ένας έχει κάμποσο % παραπάνω στη μια κατηγορία από τον άλλο, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.Σωστος! Χαιρομαι για την αποψη σου.... Μια τετοια απαντηση εψαχνα!
Άλεξ μου φαίνεται ότι απλά ψάχνεις επιβεβαίωση για την μπέμπα που έχετε.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Ορίστε?
Και πως λέγεται δηλαδή sakiss.....συν-νίκη?!!Είπαμε....αλλά όχι κι έτσι!!!
-
Μια χαρά είναι η 159, αλλά θα πουλήσει πολύ λιγότερο από τη σειρά 3.
Βέβαια αν την έδιναν στην τιμή της 156, έστω λίγο πιο πάνω, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Όμως τους έφαγε η πριμιουμοποίηση. -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Άλεξ μου φαίνεται ότι απλά ψάχνεις επιβεβαίωση για την μπέμπα που έχετε.Οχι, καθε αλλο...
Οσο ψαχνεις εσυ επιβεβαιωση για τα αυτοκινητα της Alfa Romeo, αλλο τοσο ψαχνω και εγω για την 3αρα!
Απλα η διαφορα μας ειναι οτι εγω ζω και βιωνω και τις δυο καταστασεις καθημερινα και βαση αυτων εκφερω την αποψη μου!
O λογος για τον οποιο εδωσα τα ευσημα μου στον Babbis ηταν γιατι, νομιζω, ηταν η πρωτη φορα που ακουσα δηλωμενο Alfisti να αναγνωριζει το λαθος του! Αυτο αν μη τι αλλο δειχνει ανοιχτο μυαλο! Τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο! -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ρε παιδιά... η επίδοση στο Crash Τεστ ειναι απο τις καρυφαίες και εσείς κολάτε σε λεπτομέριες ισομεγέθεις με στατιστικό λάθος για το Crash Test ??Δηλαδή τα Audi A4, Mondeo, Mazda 6, Nissan Primera, Octavia , Scooby Legacy κτλ κτλ που πήραν 4 αστέρια ειναι για πέταμα ?
Ειναι αλήθεια οτι η στρεπτική ακαμψία δεν σημαίνει απαραίτητα και καλές επιδόσεις σε crash test αλλά στην 159 τα έχετε και τα δύο.
Τις μοδας τωρα ειναι τα 5 αστερια
Καλα, το οτι καθεστε και συζητατε βασιζομενοι πανω σε ορια στατιστικου λαθους οπως προειπαν και αλλοι συμφορουμιτες... ειναι αν μη τι αλλο τραγικο! Ειναι τοσο αστειες οι διαφορες που δεν υπαρχει θεμα συγκρισης...
Καλλιστα μπορει να γινει retest και τα αποτελεσματα να βγουνε διαφορετικα με την 159 2% πανω... πχ... Γι αυτο λοιπον, μην το συνεχιζετε γιατι ειναι ασκοπο. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ρε παιδιά... η επίδοση στο Crash Τεστ ειναι απο τις καρυφαίες και εσείς κολάτε σε λεπτομέριες ισομεγέθεις με στατιστικό λάθος για το Crash Test ??
Δηλαδή τα Audi A4, Mondeo, Mazda 6, Nissan Primera, Octavia , Scooby Legacy κτλ κτλ που πήραν 4 αστέρια ειναι για πέταμα ?
Καλα, το οτι καθεστε και συζητατε βασιζομενοι πανω σε ορια στατιστικου λαθους οπως προειπαν και αλλοι συμφορουμιτες... ειναι αν μη τι αλλο τραγικο! Ειναι τοσο αστειες οι διαφορες που δεν υπαρχει θεμα συγκρισης...
Καλλιστα μπορει να γινει retest και τα αποτελεσματα να βγουνε διαφορετικα με την 159 2% πανω... πχ... Γι αυτο λοιπον, μην το συνεχιζετε γιατι ειναι ασκοπο.φίλε μου διαφωνώ κάθετα
όταν το πλαίσιο υποτίθεται θα το φοράει και η 166 και η Quattroporte με τις απαραίτητες τροποποιήσεις, θα έπρεπε στην εμπρόσθια σύγκρουση η 159 όχι να είναι +- στο στατιστικό λάθος αλλά να σάρωνε!!!
Δλδ θέλω να πω ότι εφόσον η 159 με πλάισιο 'κατηγορίας Ε/F' όπως διαφημίζει η AR, έχει παρείπου ίδια αντοχή στην σύγκρουση με αμάξια κατηγορίας D τότε τότε είναι σαν να λέμε ότι ένα αμάξι κατηγορίας D παρέχει ίδια ασφάλεια σε σύγκρουση με αμάξι κατηγορίας C/B!!
Ki εκέι είνια που εντοπίζω την ήττα
Φυσικά και οι +- 1-2 βαθμοί δεν κάνουν ένα αμάξι λιγότερο ή περισσότερο ασφαλές. Όπως βέβαια και +- 1 δευτ μια πίστα ή στο 0-100 δεν κάνουν ένα αμάξι καλύτερο ή χειρότερο.
-
Μπαμπινο καλη χρονια!!!
εχεις απολυτο δικιο φιλαρακι....πες τα....
αντε τωρα να δουμε πως θα τα παει η 169 γιατι τα κριτηρια αλλαζουν απο κατηγορια σε κατηγορια..αρα αν ανεβει κατηγορια θα παει στα τεσσερα????και το ελεγα εγω που ενα πλαισιο δεν φερνει την ανοιξη αλλα εκει τα φιλαρακια...
καλα κρασα.
(λιγο εμπρηστικος ειμαι αλλα το κανω για το καλο του χρονου!!!! )
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Καλλιστα μπορει να γινει retest και τα αποτελεσματα να βγουνε διαφορετικα με την 159 2% πανω... πχ... Γι αυτο λοιπον, μην το συνεχιζετε γιατι ειναι ασκοπο.φίλε μου διαφωνώ κάθετα
όταν το πλαίσιο υποτίθεται θα το φοράει και η 166 και η Quattroporte με τις απαραίτητες τροποποιήσεις, θα έπρεπε στην εμπρόσθια σύγκρουση η 159 όχι να είναι +- στο στατιστικό λάθος αλλά να σάρωνε!!!
Δλδ θέλω να πω ότι εφόσον η 159 με πλάισιο 'κατηγορίας Ε/F' όπως διαφημίζει η AR, έχει παρείπου ίδια αντοχή στην σύγκρουση με αμάξια κατηγορίας D τότε τότε είναι σαν να λέμε ότι ένα αμάξι κατηγορίας D παρέχει ίδια ασφάλεια σε σύγκρουση με αμάξι κατηγορίας C/B!!
Ki εκέι είνια που εντοπίζω την ήττα
Φυσικά και οι +- 1-2 βαθμοί δεν κάνουν ένα αμάξι λιγότερο ή περισσότερο ασφαλές. Όπως βέβαια και +- 1 δευτ μια πίστα ή στο 0-100 δεν κάνουν ένα αμάξι καλύτερο ή χειρότερο.
Χα... προσεξε! Τωρα μπερδευεις αλλα πραγματα! Το σασι μπορει να ειναι super ανθεκτικο, κατι που θα μπορουσε να φανει σε συγκρουση με παραπανω χιλιομετρα, αλλα ειναι τελειως αλλο πραγμα οι επιβραδυνσεις που δεχεται ο ανθρωπος. Το Ncap μετραει κυριως τις επιβραδυνσεις που δεχεται ο ανθρωπινος οργανισμος (αυτο εχει σημασια) και μονο εαν κρινετε σκοπιμο ασχολειτε με το τι γινετε στο σασι.
Επισης σε αρκετα μοντελα οι κατασκευαστες υιοθετουν αρκετα μαλακη δομη εμπρος για να επιτυχουν εντυπωσιακα νουμερα... πραγμα που μπορει να αποβει σε χειροτερα αποτελεσματα επι του ανθρωπου εαν γινει με παραπανω χιλιομετρα. Ειναι γκριζα περιοχη αυτη...Επισης, οπως ειπες.... το πλαισιο θα το φοραει η επομενη 166 με τις απαραιτητες ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ... αρα, δεν ειναι το ιδιο!
-
Καημένη Alfa Romeo, καθόμαστε τώρα και πλακωνόμαστε για το αν πήρε 34 ή 35 βαθμούς στο crash test και αν το δέρμα που χρησιμοποιεί είανι από αγελάδα που βόσκει στα 1300 ή 1600 υψόμετρο.....
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Καημένη Alfa Romeo, καθόμαστε τώρα και πλακωνόμαστε για το αν πήρε 34 ή 35 βαθμούς στο crash test και αν το δέρμα που χρησιμοποιεί είανι από αγελάδα που βόσκει στα 1300 ή 1600 υψόμετρο.....Mα ΠΕΣ ΤΑ ανθρωπέ μου!
Alfa Romeo 159 & 159TBi