-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
ΕΛΕΟΣ!! ΕΛΕΟΣ!! ΚΕΡΔΙΣΕΣ!! ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΦΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΕΥΣΙΜΕΣ!!! ΕΛΕΟΣ!!!πραγματικά μπερδεύτηκα τώρα, πως το πάθε ο άλλος συνφορουμάς αφού δεν είναι Alfa;
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 813#484813
-
Άντε πάλι...
-
Kyan, συνεχίζεις να πιστεύεις πως φταίμε εμείς ή οι δυο γνωστοί-άγνωστοι του φόρουμ;
-
Φταίνε πολλοί. Μη μου ζητάς να κατονομάσω αλλά είναι εκατέρωθεν.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Kyan, συνεχίζεις να πιστεύεις πως φταίμε εμείς ή οι δυο γνωστοί-άγνωστοι του φόρουμ;'Προσπάθεια απόσπασης της εύνοιας του ισχυρού (moderator). Ανασφάλεια-Αίσθημα ενοχής-Φόβος αποστασιοποίησης'
1o κεφάλαιο, 1ου μαθήματος Ψυχολογίας.Φυσικά εδώ φαίνεται η μαγκιά του ισχυρού, στο πώς θα αντιμετωπίσει αυτή τη συμπεριφορά!
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Kyan, συνεχίζεις να πιστεύεις πως φταίμε εμείς ή οι δυο γνωστοί-άγνωστοι του φόρουμ;
'Προσπάθεια απόσπασης της εύνοιας του ισχυρού (moderator). Ανασφάλεια-Αίσθημα ενοχής-Φόβος αποστασιοποίησης'
1o κεφάλαιο, 1ου μαθήματος Ψυχολογίας.Φυσικά εδώ φαίνεται η μαγκιά του ισχυρού, στο πώς θα αντιμετωπίσει αυτή τη συμπεριφορά!
Τα παραλές, και στις δύο παραγράφους σου... Σιγά την ισχύ που έχω, και σιγά την ανάγκη που έχει ο silencer ή ο οποιοσδήποτε φορουμάς να έχει την εύνοιά μου.
-
Αγαπητέ AlfaRomeo,
πρόθεσή μου δεν ήταν να αποσπάσω την εύνοια του kyan όπως λες, απλά ρώτησα μιας και μου φαίνεται περίεργο να υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιος ειναι ο troll εδω μέσα (το υπόλοιπο φόρουμ φαίνεται να το ξέρει).
Και σε παρακαλώ, μην προσπαθείς να μου επιδείξεις τις γνώσεις σου περι ψυχολογίας...
Όπως έχω γράψει και σε άλλο θρεντ έχω μεγάλη χειροπιαστή (δυστυχώς) εμπειρία γύρω απο θέματα ψυχανάλυσης/ψυχοθεραπείας κ.λ.π.
Ναι, είμαι ανασφαλής, ενίοτε φοβισμένος, σίγουρα με αισθηματα ενοχής και γενικότερα αποστασιοποιημένος.
Τουλάχιστον όμως ξέρω ποιο ειναι το πρόβλημά μου και προσπαθώ να κάνω κάτι γι αυτό.
Εσύ, άραγε, ξέρεις;
-
Πρώτον ευχαριστώ για το ψευτοκήρυγμα, αλλά συνηθίζω να μην παίρνω... Λειτουργώ με τις δικές μου αξίες και σου έχω πεί ποιές είναι (αυθορμητισμός, ειλικρίνεια, θάρρος της γνώμης, τόλμη κτλ).
Δεύτερον, εφόσον λες πως προσπαθείς να διώξεις το φόβο που σε χαρακτηρίζει, πές μας ποιός είναι το troll εδώ μέσα!
-
Λειτουργώ με τις δικές μου αξίες και σου έχω πεί ποιές είναι (αυθορμητισμός, ειλικρίνεια, θάρρος της γνώμης, τόλμη κτλ)Στο αναγνωρίζω αυτό, αλλά δε σου αναγνωρίζω το σεβασμό της αντίθετης άποψης, κυρίως σε ένα θέμα τόσο υποκειμενικό.
-
Εσύ, άραγε, ξέρεις;
Ξέρω! Είναι η απέχθεια που νιώθω σε κάθε τί υποκριτικό, δήθεν, 'βιτρινάτο', καθωσπρεπίστικο, άτολμο, ψεύτικο. Και δεν κάνω τίποτα για αυτό. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό μου το 'πρόβλημα'!
-
Δηλαδή το να χαρακτηρίζουμε 'σπορ' μια 159 1600 κιλών, πιο αργή κι απο 1600άρα Κορόλλα και λιγότερο άμεση και διασκεδαστική απο Mondeo, τι ειναι? Υποκρισία, δήθεν, άτολμο κ.λ.π.... η λίστα δεν έχει τελειωμό.
Απο την άλλη, αν κάτι είναι πραγματικά σπορ (ενα GTI, ένα EVO κ.α.), γρήγορο, στριφτερό και γενικά απολαυστικό στο δρόμο επειδή τυχαίνει να μην είναι 'cuore sportivo' θα το θάψουμε; Κι αυτό κάτι σε υποκριτικό μου κάνει...
-
Θα μείνω μόνο στο βάρος των 1600 κιλών διότι τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
Εγώ δεν έχω κατακρίνει τόσες φορές την Alfa Romeo για το λόγο αυτό; Εγώ δεν έχω χαρακτηρίσει τη 'νέα' GTAm ως 'GT Advanced marketing';
Εγώ δεν ήμουν αυτός που κατηγόρησα τους Ιταλούς ότι δεν ξέρουν τί σημαίνει GTA;Πολύ τολμηρό εκ μέρους σου να κατηγορείς κάποιον χωρίς να τον έχεις παρακολουθήσει! Σου βγάζω το καπέλο!!!
-
Τι εννοείς 'εκ του πονηρού'? Καλώς η κακώς ειναι facts.
Παρ' όλα αυτά δεν χάνεις ευκαιρία με το που αναφερθεί κάποιο μη ιταλικό μοντέλο να αρχίσεις τις σπόντες και το θάψιμο...
-
Έχω την τάση να θάβω κάθε τί που αντίκειται στη φιλοσοφία μου όσον αφορά την αυτοκίνηση. Π.χ. δεν μπορώ να μη θάψω ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για να εκτελεί ένα έργο σαν λειτουργική και αξιόπιστη συσκευή. Δεν μπορώ να μη θάψω ένα αυτοκίνητο το οποίο φτιάχτηκε για να σε πηγαίνει από το Α στο Β και το οποίο βλέπεται μόνο με μαύρη σακούλα.
Επίσης προτιμώ να οδηγώ την 2000 GT Veloce μου, παρά την 147 μου. Να αναφέρω έναν απλό λόγο. Στην πρώτη με εμπνέει ψυχικά το γεγονός ότι το αριστερό ψαλίδι είναι ψηλότερο κατά 25mm σε σχέση με το δεξί, διότι σύμφωνα με το μηχανικό-σχεδιαστή του ήταν/είναι ένα αυτοκίνητο προορισμένο να οδηγείται συνήθως μόνο με τον οδηγό σαν επιβάτη. Οπότε το επιπλέον βάρος του επιβάτη συνδυασμένο με το ψηλότερο ψαλίδι θα δώσει και πάλι το επιθυμητό ζύγισμα. Στη δεύτερη δε μου αρέσει η αίσθηση Playstation που μου αφήνει (παρόλο που είναι κλάσει μπροστά από το συναγωνισμό) όταν τη συγκρίνω άμεσα με την πρώτη. Όμως είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, το οποίο μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που τη βλέπω και την οδηγώ και μου παρέχει τη δυνατότητα να πηγαίνω στη δουλειά μου αξιόπιστα, ευχάριστα και οικονομικά! -
Πολύ όμορφα όλα αυτά (ειλικρινά το λέω, όχι ειρωνικά), αλλά γιατί πρέπει να θάψεις αυτά που δεν αρέσουν σε εσένα με τέτοιο τρόπο που να παρουσιάζεις τη δική σου άποψη ως τη σωστή και των άλλων ως τη λάθος; Υπάρχει χώρος για όλα τα γούστα, γιατί πρέπει δηλαδή να χωριζόμαστε κάθε φορά σε στρατόπεδα;
Εσένα που μπορεί να 'στη δίνει' η διαφορά στα ψαλίδια, του άλλου του τη 'δίνει' το yaw control και τα ενεργά διαφορικά του Evo που του επιτρέπουν να μπαίνει με όσα στη στροφή και να βγαίνει ζωντανός. Τι κάνει το δικό σου γούστο καλύτερο από του άλλου;
Και να καταλάβεις ότι δε μου αρέσουν ούτε εμένα τα Evo. Αλλά δε μου αρέσει ούτε να τα βλέπω όλα μονόπαντα...
-
δεν μπορώ να μη θάψω ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για να εκτελεί ένα έργο σαν λειτουργική και αξιόπιστη συσκευή. Δεν μπορώ να μη θάψω ένα αυτοκίνητο το οποίο φτιάχτηκε για να σε πηγαίνει από το Α στο Β και το οποίο βλέπεται μόνο με μαύρη σακούλα.Καλά το δεύτερο, αλλά το πρώτο γιατί; Δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα για σένα και τους ομοίους σου και αυτό πρέπει να το σεβόμαστε.
Επίσης προτιμώ να οδηγώ την 2000 GT Veloce μου, παρά την 147 μου. Να αναφέρω έναν απλό λόγο. Στην πρώτη με εμπνέει ψυχικά το γεγονός ότι το αριστερό ψαλίδι είναι ψηλότερο κατά 25mm σε σχέση με το δεξί, διότι σύμφωνα με το μηχανικό-σχεδιαστή του ήταν/είναι ένα αυτοκίνητο προορισμένο να οδηγείται συνήθως μόνο με τον οδηγό σαν επιβάτη. Οπότε το επιπλέον βάρος του επιβάτη συνδυασμένο με το ψηλότερο ψαλίδι θα δώσει και πάλι το επιθυμητό ζύγισμα. Στη δεύτερη δε μου αρέσει η αίσθηση Playstation που μου αφήνει (παρόλο που είναι κλάσει μπροστά από το συναγωνισμό) όταν τη συγκρίνω άμεσα με την πρώτη. Όμως είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, το οποίο μου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που τη βλέπω και την οδηγώ και μου παρέχει τη δυνατότητα να πηγαίνω στη δουλειά μου αξιόπιστα, ευχάριστα και οικονομικά!
Playstation; Υπερβάλλεις!
Αν χρειάζεσαι έναν ψυχολογικό λόγο για την 147 ρίξε μια ματιά στην ελικοειδή ψύκτρα των υγρών της κρεμαγιέρας στο εμπρός δεξί κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Αυτό το εξαρτηματάκι είναι υπεύθυνο για το τιμόνι της 147 με τις 2.2 στροφές που τόσο έχει εκθειαστεί. Προλαμβάνει την υπερθέρμανση των υγρών στις μεγάλες ταχύτητες, επιτρέποντας το τόσο κοντό βήμα. Επίσης, δες το -υποτυπώδες- ψυγείο λαδιού κοντά στο φίλτρο.
-
Έχω την τάση να θάβω κάθε τί που αντίκειται στη φιλοσοφία μου όσον αφορά την αυτοκίνηση. Π.χ. δεν μπορώ να μη θάψω ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε για να εκτελεί ένα έργο σαν λειτουργική και αξιόπιστη συσκευή. Δεν μπορώ να μη θάψω ένα αυτοκίνητο το οποίο φτιάχτηκε για να σε πηγαίνει από το Α στο Β και το οποίο βλέπεται μόνο με μαύρη σακούλα.Μα αυτό προσπαθούμε να σου πούμε... Δεν είναι μόνο οι Άλφα μηχανήματα οδήγησης (ειδικά οι σύγχρονες)... Και αυτό ειναι πλέον αποδεδειγμένο.
Γιατί είμαι σίγουρος πως αν πας μια βόλτα με ενα GTI π.χ. και τρελαθείς, δεν θα το παραδεχτείς μετά;
-
(...) αλλά γιατί πρέπει να θάψεις αυτά που δεν αρέσουν σε εσένα με τέτοιο τρόπο που να παρουσιάζεις τη δική σου άποψη ως τη σωστή και των άλλων ως τη λάθος; Υπάρχει χώρος για όλα τα γούστα, γιατί πρέπει δηλαδή να χωριζόμαστε κάθε φορά σε στρατόπεδα (...)
I cannot resist!
Όταν σου λέει κάποιος ότι το Golf (είτε με σιλικονούχα βυζιά είτε χωρίς) ερωτεύσιμο, τί κάνεις;Εσένα που μπορεί να 'στη δίνει' η διαφορά στα ψαλίδια, του άλλου του τη 'δίνει' το yaw control και τα ενεργά διαφορικά του Evo που του επιτρέπουν να μπαίνει με όσα στη στροφή και να βγαίνει ζωντανός. Τι κάνει το δικό σου γούστο καλύτερο από του άλλου;
Το δικό μου γούστο είναι το καλύτερο για εμένα. Γι' αυτό και το διάλεξα. Όσο για το Evo δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Αλλά (υπάρχει και αλλά...) σύμφωνα με τη δική μου φιλοσοφία το πάν στο αυτοκίνητο δεν είναι τα στριψίματα και τα ψυχρά νούμερα. Δεν είναι μόνο πρακτικό αντικείμενο το αυτοκίνητο. Και η πράξη μπορεί να είναι είτε η αξιόπιστη μεταφορά είτε η υπεργρήγορη μεταφορά. Δεν μπορείς να ερωτευτείς μελετώντας νούμερα. Ούτε και μπορώ να ερωτευτώ ένα top model μόνο και μόνο επειδή είναι top model. Γι'αυτό και προτιμώ την Deltona η οποία και πανέμορφη είναι καί περισσότερο ερωτεύσιμη του Evo.
-
Η εμφάνιση ενός αυτοκινήτου (και το σήμα φυσικά) τι προσφέρει στην οδήγηση;
(όχι ότι θα απαντήσει κανείς, αλλά ας ξαναρωτήσω)
-
Αν το αντιστοιχήσεις με τις γυναίκες κάτι μπορεί να βγάλεις... (αλλά τί σου λέω τώρα, έ; )
Alfa Romeo 159 & 159TBi