-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
[snip]
Για να έρθω από το Τυμπάκι σήμερα...
[snip]Ε ρε τι μου θύμισες... υπηρέτησα 14 μήνες στο Τυμπάκι (στο ΠΕΚ).
Άσχετο: εξακολουθεί η διαδρομή Τυμπάκι-Αγ.Γαλήνη-Ρέθυμνο να είναι όσο απολαυστική τη θυμάμαι στις αρχές του '90? -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δυστυχώς δεν ήταν θέμα βενζίνης. Η βλάβη είναι μεγαλύτερη. Φλάντζα κεφαλής!!! Σε μόλις 75.000 χιλιόμετρα. Γερμανική αξιοπιστία σου λέει ο άλλος μετά!!!!
Το κροτάλισμα ήταν από νερό που εισχωρεί στους κυλίνδρους ενώ είναι παρκαρισμένο το αμάξι. Μου αρέσει που βιάστηκα να παινέψω τον αρχιμηχανικό!!!
Καλός εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μεσημέρι Δευτέρας μιας και σήμερα τους το πήγα μετά τις τρις και δεν το ακούμπησαν καθόλου.Το θέμα είναι γιατί κάηκε η φλάντζα. Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με το θερμοστάτη ή το βεντιλατέρ ;;
Ξέρω 2 περιπτώσεις σε Astra που ο θερμοστάτης είχε κολλήσει σε ενδοιάμεση θέση. Σε ανοιχτό δρόμο η θερμοκρασία έπεφτε λίγο κάτω από τους 80 και στην κίνηση πήγαινε στους 95+ με το βεντιλατέρ να λειτουργεί σχεδόν συνέχεια !!
Μήπως πρέπει να το ψάξεις μην έχεις τα ίδια πάλι ;;Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και δεν έγινε καμία εργασία σήμερα στο αμάξι για να μάθουμε τι έγινε το πιο πιθανή για μένα είναι πρόβλημα στο θερμοστάτη. Ήταν τόσο ακαριαία η αύξηση της θερμοκρασίας που δεν το δικαιολογεί κάτι άλλο. Ευτυχώς που όταν οδηγώ τα μάτια πέφτουν διαδοχικά από το δρόμο στους καθρέφτες και τα όργανα. Θα ήταν πολύ εύκολο να τον κάψω τον κινητήρα αν σκεφτείς ότι όλα έγιναν σε ανοιχτό δρόμο που πιάνω μεγάλες ταχύτητες επομένως και υψηλούς ρυθμούς περιστροφής με 36 βαθμούς ντάλα μεσημέρι.
Οι συνήθειες που έχουν μείνει από το Target φάνηκαν χρήσιμες. Πάντα έχω μαζί μου τουλάχιστον ένα τετράλιτρο νερό, πανάκια, εργαλεία και μερικά ψυλοανταλλακτικά!!!!Αν ήταν τόσο γρήγορη η αύξηση της θερμοκρασίας μάλλον θερμοστάτης θα είναι. Καλή ... επισκευή τη Δευτέρα
Αυτό το φετίχ με τα εργαλεία στο αυτοκίνητο το έχω κι εγώ.
Χωρίς τον εργαλειοφόρο μου , νερό , ανταλλακτικά κλπ. δεν νοιώθω καλά.
Κουσούρι μάλλον που μου έχει μείνει από την εποχή των Μini και Junior -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Για να έρθω από το Τυμπάκι σήμερα...
[snip]Ε ρε τι μου θύμισες... υπηρέτησα 14 μήνες στο Τυμπάκι (στο ΠΕΚ).
Άσχετο: εξακολουθεί η διαδρομή Τυμπάκι-Αγ.Γαλήνη-Ρέθυμνο να είναι όσο απολαυστική τη θυμάμαι στις αρχές του '90?Στο Τυμπάκι υπηρετώ αλλά υπηρεσίες αρχιφύλακα κάνω στο ΠΕΚ. Δεν πιστεύω να έχεις παράπονα από τη θητεία σου!!!!
Όσο για τη διαδρομή είναι όπως την άφησες (ευτυχώς)!!! -
Τελευταίο ένα μήνα έχω ένα προβληματάκι με το Astra μου. Όταν αλλάζω ταχύτητα και μόλις πατήσω το γκάζι, ο κινητήρας παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση για περίπου ένα δευτερόλεπτο και μετά ανοίγει κανονικά. Αυτό παρουσιάζεται **περισσότερο **όταν κάνω αλλαγές περίπου στις 5.500 στροφές.
Λίγο καιρό μετά που μου το παρουσίασε, μου τρύπησε το ψυγείο, και όταν πήγα να το αλλάξω (350 € , αλλά που χρόνος να τρέξω να πάρω κανα Valeo και να το περάσω μόνος μου) , βρήκανε καταγεγραμμένο πρόβλημα στον αισθητήρα θερμοκρασίας νερού. Κάνανε reset και το πρόβλημα δεν ξαναπαρουσιάστηκε. (Μάλλον δημιουργήθηκε όταν έμεινα χωρίς νερό και ο δείκτης έπαψε να λειτουργεί όταν υπερθερμάνθηκε ο κινητήρας και έσβησε!).
Εδώ και δυο-τρεις ημέρες, το πρόβλημα της απόκρισης ξαναπαρουσιάστηκε ... Καμμιά ιδέα; -
Ε όχι και φετίχ τα εργαλεία....
Πάντως και εγώ κουβαλάω μερικά βασικά κλειδιά, άλλεν κλπ κλπ καθώς και λάδι, νερό, ηλεκτρικό κομπρεσσεράκι αέρα, λάμπες και ασφάλειες για τα βασικά ηλεκτρικά. -
προς EMMANOYHL και ολα τα παιδια που φτιαχνουν τα αυτοκινητα τους στο Ηρακλειο κρητης.
Ο υπευθυνος ανταλακτικων ειναι φιλος και πολυ καλο παιδι.ειμαι σιγουρος οτι θα κανει οτι μπορει να εξυπηρετησει.πειτε οτι ερχεστε απο τον Κλεάνθη.Λέγεται Γιώργος Δαμιανάκης.στην αναγκη πειτε του να τον παρω τηλεφωνο...στειλτε μηνυμα οποιος θελει να του δωσω το τηλεφωνο μου.
αναφερομαι στην ΒΙΠΕ Ηρακλειου.το καταστημα της opel που ειναι εκει.
-
[quote='gvala']Τελευταίο ένα μήνα έχω ένα προβληματάκι με το Astra μου. Όταν αλλάζω ταχύτητα και μόλις πατήσω το γκάζι, ο κινητήρας παρουσιάζει μια μικρή υστέρηση για περίπου ένα δευτερόλεπτο και μετά ανοίγει κανονικά. Αυτό παρουσιάζεται **περισσότερο **όταν κάνω αλλαγές περίπου στις 5.500 στροφές.
Λίγο καιρό μετά που μου το παρουσίασε, μου τρύπησε το ψυγείο, και όταν πήγα να το αλλάξω (350 -
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ VECTRA ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΩ;
-
Ο χρήστης strangewonderer έγραψε:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ VECTRA ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΩ;Μάλλον δεν είναι απάντηση επι της ουσίας, αλλά με το που διάβασα την ερώτηση σου μου ήρθε στο μυαλό ένας ταξιτζής που είχε γράψει με αυτοκόλλητα γράμματα αριστερά και δεξιά του σήματος της Οπελ στο πορτ-παγκάζ του Βέκτρα του: 'ΗΤΑΝ ( ) ΛΑΘΟΣ'
ΥΓ. Φίλε Εμμανουήλ, στο ΠΕΚ δεν ήταν πάντα καλά (πήγαινε ανάλογα με τον διοικητή... 3 είχαν άλλαξαν όσο διάστημα ήμουν εκεί). Η διαδρομή ως το Ρέθυμνο όμως ήταν όλα τα λεφτά !!!
-
Στο Astra νομίζω ότι δεν υπάρχει διανομέας. Άλλο ηλεκτρονικό σύστημα υπάρχει.
-
γεια χαρα σε όλουσ.
ειμαι εμμεσα κατοχος ενος opel astra 1.4 g και σκεφτομαι να παρω το opel corsa 1.4 sport. εχω διαβασει ενα σχετικο αρθρο στο παρον topic (οχι στο opel forum) αλλα θα ηθελα μια γνώμη απο ατομο που το εχει, η το εχει οδηγησει.
στο συγκεκριμενο topic που ανεφερα οι του renault clio το αποκαλούν κουβαδακι με ρόδες και με εχει προβληματισει αυτο
σασ ευχαριστω εκ των προτερων
-
Το 'κουβαδάκι' για τον Χ μπορεί να είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο για τον Ψ.
Η κλασική συμβουλή είναι να οδηγήσεις το αυτοκίνητο, να οδηγήσεις και τα ανταγωνιστικά του σε τιμή, εμφάνιση και κατηγορία και να κρίνεις μόνος σου. -
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
γεια χαρα σε όλουσ.ειμαι εμμεσα κατοχος ενος opel astra 1.4 g και σκεφτομαι να παρω το opel corsa 1.4 sport. εχω διαβασει ενα σχετικο αρθρο στο παρον topic (οχι στο opel forum) αλλα θα ηθελα μια γνώμη απο ατομο που το εχει, η το εχει οδηγησει.
στο συγκεκριμενο topic που ανεφερα οι του renault clio το αποκαλούν κουβαδακι με ρόδες και με εχει προβληματισει αυτο
Αν επιτρέπεται, γιατί σκέφτεσαι να πας από Astra σε Corsa? Συνήθως το αντίθετο δεν συμβαίνει?
Επί της ουσίας. Τα έχω οδηγήσει και τα δυο... το Astra είναι δικό μου και το Corsa Sport το έχει σαν δεύτερο ένας κολλητός, φρέσκο-φρέσκο μάλιστα (για 1ο έχει ένα Astra Coupe). Σε επιδόσεις υπερτερεί το Corsa (ελαφρύτερο με ίδιο κινητήρα) υστερεί όμως αισθητά σε χώρους. Επισης το σαλόνι αλλά και το πάτημα στο δρόμο του Astra εμένα μου αρέσουν πολύ καλύτερα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αν επιτρέπεται, γιατί σκέφτεσαι να πας από Astra σε Corsa? Συνήθως το αντίθετο δεν συμβαίνει?H φράση-κλειδί είναι μάλλον αυτή:
γεια χαρα σε όλουσ.
ειμαι εμμεσα κατοχος ενος opel astra 1.4 g
Φαντάζομαι ότι είναι του πατέρα/αδερφού/κοπέλας/οτιδήποτε...
-
Έχω το Neo Astra 1.6 και δοκιμάζω το ABS έτσι ώστε να ξέρω πως αντιδρά το αυτοκίνητο. Παρατήρησα ότι οι τροχοί μπλοκάρουν προς στιγμή επεμβαίνει το ABS ξεμπλοκάρουν, αμέσω μετά μπλοκάρουν πάλι στιγμιαία και κατόπιν ξεμπλοκάρουν.
Είναι αυτή μια σωστή λειτουργία του ABS;
Είναι η πρώτη φορά που οδηγώ αυτοκίνητο με ABS και είχα την εντύπωση ότι οι τροχοί δεν θα έπρεπε να μπλοκάρουν καθόλου. -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Έχω το Neo Astra 1.6 και δοκιμάζω το ABS έτσι ώστε να ξέρω πως αντιδρά το αυτοκίνητο. Παρατήρησα ότι οι τροχοί μπλοκάρουν προς στιγμή επεμβαίνει το ABS ξεμπλοκάρουν, αμέσω μετά μπλοκάρουν πάλι στιγμιαία και κατόπιν ξεμπλοκάρουν.
Είναι αυτή μια σωστή λειτουργία του ABS;
Είναι η πρώτη φορά που οδηγώ αυτοκίνητο με ABS και είχα την εντύπωση ότι οι τροχοί δεν θα έπρεπε να μπλοκάρουν καθόλου.Είναι αυτό που πρέπει να κάνει το abs. Χαίρομαι που στο νέο astra το έφτιαξαν γιατί στο προηγούμενο πάταγες και δεν είχες φρένο σε μικρές ταχύτητες. Το στιγμιαίο μπλοκάρισμα είναι σωτήριο για την πόλη και για την μάσκα-aircondition-προφυλακτήρα-ψυγείο-φώτα-τραβέρσα. Την στιγμή που μπλοκάρει ο τροχός νοιώθεις ένα κράτημα του αυτοκινήτου. Αν δεν μπλόκαρε θα ένοιωθες ένα τράνταγμα... στον μπροστινό σου!
Κάνε μερικά ασφαλή τέστ φρεναρίσματος σε στροφή και με νερό να δείς πως αντιδρά το αυτοκίνητο. Είναι καλό να ξέρεις πως θα αντιδράσει την δύσκολη στιγμή.
Καλά χιλιόμετρα
-
Ευχαριστώ πολύ interland.gr για την απάντηση
-
Ο χρήστης mov-shadow έγραψε:
γεια χαρα σε όλουσ.ειμαι εμμεσα κατοχος ενος opel astra 1.4 g και σκεφτομαι να παρω το opel corsa 1.4 sport. εχω διαβασει ενα σχετικο αρθρο στο παρον topic (οχι στο opel forum) αλλα θα ηθελα μια γνώμη απο ατομο που το εχει, η το εχει οδηγησει.
Το 'κουβαδάκι με ρόδες' ήταν δική μου ατάκα μάλλον. Εγώ έχω ένα Corsa Sport και έχει κάνει 4700km. Οδηγικά είναι απλά ουδέτερο και αδιάφορο. Στο εσωτερικό είναι ποιοτικό αλλά κάπως φτωχό σε εξοπλισμό για τα λεφτά του. Άνεση έχει αρκετή ακόμα και σε αυτήν την έκδοση.
Από την άλλη στα ίδια λεφτά το Clio είναι ένα απίστευτο παιχνίδι του δρόμου, ασφαλές (ενεργητικά και παθητικά) μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι και πάρα πολύ καλό εξοπλισμό για τα λεφτά του!
Εγώ αν έχεις οδηγικές ανησυχίες σου προτείνω Clio... Aν το ζήτημα είναι οικονομικό (εγγύηση, χρηματοδοτικά προγράμματα, κλπ) σου προτείνω Corsa. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Δυστυχώς δεν ήταν θέμα βενζίνης. Η βλάβη είναι μεγαλύτερη. Φλάντζα κεφαλής!!! Σε μόλις 75.000 χιλιόμετρα. Γερμανική αξιοπιστία σου λέει ο άλλος μετά!!!!
Το κροτάλισμα ήταν από νερό που εισχωρεί στους κυλίνδρους ενώ είναι παρκαρισμένο το αμάξι. Μου αρέσει που βιάστηκα να παινέψω τον αρχιμηχανικό!!!
Καλός εχόντων των πραγμάτων θα το έχω μεσημέρι Δευτέρας μιας και σήμερα τους το πήγα μετά τις τρις και δεν το ακούμπησαν καθόλου.Το θέμα είναι γιατί κάηκε η φλάντζα. Μήπως έχεις κάποιο πρόβλημα με το θερμοστάτη ή το βεντιλατέρ ;;
Ξέρω 2 περιπτώσεις σε Astra που ο θερμοστάτης είχε κολλήσει σε ενδοιάμεση θέση. Σε ανοιχτό δρόμο η θερμοκρασία έπεφτε λίγο κάτω από τους 80 και στην κίνηση πήγαινε στους 95+ με το βεντιλατέρ να λειτουργεί σχεδόν συνέχεια !!
Μήπως πρέπει να το ψάξεις μην έχεις τα ίδια πάλι ;;Βασίλη έχεις απόλυτο δίκιο. Αν και δεν έγινε καμία εργασία σήμερα στο αμάξι για να μάθουμε τι έγινε το πιο πιθανή για μένα είναι πρόβλημα στο θερμοστάτη. Ήταν τόσο ακαριαία η αύξηση της θερμοκρασίας που δεν το δικαιολογεί κάτι άλλο. Ευτυχώς που όταν οδηγώ τα μάτια πέφτουν διαδοχικά από το δρόμο στους καθρέφτες και τα όργανα. Θα ήταν πολύ εύκολο να τον κάψω τον κινητήρα αν σκεφτείς ότι όλα έγιναν σε ανοιχτό δρόμο που πιάνω μεγάλες ταχύτητες επομένως και υψηλούς ρυθμούς περιστροφής με 36 βαθμούς ντάλα μεσημέρι.
Οι συνήθειες που έχουν μείνει από το Target φάνηκαν χρήσιμες. Πάντα έχω μαζί μου τουλάχιστον ένα τετράλιτρο νερό, πανάκια, εργαλεία και μερικά ψυλοανταλλακτικά!!!!Αν ήταν τόσο γρήγορη η αύξηση της θερμοκρασίας μάλλον θερμοστάτης θα είναι. Καλή ... επισκευή τη Δευτέρα
Αυτό το φετίχ με τα εργαλεία στο αυτοκίνητο το έχω κι εγώ.
Χωρίς τον εργαλειοφόρο μου , νερό , ανταλλακτικά κλπ. δεν νοιώθω καλά.
Κουσούρι μάλλον που μου έχει μείνει από την εποχή των Μini και JuniorΈνα καλό κουστούμι 500 ευρώ καλά είναι; Εκτός από τη φλάντζα αλλάχτηκε ο θερμοστάτης και τα λάδια με το φίλτρο.
Βλέπω το τριήμερο στο Λουτρό να αναβάλλεται. -
σας ευχαριστώ για τις αποψεις σας.
ναι ειναι του πατερα μου και σκεφτομαι να αποκτησω δικο μου αυτοκινητο πλεον (για να δουμε !!!). εχεις απολυτο δικιο manosk σχετικα με to τεστ του αυτοκιμητου στα χερια του υποψηφιου αγοραστη. θα γινει συντομα.
artech εχω ακουσει τα ιδια καλα λογια για τις οδηγικες απολαυσεισ που προσφερει το clio και απο φιλουσ. παραλληλα ομωσ εχω ενημερωθει πωσ ειναι επιρεπεισ σε συχνοτητα βλαβων. παρακαλω διορθωσε με αν κανω λαθος.
το κακο ειναι πωσ ταλαντευομαι αναμεσα στις οδηγικες απολαυσεις και το κοστος του αυτοκινητου . αν δεν υπερβαινει κατα πολυ ενα μεσο κοστοσ για 1.4 ισωσ προτιμησω το clio (αν και την εχω αγαπησει την opel ρε γαμωτο λογω του astra )
σας ευχαριστω ολουσ
OPEL FORUM