-
Σήμερα έλεγξα τον αέρα από τα λάστιχα, βλακεία μου έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και ένα μηνά που έχω το αυτοκίνητο, και ανακάλυψα πως είχαν αέρα 4.0psi αντί για 2.0 που θα έπρεπε. Ο λαστιχάς έπαθε ένα μικρό σοκ!
Προφανώς όταν τα τοποθέτησαν στο εργοστάσιο δεν τους ένοιαζε να τα ελέγξουν σωστά, αλλά ούτε μάλλον και η αντιπροσωπεία όπου μου έλεγαν με υπερηφάνεια πως θα μου το παραδώσουν και πως θα το πλύνουν και πως θα βάλουν πατάκια κλπ κλπ.Το πιο σημαντικό στοιχειό δεν το κοίταξαν και φάνηκε για άλλη μια φορά πόσο μπούφοι είναι!
Θα πρότεινα να τα κοιτάξετε και εσείς. -
Δε νομίζω το πρόβλημα να προέρχεται από το εργοστάσιο, εκεί οι πιέσεις είναι σωστές επειδή πρέπει να ζυγοσταθμιστούν οι τροχοί. Από την άλλη υπάρχει η σκέψη να αυξάνουν την πίεση μετά τη ζυγοστάθμιση επειδή για κάποιο διάστημα θα είναι σταθμευμένα, αλλά και πάλι παράξενο μου ακούγεται...
Μάλλον κάποιο τσακάλι αντιπρόσωπος θα την έκανε τη δουλειά...
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Σήμερα έλεγξα τον αέρα από τα λάστιχα, βλακεία μου έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και ένα μηνά που έχω το αυτοκίνητο, και ανακάλυψα πως είχαν αέρα 4.0psi αντί για 2.0 που θα έπρεπε. Ο λαστιχάς έπαθε ένα μικρό σοκ!
Προφανώς όταν τα τοποθέτησαν στο εργοστάσιο δεν τους ένοιαζε να τα ελέγξουν σωστά, αλλά ούτε μάλλον και η αντιπροσωπεία όπου μου έλεγαν με υπερηφάνεια πως θα μου το παραδώσουν και πως θα το πλύνουν και πως θα βάλουν πατάκια κλπ κλπ.Το πιο σημαντικό στοιχειό δεν το κοίταξαν και φάνηκε για άλλη μια φορά πόσο μπούφοι είναι!
Θα πρότεινα να τα κοιτάξετε και εσείς.Aπό οσο ξέρω πάντα οταν παραλαμβάνεις καινουργιο αυτοκινητο τα λάστιχα έχουν μεγάλες τιμές πίεσης... γιατί ομως;;;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Θα πρότεινα να τα κοιτάξετε και εσείς.Aπό οσο ξέρω πάντα οταν παραλαμβάνεις καινουργιο αυτοκινητο τα λάστιχα έχουν μεγάλες τιμές πίεσης... γιατί ομως;;;
Για πρακτικούς λόγους. Τα εργοστάσια δεν ρισκάρουν να ξεφουσκώσει κάποιο λάστιχο στο διάστημα κατασκευής - παράδοσης (μπορεί να είναι και μήνες). Ετσι λοιπόν τα φουσκώνουν πολύ παραπάνω αλλά ταυτόχρονα δίνουν και οδηγίες στις αντιπροσωπείες να τα επαναφέρουν κατά τον τεχνικό έλεγχο παράδοσης ...... ποιόν ;;
-
Το θέμα είναι πως η αντιπροσωπεία οφείλει να ελέγξει την πίεση από τα λάστιχα, διότι είναι ο τελευταίος αρμόδιος του αυτοκινήτου πριν να έρθει στα χεριά μου, και όχι να υπερηφανεύεται πως θα μου το πλύνει και θα το καθαρίσει και θα το παραδώσει έτοιμο. Να τα βράσω τα πατάκια, που στο κάτω κάτω τα πλήρωσα, αν τα λάστιχα είναι φουλ από αέρα, και δεν υπάρχει έλεγχος!
Δεν χρειάζεται να είσαι αρχιμηχανικός με διδακτορικό για να κανείς έναν απλό έλεγχο στα λάστιχα.
Anyway, πιστεύω πως δεν έκανα μεγάλη ζημιά στα ελαστικά.
Έλεγα και εγώ, γιατί το αυτοκίνητο είναι τόσο σκληρό. -
Έχω ένα Corsa 1.2, μοντέλο του 1999 κ έχασα το κλειδί. Τώρα το κυκλοφορώ με το δεύτερο αλλά θέλω να βγάλω κ ένα ακόμα για ασφάλεια.
Μήπως γνωρίζετε αν όντως το αυτοκίνητο έχει immobilizer, ποιά είναι η διαδικασία για να βγάλω νέο κλειδί (έχω τους κωδικούς) και πόσο περίπου θα κοστίσει?
Ευχαριστώ πολύ
-
Πολύ καλό σάιτ,όχι μόνο γιά καντέτ.
Oλη η ιστορία τής όπελ,χρήσιμες πληροφορίες,τεχνικά χαρακτηριστικά όλων τών κινητήρων Οπελ.
-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Έχω ένα Corsa 1.2, μοντέλο του 1999 κ έχασα το κλειδί. Τώρα το κυκλοφορώ με το δεύτερο αλλά θέλω να βγάλω κ ένα ακόμα για ασφάλεια.Μήπως γνωρίζετε αν όντως το αυτοκίνητο έχει immobilizer, ποιά είναι η διαδικασία για να βγάλω νέο κλειδί (έχω τους κωδικούς) και πόσο περίπου θα κοστίσει?
Ευχαριστώ πολύ
Για να βγάλεις κλειδί, πρέπει να πας στην αντιπροσωπεία αυτό που έχεις. Δεν νομίζω ότι στο βγάζουν αμέσως, ίσως πρέπει να το αφήσεις μια-δυο μέρες. Κάνε το οπωσδήποτε, σε παλιότερο αυτοκίνητο που είχα πάρει με ένα μόνο κλειδί, όταν το έχασα πλήρωσα και για νέες κλειδαριές (ευτυχώς όχι και για το immobilizer) και το μαλλί πήγε πάνω από 200 ευρώ. Νομίζω ότι το κλειδί κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ, μπορεί να κάνω λάθος. Ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία θα σου λύσει την απορία.
-
Ευχαριστώ Manosk
-
Aν όμως έχει immobilizer το αυτοκίνητο; Το κλειδί από κλειδαρά δεν θα δουλεύει γιατί πρέπει να περαστεί ηλεκτρομαγνητικά ο κωδικός από ειδικό μηχάνημα.
-
Ο χρήστης STEF έγραψε:
Έχω ένα Corsa 1.2, μοντέλο του 1999 κ έχασα το κλειδί. Τώρα το κυκλοφορώ με το δεύτερο αλλά θέλω να βγάλω κ ένα ακόμα για ασφάλεια.Μήπως γνωρίζετε αν όντως το αυτοκίνητο έχει immobilizer, ποιά είναι η διαδικασία για να βγάλω νέο κλειδί (έχω τους κωδικούς) και πόσο περίπου θα κοστίσει?
Ευχαριστώ πολύ
Αν είσαι στην Αθήνα πήγαινε στην Αγ. Ζώνης στην Κυψέλη που έχει ένα απο τα καλύτερα κλειδαράδικα της Έλλάδας. Θα σου το φτιάξει στο π&φ
-
Σχετικά με το immobilizer, το βιβλίο, νομίζω, λέει ότι αυτό ενεργοποιείται όταν γυρίσεις το κλειδί στη οριζόντια θέση..
Μήπως τελικά το κλειδί στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι απλό?
Πριν ένα χρόνο, το πρώτο κλειδί (με το λαμπάκι) μου έπεσε από τον δεύτερο, άνοιξε η πλαστική λαβή, χάθηκαν από μέσα μερικά εξαρτήματα, το λαμπάκι δεν ξαναλειτούργησε αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα με το κλειδί και το immobilizer.
Πιθανόν να μην έχει σχέση, άλλωστε δεν γνωρίζω καν ποιά είναι η αρχή λειτουργίας του immobilizer.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
-
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
Τι σου είχα πεί απο το μήνυμα στις 9/8:
'Το μειονέκτημα αυτό πρέπει να το κοιτάξεις σε **διάφορες αντιπροσωπείες **και να **μην ακούς **τα περί νέων λάστιχων που πρέπει να πέσουν.'
Χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου. Το συνεργείο της αντιπροσωπεία που πήγες είναι, μάλλον, η **control motors **στην **Πειραιώς **και είναι ένα απο τα **καλύτερα service σε όλη την Αττική. Επίσης ο φανοποιός του ο κ. Λογοθέτης **κάνει το ποιο καλό βάψιμο απο όλα τα συνεργεία opel. Το νέο χρώμα είναι απόλυτα ίδιο με το παλιό. Μόνο που πρέπει να τα ψύνει λίγο περισσότερο για να σκληραίνει ποιο πολύ το χρώμα.
Είναι το συνεργείο που εμπιστευόμαστε **όλα **τα opel μας.Δεν είχα απαντήσει έως τώρα γιατί περίμενα να τελειώσει η υπόθεση και να κάνω ολοκληρωμένο σχόλιο. Πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία (ναι, είναι αυτή που γράφεις) και ανέλαβε ο κ. Λογοθέτης. Το παίδεψε αρκετή ώρα μέχρι να βρει το σωστό σημείο ώστε και εύκολα να κλείνει το πορτμπαγκάζ και ταυτόχρονα να μην χτυπάει στις ανωμαλίες του δρόμου, το πήγε μια βόλτα και μου το παρέδωσε ΟΚ. Τι να πω, μέχρι πουρμπουάρ μου ήρθε να του δώσω. Ίσως την επόμενη φορά, αφού θέλω μια έξτρα δουλίτσα στο αμάξι.
Τώρα είμαι σε δίλημμα: να πάω να τα χώσω στους άλλους ή όχι; Η άλλη επιλογή είναι να στείλω λεπτομερές e-mail με το περιστατικό στα κεντρικά της opel για να ξέρουν τι κάνει στους πελάτες της η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία.Άλλα θέματα:
Τώρα που άρχισε ν'ανοίγει η μηχανή του astra (~600 χλμ), τσουλάει πολύ καλύτερα και με τις απαιτούμενες στροφές η εκκίνηση από στάση είναι πολύ καλή. Τα φρένα (με τα δισκόφρενα και πίσω) είναι άριστα, το ηλεκτρικό γκάζι θέλει ακόμα εκμάθηση, ιδίως όταν εκκινώ σε απότομη ανηφόρα και πρέπει να βρω το σωστό σημείο για να μη σβήσει η μηχανή αφενός και να μην στριγγλίζουν τα λάστιχα (ελπίζω τα μαμίσια dunlop που μου φόρεσαν να αποδειχθούν επαρκή για δυο-τρία χρονάκια μέχρι να τ'αλλάξω).
Χθες του έβαλα πρώτη φορά απλή αμόλυβδη γιατί από τη μία βαρέθηκα να πληρώνω την 100άρα (μεγάλο πλεονέκτημα αυτό σε σχέση πχ με το νέο golf) και από την άλλη δεν θέλω να καλομάθω τη μηχανή στην ακριβή βενζίνη. Δεν παρατήρησα ουσιαστική μείωση των επιδόσεων, ούτε άκουσα (νομίζω) πειράκια. Ελπίζω να μην πάθει ο κινητήρας τίποτα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
'Το μειονέκτημα αυτό πρέπει να το κοιτάξεις σε **διάφορες αντιπροσωπείες **και να **μην ακούς **τα περί νέων λάστιχων που πρέπει να πέσουν.'
Χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου. Το συνεργείο της αντιπροσωπεία που πήγες είναι, μάλλον, η **control motors **στην **Πειραιώς **και είναι ένα απο τα **καλύτερα service σε όλη την Αττική. Επίσης ο φανοποιός του ο κ. Λογοθέτης **κάνει το ποιο καλό βάψιμο απο όλα τα συνεργεία opel. Το νέο χρώμα είναι απόλυτα ίδιο με το παλιό. Μόνο που πρέπει να τα ψύνει λίγο περισσότερο για να σκληραίνει ποιο πολύ το χρώμα.
Είναι το συνεργείο που εμπιστευόμαστε **όλα **τα opel μας.Δεν είχα απαντήσει έως τώρα γιατί περίμενα να τελειώσει η υπόθεση και να κάνω ολοκληρωμένο σχόλιο. Πήγα λοιπόν στην αντιπροσωπεία (ναι, είναι αυτή που γράφεις) και ανέλαβε ο κ. Λογοθέτης. Το παίδεψε αρκετή ώρα μέχρι να βρει το σωστό σημείο ώστε και εύκολα να κλείνει το πορτμπαγκάζ και ταυτόχρονα να μην χτυπάει στις ανωμαλίες του δρόμου, το πήγε μια βόλτα και μου το παρέδωσε ΟΚ. Τι να πω, μέχρι πουρμπουάρ μου ήρθε να του δώσω. Ίσως την επόμενη φορά, αφού θέλω μια έξτρα δουλίτσα στο αμάξι.
Τώρα είμαι σε δίλημμα: να πάω να τα χώσω στους άλλους ή όχι; Η άλλη επιλογή είναι να στείλω λεπτομερές e-mail με το περιστατικό στα κεντρικά της opel για να ξέρουν τι κάνει στους πελάτες της η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία.Άλλα θέματα:
Τώρα που άρχισε ν'ανοίγει η μηχανή του astra (~600 χλμ), τσουλάει πολύ καλύτερα και με τις απαιτούμενες στροφές η εκκίνηση από στάση είναι πολύ καλή. Τα φρένα (με τα δισκόφρενα και πίσω) είναι άριστα, το ηλεκτρικό γκάζι θέλει ακόμα εκμάθηση, ιδίως όταν εκκινώ σε απότομη ανηφόρα και πρέπει να βρω το σωστό σημείο για να μη σβήσει η μηχανή αφενός και να μην στριγγλίζουν τα λάστιχα (ελπίζω τα μαμίσια dunlop που μου φόρεσαν να αποδειχθούν επαρκή για δυο-τρία χρονάκια μέχρι να τ'αλλάξω).
Χθες του έβαλα πρώτη φορά απλή αμόλυβδη γιατί από τη μία βαρέθηκα να πληρώνω την 100άρα (μεγάλο πλεονέκτημα αυτό σε σχέση πχ με το νέο golf) και από την άλλη δεν θέλω να καλομάθω τη μηχανή στην ακριβή βενζίνη. Δεν παρατήρησα ουσιαστική μείωση των επιδόσεων, ούτε άκουσα (νομίζω) πειράκια. Ελπίζω να μην πάθει ο κινητήρας τίποτα.Καταρχήν χαίρομαι που βρήκες άκρη στο πρόβλημα σου.
Κατά δεύτερον να στείλεις επιστολή για να τα χώσεις στους άλλους μάλλον δεν θα καταφέρεις και τίποτα.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις να τα χώσεις στους άλλους και να αναφέρεις ποιος σου έφτιαξε το αυτοκίνητο για να τον ευχαριστήσεις περίσσότερο ηθικά.Και τέλος και που έβαλες 95 βενζίνη δεν τρέχει τίποτα. Τι την πέρασες την μηχανή, peugeot 307 Που έχει βγει τόσα χρόνια και δεν μπορούν να κάνουν την μηχανή του να μην χτυπάει πυράκια.
Και πέρα απο αυτό καλύτερα να καίει 95 παρά μισή 95 μισή 100 γιατί δεν πιστευώ να υπάρχει κάπου στην Αθήνα καθαρή 100άρα... όλες τις ημέρες!!! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χθες του έβαλα πρώτη φορά απλή αμόλυβδη γιατί από τη μία βαρέθηκα να πληρώνω την 100άρα (μεγάλο πλεονέκτημα αυτό σε σχέση πχ με το νέο golf) και από την άλλη δεν θέλω να καλομάθω τη μηχανή στην ακριβή βενζίνη. Δεν παρατήρησα ουσιαστική μείωση των επιδόσεων, ούτε άκουσα (νομίζω) πειράκια. Ελπίζω να μην πάθει ο κινητήρας τίποτα.Φίλε Μάνο,
Χαίρομαι που βρήκες λύση για το πρόβλημα σου και όλα οκ τώρα.
Όσο για την μηχανή, εγώ έχω γύρω στα 2500 Km μέχρι τώρα και η μηχανή ανοίγει και άλλο, και ήδη νοιώθω να τραβάει πολύ καλύτερα.
Από θέμα βενζίνης χρησιμοποιώ μονό μια, από παλιά βεβαία, V-Power, νομίζω πως είναι αρκετά καλή.
Όσον αφορά τα λάστιχα, εμένα έχει Bridgestone B series δεν τα έχω δουλέψει ποτέ στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου, αλλά δείχνουν καλά σχετικά.
Αυτά.
P.S. Όσο για το χτυπηματάκι που έλεγα και παλιά, μάλλον πρέπει να οφείλετε από κάποια καλώδια και σωληνώσεις που υπάρχουν κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού τα οποία είναι για τον αερόσακο.
Αλλά πλέον δεν δίνω και πολύ σημασία. -
Κύριοι ζητώ συγνώμη για την επανάληψη του θέματος 3 φορές (το έχω σβήσει ήδη), εγώ το έστειλα μόνο μια!
-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Κύριοι ζητώ συγνώμη για την επανάληψη του θέματος 3 φορές (το έχω σβήσει ήδη), εγώ το έστειλα μόνο μια!Δεν είναι δικό σου λάθος,υπήρχε πρόβλημα αυτές τις ημέρες που φαίνεται να λύθηκε τώρα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κύριοι ζητώ συγνώμη για την επανάληψη του θέματος 3 φορές (το έχω σβήσει ήδη), εγώ το έστειλα μόνο μια!
Δεν είναι δικό σου λάθος,υπήρχε πρόβλημα αυτές τις ημέρες που φαίνεται να λύθηκε τώρα!
Ok, και εγώ αυτό κατάλαβα γιατί προσπάθησα να το στείλω και χθες, και επειδή είδα ότι έπεφτε η σελίδα δεν ξανά προσπάθησα, γιατί λέω κάτσε να μην γεμίσω το φόρουμ με επαναληπτικά πόστ μου.
Οπότε σήμερα που προσπάθησα να το ξαναστείλω, μόλις ξαναπήγα στην σελίδα είδα ότι είχε γραφτεί 3 φορές και ένα προηγούμενο, 6, αν δεν κάνω λάθος!
Αλλά όλα οκ τώρα και thanks! -
Καλημερα σε ολους.Ειμαι νεος στο forum οποτε συγχωρηστε καποια λαθη.Αυριο μαλλον θα παραγγειλω αυτοκινητο και ειμαι αναμεσα στο asta1.4 elegance η corolla1.4 sport περιπου17000 ενω με τους τοκους περιπου 18600 η το stilo με 15000.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε καποιον εχει βγαλει καποιο προβλημα-γνωστος μου που δουλευει στην ελπα εχει φορτωσει κανα 3 για ψιλοπραγματα οπως για τρομπα βενζινας απο λιγο γρηγορα που τα ειπαμε-και καθε ποτε πηγαινει στην αντιπρωσοπεια για service.Καθε 30000 η καθε 15000-οταν λεω service εννοω και τα λαδια δηλαδη θελω να μαθω καθε ποσα χιλιομετρα πηγαινεις στην αντιπροσωπεια και τα σκας,εστω και 50η 60 ευρω μονο για λαδια.Στην c orolla καθε 15 για λαδια κοστος γυρω στα 40-50 και 30για μπουζικαι τα παρεμφερη κοστος γυρω στα 100.Το stilo καθε 20000 με κοστος γυρω στα 190 ευρω.Ευχαριστω και ελπιζω να μην κουρασα .Οποιδηποτε σχολειο αναμεσα στα παραπανω αυτοκινητα ευπροσδεκτο οπως εξοπλισμοςαξιοπιστια κτλ
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Καλημερα σε ολους.Ειμαι νεος στο forum οποτε συγχωρηστε καποια λαθη.Αυριο μαλλον θα παραγγειλω αυτοκινητο και ειμαι αναμεσα στο asta1.4 elegance η corolla1.4 sport περιπου17000 ενω με τους τοκους περιπου 18600 η το stilo με 15000.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε καποιον εχει βγαλει καποιο προβλημα-γνωστος μου που δουλευει στην ελπα εχει φορτωσει κανα 3 για ψιλοπραγματα οπως για τρομπα βενζινας απο λιγο γρηγορα που τα ειπαμε-και καθε ποτε πηγαινει στην αντιπρωσοπεια για service.Καθε 30000 η καθε 15000-οταν λεω service εννοω και τα λαδια δηλαδη θελω να μαθω καθε ποσα χιλιομετρα πηγαινεις στην αντιπροσωπεια και τα σκας,εστω και 50η 60 ευρω μονο για λαδια.Στην c orolla καθε 15 για λαδια κοστος γυρω στα 40-50 και 30για μπουζικαι τα παρεμφερη κοστος γυρω στα 100.Το stilo καθε 20000 με κοστος γυρω στα 190 ευρω.Ευχαριστω και ελπιζω να μην κουρασα .Οποιδηποτε σχολειο αναμεσα στα παραπανω αυτοκινητα ευπροσδεκτο οπως εξοπλισμοςαξιοπιστια κτλΦίλε καλώς ήρθες.
Έχω όπως έχεις καταλάβει το νέο Astra Essentia, φαντάζομαι θα γνωρίζεις τον εξοπλισμό αν ενδιαφέρεσαι για αυτό το μοντέλο, με μοναδικό έξτρα το E.S.P.
Έχω κάνει περί τα 3500 χλμ μέχρι σήμερα και δεν έχω ξαναπάει στην αντιπροσωπεία από την ημέρα παραλαβής. Δόξα τω Θεό, δεν έχει παρουσιάσει τίποτα.
Όσο για τα σέρβις που λες, εμένα μου είχαν πει πως θέλει μια αλλαγή λαδιών στα 15000, που μου είπαν πως είναι δωρεάν κιόλας, καθώς και κάποιον έλεγχο, υγρά νερά κλπ, και γενικό σέρβις στα 30000 χλμ.
Τώρα για τα αλλά δυο μοντέλα που λες, θα προτιμούσα Toyota, λόγω αξιοπιστίας.
Αυτά.
Ελπίζω να βοήθησα.
OPEL FORUM