-
Ο χρήστης xenophon74 έγραψε:
Καλημερα σε ολους.Ειμαι νεος στο forum οποτε συγχωρηστε καποια λαθη.Αυριο μαλλον θα παραγγειλω αυτοκινητο και ειμαι αναμεσα στο asta1.4 elegance η corolla1.4 sport περιπου17000 ενω με τους τοκους περιπου 18600 η το stilo με 15000.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε καποιον εχει βγαλει καποιο προβλημα-γνωστος μου που δουλευει στην ελπα εχει φορτωσει κανα 3 για ψιλοπραγματα οπως για τρομπα βενζινας απο λιγο γρηγορα που τα ειπαμε-και καθε ποτε πηγαινει στην αντιπρωσοπεια για service.Καθε 30000 η καθε 15000-οταν λεω service εννοω και τα λαδια δηλαδη θελω να μαθω καθε ποσα χιλιομετρα πηγαινεις στην αντιπροσωπεια και τα σκας,εστω και 50η 60 ευρω μονο για λαδια.Στην c orolla καθε 15 για λαδια κοστος γυρω στα 40-50 και 30για μπουζικαι τα παρεμφερη κοστος γυρω στα 100.Το stilo καθε 20000 με κοστος γυρω στα 190 ευρω.Ευχαριστω και ελπιζω να μην κουρασα .Οποιδηποτε σχολειο αναμεσα στα παραπανω αυτοκινητα ευπροσδεκτο οπως εξοπλισμοςαξιοπιστια κτλ
Φίλε καλώς ήρθες.
Έχω όπως έχεις καταλάβει το νέο Astra Essentia, φαντάζομαι θα γνωρίζεις τον εξοπλισμό αν ενδιαφέρεσαι για αυτό το μοντέλο, με μοναδικό έξτρα το E.S.P.
Έχω κάνει περί τα 3500 χλμ μέχρι σήμερα και δεν έχω ξαναπάει στην αντιπροσωπεία από την ημέρα παραλαβής. Δόξα τω Θεό, δεν έχει παρουσιάσει τίποτα.
Όσο για τα σέρβις που λες, εμένα μου είχαν πει πως θέλει μια αλλαγή λαδιών στα 15000, που μου είπαν πως είναι δωρεάν κιόλας, καθώς και κάποιον έλεγχο, υγρά νερά κλπ, και γενικό σέρβις στα 30000 χλμ.
Τώρα για τα αλλά δυο μοντέλα που λες, θα προτιμούσα Toyota, λόγω αξιοπιστίας.
Αυτά.
Ελπίζω να βοήθησα.Ευχαριστω φιλε μου.Το esp ποσο κανει;Το κοστος του αυτοκινητου ειναι περιπου 17220 η κανω λαθος;Τελικη τιμη με μεταλλικο.γιατι 17000κανει το corolla.Εχει γκαζι το αυτοκινητο;σε συγκριση με το corolla υστερει πολυ σε γκαζι;Αν ειχες κανει test drive με corolla.
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Καλημερα σε ολους.Ειμαι νεος στο forum οποτε συγχωρηστε καποια λαθη.Αυριο μαλλον θα παραγγειλω αυτοκινητο και ειμαι αναμεσα στο asta1.4 elegance η corolla1.4 sport περιπου17000 ενω με τους τοκους περιπου 18600 η το stilo με 15000.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε καποιον εχει βγαλει καποιο προβλημα-γνωστος μου που δουλευει στην ελπα εχει φορτωσει κανα 3 για ψιλοπραγματα οπως για τρομπα βενζινας απο λιγο γρηγορα που τα ειπαμε-και καθε ποτε πηγαινει στην αντιπρωσοπεια για service.Καθε 30000 η καθε 15000-οταν λεω service εννοω και τα λαδια δηλαδη θελω να μαθω καθε ποσα χιλιομετρα πηγαινεις στην αντιπροσωπεια και τα σκας,εστω και 50η 60 ευρω μονο για λαδια.Στην c orolla καθε 15 για λαδια κοστος γυρω στα 40-50 και 30για μπουζικαι τα παρεμφερη κοστος γυρω στα 100.Το stilo καθε 20000 με κοστος γυρω στα 190 ευρω.Ευχαριστω και ελπιζω να μην κουρασα .Οποιδηποτε σχολειο αναμεσα στα παραπανω αυτοκινητα ευπροσδεκτο οπως εξοπλισμοςαξιοπιστια κτλ
Φίλε καλώς ήρθες.
Έχω όπως έχεις καταλάβει το νέο Astra Essentia, φαντάζομαι θα γνωρίζεις τον εξοπλισμό αν ενδιαφέρεσαι για αυτό το μοντέλο, με μοναδικό έξτρα το E.S.P.
Έχω κάνει περί τα 3500 χλμ μέχρι σήμερα και δεν έχω ξαναπάει στην αντιπροσωπεία από την ημέρα παραλαβής. Δόξα τω Θεό, δεν έχει παρουσιάσει τίποτα.
Όσο για τα σέρβις που λες, εμένα μου είχαν πει πως θέλει μια αλλαγή λαδιών στα 15000, που μου είπαν πως είναι δωρεάν κιόλας, καθώς και κάποιον έλεγχο, υγρά νερά κλπ, και γενικό σέρβις στα 30000 χλμ.
Τώρα για τα αλλά δυο μοντέλα που λες, θα προτιμούσα Toyota, λόγω αξιοπιστίας.
Αυτά.
Ελπίζω να βοήθησα.Ευχαριστω φιλε μου.Το esp ποσο κανει;Το κοστος του αυτοκινητου ειναι περιπου 17220 η κανω λαθος;Τελικη τιμη με μεταλλικο.γιατι 17000κανει το corolla.Εχει γκαζι το αυτοκινητο;σε συγκριση με το corolla υστερει πολυ σε γκαζι;Αν ειχες κανει test drive με corolla.
Φίλε το δικό μου είναι η βασική έκδοση του αυτοκινήτου, Essentia, και έχει 14257 € αν θυμάμαι καλά. Το E.S.P. κόστισε 590 € παραπάνω. Από γκάζι τι να πω πιστεύω είναι στο τι ψάχνει ο καθένας μας και δε μπορώ να εκφέρω γνώμη.
Για τις δικές μου ανάγκες είναι αρκετό. Τώρα αν ψάχνεις για κόντρες, μάλλον δεν θα στο συνιστούσα.
Όσον αφορά την Toyota, δεν έχω κάνει test drive, αλλά πιστεύω πως είναι καλό αυτοκίνητο.
Πάντως μια συμβουλή, πάρε ότι αρέσει ΕΣΕΝΑ, και μην κοιτάς να βρεις γνώμες άλλων διότι ο καθένας έχει δικά του γούστα.
Εγώ απλώς σου είπα τις δικές μου εμπειρίες από το αυτοκίνητο που έχω.
Φιλικά ,Ξενοφών. -
http://www.ams.gr/_magazine/viewthema.a ... hema=28397
Είναι το μοναδικό συγκριτικό που έχω βρει με τους 1400ρηδες κινητήρες. Από γκάζι μια χαρά είναι τελικά, κάπου υστερεί στην εκκίνηση, με την έννοια ότι θέλει λίγο παραπάνω γκαζάκι για να 'φύγει' καλά από στάση. Αλλά εκτός από το γκάζι, μεγάλη σημασία έχει και το πως χειρίζεται το αυτοκίνητο τις υψηλές ταχύτητες και τις στροφές. Το astra τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα από το corolla σ'αυτόν τον τομέα λόγω σκληρότερων αναρτήσεων και γενικότερου στησίματος. Εχθές που πήγα εθνική δεν καταλάβαινα ότι πήγαινα με 140 μέχρι που κοίταξα το κοντέρ, είναι σταθερότατο. Θα σου έλεγα τιμές, αλλά ξέρω ότι πήραν λίγο παραπάνω μετά το καλοκαίρι (από 150-200 ευρώ), άρα καλύτερα να πας στην αντιπροσωπεία και να ζητήσεις μια σελίδα με τις τιμές των extra (δεν υπάρχουν στο site της εταιρείας).
Σε σχέση με το corolla, είναι σαφώς νεότερο αυτοκίνητο, με τα καλά (ευκολότερη μεταπώληση, διατήρηση αξίας) και τα κακά (δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα επαρκώς). Γενικά πάντως και τα δύο αυτοκίνητα έχουν παραδοσιακά κορυφαία αξιοπιστία, ενώ συνοδεύονται από πολυετή εγγύηση. -
http://gmbuypower.clientsites.carspecs. ... efault.asp
Πήγαινε εδώ, είναι πολύ καλό. -
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε καποιον εχει βγαλει καποιο προβλημα-γνωστος μου που δουλευει στην ελπα εχει φορτωσει κανα 3 για ψιλοπραγματα .....Εγώ έχω αγοράσει το 1600 elegance με IDS+ ESP, Sport Switch
Μου αρέσει πάρα πολύ και η οδήγησή του είναι απόλαυση αν και δεν είμαι από τους γρήγορους οδηγούς
Όσο για προβλήματα στα 2300Km το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά λόγο βλάβής ηλεκτρονικού στο τιμόνι. χρειάστηκε 3 εβδομάδες για να έρθει το ανταλακτικό από Γερμανία.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε άλλον μόνο που σ' αυτόν χρειάστηκε να αλλάξουν και τον κεντρική μονάδα
Δες στα αντίστοιχα links
http://germancarfans.zeroforum.com/zerothread?id=9682
http://germancarfans.zeroforum.com/zerothread?id=9971 -
Ο χρήστης betoven έγραψε:
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν σε καποιον εχει βγαλει καποιο προβλημα-γνωστος μου που δουλευει στην ελπα εχει φορτωσει κανα 3 για ψιλοπραγματα .....
Εγώ έχω αγοράσει το 1600 elegance με IDS+ ESP, Sport Switch
Μου αρέσει πάρα πολύ και η οδήγησή του είναι απόλαυση αν και δεν είμαι από τους γρήγορους οδηγούς
Όσο για προβλήματα στα 2300Km το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπροστά λόγο βλάβής ηλεκτρονικού στο τιμόνι. χρειάστηκε 3 εβδομάδες για να έρθει το ανταλακτικό από Γερμανία.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε άλλον μόνο που σ' αυτόν χρειάστηκε να αλλάξουν και τον κεντρική μονάδα
Δες στα αντίστοιχα links
http://germancarfans.zeroforum.com/zerothread?id=9682
http://germancarfans.zeroforum.com/zerothread?id=9971Ειμαι προβληματισμενος.Δεν ειναι και οτι καλυτερο καινουριο αυτοκινητο να ειναι 3 εβδομαδες ακινητοποιημενο.Ειχες προβλημα με την αντιπροσωπεια;Μηπως σου ειπαν για δικη σου ευθηνη η δεν ειναι πολιτικη της εταιριας οπως της VW για παραδειγμα;
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Ειμαι προβληματισμενος.Δεν ειναι και οτι καλυτερο καινουριο αυτοκινητο να ειναι 3 εβδομαδες ακινητοποιημενο.Ειχες προβλημα με την αντιπροσωπεια;Μηπως σου ειπαν για δικη σου ευθηνη η δεν ειναι πολιτικη της εταιριας οπως της VW για παραδειγμα;
Φτου, φτου, φτου. Μακρυά από 'μας!
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Ειμαι προβληματισμενος.Δεν ειναι και οτι καλυτερο καινουριο αυτοκινητο να ειναι 3 εβδομαδες ακινητοποιημενο.Ειχες προβλημα με την αντιπροσωπεια;Μηπως σου ειπαν για δικη σου ευθύνη η δεν ειναι πολιτικη της εταιριας οπως της VW για παραδειγμα;**Κανένα πρόβλημα με την αντιπροσωπεία **(Θεσσαλονίκη) κάθε άλλο προσπάθησαν να δώσουν προσωρινή λύση στο πρόβλημα χωρίς επιτυχία.
Έβγαλαν το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό εξάρτημα από αυτοκίνητο δικό τους και το έβαλαν στο δικό μου (χρειάστηκε να διαλύσουν όλο το σύστημα ανάφλεξης στο τιμόνι, αυτός ήταν και ο λόγος που δεν το έκανα από την αρχή), όμως καθότι το δικό τους δεν ήταν ίδια έκδοση με το δικό μου δεν συνεργαζόταν σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα.
Η καθυστέρηση οφείλονταν (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος) στο ότι το εργοστάσιο της OPEL στη Γερμανία δεν είχε στοκ με το συγκεκριμένο ανταλακτικό. -
Εδώ και δυο-τρεις βδομάδες βάζω στο νέο astra 1,4 απλή αμόλυβδη. Όταν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός, το αμάξι ζορίζεται λίγο παραπάνω από το κανονικό να φύγει (αυτό ίσως γινόταν και με τη BP Ultimate, δεν είμαι σίγουρος) και ο κινητήρας κάνει κάτι μικροδιακοπές και 'σκουντήματα' (δεν ξέρω πως να το πω καλύτερα) μέχρι να πάρει λίγη φόρα (10-15 χλμ).
Το θέμα δεν μ'ενοχλεί (ξέρω τις δυνατότητες του αυτοκινήτου που έχω πάρει), αλλά επειδή δεν γνωρίζω πως ακούγονται τα πειράκια (τελικά έτσι γράφεται ή μήπως 'πιράκια' ή 'πυράκια'; ), φοβάμαι ότι ίσως εμφανίζεται τέτοιο πρόβλημα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
Ερωτήσεις λοιπόν: τα πειράκια τα ακούς ή τα νιώθεις; Είναι καθαρός ο ήχος ή πρέπει να στήσεις αυτί, ιδίως αν η ηχομόνωση της καμπίνας είναι καλή; Μπας και κυκλοφορεί κανένα 'εκπαιδευτικό' αρχειάκι ήχου στο νετ; Και τέλος, πως λέγονται τα πειράκια στα αγγλικά;
Ευχαριστώ. -
Κυρίως τα νιώθεις... Μπορεί και να τα βλέπεις, άμα τρεμοπαίζουν τα φώτα. Για να τα ακούσεις σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με καλή μόνωση δύσκολο, πρέπει να έχεις ανοιχτά παράθυρα και να στήσεις λίγο αυτί, αλλά στο Megane Coupe μας, με ανοιχτά παράθυρα σε πιάνει η ψυχή σου: σαν να βαράει κάποιος με λοστό μια καγκελόπορτα!
Υπάρχει ένα θέμα στο forum, αλλά δεν κατάφερα να το βρω...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εδώ και δυο-τρεις βδομάδες βάζω στο νέο astra 1,4 απλή αμόλυβδη. Όταν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός, το αμάξι ζορίζεται λίγο παραπάνω από το κανονικό να φύγει (αυτό ίσως γινόταν και με τη BP Ultimate, δεν είμαι σίγουρος) και ο κινητήρας κάνει κάτι μικροδιακοπές και 'σκουντήματα' (δεν ξέρω πως να το πω καλύτερα) μέχρι να πάρει λίγη φόρα (10-15 χλμ).Το θέμα δεν μ'ενοχλεί (ξέρω τις δυνατότητες του αυτοκινήτου που έχω πάρει), αλλά επειδή δεν γνωρίζω πως ακούγονται τα πειράκια (τελικά έτσι γράφεται ή μήπως 'πιράκια' ή 'πυράκια'; ), φοβάμαι ότι ίσως εμφανίζεται τέτοιο πρόβλημα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
Ερωτήσεις λοιπόν: τα πειράκια τα ακούς ή τα νιώθεις; Είναι καθαρός ο ήχος ή πρέπει να στήσεις αυτί, ιδίως αν η ηχομόνωση της καμπίνας είναι καλή; Μπας και κυκλοφορεί κανένα 'εκπαιδευτικό' αρχειάκι ήχου στο νετ; Και τέλος, πως λέγονται τα πειράκια στα αγγλικά;
Ευχαριστώ.ο ηχος ειναι χαρακτηριστικος μεταλλικος σαν κροταλισμα και σε φυσιολογικες συνθηκες δεν τον ακους καν αφου οταν υπαρξουν οι συνθηκες για την παραγωγη του τοτε επεμβαινει ο αντικροτικος αισθητηρας ή ''nock sensor'' και αλλαζοντας το αβανς του κινητηρα τον σταματαει εν τη γεννεση του.....βεβαια αυτα σε φυσιολογικες συνθηκες τωρα βεβαια αν η βενζινη που εχεις ειναι αθλια και πας σε ανηφορα με 3-4 σχεση και 2000 στροφες πατωντας δυνατα το γκαζι τοτε δεν ξερω και αναλογα και το αυτοκινητο τι θα ακουστει περισσοτερο και ποσο μπορει να βοηθησουν τα ηλεκτρονικα που για τον σκοπο αυτο υπαρχουν.
παντως σε σχετικα αδυναμους στις χαμηλες στροφες κινητηρες το φαινομενο της υστερησης της αποκρισης τους οταν παραλληλα λειτουργει το αιρκοντισιον ειναι πολυ συνηθισμενο και δεν πρεπει να ανησυχει κανεναν απλα λιγο περισσοτερο γκαζι στο ξεκινημα για να μην κανει σκορτσαρισματα [διακοπες] και λιγη υπομονη οταν θελουμε να επιταχυνουμε γιατι δεν μπορει να ανταπεξελθει ο κινητηρας οπως χωρις αυτο [το αιρκοντισιο] και σε συνδιασμο με το αυξημενο βαρος των νεων αυτοκινητων και των αναιμικων στις χαμηλες στροφες 16λβιδων κυριως μοτερ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.ams.gr/_magazine/viewthema.asp?id_thema=28397Καλέ μου άνθρωπε,
Είσαι σε forum των 4Τ και βάζεις link για το τρείς κλάσεις κατώτερο ams??? -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Καλέ μου άνθρωπε,
Είσαι σε forum των 4Τ και βάζεις link για το τρείς κλάσεις κατώτερο ams???Εχμ...
Έχει και συνέχεια... 'Είναι το μοναδικό συγκριτικό που έχω βρει με τους 1400ρηδες κινητήρες'. -
Συγνώμη, αλλά μια ερώτηση έκανε ο άνθρωπος και προσπάθησα να τον βοηθήσω. Μπορεί να είναι κατώτερο περιοδικό (δεν το έχω αγοράσει και ποτέ για να το κρίνω), όμως όντως αυτό ήταν το μοναδικό συγκριτικό τεστ στα ελληνικά που έχω βρει στο νετ και το οποίο περιλαμβάνει astra και corolla και επικεντρώνει στους 1400ρηδες κινητήρες. Τα υπόλοιπα μιλάνε κυρίως για τους 1600ρηδες και πάνω. Έχετε βρει εσείς κάτι ανάλογο αλλού;
artech και stradale:
ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Απ' όσα γράφετε, μάλλον δεν μου χτυπάνε πειράκια. Όσο για το 'σκορτσάρισμα' προσπαθώ ν'ανεβάζω όσο γίνεται πιο γρήγορα στροφές, ιδίως τώρα που είμαι ακόμα στη φάση του στρωσίματος. -
vlepo sixna ti lexi 'χτυπάνε πειράκια' ti enoeite? ime apo kypro kai den gnorizo ti leksi, mpori kapoios na mou eksigisi? me endiaferi na matho giati exo kai ego to neo opel astra 1.6 edo kai 2 mines sxedo, to exo strosi, tora exei 6,000km xoris na exo kanena provlima, ime poli enthousiasmenos ine poli oreo autokinito, den exo na po kati arnitiko gia to autokinito, mono thetika. to mono pou den mou arese itane i arrgi ekinisi tou otan eixa ton klimatismo (clime cotrol) anameno, tora pou to exo trosi den antipetopizo auto to provlima, feugi kanonika apo tin ekinisi akoma kai otan exo to clime cotrol anameno. to pira mexri tous koftes 5-6 fores, to exo dokimasi se teliki taxitita, to pira mexri ta 180km/h kai ta epiase xoris idieteri diskolia, alla mou teleiose o dromos kai den to afisa na do mexri pia taxitita mpori na paei. proseksete ligo ti piesi ton elastikon giati ego tin vrika perisoteri apo ti kanoniki otan to pira apo tin antiprosopia. i piesi ton elastikon anagrafete sti porta ton kausimon.
sinisto opos diavasete to manual giati iparxoun poli kales odigies.kalotaksido se osous to exoune i se osous tha to paroune.
ps. sinisto opos to odigate giro stis 3,000 strofes giati ine vareto autokinito, kai deutero exei poli miomeni katanalosi.
-
Ο χρήστης zchristos έγραψε:
vlepo sixna ti lexi 'χτυπάνε πειράκια' ti enoeite? ime apo kypro kai den gnorizo ti leksi, mpori kapoios na mou eksigisi?ps. sinisto opos to odigate giro stis 3,000 strofes giati ine vareto autokinito, kai deutero exei poli miomeni katanalosi.
Για τα πειράκια:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... C%EA%E9%E1Με τη λέξη 'βαρετό' μάλλον εννοείς 'βαρύ', έτσι;
-
Με τη λέξη 'βαρετό' μάλλον εννοείς 'βαρύ', έτσι
nai auto enoo
-
Με τη λέξη 'βαρετό' μάλλον εννοείς 'βαρύ', έτσι
nai auto enoo
Se euxaristo gia to link me ta pirakia
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Καλέ μου άνθρωπε,
Είσαι σε forum των 4Τ και βάζεις link για το τρείς κλάσεις κατώτερο ams???γιατι μηπως κατι τετοιο απαγορευεται;;;;
και εγω πριν λιγο εδωσα καποιες πληροφοριες για ενα πολυ σημαντικο θεμα που απασχολει ολους μας που ειναι τα δικαιωματα ενος αγοραστη ελαττωματικου αυτοκινητου και πως μπορει να τα διεκδικησει απο τις ''νομικες συμβουλες'' του εν λογω περιοδικου που καθε φορα αναπτυσσουν και ενα πολυ ενδιαφερον θεμα για τα δικαιωματα μας αλλα και για τις υποχρεωσεις μας σαν οδηγοι.
δηλαδη τι θα πρεπει να κανω;;;;; να ντρεπομαι επειδη διαβαζω το περιοδικο αυτο αφου σχεδον τζαμπα το εχω στην πορτα μου καθε 15 μερες .
δεν υπερασπιζομαι την επιλογη μου αυτη ως την καλυτερη αφου δεν διαβαζω αλλα περιοδικα και δεν εχω μετρο συγκρισης αλλα δεν δεχομαι και την λογικη που εχουν πολλοι εδω μεσα οτι μετα τους 4τ το χαος ή τα αλλα τα ρομαντικα...... ''η γενια των 4τ'' ''τα παιδια του ΚΚ'' και αλλα που εμφανιζουν εαυτους ως ιδανικους οδηγους αλλα και ανθρωπους γενικοτερα [αφου γαλουχηθηκαν απο την πενα του Καββαθα] ενω οι υπολοιποι ειναι σε αλλο μηκος κυματος και ποσο μαλλον οταν δεν ντρεπονται να μολυνουν και τον ιερο αυτο χωρο με αναφορες σε αλλα δυο τρεις ή πεντε δεκα φορες κατωτερα [κατα την κατα τεκμηριο αντικειμενικη τους σωστη αποψη]...............'' ε μα πως να το κανουμε αφου διαβαζουμε 4τ..... δεν μπορει να κανουμε λαθος αφου το αλαθητο του γκουρου μας μας εμπνεει και μας καθοδηγει'' .
συγνωμη για το υφος μου ομως αυτες οι σχεσεις εξαρτησης που πολλοι εχουν αναπτυξει εδω αλλα και ο μηδενισμος ολων των αλλων ειναι κατι που καπου ενοχλει [δεν νομιζω μονο εμενα] γιατι το θεωρω αδικο ισως και εν μερη προσβλητικο για οσους εχουν διαφορετικες συνηθειες ή αποψεις αναφορικα με το τι διαβαζουν.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εδώ και δυο-τρεις βδομάδες βάζω στο νέο astra 1,4 απλή αμόλυβδη. Όταν είναι ανοιχτός ο κλιματισμός, το αμάξι ζορίζεται λίγο παραπάνω από το κανονικό να φύγει (αυτό ίσως γινόταν και με τη BP Ultimate, δεν είμαι σίγουρος) και ο κινητήρας κάνει κάτι μικροδιακοπές και 'σκουντήματα' (δεν ξέρω πως να το πω καλύτερα) μέχρι να πάρει λίγη φόρα (10-15 χλμ).Το θέμα δεν μ'ενοχλεί (ξέρω τις δυνατότητες του αυτοκινήτου που έχω πάρει), αλλά επειδή δεν γνωρίζω πως ακούγονται τα πειράκια (τελικά έτσι γράφεται ή μήπως 'πιράκια' ή 'πυράκια'; ), φοβάμαι ότι ίσως εμφανίζεται τέτοιο πρόβλημα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι.
Ευχαριστώ.Κανένα πρόβλημα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να κομπιάζει μέχρι να ανέβει όχι η ταχύτητα αλλά οι στροφές. Απλα πάτα λίγο ποιο άγρια το γκάζι απο ότι όταν δεν έχεις κλιματισμό.
Είναι πόλυτα φυσιολογικό και προβλέψιμο αυτό. Άλλη δύναμη βλαζεις στα πόδια σου όταν περπατάς μόνος και άλλη όταν σηκώνεις σακούλες σούπερ μάρκετ. Αν βάλεις την ίδια δύναμη θα δυσκολευτείς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Δεν υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει πιράκια το astra. Ούτε καν να σβήσει με κακή ποιότητα βενζίνης όπως σε έναν φίλο με brava που έχει και δεν έχει αυτοκίνητο. Αν βάλεις σε μεγάλο βαθμό νοθευμένη βενζίνη θα σου ανάψει το λαμπάκι της ανάφλεξης θα εξοκτευθεί η κατανάλωση αλλά η μηχανή δεν θα σβήσει!
OPEL FORUM