-
Εγώ πάντως, με τα λίγα που ξέρω, εδώ δεν βλέπω κανένα ημιάκαμπτο, ούτε watt, ούτε τίποτα. Οπτικά και εντελώς μπακαλίστικα η εφαρμογή μοιάζει με την πίσω ανάρτηση της 147 μου ( ντροπή και αίσχος ) που είναι φυσικά ξεκάθαρη independent ανάρτηση. -
Και πως ''πλασαρει γλυκα με τα τεσσερα στην κορυφη της στροφης'' χωρις αξονα watt ο Κικιζας?μηπως.....λεω μηπως.......στριβει στο playstation τελικα?
-
Ο χρήστης VlassisTs έγραψε:
Και πως ''πλασαρει γλυκα με τα τεσσερα στην κορυφη της στροφης'' χωρις αξονα watt ο Κικιζας?μηπως.....λεω μηπως.......στριβει στο playstation τελικα?Οχι οχι... αυτό είναι το κάνει πανεύκολα το Vectra, λόγο της πίσω ανάρτησης που ΤΕΛΙΚΑ φοράει ημι-ανεξάρτητο άκαμπτο άξονα με διπλή ράβδο πανάρ.
-
Πωπωπωπωπωπωπωπωπω....ονειρο ζω μη με ξυπνατε!!!!!!!
-
Ένα λάθος έκανε, μη τον αποπαίρνετε μωρέ
-
Αυτή άραγε τι είναι
Αυτή; Σαν πολύ άκαμπτη μου φαίνεται -
mindfuck
Του 407 είναι τόσο άκαμπτη που καταλήγει να είναι άκαμπτος άξονας. -
Δεν ειναι το θεμα το ενα λαθος....το θεμα ειναι οτι ακομα και τωρα θα εμφανισει καμια 40 αρια λινκς και θα επιμενει θεωρωντας ολους τουσ υπολοιπους . Συν του οτι καποιοι που παρατηρουν λιγο καλυτερα μπορουν να καταλαβουν τους δρακους που λεει για τα ''οδηγησα'' και τα αυτοκινητα που ''εχει ενας φιλος''!!!!!
-
all time classic
-
Του Astra GTC είναι;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Του Astra GTC είναι;VECTRA V8 GKS
-
αχα
-
-
@mirage
Δεν ειπα οτι το Β φερει ημιακαμπτο. Το Α φερει ημιακαμπτο, και το vectra B εχει εξελιγμενη σε σχεση με του Α.
Σαφεστατα το δικο μου, -και τα vectra B γενικοτερα- ακομα και απο τις φωτο ειναι εμφανες οτι δεν φερει ενα μονοκομματο αξονα, οπως ειναι ο ημιακαμπτος.
(Αν γραφτηκε-εννοηθηκε με τροπο που να γινεται κατανοητο οτι το B φερει ημιακαμπτο, sorry, λαθος διατυπωση...)
Για αυτο προφανως και (κατα τα λεγομενα του wiki τουλαχιστον υπαρχουν τρεις τυποι αναρτησεων, dependent', semi-dependent' και 'independent', του Astra με τον ημιακαμπτο αξονα με συνδεσμους τυπου watt, συγκαταλεγεται στους dependent, ενω για τον δικο μου εχω την πεποιθηση οτι ανηκει στους semi-independent, οπως θα υποστηριξω παρακατω) λεγεται ημιανεξαρτητη αναρτηση ,η συγκεκριμενη με υστερουντες βραχιονες και εγκαρσιους για την περισταση, συνδεσμους.
Παραθετω ξανα την αρχικη φωτο, με αριθμηση και στους τεσσερις βραχιονες, και εξηγουμαι περαιτερω, για το τι θελω να πω, καθοτι απο την φωτο, δεν διακρινονται καποια πραγματα:O αριστερος ανω βραχιονας (1) ΔΕΝ ειναι ανεξαρτητος απο τον δεξιο ανω βραχιονα (2), παροτι η φωτο μορει να μπερδευει αρχικα. Ειναι ΕΝΑ κομματι, το οποιο βιδωνεται (στις δυο πανω βιδες)
στο υποπλαισιο(?) (3). Ο κατω αριστερος βραχιονας (4) ειναι ξεχωριστο κομματι, και δεν συνδεται φυσικα με τον δεξιο κατω βραχιονα (4). Αυτο που θελω να πω/αναρρωτηθω ειναι το εξης:
Πως μπορει μια τετοια αναρτηση να θεωρειται αναεξαρτητη οταν ΜΟΝΟ οι κατω βραχιονες στηριξης ειναι ανεξαρτητοι?
Ξαναλεω, οτι με τα παραπανω, δεν αρνουμαι οτι εχω κανει λαθος σχετικα με την αρχικη τοποθετηση μου, περι watt αξονα στο δικο μου αυτοκινητο, απλως εχω την αισθηση οτι αυτη δεν ειναι μια πληρως ανεξαρτητη αναρτηση, εκτος και εαν θεωρειται ανεξαρτητη τεσσαρων συνδεσμων, και εγω εχω κατανοησει λαθος την εννοια της πληρους ανεξαρτητης αναρτησης (δηλαδη η αριστερη πλευρα ειναι εντελως ανεξαρτητη απο την δεξια, και μονο η αντιστρεπτικη συνδεεται στα δυο ακρα)@Αngel
Exεις μηπως ολοκληρη την σελιδα σε φωτο, ή το link της Haynes με το manual, για να το κατεβασω με την ευκαιρια? -
-
Σε αυτήν την φωτό που έβαλες (και από ότι βλεπω live στην δικιά σου) δεν μου φαίνεται τα μπράτσα 1&2 να είναι ενιαία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σε αυτήν την φωτό που έβαλες (και από ότι βλεπω live στην δικιά σου) δεν μου φαίνεται τα μπράτσα 1&2 να είναι ενιαία.Αυτο προσπαθω να εξηγησω, στην φωτο δεν διακρινεται αυτο, και δυστυχως στην δευτερη παλι Live φωτο απο το πλαι, που ειναι ανασηκωμενο, παλι δεν φαινεται ολοκληρο το κεντρικο υποπλαισιο (3) για να δειτε οτι ουσιαστικα το (1) και (2) ειναι ενας μονοκομματος βραχιονας σχηματος 'W' (εξ'ου και το δικο μου μπερδεμα με την watt συνδεσμολογια )
βιδωμενος πανω στο κεντρικο υποπλαισιο (3) στις δυο ανω βιδες. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@mirage
Δεν ειπα οτι το Β φερει ημιακαμπτο. Το Α φερει ημιακαμπτο, και το vectra B εχει εξελιγμενη σε σχεση με του Α.
Σαφεστατα το δικο μου, -και τα vectra B γενικοτερα- ακομα και απο τις φωτο ειναι εμφανες οτι δεν φερει ενα μονοκομματο αξονα, οπως ειναι ο ημιακαμπτος.
(Αν γραφτηκε-εννοηθηκε με τροπο που να γινεται κατανοητο οτι το B φερει ημιακαμπτο, sorry, λαθος διατυπωση...)Το Vectra B ακομα και στην fl εκδοση (που εχω και εγω), η οποια λανσαριστηκε το 1999 στην αγορα, περα απο τις κυριως αισθητικες επεμβασεις, και μικρορυθμισεις για βελτιωμενη οδικη συμπεριφορα, ουσιαστικα διεθετε μια εξελιγμενη εκδοχη της πισω αναρτησης του vectra A, δηλαδη 'ελατήρια και τα αμορτισέρ να στηρίζουν έναν ημιάκαμπτο άξονα με υστερούντες βραχίονες, ενώ για τον περιορισμό της κλίσης υπάρχει και εδώ αντιστρεπτική δοκός.'
O αριστερος ανω βραχιονας (1) ΔΕΝ ειναι ανεξαρτητος απο τον δεξιο ανω βραχιονα (2), παροτι η φωτο μορει να μπερδευει αρχικα. Ειναι ΕΝΑ κομματι, το οποιο βιδωνεται (στις δυο πανω βιδες)
στο υποπλαισιο(?)Πως μπορει μια τετοια αναρτηση να θεωρειται αναεξαρτητη οταν ΜΟΝΟ οι κατω βραχιονες στηριξης ειναι ανεξαρτητοι?
Ξαναλεω, οτι με τα παραπανω, δεν αρνουμαι οτι εχω κανει λαθος σχετικα με την αρχικη τοποθετηση μου, περι watt αξονα στο δικο μου αυτοκινητο, απλως εχω την αισθηση οτι αυτη δεν ειναι μια πληρως ανεξαρτητη αναρτηση, εκτος και εαν θεωρειται ανεξαρτητη τεσσαρων συνδεσμων, και εγω εχω κατανοησει λαθος την εννοια της πληρους ανεξαρτητης αναρτησης (δηλαδη η αριστερη πλευρα ειναι εντελως ανεξαρτητη απο την δεξια, και μονο η αντιστρεπτικη συνδεεται στα δυο ακρα)Αντι να παραδεχτεις εξ αρχης οτι το vectra B δεν εχει τυπου watt αναρτηση θελησες για αλλη μια φορα καλυψεις το λαθος σου με το να παραθετεις λινκς,φωτογραφιες και να παραποιεις τα λεγομενα σου τη μια με το να προφασίζεσαι λαθος διατυπωση και την αλλη να λες πως κατανοησες λαθος πραγματα.
Οπως πλεον καταλαβες το vectra B ΔΕΝ εχει ημιακαμπτο, μαλλον μεχρι τωρα θεωρουσες ημιακαμπτο τους βραχιονες 1-2 της φωτο και διαφωνουσες τι να πω...
Για αλλη μια φορα παντως ειχες αδικο, το οποιο δεν θα ηταν κακο αν εξ αρχης δεν προσπαθουσες να πεισεις για το ατνιθετο (ποσες φορες να το χω ξαναπει αραγε??) και επρεπε για αλλη μια φορα να σου αντιπαραθεσουν λινκς για να πεισθείς. Καταλαβες τωρα ποιος ειναι ο λογος της επιθεσης?? -
Ακούω την καταιγίδα να έρχεται...
-
ΓΚ, δεδομένου ότι στην φωτό με τα ανταλαντικά οι άνω και κάτω βραχίονες φαίνονται να είναι σχεδόν ισομεγέθης, θεωρώ απίθανο να ισχύει αυτό που λες.
OPEL FORUM