-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Ωραια πραγματα διαβαζω. Οχι οτι δεν το εχω ζορισει ποτε το δικο μου αλλα κοφτη δεν εχει χτυπησει ακομα, περιστασιακα μονο >5000rpm. Απο σημερα ομως προβλεπω βελονα στο κοκκινο κ κολλητηλικια με τον βενζινα σαν τον παλιο καλο καιρο... Κ αμα μεινω με την μπιελα στο χερι το κριμα στο λαιμο σας , φευ... (αν κ ο πρωτος που θα λογοδοτησει θα ειναι ο μηχανικος που μετα τον ελεγχο των 1500χλμ μου ειπε 'παρ'το κ σκισ'το, δεν εχει αναγκη, ρουφα του το αιμα!' )
Για την ιστορια ενα απλο τιπ που εχω ακουσει για το στρωσιμο (απο επαγγελματια οδηγο υποτιθεται) ειναι τα πρωτα 500χλμ μεχρι 500rpm κατω απο τη μεγιστη ροπη, τα επομενα 1000χλμ μεχρι 1000rpm κατω απο τη μεγιστη ιπποδυναμη κ εισαι κομπλεδεν. Μπορει να ειναι καπως υπερβολικο οσων αφορα τα χλμ κ να μην ειναι το πιο σωστο κ επιστημονικο αλλα σε γενικες γραμμες το βρισκω αρκετα λιτο κ αποδοτικο.Πόσα χλμ έχεις;;; Και τι αμάξι;
Βέβαια, εγώ δεν μιλάω για συνεχές σκίσιμο... Αλλά θεωρώ ότι ένας κινητήρας θα πρέπει να δουλεύει σε ένα μεγάλο εύρος στροφών και όχι μόνο 2 με 3,5/4χιλ σαλ...
Και ένας κόφτης που και που δεν πρόκειται να σου δώσει τις μπιέλες στο χέρι...
-
Εγώ μετά τα 1500 χτύπαγα κόφτη συνεχώς,τώρα ηρέμησα λίγο
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πόσα χλμ έχεις;;; Και τι αμάξι;
Βέβαια, εγώ δεν μιλάω για συνεχές σκίσιμο... Αλλά θεωρώ ότι ένας κινητήρας θα πρέπει να δουλεύει σε ένα μεγάλο εύρος στροφών και όχι μόνο 2 με 3,5/4χιλ σαλ...
Και ένας κόφτης που και που δεν πρόκειται να σου δώσει τις μπιέλες στο χέρι...
Ειμαι αισιως στα 5Κ με Ignis sport. Συμφωνω, ενας κοφτακος που κ που δεν βλαπτει. Βεβαια φιλος μου με το μοτερ σου (σε rallye ομως) εμεινε με την μπιελα στο χερι (τα πιστονια εχουν γινει ωραιοτατα τασακια τωρα ) αλλα μαλλον πηγαινε γυρευοντας, 8000 rpm ταπα.. ισως το περασε για vtec
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
μαλλον πηγαινε γυρευοντας, 8000 rpm ταπα..Μάλλον...
ισως το περασε για vtec
Και προσπαθούσε να το φτάσει μέχρι τις 9 για να δει τι γίνεται;;;
-
Ρε παιδιά όταν πέρνεις ένα αμάξι στο βιβλίο οδηγιών λέει πως να το λειτουργείς για τα πρώτα χιλιόμετρα. Πιστεύω οτι αν ακολουθήσουμε αυτά που λέει ο κατασκευαστής τα μηχανικά μέρη θα στρωθούν όπως πρέπει.
-
Πολύ ενδιαφέρον θέμα...αν κ το ξέθαψα λιγάκι!
Στο δικό μου C4 ο κατασκευαστής γράφει μέχρι τα 1000-1500 χλμ μέχρι τα 2/3 του εύρους των στροφών και από εκεί και μετά σταδιακό άνοιγμα.
Ελεγχος στα 1500 εώς 2500 χλμ στην Citroen χωρίς άλλαγμα στα λάδια τα οποία θα αλλαχθούν στα 10k χλμ.
Φίλος που τα άλλαξε σε C4 ίδιο δεν του είπαν όχι ίσως γιατί ήθελαν τα 65 ευρώ που κόστισαν.
-
Προσωπικά δεν έχω την υπομονή να περιμένω και δεύτερον πιστεύω ότι ένα μετρημένο ζόρισμα πρέπει να το τρώει από την αρχή! Μέχρι στιγμής δεν είχα προβλήματα ακολουθώντας αυτή την λογική!
Είτε αφορά κινητήρα, είτε φρένα. -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Προσωπικά δεν έχω την υπομονή να περιμένω και δεύτερον πιστεύω ότι ένα μετρημένο ζόρισμα πρέπει να το τρώει από την αρχή! Μέχρι στιγμής δεν είχα προβλήματα ακολουθώντας αυτή την λογική!
Είτε αφορά κινητήρα, είτε φρένα.γιατί νομίζεις ότι αντέχω εγώ...;
στο προηγούμενο Saxo VTS 1,6 είχα εφαρμόσει αυτά που έγραψα παραπάνω και για 87k σκισμένα χλμ δεν έκανε κιχ πλην μιας τσιμούχας που ήθελε αλλαγή. -
Kαι εγώ ρε γαμώτο με το ζόρι κρατιέμαι! Την Τετάρτη πήραμε ένα corsa 1.4 και την Παρασκευή το πήγα μία βόλτα μέχρι τον Άγιο Μερκούρη αν έχετε ακουστά... Η διαδρομή αυτή αποτελεί το απόλυτο κριτηρίο για την συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου και μπορώ ότι δεν το περίμενα τόσο καλό το corsaki. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν του πίεσα πολύ το μοτέρ μέχρι 4000rpm το πήγα το πολύ 2-3 φορές, πιο πολύ τις αναρτήσεις πίεσα παρά το μοτέρ.
-
Το πρώτο στροφιλίκι του Astra ήταν στον Άγιο Μερκούριο (χαλαρά, επίσης λόγω στρωσίματος).
Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, ειδικά καλοκαίρι που έχει δροσούλα από το δάσος. Καλορίζικο. -
Που ειναι ο Αϊ Μερκούρης ρε παιδιά;
-
Να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή που αναφέρονται ρητά στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου. Τα πρώτα 500-1000 χλμ. είναι καθοριστικά για τη μακροζωία του κινητήρα. Οι κινητήρες πρέπει να αντέχουν πάνω από 300.000 χλμ.
Το 'ιταλικό στρώσιμο' που αναφέρει ο Βασίλης ισχύει για καινούριους κινητήρες ή επισκευασμένους, για να 'καθήσουν' τα ελατήρια. Αυτό έχει γίνει ήδη στο εργοστάσιο. Αυτό εννοεί ο κατασκευαστής όταν λέει ότι έχει γίνει το 'ροντάρισμα'. Μετά ισχύουν οι οδηγίες του κατασκευαστή για ΚΑΝΟΝΙΚΟ οδήγημα, χωρίς 'σκίσιμο'. Είναι το διάστημα που θα 'γυαλίσουν' τα μέταλλα του κινητήρα. Αν το σκίζεις το αμάξι δεν θα στρώσει καλά. Αν επίσης, το οδηγείς πολύ σιγά, πάλι δεν θα 'στρώσει' καλά. Ποτέ κάτω από 2000 σ.α.λ. (για καλή πίεση λαδιού) και κανονική οδήγηση. Μαλακή οδήγηση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα, βλέπεις 'πεσμένους' κινητήρες με 100-150.000 χλμ που 'ποτέ δεν τους έτρεξαν'.
-
Το 'ιταλικό στρώσιμο', δε μιλάει για σκίσιμο του μοτέρ, έτσι σκέτο! Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Στο δικό μου ιαπωνικό μοτέρ, έχει αποδώσει μια χαρά, αν και δεν ακολούθησα κατά γράμμα τις συμβουλές σε ότι αφορά τις αλλαγές λαδιών κατά το στρώσιμο. Το σκίσιμο (με το σωστό τρόπο) το έφαγε όμως, και μετά από 120.000 χμ. δεν έχει βγάλει κιχ. Να σημειωθεί ότι είμαι πάντα λίγο πιο γρήγορος από ακριβώς ΟΜΟΙΑ αυτοκίνητα στο δρόμο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Που ειναι ο Αϊ Μερκούρης ρε παιδιά;Πάρνηθα, λίγο μετά το Κατσιμίδι και αρκετά μετά τη Βαρυμπόμπη. Έχει κι ένα συμπαθές ταβερνάκι.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Που ειναι ο Αϊ Μερκούρης ρε παιδιά;Αύριο με τον κηδεμόνα σου.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αύριο με τον κηδεμόνα σου.
Τουλάχιστον!!!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Που ειναι ο Αϊ Μερκούρης ρε παιδιά;Στους πρόποδες της Πάρνηθας, μετά το αεροδρόμιο του Τατοΐου και την Βαρυμπόμπη αρχίζουν τα στροφιλίκια! Λίγο στενή διαδρομή (κυκλοφορούν και πολλά τριαξονικά που κουβαλούν υλικά για νέες βίλες ) θέλει αρκετή προσοχή αλλά είναι φανταστική (Ειδικά για όσους αγαπάνε και την φύση!), με ποικιλία οδοστρώματος τώρα πια και γλιστρερή αλλά και καινούργια άσφαλτος!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Στους πρόποδες της Πάρνηθας, μετά το αεροδρόμιο του Τατοΐου και την Βαρυμπόμπη αρχίζουν τα στροφιλίκια! Λίγο στενή διαδρομή (κυκλοφορούν και πολλά τριαξονικά που κουβαλούν υλικά για νέες βίλες ) θέλει αρκετή προσοχή αλλά είναι φανταστική (Ειδικά για όσους αγαπάνε και την φύση!), με ποικιλία οδοστρώματος τώρα πια και γλιστρερή αλλά και καινούργια άσφαλτος!
Πηγαινοντας για Κατσιμιδι;Προς την βαση της Αεροποριας;
-
Ρε παιδιά εγω βρίσκομαι πλέον με επισκευασμένο κινητήρα στην alfa GT μου μετά απο μηχανικό πρόβλημα στα 9.000 χλμ.
Συγκεκριμένα έχουν αλλαχτεί:
Στροφαλοφόρος, Ελατήρια, Κουζινέτα (έτσι δεν λέγονται κάτι ημικυκλικά βραχιόλια????), Τρόμπα λαδιού (προληπτικά)Τι στρώσιμα προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση????
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Ρε παιδιά εγω βρίσκομαι πλέον με επισκευασμένο κινητήρα στην alfa GT μου μετά απο μηχανικό πρόβλημα στα 9.000 χλμ.
Συγκεκριμένα έχουν αλλαχτεί:
Στροφαλοφόρος, Ελατήρια, Κουζινέτα (έτσι δεν λέγονται κάτι ημικυκλικά βραχιόλια????), Τρόμπα λαδιού (προληπτικά)Τι στρώσιμα προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση????
Σαν καινούριο.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....