-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Ναιιιιιιι ! Πάνε χρόνια! θέλω στρώσιμο τελικά!πως το λέγανε οι παλιοί γονείς μας?
να στρωθείς στο διάβασμα!
θέλεις λοιπόν κι εσύ στρώσιμο
κι εγώ κι όλοι μας εν τη προκειμένη περίπτωση
-
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΓΚΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.ΕΤΣΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΓΡΕΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΠΑΡ'ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΡΩΣΙΜΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΜΕ 5000ΧΛΜ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΚΑΛΥΜΕΝΟΙ!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΓΚΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.ΕΤΣΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΓΡΕΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΠΑΡ'ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΡΩΣΙΜΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ.ΕΤΣΙ ΜΕ 5000ΧΛΜ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΚΑΛΥΜΕΝΟΙ!Σε παρακαλω να γραφεις με μικρα γραμματα,τα μεγαλα 'δειχνουν' οτι φωναζεις.
-
εχουν γραφτει πολλα για το στρωσιμο ενος αυτοκινητου ..... εγω θα καταθεσω την δικη μου εμπειρια σε αυτοκινητο που πηρα προσφατα.
civic typeR ......μεχρι τα 800 χιλιομετρα εως 5000 στροφες απο εκει και μεχρι τα 1500 ανοιγα μερικες φορες εως 7000
απο τα 1500 και μετα 8000 και κοφτες.
στα 8000 χιλ το μετρησα και εβγαλε 196ps πλυμνες τα περισσοτερα που εχει δει σε μαμα typeR ο ανθρωπος που το μετρησε αφου συνηθως βγαζουν 192 με 194ps.δεν εχει καψει σταγονα λαδι μεχρι τα 10000 που τα αλλαξα!
παντως ακομα και να πιστευα οτι το μακροχρονιο στρωσιμο κανει καλο [που δεν το πιστευω] θα ηταν δυσκολο οδηγωντας ενα τετοιο αυτοκινητο να το τηρουσα!!
-
Οι στροφές από μόνες τους δεν τα λένε όλα. Έχει σημασία και μάλιστα μεγάλη και το πόσο φορτίο έτρωγε ο κινητήρας, πόσο γκάζι πάταγες.
-
και αλλα πραγματα εχουν σχεση οπως με ποια σχεση επιταχυνεις και ποσο βαθεια πατας το πενταλ και αν το αφηνεις με πολλες στροφες το πενταλ να πεσουν οι στροφες φρεναροντας ο κινητηρας με 3 και 4 σχεση και αλλα!!
ειπα να μην γραψω σεντονι......
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
και αλλα πραγματα εχουν σχεση οπως με ποια σχεση επιταχυνεις και ποσο βαθεια πατας το πενταλ και αν το αφηνεις με πολλες στροφες το πενταλ να πεσουν οι στροφες φρεναροντας ο κινητηρας με 3 και 4 σχεση και αλλα!!ειπα να μην γραψω σεντονι......
Οι προδιαγραφές του κινητήρα δεν νομίζω ότι ξεφευγουν με αυτα που ανέφερες.Δηλ και αν φρεναριζες με 3η η 4η απο 7,5 η 8 χιλ στροφες δεν νομίζω ότι θα έπεφτε η απόδοση του κινητήρα μακροχρόνια.
Επειδη έχω ζήση απο κοντα αυτη τη χρήση σε r φίλου μου μετα απο 4 χρονια μονο μια τσιμούχα στροφάλου χάλασε.Και μιλώ για καθημερινή χρήση υψηλού φορτίου!
Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους τους κινητήρες! -
Εγω παντως σε οσα αυτοκινητα περασαν απο τα χερια μου τα οδηγουσα απο την πρωτη μερα ηρεμα οπως οδηγω καθημερινως. Απλα οταν ηταν καινουρια και εβρισκα αδειο δρομο δεν τα τσίτωνα. Μετα απο περιπου 2000 χλμ αν και οποτε εβρισκα δρομο για ανοιγμα το ανοιγα....
Ετσι καταφερνω να μην καιει σταγονα λαδι, μετα απο πολλα χλμ, κανενα αλλα μπορει να χανω λιγο σε αποδοση. Δηλαδη εκει που καποιος που εστρωσε με μεθοδο βγαζει 175 τελικη εχω θα βγαζω 170....ουδεν προβλημα! -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Από εκεί και πέρα, και μόλις φτάσουμε στο μάξιμουμ των στροφών, διαλέγουμε έναν ανοικτό δρόμο, και όντας ζεστό το αυτοκίνητο, (πορεία 20 30 χιλιόμετρα) αλλάζουμε της ταχύτητες στο μάξιμουμ, και βαστάμε την τελευταία φουλ, για 3 με 5 λεπτά.
Προτείνεις στους πελάτες σου να βγαίνουν παγανιά κ να πιάνουν κόφτη 5ης-6ης για 5'?????
-
Προφανώς όταν το επιτρέπει ο δρόμος και οι συνθήκες...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Από εκεί και πέρα, και μόλις φτάσουμε στο μάξιμουμ των στροφών, διαλέγουμε έναν ανοικτό δρόμο, και όντας ζεστό το αυτοκίνητο, (πορεία 20 30 χιλιόμετρα) αλλάζουμε της ταχύτητες στο μάξιμουμ, και βαστάμε την τελευταία φουλ, για 3 με 5 λεπτά.
Προτείνεις στους πελάτες σου να βγαίνουν παγανιά κ να πιάνουν κόφτη 5ης-6ης για 5'?????
Αλήθεια, πόσα αυτοκίνητα πιάνουν κόφτη με την τελευταία ταχύτητα;;;
Πχ, η Νίτσα αν το έκανε αυτό θα είχε τελική κάπου στα 240...
-
Σωστά ολα αυτά φιλε Αντώνη αλλά αν έχει σπορ αυτ/το με 300 η και λιγότερους ιππους όταν κάνει την αποσβεση τι θα πει?
Ειμαι οκ τώρα ας το δώσω? η Καλά τόσα χρόνια τι κατάλαβα που το είχα ο μ,,,,,,,ας αφου το πήρα για να ανακαλυψω την γρηγορη οδήγηση!
Και μη πεις ότι γρηγορη οδηγηση είναι τα 250 ετσι!
Οποιος πήρε γρηγορο τουτου για να είναι συντηρητικός και απο τα 100χιλ χλμ που θα κάνει τα 60 θα είναι συντηρητικα καλύτερα ας έπερνε δύο νορμαλ να βγάλει και τα γεράματα!
Το δε στρώσιμο οπως είπες γίνεται απο το εργοστάσιο!
Αυτό ισχύει και για τα αγωνιστικά εργοστασίου. -
Πάντως αδυνατώ να κατανοήσω το ότι 'ο κινητήρας έρχεται στρωμένος από το εργοστάσιο'.
Και φέρω σαν παράδειγμα το 13άρι Swift μου.
Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του πηγαίνοντάς το στο χωριό μου, χρειάστηκε να ανέβω μια έντονη ανωφέρεια.Έχοντας συνηθίσει από το πατρικό Sunny , πήγα να την ανέβω με 1η (λογικό...) και με πολύ λίγες στροφές, εκεί γύρω στις 2000σαλ, ακριβώς όπως και με το γερόλυκο -πλην όμως με ελαστικότατο και 'ανοιγμένο' μοτέρ- Nissan.
Αμ δε!
Στα μέσα της ανηφόρας, το μοτέρ είχε ήδη ρίξει τις στροφές του κάτω απο το ρελαντί και μιλισεκίντς αργότερα είχε σβήσει.Χρειάστηκε να ξαναμιζάρω, να βάλλω όπισθεν , να κατέβω την ανηφόρα και παίρνοντας φόρα να κατορθώσω να την ανέβω!Σήμερα ,έπειτα από 40+ μήνες από εκείνη τη μέρα και με 100000+χλμ πλέον, η ανηφόρα αυτή 'ξεφτιλίζεται' ακόμα και με φορτωμένο το αμάξωμα και γενικότερα ο κινητήρας δείχνει απίστευτα πιο ζωηρός και πρόθυμος να επιταγχύνει ακόμα λ.χ από τα 80χαω με 5η σχέση στο κιβώτιο.
Με το παραπάνω θέλω να πω, πως στην περίπτωσή μου τουλάχιστον έχω παρατηρήσει μια μεταμόρφωση στην απόδοση του κινητήρα του αυτοκινήτου μου και δε βρίσκω το λόγο κάτι παρόμοιο να μην ισχύει και με κινητήρες άλλων αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Με οδηγίες της ΕΟΚ, απαγορεύετε μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 250κμ.
Μα και αυτό καταστρατηγείτε, κόβοντας ένα καλώδιο!.antonis-team
-
Με οδηγίες της ΕΟΚ, απαγορεύετε μεγαλύτερη ταχύτητα από τα 250κμ.
Μα και αυτό καταστρατηγείτε, κόβοντας ένα καλώδιο!.Δεν είναι οδηγία της ΕΟΚ ( Ε.Ε εδώ και κάποια χρόνια ) είναι συμφωνία κυρίων μεταξύ των Γερμανών κατασκευαστών και ακολουθούν εθελοντικά όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που μπορούν να περάσουν ατ 250 χλμ, στην Ιαπωνία υπάρχει νομοθεσία μέχρι 180 χλμ.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Πάντως αδυνατώ να κατανοήσω το ότι 'ο κινητήρας έρχεται στρωμένος από το εργοστάσιο'.Και φέρω σαν παράδειγμα το 13άρι Swift μου.
Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του πηγαίνοντάς το στο χωριό μου, χρειάστηκε να ανέβω μια έντονη ανωφέρεια.Έχοντας συνηθίσει από το πατρικό Sunny , πήγα να την ανέβω με 1η (λογικό...) και με πολύ λίγες στροφές, εκεί γύρω στις 2000σαλ, ακριβώς όπως και με το γερόλυκο -πλην όμως με ελαστικότατο και 'ανοιγμένο' μοτέρ- Nissan.
Αμ δε!
Στα μέσα της ανηφόρας, το μοτέρ είχε ήδη ρίξει τις στροφές του κάτω απο το ρελαντί και μιλισεκίντς αργότερα είχε σβήσει.Χρειάστηκε να ξαναμιζάρω, να βάλλω όπισθεν , να κατέβω την ανηφόρα και παίρνοντας φόρα να κατορθώσω να την ανέβω!Σήμερα ,έπειτα από 40+ μήνες από εκείνη τη μέρα, η ανηφόρα αυτή 'ξεφτιλίζεται' ακόμα και με φορτωμένο το αμάξωμα και γενικότερα ο κινητήρας δείχνει απίστευτα πιο ζωηρός και πρόθυμος να επιταγχύνει ακόμα λ.χ από τα 80χαω με 5η σχέση στο κιβώτιο.
Με το παραπάνω θέλω να πω, πως στην περίπτωσή μου τουλάχιστον έχω παρατηρήσει μια μεταμόρφωση στην απόδοση του κινητήρα του αυτοκινήτου μου και δε βρίσκω το λόγο κάτι παρόμοιο να μην ισχύει και με κινητήρες άλλων αυτοκινήτων.
Αυτο ισχυσε και σε μενα και μαλιστα σε εντυπωσιακο βαθμο! Αποδεδειγμενα σημερα περναει συγκεκριμενα σημεια ανετα εκει που στην αρχη εκανα προσπαθεια! Αυτο ειναι που λεμε οτι ''ανοιξε η μηχανη''.
Το βασικο στρωσιμο που βγαινουν οι οποιες ακαθαρσιες( δεν θελω να πιστεψω γρεζια, με τετοια τεχνολογια και τετοιες εργαλειομηχανες που κοβονται σημερα τα μλποκ και ολα τα σωθικα της μηχανης) γινεται στο εργοστασιο.
Εμεις απλα ''ανοιγουμε'' τον κινητητρα σε βαθος χρονου.... -
Στρωμένοι ΙΣΩΣ να είναι οι κινητήρες σε Φεράρι και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα
(ακόμη και εκεί δεν είναι βέβαιο - κάποιος που έχει Φεράρι να επιβεβαιώσει).ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι στρωμένοι στα φτηνά καθημερινά μας αμάξια. Απλά έχουν δουλέψει στο εργοστάσιο για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να σιγουρευτούν ότι οι κινητήρες δεν έχουν πρόβλημα.
-
Το μόνο ' στρώσιμο ' που γίνεται στο εργοστάσιο είναι τα 500 μέτρα από την ράμπα ελέγχου που το βάζουν μπροστά μέχρι τη θέση παρκαρίσματος, αναφέρομαι πάντα στα αυτοκίνητα ευρείας παραγωγής, από εκεί και μετά όσα έρχονται στην Ελλάδα τα ΄βλέπουν όλα μέχρι και κόφτες τουλάχιστον στις 3 πρώτες ταχύτητες ΄ από το τελωνείο μέχρι και την αντιπροσωπεία. Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που έμειναν από συμπλέκτη τις 2η ημέρα που το είχε ο ΄ευτυχής / δυστυχής ιδιοκτήτης ΄
-
ok Συμπερασμα, Τα εργοστάσια στρώνουν τους κινητήρες στα ευρείας παραγωγής αυτ/τα για να μην τα πάρουν οι ανυποψίαστοι αγοραστές και πάνε στην δουλειά τους με κόφτες και πάνε για ρεκτιφιέ κατευθείαν!
Απο κει και πέρα κάποια μπορεί και να σπάσουν !
Και αφου λετε και προσωπικές εμπειρίες εγώ θα πώ ότι στο συνεργείο που δούλευα ότι είχε να κάνει με εσωτερικη επισκευη κινητηρα πάντα υπήρχε ευλαβικό στρώσιμο με τον τρόπο που ειπώθηκε παραπάνω αλλα και πιο αυστηρο.
Όμως σε ότι καινούριο εγώ προσωπικά που είμαι λάτρης του κόφτη πότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με ΙΤΑΛΙΚΟ κινητήρα .Παλικάρια με όλη την σημασία της λέξεως.Σωστό και γρήγορο σερβις και αντε γειά!
Δεν θα πιστέψω ποτέ ότι αγοράζουμε αστρωτα η αδούλευτα αυτ/τα παρά μόνο ότι είμαστε καφροι στο γκάζι και αν είχαν φωνή τα αυτ/τα μας θα εβγαζαν κραυγή πόνου!
Αποψή μου ! -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που έμειναν από συμπλέκτη τις 2η ημέρα που το είχε ο ΄ευτυχής / δυστυχής ιδιοκτήτης ΄Οικογενειακός φίλος, με το που αγόρασε το Rover 414 πήγε στα Σπάτα για αγιασμό.
Μόλις πήγε να φύγει από τον Χριστό, έμεινε από συμπλέκτη(μετά έπαθε και άλλα βέβαια..)
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....