-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Ρε παιδιά εγω βρίσκομαι πλέον με επισκευασμένο κινητήρα στην alfa GT μου μετά απο μηχανικό πρόβλημα στα 9.000 χλμ.
Συγκεκριμένα έχουν αλλαχτεί:
Στροφαλοφόρος, Ελατήρια, Κουζινέτα (έτσι δεν λέγονται κάτι ημικυκλικά βραχιόλια????), Τρόμπα λαδιού (προληπτικά)Τι στρώσιμα προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση????
Σαν καινούριο.
Ρωταω γιατί σκέφτομαι οτι ενας καινούριος κινητηρας έχει υποτίθεται δουλέψει ρονταριστεί και στον πάγκο πριν τοποθετηθεί στο ατοκίνητο. Ενω ο δικός μου στην ουσία συναρμολογήθηκε απο την αρχή.
Πάντος μου έκανε εντύπωση οτι στα πρώτα 500 χλμ μετά την επισκευή με περνούσαν άνετα τα 1400άρια (2λιτρη gt έχω). Δεν ανεβαζε στροφές με τίποτα. Τώρα συνήλθε κάπως. Ελπίζω να επανέλθει. -
Και εγώ σαν καινούργιο πιστεύω ότι πρέπει να του συμπεριφερθείς... Αλλά απότι φαίνεται εσύ τα στήνεις με 1400άρια Σίγουρα θα ανοίξει το μοτέρ πάντως. Τα έξοδα καλυφθηκαν όλα από την εγγύηση ε;;
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Ρε παιδιά εγω βρίσκομαι πλέον με επισκευασμένο κινητήρα στην alfa GT μου μετά απο μηχανικό πρόβλημα στα 9.000 χλμ.
Στροφαλοφόρος, Ελατήρια, Κουζινέτα (έτσι δεν λέγονται κάτι ημικυκλικά βραχιόλια????), Τρόμπα λαδιού (προληπτικά)Τι στρώσιμα προβλέπεται σε τέτοια περίπτωση????
Σαν καινούριο.
Ρωταω γιατί σκέφτομαι οτι ενας καινούριος κινητηρας έχει υποτίθεται δουλέψει ρονταριστεί και στον πάγκο πριν τοποθετηθεί στο ατοκίνητο. Ενω ο δικός μου στην ουσία συναρμολογήθηκε απο την αρχή.
Πάντος μου έκανε εντύπωση οτι στα πρώτα 500 χλμ μετά την επισκευή με περνούσαν άνετα τα 1400άρια (2λιτρη gt έχω). Δεν ανεβαζε στροφές με τίποτα. Τώρα συνήλθε κάπως. Ελπίζω να επανέλθει.Κανονικά έπρεπε να σου είχαν πεί από την αντιπροσωπεία πώς να φερθείς στον κινητήρα μετά από τόσο εκτεταμένη επισκευή...
Και πάλι όμως δεν θα έπρεπε από την αρχή να το στήνεις.
Κρίμα είναι. -
τι επαθες βρε παιδι μου?στα καλυπτει η εγγυηση?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Του τα εχει ηδη καλυψει,εχει ηδη επισκευαστει αλλα εχει μια πτωση στην αποδωση κατι που τον εχει εξοργισει και πρεπει να κανει εξ'αρχης στρωσιμο κινητηρα.
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
Του τα εχει ηδη καλυψει,εχει ηδη επισκευαστει αλλα εχει μια πτωση στην αποδωση κατι που τον εχει εξοργισει και πρεπει να κανει εξ'αρχης στρωσιμο κινητηρα.
ναι αλλα τι εγινε?πως το επαθε?
-
μπας και το επαθε απο το πολυ χοροπηδημα?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
ναι αλλα τι εγινε?πως το επαθε?
Στα καλά καθούμενα άκουγα ένα θόρυβο. Αυτοί στο service κάτι άλλο πέρα του να έχει μείνει το αυτοκίνηο χωρίς λάδια δεν σκεφτοντουσαν απ ότι είπαν.Αλλά χωρίς λάδι δεν το είχα αφήσει. η επισκευή έγινε στα πλαίσια της εγγύησης (γύρω στα 4000 ευρω κόστος αν πλήρωνα) και κράτησε ....1 μήνα.
Για στρώσιμο μου είπαν όχι πάνω απο 4000 στροφές για 5000 χλμ . Τα κλασικά δηλαδή. Αλλά ρωτησα γιατί εδω αναφέρονται και άλλα, πέρα απο τα κλασικά.
-
Για στρώσιμο μου είπαν όχι πάνω απο 4000 στροφές για 5000 χλμ . Τα κλασικά δηλαδή.5000χλμ??? Τόσα πολλά;; Εγώ στο corsa μου λέω να κάνω 1500 με 2000χλμ το πολύ!!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Για στρώσιμο μου είπαν όχι πάνω απο 4000 στροφές για 5000 χλμ . Τα κλασικά δηλαδή.
5000χλμ??? Τόσα πολλά;; Εγώ στο corsa μου λέω να κάνω 1500 με 2000χλμ το πολύ!!
Ο κινητήρας του GT είναι τελείως άστρωτος! Δεν έχει ούτε καν το εργαστασιακό στρώσιμο!
Και επιπλέον, έχει καινούρια ελατήρια, που πρέπει να κάτσουν στους ήδη φθαρμένους κυλίνδρους! -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Και επιπλέον, έχει καινούρια ελατήρια, που πρέπει να κάτσουν στους ήδη φθαρμένους κυλίνδρους!Χωρίς τη σωστή προετοιμασία του κυλίνδρου τα νέα δακτυλίδια/ελατήρια δεν πρόκειται ποτέ να καθήσουν στο φθαρμένο/γυαλισμένο κύλινδρο, ιδίως αν το οδηγάς κάτω από 4000σαλ για 5000χλμ. Επίσης, χρειάζεται και η διαδικασία που συνιστά ο κάθε κατασκευαστής ελατηρίων μόλις το βάλεις μπρος μετά την επισκευή για να 'καθήσουν' (τέρμα γκάζι, κλπ, παρόμοια με το 'ιταλικό').
-
Το 'ιταλικό στρώσιμο' όπως και όλα τα άλλα στρωσίματα που είναι παρόμοια, το κάνεις αμέσως μετά την επισκευή μόλις ζεσταθεί ο κινητήρας (δουλεύει καλά, έλεγχος για διαρροές κ.α.). Αυτό θα κάνει τα δαχτυλίδια να πατήσουν σωστά. Μετά τα επόμενα 200-300 χλμ. κανονική οδήγηση χωρίς υψηλές ταχύτητες (άφηνε το γκάζι κάθε 2-3 λεπτά για μερικά δευτερόλεπτα).
Επειδή άλλαξες και κουζινέτα, θα χρειαστεί να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα για να ρονταριστούν. Κανονική οδήγηση - καμιά ιδιαίτερη τεχνική εκτός από το να μη δουλεύεις το κινητήρα με μεγάλο φορτίο κάτω από 2000 σ.α.λ. - δεν έχεις αρκετή πίεση λαδιού στα κουζινέτα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Επειδή άλλαξες και κουζινέτα, θα χρειαστεί να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα για να ρονταριστούν. Κανονική οδήγηση - καμιά ιδιαίτερη τεχνική εκτός από το να μη δουλεύεις το κινητήρα με μεγάλο φορτίο κάτω από 2000 σ.α.λ. - δεν έχεις αρκετή πίεση λαδιού στα κουζινέτα.
κοίτα, βασικά επιταχύνω κανονικά και με αρκετό γκάζι με όλες τις σχέσεις να είναι γύρω στις 4000 στροφές. Σε καμιά προσπέραση χτυπάω και 5.000, δεν πιστεύω να πάθει τίποτα έ?
Χαμηλά πάντος κάτω απο τις 2500 στροφές είναι τελείως ψόφιος.Στην 1η μάλιστα πέφτουν οι στροφές αν δεν έχω ανεβάσει λίγο στροφές πριν ξεκινήσω. Στα καινούρια κουζινέτα οφείλεται συτό? Θ στρώσει στην πορεία?
-
Χαμηλά πάντος κάτω απο τις 2500 στροφές είναι τελείως ψόφιος.Στην 1η μάλιστα πέφτουν οι στροφές αν δεν έχω ανεβάσει λίγο στροφές πριν ξεκινήσω. Στα καινούρια κουζινέτα οφείλεται συτό? Θ στρώσει στην πορεία? :-?Δεν ξέρω γιατί οι καινούριοι κινητήρες σβήνουν εύκολα στην εκκίνηση, όσο παλιώνουν δεν σβήνουν με τίποτα.
-
Διάβασα το θέμα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι... Γιατί είμαι και άσχετη με τα μηχανικά
Με το Corsa έχω κάνει κοντά 3000 χλμ (όλα σχεδόν μέσα στην πόλη, αν εξαιρέσεις μια βόλτα στην Ελευσίνα και μία στην Κερατέα) και το έχω φτάσει μέχρι τις 4.000-4.500 στροφές. Βασικά το πηγαίνω γύρω στις 3.000. Του κάνει κακό???
Συνήθως αλλάζω σχέση στο κιβώτιο ανάλογα με τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα (τρίτη βάζω στις 3.000, όταν ανεβαίνει στις 4.000 βάζω τέταρτη κλπ). Κάνω σωστά? Κανένας δεν μου έχει απαντήσει μέχρι τώρα.... -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Διάβασα το θέμα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι... Γιατί είμαι και άσχετη με τα μηχανικά
Με το Corsa έχω κάνει κοντά 3000 χλμ (όλα σχεδόν μέσα στην πόλη, αν εξαιρέσεις μια βόλτα στην Ελευσίνα και μία στην Κερατέα) και το έχω φτάσει μέχρι τις 4.000-4.500 στροφές. Βασικά το πηγαίνω γύρω στις 3.000. Του κάνει κακό???
Συνήθως αλλάζω σχέση στο κιβώτιο ανάλογα με τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα (τρίτη βάζω στις 3.000, όταν ανεβαίνει στις 4.000 βάζω τέταρτη κλπ). Κάνω σωστά? Κανένας δεν μου έχει απαντήσει μέχρι τώρα....Βγες τώρα αμέσως ή πιο αργά που δεν θα χει κίνηση και πήγαινέ το στον κόφτη επιτέλους!
-
Οκ! Προσοχή όσοι κινείστε στην παραλιακή!!!
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Διάβασα το θέμα και έχω αρχίσει να αγχώνομαι... Γιατί είμαι και άσχετη με τα μηχανικά :oops:
Συνήθως αλλάζω σχέση στο κιβώτιο ανάλογα με τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα (τρίτη βάζω στις 3.000, όταν ανεβαίνει στις 4.000 βάζω τέταρτη κλπ). Κάνω σωστά? Κανένας δεν μου έχει απαντήσει μέχρι τώρα....Το αυτοκίνητο έχει περάσει προ πολλού τα χιλιόμετρα για το στρώσιμο και δεν χρειάζεται να κάνεις πλέον τίποτα.
Οι στροφές του κινητήρα είναι πολλές για κίνηση σε επίπεδο δρόμο, μπορείς να έχεις λίγο χαμηλότερες. Σε ανηφόρες πρέπει να κρατάς τις στροφές πιο ψηλά. Επίσης και στις κατηφόρες να έχεις ψηλές στροφές για να φρενάρει ο κινητήρας, σχεδόν όσες χρειάζεται στην ανηφόρα.
Στροφές του κινητήρα στην ανηφόρα, παράδειγμα: όταν ανεβαίνεις με κάποια σχέση στο κιβώτιο και πατημένο το μισό γκάζι, οι στροφές του κινητήρα είναι λίγες (ζορίζεται ο κινητήρας) εάν πατώντας το γκάζι στο τέρμα δεν αρχίσει να επιταχύνει - έστω και λίγο. Με το καιρό θα καταλάβεις πότε ζορίζεται ο κινητήρας και σε ποιές στροφές πρέπει να τον δουλεύεις για κάθε φορτίο, ακολούθησε το παραπάνω κανόνα.
-
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Συνήθως αλλάζω σχέση στο κιβώτιο ανάλογα με τις στροφές και τον ήχο του κινητήρα (τρίτη βάζω στις 3.000, όταν ανεβαίνει στις 4.000 βάζω τέταρτη κλπ). Κάνω σωστά? Κανένας δεν μου έχει απαντήσει μέχρι τώρα....Αν έχεις το 1.4 πάτατο στις 6500 στροφές κορίτσι μου και άφησε την σκόνη σου πάνω τους...
-
Εχω καινούριο αμάξι, Audi A3 FSI που μόλις συμπλήρωσε τα 1500 χλμ.
Σήμερα το πρωί, όταν άναψα τη μηχανή και περίμενα λίγο να ζεσταθεί, όπως κάνω πάντα, ένιωσα να 'κλωτσάει' λίγο ο κινητήρας, έτρεμε το αυτοκίνητο και τρεμόπαιζε ο δείκτης των στροφών. Δεν μου το έχει ξανακάνει. Περίμενα γύρω στο 1 λεπτό, κι αφού αυτό συνεχίστηκε, έσβησα τη μηχανή.
Ελεγξα το λάδι, και η στάθμη είναι νορμάλ.
Επιπλέον, αποκλείεται να έχω βάλει νοθευμένη βενζίνη σε βαθμό που να είναι επικίνδυνη για τον κινητήρα, γιατί βάζω πάντα BP 100 οκτανίων.
Οταν ξανάναψα τη μηχανή, ο ήχος και η λειτουργία του κινητήρα ήταν ΟΚ.
Αναρωτιέμαι, τι μπορεί να συμβαίνει?
Μήπως επειδή έκλεισα τα πρώτα 1500 km, ήρθε η ώρα για ένα καλό 'άνοιγμα'? Μήπως έχει μπουκώσει ο κινητήρας από την πολλή κίνηση στην πόλη και το οδήγημα σε χαμηλές στροφές λόγω 'στρωσίματος'?
Η μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο?
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....