-
Μια χαμηλωμένη κατά 5 εκατοστά ανάρτηση ελατήρια (600€) καταστρέφει το αυτοκίνητο σε κανονική οδήγηση πολύ περισσότερο απο 3+3+3 (με διαλλείματα) γύρους στην πίστα!!
Αν τώρα βάλεις και τελικό εξάτμισης (500€),μπάρα θόλων (100€), ηχοσύστημα (1000€),ζάντες/λάστιχα(600€) κλπ κλπ...φτάνεις σε ένα νούμερο που σε ...ζαλίζει!!
Μια βόλτα στο επόμενο Sideshow θα σας το δείξει!!Τα λεφτά υπάρχουν!!...Χέρια και παιδεία δεν υπάρχουν!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν τώρα βάλεις και τελικό εξάτμισης (500€),μπάρα θόλων (100€), ηχοσύστημα (1000€),ζάντες/λάστιχα(600€) κλπ κλπ...φτάνεις σε ένα νούμερο που σε ...ζαλίζει!!Πόσο? καλά... Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι νούμερα φτάνουν αυτά τα πράγματα...
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πάρα πολλοί νομίζουν ότι στήν πίστα θά χαλάσουν τό αυτοκίνητό τους!!!Απίστευτο καί όμως αληθινό!!!Τό έχω ακούσει πάμπολες φορές από άτομα πού προσπαθώ νά τα 'ψήσω' γιά πίστα.Ενώ όταν τα ξεπαστρέφουν στις μπαριέρες είναι καλύτερα? Τι να πω...
-
Ειδικά για τα χαμηλωμένα σαξόραλλα, θα πω αυτό που λέει κι ο Alex Design... 'κοπανιέμαι και νομίζω ότι στρίβω καλύτερα'.
Τη στιγμή που ΟΛΑ τα Γαλλικά στρίβουν τρελά, λόγω διαφορετικής φιλοσοφίας σχεδίασης των αναρτήσεων. Αντίθετα, τα γερμανικά για να στρίψουν πρέπει να γίνουν τραπέζια που σου καταστρέφουν τα σφραγίσματα.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πάρα πολλοί νομίζουν ότι στήν πίστα θά χαλάσουν τό αυτοκίνητό τους!!!Απίστευτο καί όμως αληθινό!!!Τό έχω ακούσει πάμπολες φορές από άτομα πού προσπαθώ νά τα 'ψήσω' γιά πίστα.
Ενώ όταν τα ξεπαστρέφουν στις μπαριέρες είναι καλύτερα? Τι να πω...
Εδώ ρε σεις άκουγα σε βενζινάδικο ότι... 'στραβώνουν αμαξώματα' απ'την καλή άσφαλτο στα Μέγαρα!!! Πώς δε μου πέσανε τ'αυτιά!!!
-
Με 1500-2500€ παίρνεις μεταχειρισμένο καρτ μαζί με έναν φίλο ή και 2 για αρχή,και δεν ξαναασχολείσαι με λιμανάκια,αεροτομές,ηχοσυστήματα και άλλες 'παπαριές'......
-
Ένα καλό ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο λέει, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Στο κάτω-κάτω της γραφής, το κάρο δεν είναι καλός χώρος ακρόασης.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ένα καλό ηχοσύστημα στο αυτοκίνητο λέει, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Στο κάτω-κάτω της γραφής, το κάρο δεν είναι καλός χώρος ακρόασης.Συμφωνώ απόλυτα, γι'αυτό έκανα και το παραπάνω σχόλιο... Μπορείς με πολύ λίγα χρήματα να έχεις ένα αξιοπρεπέστατο ηχοσύστημα.
-
Με πολύ λίγα χρήματα δεν παίρνεις ποτέ τίποτα αξιόλογο, εκτός αν είναι από αυτά τα κελεπούρια που οι εταιρείες τα καταργούν μόλις καταλάβουν πόσο καλό μηχάνημα βγάλανε σε ξεφτίλα τιμή (λέγε με Philips 963...). Αλλά με κάπου 1000-1500 ευρώ έχεις ένα καλό σύστημα, ειδικά αν σκεφτείς πόσο χάλια είναι το αμάξι σα χώρος ακρόασης.
-
ρε παιδιά .... συμφωνώ ότι η πίστα είναι 1000 φορές καλύτερη από το δρόμο για ταρζανιές αλλά και η πίστα (των Μεγάρων μιλάω πάντα) δεν συγχωρεί όλα τα λάθη σου ..... Έχω δει με τα μάτια μου στις 6-7 φορές που έχω πάει τουλάχιστον 10 ατυχήματα στα κερμπ(μισό αμάξι στην άσφαλτο , μισό στην παγίδα και το κερμπ να χτυπάει με δύναμη το πάτωμα και ή να ξυλώνει ότι βρεί ή να σηκώνεται το αμάξι στον αέρα....)
Παντού χρειάζεται προσοχή!!!!!!
-
Παιδιά κακά τα ψέμματα.
Για να μπει κάποιος στην πίστα και να το ευχαριστηθεί, πρέπει να έχει ρίξει χρήμα τουλάχιστον σε ανάρτηση και φρένα.
Αν το έχεις μαμά, όταν το φτάσεις σε οριακές καταστάσεις το αυτοκίνητο, σίγουρα οι φθορές είναι πολύ μεγαλύτερες από ενα 'βελτιωμένο'...
-
Σιγουρα αυτα τα λευτα θα μπορουσαν να πανε πιστα..
Αλλα οχι με την λογικη των περισσοτερων.
Οπως ειπα προτιμα ο αλλος να δωσει τα λευτα της πιστας σε κατι πανω στο αμαξι η ακομα και βενζινα παρα εκει.Ισως αν αυτα τα 50ευρα τα δινεις σε κατι που θα αυξησει την ασφαλεια/αποδοση του οχηματος σου να εχουν και δικιο που δεν πανε πιστα. 30Ε-50Ε ++ ειναι αρκετα λευτα για το μεσο Ελληνα.
Δεν τα δινεις ευκολα και ειδικα σε κατι που δεν το βλεπεις.
Θα μου πεις γινεσαι καλυτερος οδηγος στην πιστα αλλα δεν το βλεπουν ετσι οι περισσοτεροι. Μονο με τσαμπα ημερες θα δουμε προκοπη που θα μπει ο καθε απιστος μεσα και θα καταλαβει τι παιζει με την πιστα..Τωρα περι κριτικης ηχοσυστηματων/σποιλερ κλπ ο καθενας βαζει οτι θελει δικα του ειναι τα αυτια και το οχημα.. Αν τριζουν/σπανε ολα αυτος θα το φαει το παλουκι.. Εγω προσωπικα απλα δεν ασχολουμαι με τους 'καγκουρες'.
Τελος περι στησιματος και ειδικα χαμηλωματα και φρενα ειμαι καθετα υπερ τους χωρις τρελες υπερβολες αφου την ζωη σου θα σωσουν.Καποιοι βεβαια το κανουν μονο για εμφανιση. Αλλα το χαμηλωμα/φρενο σαν πραξη και αποτελεσματα του ειναι ευεργετικα.. Με αναλογες επιπτωσεις στην ανεση.
Προτιμω ομως ασφαλεια παρα ανεση. -
Παιδιά μου φαίνεται ότι σκόπιμα αγνοείτε αυτά που όλοι ξέρουμε:
Τα Μεγαρα:
1)Δεν εχουν γκόμενες να χαζεύουν
- Εχουν 'ανταγωνισμό',στα λιμανάκια μεταξύ κουλών με σαράβαλα(δεν εχει μονο Subaru εκει,το αντίθετο θα έλεγα) καλός φαίνεσαι,στη πιστα με το αγωνιστικό type-R να σε προσπερνάει σαν σταματημένο....
3)Στη πιστα με κοινό αυτοκίνητο και αν κανεις μπολικους γύρους,τα φρένα θα υποφέρουν και θα βγουν off πολύ σύντομα,τα λάστιχα πανε μετά για άλλαγμα. Στα λιμανάκια με 2-3 περάσματα απο το πέταλο δεν χαλας τίποτα.
4)Τα λιμανάκια εχουν και μία δόση παρανομίας,που τόσο ελκει εναν εφηβο,στα μεγαρα ειναι κυριλέ φάση και πρεπει να ακολουθείς κανόνες.
Δεν λεω οτι συμφωνω και επιβραβεύω τα παραπάνω,αλλά αυτή ειναι η αλήθεια και γι αυτο τα παιδία αυτά δεν πανε στα Μέγαρα.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πάρα πολλοί νομίζουν ότι στήν πίστα θά χαλάσουν τό αυτοκίνητό τους!!!Απίστευτο καί όμως αληθινό!!!Τό έχω ακούσει πάμπολες φορές από άτομα πού προσπαθώ νά τα 'ψήσω' γιά πίστα.
Ενώ όταν τα ξεπαστρέφουν στις μπαριέρες είναι καλύτερα? Τι να πω...
Σιγουρα η πιστα θα εχει καποιες φθορες για τ αυτοκινητο, ειδικα αμα σε πιασει λυσσα . Αλλα αν τα ζυγισεις εγω προτιμω την φθορα της πιστας απο την φθορα που μπορει να προκληθει σε δημοσιο δρομο.
Κ τι θελει στο κατω κατω η πιστα; Λιγη οργανωση. Ζαντολαστιχα ειτε σαραβαλιασμενα, ή slickατα για οποιους θελουν, k τακακια που ν αντεχουν περισσοτερο. Απο εκει κ μετα θελει διαλειματα για να κρυωνουν λαστιχα κ φρενα ωστε να μην ταλαιπωρηθει πολυ τ αυτοκινητο.
Ουτως ή αλλιως ωπου κ να οδηγησεις γρηγορα γρηγορα κ λαστιχα θα ζεσταθουν κ φρενα θα υπερθερμανθουν.Πλακα πλακα ποτε θα εχουμε Track day ξανα? Εχει περασει καιρος απο το τελευταιο!
-
Να δω όμως πότε θα ασχοληθούμε με την αλητεία των φοιτητικών 'συνδικαλιστών'... Καλά τα λέμε για τους οδηγούς του Σ/Κ, για τα καγκούρια στα Λιμανάκια. Με τους τσομπάνηδες που ζητούν να μας μαντρώσουν από παιδιά στους κομματικούς τους σχηματισμούς να δω τι θα κάνουμε.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στα λιμανάκια με 2-3 περάσματα απο το πέταλο δεν χαλας τίποτα.Ή μπορει να τα χαλασεις κ ολα!!!
-
Πιστα budget:
γυρω στα 70 Euro για competition τακακια
γυρω στα 300-350 Εuro για competition λαστιχα κ ζαντες (μεταχειρισμενα)
γυρω στα 400-500-600 για αναρτηση αναλογα τι θελει κανεις για τ αυτοκινητο του.Τα παραπανω νουμερα παιζουν. Λυσεις υπαρχουν για οποιον θελει αφου ουτως ή αλλως οι περισσοτεροι που ασχολουνται με τ αυτοκινητο τους αναρτηση αλλαζουν. Τακακια συνηθως ολοι βαζουν κατι καλυτερο μην πω για δισκοπλακα τρυπημενη/χαραγμενη. Το μονο ασυνηθιστο ειναι η επενδυση σε slick λαστιχα για να μην ταλαιπωρουνται του δρομου.
Κι ομως εκει θα κινηθεις σ αλλους ρυθμους.Τωρα για το αν γινει καποια καταστροφη εκει μεσα κ αυτο ειναι σχετικο. If the shit hit the fan που λενε, 1ον καλυτερα εκει μεσα παρα εξω σε δημοσιο δρομο, 2ον οταν τρεχεις αυτο παντα εχει κινδυνους ακομα κ οταν εκτελεις σε safe περιβαλλον, ακομα κ εκει υπαρχουν σημεια που θελουν προσοχη κ παντα αναλογα με το αυτοκινητο που οδηγεις!
Για μενα αυτοι δεν ειναι λογοι για να μην μπεις στην πιστα. Ισα ισα το περιβαλλον της σου επιτρεπει να μαθεις πολλα ακομα κ να φυλαγεσαι κλπ.[/img]
BURN OUT H ΠΕΡΙ ΑΛΗΤΕΙΑΣ