-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εχει βαλει καποιος led φωτα αντι για αλογονου λαμπες;εχω διαβασει οτι πλεον οι αλογονου ειναι ξεπερασμενες.η καλυτερη επιλογη ειναι οι led.περισσοτερη φωτεινοτητα περισσοτερη διαρκεια ζωης αλλα ελαφρως πιο ακριβω κοστος.
Εγώ έχω αντικαταστήσει τις άθλιες αλογόνου και στο υβριδικό γιαρις και στο 108 και στην Χ1.
Στα δυο πρώτα επειδή το φαναρι είναι τύπου projector το αποτέλεσμα είναι σαν τα έργοστασιακα που βλέπεις σε ΜΑΗ άκυρες αμάξια.
Στην Χ1 με το φαναρι καθρέπτη το αποτέλεσμα δεν ειναι το ίδιο εντυπωσιακό αλλά σίγουρα καλύτερο από τα αλογόνου.
Ολα επώνυμα από σωστό και γνωστό μαγαζί με εγγύηση και σωστή ρύθμιση για να μην παραπονιέται κανεις.Το Yaris
Το 108
H X1 φίλου που βάλαμε τα ίδια
Youtube Videoκαλησπέρα ποιές led λάμπες έβαλες? σε ρωτώ γιατί με cree φώτιζαν όπου νάναι ενώ με τις ακριβές philips ultinon βρήκα την υγειά μου σε κάτοπτρο δυστυχώς φανάρι
-
https://www.xenonlights.gr/el/proionta/ ... etail.html
Αυτές έχω βάλει (Η7 στη Χ1, ΗΒ4 στο γιαρις και ΗΒ3 στο 108)
Στα θετικά των μικρών είναι ότι οι λαμπες αυτές είναι bi led και έχουν και τη μεγάλη σκάλα μαζί.Εγγύηση γραπτή 2 χρονια, after sales φοβερό, έκπτωση στα φορα που τρέχω και επαγγελματική ρύθμιση με μηχάνημα.
-
-
Για όποιον βαριέται να δει το video είναι test που Philips xtreme ultinon led είναι χειρότερες από βασικές αλογόνου σε προτζέκτορα h7.
-
@Aikibill:
Από led pnp μόνο οι Morimoto 2Stroke 2.0 και οι Diode Dynamics SL1 έχουν αποδειχθεί ΟK.Αν βέβαια δεν σου φτάνει η ένταση πας σε retrofit.
@nikoskall
Δες εδώ:
http://www.morimotohid.com/h11-led-head ... troke.html
https://www.diodedynamics.com/h11-sl1-l ... -pair.html -
Ούτε και τότε είσαι σίγουρος.
https://m.youtube.com/watch?v=lkGaKEb-GXE
Για όποιον βαριέται να δει το video τα led morimoto φωτίζουν χειρότερα από βασικές αλογόνου σε προτζεκτορες h7 και καλύτερα σε reflectors και σε projectors h11. -
Akibill εσυ ποια led προτεινεις σε h11;
-
Παιδιά δεν είμαι κανένας ειδήμονας , απλώς ψηνομουν για led αλλά σχεδόν ότι βρήκα σε h7 projectors με μετρήσεις και όχι κοιτάξτε τι καλά που δείχνει στα 2 μέτρα στον τοίχο μου ήταν απογοητευτικό.
Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι σε προτζεκτορες αλογόνου βάλε αλογόνου. Σε reflectors αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις να βάλεις led, συνήθως θα βγάλουν περισσότερο φως το ζήτημα είναι πιο πολύ να έχουν και καλό pattern για να μην τυφλώνουν τους άλλους.
Ελπίζω να βοήθησα. Εσυ τι φανάρια έχεις? -
Ούτε εγώ είμαι κανας ειδήμονας αλλά πήγα δοκιμάζοντας.
Δυστυχως απλά μόνο φωτό με τοίχο έχω να δείξω Ωστόσο όπως έχω πει έχουν γίνει δοκιμές με άλλον να οδηγεί το αμάξι και εμένα με άλλο αμάξι να πηγαίνω μπροστά και απέναντι.
Δεν ξέρω τι περιμένετε από την ένταση ή την απόλυτη εστίαση αλλά σε ενόχληση δεν υπήρξε το παραμικρό.
Για σαφώς περισσότερο φως σε ένταση και αισθητικά τέτοιες led είναι μια χαρά χωρίς οποιαδήποτε ενόχληση των τρίτων. -
Οι H11 SL1 LED Headlight φαινοντε πολυ ωραιες και δυνατες
-
Πως καταλαβαινω αν τα φαναρια ειναι projectors ή reflectors;
-
Αν δεν βλέπεις την λάμπα αλλά βλέπεις έναν φακό (εστίασης) είναι προτζεκτορας, αν βλέπεις την λάμπα και πίσω του και γύρω έχει μια αντανακλαστική επιφάνεια είναι reflector.
-
Φαινεται η λαμπα
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν ξέρω τι περιμένετε από την ένταση ή την απόλυτη εστίαση αλλά σε ενόχληση δεν υπήρξε το παραμικρό.
Για σαφώς περισσότερο φως σε ένταση και αισθητικά τέτοιες led είναι μια χαρά χωρίς οποιαδήποτε ενόχληση των τρίτων.Όσο αφορά την ενόχληση των άλλων από την στιγμή που έχεις projectors το πιθανότερο είναι να μην ενοχλείς, όσο αφορά την ένταση έχω αμφιβολίες. Ε και δεν λέω ότι λες ψέματα,μπορεί όντως να σου φαίνεται καλύτερο το φως γιατί το λευκό των led είναι πιο ευχάριστο στο μάτι και γενικά μπορεί στο σύνολικο πεδίο να δίνουν πολύ φως αλλά στο hot spot που είναι αυτό που μετράει για να βλέπεις μακριά να δίνουν λιγότερο.
Υγ τα σχόλια πάνε κυρίως στην bmw που έχει h7, στα μικρά που έχουν κατώτερη τεχνολογίας φωτισμού hb4 είναι όντως πιθανό να έχει βελτιωθεί και η ένταση. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Για σαφώς περισσότερο φως σε ένταση και αισθητικά τέτοιες led είναι μια χαρά χωρίς οποιαδήποτε ενόχληση των τρίτων.Όσο αφορά την ενόχληση των άλλων από την στιγμή που έχεις projectors το πιθανότερο είναι να μην ενοχλείς, όσο αφορά την ένταση έχω αμφιβολίες. Ε και δεν λέω ότι λες ψέματα,μπορεί όντως να σου φαίνεται καλύτερο το φως γιατί το λευκό των led είναι πιο ευχάριστο στο μάτι και γενικά μπορεί στο σύνολικο πεδίο να δίνουν πολύ φως αλλά στο hot spot που είναι αυτό που μετράει για να βλέπεις μακριά να δίνουν λιγότερο.
Υγ τα σχόλια πάνε κυρίως στην bmw που έχει h7, στα μικρά που έχουν κατώτερη τεχνολογίας φωτισμού hb4 είναι όντως πιθανό να έχει βελτιωθεί και η ένταση.Δεν διαφωνούμε.
Δεν έχω ξετρελαθεί με το αποτέλεσμα στη BMW ειδικά απέναντι στα μανισια (που έχοντας και το angel eyes effect είναι πιο όμορφα) αλλά ούτε ενοχλούν ενώ είναι σαφώς πιο όμορφο το συνολικό αποτέλεσμα.
Στα δικά μου δε ματια ειδικά στα μικρά το αποτέλεσμα και στο δρόμο είναι σαφώς καλύτερο από πριν. Στη Χ1 στο λίγο που έχω οδηγήσει σε επαρχιακό δρόμο νύχτα με τα led δεν ενόχλησα κανένα αλλά δεν γινόταν και η νύχτα μέρα. Εδώ άλλωστε θεωρώ ότι λόγω καθρέπτη έχουμε μεγαλύτερη διάχυση του φωτός χωρίς την εστίαση που δίνει ο προτζεκτορας άρα αρκετό φως χάνεται χαμηλά ή πλάι (ανάλογα με τη ρύθμιση του φαναριού) -
Δεν κατάλαβα ποιοί είναι οι H7 projectors που λες...
Καλά από H11 ότι και να βάλεις καλύτερα θα φέγγει -
H7 projectors= Φανάρια με φακό εστίασης και λάμπα h7.
Που μπερδεύτηκες? -
Για κάποιο λόγο σε ότι reviews και τεστ έχω διαβάσει / δει , σε λάμπες H4 το αποτέλεσμα πάντα είναι καλύτερο στην περίπτωση των Led.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία από ότι έχω καταλάβει η σχεδίαση και τοποθέτηση των Led chips να είναι ακριβώς ίδια όσο γίνεται με αυτή των λαμπτήρων αλογόνου.
Γενικά κάθε προτζεκτορας , κάτοπτρο , τύπος λαμπτήρα και μάρκα λαμπτήρα Led και ο συνδυασμός των παραπάνω δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα ίσως καλύτερο σε κάποιο τομέα ίσως χειρότερο σε άλλον.
Στον τομέα του Brightness που για μένα είναι σημαντικότερο για την ασφάλεια στην νυχτερινή οδήγηση ίσως οι καλές αλογόνου τύπου nightbraker να είναι καλύτερες στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Δεν υπάρχουν έτοιμες και εύκολες λύσεις για Led από ότι αντιλαμβάνομαι.
Από την άλλη το λινκ που έχει παραθέσει ο iceman παραπάνω φαίνεται μια σοβαρή επαγγελματική πρόταση με το ανάλογο λογικά κόστος για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά να διερευνήσει τις δυνατότητες βελτίωσης στον τομέα των φώτων ακόμη και με ένα καλό Κιτ xenon εναλλακτικά.Εδώ ένα Ρωσικό κανάλι στο YouTube με αρκετές πρακτικές εφαρμογές σε διαφορετικά μοντέλα αυτοκινήτων.
Youtube VideoSent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
@Aikibill: Εννοώ που ήταν ο H7 projector στο video...
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
............ Σε reflectors αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις να βάλεις led, συνήθως θα βγάλουν περισσότερο φως το ζήτημα είναι πιο πολύ να έχουν και καλό pattern για να μην τυφλώνουν τους άλλους.....ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ζαριά πώς θα σου κάτσει σε φανάρι REFLECTOR (και PROJECTOR) η LED λάμπα σε ό,τι αφορά την δέσμη του φωτός (pattern). Στο βιντεάκι που ανέβασες στο 07:45 είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι μπορείς να έχεις πιο δυνατό φωτισμό αλλά με κακή διάχυση και σκιές!
Άρα δεν υπάρχει ασφαλής λύση από πριν. Τα αγοράζεις και ό,τι σου βγει!
Ένα επιπλέον ΖΗΤΗΜΑ είναι το εξής:
Υπάρχουν φανάρια με καπάκι που καλύπτουν όλο το πίσω μέρος της λάμπας, συμπεριλαμβανομένης της φίσας που κουμπώνει σε αυτή (η καλωδίωση είναι εσωτερική και βγαίνει από άλλο μέρος του φαναριού). Τα καπάκια αυτά πρέπει να αντικατασταθούν με άλλα λαστιχένια που έχουν μια οπή στη μέση για να αερίζεται η λάμπα (κάποια παλιότερα αυτοκίνητα τα έχουν από τη μάνα τους).
ΔΕΙΤΕ το βίντεο από το 09:30 και μετά: https://www.youtube.com/watch?v=dvubchF9ot4
Βελτίωση στα φώτα;