-
οι philips blue vision εχουν γενικα πιο χαμηλο φωτισμο και ο λογος ειναι πολυ απλος... οι λαμπες ειναι coated... εξ' αιτιας, ομως, της τεχνολογιας που εχουν, κανουν τις ταμπελες και τα διαφορα αντανακλαστικα του δρομου να 'φωσφοριζουν' πιο εντονα.. Σε δυσκολες καιρικες συνθηκες δεν ειναι οτι καλυτερο ...
εγω θα προτεινα vision plus που τις εχω δοκιμασει και εχω να πω τα καλυτερα, ενω η αλλη σειρα της philips η night guide που εχει 3 χρωματα σε ενα, δε μπορω να πω οτι κανει ΤΗ διαφορα!
τις vision plus τις εχω δοκιμασει σε 2 διαφορετικα αυτοκινητα (subaru justy & Alfa 75), ενω τις night guide τις φοραω εδω και λιγο καιρο στο πεζω.
Τις philips τις εχω παρει απο ιαπωνικη, ενω οσοι θελετε osram, υπαρχει στην φρατζη ενα καταστημα με λαμπες που μπορειτε να πατε και να βρειτε αυτο που θελετε (δεν εχει philips, απ' οσο θυμαμαι)
-
@Kubiak: Αν συμφωνουν και οι moderators/admins ας μας δωσεις λιγο τα φωτα σου για τη δ/νση του καταστηματος που πηρες τις λαμπιτσες μιας και πολλοι από εδω (πιστευω) θα ενδιαφεροντουσαν για αγορα καλυτερων λαμπων.
@tm: 1. Η Ιαπωνικη που πεφτει? 2. Το μαγαζι στη Φραντζη σε ποιο υψος ειναι περιπου.Sorry να γινομαι κουραστικος.
-
η ιαπωνικη ειναι εταιρεια εισαγωγης ανταλλακτικων και εχει σε διαφορα μερη καταστηματα...
εχει στην λεωφ. πεντελης, εχει στο νεο κοσμο...
το μαγαζι στο οποιο αναφερομαι ειναι στην κατω γωνια του τετραγωνου πριν βγεις απο φραντζη Ηλια Ηλιου στο δεξι σου χερι (γωνιακο μαγαζι)
θα δεις εχει λαμπες -
Χιλια ευχαριστω!!!
-
Μιας και υπάρχει ενδιαφέρον, τις πήρα με αντικαταβολή από:
Τζαβάρας Κώστας, 210-90.21.11.4 (η απόδειξη αναφέρει Φραντζή 79-82 Ν. Κόσμος). -
Σημερα που έπλενα το αμάξι, άνοιξα το καπάκι πίσω από τα φώτα και είναι τελικά xenon. Τώρα ξέρει κανείς τί γίνεται? Τι πρέπει να αλλάξω ?
-
εχεις πιτσιλιστιρια για τα κρυσταλα των φωτων σου ?
(τι θες να αλλαξεις, ακριβως) -
γιατί είναι απαραίτητα τα πιτσιλιστήρια για τα φώτα xenon;
-
Τα πιτσιλιστιρια ειναι υποχρεωτικα σε ολα τα xenon φαναρια γιατι η σκονη ή λασπη διαθλα τη δεσμη φωτος και στραβωνει τους απεναντι!!
-
Γιατί οι βρωμιές και οι λάσπες στα φώτα μπορούν να προκαλέσουν τρελή διάθλαση στη δέσμη του φωτός. Γι'αυτό και είναι υποχρεωτικό το πιεστικό πλύσης, από την ΕΕ νομίζω.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
εχεις πιτσιλιστιρια για τα κρυσταλα των φωτων σου ?
(τι θες να αλλαξεις, ακριβως)Οχι δεν έχει. Το πρόβλημα είναι ότι τα φώτα μου, ενώ είναι xenon, έχουν το κλασσικό κίντρινο χρώμα. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι ιριδίζουν.
Αυτό που θέλω είναι να έχουν το διαυγές άσπρο-μπλε χρώμα των υπόλοιπων xenon.
-
.
χμμμ...
Ας το διευκρινίσουμε λίγο.
Αν δεν έχω πιτσιλιστήρια και τοποθετήσω ξένον τότε:- Η λάσπη και η βρωμιά θα διαθλάσει τη δέσμη αρκετά ώστε να έχω σοβαρό πρόβλημα ορατότητας; (δεν απαντήθηκε)
- Η λάσπη και η βρωμιά θα διαθλάσει τη δέσμη αρκετά ώστε να δημιουργώ πρόβλημα στους αντίθετα κινούμενους; (απάντηση ΝΑΙ)
- Με υποχρεώνει κάποιος να τοποθετήσω και πιτσιλιστήρια; (δεν απαντήθηκε)
-
Στα πιτσιλιστηρια να προσθεσω και την 'αναρτηση' που εχουν τα εργοστασιακα
ΧΕΝΟΝ για να ειναι συνεχεια η δεσμη σε σταθερο υψος απο το εδαφος. -
... θα ξεχασω κι αυτα που ξερω / εχω διαβασει!
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αν το αυτοκινητο ειναι εξοπλισμενο με ξενον λαμπες θα πρεπει να διαθετει συστημα πλυσιματος των κρυσταλλων των φωτιστικων σωματων!
το να τοποθετησεις Ξενον λαμπες και οχι τυπου ξενον ειναι κατι ακριβο και πρεπει να γινει ολοκληρη εγκατασταση για τα ρευματα, ρυθμιστη δεσμης οπωσδηποτε κλπ κλπ κλπ!
δεν ειναι 'παιρνω λαμπες ξενον και βαζω' .... επισης οι λαμπες ξενον ειναι πολυ πιο ακριβεςτο τι επιπτωσεις θα εχει το να κανεις ολοκληρη εγκατασταση ξενον χωρις να βαλεις πιτσιλιστιρια, δε γνωριζω, παντως το οτι ειναι υποχρεωτικη οδηγια, ειναι (οπως ειναι οδηγια το οτι οι προβολεις καρφια απαγορευονται και θα πρεπει να ειναι καλυμενοι οταν κυκλοφορεις στο δρομο ή καποια φωτα ειναι ειδικα για αγωνες δρομου) ...
περισσοτερα δε γνωριζω να σας πω, ισως καποιοι που κανουν εγκαταστασεις τετοιων φωτων να μπορουν να σας ... διαφωτισουν!
-
το κορσα δεν εχει φωτα ξενον.... εδω δεν εχει το αστρα...
εκτος και αν το εκανες παραγγελια και σου ηρθε με ξενον με εξτρα επιβαρυνση η οποια ειναι αρκετα μεγαλη...
απλα το κορσα μετα την ανανεωση του εχει φαναρια οπου οι λαμπες εχουν καλυμα στυλ ξενον... που ειναι σαν μιση σφαιρα γυαλινη! -
Το κιτ που έλεγα μπορείτε να το δείτε στο site:http://www.e-autoshop.gr/
στον κατάλογο φωτισμός/Kit Xenon -
http://www.autoexpress.co.uk/product_te ... ndard.html
Εδώ υπάρχει ένα συγκριτικό τεστ για λάμπες. Είναι αρκετά ενδιαφέρον...
Εν ολίγοις αναφέρει ότι οι λάμπες με μπλέ επικάλυψη κτλ είναι απλά μόδα και δεν κάνουν καλή δουλειά. Αντίθετα για τις +50% τα πράγματα είναι πολύ καλά και ειδικά για την Oscram...
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
...οι λάμπες με μπλέ επικάλυψη κτλ είναι απλά μόδα και δεν κάνουν καλή δουλειά. Αντίθετα για τις +50% τα πράγματα είναι πολύ καλά και ειδικά για την Oscram...Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα, αφού έχω δοκιμάσει και τις δύο λύσεις.
Μάλιστα οι φτηνές μπλέ που έχω τώρα από το Praktiker, (11 -
Απο την τριτη το βραδυ εχω στο πουντο τις Osram Silver Star H7 για την μεσαια σκαλα και τις Osram Silver Star H1 για την μεγαλη.Μαζι αλλαξα και τις ψειρες με Philips Blue Vision W5W οι οποιες ηταν δωρο για την παραγγελια.
Πρωτες εντυπωσεις:η δεσμη φαινεται να φτανει μακρυτερα και να ειναι λιγο φαρδυτερη ,το φως ειναι πιο λευκο.Περιμενω να δω σε βρεγμενο δρομο πως φωτιζουν.Υγ Αν θελετε να βασανισετε τον μηχανικο σας πεστε του να αλλαξει λαμπες σε πουντο .Μου εσπασαν τα νευρα Μηδεν χωρος να δουλεψεις εκτος αν εισαι ο Τιραμολας.Παραλιγο να ξεβιδωσω τα φαναρια για να αλλαξω τεσσερες λαμπες,αν ειναι δυνατον!!!Ελπιζω μονο να μην καουν γρηγορα γιατι δεν αντεχω παλι την ιδια δουλεια.
Τις λαμπες τις αγορασα απο http://www.powerbulbs.co.uk/ με πιστωτικη στις 5-08-05 και τις παρελαβα στις 16-08-05 με το ταχυδρομειο.Κοστος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υγ Αν θελετε να βασανισετε τον μηχανικο σας πεστε του να αλλαξει λαμπες σε πουντο .Μου εσπασαν τα νευρα Μηδεν χωρος να δουλεψεις εκτος αν εισαι ο Τιραμολας.Παραλιγο να ξεβιδωσω τα φαναρια για να αλλαξω τεσσερες λαμπες,αν ειναι δυνατον!!!Ελπιζω μονο να μην καουν γρηγορα γιατι δεν αντεχω παλι την ιδια δουλεια.
ειδικα το φαναρι το αριστερο που ειναι κολλητα με την μπαταρια... πωωω θεε μου... μου ειχε σπασει τοσο πολυ τα νευρα που κοντευα να παρω τον λοστο και να το ξηλωσω ολο....
Βελτίωση στα φώτα;