-
Που βρίσκεις τέτοια καπάκια;
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Που βρίσκεις τέτοια καπάκια;...Υπάρχουν κάποια θολωτά καπάκια στο eBay, τα οποία έχουν βγει ακριβώς για αυτό το σκοπό...
...και στο Ali προφανώς
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Στις φωτογραφίες που έχει από κάτω φαίνεται ότι η ψύκτρα είναι βιδωτή. Οπότε μάλλον πρώτα βάζεις τη λάμπα μετά το λαστιχένιο καπάκι και στο τέλος βιδώνει την ψύκτρα.
Και αυτός βάζει πρώτα το καπάκι και μετά την ψύκτρα (στο 9.20)
-
Φοραμε osram night braker laser , ολα καλα δεν μπορω να πω αλλα παντα σαν να μου λειπει το 'τσικ' , κοιταω μερες τωρα και χαζευω διαφορα review , youtube , diy και συναφη πραγματα και στο μοναδικο πραγμα που κολλαω ειναι το πως θα χωρεσει αυτο το πραγμα εκει μεσα και πως θα αεριζεται εκει μεσα. Αντε και βαζω μεγαλυτερο καπακι στο panda , αερα πως θα παιρνει ειλικρινα δεν μπορω να σκεφτω κατι . Εκτος και αν τελικα οι θερμοκρασιες που σηκωνουν στο πισω μερος τα led δεν επηρεαζουν τελικα τα γυρω παρελκομενα εντος του φαναριου.
-
Τελικά τσέκαρα το Qashqai και είδα πως στην μεσαία σκάλα δεν υπάρχει το σχετικό καπάκι, αλλά κουμπώνει απευθείας η λάμπα. Οπότε παραγγέλθηκαν οι προηγούμενες led, ενώ στην μεγάλη σκάλα που έχει καπάκι, θα μπουν απλά πιο λευκές αλογόνου για να ταιριάζει με τις LED και τα DRL.
-
Το αουρις μου έκαψε χτες την osram unlimited που του είχα βάλει πριν κάνα εξάμηνο στην μεσαία σκάλα. Παίρνει Η11. Βρήκα στο skroutz PIAA με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 60€ μαζί με τα μεταφορικά. Να τις τσιμπήσω;;;
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Nick εκ πρωτης οψεως ακριβες μου φαινονται... δεν ξερω.. κανουν αυτα που υποσχονται?
Τα αξιζουν θεωρεις οι PIAA?Εγω με 40 ευρω ειχα παρει 2 ζευγαρια Crystal Vision (Η7, Η1) που αποδεδειγμενα αυτη η λαμπα σε αλλο αυτοκινητο με Η4 μου εχει βγαλει 2 χρονια χωρις να καει και ετσι τις ξαναπροτιμησα για το Fiesta μου.
ΥΓ. Παντως οι 6 μηνες ειναι πολυυυυ λιγοι..
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το αουρις μου έκαψε χτες την osram unlimited που του είχα βάλει πριν κάνα εξάμηνο στην μεσαία σκάλα. Παίρνει Η11. Βρήκα στο skroutz PIAA με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 60€ μαζί με τα μεταφορικά. Να τις τσιμπήσω;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
6 μήνες ? Too soon, δεν θα τις ξαναέβαζα. Και 60€ ? Με τίποτα, παίρνεις 3 σετ Philips για να έχεις να αλλάζεις
-
Μου άρεσε το πως φώτιζαν οι osram, αλλά όχι δεν θα τις ξαναβάλω.
Έχω ακούσει-διαβάσει ότι οι PIAA αντέχουν περισσότερο από το τριο piaa-osram-philips για αυτό ρωτάω.
Σαν πρόταση καλή ακούγεται, θα δω πως βγαίνει οικονομικά και μπορεί να το κάνω έτσι. ΕυχαριστώSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Χαίρετε!
Σκέφτηκα να κάνω μία βελτίωση στα φώτα του RAV4 (MK2 f/l) περισσότερο για λόγους ανανέωσης (το έχω πλέον σχεδόν 13 χρόνια) και κατέληξα στις παρακάτω λάμπες.
PHILIPS H4 X-TREME VISION LED 12V 23W
https://autoplanet.gr/el/11791-lamptire ... oFHoOfLjcc
https://autoplanet.gr/48918-thickbox_de ... 2v-23w.jpg
Υπάρχουν και πολύ φθηνότερες λύσεις στην αγορά όμως το φως που βγάζουν είναι απαράδεκτο. Οι συγκεκριμένες βγάζουν σωστό φως και σωστή δέσμη όπως είδα σε σχετικό video στο youtube και μάλιστα από φανάρι τύπου reflector (το λέω σωστά; ) όπως έχει το RAV4 και όχι projector.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν τις έχει δοκιμάσει κάποιος ώστε να μου μεταφέρει τις εντυπώσεις του γιατί δυστυχώς ωραία τα video και τα κείμενα στο web αλλά καλό είναι να έχουμε και μία πιο 'κοντινή' άποψη. Φυσικά αν κάποιος έχει άποψη έτσι κι αλλιώς ευχαρίστως να την μοιραστεί μαζί μου (μας).
Ευχαριστώ
-
Καλημερα.
229 Ευρω?? Μου φαινονται παρα μα παρα πολλα για ενα κιτ LED.
Υπαρχουν και αλλα κιτ παρομοια που εχουν το ιδιο ή καλυτερο αποτελεσμα και ειναι και στα μισα λεφτα.
Εδω πληρωνεις περισσοτερο το ονομα.Παλια που το ειχα ψαξει ειχα βρει μερικα βιντεακια με συγκρισεις LED και μερικα ηταν πραγματικα αξιολογα.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Το αουρις μου έκαψε χτες την osram unlimited που του είχα βάλει πριν κάνα εξάμηνο στην μεσαία σκάλα. Παίρνει Η11. Βρήκα στο skroutz PIAA με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 60€ μαζί με τα μεταφορικά. Να τις τσιμπήσω;;;
6 μήνες ? Too soon, δεν θα τις ξαναέβαζα. Και 60€ ? Με τίποτα, παίρνεις 3 σετ Philips για να έχεις να αλλάζεις
Σε skrputzομαγαζα που κοίταξα μια γρήγορη, βγαίνουν 2 σετ Philips στα 60€. Τι σκατά να κάνω;;;
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Σε skrputzομαγαζα που κοίταξα μια γρήγορη, βγαίνουν 2 σετ Philips στα 60€. Τι σκατά να κάνω;;;Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Θα σου προτεινα να τις παρεις απο τοπικο μαγαζι με τετοια ανταλακτικα αυτοκινητου. Εγω ετσι τις πηρα και τις βρηκα φθηνοτερα απο τα skrouzομαγαζα που λογικα θα σου βαλουν και εξοδα αποστολης.
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Καλημερα.229 Ευρω?? Μου φαινονται παρα μα παρα πολλα για ενα κιτ LED.
Υπαρχουν και αλλα κιτ παρομοια που εχουν το ιδιο ή καλυτερο αποτελεσμα και ειναι και στα μισα λεφτα.
Εδω πληρωνεις περισσοτερο το ονομα.Παλια που το ειχα ψαξει ειχα βρει μερικα βιντεακια με συγκρισεις LED και μερικα ηταν πραγματικα αξιολογα.
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν με νοιάζει τόσο αυτό. Άλλωστε όνομα - 'ξεόνομα' έχεις μια εγγύηση. Δεν θα καούν σύντομα, δεν θα σου κάνουν ζημιά στο φανάρι δεν δεν... Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω κάτι επώνυμο. Το σημαντικό για μένα να φωτίζουν όπως πρέπει.
Δύο ακόμα ερωτήσεις που ξέχασα!
[list:1wyig6ns]
1. Πάνω στο κουτί γράφει ξεκάθαρα: 'not for use in public road' Παράνομες είναι; Είναι κάποιο disclaimer διότι δεν έχουν ακόμα κάποια έγκριση τύπου; Τι συμβαίνει;2. Είναι 6500Κ. Μου φαίνεται πάρα πολύ αυτό. Άντε μέχρι 5000Κ. Τόσο ψυχρό φως μήπως είναι κουραστικό τελικά;[/list:u:1wyig6ns]
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Σε skrputzομαγαζα που κοίταξα μια γρήγορη, βγαίνουν 2 σετ Philips στα 60€. Τι σκατά να κάνω;;;
Θα σου προτεινα να τις παρεις απο τοπικο μαγαζι με τετοια ανταλακτικα αυτοκινητου. Εγω ετσι τις πηρα και τις βρηκα φθηνοτερα απο τα skrouzομαγαζα που λογικα θα σου βαλουν και εξοδα αποστολης.
Δεν έχω καούρα να τις πάρω μέσω internet.
Το skroutz το ανέφερα ως ενδεικτική τιμή. Γυρνάω λόγω δουλειάς όλη την Αθήνα.
Από τις επιλογές μου δεν ξέρω τι να κάνω.
Επίσης ένα μαγαζί που να έχει piaa δεν ξέρω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Άλλωστε όνομα - 'ξεόνομα' έχεις μια εγγύηση. Δεν θα καούν σύντομα, δεν θα σου κάνουν ζημιά στο φανάρι δεν δεν.......Πάνω στο κουτί γράφει ξεκάθαρα: 'not for use in public road' Παράνομες είναι; Είναι κάποιο disclaimer διότι δεν έχουν ακόμα κάποια έγκριση τύπου; Τι συμβαίνει;
....Είναι 6500Κ. Μου φαίνεται πάρα πολύ αυτό. Άντε μέχρι 5000Κ. Τόσο ψυχρό φως μήπως είναι κουραστικό τελικά
Για την εγγύηση δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος, τουλάχιστον από το μαγαζί που έβαλες το link (και το έχω δει πριν από κάποιες μέρες). Γενικώς με τους λαμπτήρες υπάρχει το ίδιο θέμα με τις μπαταρίες, όσον αφορά στην εγγύηση.
Δεν έχουν πιστοποίηση ECE, το γράφουν ξεκάθαρα. Άρα σε πιθανό έλεγχο (λέμε και καμιά μ@λ@κί@ να περάσει η ώρα ) θα χαρακτηριστούν παράνομες, άρα πρόστιμο συν θα αναγκαστείς να τις αλλάξεις.
Για την θερμοκρασία, το περίεργο είναι ότι λένε 'μέχρι 6500Κ'. Δηλαδή τι, δεν ξέρουν τι θερμοκρασία έχουν οι λαμπτήρες τους ? Ή αλλάζουν αναλόγως τύπου ? Πάντως ναι, οτιδήποτε πάνω από 6000Κ χάνει σε φωτισμό, πρέπει να βγάζει πολύ περισσότερα lms για να αντισταθμίσει....
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν με νοιάζει τόσο αυτό. Άλλωστε όνομα - 'ξεόνομα' έχεις μια εγγύηση. Δεν θα καούν σύντομα, δεν θα σου κάνουν ζημιά στο φανάρι δεν δεν... Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω κάτι επώνυμο. Το σημαντικό για μένα να φωτίζουν όπως πρέπει.
Δύο ακόμα ερωτήσεις που ξέχασα!
[list:1e702lae]
1. Πάνω στο κουτί γράφει ξεκάθαρα: 'not for use in public road' Παράνομες είναι; Είναι κάποιο disclaimer διότι δεν έχουν ακόμα κάποια έγκριση τύπου; Τι συμβαίνει;2. Είναι 6500Κ. Μου φαίνεται πάρα πολύ αυτό. Άντε μέχρι 5000Κ. Τόσο ψυχρό φως μήπως είναι κουραστικό τελικά;[/list:u:1e702lae]
Ναι εννοειται ειναι παρανομες. Ξεχασα να το αναφερω.
Οσο για τη θερμοκρασια χρωματος (6500Κ) αυτα ειναι γουστα του καθενος. Παρολο που προσωπικα μου αρεσει το ψυχρο λευκο θεωρω και εγω οτι αυτες ειναι υπερβολικες. Για μενα max ειναι τα 6000Κ.Δεν έχω καούρα να τις πάρω μέσω internet.
Το skroutz το ανέφερα ως ενδεικτική τιμή. Γυρνάω λόγω δουλειάς όλη την Αθήνα.
Από τις επιλογές μου δεν ξέρω τι να κάνω.
Επίσης ένα μαγαζί που να έχει piaa δεν ξέρω.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Τι να σου πω.. αυτο ειναι δικη σου υποθεση. Παντως εχω ακουσει και καλα λογια για τις PIAA αλλα δεν ξερω αν αξιζουν τα λεφτα τους. Εγω προσωπικα δεν θα εδινα.
-
Για τις osram είχα δώσει σε ηλεκτρολόγο 45€ για το σετ. Και τότε πολλά μου φάνηκαν, αλλά επιτέλους έβλεπα όπως ήθελα. Αν οι piaa είναι καλύτερα και σε φως αλλά κυρίως σε διάρκεια, δεν θα με χάλαγε και τόσο να τα δώσω.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Για την εγγύηση δεν θα ήμουν και τόσο σίγουρος, τουλάχιστον από το μαγαζί που έβαλες το link (και το έχω δει πριν από κάποιες μέρες). Γενικώς με τους λαμπτήρες υπάρχει το ίδιο θέμα με τις μπαταρίες, όσον αφορά στην εγγύηση.
Το συγκεκριμένο e-shop το έβαλα προκειμένου να τις δείτε. Δεν ξέρω από που θα της προμηθευτώ ακόμα. Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία.
Ναι εννοειται ειναι παρανομες. Ξεχασα να το αναφερω.
Ποιος είναι ο λόγος που χαρακτηρίζονται παράνομες; Είναι πολύ φωτεινές; Έχει να κάνει με τη θερμοκρασία χρώματος; Είναι απλά 'γραφειοκρατικοί' λόγοι και οι λάμπες είναι απόλυτα ασφαλής και για τον χρήστη και για τους υπόλοιπους οδηγούς;
Αν είναι αυτές παράνομες είναι όλες οι τύπου led? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ποιος είναι ο λόγος που χαρακτηρίζονται παράνομες; Είναι πολύ φωτεινές; Έχει να κάνει με τη θερμοκρασία χρώματος; Είναι απλά 'γραφειοκρατικοί' λόγοι και οι λάμπες είναι απόλυτα ασφαλής και για τον χρήστη και για τους υπόλοιπους οδηγούς;
Αν είναι αυτές παράνομες είναι όλες οι τύπου led?Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος εχει να κανει με την θερμοκρασια χρωματος. Το μεγιστο επιτρεπτο οριο ειναι στα 4300Κ οσο βγαινουν δλδ και ολα τα εργοστασιακα xenon / LED φωτα.
Βεβαα προσωπικα τα LED μου φαινεται οτι ασπριζουν/μπλεδιζουν παραπανω απο 4300Κ αλλα τεσπα.
Και ναι ολα τα LED kit (δεν εχω δει καποιο κατω απο 6000Κ) θεωρητικα ειναι παρανομα, οπως επισης και ολα τα xenon kit πανω απο τα 4300Κ.
Ακομα και οι λαμπες αλογονου που υπερβαινουν τα 4300Κ ειναι παρανομες και το γραφουν. πχ. Diamond Vision (5000Κ), κτλ.
Βελτίωση στα φώτα;