-
Ασε τα ξενον καθως το κατοπτρο σου δεν θα είναι κατάλληλο
Πρέπει να δεις αν τα φανάρια είναι κιτρινισμενα για να τα καθαρισεις
Λόγω ηλικίας, δες και την τάση στο βύσμα του λαμπτήρα γιατι μπορέι να είναι πολύ κάτω από την τάση της μπαταρίας (μία μικρή απόκλιση είναι λογική) . Αν η τάση είναι πολύ χαμηλή, πάρε ρεύμα απευθείας από την μπαταρία με ρελε
Αν όλα είναι ΟΚ, βάλε μια καλύτερη λάμπα -
Θα εχουν πρόβλημα στο φωτισμό δλδ??? θα το διαχέει το φως αντι να το κατευθύνει?? σε τι αλλη λυση μπορώ να παω σε αλλαγή ποιο δυνατού λαμπτήρα μήπως?? επισης αυτα τα ροβερ H4 λάμπες δεν έχουν?? (ειμαι ασχετος)
Πριν ανοίξουμε νέο θέμα ψάχνουμε μήπως υπάρχει ήδη. Επειδή υπήρχε συγχωνεύτηκαν. [mod] -
Asos21 είχα Rover 414 του 92 πριν αρκετό καιρό, αλλά καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Πράγματι σε βροχερές μέρες ή καλύτερα νύχτες δεν καταλάβαινα αν είχα ανοιχτά ή σβηστά τα φώτα. Πράγματι τα φώτα του Rover ήταν ΑΘΛΙΑ! Προσοχή αν αλλάξεις λάμπες με πιο δυνατές, το έκανα και την πάτησα!!! Τα πλαστικά των φαναριών δεν αντέχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες από αυτές που αναπτύσουν οι ΟΕΜ λαμπτήρες με αποτέλεσμα και τα δυο μπροστά φανάρια να μαυρίσουν και να αρχίσουν να λιώνουν κοντά στα φισάκια!! με συνέπεια να είναι άχρηστα τα φανάρια. Αφού αγόρασα 2 μεταχειρισμένα και αντικατέστησα την 'εξυπνάδα' μου, τοποθέτησα λάμπες τύπου XENON που δεν ανεβάζουν θερμοκρασία. Η ορατότητα βελτιώθηκε, αλλά μη περιμένεις τρελή διαφορά!! Δυστυχώς τα φώτα ήταν ένα ακόμα μείον σε εκείνα Rover.
Για XENON δεν ξέρω αν έχουν αποτέλεσμα και αν τα 'σηκώνουν' τα φανάρια.
Για άλλες λάμπες πρόσεξε όπως σου είπα τι θερμότητα αναπτύσσουν, γιατί μετά θα εύχεσαι τα φανάρια σου να ήταν όπως είναι τώρα.
Θέμα τάσης στις λάμπες δεν αντιμετώπισα ποτέ εγώ.
Αυτά... -
Ο χρήστης asos21 έγραψε:
Παιδία γεια σας!!Έχω ένα παλιό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα Ροβερ 414 του 92 όσοι θέλουν να γελοιοποιήσουν το θέμα καλυτέρα να μην γράψουν κάτι...το θέμα μου είναι ότι παρόλο που είναι παλιό είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς που έχω και ο φωτισμός που προσφέρει λόγο και το πέρας τον χρονών είναι άπλα ΑΘΛΙΟ!!! δεν μπορώ να δω με ΤΠΤ σε υγρό καιρό καθώς αναρωτιέμαι αν τα έχω ανάμενα η όχι!! σκεφτόμουν την προσέγγιση φωτά τύπου ξένον αλλά δεν ξέρω όμως αν θα κάνουν δουλειά και κατά ποσό τα κάτοπτρα που έχει το φανάρι αν θα εξυπηρετούν σωστά η θα (στραβώνουν) τους απέναντι καθώς κάτι τέτοιο δεν το θέλω..άπλα θέλω να έχω επαρκεί φωτισμό για να μετακινούμε με ασφάλεια μπορεί καποιος να με βοηθήσει με της γνώσεις του καθώς οι δίκες μου είναι περιορισμένες όσο αναφορά το συγκεκριμένο τομέα του αυτοκίνητου σας ευχαριστώ
φιλε πριν ξεκινησεις για αρχη καθαρισε τις γειωσεις.ελεγχξε φυσες στα φαναρια,ελεγξε το δυναμο σου,καθαρισε πολους μπαταριας και ακροδεκτες μπαταριας.υστερα ελεγχξε με πολυμετρο ποσα volt φτανουν στη φυσα του λαμπτηρα.λογικα εχουν μαυρισει οι καθρεφτες απο μεσα εκει δεν μπορεις να κανεις και πολλα.μπορεις να δοκιμασεις σε philips και osram ενισχυμενες λαμπες αλλα μπορεις και να βρεις του lidl σε προσφορα που τους εχω βαλει και οντως εχουν διαφορα με τις απλες λαμπες.απο osram θα σου προτεινα night breaker unlimited +110%
αν εχεις πτωση τασης στις φυσες μπορεις να βαλεις καινουριες γειωσεις ή με ρελεδακι(ενισχυτη φωτων) απευθειας απο μπαταρια.ενας ηλεκτρολογος αν το δει θα σου πει με τη μια τι φταιει.προσοχη στις λαμπες να ειναι 55w και οχι παραπανω.
-
Στο Τέμπρα σήμερα τοποθετήθηκαν οι TRIFA Season H4, με θερμοκρασία παραπλήσια (αν όχι ίδια) των OSRAM All Season, τις οποίες έχω εδώ και καιρό στα ομίχλης (H3). Κόστος: ένα τάληρο η μία και... επιτέλους ΚΙΤΡΙΝΟ φως σε μεσαία και μεγάλη σκάλα!
Εντυπώσεις από αύριο, τόσο σε στεγνό όσο -κυρίως- και σε βρεγμένο. -
Ο χρήστης Rafina έγραψε:
Asos21 είχα Rover 414 του 92 πριν αρκετό καιρό, αλλά καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς. Πράγματι σε βροχερές μέρες ή καλύτερα νύχτες δεν καταλάβαινα αν είχα ανοιχτά ή σβηστά τα φώτα. Πράγματι τα φώτα του Rover ήταν ΑΘΛΙΑ! Προσοχή αν αλλάξεις λάμπες με πιο δυνατές, το έκανα και την πάτησα!!! Τα πλαστικά των φαναριών δεν αντέχουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες από αυτές που αναπτύσουν οι ΟΕΜ λαμπτήρες με αποτέλεσμα και τα δυο μπροστά φανάρια να μαυρίσουν και να αρχίσουν να λιώνουν κοντά στα φισάκια!! με συνέπεια να είναι άχρηστα τα φανάρια. Αφού αγόρασα 2 μεταχειρισμένα και αντικατέστησα την 'εξυπνάδα' μου, τοποθέτησα λάμπες τύπου XENON που δεν ανεβάζουν θερμοκρασία. Η ορατότητα βελτιώθηκε, αλλά μη περιμένεις τρελή διαφορά!! Δυστυχώς τα φώτα ήταν ένα ακόμα μείον σε εκείνα Rover.
Για XENON δεν ξέρω αν έχουν αποτέλεσμα και αν τα 'σηκώνουν' τα φανάρια.
Για άλλες λάμπες πρόσεξε όπως σου είπα τι θερμότητα αναπτύσσουν, γιατί μετά θα εύχεσαι τα φανάρια σου να ήταν όπως είναι τώρα.
Θέμα τάσης στις λάμπες δεν αντιμετώπισα ποτέ εγώ.
Αυτά...Το σκέφτομαι πολύ για τα xenon φιλέ μου λόγο απόδοσης και καθαρότητας στην ποιότητα φωτός που βγάζουν δεν θέλω κιτρινιάρικα φανάρια πλέον (τα σιχάθηκα)μηδέν ορατότητα απίστευτα κουραστικά και κάθε φορά που οδηγάω νύχτα έχω πονοκέφαλο βρήκα κάποια πακέτα στο scroutz σε πολύ προσιτές τιμές αλλά δεν ξέρω τι καπνό φουμάρουν...θα είναι αξιόπιστα? και το κυριότερο στου συγκεκριμένου αυτοκίνητου τα φανάρια από ότι είδα έχουν ξεχωριστή λάμπα μεγάλα μικρά (είμαι άσχετος) αλλά πως θα γίνει το πακέτο έχουν υποδοχές για μικρά μεγάλα ξεχωριστά??? η σε μια λάμπα είναι και τα μεγάλα και τα μικρά? επίσης με τα στάσεως πως θα συνδεθούν με τα ξένον θα ανάβουν η θέλει ειδική συνδεσμολογία?
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
Παιδία γεια σας!!
Έχω ένα παλιό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα Ροβερ 414 του 92 όσοι θέλουν να γελοιοποιήσουν το θέμα καλυτέρα να μην γράψουν κάτι...το θέμα μου είναι ότι παρόλο που είναι παλιό είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς που έχω και ο φωτισμός που προσφέρει λόγο και το πέρας τον χρονών είναι άπλα ΑΘΛΙΟ!!! δεν μπορώ να δω με ΤΠΤ σε υγρό καιρό καθώς αναρωτιέμαι αν τα έχω ανάμενα η όχι!! σκεφτόμουν την προσέγγιση φωτά τύπου ξένον αλλά δεν ξέρω όμως αν θα κάνουν δουλειά και κατά ποσό τα κάτοπτρα που έχει το φανάρι αν θα εξυπηρετούν σωστά η θα (στραβώνουν) τους απέναντι καθώς κάτι τέτοιο δεν το θέλω..άπλα θέλω να έχω επαρκεί φωτισμό για να μετακινούμε με ασφάλεια μπορεί καποιος να με βοηθήσει με της γνώσεις του καθώς οι δίκες μου είναι περιορισμένες όσο αναφορά το συγκεκριμένο τομέα του αυτοκίνητου σας ευχαριστώ
φιλε πριν ξεκινησεις για αρχη καθαρισε τις γειωσεις.ελεγχξε φυσες στα φαναρια,ελεγξε το δυναμο σου,καθαρισε πολους μπαταριας και ακροδεκτες μπαταριας.υστερα ελεγχξε με πολυμετρο ποσα volt φτανουν στη φυσα του λαμπτηρα.λογικα εχουν μαυρισει οι καθρεφτες απο μεσα εκει δεν μπορεις να κανεις και πολλα.μπορεις να δοκιμασεις σε philips και osram ενισχυμενες λαμπες αλλα μπορεις και να βρεις του lidl σε προσφορα που τους εχω βαλει και οντως εχουν διαφορα με τις απλες λαμπες.απο osram θα σου προτεινα night breaker unlimited +110%
αν εχεις πτωση τασης στις φυσες μπορεις να βαλεις καινουριες γειωσεις ή με ρελεδακι(ενισχυτη φωτων) απευθειας απο μπαταρια.ενας ηλεκτρολογος αν το δει θα σου πει με τη μια τι φταιει.προσοχη στις λαμπες να ειναι 55w και οχι παραπανω.
Θα τα κοιταξω οτι ακριβως μου ειπες φιλε μου να δω τι ψαρια θα πιασω...αν και δεν τα μπορω πλεον θελω καθαρο ασπρο φως τα βαρεθηκα τα κιτρινιαρικα θα προτιμισω καποια λυση μαλλον σε λαμπα απο αυτες που μου ανεφερες η στα ξενον που σκεφτομαι εδω και καιρο σε υπερ ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση σου
Φιλε μου το ειδα σημερα φτανει 11,9 V στα φαναρια και τα δυο η PHILIPS H4 X-treme Power ειναι καλη λυση??
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στο Τέμπρα σήμερα τοποθετήθηκαν οι TRIFA Season H4, με θερμοκρασία παραπλήσια (αν όχι ίδια) των OSRAM All Season, τις οποίες έχω εδώ και καιρό στα ομίχλης (H3). Κόστος: ένα τάληρο η μία και... επιτέλους ΚΙΤΡΙΝΟ φως σε μεσαία και μεγάλη σκάλα!
Εντυπώσεις από αύριο, τόσο σε στεγνό όσο -κυρίως- και σε βρεγμένο.Φιλε μου τι αποτελεσμα εχεις απο τα φωτα άξιζαν???
-
@asos21 έχεις pm
-
Ο χρήστης asos21 έγραψε:
Παιδία γεια σας!!
Έχω ένα παλιό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα Ροβερ 414 του 92 όσοι θέλουν να γελοιοποιήσουν το θέμα καλυτέρα να μην γράψουν κάτι...το θέμα μου είναι ότι παρόλο που είναι παλιό είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς που έχω και ο φωτισμός που προσφέρει λόγο και το πέρας τον χρονών είναι άπλα ΑΘΛΙΟ!!! δεν μπορώ να δω με ΤΠΤ σε υγρό καιρό καθώς αναρωτιέμαι αν τα έχω ανάμενα η όχι!! σκεφτόμουν την προσέγγιση φωτά τύπου ξένον αλλά δεν ξέρω όμως αν θα κάνουν δουλειά και κατά ποσό τα κάτοπτρα που έχει το φανάρι αν θα εξυπηρετούν σωστά η θα (στραβώνουν) τους απέναντι καθώς κάτι τέτοιο δεν το θέλω..άπλα θέλω να έχω επαρκεί φωτισμό για να μετακινούμε με ασφάλεια μπορεί καποιος να με βοηθήσει με της γνώσεις του καθώς οι δίκες μου είναι περιορισμένες όσο αναφορά το συγκεκριμένο τομέα του αυτοκίνητου σας ευχαριστώ
Θα τα κοιταξω οτι ακριβως μου ειπες φιλε μου να δω τι ψαρια θα πιασω...αν και δεν τα μπορω πλεον θελω καθαρο ασπρο φως τα βαρεθηκα τα κιτρινιαρικα θα προτιμισω καποια λυση μαλλον σε λαμπα απο αυτες που μου ανεφερες η στα ξενον που σκεφτομαι εδω και καιρο σε υπερ ευχαριστω παντως για την αμεση απαντηση σου
Φιλε μου το ειδα σημερα φτανει 11,9 V στα φαναρια και τα δυο η PHILIPS H4 X-treme Power ειναι καλη λυση??
με ανοιχτη τη μηχανη ηταν?οταν εχεις αναμενα τα φωτα η μπαταρια τι ταση εχει?
-
Ο χρήστης asos21 έγραψε:
Στο Τέμπρα σήμερα τοποθετήθηκαν οι TRIFA Season H4...
Φιλε μου τι αποτελεσμα εχεις απο τα φωτα άξιζαν???
Σε γενικές γραμμές άξιζαν (σιγά τα χρήματα που κοστίζουν άλλωστε) αλλά:
- το κίτρινο φέγγει κοντά και περιμετρικά, μακρυά (εκεί δηλαδή που ρυθμίζεις να βλέπεις σωστά με τα μεσαία) φωτίζει όπως μια κλασσική λάμπα (άντε με ένα ελάχιστο κίτρινο). Το ίδιο συμβαίνει και στη μεγάλη σκάλα.
- σε καμία περίπτωση δε φωτίζουν δυνατά, όποιος ψάχνει για περισσότερο φως θα πρέπει να κοιτάξει αυτές που το υπόσχονται (με μειωμένη διάρκεια ζωής φυσικά).
- θα έλεγα ότι ταιριάζουν γάντι σε αυτοκίνητα χωρίς φώτα ομίχλης ακριβώς γιατί κοντά τα βλέπεις κίτρινα ( =ευκολότερη αντίληψη των ορίων του δρόμου =μεγαλύτερη ασφάλεια σε ομίχλη και καταρρακτώδη βροχή).
Επίσης, τις βρίσκω ως τον πλέον ιδανικό αντικαταστάτη για γαλλικά αυτοκίνητα που θέλουν να επαναφέρουν/διατηρήσουν το «γαλλικό» look αλλά για κάποιο λόγο δε θέλουν/μπορούν να τοποθετήσουν κίτρινα καπάκια στις λευκές λάμπες.
-
Παιδιά βρίσκω 2 whitevision H7 στα 24 ευρώ και 2 x-treme vision h7 +130% στα 32 ευρώ .. Αξίζει η διαφορά ?
-
Χτες έβαλα στον άσο τις philips H7 x-treme vision +130% στην μεσαία σκάλα. Παράγουν ένα σαφώς πιο λευκό φως από τις εργοστασιακές και σε απόδοση είναι αρκετά καλές. Καλύτερη φωτεινότητα, λίγο πιο μακριά δέσμη προς τα εμπρός και καλύτερη διασπορά φωτός στο πλάι. Δεν έμεινα με το στόμα ανοιχτό αλλά τα 32 ευρώ που μου κόστισαν τα αξίζουν και τις συνιστώ σε όποιον ενδιαφέρεται για βελτίωση της φωτεινότητας περισσότερο και λιγότερο για το xenon look. Προσωπικά θα τις παραγγείλω και για την μεγάλη σκάλα.
-
σκευτωμαι να αλλαξω της crystal vision με xtreme vision +130% τι λετε αξιζει!? απλα δεν μπορω να τις βρω ευκολα σε μαγαζια!!
ικανοποιημενος ειμαι με τις κρυσταλ παντος!! -
Δεν νομίζω οτι αξίζει εκτος αμα σου χαλάσουν .. καπου ειχα δεί σύγκρισή με τα lumens που βγάζουν και η διαφορά δεν ήταν τραγική .. Και εγώ εβαλα Xtreme 130% σε μικρή σκαλα H7 και ειμαι πολύ ευχαριστημένος σε σχέση με τις μανίσιες phillips .
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
σκευτωμαι να αλλαξω της crystal vision με xtreme vision +130% τι λετε αξιζει!? απλα δεν μπορω να τις βρω ευκολα σε μαγαζια!!
ικανοποιημενος ειμαι με τις κρυσταλ παντος!!Κατσε να καει πρωτα καμια........μην τις πετας ετσι
Και εγω τις εχω στο ατος απο το καλοκαιρι και ειμαι ικανοποιημενος απο την αποδοση τους,ειδικα τωρα το χειμωνα με τους βρεγμενους δρομους...... -
απλα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα στο γκολφ μου να εχω ξανα τις οεμ καθος το αμαξι ειναι συνεργειο για επισκευη εδω και ενα μηνα σχεδον αφου ειχα τρακο
(ειχαν σπασει οι βασεις απο τα φαναρια τουλαχιστον στο ενα 100%) ,η ασφαλεια πληρωνει δεν δινω τπτ απ την τσεπη μου και μου φενεται λιγο γυφτια να τους πω να βαλουν της λαμπες που ειχα οι οποιες στο πρακτικερ κανουν 22ε...εδω θα μου καληψουν ζημια ανω των 4000ε...οποτε γιαυτο ρωταω αξιζει η εχτεμ βισιον σε η7 η' να παω στην σιγουρη λυση εδω και 3,5 χρονια της κρυσταλ που ειναι και πιο οικονομικη αλλα και πιο ευκολη να βρεθει...ψιλοασχετο...μου εβγαζε λαμπακι πριν για καμενη λαμπα ενω δεν ειχα . μαλλον καποιο ντουι τα ειχε ψιλοπεξει(ασ οψωντε τα φαναρια της valeo) οποτε πλεων δεν θα εχω τετοιο θεμα
-
Τις x-treme vision θα τις πάρεις από ebay.de, τις βρίσκεις γύρω στα 30 ευρώ με τα μεταφορικά. Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο το xenon effect να πάρεις τις καινούριες phlips whitevision. Οι x-treme vision +130% είναι λάμπες performance αλλά και αρκετά πιο λευκές σε σχέση με τις μαμίσιες. Εμένα με έχουν αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο (Η7, μεσαία σκάλα), φωτάνε σαφώς καλύτερα και φυσικά δεν στραβώνουν τους άλλους.
-
Καλημέρα σε όλους.
Έχω Toyota Yaris μοντέλο 2014. Καινούργιο το πήρα, 6 μήνες το έχω. Αυτό που παρατήρησα ότι πως με τη μεσαία σκάλα σε ταξίδι ΔΕ ΒΛΕΠΩ!!!! φώτιζε πολύ κοντά!!! Τέλος πάντων αποφάσισα να πάω στην Toyota να τα σηκώσουν λίγο. Τα σήκωσαν. Ξαναταξιδεύω νύχτα και διαπιστώνω πως ναι μεν η κατάσταση βελτιώθηκε (ελάχιστα βέβαια) αλλά μου κάνει σινιάλο το 70% των αυτοκινήτων του αντίθετου ρεύματος πως τους 'στραβώνω'!!!! Δηλαδή τώρα έχω φώτα που ούτε εγώ είμαι ικανοποιημένος αλλά στραβώνω και τον κόσμο!Το manual λέει πως το αμάξι έχει Λαμπτήρες αλογόνου Η4 60/55 και σε γενικές γραμμές έχουν απλό κοινό φως.
Σκέφτομαι μήπως και βελτιώθει η κατάσταση να βάλω τις Philips X-treme Vision H4 +130%
http://www.ebay.com/itm/201189594948?_t ... EBIDX%3AIT
Tα ερωτήματα είναι τα εξής:
- Θα δω διαφορά και δε θα ενοχλώ;
- Ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στο αμάξι ή στα φωτιστικά σώματα με αύξηση θερμοκρασίας κτλ;
- Το φως των ανωτέρω είναι πιο λευκό; Θα μου άρεσε και αισθητικά περισσότερο αν είναι.
Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί ποτέ μέχρι τώρα με τόσα άλλα αυτοκίνητα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, συνεπώς δεν είχα ασχοληθεί και δεν έχω ιδέα... Μόνο το yaris μου έχει σπάσει τα νεύρα!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
-
Ελάχιστα πιο λευκό, πιο δυνατό και πιο 'γεμάτο' φως, και με μικρότερη διάρκεια ζωής. Γενικά όμως, το πρόβλημα του κακού φωτισμού δεν είναι τόσο οι λαμπτήρες όσο η κακή σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων.
Βελτίωση στα φώτα;