-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Χθες δοκίμασα τις philips xtremevision +100% σε (5ωρο) νυχτερινό ταξίδι και μου φάνηκαν εξαιρετικές (σε σχέση με τις μαμά που φορούσα πριν). Καλή δέσμη με καλό κόψιμο και πυκνό φως και αρκετά καλό/γεμάτο φωτισμό στο ενδιάμεσο πεδίο (εμπρος από το αυτοκίνητο-μέχρι εκεί που καταλήγει η δέσμη). Φέγγουν καλά επίσης δεξιά στο πλάι του δρόμου και είχα πολύ καλή αίσθηση για το τί υπάρχει εκεί. Συνολικά μπορώ να πω ότι δεν κουράστηκαν τα μάτια μου, βέβαια μπορεί αυτό να οφείλεται στο ότι δεν είχα και πολλή ανάποδη κίνηση.Το ότι δεν κουράστηκαν τα μάτια σου είναι από το γεγονός ότι δεν είχε κίνηση και κυρίως κινούμενους με καγκουροξένον.
Το ότι έβλεπες καλύτερα είναι από τις λάμπες
-
Παιδιά έβαλα τις λάμπες phillips x-treme vision.Eιναι 55w όπως οι μανισιες.Το κουτάκι λέει 200κελσίου ότι πιάνουν.Είναι στα φυσιολογικά πλαίσια; Λέω μήπως μου κάνει καποιο κακό στο φανάρι παρόλο που είναι 55w;
Τις έχει βάλει κάποιος; Είχε κάποιο 'θέμα'; -
Ο χρήστης sakisart έγραψε:
Παιδιά έβαλα τις λάμπες phillips x-treme vision.Eιναι 55w όπως οι μανισιες.Το κουτάκι λέει 200κελσίου ότι πιάνουν.Είναι στα φυσιολογικά πλαίσια; Λέω μήπως μου κάνει καποιο κακό στο φανάρι παρόλο που είναι 55w;
Τις έχει βάλει κάποιος; Είχε κάποιο 'θέμα';Κανένας; Πάντως δεν ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα.Κιτρινιάρες μου φαίνονται κι αυτές.Περίμενα λίγο ποιο λευκό και xenon look
-
Τις έχει βάλει κάποιος; Είχε κάποιο 'θέμα';Κανένας; Πάντως δεν ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα.Κιτρινιάρες μου φαίνονται κι αυτές.Περίμενα λίγο ποιο λευκό και xenon look
Τοτε έπρεπε να βάλεις τις diamond vision.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Αυτες είναι 5000k δε θα βλέπω καλά το βράδυ είναι πολύ μπλε νομίζω.Και την ημέρα φαίνεται μπλε το φανάρι και δε μ'αρέσει τόσο πολύ.Σκέφτομαι ισως να δοκιμάσω κατι ενδιάμεσο PHILIPS BLUE VISION ULTRA ή OSRAM COOL BLUE ή τις MTEC(Βγάζει σε 4750κ).Εχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές;
-
Αυτες είναι 5000k δε θα βλέπω καλά το βράδυ είναι πολύ μπλε νομίζω.Και την ημέρα φαίνεται μπλε το φανάρι και δε μ'αρέσει τόσο πολύ.Σκέφτομαι ισως να δοκιμάσω κατι ενδιάμεσο PHILIPS BLUE VISION ULTRA ή OSRAM COOL BLUE ή τις MTEC(Βγάζει σε 4750κ).Εχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές;
Τις είχα παλιότερα σε saxo και τις έχει ξάδερφος μου σε smart. Δεν ειναι 5000 αν θυμάμαι καλά (άλλωστε σκέψου συνήθως στα 6000 ειναι τα ξένον), ούτε τα φανάρια φαίνονταν/φαίνονται μπλε τη μέρα. Είσαι σίγουρος ότι μιλάς για τις ίδιες? Είχαν φοβερό χρώμα για απλές λάμπες (όχι ξένον λαμπες εννοώ).
-
Τα εργοστασιακά ξένον είναι στα 4300 αν δεν κάνω λάθος. Μια χαρά άσπρα μου φαίνονται όσα βλέπω. Εκτός αν μετράνε αλλιώς επειδή είναι πολύ δυνατά...
Και τελικά τι θέλεις να βλέπεις σωστά ή να κοιτάς τα φώτα σου και να είναι κάπως; Μάλλον θέλεις και να βλέπεις σωστά και να σου αρέσουν τα φώτα σου.... ίσως κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τα εργοστασιακά ξένον είναι στα 4300 αν δεν κάνω λάθος. Μια χαρά άσπρα μου φαίνονται όσα βλέπω. Εκτός αν μετράνε αλλιώς επειδή είναι πολύ δυνατά...
Και τελικά τι θέλεις να βλέπεις σωστά ή να κοιτάς τα φώτα σου και να είναι κάπως; Μάλλον θέλεις και να βλέπεις σωστά και να σου αρέσουν τα φώτα σου.... ίσως κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς.Tα ΟΕΜ xenon εντάξει έχουν άλλο φως δυνατότερο απο τις απλες λάμπες αναβάθμισης.Απλως θέλω μια μέση λύση όπως λες και να βλέπω και να μου αρέσει οπτικά.Βλέπω διάφορους στο δρόμο που είναι καθαρό λευκό φως αλλα δεν είναι απο xenon πάντα,αλλα δε ξέρω ποιες λάμπες φοράνε.Τις phillips που έβαλα δεν πολυ καταλάβαινες διαφορά στο χρώμα των φαναριών.Και το βράδυ δεν τρελάθηκα,άλλο περίμενα να δω.Βέβαια το αμάξι καινουριο είναι και οι μανισιες λάμπες ήταν σε άριστη κατάσταση.Απο την άλλη δε θέλω τις μπλε λάμπες γιατί καθρεφτίζεται στο κάτοπτρο την ημέρα και δείχνει μπλε το εσωτερικό του φαναριού.
-
το σαββατο και υστερα απο περιπου 3 χρονια βγαζω τις μουφοxenon απο το αμαξι μου για να βαλω καποια 'normal'.
τι μου προτεινετε?
κατα προτιμηση να εχουν καποιο -ει το δυνατον- πλησιεστερο 'καθαρο-λευκο' σαν αυτες που αλλαζω.
το αμαξι ειναι megane sedan του '04 και εχει μια λαμπα για καθε σκαλα.
thanks.please μην μου αρχισετε τα γνωστα για τις μουφοxenon!
το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν τυφλωνα. -
γιατι τα εγκαταλειπεις;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
γιατι τα εγκαταλειπεις;;;;το ειχα απο καιρο αποφασισει, απλα δεν εβρισκα τον χρονο και τον...αγοραστή!
η μεγαλη σκαλα σχεδον ποτε δεν με βολεψε και αυτο γιατι κανει την χαρακτηριστικη -για μουφοξενον- καθυστερηση για να δωσει το πληρες φως. και αυτο οταν κανεις μια προσπεραση και αμεσως θες να δεις τι γινεται παραπερα δεν ειναι και οτι καλυτερο. οταν ειμαι μονος και εχω την μεγαλη σκαλα ειναι ολα καλα. βεβαια το ευρος της δεσμης ως προς την αποσταση ποτε δεν εφτασε τα επιπεδα των μαμισιων και αυτο ισως εγινε τοτε στην ρυθμιση ωστε να μην τυφλωνει.
με την μεσαια σκαλα ποτε δεν ειχα προβλημα. και εκει φυσικα υπαρχει η αναλογη καθυστερηση απλα δεν σε νοιαζει γιατι ειτε απλα σουρουπωνει και τα αναβεις ειτε βαζεις μπρος να φυγεις. πρακτικα δηλαδη δεν εχεις θεμα. απλα τωρα με την αλλαγη παιρνει η μπαλα και τις λαμπες αυτης.γενικα το φως ακομα και των μουφοξενον ειναι πολυ πιο διαυγες και καθαρο ακομα και απο τις καλυτερες αλογονου.
προσωπικα επειδη τραβιεμαι αρκετα σε επαρχια οπου ειδικα το χειμωνα ο συνδυασμος νυχτας και βροχης ειναι λιγο δυσκολος, τα συγκεκριμενα φωτα εκαναν μια μικρη διαφορα. σε επιπεδο πρακτικοτητας ομως οπως προανεφερα εχω καποια θεματακια. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
γιατι τα εγκαταλειπεις;;;;
το ειχα απο καιρο αποφασισει, απλα δεν εβρισκα τον χρονο και τον...αγοραστή!
η μεγαλη σκαλα σχεδον ποτε δεν με βολεψε και αυτο γιατι κανει την χαρακτηριστικη -για μουφοξενον- καθυστερηση για να δωσει το πληρες φως. και αυτο οταν κανεις μια προσπεραση και αμεσως θες να δεις τι γινεται παραπερα δεν ειναι και οτι καλυτερο. οταν ειμαι μονος και εχω την μεγαλη σκαλα ειναι ολα καλα. βεβαια το ευρος της δεσμης ως προς την αποσταση ποτε δεν εφτασε τα επιπεδα των μαμισιων και αυτο ισως εγινε τοτε στην ρυθμιση ωστε να μην τυφλωνει.
με την μεσαια σκαλα ποτε δεν ειχα προβλημα. και εκει φυσικα υπαρχει η αναλογη καθυστερηση απλα δεν σε νοιαζει γιατι ειτε απλα σουρουπωνει και τα αναβεις ειτε βαζεις μπρος να φυγεις. πρακτικα δηλαδη δεν εχεις θεμα. απλα τωρα με την αλλαγη παιρνει η μπαλα και τις λαμπες αυτης.γενικα το φως ακομα και των μουφοξενον ειναι πολυ πιο διαυγες και καθαρο ακομα και απο τις καλυτερες αλογονου.
προσωπικα επειδη τραβιεμαι αρκετα σε επαρχια οπου ειδικα το χειμωνα ο συνδυασμος νυχτας και βροχης ειναι λιγο δυσκολος, τα συγκεκριμενα φωτα εκαναν μια μικρη διαφορα. σε επιπεδο πρακτικοτητας ομως οπως προανεφερα εχω καποια θεματακια.στην μεγαλη σκαλα καλο θα ηταν να μην βαλεις ξενον, για την μεσσαια αφου πας σε δρομους επαρχιακους με βροχη ισως και ομιχλη θα σε βολευε καλυτερα να βαλεις λαμπες απο 2700- 4500Κ θα ειχες μικροτερη ορατοτητα σε κανονικες συνθηκες αλλα πολυ καλυτερη σε βροχη, ομιχλη και χιονι.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
στην μεγαλη σκαλα καλο θα ηταν να μην βαλεις ξενον, για την μεσσαια αφου πας σε δρομους επαρχιακους με βροχη ισως και ομιχλη θα σε βολευε καλυτερα να βαλεις λαμπες απο 2700- 4500Κ θα ειχες μικροτερη ορατοτητα σε κανονικες συνθηκες αλλα πολυ καλυτερη σε βροχη, ομιχλη και χιονι.
οπως προειπα, θα τα βγαλω ολα με κυριοτερη αιτια την 'δυσλειτουργια' της μεγαλης σκαλας.
θα το κοιταξω αυτο που μου λες για τα μεσαια.anyway προτεινει καποιος κατι?
παρακολουθω το τοπικο αρκετες σελιδες αλλα ειναι πολλες οι αποψεις και καπου χανομαι. -
Να βάλεις στα μεσαία τις Philips Nightguide και στα μεγάλα τις Philips Extreme Vision.
-
Επικειται αλλαγη των μαμισιων λαμπων σε Seat Ibiza 6J, σκεφτομαι τις Phillips Crystal vision στα 4.300Κ για τα μεσαια και τα μεγαλα, και τα LED phillips επισης για τις 4 (!) ψειρες, στα 6.000Κ ωστε να δωσουν ενα γαλαζιο εφε, οπως κοιτας το φαναρι.
Τι λετε? Αποψεις?
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Επικειται αλλαγη των μαμισιων λαμπων σε Seat Ibiza 6J, σκεφτομαι τις Phillips Crystal vision στα 4.300Κ για τα μεσαια και τα μεγαλα, και τα LED phillips επισης για τις 4 (!) ψειρες, στα 6.000Κ ωστε να δωσουν ενα γαλαζιο εφε, οπως κοιτας το φαναρι.Τι λετε? Αποψεις?
αξίζουν. τις εχω 2μιση χρονιά στο γκολφ και πραγματικά η μεσαία σκάλα πήρε τα πάνω της σε σημείο να μην χρειαζετε τοσο η μεγαλη οπος παλιότερα. απο εμφάνιση είναι καθαρό άσπρο. μην βάλεις 6000κ στις ψείρες θα δείχνει πολύ μπλε καλύτερα να βάλεις τις ψείρες που δίνει μαζί με τις λάμπες (υπάρχει σετακι αν ψάξεις στην αγορά!)
http://www.saveltrade.gr/philips-crysta ... ok-special
χωρίς να κάνω διαφήμιση αυτό ενωω.
υ.γ εχω ξενερωσει με την μεγαλη σκαλα που δεν μπορω να βαλω μια καλητερη λαμπα!!!! ειναι τυπου Η15....κ σαφος εχω απενεργοποισει τα φωτα ημερας.
-
Γιατί έχεις απενεργοποιήσει τα φώτα ημέρας;
-
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Γιατί έχεις απενεργοποιήσει τα φώτα ημέρας;γιατί
1)δεν είμαστε στην βόρεια ευρωπη
2) όταν τα είχα ανοιχτά όλοι μου έλεγαν πως έχω ανοιχτά τα φώτα...άντε να εξηγείς κάθε φορά σε γερόντια κλπ οτι έτσι είναι...
3) δεν μπορούσα να είμαι με ανοιχτή την ανάφλεξη ώστε να λειτουργεί ο αέρας απ το αιρκοντισιον το βράδυ
4) τα φώτα ημέρας αυξάνουν σημαντικά την θερμοκρασία που υπάρχει στο φανάρι. -
Ο χρήστης iROC έγραψε:
- δεν μπορούσα να είμαι με ανοιχτή την ανάφλεξη ώστε να λειτουργεί ο αέρας απ το αιρκοντισιον το βράδυ
+500
-
Αν τα φώτα ημέρας είναι led δεν θα πρέπει να τίθεται θέμα θερμοκρασίας.
Πάντως σωστές οι δικαιολογίες σου!
Βελτίωση στα φώτα;