-
Στο ενεργητικό μου ... 2 σκυλιά (το ένα κόλεϋ με λουράκι, μάλλον ιδιωτικό) σε εθνική οδό και μια γάτα εντός πόλης.
Δυστυχώς τα σκυλιά μου κόστισαν μια ολική καταστροφή και εμένα στο νοσοκομείο και μια μεγάλη ζημιά στο άλλο αυτοκίνητο και ένα κρύωμα μετα πυρετού.
Αναπόφευκτα και τα 2 και με τραγικά αποτελέσματα σε σημεία της ΕΟ που 'εννοείται' ότι φυλάσσεται με συρματόπλεγμα. -
Εγώ δυστυχώς έχω πετύχει
-ενα πουλί στο Κάστρο ένθετο στον αεραγωγό και
-μια γάτα στην Ορεινή Ηλεία.
Μου έχει πεταχτεί με 170χλμ στο Κιλλελερ σκυλί από την νησίδα. Σωθήκαμε όλοι κατα τύχη!
Ημουν με προσθιοκινητο Α4 και μου ξεκόλλησε η ουρά γλύτωσα τον σκύλο και στο τσακ δεν χτύπησα στις μπαρίερες.
Μου έχει επίσης βγει αγριογούρονο και ευτυχώς έμεινε πάνω στην διαχωριστική και πέρασα φρεναριστός από δεξιά του.
Πάντως στο 99% των περιπτωσεων κινούμαστε με υπερβολική ταχυτητα και ότι κάνουμέ από αντιδράσεις είναι κατά τύχη. Μετά την Λάρισα εχω πεί θα τα χτυπάω για να μην σκοτωθώ.Στην Αθηνών -Θεσ/νίκης στο ύψος της Χαλκίδας γνωστός μου που ήταν στρατιωτικός και ερχόταν Αθηνα από τον Βόλο με τον οδηγό του πέτυχε/ σκότωσε γαϊδούρι. Το απογείωσε και προσγειώθηκε στο πίσω μέρος του ουρανού και το πορτμπαγκαζ του Mondeo.
-
Σήμερα συνάντησα πολλά συμπαθή πλάσματα.....με ελιγμό γλίτωσα ένα γατάκι, ένα σκύλο ο οποίος μου την είχε στημένη και τελευταία στιγμή πετάχτηκε, και ένα πτηνό το οποίο καθόταν στην άσφαλτο, καρφώθηκε από τα φώτα μου και κοκκάλωσε εκεί....
-
Mια φορα εχει καρφωθει περιστερι στο δρομο για Καβαλα στο προφυλαχτηρα στη θεση για τα προβολακια ομιχλης(ηταν εξτρα και δεν τα ειχα βαλει),εσπασε το καλυμα και το εβγαλα σε κομματια με γαντια ,μετα χτυπησα ενα σκυλο στο δρομο για Σερρες που αποφασισε να διασχισει το δρομο καθετα,προτημισα να φρεναρω δυνατα αντι να κανω τιμονια γιατι ειναι διπλης με μια λωριδα ανα κατευθηνση με αποτελεσμα να τον χτυπησω με 10-20 τον πεταξα 5-6 μετρα και αρχισε κατευθειαν το τροχαδι στα χωραφια,δεν εσπασε τιποτα καθως ετρεχε μια χαρα αλλα δε ξερω αν ειχε εσωτερικα τραυματα ο καημενουλης .Και τελος ΚΑΡΜΠΟΝ ιδια φαση στο δρομο για Χαλκιδικη παλι με σκυλο,και αυτος μια χαρα φανηκε,α και απο ζημιες απο τους σκυλους τιποτα,το κωλοπεριστερο μονο μου εκανε ζημια
-
Κ εγώ είχα πετύχει περιστέρι με 130 km/h περίπου, στο παρμπρίζ.....αυτό διέσχιζε κάθετα την Ε.Ο...
Παραδόξως το παρμπρίζ δεν έπαθε τίποτα, το περιστέρι λογικά θα απεβίωσε...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Κ εγώ είχα πετύχει περιστέρι με 130 km/h περίπου, στο παρμπρίζ.....αυτό διέσχιζε κάθετα την Ε.Ο...Παραδόξως το παρμπρίζ δεν έπαθε τίποτα, το περιστέρι λογικά θα απεβίωσε...
και γιατι λυπασαι? υπαρχουν απειρα και χεζουν τον τοπο..καλα του εκανες , εγω δε προσπαθω ιδιαιτερα να τα αποφυγω..
απο την αλλη εχω 100% επιτυχια αποφυγης ολων των υπολοιπων ζωντανων..
σκυλιων γιατι τα αγαπαει η κοπελα μου και κανουν μεγαλη ζημια και γατων γιατι τις αγαπαω εγω και δε θελω να τους κανω κακοοταν ημουν μικρος εχουμε χτυπησει σκυλο με τη μητερα μου (χαμος) αλλα το σκυλι τι γλιτωσε και αγελαδα με τον πατερα μου(σε επαρχιακο δρομο)..
η αγελαδα ουτε καν κουνηθηκε, η μουρη μας μπηκε λιγο μεσα -
Το προφανές συμπέρασμα απ' ολες αυτές τις ατυχείς συναντήσεις είναι:
- Η φύλαξη και περίφραξη με συρματόπλεγμα των αυτοκινητοδρόμων είναι ανεπαρκής και επικίνδυνη για τους οδηγούς αν καταφερνουν κάθε τόσο να περνουν κάθετα διαφορα ζώα. Τότε όμως γιατί πληρώνουμε πανάκριβα διόδια, κύριοι?? Προτείνω χοντρές αγωγές κατά των 'παραχωρησιούχων' (έτσι δεν τους έλεγε ο αλήστου μνήμης Υπερυπουργός Σουφλιάς??'
- Υπάρχει επικινδυνο πρόβλημα αδέσποτων και οφείλεται στην προκλητική αδιαφορία της πολιτείας. Σε καμμία ευρωπαϊκή χώρα (τουλάχιστον του σκληρού πυρήνα της ΕΕ) δεν υπάρχει αδέσποτο για δείγμα - δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται σε Ρουμανίες, Βουλγαρίες κλπ.
- Σε κάθε παρόμοιο τόπικ διαπληκτίζον ται οι σουπερ φιλόζωοι με τους αντιφρονουντες. Η λογική βέβαια πάει περίπατο. Ο μέσος άνθρωπος ουτε να βασανίζει και να εχθρεύεται ζώα θέλει ουτε όμως να κινδυνεύει σε απομακρυσμένα ερημικά μέρη από αγέλες σκύλων που έχουν αγριέψει μακριά από την ανθρώπινη επαφή ή να του βγαίνει στα καλά καθούμενα τελείως απρόσμενα αδέσποτο ζώο εκεί που νόμιμα πάει με τα 130 χλμ. Ποιός ευθύνεται αν εγώ χάσω την περιουσία μου και χειρότερα την σωματική μου ακεραιότητα από παρόμοιο συμβάν; ΤΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που λέγεται ελλαδιστάν,.,
-
Mια φορα καταλαθος ενα περιστερι το οποιο αποκεφαλισα με το προφυλακτηρα οπως στεκοταν
Και μια φορα μια γατα ηρθε και επεσε τρεχοντας στη πισω δεξια ροδα μου βραδυ -
To 1990, είχα ακόμη ένα 120Υ και περίμενα το νέο τότε 323.
Ερχόμενος, νύχτα προς Αθήνα, πριν τα διόδια του Ζευγολατιού, βγήκα για προσπέραση με 80+ χιλιόμετρα σε ένα φορτηγό. Από απέναντι, στη δεξιά λωρίδα έρχονται αυτοκίνητα. Στα 10m, αριστερά από το φορτηγό βλέπω ένα μαύρο όγκο. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, κάτι χτύπησα και το υπερελαφρύ ντατσούνι άρχισε τις περιστροφές στο δρόμο, ενώ μία έβλεπα αυτοκίνητα, μία φορτηγό, μία σκοτάδι ενω ταυτόχρονα νόμιζα ότι θα τουμπάρει...
Μετά από λίγο σταμάτησε. Κατεβαίνω τρέμοντας και βλέπω το αυτοκίνητο με τις μπροστινές ρόδες στο αέρα, πάνω σε μία πικροδάφνη, στο απέναντι πάρκιν (άγιο είχα και υπήρχε εκεί...) τη δεξιά πλευρά γεμάτη με αίματα και τρίχες και περίπου ερείπιο. Σταμάτησαν και πολλά αυτοκίνητα, καθώς στη τρελλή πορεία, πέρασα ανάμεσα τους (!!!) καθώς περιστρεφόμουν...
Πάνω που έβριζα τη τύχη μου, ότι σκότωσα άνθρωπο, πάω απέναντι΄και πίσω από το φορτηγό ανακαλύπτω ένα τεράστιο μαύρο μουλάρι, κομμένο στη μέση από το ντατσούνι και το φορτηγό...
Στα παρακείμενα εικονοστάσια, άναψα όλα τα καντήλια, που είχα σωθεί...
Οι υπόλοιποι με βοήθησαν και κατέβασα το αυτοκίνητο από τη πικροδάφνη, και σιγά σιγά έφτασα στα διόδια. Ανέφερα το περιστατικό σε περιπολικό, που πήγε και διαπίστωσε, ότι οι γύφτοι είχαν κόψει τα συρματοπλέγματα και είχαν βάλει τα ζώα δίπλα στην ΕΟ επειδή εκεί είχε χορτάρι!
Εκανα και μήνυση κατά αγνώστων, αλλά δεν κέρδισα τπτ...
Τύψεις, δεν ένοιωσα ποτέ, αλλά αν πετύχαινα το γύφτο, θα τον πέρναγα από πάνω!
Αν το ζώο δεν το είχα πάρει ξωφαλτσα θα έγραφα τωρα στο RIP Forum... -
εχουμε πετυχει οταν ημουν μικρος βραδυ λιγο πριν την καρδια(απο θεσσαλονικη προς χαλκιδικη για οσους γνωριζουν) μαυρο αλογο στη μεση του δρομου..μονο που τοτε η περιοχη κ ο δρομος δεν ηταν φωτισμενα(μιλαμε για αρκετα χρονια πριν)..το αποφυγαμε στο παρα τριχα..πανω στην γκαντεμια μας(μαυρο αλογο μεσα στη νυχτα!! ) ημαστε τυχεροι που δεν το ακουμπησαμε καν αλλα περασαμε πολυ κοντα..
ερωτηση..οταν λεμε αν εχουμε τρακαρει με καποιο ζωο,οι ηλιθιοι οδηγοι ειναι on η off topic?
-
ενα σκυλο και κατι γατες. κανενα στην εθνικη
-
Θέλω και εγώ να σας αναφέρω το εξής. Πήγαινα από Πάτρα προς Αθήνα όταν μετά τα McDonalds πετάχτηκε ένα σκυλί (αρκούδα,όπως το χαρακτήρισε ο οδηγός της Ολυμπίας που το μάζεψε). Το σκυλί πάει,εγώ ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα αλλά το αυτοκίνητο έπαθε 5.000 ευρώ ζημιά. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Η Ολυμπία δεν είναι υπεύθυνη να με αποζημιώσει γιατί ο δρόμος δεν είναι περιφραγμένος όπως μου είπαν σε επιστολή που μου έστειλαν..Διόδια όμως γιατί πληρώνουμε για έναν δρόμο στον οποιο δεν είμαστε ασφαλής??
-
αν το σκυλι δεν ειναι δικο τους οχι φυσικα, γιατι να σε πληρωσουν?
-
κάποτε τράκαρα ένα αδέσποτο σκύλο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης- καβάλας. Μου διάλυσε τον προφυλακτήρα (είχα ένα subaru justy του 1990) αλλά αυτό το άτιμο απλά σηκώθηκε και έφυγε φοβισμένο!
-
δεν παιθαινουν ευκολα αμα τα παρεις απο κατω (βεβαια πιο μετα δεν ξερεις αν επεζησε), αλλα τωρα θυμηθηκα ενα που ειχα δει στη κατεχακη κομμενο στα 2 με τα εντερα απλωμενα στο δρομο
εγω ρε παιδια δεν εχω φαει ποτε ζωο γενικα, παντα τα αποφευγω ή ειμαι απλα τυχερος (τα πτηνα εξαιρουνται)
-
Στο παρελθόν έχω πατήσει φίδι τη μία φορά σίγουρα ζωντανό, έχω νιώσει να ακουμπάω γάτα που περνάει (μία στην πόλη και μία εκτός), πουλιά (2 φορές στο παρμπρίζ που μπορεί και να ζήσανε και μία χαμηλά στο ύψος του προβολέα ομίχλης που δεν το βρήκα αλλά πρέπει να πέθανε) αλλά μόλις πρόσφατα σαφώς χτύπησα το πρώτο μου ζώο.... σκυλάκι. Κάπου στο 250 χλμ της ΠΑΘΕ προς Λαμία με νησίδα και φώτα σε ελαφριά δεξιά καμπή προσπερνάω νταλίκα με κάπου 140 όταν συνειδητοποιώ ότι στη λωρίδα μου υπάρχουν 2 σκυλιά.... Δεξιά νταλίκα αριστερά νησίδα.... έκοψα λίγο και πήγα προς τη νταλίκα και έτσι απέφυγα το μεγάλο που ήταν κοντά στη νησίδα και χτύπησα το άλλο. Υποθέτω ότι το σκότωσα... το κάτω μέρος του προφυλαχτήρα καθάρισε από σκόνη και ένα πλαστικό σπόιλερ από κάτω αποσυνδέθηκε μερικά και κρεμότανε.
Την ίδια μέρα είχα αποφύγει δύο άλλους σκύλους... γενικά έχω αποφύγει κάμποσα...
Γνωστός που τρέχει μου είχε πει ότι με πάνω από 160 τα πουλιά τα πετυχαίνεις συχνά... Αν μετράγανε και τα έντομα πρέπει να έχω πάνω από 1000 από ένα μόνο ταξίδι μου... θυμάμαι ότι είχα καθαρίσει το παρμπρίζ στα μισά του ταξιδιού και όταν έφτασα είχα σημαδάκια εντόμων περίπου 1 ανά τετραγωνικό εκατοστό επιφάνειας!! -
περιστερι θες πανω απο 90-100 (αναλογα τη περιοχη στα χωρια ειναι πιο χαζα ή αναλογα αν τα εχει ζαλισει ο ηλιος μπορει να τα χτυπησεις και με 70) και τα σπουργιτια θελουν σιγουρα 120-130
τα πιο χαζα ολων ειναι τα γατια που τυφλωνονται και καθονται μες στη μεση
το ιδιο εχω ακουσει και για λαγους
επισης θυμηθηκα τον πατερα ενος φιλου μου που ετρεχε εξω απο ενα χωριο και πηρε παραμαζωμα 3-4 προβατα
μετα πηγαν στο καφενιο του χωριου για να δουν ποσα επρεπε να πληρωσειεπισης ο πατερας μου ειχε χτυπησει (οχι με πολλα) αγελαδα τερας
η αγελαδα ουτε που κουνηθηκε, το φτερο μπηκε λιγο μεσααλλα ολα αυτα οχι σε εθνικη
σε εθνικη ειχε πεσει απο καποιον στρωμα κρεβατιου και πηγε να το πατησει
επισης μια φορα πηγε να πατησει γερο που πηδουσε το διαζωμα και διεσχιζε την εθνικη
ο γερος αμα παρολο που δεν τον χτυπησε ηταν ζωο, αρα δεν ειναι offtopic -
Ο χρήστης pk33 έγραψε:
κάποτε τράκαρα ένα αδέσποτο σκύλο στην ΕΟ Θεσσαλονίκης- καβάλας. Μου διάλυσε τον προφυλακτήρα (είχα ένα subaru justy του 1990) αλλά αυτό το άτιμο απλά σηκώθηκε και έφυγε φοβισμένο!θεικος προφυλακτηρας.Εχω τρακαρει 3 φορες, αλλαξα ολα τα μπροστα αλλα αυτον οχι.Ασε που ειναι πανακριβος 9.750 δρχ με το ΦΠΑ.
-
Πριν κατι χρονια επι της πατησιων βγηκε μια γατα και την πατησα.
δεν ξερω αν ψοφησε ,μαλλον οχι,γιατι δεν ενιωσα να την συνθλιβουν τα ολοκαινουρια μου τοτε
Bridgestone Turanza ER300παντως ειχε πλακα γιατι πηγε να περασει καθετα σε μενα πριν την πατησω ,σε μια φαση γυρναει προς την αλλη μερια και επιτοπου ξαναπερναει καθετα .
πηρε την σωστη κατευθυνση -
Μου θυμίσατε ότι έχω 'φάει' και πρόβατο... νύχτα σε ίσιο επαρχιακό δρόμο που όμως σε κάποιο σημείο κάνει μια μικρή κατηφόρα και ανηφόρα (οπότε στο ίσιωμα δεν βλέπεις τι έχει εκεί) όπου περνάει κοπάδι ασυνόδευτο... και χωρίς φώτα (όπως προβλέπει ο ΚΟΚ)!! Έκοψα όσο μπόρεσα όταν είδα μια γκρι σκιά στο σκοτάδι κι έπεσα με αρκετά (ίσως 50χλμ) πάνω στο κοπάδι. Περίμενα κάποιο τράνταγμα από τη σύγκρουση αλλά τελικά το ακούμπισμα ήταν πολύ απαλό χάρη στα σώματα των αρνιών. Σίγουρα πέρασα πάνω από ένα...
Κάτι ηλίθιους που πετάγονται σε Συγγρού, παραλιακή και Κηφισίας που τους έχω αποφύγει υποθέτω μετράνε θετικά στα ζώα που έχω αποφύγει! Τις προάλλες πήγαινα στην αριστερή λωρίδα στη Βούλα, είχα χαλαρώσει, τελευταίος με απόσταση και μόλις περνάνε όλοι οι μπροστινοί μου ένας πεζός (ζώο) στη διάβαση πάει να ξεκινήσει να περάσει (ενώ έχω πράσινο).... φρένα ελιγμός κόρνα βρίσιμο από μέσα μου και προσευχή! Τελικά τα μαύρα αυτοκίνητα (ακόμα κι αν είναι και μεγάλα) αντιμετωπίζουν ένα θέμα... δεν τα βλέπουν (με χαμηλό ανοιχτό μαύρο πάλι αυτοκίνητο έχει κοντέψει να με λιώσει νταλίκα στο Φάληρο αλλάζοντας λωρίδα επάνω μου...)
Εχετε τρακαρει με καποιο ζωο ?