-
Ο χρήστης stred έγραψε:
βάσανο μεγάλο τα όρια, ειδικά σε κάτι επαρχιακούς που κάνει μπαμ οτι είναι μόνο για να γεμίζει η τσέπη των τοπικών τροχαίωνΗ κουτοπόνηρη αυτή τακτική δεν περιορίζεται σε επαρχιακούς δρόμους αλλά τη συναντάς ακόμα και στην Εγνατία Οδό!
Εδώ έχει μια ωραία καμερούλα, στο ρεύμα προς δυτικά. Κλειστός αυτοκινητόδρομος με 3 λωρίδες +ΛΕΑ. Πόσο είναι το όριο εκεί;
-
Να υποθέσω το κλασσικό 80άρι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εκεί το όριο όμως είναι 80Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι επαρχιακοί...
λάθος διατύπωση, δεν εννοούσα τον δρόμο παράπλευρα της εθνικής που είναι η πιστα καρτ.. εκει φυσικά έχει όριο 80..εγω πήγαινα στην εθνική.. όριο 120 αν δεν κάνω λάθος..
άλλη ερώτηση, ισχύει οτι είναι παράνομο να σε γράψουν για μέχρι +10% απο το όριο? οτι και καλά εκει μπορεί να είναι σφάλμα μέτρησης?
στους επαρχιακούς δεν είναι το πρόβλημα οτι δεν μπορείς να τρέξεις.. μου έχει συμβεί απειρες φορές συνήθως πριν απο κάποιο μισοκρυμένο παρκινγκ εκει που υπάρχει ενα οριο 90 να σκάει μύτη ενα όριο 50 χωρίς λόγο και αιτία..και μετα απο 400-600 μέτρα να ξαναγυρίζει στα 90
πέρα απο απαράδεκτο είναι και επικίνδυνο κάτι τέτοιο.. να σε αναγκάζει να φρενάρεις χωρίς λόγο μέσα σε ευθεία..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
λάθος διατύπωση, δεν εννοούσα τον δρόμο παράπλευρα της εθνικής που είναι η πιστα καρτ.. εκει φυσικά έχει όριο 80..εγω πήγαινα στην εθνική.. όριο 120 αν δεν κάνω λάθος..
ακριβώς πριν τα διόδια το όριο πέφτει στα 80 και ίσως και χαμηλότερα, για ευνόητους λόγους. Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο πριν λές εσυ
άλλη ερώτηση, ισχύει οτι είναι παράνομο να σε γράψουν για μέχρι +10% απο το όριο? οτι και καλά εκει μπορεί να είναι σφάλμα μέτρησης?
Αναλόγως την χώρα δικαιολογούν ένα ποσοστό σφάλματος στο όργανο μέτρησης. Στην Ελβετία πχ είναι 6%
στους επαρχιακούς δεν είναι το πρόβλημα οτι δεν μπορείς να τρέξεις.. μου έχει συμβεί απειρες φορές συνήθως πριν απο κάποιο μισοκρυμένο παρκινγκ εκει που υπάρχει ενα οριο 90 να σκάει μύτη ενα όριο 50 χωρίς λόγο και αιτία..και μετα απο 400-600 μέτρα να ξαναγυρίζει στα 90
πέρα απο απαράδεκτο είναι και επικίνδυνο κάτι τέτοιο.. να σε αναγκάζει να φρενάρεις χωρίς λόγο μέσα σε ευθεία..
τί ψάχνεις τώρα... ο κάθε δήμαρχος σε εθνικό δρόμο έχει δυνατότητα να κοτσάρει ό,τι πινακίδα γουστάρει με μιάν απόφαση δημοτικού συμβουλίου -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ακριβώς πριν τα διόδια το όριο πέφτει στα 80 και ίσως και χαμηλότερα, για ευνόητους λόγους. Τώρα βέβαια δεν ξέρω πόσο πριν λές εσυ
οχι τόσο πήγαινα πολύ πιο πάνω, πριν τα διόδια κόβω γιατί το ξέρω αυτό, 6 χρόνια τον πήγαινα σχεδόν καθημερινά το δρόμο αυτό.
-
Ιδού ο Αλ Καπόνε της εθνικής !
Η ποιότητα δεν είναι πολύ καλή γιατί ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να πάρεις τις φωτό τις οποίες κρατάνε στο αρχείο τους παρά μόνο μια αναμνηστική φωτοτυπία !
Δεν μπορείτε να πείτε όμως έχω φοβερή φωτογένεια και κώλο επιπέδου J Lo !
(Μήπως μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιο σημείο της Α.Ο. είναι αυτό. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Το 14.9 που λέει πάνω είναι το 15 χλμ από αεροδρόμιο προς Ελευσίνα? Εκείνη την κατεύθυνση είχα πάντως.)
-
Κούκλα κούκλα
Τουλάχιστον σου έμεινε η ανάμνηση
Με το δίπλωμα τί έκανες? -
Όντως ωραία ανάμνηση δε λέω! Λίγο ακριβή αλλά δε βαριέσαι !
Από διπλώματα έχω μερικά 'κάβα'! Μόλις μου τελειώσουν αυτά να δω τι θα κάνω !
(Μου είπαν οι αστυνομικοί ότι αν σε πιάσουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα (που σου έχουν πάρει ήδη για άλλη ποινή) η ποινή είναι πολύ μεγάλη. Αλλάξαμε κουβέντα όμως και ξέχασα να το ξαναρωτήσω. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, ξέρει κανείς?)
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Όντως ωραία ανάμνηση δε λέω! Λίγο ακριβή αλλά δε βαριέσαι !Από διπλώματα έχω μερικά 'κάβα'! Μόλις μου τελειώσουν αυτά να δω τι θα κάνω !
(Μου είπαν οι αστυνομικοί ότι αν σε πιάσουν να οδηγείς χωρίς δίπλωμα (που σου έχουν πάρει ήδη για άλλη ποινή) η ποινή είναι πολύ μεγάλη. Αλλάξαμε κουβέντα όμως και ξέχασα να το ξαναρωτήσω. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση, ξέρει κανείς?)
Aν θυμάμαι κααλά φυλάκα και στέρηση διπλώματος για μεγάλο διάστημα (και πρόστιμο προφανώς)
-
Ιδού ο Αλ Καπόνε της εθνικής !
(Μήπως μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιο σημείο της Α.Ο. είναι αυτό. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Το 14.9 που λέει πάνω είναι το 15 χλμ από αεροδρόμιο προς Ελευσίνα? Εκείνη την κατεύθυνση είχα πάντως.)Περαστικά...
Λαμβάνοντας υπ'όψην πως το κέντρο διαχείρησης σύμφωνα με το site τους είναι στο 40 κάτι χιλιόμετρο στην Παιανία και με πρόχειρους υπολογισμούς με το Google Earth, το 15ο χιλιόμετρο πρέπει να είναι ανάμεσα Αχαρνές-Περ.Αιγάλεω και πιθανότατα το 'Ε' να είναι προς Ελευσίνα.
Τι σου έκαναν; Πινακίδες; Δίπλωμα; Δικαστήριο;
-
Προς Ελευσίνα σίγουρα γιατί θυμάμαι που πήγαινα (άσχετα αν είναι 13 μήνες πίσω η κλήση!). Μάλλον τα λες σωστά. Εκεί κάπου υπολόγιζα και εγώ να είναι. Λίγο πριν ή λίγο μετά το μικρό τούνελ μετά την περιφερειακή Αιγάλεω. Σαν να 'ανηφορίζει' και λίγο οπότε εκεί πρέπει να είναι πριν το τούνελ. Αν και το 'περίεργο' είναι ότι εκεί έχει και τις τρεις κάμερες πίσω από τη μεγάλη πινακίδα ψηλά. Μπορεί εκείνη την εποχή να τις είχαν κάτω και να 'δοκιμάζανε'.
Από 120+ μέχρι 180 είναι 350 ευρώ (175 αν πληρώσεις σε 10 μέρες) και 2 μήνες στο ψυγείο το δίπλωμα.
-
Από 120+ μέχρι 180 είναι 350 ευρώ (175 αν πληρώσεις σε 10 μέρες) και 2 μήνες στο ψυγείο το δίπλωμα.
δλδ 140 με 170 είναι το ίδιο ακριβώς? τσεκαρισμένο 100%?? αν ναι πες το να μην το κόβω το αμάξι...
-
Όχι ρε παιδιά.
Υπέρβαση μέχρι +20 είναι μόνο χρηματικό -
Νομίζω ότι έχεις ένα δικαίωμα +10% στο όριο οπότε 120 + 10% = 135(στρογγυλά) και είσαι οκ. Οπότε το 120+ που έγραψα δεν το διατύπωσα σωστά, εννοούσα 140-170. Νομίζω (με επιφύλαξη) ότι είτε 157 (που είχα) είτε 142(π.χ.) το ίδιο και το αυτό θα ήταν (και πρόστιμο και δίπλωμα) ...
-
Το όριο στους αυτοκινητόδρομους είναι 130. Το πρόστιμο έρχεται αν περάσεις κατά 20 γενικά το όριο ταχύτητας σε όλους τους δρόμους. Άρα δεν είσαι νόμιμος άμα τρέχεις με 149; Το χάνω κάπου;
-
Άσχετα με το ποσοστό σφάλματος, το οποίο δε γνωρίζω, ΔΕΝ σου παίρνουν το δίπλωμα για υπέρβαση έως και 20 χλμ.
Τώρα, πόσο σφάλμα δικαιολογούν καιμέχρι πόσο μπορούμε να το ρισκάρουμε δεν ξέρω.
Σίγουρα όμως μέχρι τα 140 δεν έχεις πρόβλημα. Το ότι δεν γράφουν και μέχρι αυτή την ταχύτητα είναι και για λόγους πρακτικούς. Τα λεφτά που μαζεύουν είανι αστεία, τους συμφέρει να πιάσουν τους γρήγορους.
Για τους δρόμους με όριο 130, τα 150 είναι το αντίστοιχο ασφαλές cruising.
αν κάποιον τον σταματήσουν με αυτές τις ταχύτητες, απλά είναι γκαντέμης -
Νομίζω (με επιφύλαξη) ότι είτε 157 (που είχα) είτε 142(π.χ.) το ίδιο και το αυτό θα ήταν (και πρόστιμο και δίπλωμα) ...Αν το όριο ήταν 120, ναι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αν ήταν 130 όχι
-
Δεν είμαι βέβαιος αλλά το 130 δεν έχει εφαρμοστεί σε όλους τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους αν και το εχει ανακοινώσει ο Σουφλιάς εδώ και αρκετούς μήνες. Πινακίδα 130 έχω δει μόνο στην Εγνατία πάντως. Τυπικά παραμένει το 120 οπότε είναι και παράνομο το 140+ (νομίζω πάντα).
-
Δεν είμαι βέβαιος αλλά το 130 δεν έχει εφαρμοστεί σε όλους τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους αν και το εχει ανακοινώσει ο Σουφλιάς εδώ και αρκετούς μήνες. Πινακίδα 130 έχω δει μόνο στην Εγνατία πάντως. Τυπικά παραμένει το 120 οπότε είναι και παράνομο το 140+ (νομίζω πάντα).Ισχύει. Το όριο 130 είναι όπου υπάρχει πινακίδα. (όποτε δεήσουν να τις αλλάξουμε, τα ξαναλέμε
-
Καλά άσε τις πινακίδες. Εδώ η κορίνθου πατρών έχει κίτρινες φωσφωριζέ που μόνο κατάρες δεν σου ρίχνουν για να μειώσεις την ταχύτητα (γίνονται ατυχήματα λένε όχι έχουμε σκ@τ@ δρόμους και το παθαίνει ο κόσμος... πφφ άλλου παπά ευαγγέλιο αυτό βέβαια...). Οπότε από πινακίδες μην περιμένεις και άμεση αλλαγή τους.
Επίσης σε ένα 4Τ που είχα διαβάσει έλεγε (για ραντάρ χειρός βέβαια) ότι πρέπει να είναι:
1)Σε τρίποδα
2)Απόλυτα κάθετο στην πορεία του αμαξιού (αν δεν είναι τα στρουμφάκια χάνουν βέβαια )
3) Με σφραγίδα ευρώπης CE
4)Καλυμπραρισμένο (ρυθμισμένο αν θέλετε) μέσα στους 6 τελευταίους μήνεςΌκ όλα αυτά αλλά πιο πάει εύκολα κόντρα... Δεν βγάζεις εύκολα άκρη με δαύτους...
Radar και πού βρίσκονται.