-
Εχετε υποψη σας επισης πως η ιδια κολονα που καθεται απραγη στο 2ο parking μετα το Σειριο στο ρευμα προς Χαλκιδα εχει και αδελφακι ( επισης 'ορφανο' ) που βρισκεται πριν το Σειριο στο ρευμα προς Αθηνα. ΕΕΕΕΕτσι. Σε ανηφορικο σημειο στην απολυτη ευθεια. ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ!
Επισης καλο ειναι οταν κινουμαστε σε δρομους Α.Ο. , Ε.Ο. να κοιταμε πλεον την πισω οψη των μεγαλων πρασινων πινακιδων στο απεναντι ρευμα, για καμερες στυλ Α.Ο.
Το ξαναλεω, ειναι ο τροπος τους. Διχως την ενημερωση του παρελθοντος με τις 2 προειδοποιητικες πινακιδες και τωρα κρυμμενες πισω απο τις μεγαλες πρασινες πινακιδες. Με ορια γελοια (αν το οριο ηταν 150 ας πουμε -εθνικη, αττικη παντα- , σιγουρα οι αντιρρησεις θα ηταν μικροτερες), οπως στη Γεφυρα στο υψος του Μπουρναζιου -80-. Δεν υπαρχουν λεφτα για τους πολιτες -ετσι μυξοκλαιγονται ολη την ωρα- , αλλα υπαρχουν για τις καμερες. Καμερες που μπορει (λεω τωρα) αν 'κανουν τη δουλεια τους' να γινουν κομματια μετα απο καποιο διαστημα, οποτε πανε τα λεφτα. Επισης (σουπερ ακραιο σεναριο) αν, λεμε αν, ειχα πχ ενα κοκκινο Colt και ηξερα τις πινακιδες ενος αλλου ιδιου με ιδιο χρωμα, θα μπορουσα να τις βαλω αυτοκολλητο και να γεμισω κλησεις καποιον αλλο που απλα εχει το ιδιο αυτοκινητο με το ιδιο χρωμα.
Να μας πουνε ομως το 2010 αν θα εχουν τα...να επιβαλλουν την πληρη απαγορευση του καπνισματος παντου. Μονο τοτε θα τους παραδεχτω. Ειμαι φανατικος αντικαπνιστης, παρολα αυτα θεωρω βαρβαρη την απαγορευση. Δεν εχουμε πει οτι προστατευουμε τις μειονοτητες και σεβομαστε τα δικαιωματα ολων; Εξαλλου γι' αυτο καταστρεψαμε πριν 10 χρονια τη γιουγκοσλαβια...
Να θυμισω τελος πως το εκτρωμα που φτιαχτηκε επι...ξαδελφου ( αυτο το 'παιδι' ειναι σαν τον Lasard στη Μεγαλη των Μπατσων Σχολη -'Have a very very very very nice day- ) θεωρει παραβαση καθε υπερβαση του οριου, ακομα και για 1 km/h. Προφανως πρεπει να υπαρχουν ποινες -στον οδηγο- αλλα:Η 2μηνη αφαιρεση πινακιδων απο το οχημα για ενα +30km/h και η μη δυνατοτητα προσφυγης στα δικαστηρια αν αμφισβητεις την κληση αποτελουν μνημεια φασισμου και εργαλειο στα χερια του καθε επιδοξου κωλοπαιδου με κεραταδικο να παιξει ο,τι μπαλα θελει διχως φοβο, ειδικα οταν γινονται 'πεσιματα' σε στεκια γρηγορων, οπως παρακολουθησα χθες γυρνωντας απο Βαρυμπομπη και περιμενοντας στο φαναρι της γεφυρας. Προφανως ειχαν μαζευτει καποιοι στο ΑΒ, εφευγαν και στο φαναρι ερχεται ο 'διωκτης του εγκληματος' και -με την απαραιτητη μαγκια απο τον τηλεβοα- λεει στον μπροστινο του να σταματησει. Κολλημα στο χιλιοστο, σειρηνες, εξω και οι 2 -ειναι ελεγχος υψηλου κινδυνου - , και...τα δεοντα. Σου κοβω ο,τι θελω και δεν εχεις αντιλογο. Δημοκρατια... -
Το τελευταίο διάστημα έχω πετύχει 2 φορές λευκό Skoda Octavia στην Α.Ο. στο ρεύμα προς Ελευσίνα (μια στο ύψος της Μεταμόρφωσης πριν την έξοδο για Λαμία και μια στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου) να έχει σταματήσει αυτοκίνητα δεξία για τα περαιτέρω.
Το πιθανότερο είναι να έχει ρανταρ στο ταμπλό.
Επίσης, έμαθα πως πρόσφατα στην ΕΟ στο ρεύμα προς Πειραιά στο ύψος του MEGA ΑΒ (στην Βαρυμπόμπη), πάλι λευκό Octavia με ρανταρ στο ταμπλό, σταμάτησε αργά το βράδυ κάποιον που πήγαινε αρκετά πάνω από το όριο και με την μια του πήραν δίπλωμα + πρόστιμο.
-
Με αυτά που διαβάζω φοβάμαι ότι από μέρα σε μέρα θα πρέπει να περιμένω κάποιο χαρτάκι στο σπίτι.
Και όχι, δεν το θεωρώ φασισμό. Όταν 200ρίζω το κάνω εν γνώση μου ότι είναι παράνομο.
-
Χρηστο ειναι φασισμος να αποφασιζουν 'για το θεμα σου' 2 αστυνομικοι, εσωτερικα, χωρις αντιλογο. Ειναι φασισμος να τιμωρειται το οχημα με στερηση απο την κυκλοφορια για υπερβαση οριου. Αν δλδ διαπιστωμενα εκανες κοντρες τι επρεπε να γινει, να το ανατιναξουν στο Συνταγμα; Αυτος ειναι ο φασισμος. Προφανως υπαρχουν ορια στην οδηγηση σε δημ. δρομο. Ομως ειναι πολυ περισσοτερο προφανες οτι ολη η ιστορια (και η ταχα μου δαιμονοποιηση των τροχαιων παραβασεων) ειναι για την κονομα και μονο. Τα ατυχηματα μειωθηκαν λογω νεων δρομων, αυτοκινητων και κατ επεκταση, πιο ενημερωμενων και συνειδητοποιημενων οδηγων, καθως και λογω της απαγορευσης κυκλοφοριας των φορτηγων τα Σ/Κ. Απο αυτο το σημειο και περα μην εχουμε αυταπατες για μειωσεις, γιατι απλα ειναι θεμα στατιστικης: χ μετακινησεις=χ ατυχηματα. Αναλογικα εχουν μειωθει τρελα, αν σκεφτει κανεις ποσα αμαξια κυκλοφορουν πλεον+την αυξηση της μεσης ταχυτητας,αφου ειναι πιο καινουργια και οι δρομοι (καπως) καλυτεροι.
Και οταν 200αριζεις ειναι μεν παρανομο/επικινδυνο (αναλογα με τις συνθηκες) αλλα οχι τοσο οσο θελουν να σου περασουν. Απο τη μια σου μοστραρουν ενα δρομο και σου λενε: 'Τωρα θα πηγαινεις στο χ μερος στο μισο χρονο', αλλα απο την αλλη αν εφαρμοσουν ολα αυτα καλυτερα να ειχες ενα δρομο του Βιετναμ. Το ιδιο ειναι...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Με αυτά που διαβάζω φοβάμαι ότι από μέρα σε μέρα θα πρέπει να περιμένω κάποιο χαρτάκι στο σπίτι.Και όχι, δεν το θεωρώ φασισμό. Όταν 200ρίζω το κάνω εν γνώση μου ότι είναι παράνομο.
Μπορείς βέβαια πάντα να ποστάρεις εδώ μέσα για την ανάλγητη αστυνομία...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Η 2μηνη αφαιρεση πινακιδων απο το οχημα για ενα +30km/h και η μη δυνατοτητα προσφυγης στα δικαστηρια αν αμφισβητεις την κληση αποτελουν μνημεια φασισμου .......Πού το γράφει αυτό;
Και οταν 200αριζεις ειναι μεν παρανομο/επικινδυνο (αναλογα με τις συνθηκες) αλλα οχι τοσο οσο θελουν να σου περασουν.
Κανείς δεν έχει έλεγχο του αυτοκινήτου σε δημόσιο ελληνικό δρόμο όταν πηγαίνει με 200 χλμ/ώρα με 'πολιτικό' αυτοκίνητο. Κανείς, ούτε καν επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Στο παραμικρό έχει γίνει αεροπλάνο κι αλλοίμονο σε όσους βρεθούν στο διάβα του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πού το γράφει αυτό;Κοιτα τους πινακες ποινων για υπερβαση +30km/h. Ωπα, για πινακιδες δεν λέει κατι. Γιατι ομως θυμαμαι οτι ειναι και διπλωμα και πινακιδες; Και παλι ομως θα μπορουσε να ειναι μικροτερη η ποινη στερησης διπλωματος ή τελος παντων να υπαρχει η κλιμακα +50 για τη 2μηνη στερηση, γιατι αν στηθω εγω στο χωριο μου που εχει 40 οριο αλλα το αστικο μπαινει με σχεδον 70,οποτε φαντασου οι υπολοιποι, καταλαβαινεις... Ομως στο αλλο (δεν εχει δικαστηριο) ειναι το αρθρο 104. Παντως ειναι πολλες οι ποινες που επιφερουν αφαιρεση στοιχειων κυκλοφοριας και μαλιστα για (αναλογικα με την παραβαση) εξισου μεγαλα διαστηματα.
Κανείς δεν έχει έλεγχο του αυτοκινήτου σε δημόσιο ελληνικό δρόμο όταν πηγαίνει με 200 χλμ/ώρα με 'πολιτικό' αυτοκίνητο. Κανείς, ούτε καν επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Στο παραμικρό έχει γίνει αεροπλάνο κι αλλοίμονο σε όσους βρεθούν στο διάβα του.
Θα συμφωνησω μαζι σου, κατα το ημισυ. Το περιστατικο ομως του να σπασει κατι στο αμαξι εχει σχεδον τις ιδιες συνεπειες ακομα και με 150km/h. Αν μιλαμε για Ε.Ο. με στηθαιο οι διαφορες δεν ειναι μεγαλες. Η περιπτωση να ερθει ο μπροστινος σου τετακε -μου εχει τυχει- ακομα και με τα ορια δεν αλλαζει ριζικα τα πραγματα, επειδη 'πας με το οριο'. Αλλα επειδη ειμαι (μη επαγγελματιας αφου ειμαι Ελληνας) οδηγος αγωνων εκανα οτι θα εκανα και στα 200. Αλλαγη πορειας. Το φρενο απο μονο του δεν θα εσωζε την κατασταση. Το ιδιο και στην Α.Ο. οπου καποιος χτυπησε ενα σκυλο. Παρολο που μας το εγραφαν οι πινακιδες πολυ πριν, δυστυχως το σκυλι χτυπηθηκε απο το αυτοκινητο -δεν πηγαινε με 200 ο μπροστινος- και εκσφενδονιστηκε πισω μου. Τιμονια -οχι οτι ειχε νοημα για το καημενο το σκυλι- και ολα καλα. Και δυστυχως καποια πραγματα δεν αποφευγονται. Προσφατα μαυρο -ψοφιο- σκυλι στον επαρχιακο της Χαλκιδας σε θεοσκοτεινο σημειο (μετα την κατηφορα στο Παντειχι). Και επειδη πηγαινα με 120; -νυυυυυχτα- Απο την αλλη ερχοταν αλλος, τιμονια λοιπον δεν γινοταν, φρενο ακομα και με 80 δεν θα το κοκκαλωνε, οποτε λιγο δεξια -να τη γλιτωσει το καρτερ- και ευτυχως μονο ο προφυλακτηρας εχασε κατι. Τι θελω να πω; Shit happens, και δεν σε σωνει παντα η 'by the book' οδηγηση.
Ευχομαι να μην ειναι και αυτα αρχιμαλακιες... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η 2μηνη αφαιρεση πινακιδων απο το οχημα για ενα +30km/h και η μη δυνατοτητα προσφυγης στα δικαστηρια αν αμφισβητεις την κληση αποτελουν μνημεια φασισμου .......
Πού το γράφει αυτό;
Εχεις δικαίωμα να προσφύγεις στο διοικητή, για δικαστικά, πλέον είναι πιο σύνθετο, και θα γίνει κατόπιν εορτής αφού χάσεις το δίπλωμς, οπότε δώρον άδωρονΚαι οταν 200αριζεις ειναι μεν παρανομο/επικινδυνο (αναλογα με τις συνθηκες) αλλα οχι τοσο οσο θελουν να σου περασουν.
Να μη τα ξαναλεμε. Υπάρχουν δρόμοι και δρόμοι στην ελλάδα, που είναι και καλύτεροι από αντίστοιχους γερμανικούς. Προσωπικά, όσο και να μου αρέσει η ταχύτητα, το βρίσκω τρελό αυτή τη στιγμή με την οδική συμπεριφορά που έχουμε να απελευθερώσεις τα όρια, κακά τα ψέματα. Απλά ας μην εξαντλούν την αυστηρότητα τους, όταν δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.
Πολύ blunt ακούγομαι -
Να ανακαλεσω τα περι κολονας και στο ρευμα προς Αθηνα στο υψος του Σειριου. Τα φωτα του δρομου με μπερδεψαν μιας και πηγαινοντας προς Αθηνα σημερα το πρωι ειναι απλα μια τσιμεντενια κολονα διχως την ταμπελα της. Κατα τα αλλα, επειδη καποιοι πηγαινουν απο την παλια εθνικη προς Χαλκιδα για να γλιτωσουν τα διοδια, -μια χαρουλα λυση αν δεν εχεις αμαξι της προκοπης αφου μονο αν εχεις φορτηγο μπροστα σου καθυστερεις, αλλιως ειναι μια ή αλλη και μονο μπροστα απο τα εργοστασια στο Σχηματαρι ειναι λιγο σπαστηρι-, να εχετε υποψη σας πως στηνονται συχνοτατα μετα το υψος του Σειριου σε μια μεγαλη κατηφορα, περιμενοντας για ταχυτητα/προσπερασμα...
ΥΓ: Ευτυχως δεν μπηκαν στον κοπο να κυνηγησουν το φιλο μου με το αχαλινωτο Polo 1.0 του '95. Επιχειρησε αγερωχα προσπερασμα αφου δεν τους ειχε δει, του ουρλιαζω, μπλοκαρει τα φρενα στη γλιτσα (ουφ δεν γυρισαμε, γιατι δεν ειναι σχετικος με αυτα), του λεω και χωνεται στο χιλιοστο πισω απο την νταλικα που πηγε να περασει οποτε...τζιφος για τους μπλε. Αν δεν ειχαν ηδη δουλεια βεβαια (2 πελατες) θα μπορουσαν καλιστα να το 'ψαξουν το θεμα' και θα χτυπαγαν λαβρακι αφου ουτε καν διπλωμα μαζι ειχε ο φιλος μου. Ακομα μεσα θα ημασταν. Ε ρε που μπλεκω ο φουκαρας...
Η πλακα με το polo ηταν στο φαναρι στο Πολυδενδρι. Ξεκινανε μαζι με μια νταλικα και εχει ανηφορα: Μιλαμε κοντεψε να βγαλει τα πιστονια απο την εξατμιση το polo για να κρατηθει μπροστα. 'Σιγαααα, μου εχουν γυρισει τα ματια αναποδα απο την επιταχυνση!!!'
Ο,τι αργοτερο εχω δει ( και θα εχω δει ελπιζω αφου, οπως δειχνουν τα πραγματα, τη γλιτωνω την αγορα του niva και το 106 θα το τραβαει μακρυ Pajero 3,0 με αυτοματο κιβωτιο...-να σαι καλα Μανο- ). -
Και το κλεψιμο εκκλησιων συνεχιζεται...(λογω του ειδους του δρομου)
Στον δρομο του Ολυμπιακου Χωριου (στο ρευμα προς το χωριο) σημερις το πρωι ακριβως πριν τη Γεφυρα που βγαζει στο Τατόι τα καμαρια μας στημενα. Το οριο εκει 80 (αν δεν κανω λαθος), κατι που δεν σεβονται ουτε παραπληγικα σαλιγκαρια. Οπως καταλαβαινετε οποιος δυσμοιρος παει με (ακουσον-ακουσον) 110 σε αυτο το δρομο (στυλ Α.Ο. με μια λωριδα λιγοτερη) ειναι Ο εγκληματιας και πρεπει να απαλλαξει τους δρομους απο την παρουσια του για 2 μηνες.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Και το κλεψιμο εκκλησιων συνεχιζεται...(λογω του ειδους του δρομου)Στον δρομο του Ολυμπιακου Χωριου (στο ρευμα προς το χωριο) σημερις το πρωι ακριβως πριν τη Γεφυρα που βγαζει στο Τατόι τα καμαρια μας στημενα. Το οριο εκει 80 (αν δεν κανω λαθος), κατι που δεν σεβονται ουτε παραπληγικα σαλιγκαρια. Οπως καταλαβαινετε οποιος δυσμοιρος παει με (ακουσον-ακουσον) 110 σε αυτο το δρομο (στυλ Α.Ο. με μια λωριδα λιγοτερη) ειναι Ο εγκληματιας και πρεπει να απαλλαξει τους δρομους απο την παρουσια του για 2 μηνες.
Τους πέτυχα και εγώ σήμερα...ευτυχώς σταματήσανε τον μπροστινό μου...!!! Είναι απαράδεκτοι!!! Πολλές φορές στήνονται και στο κατέβασμα λίγο πριν το σουπερμάρκετ (βερόπουλο) μόνο και μόνο για να μαζεύουν λεφτά!!! Το όριο είναι από 70 μέχρι 80 και με την ποιότητα και το πλάτος του δρόμου, κυρίως στην κάθοδο, τα 100 είναι το ελάχιστο που μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο να πάει μόνο του...
Βέβαια πρέπει να επισημάνω πως όλες οι μπαριέρες στον δρόμο αυτό είναι σακατεμένες κάτι που με έκανε να απορώ...μέχρι που προχθές πέτυχα ΗΛΙΘΙΑ να ανεβαίνει την κάθοδο στο αριστερό δικό μας ρεύμα!!! Ούτε τα κορναρίσματα, ούτε τα φώτα που της έκανα ούτε στην τελική οι χειρονομίες κατάφεραν να την συννετήσουν και την έβλεπα από τον καθρέπτη να ανηφορίζει απτόητη και να συνεχίζει να περνάει όλα τα φανάρια ανάποδα... Έλεοοοςςς!!!!!!
Νίκος.
-
Tι να λεμε φιλε μου...Το Μενιδισταν (ενα απο τα προπυργια της εγκληματικοτητας) εχει το αστυνομικο του τμημα στο πιο 'κουφο' σημειο, μακρια απο το πυκνοκατοικημενο κομματι της πολης, ενω παλια ηταν σε 'πιο μαχιμο' (Αγ. Διονυσης). Θα μου πεις απο εκεινο ειχαν 'ξηλωθει' 14 ατομα. Σιγουρα η συγκεκριμενη πολη θελει και αλλο τμημα. Προ 2ετιας μια πρωην μου ειχε ληστευθει πεζη (μαζι με τη μητερα της) απο επισης πεζους πακιστανους 1 τετραγωνο πισω απο το κτηριο του τμηματος. Και ομως οι αχρηστοι δεν τους βρηκαν. Πραγματικα χαιρομαι που αφησα αυτη την πολη (εμενα εκει 16 χρονια περιπου) και καθε φορα που (δυστυχως) χρειαζεται να παω εκει 'βιδωνομαι'. Παρολα αυτα, το τμημα παραγει πλεον εργο απ΄ο,τι φαινεται...
Σημειωτεον οτι το σημειο που ηταν στημενοι ειναι ελαφρως κατηφορικο και δεν διακοπτεται απο κανενα αλλο δρομο οποτε δεν εχεις προβλημα με 110+ (δεν λεω για παραπανω για να μη με πει κανεις υπερβολικο), χωρια που εχεις το μηκος του δρομου για να τα αναπτυξεις+να τα διατηρησεις απροβληματιστα με οποιοδηποτε αυτοκινητο.
A, η καμερα στην εξοδο του Μπουρναζιου (ρευμα προς Αθηνα) -θεωρητικα- δεν λειτουργει, αν πιστεψουμε το μου. Ντροπη!!! Αισχος!!! ;;; Φυλακη μεχρι να μου λιωσουν τα κοκκαλα, δημευση περιουσιας, θανατωση ολων των συγγενων μου μεχρι 3ου βαθμου. Αλλο ενα μνημειο ηλιθιοτητας των νομοθετων, αφου μπορεις να βαλεις ολα τα σημεια μπλοκων/καμερων στο GPS σου και να χτυπαει πριν τα πλησιασεις. Κι ομως το απαγορευεται. Το jammer ορθως απαγορευεται, γιατι οντως παρεμποδιζει το ...εργο της Τροχαιας. Το ομως δεν το κανει αυτο και με το GPS πλεον εχει 'αντικατασταθει'. Το σκεπτικο βεβαια ειναι ιδιο με αυτο του κινητου. Απαγορευεται (μονο με bluetooth), αλλα μια οθονιτσα να βλεπεις την Πετρουλα δεν απαγορευεται γιατι εκει θα εισαι πιο...συγκεντρωμενος.
Τα παντα ολα, τι να λεμε... Αντε ρε ΖΩΑ παρτε pads για τους απινιδωτες των ασθενοφορων, λες και ειμαστε πολλοι και εχουμε την πολυτελεια να πεθαινουμε σαν το σκυλι στο αμπελι. -
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...Ωραία, απ' ότι φαντάζομαι κάθε μήνα θα παίρνω και κλήση για τους 13 προηγούμενους μήνες αν είναι αυτή με την οποία με γράψανε....
Τι ήθελα και μίλαγα ο ??
Ήρθε και άλλη μία να' χω να πορεύομαι. Τουλάχιστον αυτή είναι με περισσότερα χλμ από την προηγούμενη να μη μου λένε οι φίλοι μου ότι δεν 'πάει' το κάρο μου !
Άλλοι τα τρώνε στα μπουζούκια, άλλοι στις γυναίκες, άλλοι στα χόμπι. Εγώ από ότι φαίνεται θα τα φάω τα ρημάδια στις κλήσεις !
Θα επανέλθω όταν έχω λεπτομέρειες...
-
Πού μπορώ να βρω συντεταγμένες για GPS με τα σταθερά ραντάρ (και τα μπλόκα ενδεχομένως);
-
Άσε να μαζέψει και κανα φράγκο το κράτος απ τις κλησεις
-
Για τους Μέγα Χορηγούς παίζει κάτι σε ανταμοιβή ?!?
-
Ευχαριστώ. Τώρα που έμαθα που υπάρχουν ταμεία, θα το πατάω λίγο παραπάνω υπέρ του συνόλου.
-
Άλλοι τα τρώνε στα μπουζούκια, άλλοι στις γυναίκες, άλλοι στα χόμπι. Εγώ από ότι φαίνεται θα τα φάω τα ρημάδια στις κλήσεις !
Υπαρχουν και χειροτερα φιλε: Ο Πανουσης τα ετρωγε στον Νταλαρα...
-
Για τους Μέγα Χορηγούς παίζει κάτι σε ανταμοιβή ?!?Eσας έπρεπε να σας έχουν εκπτωτικά πακέτα διελεύσεων απ τα ραντάρ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ. Τώρα που έμαθα που υπάρχουν ταμεία, θα το πατάω λίγο παραπάνω υπέρ του συνόλου.Σαλτρουισμός πάνω απ όλα
Radar και πού βρίσκονται.