-
35;
-
-
-
Στην Καλαμάτα το φωτογραφικό ραντάρ έχει σταματήσει να φωτογραφίζει τον τελευταίο μήνα..
-
Για τα ορια που μπαινουν στη Κρητη, εχουν τηρηθει οι διαδικασιες για τις ταχυτητες που οριζονται, η ο τοπικος παπαρας αποφασιζει και δια 'περιφορας' υπογραφουν και οι αλλοι στην επιτροπη?? ερχονται και εκλογες, ασε δε τους τουριστες που παλια δεν τους εγραφαν γιατι δεν ηξεραν αγγλικα να συννενοηθουν!!! (ετσι μου δικαιολογηθηκε ενας, σε παρατηρηση μου που δεν τους εγραφε!!!)
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Για τα ορια που μπαινουν στη Κρητη, εχουν τηρηθει οι διαδικασιες για τις ταχυτητες που οριζονται, η ο τοπικος παπαρας αποφασιζει και δια 'περιφορας' υπογραφουν και οι αλλοι στην επιτροπη?? ερχονται και εκλογες, ασε δε τους τουριστες που παλια δεν τους εγραφαν γιατι δεν ηξεραν αγγλικα να συννενοηθουν!!! (ετσι μου δικαιολογηθηκε ενας, σε παρατηρηση μου που δεν τους εγραφε!!!)διαδικασίες?
επιτροπή?Έχεις χιούμορ εσύ.
Τα όρια - τουλάχιστον η μεγάλη πλειοψηφία αυτών - μπήκαν από τη δεκαετία του 70 ή του 60 που φτιάχτηκε ο ΒΟΑΚ. Εκείνες τις εποχές το '60' ήταν ότι είναι τώρα το '90'.Όσο για τους τουρίστες δεν θα συμφωνήσω. Ίσως να ισχύει αυτό που λες σε ένα βαθμό, αλλά γενικά και οι τουρίστες γράφονται. Λαμβάνουμε εκατοντάδες κλήσεις κάθε τόσο. Ο μόνος ίσως λόγος να μην γράψουν ένα τουρίστα είναι επειδή είναι κλασική περίπτωση 'τρέχα γύρευε' να τον βρεις αν δεν πληρώσει το πρόστιμο. Απο ότι ξέρω οι ΕΛΑΣ δεν το 'κηνυγάει' το θέμα με τα πρόστιμα στους τουρίστες.
-
http://www.zougla.gr/greece/article/eo- ... -taxititas
Το Τμήμα Τροχαίας Πατρών ενημερώνει τους πολίτες ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση τοποθέτηση ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, τα οποία θα λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο ελέγχοντας το όριο ταχύτητας των οχημάτων.
Συνιστάται στους οδηγούς να εφαρμόζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα ραντάρ στην Ε.Ο. Πατρών -Πύργου και Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και είναι τα εξής:
-Στη χιλιομετρική θέση 46+300, (Ισόπεδος κόμβος Βάρδας) και στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο.
-Στη χιλιομετρική θέση 52+050, είσοδος Κουρτεσίου, 50μ. μετά το πινακίδιο «52» και στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο.
-Στη χιλιομετρική θέση 58+500, (Ισόπεδος κόμβος Λεχαινών) και στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο.
-Στη χιλιομετρική θέση 62+350 (Ισόπεδος κόμβος Ανδραβίδας) και στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο.
-Στη χιλιομετρική θέση 47+000 (Ισόπεδος κόμβος Βάρδας- πινακίδιο «47») και στην κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα.
-Στη χιλιομετρική θέση 62+500 (Ισόπεδος κόμβος Ανδραβίδας) και στην κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα.
-Στη χιλιομετρική θέση 76+600, (Ισόπεδος κόμβος Μαραθιάς) και στην κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα.
-Στη χιλιομετρική θέση 86+500, (Κόμβος Χανάκια- Σκαφιδιά, πινακίδιο «0,5») και στην κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο.
Στη χιλιομετρική θέση 139+700 (Προ κόμβου Βαρβάσαινας και στην κατεύθυνση από Πύργο προς Αρχαία Ολυμπία).
-Στη χιλιομετρική θέση 141+400 (Προ κόμβου Ζαχάρως και στην κατεύθυνση από Ολυμπία προς Πύργο).
ΠΗΓΗ: ilialive.gr
-
10 ραντάρ στον Πύργο; Αν είναι δυνατόν!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
10 ραντάρ στον Πύργο; Αν είναι δυνατόν!Αν δεις τις 'εθνικές οδούς' που διασχίζουν την Ηλεία θα καταλάβεις γιατι. (Λέξη κλειδί το 'ισοπέδος κόμβος' στην ανακοίνωση της τροχαίας.)
-
Exω περάσει από Πύργο. Η λύση δεν είναι να μπουν 100 φωτοραντάρ. Η λύση είναι να πιάσουν όλους αυτούς τους τρακτερ-αδες που νομίζουν ότι ο δρόμος είναι χωράφι.
-
Οι τρακτεραδες είναι επικίνδυνοι αλλα δικαιολογούνται: δεν υπάρχει ούτε παράπλευρο δίκτυο ούτε κατω διαβάσεις. Πετώντας να πηγαίνουν;
Φυσικά ούτε οι κάμερες είναι σωστή λύση. Λύση θα είναι ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου. Οοοοοταν θα φτιαχτεί... -
Eδώ δεν υπάρχει ο βασικός Κορίνθου-Πατρών. Για τα παρακλάδια λες εσύ.
Οι τρακτεράδες δεν είπα να μην κινούνται επι του δρόμου. Αλλά να τηρούν τον ΚΟΚ και να μην οδηγούν λες και είναι στα χωράφια τους. Αρκετές φορές κόντεψε να πέσει κάποιος πάνω μου. Εχω οδηγήσει σε αυτόν τον δρόμο λόγω εργασίας μου παλαιότερα ουκ ολίγες φορές.
-
Καλα, εννοείται πως σε σχέση με τον Πατρών-Κορίνθου ο Πύργου-Πατρών είναι λεπτομέρεια. Αλλα δεν παύει να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος, με άπειρα λάθη χάραξης και μηδενικές προδιαγραφές ασφαλείας. Άρα, τα ραντάρ έχουν νόημα, και ας μου τη χαλάνε αφού κινούμαι συνέχεια σε αυτό το δρομο, όντας κάτοικος περιοχής.
-
Για τις κάμερες στον Πύργο πιστεύω ότι θα λειτουργεί μία από όλες εναλλάξ, μπορεί και ο μηχανισμός από την κάμερα στην Καλαμάτα να μεταφέρθηκε εκεί για λίγο. Ίδωμεν.
-
Ο χρήστης plokami έγραψε:
Για τις κάμερες στον Πύργο πιστεύω ότι θα λειτουργεί μία από όλες εναλλάξ, μπορεί και ο μηχανισμός από την κάμερα στην Καλαμάτα να μεταφέρθηκε εκεί για λίγο. Ίδωμεν.Αυτοί οι μηχανισμοί είναι τόσο ακριβοί? Γιατί αν μια κάμερα φλασάρει καμιά 100ρια αυτοκίνητα τα έσοδα για το κράτος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.
Μου είχε πει πριν λίγα χρόνια ένας φίλος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στην Πάτρα ότι οι κάμερες στο κομμάτι Πάτρα-Καλό Νερό λειτουργούν εναλλάξ (μία ή δύο κάθε φορά). Οπότε αυτό που λες μάλλον ισχύει. -
Ενεργοποιούνται οι 40 κάμερες στο ΒΟΑΚ για τους παραβάτες - Στο Ρέθυμνο το κέντρο λήψης των δεδομένων
Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και...επίσημα η έναρξη της λειτουργίας των καμερών που έχουν τοποθετηθεί στον ΒΟΑΚ και θα «φωτογραφίζουν» τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφορίας.
Οι περίπου 40 κάμερες θα...μας παίρνουν φωτογραφίες και θα στέλνουν τα...μπιλιετάκια στα σπίτια των οδηγών που έχουν ξεπεράσει το όριο ταχύτητας ή θα κάνουν άλλες εμφανείς παραβάσεις.
Οι φωτογραφικές κάμερες είναι διάσπαρτες σε όλο τον βόρειο άξονα, ενώ αντίστοιχες κάμερες υπάρχουν και στον νότιο άξονα του νησιού. Το «στρατηγείο» της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκεται
στην Επισκοπή Ρεθύμνου, όπου θα γίνεται η επεξεργασία της φωτογραφίας ώστε να προφυλάσσονται και τα προσωπικά δεδομένα που προβλέπονται από τη νομοθεσία.«Οι κάμερες επικεντρώνουν στην πινακίδα και στον οδηγό και δεν εμφανίζεται ο συνοδηγός ή άλλα άτομα» ανέφερε αστυνομική πηγή
Οι αστυνομικοί έχουν αναλάβει να φυλάνε τις κάμερες αυτές αφου παλιότερα είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα καταστροφών, καθώς το κόστος της καθεμίας υπολογίζεται με όλο το σύστημα που τη συνοδεύει στις 50 χιλιάδες ευρώ! «Θα γίνεται καθημερινός έλεγχος και όσοι έχουν κακόβουλες σκέψεις να ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότητα του νόμου». Επίσης θα τοποθετηθεί σε αυτές ειδικό σύστημα ώστε σε περίπτωση κακόβουλης πράξης να λαμβάνουν μήνυμα στα κινητά τους συγκεκριμένοι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη φύλαξη. Ωστόσο, τα κινητά αυτά που θα είναι συνδεδεμένα με τις κάμερες δεν έχουν ακόμη αποκτηθεί.Πάντως πριν την έναρξη λειτουργίας τους αναμένεται να τοποθετηθούν πινακίδες κατά μήκος του δρόμου ώστε να αναγράφονται τα όρια ταχύτητας και να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πρέπει να έχουν το γκάζι του αυτοκινήτου τους πατημένο. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει και ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ προειδοποητική για την ύπαρξη των καμερών.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Ενεργοποιούνται οι 40 κάμερες στο ΒΟΑΚ για τους παραβάτες - Στο Ρέθυμνο το κέντρο λήψης των δεδομένων*Με αφορμή τη λειτουργία των καμερών στον ΒΟΑΚ προγραμματίζεται αυτή την Κυριακή μία… βόλτα διαμαρτυρίας, με σκοπό να αναδειχθούν τα υπερβολικά χαμηλά όρια ταχύτητας που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το facebook και σκοπός των οργανωτών είναι να δείξουν ότι σε ορισμένα σημεία τα όρια είναι τόσο χαμηλά που γίνονται επικίνδυνα. Η ανοιχτή πρόσκληση της εκδήλωσης αναφέρει:
«Την Δευτέρα ξεκινάνε να δουλεύουν οι κάμερες στον ΒΟΑΚ. Οπότε όλοι θα πρέπει να κινούμαστε με τα όρια ταχύτητας των 40 και 50 χλμ/ωρα για να είμαστε νόμιμοι. Ας πάμε μία βόλτα - διαμαρτυρίας όσοι μπορούμε να μαζευτούμε νομιμότατα, να την βιντεοσκοπήσουμε και να δείξουμε πόσο επικίνδυνο είναι να κινείσαι με αυτά τα γελοία όρια στην εθνική οδό. Να έχουν κάμερες, αλλά με τα σωστά όρια ταχύτητας».
Περισσότερες λεπτομέρειες για την οριστική ώρα έναρξης της εκδήλωσης μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook ΕΔΩ.*
http://www.creteplus.gr/news/irakleio-b ... 90024.html
-
Να η μόνη συγνωστή και λογική χρήση, σήμερα, των πυροβόλων όπλων στην παντέρμη Κρήτη...
Νομίζω πως οιοδήποτε σχεδόν φυσίγγι, διαπερνά το housing της κάμερας / ραντάρ...
Δυστυχώς, όσο το κράτος παραμένει Οθωμανικό, τόσο και οι ραγιάδες θα το αντιμετωπίζουν ως τέτοιο. -
Εγώ πάλι για πρώτη φορά βλέπω σωστή αντίδραση των οδηγών. ΝΑΙ στις κάμερες, αλλά με σωστά όρια. Ποιος μπορεί να διαφωνεί με αυτό;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εγώ πάλι για πρώτη φορά βλέπω σωστή αντίδραση των οδηγών. ΝΑΙ στις κάμερες, αλλά με σωστά όρια. Ποιος μπορεί να διαφωνεί με αυτό;Αμα ο ανθρωπος ανηκει στην μετριοτητα,ΝΑΙ θα λεει σε ολα.
Radar και πού βρίσκονται.