-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πέρασα από το Πικέρμι το βράδι με 90 με όριο τα 70 και δεν με χτύπησε το φλας. Οσο πέρναγα κ πριν δηλ αρα καμία διαφορά.Του Βουτζά έχει όριο τα 30 λόγω σχολείου.
Αυτό παρατήρησα κι εγώ χθες. Χάνεις πινακίδες/δίπλωμα/άδεια για πλάκα...
-
Καλημέρα,
Μόλις μου ήλθε το κάτωθι ....
Φίλοι οδηγοί, έχουν τοποθετηθεί τα νέα σταθερά ραντάρ ταχύτητας
στην Αττική Οδό.(αρχίζει από τον άλλο μήνα - ή και λίγο νωρίτερα !!! )
Σταθερά Ραντάρ Ταχύτητας Αττικής Οδού
Επεξήγηση συμβόλων
ΧΘ= Χιλιομετρική Θέση *
Β* = Βριλήσσια*
Υ = Υμηττός
Ρ* = Ραφήνα*
Χ* = Χολαργός*
Κ* = Κατεχάκη *
Μ* = ΜαρκόπουλοSLVMS = Οι πράσινοι μεταλλικοί πίνακες που δίνουν ενημέρωση για όρια
ταχύτητας και άνοιγμα ή κλείσιμο λωρίδων- μακρόστενοι) *
MVMS* = Οι μαύροι ηλεκτρονικοί πίνακες που δίνουν πληροφορίες για την
κίνηση (μακρόστενοι)
*
Κάμερες Περιφερειακής Υμηττού - Ανά ζεύγη *ΧΘ -* Ρ 7.1* (πλευρική κάμερα στο τούνελ)
ΧΘ - Υ 6.9 (πλευρική κάμερα - εμφανής)ΧΘ - Χ 6.6 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS)
ΧΘ - Β 6.2 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS)
ΧΘ - Κ 3.0 (πλευρικό τοποθετημένο όμως στο MVMS του αντίθετου
ρεύματος)ΧΘ - Μ 3.0 (κρυμμένη κάμερα στο ΜVMS)
ΧΘ - Κ 0.6 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS)
*
Κάμερες Κεντρικής αρτηρίας Αττικής οδού*
__________________________________*
Α* = κατεύθυνση Αεροδρόμιο*
Ε *= κατεύθυνση Ελευσίνα
ΧΘ - Ε 39.5 (κρυμμένη κάμερα στο ΜVMS) (ΣΕΑ Μεσογείων) - προς
ΕλευσίναΧΘ - *Α 39.5 *(κρυμμένη κάμερα στο ΜVMS) (ΣΕΑ Μεσογείων) - προς
Αεροδρόμιο
ΧΘ - Α 19.4 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS) (Δημοκρατίας) - προς
ΑεροδρόμιοΧΘ - Α 15.2 (κρυμμένη κάμερα στο SLVMS) (Μαύρη ώρα) - προς
Αεροδρόμιο
(*επιπλέον, *μία προς Ελευσίνα - ιδε κατωτέρω) -
antonis-team ρίξε μια ματιά εδώ,
-
Σε ευχαριστώ φιλέ.
Εμένα μου ήρθε από φίλο στο προσωπικό μου mail. Όπως ήταν, το tικάρισα και σας το ανάρτησα, περισσότερο για επιβεβαίωση….
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Λίγο ακόμα να ανέβει η τιμή της βενζίνης...
...και θα αναγκαστούν να βάλουν **κατώτατα **όρια ταχύτητας.Παγκόσμια πρωτοτυπία:
ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 'ΑΝΑΠΟΔΑ'.ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΣΙΓΑ!!!
-
Θα γίνει αυτό που έγινε στην Ισπανία.
Θα μειώσουν τα όρια ταχύτητας πολύ απλά. -
Για να 'κοπεί' κλήση για υπερβολική ταχύτητα πρέπει το όριο να γίνει 50!
-
Είναι κλασσικό κόλπο και έχει γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν, με πιο μαζική εφαρμογή του στις ΗΠΑ κατά την πετρελαϊκή κρίση. Έριξαν τότε το όριο από 75 mi/h στα 65 mi/h και στους περισσότερους δρόμους έχει παραμείνει ακόμα και σήμερα, παρά την τεράστια τεχνολογική πρόοδο το αυτοκινήτων αυτό το χρονικό διάστημα. Το ίδιο έγινε και στην Ισπανία, το ίδιο θα γίνει και αλλού.
Πάμε να δούμε πρακτικά γιατί γίνεται αυτό. Έστω όριο Ε.Ο. 120 Km/h και βενζίνη στα 2 € / L. Με αυτές τις τιμές, οι μετακινήσεις μειώνονται δραματικά, όπως και η μέση ταχύτητα κίνησης, οπότε μειώνεται και η κατανάλωση, άρα το κράτος ξοδεύει λιγότερα σε εισαγωγές πετρελαίου. Αυτός και μόνο ο λόγος θα αρκούσε ώστε, να μην παρθούν άλλα μέτρα. Έλα όμως που το εκάστοτε κράτος, εκτός από το πετρέλαιο, ενδιαφέρεται και για τις κλήσεις που είναι σίγουρα έσοδα; Να αυξήσει υπερβολικά τα πρόστιμα σε περιόδους οικονομικής δυσχέρειας δε γίνεται, γιατί θα υπάρξει έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου και αδυναμία πληρωμής σε πολλές περιπτώσεις. Άλλωστε, δε θέλουμε η αστυνομία να λυπάται τον πολίτη. Που καταλήγουμε, λοιπόν; Εφόσον οι παραβάτες που φέρνουν χρήματα δεν είναι αρκετοί (ταχύτητες >+30 του ορίου*), το πιο απλό είναι να μειώσουμε τα όρια ταχύτητας και να αυξήσουμε αυτομάτως τους παρανόμους, άρα και τις εισπράξεις μας. Χρησιμοποιούμε και σαν δικαιολογία την προστασία του περιβάλλοντος, την εθνική οικονομία κλπ κόλπα που κατά καιρούς ακούγονται, βάζουμε και 2-3 ΜΚΟ προστασίας της αρκούδας, του κάστορα, της μεσογειακής φώκιας και του περιπατητή ακανθόχοιρου και έτσι, στηρίζουμε τις όποιες αλλαγές θέλουμε να περάσουμε.
Μην απορήσετε αν τα όρια στην Ελλάδα πέσουν και αυτά με τη σειρά τους και μάλιστα, όχι τα 130 στην Εγνατία, αυτή τη θέλουμε για μόστρα στους ξένους. Θα πέσουν εντός πόλεων με ταυτόχρονη τοποθέτηση νέων καμερών στους κύριους αλλά και σε μικρότερους κεντρικούς δρόμους (βλ Συγγρού με όριο 80, Παραλιακή με 50-60, ΣΕΦ με 70, Βουλιαγμένης με 50 κοκ).
Ευχαριστώ.
- Δεν είναι απορίας άξιο γιατί στον προηγούμενο ΚΟΚ είχαμε 0-20 και 20-40 υπέρβαση ορίου και σήμερα είμαστε στο 0-20 και στο 20-30; Για ποιο λόγο έγινε δηλαδή; Για την ασφάλειά μας;
-
Λοιπόν ,μπαίνουμε Θεσσαλονίκη από τη δυτική είσοδο ,περνάμε την έξοδο για Μοναστηρίου - ΚΤΕΛ , 1ος ,2ος σηματοδότης **100 ΜΈΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 3ο **ΜΠΛΟΚΟ με laser δεξιά σε parking Δευτέρα 19:00 ενώ είχε σκοτεινιάσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ! -
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Λοιπόν ,μπαίνουμε Θεσσαλονίκη από τη δυτική είσοδο ,περνάμε την έξοδο για Μοναστηρίου - ΚΤΕΛ , 1ος ,2ος σηματοδότης **100 ΜΈΤΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ 3ο **ΜΠΛΟΚΟ με laser δεξιά σε parking Δευτέρα 19:00 ενώ είχε σκοτεινιάσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ!Αυτό πρέπει να είναι:
http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtop ... 186#p93186
Όποτε μπορέσεις, ρίξε μια ματιά να είμαστε 100% σίγουροι, αλλά δε νομίζω να βρήκαν και άλλο σημείο τόσο σύντομα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ!Αυτό πρέπει να είναι:
http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/viewtop ... 186#p93186
Όποτε μπορέσεις, ρίξε μια ματιά να είμαστε 100% σίγουροι, αλλά δε νομίζω να βρήκαν και άλλο σημείο τόσο σύντομα.
Ευχαριστώ.
Σωστός ,ναι αυτό είναι!
-
ρεπορτάζ στην ΝΕΤ για τις κάμερες στην λεωφ. Μαραθώνος 1 χρόνο μετά:
**>>>7 νεκροί έναντι 24 το 0915.000 (!!!) κλήσεις εισπράχθηκαν €2,2 εκ.**
στο ίδιο ρεπορτάζ ο δκτης της τροχαίας Αγίας Παρασκεύης είπε:
**>>>την 1η μέρα που λειτούργησαν κόπηκαν 750 (!!!) κλήσειςγράφαμε μόνο αυτούς που ξεπέρναγαν τα 140 (!) **
το σημείο στον Νέο Βουτζά το πιο επικίνδυνο για ατύχημα, εκεί έχει όριο 30 λόγω σχολείου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ρεπορτάζ στην ΝΕΤ για τις κάμερες στην λεωφ. Μαραθώνος 1 χρόνο μετά:7 νεκροί έναντι 24 το 09
15.000 (!!!) κλήσεις εισπράχθηκαν €2,2 εκ.στο ίδιο ρεπορτάζ ο δκτης της τροχαίας Αγίας Παρασκεύης είπε:
την 1η μέρα που λειτούργησαν κόπηκαν 750 (!!!) κλήσεις
γράφαμε μόνο αυτούς που ξεπέρναγαν τα 140 (!)το σημείο στον Νέο Βουτζά το πιο επικίνδυνο για ατύχημα, εκεί έχει όριο 30 λόγω σχολείου.
Το οποίο σχολείο ως γνωστόν λειτουργεί 24/7/365
Πέρα από την πλάκα, η Λεωφόρος Μαραθώνος μέχρι πρότινος αποτελούσε πίστα για πολλούς, μη εξαιρουμένου του γράφοντος. Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε η χρήση των καμερών αφού είναι σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία οι κάτοικοι/θαμώνες της περιοχής γνωρίζουν. Εγώ έκοψα τα πολλά-πολλά λόγω επικράτησης του ενστίκτου αυτοσυντήρησης επί της αδρεναλίνης κι όχι από τον φόβο των καμερών,
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εγώ έκοψα τα πολλά-πολλά λόγω επικράτησης του ενστίκτου αυτοσυντήρησης επί της αδρεναλίνης κι όχι από τον φόβο των καμερών,Ευφημισμός για τα γεράματα
-
κι εγώ μέχρι 100 πάω πλέον και στις κάμερες περνάω με 80.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κι εγώ μέχρι 100 πάω πλέον και στις κάμερες περνάω με 80.ωρα για αγγελια πωλησης και αγορα polo 1,2dsg
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ωρα για αγγελια πωλησης και αγορα polo 1,2dsg
xαλαρά όμως ...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ έκοψα τα πολλά-πολλά λόγω επικράτησης του ενστίκτου αυτοσυντήρησης επί της αδρεναλίνης κι όχι από τον φόβο των καμερών,
Ευφημισμός για τα γεράματα
Όχι και γεράματα, τα πρώτα -άντα πάτησα πριν μερικούς μήνες Γι' αυτό και δεν περιορίζομαι στα 100χαώ, όπως ο elteo που πάτησε τα πενήντα Απλά δεν πάω δίχως αύριο, ιδίως στις ανοιχτές/κλειστές καμπές που έχει ο δρόμος και προκαλούν για 'αγωνιστική' οδήγηση
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Εγώ έκοψα τα πολλά-πολλά λόγω επικράτησης του ενστίκτου αυτοσυντήρησης επί της αδρεναλίνης κι όχι από τον φόβο των καμερών,
Ευφημισμός για τα γεράματα
Όχι και γεράματα, τα πρώτα -άντα πάτησα πριν μερικούς μήνες Γι' αυτό και δεν περιορίζομαι στα 100χαώ, όπως ο elteo που πάτησε τα πενήντα Απλά δεν πάω δίχως αύριο, ιδίως στις ανοιχτές/κλειστές καμπές που έχει ο δρόμος και προκαλούν για 'αγωνιστική' οδήγηση
με πόσα περνάς δηλ στην κάμερα του Βουτζά και του Αλεξ Πακ ταπεRακια;
-
Από του Βουτζά με καμιά 80άρα το πολύ. Από τις υπόλοιπες με 100χαώ. Στον υπόλοιπο δρόμο πάω και πιο πάνω. Είπαμε, όχι και σε slow motion σα μερικούς-μερικούς
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Radar και πού βρίσκονται.