-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ρε παιδιά, μήπως ξέρει κανείς να μου πει αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να ορίζει την μέγιστη απόσταση της προειδοποιητικής πινακίδας για ραντάρ, από το ραντάρ?Με λίγα λόγια μπορεί μια προειδοποιητική πινακίδα να βρίσκεται 5 ολόκληρα χιλιόμετρα από το σημείο του ραντάρ(είτε GATSO, είτε χειρός)?
**ΚΟΚ αρ. 104 **'*Τα τεχνικά μέσα με τα οποία διενεργείται η διαπίστωση παραβάσεων του παρόντος Κώδικα στους χώρους, όπου διεξάγεται η δημόσια κυκλοφορία, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχει σχετική προειδοποίηση προς το κοινό **με μόνιμες πινακίδες **για την ύπαρξη και την λειτουργία τους' *
Την απόσταση δεν την αναφέρει, βάζει μία έξω από την Αθήνα και σε σταματάνε στην Ξάνθη
-
Όχι δεν είναι έτσι. Υπάρχει περιορισμός και στην απόσταση μεταξύ προειδοποιητικής ταμπέλας και σημείου ελέγχου. Πρέπει να είναι λογική η απόσταση, μεταφραζόμενη σε κάμποσα μέτρα για κατοικημένες περιοχές και εντός πόλεων και μερικά χλμ στις Ε.Ο. και στους αυτοκινητόδρομους.
-
Yπάρχει νομολογια πάντως ότι η πινακιδα πρεπει να ειναι κοντα στο μπλοκο. 1 χιλιομετρο το πολύ αποσταση αν θυμαμαι καλα. Θα ψαξω το βραδυ στη βαση δεδομενων του ΔΣΑ και τη ΝΟΜΟΣ και πιστευω να εχω νεωτερα.
(ΔΣΑ=Δικηγορικος Συλλογος Αθηνων)
(Νομολογια=αποφασεις Δικαστηριων)Sorry για τις επεξηγησεις αλλα δεν νομιζω να ειναι ολοι δικηγοροι εδω μεσα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η λύση είναι μία και νόμιμη, ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ!Εγώ πάντως θα γοράσω ένα, προτιμώ το κόστος του από το να πληρώνω κλήσεις και να φορτώνω με ανόητα points το δίπλωμά μου.
Γιατί να ακολουθήσω τα αστεία όρια στις περισσότερες των περιπτώσεων αποκλείεται.
Σάββα, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τελικά όλη αυτή η 'βιομηχανία' μας τα παίρνει, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο (πρόστιμο, αντιραντάρ, σπάσιμο νεύρων και πιθανό ατύχημα από υπνηλία αν ακολουθούμε όλα τα γελοία όρια, κλπ)!!
Χμμμ, πιθανώς σε λίγο να βγουν (αν δεν υπάρχουν ήδη) αντιραντάρ σε συνδιασμό με GPS που θα φορτώνεις από το PC τη λίστα με τις κάμερες της χώρας σου και θα προειδοποιούν εγκαίρως...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
**ΚΟΚ αρ. 104 **'*Τα τεχνικά μέσα με τα οποία διενεργείται η διαπίστωση παραβάσεων του παρόντος Κώδικα στους χώρους, όπου διεξάγεται η δημόσια κυκλοφορία, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνον εφόσον υπάρχει σχετική προειδοποίηση προς το κοινό **με μόνιμες πινακίδες **για την ύπαρξη και την λειτουργία τους' *Την απόσταση δεν την αναφέρει, βάζει μία έξω από την Αθήνα και σε σταματάνε στην Ξάνθη
Όχι ακριβώς, αφού πρέπει να υπάρχουν και μετά από κάθε είσοδο σε αυτοκινητόδρομο/εθνική οδό κλπ
Από αυτή την άποψη η σήμανση υπάρχει
Βέβαια για ποιότητα οδοστρώματος, ή άλλες βελτιώσεις ούτε λόγος
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σάββα, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι τελικά όλη αυτή η 'βιομηχανία' μας τα παίρνει, με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο (πρόστιμο, αντιραντάρ, σπάσιμο νεύρων και πιθανό ατύχημα από υπνηλία αν ακολουθούμε όλα τα γελοία όρια, κλπ)!!
Δυστυχώς Νικόλα έχεις δίκιο...
Χμμμ, πιθανώς σε λίγο να βγουν (αν δεν υπάρχουν ήδη) αντιραντάρ σε συνδιασμό με GPS που θα φορτώνεις από το PC τη λίστα με τις κάμερες της χώρας σου και θα προειδοποιούν εγκαίρως...
Πολύ καλή ιδέα..!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολύ καλή ιδέα..!
Υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως, νομίζω, οτι η στιγμή όπου το κράτος θα μπορεί να παρακολουθεί την ταχύτητα όλων μας με εύκολο και αυτοματοποιημένο τρόπο δεν είναι μακριά .
η λύση είναι μία και νόμιμη, ΑΝΤΙΡΑΝΤΑΡ!
Εγώ πάντως θα γοράσω ένα, προτιμώ το κόστος του από το να πληρώνω κλήσεις και να φορτώνω με ανόητα points το δίπλωμά μου.
Γιατί να ακολουθήσω τα αστεία όρια στις περισσότερες των περιπτώσεων αποκλείεται.
Φίλε elteo, το έχω ψάξει το θέμα και μέσα από αστυνομία, ξέρεις τι μου είπαν? Ότι τα καινούρια ραντάρ έχουν πολλαπλάσια εμβέλεια από τα αντιραντάρ του εμπορίου, μπορούν να σε 'δουν' από απόσταση 2 χλμ και βάλε. (τουλάχιστον για τα χειρός μιλάω, για τα άλλα δεν ξέρω)
Yπάρχει νομολογια πάντως ότι η πινακιδα πρεπει να ειναι κοντα στο μπλοκο. 1 χιλιομετρο το πολύ αποσταση αν θυμαμαι καλα. Θα ψαξω το βραδυ στη βαση δεδομενων του ΔΣΑ και τη ΝΟΜΟΣ και πιστευω να εχω νεωτερα.
Στην περίπτωση που είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό ( http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=10622 ) η προειδοποιητική πινακίδα ήταν σε απόσταση 8 ολόκληρα χλμ. από το ραντάρ!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Φίλε elteo, το έχω ψάξει το θέμα και μέσα από αστυνομία, ξέρεις τι μου είπαν? Ότι τα καινούρια ραντάρ έχουν πολλαπλάσια εμβέλεια από τα αντιραντάρ του εμπορίου, μπορούν να σε 'δουν' από απόσταση 2 χλμ και βάλε. (τουλάχιστον για τα χειρός μιλάω, για τα άλλα δεν ξέρω)
Εμένα σε μαγαζί που κοίταξα καινούριες «φουρνιές» αντι-ραντάρ μου ανάφεραν ότι μπορούν να δουν ραντάρ από τα 5 χλμ...
Φίλε μου όλοι εξελίσσονται...αυτό δα έλειπε!
Αυτά είναι πιο μπροστά να το ξέρεις. -
Να προσθεσω οτι τα χειρως δουλευουν και στο σκοταδι,ειχα ακουσει οτι δεν δουλευαν αλλα.....Με σταματησαν την τεταρτη στις 19:30 και με οριο τα 50 πηγαινα με 68χαω.Ευτηχως την γλυτωσα .Για να μην λεμε μονο για τους αλλους αλλα και για τα λαθη που κανουμε εμεις.
Τωρα η αποσταση δυο χιλομετρων μου φαινεται να ειναι εφικτη μονο σε ιδανικες συνθηκες,π.χ.το μονο αμαξι σε κλειστο αυτοκινητοδρομο,απλετη ορατοτητα κλπ. -
Το σοβαρό πρόβλημα είναι τα laser που αν δεν υπάρχει κάποιος μπροστά σου για να πιάσει το αντιραντάρ κάποια ένδειξη από προγούμενη στόχευση την πάτησες. Νομίζω ότι ο χρόνος αντίδρασης σε αυτή την περίπτωση είναι μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Το αυτό ισχύει και για περιπολικά με gps και συμβατικές πινακίδες... Τον π...... ΑΡΜ...
Άσε που με τις αντηλιακές μεμβράνες που πάνω κάτω έχουν όλα τα σύγχρονα μειώνεται δραματικά η ακτίνα δράσης όλων των αντιραντάρ...
Κοίτα να δεις που θα γίνουμε όλοι 'οικολόγοι' οδηγοί... Αργαααά και δεξιααααά κύριοί μου.... -
Εγώ πάντως λέω να το γυρίσω στο... ψάρεμα, δεν πάει άλλο η κατάσταση...
edit: κατά το ανέκδοτο 'δεν μ@μ@ς που δεν μ@μ@ς, δεν πας για ψάρεμα?'
-
το έχω ψάξει το θέμα και μέσα από αστυνομία, ξέρεις τι μου είπαν? Ότι τα καινούρια ραντάρ έχουν πολλαπλάσια εμβέλεια από τα αντιραντάρ του εμπορίου, μπορούν να σε 'δουν' από απόσταση 2 χλμ και βάλε. (τουλάχιστον για τα χειρός μιλάω, για τα άλλα δεν ξέρω)
Παρεμπιπτόντως, ένας πρόχειρος υπολογισμός:
Αν πας να 'πιάσεις' με ραντάρ χειρός ένα κινούμενο αντικείμενο 4m από 2000m, πρέπει να έχεις 'ακρίβεια στόχευσης' (μέγιστη παρέκλιση από το στόχο) ** (+/-) 0.057 μοίρες**. Στην πράξη, επειδή δεν το πιάνεις από το πλάι αλλά όπως έρχεται προς τα σένα, τα 4m που 'βλέπεις' γίνονται 2m (?), οπότε η απαιτούμενη 'ακρίβεια στόχευσης' γίνεται (+/-) 0.029 μοίρες.
Ας μας πουν οι κυνηγοί (Αντρέααααααα!!!) τι σημαίνει αυτό, εγώ δεν έχω ιδέα!!!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Πολύ καλή ιδέα..!
Υπάρχουν ήδη στο εξωτερικό
Ε, μη μας αφήνεις με τη γλύκα!
Πες τίποτα παραπάνω!... -
Aυτό είχε ξεκινήσει στην Γαλλία από ότι είχα διαβάσει κ απλά είχαν καταχωρήσει όλα τα σημεία που έχουν 'κουτιά' χωρίς να έχουν όλα κάμερες!
Έτσι σε ενημέρωνε, έκοβες κ μετά τσίτα τα γκάζια μέχρι το επόμενο σημείο!Για εδώ κάτσε να μπουν τα 600 'κουτιά' με τις 200 κάμερες στην ΠΑΘΕ + Κορίνθου-Τριπόλεως κ βλέπουμε τι θα γίνει με την καταγραφή τους
Εγώ με το Αθήνα Πάτρα που κάνω συνέχεια υπόσχομε την καταγραφή αυτών!
-
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
Aυτό είχε ξεκινήσει στην Γαλλία από ότι είχα διαβάσει κ απλά είχαν καταχωρήσει όλα τα σημεία που έχουν 'κουτιά' χωρίς να έχουν όλα κάμερες!
Έτσι σε ενημέρωνε, έκοβες κ μετά τσίτα τα γκάζια μέχρι το επόμενο σημείο!Για εδώ κάτσε να μπουν τα **600 'κουτιά' με τις 200 κάμερες **στην ΠΑΘΕ + Κορίνθου-Τριπόλεως κ βλέπουμε τι θα γίνει με την καταγραφή τους
Εγώ με το Αθήνα Πάτρα που κάνω συνέχεια υπόσχομε την καταγραφή αυτών!
Ώπα!!! Αληθινό νούμερο είναι αυτό?
-
Ωχχ θα πάψω να κυκλοφορώ ΕΟ...αεροπλανάκι για Β.Ελλάδα
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
το έχω ψάξει το θέμα και μέσα από αστυνομία, ξέρεις τι μου είπαν? Ότι τα καινούρια ραντάρ έχουν πολλαπλάσια εμβέλεια από τα αντιραντάρ του εμπορίου, μπορούν να σε 'δουν' από απόσταση 2 χλμ και βάλε. (τουλάχιστον για τα χειρός μιλάω, για τα άλλα δεν ξέρω)
Παρεμπιπτόντως, ένας πρόχειρος υπολογισμός:
Αν πας να 'πιάσεις' με ραντάρ χειρός ένα κινούμενο αντικείμενο 4m από 2000m, πρέπει να έχεις 'ακρίβεια στόχευσης' (μέγιστη παρέκλιση από το στόχο) ** (+/-) 0.057 μοίρες**. Στην πράξη, επειδή δεν το πιάνεις από το πλάι αλλά όπως έρχεται προς τα σένα, τα 4m που 'βλέπεις' γίνονται 2m (?), οπότε η απαιτούμενη 'ακρίβεια στόχευσης' γίνεται (+/-) 0.029 μοίρες.
Ας μας πουν οι κυνηγοί (Αντρέααααααα!!!) τι σημαίνει αυτό, εγώ δεν έχω ιδέα!!!
Πρακτικά...ανέφικτο!!!
Εκτός εάν υπάρχει κάποιο ηλεκτρονικό βοήθημα πού ίσως εξαλίφει τήν απόκλιση ή 'κλειδώνει' τόν στόχο. -
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Yπάρχει νομολογια πάντως ότι η πινακιδα πρεπει να ειναι κοντα στο μπλοκο. 1 χιλιομετρο το πολύ αποσταση αν θυμαμαι καλα. Θα ψαξω το βραδυ στη βαση δεδομενων του ΔΣΑ και τη ΝΟΜΟΣ και πιστευω να εχω νεωτερα.(ΔΣΑ=Δικηγορικος Συλλογος Αθηνων)
(Νομολογια=αποφασεις Δικαστηριων)Sorry για τις επεξηγησεις αλλα δεν νομιζω να ειναι ολοι δικηγοροι εδω μεσα
ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ ??
ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !!!!! -
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΙΛΚΙΣ (ΑΦΟΥ ΣΤΡΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΤΗΣ) ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΕΥΘΕΙΑΣ ,ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ 'ΚΟΥΤΙ',ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ 'ΔΟΥΛΕΥΕΙ'!!!
Radar και πού βρίσκονται.