-
Υπάρχει κάποιος νόμος που να γράφει τις προϋποθέσεις για τα μπλόκα ταχύτητας ?
Πχ, αν υπάρχει πινακίδα που αναγράφει οτι η ταχύτητα ελέγχεται με ηλεκτρονικά μέσα για πόσα χλμ ισχύει ? -
Ο χρήστης inimic έγραψε:
Τα γράμματα και οι αριθμοί τι σημαίνουν; -
Στη λεωφόρο Σπατών, από Παλλήνη έως Σπάτα, έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του οδοστρώματος οι διπλοί πιεζοηλεκτρικοί ανιχνευτές (μοιάζουν με καλώδια) & στην άκρη του δρόμου νέες, προειδοποιητικές πινακίδες για έλεγχο ταχύτητας.
-
Βρίσκοντας λίγο χρόνο σήμερα, παραθέτω ορισμένα επιπλέον στοιχεία για 2 αντίμετρα που είχα σχολιάσει, το Laser Shield και κυρίως το Veil.
Θεωρητικά, η λειτουργία του veil είναι η εξής: Ο οδηγός βάφει τα φανάρια με αυτό το υλικό και στη συνέχεια, θεωρητικά, όταν ένας αστυνομικός σημαδεύει το όχημα, δεν μπορεί να πάρει εύκολα μέτρηση, λόγω της απορρόφησης της IR ακτινοβολίας από το υλικό αυτό. Δείτε το παρακάτω βίντεο από μία δοκιμή στην Αυστραλία:
Οι δοκιμές αυτές, όπως και οι αντίστοιχες που έχει κάνει η εταιρεία και παραθέτω παρακάτω, πρέπει να εξεταστούν με κριτική ματιά. Δείτε την ολοκληρωμένη δοκιμή στην Αυστραλία:
Οι δοκιμές της εταιρείας έχουν παρόμοια αποτελέσματα:
http://www.youtube.com/watch?v=jdeIj1KKL0w
Youtube VideoΠάμε να δούμε τώρα ορισμένα στοιχεία για να καταλάβουμε τι ακριβώς φαίνεται σε αυτά τα βίντεο. Στα περισσότερα βίντεο, χρησιμοποιείται μαύρο αυτοκίνητο, πολλές φορές χωρίς μεταλλικό χρώμα. Συνήθως, χρησιμοποιείται όχημα με σχήμα σφηνοειδές για να μην υπάρχουν ανακλάσεις στο πιστόλι. Τέλος, εκτός από το veil στα φανάρια, χρησιμοποιείται laser shield βαμμένη με veil στην πινακίδα. Γιατί όμως όλα αυτά;
-
Το σχήμα και το χρώμα του οχήματος, αποτελούν ήδη τη μεγαλύτερη δυσκολία στα πιστόλια. Γι' αυτό θα παρατηρήσετε ότι το UL 100LR, πιστόλι που χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελλάδα, παίρνει μετρήσεις στα 570 m, ενώ σε ελληνική χρήση μετράει σε αποστάσεις > 1.000 m.
-
Οι μετρήσεις στα βίντεο γίνονται σε σημεία που έχει χρησιμοποιηθεί veil, δηλαδή στα φανάρια και όχι σε ολόκληρο το όχημα. Η τακτική αυτή, μειώνεις τις ανακλάσεις στο ελάχιστο και γι' αυτό προκύπτουν τα βίντεο που βλέπουμε. Φυσικά, μετρήσεις στα φανάρια είναι σπάνιες από την ΕΛΑΣ, που προτιμά το κένρο του οχήματος (περιοχή πινακίδας, μάσκας, κέντρο προφυλακτήρα).
-
Η χρήση laser shield που διαχέει το IR φως καθώς και η βαφή με veil μειώνουν στο ελάχιστο τις ανακλάσεις από την πινακίδα που είναι ο ισχυρότερος ανακλαστήρας σε ένα όχημα.
Με όλα αυτά τα συστήματα σε χρήση, οι μετρήσεις που προκύπτουν είναι αυτές που υπάρχουν στα βίντεο. Στην πράξη, ο μέσος οδηγός δε θα δει τέτοια βελτίωση, αλλά απλά θα μειώσεις τις αποστάσεις **μέγιστης ** μέτρησης, γεγονός που έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή μου. Αυτό γίνεται διότι σε μεγάλες αποστάσεις απαιτείται και το ελάχιστο των ανακλάσεων για μέτρηση. Αν, λοιπόν, ένα πιστόλι όπως το UL 100LR μπορεί να μετρήσει ένα όχημα στα 1.200 m, η χρήση veil στα φανάρια μειώνει τις ανακλάσεις και αν συνδυαστεί με Laser Shield, μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση αρκετά, σε ποσοστό όμως άγνωστο μιας και το κάθε όχημα είναι διαφορετικό. Προσωπική μου άποψη είναι πως μια βελτίωση της τάξης του 25% σε αυτές τις αποστάσεις είναι εφικτή. Η μέτρηση, λοιπόν, θα ληφθεί στα ~1.000 m (υποθετικά) δίνοντας χρόνο στον οδηγό να αντιδράσει, αν φυσικά χρησιμοποιεί ανιχνευτή που θα ανιχνεύσει τη δέσμη του πιστολιού (σε τέτοιες αποστάσεις η δέσμη έχει άνοιγμα 2,5-3 m). Το αν θα γλυτώσει κάποιος είναι θέμα ανιχνευτή και ταχύτητας φυσικά μιας και ταχύτητα πχ 180 Km/h = 50 m/s δίνει περιθώριο αντιδράσεως 4 s μόλις. Σε μικρότερες αποστάσεις, οι ανακλάσεις είναι αρκετές ακόμα και από το χρώμα του οχήματος, οπότε η βελτίωση είναι από ελάχιστη έως μηδενική.
Ελπίζω να ξεκαθάρισα λιγάκι την κατάσταση για το πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα και για τον αν είναι, πού και πώς αποτελεσματικά.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Στην πράξη, ο μέσος οδηγός δε θα δει τέτοια βελτίωση, αλλά απλά θα μειώσεις τις αποστάσεις **μέγιστης ** μέτρησης, γεγονός που έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη δημοσίευσή μου.Σε μικρότερες αποστάσεις, οι ανακλάσεις είναι αρκετές ακόμα και από το χρώμα του οχήματος, οπότε η βελτίωση είναι από ελάχιστη έως μηδενική.
Ελπίζω να ξεκαθάρισα λιγάκι την κατάσταση για το πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα και για τον αν είναι, πού και πώς αποτελεσματικά.
Ευχαριστώ.
Απο τη στιγμή που η μέτρηση γίνεται στο βεληνεκές των 600 μέτρων και κάτω το veil είναι άχρηστο οχι οτι είναι καλύτερο και για πιο μακριά.
Αρα τι να κάνουμε να αγοράσουμε veil ή μιλάμε για να έχουμε να λέμε κάτι και να κάνουμε τη σχετική διαφήμιση?
Παρακαλω να λειπουν οι μπηχτες και τα υπονοουμενα.[mod]
-
Διαφήμιση δεν κάνω ποτέ, αυτό είναι γνωστό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δε ζω από αυτή τη δραστηριότητα, αλλά από κάτι τελείως διαφορετικό. Απλά μεταφέρω πληροφορία που ίσως ενδιαφέρει το κοινό. Οι μομφές, λοιπόν, στο άτομό μου καλό θα ήταν να λείπουν, καθώς δεν έχω δώσει δικαίωμα μέχρι στιγμής ώστε να αμφισβητηθεί η ειλικρίνεια ή η ακρίβεια των λεγομένων μου. Άλλοι έχουν συνήθειο τις διαγραφές όταν δεν τους αρέσει η άποψη του συνομιλητή τους.
Πάμε στο veil τώρα. Οι δοκιμές δείχνουν ότι κάτω από τα ~600 m το veil και τα άλλα παρόμοια αντίμετρα είναι αναποτελεσματικά. Πιο πάνω από τα 600 m όμως, το veil δίνει ορισμένα δευτερόλεπτα για να αντιδράσεις, αρκεί να έχεις ανιχνευτή στη σωστή θέση. Σε μεγάλες αποστάσεις (πχ 1700 m με το TP XR) έχεις 3-4-5 s και αυτά αρκούν για να κόψεις σε πιο λογικές ταχύτητες (πχ από τα 150 στα 130 που σίγουρα θα γλυτώσεις).
Για κάποιον που:
- Θέλει να μη χρησιμοποιεί jammer.
- Δεν τρέχει με εξωπραγματικές ταχύτητες.
- Προτιμά να χρησιμοποιεί ανιχνευτή (αυτή τη στιγμή μόνο το X50euro καλύπτει πλήρως την Ελλάδα)
Τότε, η χρήση veil και laser shield μπορεί να βοηθήσει αρκετά ιδιαίτερα όταν κάποιος κινείται σε Ε.Ο.
Για κάποιον που:
- Χρησιμοποιεί jammer, αλλά θέλει το βέλτιστο αποτέλεσμα
- Τρέχει με εξωπραγματικές ταχύτητες.
Τότε, η χρήση των αντιμέτρων που περιέγραψα, έχει λογική.
Για κάποιον που:
- Κινείται σε δρόμους με μπλόκα.
- Δε χρησιμοποιεί ανιχνευτή και jammer
Τότε, δεν υπάρχει λόγος για χρήση αυτών των μέσων.
Για κάποιον που:
- Κινείται σε δρόμους με μπλόκα σε κοντινές αποστάσεις.
- Χρησιμοποιεί jammer
- Προσέχει και δεν τρέχει εκτός λογικών ορίων
Τότε, η χρήση veil είναι προαιρετική και εν πολλοίς άχρηστη.
Χοντρικά, αυτές τις περιπτώσεις εξετάζεις και βλέπεις αν χρειάζεσαι ή όχι αυτά τα μέσα. Όλα τα τεχνικά μέσα του ανθρώπου έχουν κάποιο λόγο χρήσης, κάποιες τακτικές τα χρησιμοποιούν και έχουν περιορισμούς ως προς τη χρήση τους. Αυτός είναι βασικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν εξετάζουμε τα διάφορα συστήματα. Γι' αυτό έχω πολλές φορές αναφέρει ότι δε χρησιμοποιώ jammer μιας και, παρά τα 20.000+ Km που κάνω κάθε χρόνο, έχω την πολυτέλεια να κόβω 20 φορές σε κάθε ταξίδι στα σημεία που πιθανώς θα υπάρχει μπλόκο. Για ποιο λόγο να πληρώσω 400-1000€ για να κερδίσω 5-10 min σε κάθε ταξίδι; Ο καθένας, λοιπόν, διαβάζει, ενημερώνεται και κρίνει αν χρειάζεται ή όχι κάποιο τεχνολογικό επίτευγμα της ανθρώπινης εφευρετικότητας.
Ευχαριστώ.
-
Μομφή δεν υπάρχει απο εμένα προς εσένα αλλά προβληματισμός κατά πόσο λειτουργεί ενα παθητικό μέσο και να μην το προβάλουμε αφού δεν είναι αποτελεσματικό.
Αρα τα υπονοούμενα είναι καθαρά δικά σου απο παλιούς εφιάλτες που μάλλον έχεις δεί και δεν μπορείς να τους ξεπεράσεις απο οτι φαίνεται.Τώρα θα σου πω κάτι απο συζήτηση που έχω κάνει με τους ειδικούς που έχουν δοκιμάσει το Traffipatrol XR.
To veil και το laser shield δεν έχουν καμία τύχη καθώς το XR μπορεί να μετρήσει απροβλημάτιστα ακόμα και σε συνθήκες ομίχλης. -
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Αρα τι να κάνουμε να αγοράσουμε veil ή μιλάμε για να έχουμε να λέμε κάτι και να κάνουμε τη σχετική διαφήμιση?Στη συνέχεια αναφέρεις:
Μομφή δεν υπάρχει απο εμένα προς εσένα αλλά προβληματισμός κατά πόσο λειτουργεί ενα παθητικό μέσο και να μην το προβάλουμε αφού δεν είναι αποτελεσματικό.
Αλλαγή στάσης 100%, λοιπόν. Δε νομίζω όμως αυτά που έγραψες να είναι προβληματισμός απλά. Για ευθεία μομφή το βλέπω. Με κατηγορείς ότι διαφημίζω ένα συγκεκριμένο προϊόν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Δεν το συνεχίζω γιατί πολύ απλά ξεκαθάρισε ποιος πετάει άδεια για να πιάσει γεμάτα.
Τώρα θα σου πω κάτι απο συζήτηση που έχω κάνει με τους ειδικούς που έχουν δοκιμάσει το Traffipatrol XR.
To veil και το laser shield δεν έχουν καμία τύχη καθώς το XR μπορεί να μετρήσει απροβλημάτιστα ακόμα και σε συνθήκες ομίχλης.Καταρχάς, όλα τα πιστόλια μετράνε σε συνθήκες ομίχλης και υψηλής υγρασίας. Απλά, μειώνεται το δραστικό τους βεληνεκές. Τα ίδια ισχύουν και για το TP XR. Μάλιστα, το συγκεκριμένο mode λέγεται weather mode και απορρίπτει ανακλάσεις που προέρχονται από πολύ κοντινές αποστάσεις (ανακλάσεις από τους υδρατμούς) και έτσι μπορεί να μετρήσει τους ευρισκόμενους πολύ μακριά στόχους (οχήματα). Με το weather mode θεωρητικά μπορείς να πάρεις μέτρηση και μέσα από το παρπρίζ του περιπολικού, αλλά επειδή συχνά είναι ταλαιπωρία η διαδικασία (αργές μετρήσεις κτλ) οι αστυνομικοί δεν το προτιμούν πουθενά στον κόσμο (0,001% των μετρήσεων στις ΗΠΑ).
Το veil και το laser shield, λοιπόν, λειτουργούν στο TP XR όπως ακριβώς και στα υπόλοιπα πιστόλια. Μειώνουν τις ανακλάσεις και τη μέγιστη απόσταση μέτρησης. Θεωρητικά, το TP XR μετράει μέχρι τα 1500-1600 m. Πρακτικά, μπορεί να μετρήσει ακόμα μακρύτερα. Χρησιμοποιώντας veil και laser shield σε σκουρόχρωμο όχημα, η μέγιστη απόσταση μέτρησης μπορεί να μειωθεί σε πιο 'λογικά' επίπεδα, της τάξης των 1.200 m που και πάλι είναι πολύ μεγάλη για να σωθείς.
Κλείνοντας, θα ήθελα, αν έχεις στοιχεία από τους ειδικούς*, να τα παραθέσεις στο forum για ενημέρωση και των υπολοίπων. Ενδιαφέρον θα είχε να δείξεις βίντεο από δοκιμές που να περιέχουν:
[list:1qi9ch8l]1. Μετρήσεις με το TP XR σε συνθήκες ηλιοφάνειας και σε συνθήκες ομίχλης ή / και υψηλής υγρασίας. Αν ο στόχος είναι ο ίδιος (το ίδιο όχημα) θα δούμε πόση μείωση στην εμβέλεια προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες.
-
Μετρήσεις με το TP XR σε οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς και με τη χρήση παθητικών αντιμέτρων (veil και laser shield). Θα δούμε, τότε, καταρχάς αν παρατηρείται μείωση στην απόσταση μέτρησης και πόση είναι αυτή η μείωση με τη χρήση αυτών των αντιμέτρων.
-
Δοκιμές με διάφορα πιστόλια και διάφορα jammers. Χρειαζόμαστε όμως αναλυτικές δοκιμές, δηλαδή τι είδους όχημα χρησιμοποιήθηκε, ίδια τοποθέτηση των κεφαλών των jammers, ίδια διαδρομή, διαφορετικά πιστόλια. Θα έχουμε, τότε, ένα κριτήριο της απόδοσης των πιστολιών και των jammers με τη συγκεκριμένη διαμόρφωση.[/list:u:1qi9ch8l]
Ευχαριστώ.
- Ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί; Πού έχουν αποκτήσει την ειδίκευσή τους σε αυτά τα συστήματα; Ποιος τους έχει ονομάσει ειδικούς; Έχουν κάποιον τίτλο επίσημο ή αυτοπροσδιορίζονται λόγω χρήσης αυτών των συστημάτων;
-
-
Απο οτι γνωρίζω ειδικοί λέγονται αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν το θεωρητικό κομμάτι καθώς και το πρακτικό δηλαδή να έχουν δοκιμάσει συγκεκριμένες συσκευές.
Και οι θεωρητικοί που γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα πάνω στη λειτουργία μιας συσκευής όμως δεν έχουν ολοκληρωμένη άποψη καθώς δεν μπορούν να ξέρουν στη πράξη αν αυτό που έχουν διαβάσει είναι η πραγματικότητα.
Βάσει αυτών εμείς ανήκουμε στο δέυτερο κομμάτι.
Τώρα αν θέλεις να δείς δοκιμές απο τους ειδικούς καλό θα είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους να σε ενημερώσουν με τα σχετικά βίντεο και αποτελέσματα. -
Δώσε μου στοιχεία επικοινωνίας με τους ειδικούς για να μου στείλουν τα σχετικά βίντεο και τα αποτελέσματα των δοκιμών. Πώς θα επικοινωνήσω μαζί τους αν δε γνωρίζω ποιοι είναι;
Πάντως, στην Ελλάδα, θεωρητικές αναλύσεις για τη λειτουργία αυτών των μηχανημάτων δεν έχω δει από κανέναν. Μόνο δικά μου κομμάτια θα βρεις στο διαδίκτυο. Επίσης, δικά μου κομμάτια θα δεις για 1η φορά παγκοσμίως (συχνότητα λειτουργίας TP XR και διαφορετική ισχύς παλμών σαν anti-jamming). Από άλλους χρήστες από Ελλάδα, δε θα βρεις τίποτε, ούτε σε αυτό το κομμάτι.
Περιμένω, λοιπόν, νέα από τους ειδικούς. Γιατί όμως δεν ανεβάζουν και δημόσια τις δοκιμές; Προσωπικά, αν μου στείλουν βίντεο, θα τα ανεβάσω, οπότε καλύτερα είναι να τα ανεβάσουν μόνοι τους μιας και αυτοί τα έχουν φτιάξει.
Ευχαριστώ.
-
Το πως θα επικοινωνήσεις είναι δικό σου θέμα και δεν με αφορά,δεν νομίζω πάντως οτι χρειάζεται η βοήθεια και τα βίντεο απο τους ειδικούς για να καταλάβουμε οτι το να βάψεις τα φανάρια του αυτοκινήτου και να βάλεις πλαστικό τζαμάκι στην πινακίδα δεν προσφέρει καμία προστασία απέναντι στα ραντάρ χειρός.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Το πως θα επικοινωνήσεις είναι δικό σου θέμα και δεν με αφορά,δεν νομίζω πάντως οτι χρειάζεται η βοήθεια και τα βίντεο απο τους ειδικούς για να καταλάβουμε οτι το να βάψεις τα φανάρια του αυτοκινήτου και να βάλεις πλαστικό τζαμάκι στην πινακίδα δεν προσφέρει καμία προστασία απέναντι στα ραντάρ χειρός.-
Μου αναφέρεις ότι υπάρχουν ειδικοί. Σε ρωτάω ποιοι είναι αυτοί και δεν απαντάς.
-
Δήλωσες ότι τους γνωρίζεις γιατί σε ενημέρωσαν. Σου ζητάω στοιχεία επικοινωνίας και δε μου τα δίνεις.
Τα πιθανά ενδεχόμενα είναι τα εξής:
-
Οι ειδικοί δεν είναι και τόσο ειδικοί όσο λες.
-
Δεν τους γνωρίζεις τους ειδικούς.
-
Δεν σου δίνουν και πολύ σημασία, οπότε και να τους ζητήσεις στοιχεία θα σε γράψουν.
-
Έχουν κάτι να κρύψουν και δεν εμφανίζονται και βάζουν εσένα μπροστά, απλά να χαλάς σε αυτό το forum τη συζήτηση.
Πάμε παρακάτω τώρα, στα πιο πρακτικά. Γράφεις μεγάλες ανακρίβειες και πρέπει να ενημερωθείς πρώτα, ξεκινώντας από απλή Φυσική Λυκείου.
Καταρχάς, φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς γυαλιά ηλίου ή / και φιμέ στο αυτοκίνητό σου ή τουλάχιστον έχεις ενημερωθεί για την εφεύρεσή τους. Να σε πληροφορήσω, λοιπόν, ότι αυτές οι τεχνικές είναι παρόμοιες με αυτό που κάνει το veil στα φανάρια του αυτοκινήτου. Απορροφά την ακτινοβολία IR από τα πιστόλια (τα γυαλιά από τον ήλιο) και έτσι δυσκολεύει τη μέτρηση (προστατεύει τα μάτια από τις βλαβερές ακτίνες). Σε μεγάλες αποστάσεις, η ισχύς που φτάνει (στα μάτια μας από τον ήλιο), πόσο μάλλον αυτή που ανακλάται είναι ελάχιστη. Γι' αυτό και το veil λειτουργεί αποτελεσματικά σε τέτοιες αποστάσεις (τα γυαλιά λειτουργούν στη Γη, αλλά αν πας κατά Ερμή μεριά δε βλέπω να γλυτώνεις με όσα γυαλιά και να φορέσεις) και όχι σε κοντινές. Τα πράγματα είναι απλά: Ο συντελεστής ανακλάσεως των φαναριών είναι πολύ μεγάλος γιατί τα περισσότερα είναι κάτοπτρα. Ο συντελεστής του ίδιου του αυτοκινήτου (μεταλλικά μέρη) μικρότερος. Σε κοντινές αποστάσεις, λοιπόν, η ανάκλαση από τα μεταλλικά μέρη αρκεί για να πάρεις μέτρηση. Σε μεγάλες αποστάσεις, η ανάκλαση από τα μεταλλικά μέρη δεν αρκεί και γι' αυτό τα φανάρια με veil δείχνουν βελτίωση αφού εκεί, ο κυριότερος ανακλαστής είναι τα φανάρια.
Η λειτουργία του Laser Shield στηρίζεται στο φαινόμενο της σκέδασης. Οι ανωμαλίες στην επιφάνεια σκεδάζουν την ακτινοβολία προς διαφορετικές διευθύνσεις και έτσι, οι ανακλάσεις που επιστρέφουν στο πιστόλι μειώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει εύκολα μέτρηση. Και πάλι, επειδή η πινακίδα είναι πολύ ισχυρός ανακλαστήρας (έχει τέτοια κατασκευή που ανακλά προς την κατεύθυνση πρόσπτωσης της ακτινοβολίας - retroreflective), σε κοντινές αποστάσεις, το ποσοστό της ακτινοβολίας που ανακλάται είναι αρκετό για μέτρηση ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τις ανακλάσεις από τα μεταλλικά μέρη.
Συνοψίζοντας έχουμε:
[list:20q1a126]Σε μακρινές αποστάσεις, με το laser shield, μειώνουμε τον έναν από τους δύο κύριους ανακλαστήρες, δηλαδή την πινακίδα.
Σε μακρινές αποστάσεις, με το veil, μειώνουμε τον 2ο κύριο ανακλαστήρα που είναι τα φανάρια.
Αν βάλουμε και veil στην πίσω πλευρά του laser shield, οι ανακλάσεις μειώνονται ακόμα περισσότερο.
Αυτό που μένει είναι ανακλάσεις από τα μεταλλικά μέρη που δεν αρκούν για μέτρηση σε αποστάσεις μεγαλύτερες από 500-1.000 m (ανάλογα με την ισχύ του πιστολιού).[/list:u:20q1a126]
Αυτή είναι η πραγματικότητα πίσω από τα παθητικά αυτά συστήματα. Πρέπει να τα εξετάζουμε με κριτική ματιά και να βλέπουμε αν πραγματικά δουλεύουν ή όχι και, το κυριότερο, υπό ποίες συνθήκες / τακτικές γίνεται αυτό.
Φυσικά, οι απλουστεύσεις του στυλ, είναι βάψιμο ή τζαμάκι δε βοηθούν στην ενημέρωση γιατί φυσικά και τα απλά τζαμάκια δεν προστατεύουν καθόλου αφού ανακλούν, όπως ακριβώς κάνει ένα κομμάτι γυαλί ή plexiglass. Απλά, όχι σε τέτοιο βαθμό αφού είναι πιο σκοτεινά. Μην ξεχνάμε όμως ότι άλλο το ορατό και άλλο το υπέρυθρο φως. Θα έχετε δει όλοι ότι τα τηλεχειριστήρια έχουν μπροστά τζαμάκι που είναι σκοτεινό για το μάτι μας, αλλά αόρατο για ακτινοβολίες με μήκη κύματος πάνω από το κόκκινο.
Αν επιθυμείς πάντως, μπορώ να κάνω μια δοκιμή με και χωρίς Laser Shield για να δει ο κόσμος αν και κατά πόσον μειώνονται οι ανακλάσεις από την πινακίδα. Μπορώ μέσα στην εβδομάδα να την κάνω (δε θα πάρει ούτε 10 min χρόνο) και να την ανεβάσω για να τη δει ο κόσμος. Θα χρησιμοποιήσω ορατό φως, κόκκινο, στα 660 nm (από laser pointer) που είναι σχεδόν ίδιο στη συμπεριφορά του με το near IR που χρησιμοποιούν τα πιστόλια.
Ευχαριστώ.
-
-
-
Προσωπικα αδυνατω να ζαλιστω και άλλο. Αρκετά πρβλήματα έχω. Εφόσον έχει έτσι η κατάσταση όπως σε όλη την Ευρώπη/Αμερική, αν και έτρεχα ( 2φορες αφαιρεση και ισως να εκκρεμει και αλλη και να μην το χω μαθει) τελείωσε. Λιγο πανω απο το οριο. Ας βάλουν όπου θέλουν και ας αμολήσουν τους πάντες πίσω από τις πικροδάφνες.
-
pipinos1976
Φίλε οσα σεντόνια και να γράψεις δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής για να καταλάβεις οτι αυτά τα πράγματα δεν δουλέυουν.
Καλύτερα ασχολήσου με κάτι άλλο και μην ''ζητιανέυεις'' απο τους ειδικούς να σε βοηθήσουν.Αγόρασε τον δικό σου εξοπλισμό για να τους δείξεις τελικά ποιά είναι η αλήθεια αφου σε καίει τόσο πολύ.
-
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
pipinos1976
Φίλε οσα σεντόνια και να γράψεις δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής για να καταλάβεις οτι αυτά τα πράγματα δεν δουλέυουν.
Καλύτερα ασχολήσου με κάτι άλλο και μην ''ζητιανέυεις'' απο τους ειδικούς να σε βοηθήσουν.Αγόρασε τον δικό σου εξοπλισμό για να τους δείξεις τελικά ποιά είναι η αλήθεια αφου σε καίει τόσο πολύ.
Ακόμα περιμένω τα αποτελέσματα των αυτοπροσδιοριζόμενων ως ειδικών. Πού είναι οι δοκιμές τους; Είπες να έρθω σε επαφή μαζί τους, αλλά ούτε τους κατονομάζεις, ούτε με φέρνεις σε επαφή. Τι φοβάσαι;
Λοιπόν, για να μαθαίνει ο κόσμος τι ακριβώς γίνεται και ποιοι παρουσιάζονται ως ειδικοί.
-
post #6
Οι ειδικοί ψάχνουν για κερί που μειώνει την IR και μετά λένε ότι veil και laser shield δε δουλεύουν. Το κερί φυσικά θα σε σώσει από τα πάντα γιατί είναι υλικό R(/L)AM. -
http://www.radardetector.net/forums/pho ... laser.html
Ο ειδικός αναρωτιέται αν το φλας που ενεργοποιείται με IR μπορεί να αντιμετωπίσει τα laser.
Και τώρα το καλό:
3. http://www.radardetector.net/forums/las ... #post95525
Ο ειδικός αλλάζει ένα LED με μία δίοδο laser και έφτιαξε καλύτερο jammer. Όλο το forum αναρωτιέται πώς το οδηγεί και αυτός απλά χρησιμοποιεί κολλητήρι...!!!Λοιπόν, φέρε τους ειδικούς εδώ να μιλήσουν για IR. Άλλωστε, οι ειδικοί μόνοι τους το λένε ότι είναι ειδικοί (expert's opinion γράφει στο myforumplus.com) και το διαφημίζουν.
Από εμένα τέλος. Ή ανεβάζεις αποτελέσματα δοκιμών ή απλά δεν υπάρχεις ως οντότητα στο χώρο και πάρε το όπως το θέλεις, είτε ως άποψη χομπίστα, είτε ως άποψη καθηγητή. Αν έχουν όντως κάνει δοκιμές, μόνο η παρουσίασή τους σε σώζει πλέον.
Ευχαριστώ.
-
-
Και εγώ τι είμαι ο πατέρας σου να σε πάρω απο το χεράκι να σε πάω στους ειδικούς?
Τελικά ολο γι αυτούς μιλάς μήπως σε στενοχώρησα ή ζηλέυεις που δεν σου δίνουν σημασία? Απο αυτά που μας περιγράφεις αυτό έχω καταλάβει.Λοιπόν περιμένουμε ολοι να δούμε τις δοκιμές που θα κάνεις για να μας αποδείξεις οτι δουλέυει η μπογιά και το πλαστικό κάλυμα τις πινακίδας.
-
Εγώ θα τις κάνω τις δοκιμές και με κόκκινο φως για να φαίνεται ξεκάθαρα αν και κατά πόσον μειώνονται οι ανακλάσεις. Θα τις ανεβάσω μάλιστα με φωτογραφίες στο forum για να τις δει όλος ο κόσμος. Πριν από αυτό όμως:
[list:ds07tgme]1. Οι ειδικοί θα ανεβάσουν τις δικές τους δοκιμές που δείχνουν ότι δεν υπάρχει μείωση στην απόσταση μέτρησης;
- Οι ειδικοί θα ανεβάσουν τις δικές τους δοκιμές για jammers που τόσο καιρό αναφέρουν και ποτέ δεν έχουμε δει;[/list:u:ds07tgme]
Και κλείνοντας, αν οι ειδικοί δε μου έδιναν σημασία όπως λες, δε θα έβαζαν εσένα να προκαλείς και να γράφεις, γιατί όλοι γνωρίζουν πως από μόνος σου δε γνωρίζεις απολύτως τίποτε. Ταυτόχρονα, έπεσαν στην παγίδα με τις δοκιμές που ισχυρίζεσαι ότι υπάρχουν (έτσι έγραψες ότι σου είπαν), αλλά αποφεύγουν να ανεβάσουν.
Μέχρι να ανεβούν δοκιμές, λοιπόν, δεν ανεβάζω τίποτε.
[list:ds07tgme]Είναι ο λόγος μου απέναντι στο λόγο σου.
Είναι τα βίντεο που ανέβασα, απέναντι στο τίποτε το δικό σου.[/list:u:ds07tgme]
Ευχαριστώ.
-
Κυριοι τα προσωπικα σας λυστε τα εκτος του φορουμ!! [mod]
-
Εγώ περιμένω απο σένα να δω τις δοκιμές που θα κάνεις και κανέναν άλλο.
Ολα τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα και κατάλοιπα του παρελθόντος που αφορούν εσένα με άλλα άτομα προφανώς και δεν βοηθούν στη συζήτηση που κάνουμε.
Radar και πού βρίσκονται.