-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πού να εστιάσω την προσοχή μου αύριο για φορητά ραντάρ στο πήγαινε προς Κρανίδι/Ερμιόνη (από Αθήνα);
Οπου έχει ευθεία δηλ. σε λίγα σημεία Σοφικό και ακριβώς πριν το Κρανίδι.
Επίσης το πιο συνηθισμένο είναι στην έξοδο των Λουτρών Ελένης στην ανηφόρα πριν την αριστερή που ξεκινά ο δρόμος της Επιδαύρου.Ευχαριστώ
-
Λοιπόν για οσους χρησιμοποιούν την περιφερειακη αιγάλεω για να βγουν ΑΟ καθε μεσημέρι να ξέρουν πως οι μπάτσοι αλλαξαν στέκι..
τα προηγούμενα 2 χρόνια την εστηναν μετα τη στροφη που ερχεται η λεωφόρος ΝΑΤΟ στο παρκινγκ..
τη παρασκευη τους ειδα για πρώτη φορα στη μεθεπόμενη στροφη λίγο πριν την εισοδο της Α/Ο (ξέρετε εκει που όλοι γκαζώνουμε και πιάνουμε 140+ )
οποτε προσοχη
-
Αθηνα Κορινθος αναμεσα στα δυο τελευταια τουνελ της Κακιας Σκαλας την ειχαν στησει με πιστολι ξημερωματα με τις 01:00.Τρια αμαξια σταματημενα για τα περαιτέρω μαλλον .
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Λοιπόν για οσους χρησιμοποιούν την περιφερειακη αιγάλεω για να βγουν ΑΟ καθε μεσημέρι να ξέρουν πως οι μπάτσοι αλλαξαν στέκι..τα προηγούμενα 2 χρόνια την εστηναν μετα τη στροφη που ερχεται η λεωφόρος ΝΑΤΟ στο παρκινγκ..
τη παρασκευη τους ειδα για πρώτη φορα στη μεθεπόμενη στροφη λίγο πριν την εισοδο της Α/Ο (ξέρετε εκει που όλοι γκαζώνουμε και πιάνουμε 140+ )
οποτε προσοχη
Θα τους βρεις και πρωινές ώρες, πριν ο ήλιος αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός. Φέτος, τους έχω πετύχει όμως και στα 2 σημεία και στο 1ο και στο 2ο parking και μάλιστα με διαφορά μίας εβδομάδας. Γενικά εκεί θέλει προσοχή, αν και μπορείς να δεις από μακριά στο περίπου τι γίνεται. Προσωπικά, κρατάω πάντα ταχύτητα +10-20-30 του ορίου και πλησιάζοντας στο σημείο κόβω στο όριο ή στα +10 μέχρι του σημείου που δε μετράνε πλέον, στα ~200 m από το parking, ή μέχρι να δω ότι ασχολούνται με το γράψιμο και είμαι ελεύθερος να επιταχύνω.
Αθηνα Κορινθος αναμεσα στα δυο τελευταια τουνελ της Κακιας Σκαλας την ειχαν στησει με πιστολι ξημερωματα με τις 01:00.Τρια αμαξια σταματημενα για τα περαιτέρω μαλλον .
Το τέλος του 3ου έγινε γνωστό πλέον και είπαν να μετακινηθούν λίγο νωρίτερα για περισσότερους πελάτες. Το κάνουν κατά καιρούς αυτό, μιας και ελάχιστοι κόβουν στο 2ο τούνελ, γνωρίζοντας ότι μπλόκο δεν υπάρχει εκεί (αν είναι σπάνιο, λίγοι το ξέρουν) ή γνωρίζοντας ότι θα κόψουν στο 3ο μία και καλή (που δεν το κάνουν και πολλοί για να λέμε και την αλήθεια).
Ευχαριστώ.
-
Σε προηγούμενο post είχαμε εξηγήσει στο περίπου τι περιμένει να λάβει ένα πιστόλι laser όταν μετράει την ταχύτητα των οχημάτων. Σήμερα, θα δούμε δύο ακόμα λεπτομέρειες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις μετρήσεις και στην ανίχνευση της χρήσης παρεμβολέων / jammers από τους οδηγούς.
Συνοπτικά, γνωρίζουμε μέχρι στιγμής τα εξής:
[list:ydi3gn4j]1. Το πιστόλι στέλνει παλμούς με συγκεκριμένο ρυθμό και περιμένει να λάβει την ανάκλασή τους στο δέκτη του, γι' αυτό και χρησιμοποιεί δύο φακούς έναν για εκπομπή και έναν για λήψη. Οι παλμοί ανακλώνται σε επιφάνειες που είναι κάθετες στο πιστόλι και επιστρέφουν σε αυτό. Εξαίρεση αποτελεί η πινακίδα του οχήματος που είναι retroreflective, δηλαδή ανακλά το φως υπό ένα μεγάλο γωνιακό εύρος και πάντα προς την πηγή του.
-
Οι παλμοί ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός (ή κάπου κοντά σε αυτή) και επιστρέφουν δίνοντας διαδοχικές τιμές απόστασης εφόσον γνωρίζουμε το χρονισμό των παλμών και την ταχύτητα διάδοσή τους. Γνωρίζουμε, δηλαδή, πώς μεταβάλλεται η απόσταση σαν συνάρτηση του χρόνου, άρα γνωρίζουμε και την ταχύτητα του οχήματος.
-
Το πιστόλι, έχει κατασκευαστεί για να εκπέμπει συγκεκριμένη ισχύ και ο δέκτης του έχει συγκεκριμένες δυνατότητες λήψης. Γι' αυτό, υπάρχουν όρια στις αποστάσεις μέτρησης, που ορίζονται από τον κατασκευαστή του πιστολιού. Οι μετρήσεις πέρα από τα όρια αυτά είναι εφικτές και εξαρτώνται ουσιαστικά από την ευαισθησία του δέκτη και το πόσο ανακλαστική είναι η μετρούμενη επιφάνεια. Το σφάλμα όμως, αυξάνεται εκθετικά και πολλές φορές απροσδιόριστα σε αποστάσεις μεγαλύτερες από την επιτρεπόμενη και συνιστώμενη από τον κατασκευαστή. Αυτός είναι ένας λόγος που στις κλήσεις πρέπει να αναγράφεται και η απόσταση μέτρησης εκτός από την ταχύτητα (υποχρεωτικό στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ελλάδα).
-
Από τη στιγμή που το πιστόλι στέλνει τους παλμούς, περιμένει να λάβει τις ανακλάσεις εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, τα όρια του οποίου είναι, θεωρητικά, η ελάχιστη και η μέγιστη απόσταση μέτρησης. Αν, για παράδειγμα, ένα πιστόλι μετράει από 30 m μέχρι 1.500 m, τότε, θεωρώντας την ταχύτητα του φωτός c = 300.000.000 m/s, το πιστόλι περιμένει να λάβει παλμούς από τη χρονική στιγμή 0,0000002 s μέχρι τη χρονική στιγμή 0,00001 s. Ο χρόνος αυτός προέκυψε ως εξής: t = 2d / c, όπου 2d η διαδρομή που διανύει το φως από το πιστόλι στο όχημα και πίσω.[/list:u:ydi3gn4j]
Στην πράξη όμως, το παράθυρο αυτό λήψης, είναι εξαιρετικά μεγάλο, οπότε, το οποιοδήποτε jammer θα μπορούσε να παρεμβάλει ένα πιστόλι, απλά στέλνοντας παλμούς με ικανοποιητικά μεγάλο ρυθμό γνωρίζοντας ότι οι παλμοί αυτοί θα πέσουν μέσα στο παράθυρο λήψης, οπότε δε θα υπάρξει σαφής ένδειξη ταχύτητας. Οι κατασκευαστές πιστολιών, λοιπόν, έχουν άλλο ένα κόλπο για να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των jammers. Ας δούμε, πώς λειτουργεί ένα πιστόλι με το νέο κόλπο.
Όταν αρχίζει η μέτρηση, ορισμένοι παλμοί χρησιμεύουν για βαθμονόμηση του πιστολιού ως προς την ισχύ λήψης (αυτό θα το δούμε πιο κάτω) και ως προς την απόσταση. Αρχικά δηλαδή, το πιστόλι δουλεύει όπως περιγράψαμε. Στέλνει παλμούς και περιμένει ανακλάσεις μέσα στο εξαιρετικά μεγάλο αρχικό παράθυρο, μιας και δε γνωρίζει σε ποια απόσταση βρίσκεται ο στόχος. Δυστυχώς όμως, τα jammers δεν έχουν το χρόνο να παρεμβάλουν από την αρχή τους παλμούς και είναι δεδομένο ότι το μεγάλο παράθυρο σε κάποια φάση θα κλείσει. Πώς θα γίνει όμως αυτό; Είναι πολύ απλό. Όταν το πιστόλι θα πάρει πίσω τις ανακλάσεις, θα προκύψει μία αρχική αποστασιομέτρηση. Έστω, λοιπόν, ότι ο στόχος / όχημα βρίσκεται στα 300 m. Το πιστόλι λαμβάνει τις αρχικές ανακλάσεις και γνωρίζει ότι περιμένει να λάβει παλμούς σε χρόνο t = 0,000002 s περίπου που είναι ο χρόνος πτήσης για στόχο στα 300 m. Στην πράξη φυσικά, δεν μπορεί να λαμβάνει παλμούς στο ίδιο χρόνο, λόγω της κίνησης του οχήματος. Έτσι, αν υποθέσουμε ότι το πιστόλι μετράει ταχύτητες από 0 – 320 Km/h, δηλαδή 0 – 90 m/s περίπου, ο χρόνος άφιξης των 0,000002 s αποκτά και ένα σφάλμα +/- που εξαρτάται από την ταχύτητα του οχήματος (0,0000003 s). Σε αυτό το σφάλμα πρέπει να προσθέσουμε και το σφάλμα στην αποστασιομέτρηση όταν η ακτίνα χτυπάει διάφορα σημεία του οχήματος, οπότε και η απόσταση παίζει +/- λίγα m στα 300 m της απόστασης. Το πόσα m επιτρέπει ο κάθε κατασκευαστής εξαρτάται από την επιθυμία του για ακρίβεια (πχ 1-2-3 m ή 0,00000001 s). Οι κατασκευαστές πιστολιών πάντως, τα έχουν προβλέψει όλα αυτά και το παράθυρο λήψης είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει και τα δύο αυτά σφάλματα. Το πόσο μεγάλο είναι ένα παράθυρο, εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το software που χρησιμοποιεί. Πχ, το γνωστό μας Traffipatrol, αν δεν πάρει 40 έγκυρους παλμούς, παλμούς δηλαδή που να βρίσκονται όλοι μέσα στο προβλεπόμενο παράθυρο, τότε, απορρίπτει τελείως τη μέτρηση και ξεκινάει από την αρχή.
Τα jammers, λοιπόν, πώς αντιδρούν; Καταρχάς, χρειάζονται ένα γρήγορο επεξεργαστή ώστε να καταλάβουν ποιο πιστόλι χρησιμοποιείται πριν προλάβει αυτό να έχει έγκυρη μέτρηση. Στη συνέχεια, στέλνουν παλμούς κατάλληλα χρονισμένους (αφού γνωρίζουν ποιο πιστόλι αντιμετωπίζουν), ώστε να πέσουν στο παράθυρο λήψης του πιστολιού. Το πιστόλι, πάντα, κρατάει τους παλμούς με σειρά FOFI (First Out First In), δηλαδή, τον 1ο παλμό που θα λάβει τον θεωρεί δικό του. Άρα, αν πχ στέλνει 100 παλμούς / s (100 pps) και χρειάζεται 40 για έγκυρη ένδειξη, θα θεωρήσει δικούς του τους 40 πρώτους που θα φτάσουν, ασχέτως αν κάποιοι προέρχονται από το jammer. Αν οι παλμοί που επιστρέφουν από το jammer έχουν τέτοιο χρονισμό ώστε, να βγάζουν αλλοπρόσαλλες ταχύτητες, το πιστόλι δεν βγάζει στην οθόνη μέτρηση και συνεχίζει την προσπάθεια, οπότε η παρεμβολή έχει επιτύχει.
Όλα αυτά είναι σχετικά εύκολο να πραγματοποιηθούν, ακόμα και από σοβαρούς ερασιτέχνες ηλεκτρονικούς, με μικροεπεξεργαστές που κοστίζουν ελάχιστα (μερικά €) και απλά άφθονο χρόνο για μελέτη και πειραματισμό. Οι κατασκευαστές πιστολιών όμως, για να αντιμετωπίσουν τα jammers, έχουν χρησιμοποιήσει διάφορα άλλα τεχνάσματα. Ένα από αυτά τα τεχνάσματα είναι η χρήση μεταβλητού ρυθμού παλμών. Πχ, το πιστόλι έχει μέσο αριθμό 1.000 pps, αλλά οι παλμοί αυτοί αλλάζουν είτε σε κάθε μέτρηση ή ακόμα και τα κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Οι πρώτοι 10 παλμοί είναι στα 1.000 pps, οι επόμενοι 10 στα 900 pps, οι άλλοι 10 στα 1.100 pps κ.ο.κ. Μέχρι σήμερα, η πιο σύγχρονη τεχνολογία χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης των jammers. Μεταβλητοί παλμοί μεν, αλλά σε προκαθορισμένα βήματα, γνωστά στους κατασκευαστές jammers και γι' αυτό τα περισσότερα πιστόλια είναι αντιμετωπίσιμα.
Θεωρητικά, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τελείως τυχαίοι (ψευδοτυχαίοι με μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών) παλμοί, οπότε τα jammers απλά θα ήταν άχρηστα πλέον και μόνο παρεμβολή brute force* θα είχε επιτυχία, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με 100% επιβεβαίωση της παρεμβολής και σύλληψη του παραβάτη. Στην πράξη όμως, τα ζητήματα χρονισμού και το κόστος μιας τέτοιας λύσης, την έχει κρατήσει μακριά από την παραγωγή. Μην ανησυχείτε όμως, στην επόμενη γενιά πιστολιών - ο απόγονος του Traffipatrol XR ίσως - θα μπορούσε, με το αντίστοιχο κόστος, να εφαρμόσει μαι τέτοια λύση.
Ένας άλλος τρόπος για αντιμετώπιση των jammers είναι ο έλεγχος της ισχύος. Επειδή είναι αδύνατον ένα πιστόλι να ξεχωρίσει ποιοι παλμοί είναι δικοί του και ποιοι από το jammer, οι κατασκευαστές πιστολιών εφάρμοσαν ένα κόλπο. Κάποιοι από τους παλμούς, έχουν μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με τους υπόλοιπους, ώστε να ξεχωρίζουν σίγουρα στην επιστροφή. Αυτοί οι παλμοί χρησιμοποιούνται για βαθμονόμηση και αρχική αποστασιομέτρηση, αλλά και έλεγχο κατά τη διάρκεια της μέτρησης, όταν το πιστόλι έχει ικανοποιητικά μεγάλο αριθμό παλμών, οπότε έχει τη δυνατότητα να “παίξει” με επιπλέον ελέγχους. Ευτυχώς, και αυτοί οι παλμοί με τη μεγαλύτερη ισχύ, είναι προβλεπόμενοι, όπως οι αλλαγές χρονισμού των παλμών, οπότε και τα jammers αυξάνουν ανάλογα τη δική τους ισχύ ώστε, να ξεγελάσουν το πιστόλι. Αρκεί να αυξηθεί λίγο η ισχύς και το πιστόλι θα ξεγελαστεί, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιοι παλμοί είναι δικοί του χρονικά, αλλά πλέον, ούτε και ως προς την ισχύ.
Στην πράξη, ορισμένα πιστόλια έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά σε αυτόν τον τομέα. Πχ, το Traffipatrol XR (ο απόγονος του απλού TP που αναφέραμε), χρησιμοποιεί μια ολόκληρη σειρά μεθόδων για να λειτουργήσει. Στέλνει παλμούς με υψηλό ρυθμό ο οποίος μεταβάλλεται. Χρησιμοποιεί μια διαδικασία που την ονομάζει accumulation process, δηλαδή συσσώρευσης των παλμών και μελέτης τους με τον ισχυρό επεξεργαστή του. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο να πετάει εκτός μεγάλο αριθμό εσφαλμένων ή προβληματικών παλμών. Ταυτόχρονα, με χρήση παλμών διαφορετικής ισχύος, μπορεί να ελέγχει και αυτή την παράμετρο και ό,τι το προβληματικό αφαιρείται από τις μετρήσεις. Σκεφθείτε για λίγο: 4.000 pps και μέτρηση που τυπικά διαρκεί 0,3 s. Το πιστόλι έχει στείλει και έχει λάβει 1.200 παλμούς σε μία μέτρηση. Με αυτούς τους παλμούς μπορεί να παίξει και αυτούς πρέπει να ξεγελάσει ένα jammer.
Ελπίζω να έγινε λίγο πιο κατανοητό πόσο δύσκολο και σύνθετο είναι το συγκεκριμένο αντικείμενο και πόσο δύσκολα παρεμβάλλονται ορισμένα σύγχρονα πιστόλια, όπως το Robot Traffipatrol XR και το LTi Truspeed EU που χρησιμοποιούνται ήδη στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ.
- Brute force είναι η τεχνική της αποστολής παλμών με υψηλό ρυθμό ώστε να πέσουν αναγκαστικά κάπου μέσα στο μικρό παράθυρο λήψης του πιστολιού. Με την τεχνική αυτή έχουμε σίγουρη παρεμβολή, αλλά και σίγουρη αποκάλυψη της πράξης αυτής και φυσικά τιμωρία του παραβάτη. Ακόμα και τα πιο απλά πιστόλια, ακόμα και τα πιο παλιά, έχουν αλγορίθμους που αναγνωρίζουν τέτοια μέθοδο παρεμβολής. Εξαίρεση αποτελούν 2 παλιά πιστόλια που δεν έχουν τέτοια καθόλου τέτοια δυνατότητα, οπότε η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματικότατη και χωρίς κινδύνους για τον χρήστη. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα έχουμε 2 (1+1) μόνο από αυτά και όλα τα άλλα είναι από σύγχρονα έως state of the art μηχανήματα.
-
-
Γιατί δυστυχώς; Προηγουμένως αναφέρθηκε μπλόκο με ραντάρ στα τούνελ στην κακιά σκάλα. Υπάρχει κάτι κακό/στραβό στον να γράφουν τους παραβάτες που οδηγούν πάνω από +30 χλμ σε σχέση με το όριο μέσα στις σήραγγες;
Οι γενικεύσεις είναι κακό πράγμα. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η εφαρμογή του νόμου μπορεί να σώσει ζωές. Τα ραντάρ δεν είναι εξ ορισμού εχθρός του οδηγού. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα αυτός που θα γράψουν να είναι αυτός που θα έπεφτε πάνω σου αν έμενε ατιμώρητος.
-
Πρέπει να σκεφτείς όμως και μερικά δεδομένα ακόμα:
-
Πριν από 2 χρόνια, αν πήγαινες με 115 στον ίδιο δρόμο ΔΕΝ έχανες δίπλωμα και δεν πλήρωνες τόσα. Τι άλλαξε προς το χειρότερο από τότε; Ο δρόμος ή ο ΚΟΚ;
-
Συνήθως, τα μπλόκα στήνονται όταν ο δρόμος είναι άδειος = όταν οι πιθανότητες να πέσει πάνω μου κάποιος είναι ελάχιστες. Γιατί δε γράφουν όταν έχει κίνηση και οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται;
-
Συνήθως, την πληρώνει ο απρόσεκτος που τρέχει λίγο περισσότερο και όχι ο συστηματικός παραβάτης που έχει αναπτύξει άμυνες. Για να μην αναφέρω τη διαφορά σε απλά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα κύρους ως προς την προτίμηση σε κλήσεις.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
[...]
Για να μην αναφέρω τη διαφορά σε απλά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα κύρους ως προς την προτίμηση σε κλήσεις.Ευχαριστώ.
Τι εννοείς? Ποιους σταματάνε περισσότερο?
-
Συνήθως, ανάλογα το αυτοκίνητο, υπάρχει και η αντίστοιχη αντιμετώπιση. Πιο συχνά θα σταματήσουν μικρά αυτοκίνητα, ακόμα πιο συχνά 'καγκούρικα' και λιγότερο συχνά αυτοκίνητα κύρους. Πχ σε όριο 120, ένα Nissan θα το σταματήσουν στα 145, ένα Kia στα 140 και μία BMW στα 150+.
Ευχαριστώ.
-
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω... Τουλάχιστον δεν το έχω δει αυτό που λες . Στα Μάλγαρα έχω δει σταματημένες Porsche και Ferrari για ταχύτητα όσο έχω δει και Nissan κλπ. Επίσης, έχω την εντύπωση (αλλά και την πεποίθηση ) ότι από τότε που άλλαξα αυτοκίνητο με σταματάνε πιο εύκολα. Μπατσοπαγίδα πήρα
-
Δυστυχώς ή το βλέπεις πολύ εγωκεντρικά ή δεν έχεις καλή παρατηρητικότητα. Αυτό που γράφεις δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι συμβαίνει αυτό που περιγράφω. Όχι και να να λες ότι έχεις την ίδια αντιμετώπιση με την BMW όπως εγώ με το Astra. Μόνο και μόνο ο τρόπος ομιλίας, το ότι στην Ήπειρο μου ζητάνε διαβατήριο κτλ, λένε πολλά.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω... Τουλάχιστον δεν το έχω δει αυτό που λες . Στα Μάλγαρα έχω δει σταματημένες Porsche και Ferrari για ταχύτητα όσο έχω δει και Nissan κλπ. Επίσης, έχω την εντύπωση (αλλά και την πεποίθηση ) ότι από τότε που άλλαξα αυτοκίνητο με σταματάνε πιο εύκολα. Μπατσοπαγίδα πήραΜπορείς να διαφωνήσεις αν αποδείξεις ότι τις Porsche και Ferrari τις σταματήσανε για την ίδια ταχύτητα που πήγαινε το Nissan....
Επίσης ακόμα κι αν έχεις δίκιο δεν είναι παρά ένα περιστατικό... Κι εγώ έχω την ίδια εντύπωση με τον pipinos1976, ότι κάποιοι χαίρουν καλύτερης αντιμετώπισης από άλλους αν και δεν έχω αποφασίσει για το ποια είναι τα καλά και τα κακά μοντέλα. -
Αν και offtopic, θα αναφέρω μερικά χαρακτηριστικά για να καταλάβεις.
Ο κολλητός με την Ε36, έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (κάπως έτσι), παρκαρισμένος στη λεωφορειολωρίδα και αυτός πάνω να κάνει δουλειά. Περνάει η Τροχαία, τους γράφει όλους εκτός από αυτόν. Γιατί όχι αυτόν; Μα γιατί είναι coupe, με κάτι 17άρες και λάστιχο τεράστιο (245 πίσω), κυριλάτο απέξω κτλ. Αν ήταν καγκούρικο Ε36 θα την πλήρωνε και αυτός.
Κολωνάκι, παρκαρισμένοι και οι δύο σε θέση μόνιμου κατοίκου και μάλιστα εγώ σε σημείο που δεν το είχα δει ενώ ο άλλος ακριβώς κάτω από την πινακίδα. 2 στενά είχαν κλήση, εκτός από το Ε36...!!!
Τον σταματάνε για έλεγχο Αργυρούπολη. Μιλάει στο κινητό, δεν έχει ΚΤΕΟ, ούτε κάρτα καυσαερίων και δε φοράει και ζώνη. Μιλήστε κύριε του λένε και όταν είστε έτοιμος τα λέμε. Τον έγραψαν για την κάρτα καυσαερίων μόνο...!!!
Ας μην γράψω άλλα. Δε χρειάζεται.
Ευχαριστώ.
-
Τώρα και εσείς θέλετε αποδείξεις . Προσωπικές εμπειρίες λέω αλλά όντας μόνο 5 χρόνια διπλωματούχος δεν έχω και τόση εμπειρία. Ότι βλέπω το λέω πάντως . Επίσης, δεν νομίζω το nissan να μπορούσε να πιάσει την ταχύτητα που πιάσανε οι Porsche και Ferrari (εκτός και αν ήταν το GTR ). Το αντίθετο βέβαια γίνεται . Πάντως για έλεγχο με το z4 με έχουν σταματήσει αναλογικά περισσότερες φορές απότι με το 5.20 (του '93 μοντέλο). 3 φορές σε μισό χρόνο ενώ με το 5.20 3 σε 2 χρόνια. Τι να πω, ίσως είμαι εγώ 'άτυχος' .
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
...δεν νομίζω το nissan να μπορούσε να πιάσει την ταχύτητα που πιάσανε οι Porsche και Ferrari (εκτός και αν ήταν το GTR ). Το αντίθετο βέβαια γίνεται . Πάντως για έλεγχο με το z4 με έχουν σταματήσει αναλογικά περισσότερες φορές απότι με το 5.20 (του '93 μοντέλο). 3 φορές σε μισό χρόνο ενώ με το 5.20 3 σε 2 χρόνια. Τι να πω, ίσως είμαι εγώ 'άτυχος' .Μα ακριβώς αυτό εννοώ. Μπορεί το Nissan να το σταμάτησαν με 145 ενώ τα άλλα με 180.... Δεν ξέρεις όμως αν θα τα σταμάταγε κι αυτά με 145 οπότε δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι τους φέρθηκαν το ίδιο. Μπορεί και ναι γιατί γενικά τα σπορ είναι πιο προκλητικά και χτυπάνε περισσότερο στο μάτι από τα πρίμιουμ μεγάλα τα οποία τυπικά κυκλοφοράνε πιο ώριμοι άνθρωποι οι οποίοι εμπνέουν κάποια εμπιστοσύνη! Εσύ πηγαίνεις με τις ίδιες ταχύτητες και με τα δύο αυτοκίνητα; Και βέβαια με τέτοιο ωραίο αυτοκίνητο ίσως απλά θέλουν να το χαζέψουν.
-
Ναι με την ίδια. Παίζει και με το καινούριο να πηγαίνω σαν 'φλώρος' σε σχέση με το παλιό. Ο teox ξέρει καλύτερα ... Πάντως τον Γενάρη που με γράψανε δεν με σταμάτησαν για να το χαζέψουν (το ΥΓ3 τα λέει όλα ). Τεσπα, είδωμεν... Θα αρχίσω να κυκλοφορώ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι, ίσως και να δικαιωθείτε
-
έχω την εντύπωση ότι τα ακριβά αυτοκίνητα φοβούνται να τα σταματήσουν,με το φόβο ότι ο οδηγός μπορεί να είναι κάποια ''προσωπικότητα'' με ότι αυτό συνεπάγεται στη χώρα μας.τελείως ηλίθια λογική αλλά συμβαίνει.σε πιο γήινα αυτοκίνητα τύπου Bmw,mercedes δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο.τουλάχιστον σε εμένα..αν και οδηγώ λίγους μήνες το χρόνο με έχουν σταματήσει 5 ή 6 φορές για αλκοτέστ{υπήρχε κίνηση και απλά σταματούσαν μόνο εμένα..} και άλλες τόσες για τυπικό έλεγχο
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
- Πριν από 2 χρόνια, αν πήγαινες με 115 στον ίδιο δρόμο ΔΕΝ έχανες δίπλωμα και δεν πλήρωνες τόσα. Τι άλλαξε προς το χειρότερο από τότε; Ο δρόμος ή ο ΚΟΚ;
Ο ΚΟΚ έγινε πιο αυστηρός με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε εμένα . Όσο μπορούσα να την σκαπουλάρω με αρκετό μπλά μπλα και ένα €30άρι, έγραφα τα όρια στα παπούτσια μου. Τώρα ξέρω ότι έχουν σφίξει οι ... και αναγκαστικά δεν τρέχω τόσο.
- Συνήθως, τα μπλόκα στήνονται όταν ο δρόμος είναι άδειος = όταν οι πιθανότητες να πέσει πάνω μου κάποιος είναι ελάχιστες. Γιατί δε γράφουν όταν έχει κίνηση και οι πιθανότητες ατυχήματος αυξάνονται;
Αυτό νομίζω ότι είναι προφανές. Το να σταματήσεις αυτοκίνητα όταν έχει κίνηση είναι δύσκολο, επικίνδυνο και δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Άλλωστε, όταν έχει κίνηση, δύσκολα θα αναπτύξει κάποιος σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες από τους άλλους οδηγούς. Μπορεί βέβαια να κάνει επικίνδυνη οδήγηση με συνεχείς σφήνες και οδήγηση στην ΛΕΑ, κάτι που δυστυχώς σπάνια τιμωρείται στην χώρα μας, αλλά η εξοργιστική αδιαφορία/αδυναμία βεβαίωσης αυτής της παράβασης δεν μειώνει την σημασία της επιβολής χαμηλών ταχυτήτων στις σήραγγες.
- Συνήθως, την πληρώνει ο απρόσεκτος που τρέχει λίγο περισσότερο και όχι ο συστηματικός παραβάτης που έχει αναπτύξει άμυνες. Για να μην αναφέρω τη διαφορά σε απλά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα κύρους ως προς την προτίμηση σε κλήσεις.
Εγώ είμαι συστηματικός παραβάτης (για υπερβολική ταχύτητα και μόνο), αλλά δεν νομίζω ότι έχω πάρει λιγότερες κλήσεις από κάποιον που ξεπέρασε το όριο γιατί απλά ξεχάστηκε.
Παλιά είχε συζητηθεί εκτενώς στο forum το κατά πόσο τα όργανα θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή σε οδηγούς με αυτοκίνητα που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες με μεγαλύτερα περιθώρια ασφαλείας από τα υπόλοιπα. Με πιο απλά λόγια, 'οφείλει' ένα όργανο να σταματήσει μια Ferrari 458 όπως ένα Lada 20ετίας στην κακιά σκάλα για παραβίαση του ορίου κατά 35 χλμ/ώρα; Προσωπικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Η τυφλή εφαρμογή του νόμου δείχνει έλλειψη κοινής λογικής και καυτηριάζεται συχνά στα fora αυτοκινήτου. Από την άλλη, αλίμονο αν τα όργανα εφαρμόζουν τον νόμο κατά το δοκούν...
Πραγματικά δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για αυτό, απλά θα κάτσω στον φράχτη.
-
Εμένα πάντως με έχουν γράψει και με Audi και με Merc για υπερβολική ταχύτητα...
Απλά με λίγη ευγένεια έχω σώσει το δίπλωμα.
Τώρα με τις κάμερες που αυξάνουν διαρκώς θεωρώ είναι θέμα χρόνου το δίπλωμα. -
Για Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου μετά τα Μέγαρα κ μέχρι την Κόρινθο υπάρχουν κάμερες ?
Κάτι άλλο: Όταν έρχεσαι από αεροδρόμιο προς Ελευσίνα μετά την έξοδο της shell κ των υπερκαταστημάτων, υπάρχει πάνω στην ταμπέλα με τους προορισμούς κάμερα. Επειδή ήμουν αφηρημένος δεν πρόσεξα χλμ απόσταση.
Radar και πού βρίσκονται.