-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Συνήθως με το cruise control στα 98 χλμ στην περιφερειακή Υμηττού, υποθέτοντας ότι κάτω από τα 100 δεν θα γράφουν. Εκεί τα όρια είναι από 70-90 αν θυμάμαι καλά. Πριν τις κάμερες έβλεπα συχνά 160-200 στο κοντέρ.Με εμπιστεύεσαι να κινούμαι δίπλα σου;
άρα ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΣ ΤΑ ΟΡΙΑ !!
-
Ποτέ δεν είπα ότι τα τηρώ.
Αυτό που γράφω είναι ότι οι κάμερες με υποχρέωσαν να κινούμαι πολύ πιο αργά, με μεγαλύτερη ασφάλεια.
-
Ποτέ δεν είπα ότι τα τηρώ.Αυτό που γράφω είναι ότι οι κάμερες με υποχρέωσαν να κινούμαι πολύ πιο αργά, με μεγαλύτερη ασφάλεια.
δηλ αν πάω με 120 σε ευθεία της ΑΟ αντί για 80 θα είμαι επικίνδυνος; δεν μιλάω για τις 200αρες που χτυπάνε μερικοί. Μιλάμε για το πως πάει ο μέσος όρος.
-
Ίσως οι κάμερες να μην έχουν στόχο τον μέσο όρο, αλλά τους επικίνδυνους οδηγούς όπως εγώ.
-
Συνήθως με το cruise control στα 98 χλμ στην περιφερειακή Υμηττού, υποθέτοντας ότι κάτω από τα 100 δεν θα γράφουν. Εκεί τα όρια είναι από 70-90 αν θυμάμαι καλά. Πριν τις κάμερες έβλεπα συχνά 160-200 στο κοντέρ.Με εμπιστεύεσαι να κινούμαι δίπλα σου;
Στην ευθεία δε θα μπορούσα, αλλά στις στροφές θα σε προσπερνούσα το πιο πιθανόν, οπότε δε θα είχα και πρόβλημα να πηγαίνεις με τόσα...!!!
Πέρα από την πλάκα όμως, το ζήτημα είναι πως τα όρια που υπάρχουν, είναι πολύ χαμηλά και σε πολλά σημεία προκαλούν πίεση για να τα πλησιάσεις, πόσο μάλλον να τα τηρήσεις, ακόμα και με αδύναμα οχήματα. Η κατηφόρα και μόνο, σε κάνει να κινείσαι χωρίς γκάζι με ταχύτητα +10, άρα υπάρχει πρόβλημα στις επιλογές που έχουν γίνει. Και αν στα τούνελ κάνεις υπομονή και λες υπάρχει κάποια λογική, στον υπόλοιπο δρόμο τι να πεις;
Δεν αναφέρομαι σε προσωπικά παραδείγματα γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μετράνε. Πχ φέτος που άλλαξα φλάντζα στο Astra δεν περνάω τα 140 συνεχώς μέχρι να στρώσει και τα 180 τα έχω πιάσει δύο φορές στη διαδικασία του ανοίγματος, οπότε είμαι νόμιμος, περισσότερο από ανάγκη και λιγότερο από κάμερες ή επιθυμία. Ένας άλλος, μπορεί να έχει οικονομικό πρόβλημα και η ακριβή βενζίνη να τον κάνει να κινείται πιο αργά. Άλλος, δε θέλει να πάρει navi, οπότε κρατιέται πιο χαμηλά, άλλος έχει χρήμα και τρέχει χωρίς αύριο, άλλος κάνει σφήνες μέσα στην κίνηση χωρίς πραγματικό κέρδος σε χρόνο. Ο καθένας μας επιλέγει τρόπο οδήγησης ανάλογα με προτίμηση και όρεξη. Το ζήτημα είναι τα όρια να εξυπηρετούν όλον τον κόσμο χωρίς να τον αναγκάζουν να γίνεται παράνομος ακόμα και με το πιο ανίσχυρο όχημα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Να συμπληρώσω για τα πιστόλια χειρός ότι το άνοιγμα της δέσμης είναι ανάμεσα σε 25-30 cm / 100 m, ανάλογα το πιστόλι που εξετάζουμε κάθε φορά. Από τους ανιχνευτές μόνο το V1 είναι αξιόπιστο στην ανίχνευση, σε οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκεται, αν και αυτό δεν ισχύει για όλα τα πιστολια. Τελευταία, έχουν παρουσιαστεί πιστόλια που ακόμα και με απευθείας χτύπημα δεν ενεργοποιούν τους περισσότερους ανιχνευτές.
...
Ευχαριστώ.Με τα ελληνικά πιστόλια μπορώ να επιβεβαιώσω και εγώ ότι το V1 τα εντοπίζει αρκετά νωρίτερα αρκεί φυσικά να έχεις σε κάποια απόσταση μπροστά σου κάποιο άλλο όχημα που μέτρησαν. Το έχω δει στην πράξη αλλά δεν έχω βίντεο. Και σε ειδοποιεί αρκετά νωρίτερα μπορώ να πω.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι παίζει μεγάλο ρόλο που τοποθετείς τον ανιχνευτή και το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι παίζει ρόλο και το ... χρώμα του αυτοκινήτου σου αν έχει ηλιοφάνεια!
Μια μικρή ανάλυση για τις διάφορες περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσεις για πιστόλι ραντάρ θα βρείτε ΕΔΩ.
-
Μερικές προσθέσεις:
-
Από τα πιστόλια εξαιρούμε το TP XR που το V1 δεν το ανιχνεύει πάντα, ακόμα και σε απευθείας χτύπημα. Δοκιμές με τα Riegl FG21 και τα LTi Truspeed 2 (EU Edition) δεν έχω δει στο διαδίκτυο, οπότε δε γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει.
-
Το κυριότερο πρόβλημα από την πλευρά του δέκτη είναι η ύπαρξη ηλιοφάνειας που ανεβάζει το κατώφλι ανίχνευσης. Μόνο που στα πιστόλια η τεχνολογία είναι πιο εξελιγμένη, τα €€€ υπάρχουν πιο άνετα και άλλωστε, ένα μέρος των παλμών να γυρίσει αξιόπιστα, μέτρηση υπάρχει. Αντιθέτως, στον ανιχνευτή και στο jammer δεν μπορούν να τοποθετηθούν ακριβοί δέκτες για μεγάλο κέρδος λόγω κόστους και όγκου, ούτε εξελιγμένα φίλτρα, οπότε το πρόβλημα είναι ακόμα σοβαρότερο.
-
Συγκεκριμένα χρώματα, δίνουν πιο εύκολα μέτρηση στο πιστόλι μιας και ανακλούν καλύτερα το φως. Τέτοια χρώματα είναι τα ανοιχτά, όπως ασημί (καθρέπτης ουσιαστικά), άσπρο, αλλά και το κόκκινο που ανακλά μεγάλο μέρος του IR πίσω στο δέκτη.
-
Από τους ανιχνευτές, ΜΟΝΟ το V1 μπορεί να δώσει προειδοποίηση για μέτρηση σε προπορευόμενο όχημα. Οι υπόλοιποι ανιχνευτές, απλά δε δίνουν ΚΑΜΙΑ ειδοποίηση. Και φυσικά, το V1 τοποθετημένο ψηλά στο παρπρίζ και όχι χαμηλά που απλά θα ειδοποιήσει ότι μας μετράνε.
-
Η τοποθέτηση ψηλά εξυπηρετεί στην ανίχνευση ραντάρ, αλλά στα laser, το πιο πιθανό να μη χτυπήσει ποτέ, ακόμα και αν μας μετράνε. Η τοποθέτηση χαμηλά, εξυπηρετεί για ειδοποίηση για laser, αλλά χάνει λίγο ως προς τα radar.
-
Τα νέα πιστόλια με τη στενότερη δέσμη είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν από μικρές αποστάσεις. Υπάρχουν και σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο για τις αποστάσεις ανίχνευσης ενός πιστολιού.
Ευχαριστώ.
-
-
Δείτε κάποια βίντεο με δοκιμή απο πιστόλι Laser,
-
Τα βίντεο που παρουσιάζει ο sakoylini είναι από πιστόλι Laser Atlanta που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Επίσης, παρουσιάζεται και κάποιο jammer, οπότε δεν το κρίνω σωστό να εμφανίζονται τέτοια βίντεο που οδηγούν σε διαφήμιση (στην ίδια σελίδα υπάρχουν αναφορές μόνο σε ένα jammer), έστω και έμμεση.
Στην Ελλάδα σήμερα χρησιμοποιούνται τα εξής πιστόλια:
1. LTi Ultralyte 100/100LR
Το 200LR που παρουσιάζεται στο ένα βίντεο είναι το ίδιο με το 100LR, αλλά έχει και λειτουργία γωνιομέτρου.
2. Robot Traffipatrol
3. Robot Traffipatrol XR (αντικαταστάτης του απλού TP)
Αυτό το πιστόλι, μαζί με το Riegl FG21, είναι τα καλύτερα πιστόλια στον κόσμο σήμερα. Θα το συναντήσετε στην Ελλάδα σε τεράστιες ευθείες, όπως στην Λάρισα και στην Εγνατία οδό. ΚΑΝΕΙΣ ανιχνευτής και ΚΑΝΕΝΑ jammer δεν είναι 100% αξιόπιστα απέναντί του.
4. Kustom Prolaser II
http://www.youtube.com/watch?v=ut8s9KCL ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=MNBbVaXb ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=2UVZ7eoB ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=lBbrLWET ... re=related
Αυτό το πιστόλι θα το συναντήσετε στον Μαλιακό.
5. Kustom Prolaser III
Στο τελευταίο βίντεο φαίνεται και το μέγεθος της δέσμης και η μορφή της, έστω και σε μικρή απόσταση.
Ευχαριστώ.
-
Αυτό το πιστόλι, μαζί με το Riegl FG21, είναι τα καλύτερα πιστόλια στον κόσμο σήμερα. Θα το συναντήσετε στην Ελλάδα σε τεράστιες ευθείες, όπως στην Λάρισα και στην Εγνατία οδό. ΚΑΝΕΙΣ ανιχνευτής και ΚΑΝΕΝΑ jammer δεν είναι 100% αξιόπιστα απέναντί του.Ούτε αυτό;
-
Αν σου πω ότι ούτε αυτό;
Γενικά, στα αεροπλάνα αυτής της γενιάς (3ης γιατί αυτό πάω στοίχημα ότι είναι Block 30, άντε 40 χωρίς βλήματα AIM 120 κτλ) δεν υπάρχουν δέκτες laser γιατί συνήθως χρησιμοποιείται είτε radar για βολές πέραν του οπτικού ορίζοντα, είτε παθητικός αισθητήρας θερμότητας για μικρές αποστάσεις.
Ευχαριστώ.
-
Πιπίνος1976 αυτά που γράφεις για την αποτελεσματικότητα των πιστολιών με κατηγορηματικό τρόπο για το πώς λειτουργούν,αν παρεμβάλονται απο jammers,τα έχεις δοκιμάσει ή μας μιλάς θεωρητικά(αντιγραφές απο άλλα sites)?
Το λέω αυτό γιατί απο οτι μας έχεις πεί δεν έχεις χρησημοποιήσει αυτές τις συσκευές. -
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Πιπίνος1976 αυτά που γράφεις για την αποτελεσματικότητα των πιστολιών με κατηγορηματικό τρόπο για το πώς λειτουργούν,αν παρεμβάλονται απο jammers,τα έχεις δοκιμάσει ή μας μιλάς θεωρητικά(αντιγραφές απο άλλα sites)?
Το λέω αυτό γιατί απο οτι μας έχεις πεί δεν έχεις χρησημοποιήσει αυτές τις συσκευές.Στην ερώτησή σου πρέπει να διαχωρίσουμε δύο τμήματα / θέματα:
-
Αναφέρεσαι στα πιστόλια και λες αυτά που γράφω 'για το πώς λειτουργούν,αν παρεμβάλονται απο jammers'.
-
Αναφέρεσαι στο αν τα έχω 'δοκιμάσει ή μας μιλάς θεωρητικά(αντιγραφές απο άλλα sites)'
Απαντάω, λοιπόν, σε αυτά τα θέματα ξεχωριστά και μετά ταυτόχρονα:
-
Σαφώς και γνωρίζω όχι μόνο πώς λειτουργούν και radar, laser, jammers κτλ, αλλά και πώς κατασκευάζονται. Μου το αναγνωρίζει και το κράτος αυτό, δίνοντάς μου το αντίστοιχο πτυχίο. Εσύ τι γνώσεις έχεις στο αντικείμενο και εκφράζεις άποψη;
-
Έχω δοκιμάσει στο παρελθόν UL 100 και TP σε ελεγχόμενες συνθήκες, αλλά όχι απέναντι σε jammers. Δοκιμές όμως, μπορεί κανείς να βρει άφθονες στο διαδίκτυο από διάφορες πηγές. Πχ δοκιμές έχει κάνει και στο bloka / myforumplus ο sakoylini ειδικά με το TP XR. Δεν ξέρω αν τις θεωρείς αξιόπιστες, αλλά τα βίντεο που ανεβάζει είναι πραγματικά, αν και στα συμπεράσματα υπάρχουν κάποιες διαφωνίες. Αν διαφωνείς μπορείς στο myforumplus να εκφράσεις τις διαφωνίες σου και να γράψεις τα δικά σου αποτελέσματα.
Πάμε τώρα στα γενικά. Αυτοί που ανεβάζουν δοκιμές, δεν είναι σίγουρο ότι γνωρίζουν το πώς λειτουργούν. Δε νομίζω στα ΤΕΛ/ΤΕΕ/ΕΠΑΛ να διδάσκονται κατασκευή jammer και ανιχνευτές. Επίσης, αυτοί που γνωρίζουν θεωρητικά πώς λειτουργεί ένα μηχάνημα, δε σημαίνει πως έχουν γνώση και της πράξης. Αν θες να συζητήσουμε επί προσωπικού είμαι διαθέσιμος. Κάνε ένα νέο θέμα και γράφουμε ό,τι θέλεις. Εδώ δε θα συνεχίσω γιατί δε θέλω να κλείσει το topic όπως στα άλλα forums και να μείνει μόνο το myforum+ για ενημέρωση στο συγκεκριμένο θέμα γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να προσφέρει όσα χρειάζονται οι χρήστες σήμερα.
Ευχαριστώ.
-
-
Πιπίνος1976
Νομίζω οτι για να μάθεις πως λειτουργούν αυτές οι συσκευές δεν χρειάζεται να πάρεις πτυχίο απο το κράτος.
Εγώ είμαι ένας θεωρητικός και αντιγραφέας των ξένων ιστοσελίδων όπως και εσύ που όμως σύντομα θα περάσω στην πράξη καθώς η δουλειά μου αλλά και η ανάγκη να προστατευθώ με έκαναν να παραγγείλω το γνωστό σύστημα.
Η συζήτηση πρέπει να γίνεται πιστέυω με σκοπό την γνώση και οχι την προβολή των προσωπικών μας εγώ. -
Ο χρήστης bmwz4 έγραψε:
Πιπίνος1976
Νομίζω οτι για να μάθεις πως λειτουργούν αυτές οι συσκευές δεν χρειάζεται να πάρεις πτυχίο απο το κράτος.
Εγώ είμαι ένας θεωρητικός και αντιγραφέας των ξένων ιστοσελίδων όπως και εσύ που όμως σύντομα θα περάσω στην πράξη καθώς η δουλειά μου αλλά και η ανάγκη να προστατευθώ με έκαναν να παραγγείλω το γνωστό σύστημα.
Η συζήτηση πρέπει να γίνεται πιστέυω με σκοπό την γνώση και οχι την προβολή των προσωπικών μας εγώ.Νομίζω ότι κάνεις λάθος και συγχέεις έννοιες και ορισμούς.
Διαφορετικό επίπεδο 'θεωρητικού' είσαι εσύ, διαφορετικό είμαι εγώ. Μην προσπαθείς να εξισώσεις δύο ανόμοιες καταστάσεις. Εσύ διαβάζεις κάποιες σελίδες, μεταφέρεις αυτά που σου λέει να μεταφέρεις ο sakoylini και εκεί τελειώνεις ως θεωρητικός. Δυστυχώς όμως, ακόμα και ο 'πρακτικός' sakoylini, δεν έχει γνώση για αυτές τις συσκευές*, πέρα από τις μετρήσεις που έχει πάρει χρησιμοποιώντας πιστόλια και jammers.
Από την άλλη πλευρά, η δική μου θεωρία, δε σταματάει στο διάβασα τη Χ και Υ σελίδα και μεταφέρω αυτά που διάβασα εκεί. Η θεωρητική κατάρτιση, λοιπόν, βοηθάει στο να εξηγώ πώς δουλεύουν αυτά τα συστήματα και πώς είναι κατασκευασμένα**. Για να το κάνω αυτό όμως, απαιτείται να έχω την αντίστοιχη γνώση που προφανώς πιστοποιείται από πτυχίο και δείχνει ότι δε γράφω ό,τι θέλω, ούτε κάνω ό,τι θέλω*.
Μετά από όλα αυτά, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις, πως η επιλογή μου να σχολιάζω μηχανήματα και δυνατότητες υπάρχει και μάλιστα σε αυξημένο βαθμό, ιδιαιτέρως από τη στιγμή που δεν έχω εξάρτηση από κάποια συγκεκριμένη εταιρεία.
- Είναι γνωστή η ιστορία που ο sakoylini αντικατέστησε τo LED σε ένα jammer της Blinder με μία δίοδο laser για επιπλέον ισχύ και το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνει το laser να δουλεύει σαν LED. Το είχε δημοσιεύσει μάλιστα και σε γνωστό αμερικάνικο forum για αντίμετρα και όταν τον ρώτησαν τι κύκλωμα οδήγησης χρησιμοποίησε, ανέφερε ότι απλά αντικατέστησε το LED με το LD. Ξεχνούσε φυσικά ότι το laser, για να δουλεύει ως laser, χρειάζεται άλλο κύκλωμα οδήγησης που σταθεροποιεί το σημείο λειτουργίας που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η θερμοκρασία και αν βγει εκτός λειτουργίας laser λειτουργεί ως απλό LED, αλλά μπορεί και να καεί.
** Για εμένα είναι γνωστές ορισμένες καλές ιστορίες:
- Όταν ρωτούσαν τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει ο επόμενος ανιχνευτής της Bel απάντησα κομμάτια στην Ka για να ενεργοποιούνται αυτά που χρειάζονται κάθε φορά και να τελειώνουμε με τα 35,5 στην Ισπανία και τα 34 στην Αν. Ευρώπη. Μετά από λίγο, έβγαλαν το STi-R με segmented Ka.
- Όταν έγραφαν για το XR και πριν το μετρήσουν στις ΗΠΑ, είχα αναφέρει πως για να μετράει στα 1.500 m άνετα, χρειάζεται ισχυρές διόδους laser, οι οποίες δύσκολα θα δουλέψουν πιο γρήγορα από τα 4 KHz και μιας και ήξερα ότι δούλευε ψηλά, θεωρούσα λογική τιμή τα 3-4 KHz. Μου απάντησαν τότε μερικοί έξυπνοι διάφορες μπούρδες για αποπροσανατολισμό και μετά, το μετράνε στις ΗΠΑ και όντως ήταν στα 4 KHz.
- Όταν έγραφα ότι τα σύγχρονα πιστόλια χρησιμοποιούν παλμούς με διαφορετική ισχύ για να καταλαβαίνουν την παρεμβολή, μου έγραφαν ότι δεν υπάρχει αυτό και ξαφνικά βγαίνει ένας από ΗΠΑ και γράφει ακριβώς το ίδιο αποκαλύπτοντας την αλήθεια.
Πού τα ήξερα όλα αυτά; Μα τα υπέθεσα και σκέφτηκα πώς θα κατασκεύαζα ΕΓΩ ένα τέτοιο σύστημα. Λες να είμαι ο μόνος στον κόσμο που σκέφτεται έτσι; Το ίδιο σκέφτηκαν και οι μηχανικοί στις εταιρείες και αυτοί είχαν και το χρόνο και το χρήμα και την τεχνογνωσία να κάνουν πράξη της σκέψη τους.
Αν, λοιπόν, δεν εμπιστεύεσαι αυτά που γράφω, πολύ απλά μπορείς να μην τα διαβάζεις. Αν θέλεις να προωθήσεις τον φίλο σου τον sakoylini που προφανώς σου πούλησε AL G9 κάνε το με πιο δόκιμο τρόπο και όχι πετώντας ένα link χωρίς εξηγήσεις στον κόσμο που το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί την αμάθεια / ημιμάθεια, κατάσταση που ευνοεί τους απατεώντες της αγοράς που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να πουλήσουν προϊόντα. Και φυσικά, εννοείται ότι δεν μειώνω το AL G9 που είναι άριστο προϊόν, αλλά την πρακτική προώθησης που ακολουθείται από τη συγκεκριμένη ομάδα του myforum+ εδώ και μερικά χρόνια. Πρακτική που οδηγεί στο κυνήγι*** του pipinos1976 που παρουσιάζει την αλήθεια, πρακτική που δε θέλει να ακούγεται η άλλη άποψη (ότι το LI είναι ισάξιο προϊόν και το Blinder σχεδόν ισάξιο πλέον), πρακτική που δε στηρίζεται στο διάλογο, αλλά στην προκλητική επίθεση, στο ψέμα, στην ύβρη και τη διαστρέβλωση των λόγων του άλλου συνομιλητή. Ας αλλάξουν τακτική οι φίλοι σου, ας επικοινωνήσουν μαζί μου (το mail και το pm το έχουν), ας γίνουν διαλακτικοί όπως είμαι εγώ και τότε, τα συζητάμε πάλι.
*** Διαγραφή από το bloka, πρόκληση με προσβολές από την abuddy και δική μου διαγραφή στη συνέχεια ενώ η abuddy έγινε mod στο νέο forum, προκλητικά σχόλια στο shoutbox (τα έχω ΚΑΙ αυτά κρατημένα) από 6 άτομα με 2-3 διαφορετικά IP, προκλήσεις και διαγραφή από το myforum+, πρόκληση στο myphone για να κλειδωθεί το θέμα κτλ κτλ που χρειάζονται μέρες να τα εξηγώ.
Ευχαριστώ.
-
Πιπινος1976,
Συνεχίζεις να λες τις ίδιες θεωρίες χωρίς ουσιαστικά να λες κάτι παραπάνω απο το να ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι και γιατί το κάνουν.Επαναλαμβάνω και αν μπορείς δώσε μια απάντηση.
Πως μπορείς να λές οτι το ταδε σύστημα είναι ισάξιο όταν δεν το έχεις ποτέ δοκιμάσει?
Εγώ δε σε μείωσα οπως για πολοστή φορά εσύ κάνεις με τους συνομιλητές σου σε ολα τα φόρουμ, αλλά δεν μπορείς να είσαι κατι παραπάνω απο απλός θεωρητικός οσο και να προσπαθείς. -
Μπορώ να σου δείξω 100 δοκιμές που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο με τις αποδόσεις των συστημάτων και ναι, παραμένω θεωρητικός όταν παραθέτω βιβλιογραφία.
Τώρα, πες μου ποιος είναι ο πρακτικός που έχει κάνει δοκιμές και ΔΕΙΞΕ μου δημοσιευμένα τα αποτελέσματα των δοκιμών του.
Δοκιμές κρυφές και αποτελέσματα που ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά, απλά ΔΕΝ τα δέχομαι. Τόσο απλό είναι. Ή είσαι επιστήμονας ή είσαι αλμπάνης. ΤΕΛΟΣ.
Ευχαριστώ.
-
'Εχω μια απορία....οδηγείτε στο δρόμο ή ψάχνετε να βρείτε τα radar?....
(μην το παρεξηγήσετε...). -
3. Συγκεκριμένα χρώματα, δίνουν πιο εύκολα μέτρηση στο πιστόλι μιας και ανακλούν καλύτερα το φως. Τέτοια χρώματα είναι τα ανοιχτά, όπως ασημί (καθρέπτης ουσιαστικά), άσπρο, αλλά και το κόκκινο που ανακλά μεγάλο μέρος του IR πίσω στο δέκτη.Έχω δεί κάτι καγκουράμαξα που είναι βαμμένα με ένα θαμπό μαύρο χρώμα και η επιφάνεια είναι σαγρέ. Αυτό είναι για να μειώνει την αντανάκλαση του laser?
-
Όταν οδηγείς, βρίσκεις και ραντάρ. Απλά το ζήτημα είναι προσωπικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, γι' αυτό και δεν καταλαβαίνεις τι ακριβώς έχει συμβεί. Απλά, αυτός που κρύβεται από πίσω, βάζει άλλον να γράφει για να μη φανεί η γύμνια.
Ευχαριστώ.
Radar και πού βρίσκονται.