-
Ο χρήστης Stab έγραψε:
ναι οντως.. 15??? εγω κανω την διαδρομη καθημερινα παντως και δεν εχω δει αλλη!
περα απο τις 3 που εχουμε αναφερει!μαλακίες λένε....τώρα δεν έχει πέραν αυτών των 3. Σάρωσα τον δρόμο ως Ν Μάκρη δεν έχει άλλες.
στους εγκάθετους τώρα:
να σε βλεπω να πηγαινεις με 50 και δεξια...
Τουρμποκαιρο ηθελε ε;
Ξέρω τα σημεία και ξέρω που να τα ανοίγω. Εσείς όταν έρθετε απ'έδω θα γίνετε πελάτες αν και σίγουρα έχετε και στην γειτονιά σας.
Θπύρο παθ ακόμα τάπα ; 'Η θτο πήραν το δίπλωμα ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μαλακίες λένε....τώρα δεν έχει πέραν αυτών των 3. Σάρωσα τον δρόμο ως Ν Μάκρη δεν έχει άλλες.
φιλε οντως ετσι ειναι! προς το παρον! κι εγω κοιταξα!
ενας φιλος μου ειπε οτι υπαρχει και αλλη μια μετα. μεταξυ νεας μακρης και μαραθωνα καπου στην διασταυρωση για σχινια! αλλα δεν το εχω... διασταυρωσει!
-
Στην αττική οδό τελικά τι παίζει ; Μπήκαν αυτές που λέει η ζουγκλα ; http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74808&cid=12
καλά δεν ξαναπατάω ΑΟ ...μόνο αν πηγαίνω αεροδρόμιο.
-
συνήθως σε πόσο χρονικό διάστημα έρχεται μία κλήση από φωτογραφικό ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στην αττική οδό τελικά τι παίζει ; Μπήκαν αυτές που λέει η ζουγκλα ; http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=74808&cid=12καλά δεν ξαναπατάω ΑΟ ...μόνο αν πηγαίνω αεροδρόμιο.
Εδω κολλάει το..'ω ρε μαναμ'
-
Μία δοκιμή που έκανα την Παρασκευή που έφευγα για τριήμερο:
Περιττό, βέβαια, να χρησιμοποιείς ανιχνευτή σε τέτοιες περιπτώσεις που σε ειδοποιεί το GPS, αλλά ήταν μια καλή δοκιμή της αποτελεσματικότητας του Bel 550 και της τοποθέτησης στο ταμπλώ.
Κάντε μια σύγκριση με το επίσης άριστο και διαιρούμενο Bel 966 που βρίσκεται τοποθετημένο χαμηλά στη μάσκα του οχήματος του επόμενου βίντεο:
Η διαφορά στην ανίχνευση είναι πολύ μεγάλη, μόνο και μόνο λόγω της διαφοράς 1 m στην τοποθέτηση των μηχανημάτων.
Ευχαριστώ.
-
Είδα να τοποθετούν θηρίο φωτογραφική κάμερα (αν δεν έκανα λάθος) στο τελευταίο τούνελ της Περιφερειακής Υμηττού για να βγεις ΑΟ προς Αεροδρόμιο.
Πάει και η ΑΟ....με τα γελοία όρια των 70χλμ θα την κόψω χαλαρά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Είδα να τοποθετούν θηρίο φωτογραφική κάμερα (αν δεν έκανα λάθος) στο τελευταίο τούνελ της Περιφερειακής Υμηττού για να βγεις ΑΟ προς Αεροδρόμιο.Πάει και η ΑΟ....με τα γελοία όρια των 70χλμ θα την κόψω χαλαρά.
Διορθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά το τελευταίο τούνελ της Περιφερειακής Υμηττού, με κατευθυνση Πικέρμι, καταλήγει σε 3 επιλογές δεξιά- έξοδος, μεσαία- συνεχίζει η περιφερειακή υμηττού και αριστερή- ενώνεται με την Α.Ο αλλά με κατεύθυνση **Ελευσίνα **.
Εκτός αν εννοείς το μικρό γεφυράκι στην περιφερειακή υμηττού, με κατευθυνση Πικέρμι, περι τα 500 μέτρα πριν την έξοδο για Α.Ο για αεροδρόμιο. (Εκει τη στηνουν με ρανταρ που και που)
-
Ο χρήστης Rafina έγραψε:
Είδα να τοποθετούν θηρίο φωτογραφική κάμερα (αν δεν έκανα λάθος) στο τελευταίο τούνελ της Περιφερειακής Υμηττού για να βγεις ΑΟ προς Αεροδρόμιο.
Πάει και η ΑΟ....με τα γελοία όρια των 70χλμ θα την κόψω χαλαρά.
Διορθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά το τελευταίο τούνελ της Περιφερειακής Υμηττού, με κατευθυνση Πικέρμι, καταλήγει σε 3 επιλογές δεξιά- έξοδος, μεσαία- συνεχίζει η περιφερειακή υμηττού και αριστερή- ενώνεται με την Α.Ο αλλά με κατεύθυνση **Ελευσίνα **.
Εκτός αν εννοείς το μικρό γεφυράκι στην περιφερειακή υμηττού, με κατευθυνση Πικέρμι, περι τα 500 μέτρα πριν την έξοδο για Α.Ο για αεροδρόμιο. (Εκει τη στηνουν με ρανταρ που και που)
-
στα πόσα μέτρα τοποθετούνται οι πινακίδες προειδοποίησης ότι η ταχύτητα ελέγχεται με τεχνικά μέσα ;
-
Απο παρατηρήσεις μου στο κομμάτι Ρίο-Γιάννενα είναι περίπου στα 300-400 μέτρα πριν το ραντάρ η πρώτη και περίπου στα 100-150 η δεύτερη. αλλά δεν είναι και αυστηρό αυτό. Έχω δει τη δεύτερη και μετά από 20 μέτρα να είναι το ραντάρ. Άντε να φρενάρεις !
Σε κάτι που ρώτησες πιο πάνω, για το πόσο καιρό κάνει η κλήση να έρθει και αυτό ποικίλει. Νομίζω εξαρτάται πόσα λείπουν από τα ταμεία και πόσο μακριά είναι οι επόμενες εκλογές. Εμένα μία έκαν περίπου ένα χρόνο και η άλλη έκανε περίπου 4 μήνες να έρθει. Η ειρωνεία είναι ότι ήρθανε με 1μήνα διαφορά μόνο. Προφανώς τους λείπανε πολλά ανοίξανε το συρτάρι με τις κλήσεις που είχαν αποθηκεύσει και άρχισαν να στέλνουν.
-
Eχθές το βράδυ είδα δύο κάμερες σταθερές, και 'σάρωσα' όλη την Περιφεριακή και Αττική μέχρι την έξοδο Μεταμόρφωσης. Επειδή την κάνω την διαδρομή κάθε μέρα, και προς τις δυο κατευθύνσεις, εχθές πρέπει να τοποθετήθηκαν. Σήμερα έκανα επίσης την διαδρομή αυτή την φορά με 'μηχανάκι' αλλά δεν μου έκανε κάποιο σήμα. Μάλλον δεν είναι σε λειτουργία ακόμη...Η μία είναι στο παρτέρι πριν τα τούνελ, μετά την είσοδο Παπάγου, και η άλλη στο προ-τελευταίο τούνελ πριν βγεις για Αττική Οδό (Χαλάνδρι-Πεντέλη).
Μεγάλη προσοχή, τα όρια εκεί που έχουν τις κάμερες είναι 70χλμ/ώρα!!! Ούτε φρεναριστός δεν μπορείς να πηγαίνεις με τόσα... Μια επισήμανση μόνο, είναι για το ρεύμα από Αττική Οδό προς Καρέα, αλλά φαίνονται καλύτερα όταν πηγαίνεις από Καρέα προς Αττική Οδό-Ελευσίνα.
Νίκος.
-
Προχθες γυρνωντας απο Λαμια στο παρκινγκ πριν την εξοδο για το Σχηματαρι το περιπολικο χωμενο οσο πιο μεσα γινεται ετσι ωστε να μην φαινεται. Καπου 140 πηγαινα, μολις τους ειδα χωθηκα πισω ενα αυτοκινητο που ευτυχως πηγαινε στη μεσαια, τα ξενερωσα τα καημενα τα παιδια (με κοιταξαν αγριεμενα) και βγηκα αμεσως στην εξοδο. Παντως γενικα πρεπει να εισαι προσεκτικος οταν πλησιαζεις τα παρκινγκ.
-
;Υπάρχει θέμα αν πηγαίνεις με 140;; Νομίζω πως όχι, όλοι τόσο πάνε, από 150 και πάνω έχεις θέμα...
Αν σε αγριοκοίταξαν και δεν είναι η ιδέα σου μάλλον το έκαναν για την φούρια σου να κολλήσεις πίσω από τον άλλον (κάτι επικίνδυνο και ανεύθυνο...) χωρίς λόγο... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
;Υπάρχει θέμα αν πηγαίνεις με 140;; Νομίζω πως όχι, όλοι τόσο πάνε, από 150 και πάνω έχεις θέμα...
Αν σε αγριοκοίταξαν και δεν είναι η ιδέα σου μάλλον το έκαναν για την φούρια σου να κολλήσεις πίσω από τον άλλον (κάτι επικίνδυνο και ανεύθυνο...) χωρίς λόγο...Τι λες ρε παιδι μου, ειναι επικινδυνο να παω πισω απο καποιον για να 'προφυλαχθω'; Δεν του χτυπησα κανενα προφυλακτηρα ξερεις. Οσο για το λογο, δεν θελω να χασω το διπλωμα μου για 2 μηνες επειδη παω ελαχιστα πανω απο τα ορια ΤΟΥΣ σε δρομο 'πιατο' (ημουν με 140+, οποτε δεν ξερεις τι γινεται). Πως τα εχουμε παντως ευκολα τα λογια, 'επικινδυνο, ανευθυνο'...
ΥΓ: Πιο πολυ θα με αγριοκοιταξαν γιατι τον περασα (με φλας) ακριβως μολις εφτασα μπροστα τους. 'Σανιδα το γκαζι, τουφα το ντουμανι σου λεω' (οδηγουσα diesel)
YΓ2: Αυτους πως τους χαρακτηριζεις που καθονται με κρυμμενο το Octavia στους θαμνους σε μια ευθειαρα ΝΑ;
Καλους ανθρωπους που μας προστατευουν απο επικινδυνους, ανευθυνους δολοφονους να υποθεσω... -
Δοκιμή 3 ανιχνευτών με τις νέες κάμερες στη Λεωφόρο Μαραθώνος.
Οι 3 ανιχνευτές είναι: Radioshack, Snooper S5R and Bel 550.
Το Radioshack δοκιμάστηκε σε 2 κάμερες, καθώς το χρησιμοποίησα σε όλη τη διαδρομή απλά για να εντοπίσω τα σημεία που βρίσκονται οι κάμερες.
Οι άλλοι δύο ανιχνευτές δοκιμάστηκαν μόνο στη 2η κάμερα.
Οι ανιχνευτές τοποθετήθηκαν στο ταμπλώ, στο ίδιο ακριβώς σημείο. Η δοκιμή έγινε Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου. Εξωτερική θερμοκρασία 13,5 deg C και υψηλή υγρασία (ασθενής βροχή νωρίτερα) που μείωσε την απόσταση ανίχνευσης. Σε μια καθαρή ηλιόλουστη ημέρα οι αποστάσεις ανίχνευσης θα είναι σίγουρα μεγαλύτερες.
Έγινε προσπάθεια να αποφύγω την κίνηση ώστε να υπάρχει το ίδιο ακριβώς περιβάλλον για τους ανιχνευτές, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν σε όλες τις περιπτώσεις. Τα αποτελέσματα, λοιπόν, πρέπει να ερμηνευθούν λαμβάνοντας και αυτόν τον παράγοντα υπόψη μας.
Το ταχύμετρο του Astra 'κλέβει' 2 Km/h σε αυτές τις ταχύτητες (ελεγμένο με ραντάρ, laser και gps) και έτσι, οι ταχύτητες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μέτρηση της απόστασης ανίχνευσης.
Radioshack - 1η κάμερα
Η απόσταση ανίχνευσης είναι περίπου 100 m. Πολύ αργά για να αντιδράσει ο οδηγός.
Radioshack - 2η κάμερα
Η απόσταση ανίχνευσης είναι περίπου 100 m (90 m για την ακρίβεια). Και πάλι πολύ αργά για να αντιδράσει ο οδηγός.
Snooper S5R - 2η κάμερα
Η απόσταση ανίχνευσης είναι περίπου 250 m (240 m με μεγαλύτερη ακρίβεια). Ικανοποιητική για αντίδραση του οδηγού, αν δεν κινείται με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα.
Bel 550 - 2η κάμερα
Η απόσταση ανίχνευσης είναι περίπου 230 m. Ικανοποιητική για αντίδραση του οδηγού, αν δεν κινείται με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα.
Η απόσταση ανίχνευσης είναι περίπου η ίδια για όλους τους ανιχνευτές παρόμοιας κατηγορίας (ευχάριστη έκπληξη το Snooper S5R). Το όριο στην ανίχνευση τίθεται από την ισχύ εκπομπής της κάμερας που είναι ιδιαιτέρως χαμηλή. Αν κάποιος χρησιμοποιεί άλλους ανιχνευτές, θα ήταν καλό να ανεβάσει και αυτός βίντεο, απλά για να υπάρχουν δεδομένα για συγκρίσεις. Πιο ενδιαφέροντες θα ήταν οι εξής ανιχνευτές: V1 και Bel Sti-R. Οι ανιχνευτές για ΗΠΑ δεν κάνουν καθόλου καλή δουλειά (βλ. Radioshack).
Οι συχνότητες των καμερών παίζουν γύρω από τα 24,125 GHz. Συγκεκριμένα τη 2η κάμερα τη μέτρησα στα 24,135 GHz και την 1η κάμερα την έχει μετρήσει ο χρήστης nickstath στα 24,121 GHz.
Σε πρακτικό επίπεδο, η χρήση ανιχνευτή για αυτές τις κάμερες είναι τελείως περιττή. Το GPS είναι αρκετό για να τις αποφύγεις και σίγουρα πολύ πιο νόμιμος τρόπος. Γι' αυτό και οι δοκιμές αυτές, απλά έχουν ενημερωτικό και επιστημονικό χαρακτήρα. Για σύγκριση, δείτε και το βίντεο του χρήστη nickstath που χρησιμοποιεί ένα Bel GX65. Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με το Bel 550 και το Snooper S5R:
Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα από τη χρήση του βίντεό του και την αναφορά του ονόματός τους. Άλλωστε, είναι ο μόνος μαζί με εμένα, που ανεβάζει τέτοιες δοκιμές συστηματικά.
Ευχαριστώ.
-
Στο αεροδρομιο ειχαν στηθει κατω απο την γεφυρουλα,λιγο πριν χωρισει ο δρομος σε Αφιξεις-Αναχωρησεις.
Ειναι κακο σημειο γιατι εχεις μεγαλη ορατοτητα να τους δεις εγκαιρως και γιατι οταν πηγαινεις στο αεροδρομιο και μπορει να βιαζεσαι το τελευταιο που θες ειναι να σε σταματησουν κατι αργοσχολοι που θελουν μιση μερα για να γραψουν 1 ονομα και εναν αριθμο διπλωματος. -
pipinos1976,
ενδιαφέρον το τεστάκι σου. Κυκλοφορώ καθημερινά στην Μαραθώνος και αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το πόσο γρήγορα κινούνται όλοι. Τι διάολο δεν έμαθαν ακόμα για τις κάμερες ;
να σε ρωτήσω: ξέρεις αν χτυπά ξεχωριστά αριστερή από δεξιά λωρίδα; Δηλ πως βλέπει η κάμερα σε ποια είσαι ; Το λέω γιατί το όριο είναι 50/70. Σκαμμένο κάτω δεν το βλέπω για να έχει αισθητήρες.
είχα μάθει ότι στην αριστερή το έβαλαν να χτυπά στο 30+ από το 70 δηλ 101+.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στο αεροδρομιο ειχαν στηθει κατω απο την γεφυρουλα,λιγο πριν χωρισει ο δρομος σε Αφιξεις-Αναχωρησεις.
Ειναι κακο σημειο γιατι εχεις μεγαλη ορατοτητα να τους δεις εγκαιρως και γιατι οταν πηγαινεις στο αεροδρομιο και μπορει να βιαζεσαι το τελευταιο που θες ειναι να σε σταματησουν κατι αργοσχολοι που θελουν μιση μερα για να γραψουν 1 ονομα και εναν αριθμο διπλωματος.Προχθες ειχε σε διαφορα σημεια της ΑΟ πισω κυριως απο πινακιδες. Σταματαγαν διαφορους και τους εραβαν κοστουμια. Εδω ειδα να τρεχει κλουβα απο το Ανακριτικο και να σταματαει ενα ζευγαρι πανω σε ενα παπι. Τους εγραψαν και δεν φορουσαν κρανος.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Σε πρακτικό επίπεδο, η χρήση ανιχνευτή για αυτές τις κάμερες είναι τελείως περιττή.
Δεν νομίζω να είναι περιττή γι'αυτό το λόγο κάνεις χρήση συσκευής ανιχνευτή ραντάρ.
Αντιγράφω απο το myforumplus.com μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για την χρήση των συσκευών αυτών.Η Νο1 απειλή σήμερα στην Ελλαδα ακούει στο όνομα Laser. Οι έλεγχοι ταχύτητας από φορητά μέσα που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Laser παρατηρούνται καθημερινά στους οδικούς κεντρικούς άξονες αλλά και στο υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο της χώρας.
Ο ρυθμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων αυξάνεται συνεχώς καθώς αποτελεί ένα γρήγορο και άμεσο εισπρακτικό μέσο με πολύ μικρό κόστος, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γραφειοκρατία.
Αποδέχεσαι επί τόπου την παράβαση του κ.ο.κ και υπογράφεις το σχετικό έγγραφο. Η διαδικασία είσπραξης γίνεται πιο άμεση καθώς το ποσό της κλήσης μειώνεται κατά το ήμισυ όταν αυτή πληρωθεί εντός 10 ημερών. ‘Ζεστά’ μετρητά χρήματα εισρέουν στα ταμεία του κράτους ΑΜΕΣΑ.Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης της τεχνολογίας Laser και Σταθερών Ραντάρ χωρίς όμως να υπάρχουν σε όλες τις περιπτώσεις τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα:
Η χρήση gps θεωρητικά είναι ικανοποιητική αλλά σε πρακτικό επίπεδο παρουσιάζει πολλά κενά καθώς νέα σημεία ελέγχου προστείθονται ή οι τρέχουσες θέσεις μετατοπίζονται με αποτέλεσμα μέχρι την νέα ενημέρωση της βάσης δεδομένων ο διερχόμενος οδηγός να είναι παντελώς ακάλυπτος εφόσον δεν υπάρχει η σχετική ενημέρωση πριν το σημείο που γίνεται ο έλεγχος.
Επίσης θεωρείται άγνωστος ο χρόνος που απαιτείται για την ενημέρωση της βάσης δεδομένων διότι θα πρέπει σε πρώτη φάση να εντοπιστεί ο έλεγχος ή το σταθερό σημείο της κάμερας από κατάλληλο άτομο που στην συνέχεια θα δώσει την πληροφορία και θα προστεθεί στην βάση δεδομένων και τέλος ο οδηγός με την σειρά του θα κατεβάσει την νέα βάση στην συσκευή gps.Ένα άλλο αρνητικό γεγονός που προστίθεται στην χρήση gps έναντι των φορητών συστημάτων(ραντάρ χειρός) ελέγχου ταχύτητας με τεχνολογία Laser είναι ενημέρωση σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα (σε πολλές περιπτώσεις) για την θέση του ελέγχου χωρίς όμως στην πραγματικότητα να υπάρχει αληθινή απειλή την δεδομένη στιγμή που περνά το όχημα από το καθορισμένο - υποτιθέμενο - σημείο γιατί απλά δεν διεξάγεται ο έλεγχος. Αυτή η συνεχής αλλά «μη ρεαλιστική» ενημέρωση από την συσκευή gps έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να κουράζει το οδηγό και υστέρα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ο οδηγός να παραβλέπει τις ενημερώσεις - ψευδοενημερώσεις.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να μειώνει πολύ συχνά την ταχύτητα του οχήματος σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και ανά 2 – 3 χιλιόμετρα, κατάσταση ιδιαίτερα κουραστική.Σ’ όλα αυτά αν προσθέσουμε και το γεγονός, ότι παρά το πολύ υψηλό του κόστος, έχει έρθει και στην χώρα μας το Νο1 Laser Speed Gun στον κόσμο TraffiPatrol XR η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Πρέπει να διαβάσεις και τα υπόλοιπα θέματα της σχετικης ενότητας για να καταλαβεις την αιχμή της τεχνολογίας όσον αφορά το TraffiPatrol XR (TPXR / KOLG).
Επιγραμματικά αναφέρω – μπαίνοντας και στα θέμα των ανιχνευτών ραντάρ – πως ακόμη και το V1 που θεωρείται ο βασιλιάς στην ανίχνευση Laser δεν ανιχνεύει πάντα το TPXR. Δεν υπάρχει μια σταθερή βάση αποτελεσμάτων ώστε να κριθεί και να δοθούν συγκεκριμένες πληροφορίες.Οι ανιχνευτές ραντάρ(V1,Bel 966R) βοηθούν σε αρκετές περιπτώσεις σε σταθερές κάμερες και σε κινητά μέσα όπως για παράδειγμα τα συμβατικά οχήματα της τροχαίας με on board camera.
Βάση των παραπανω καταλαβαίνεις ότι η πιο δύσκολη υπόθεση προς έρευνα είναι τα συστήματα ανίχνευσης και αντιμετώπισης Laser.
Αν θέλεις την προσωπική μου γνώση, σου αναφέρω συνοπτικά ότι το G9 RX είναι το Νο1 αντίμετρο Laser στον κόσμο με εκπληκτικά αποτελέσματα κάτω απο όλες τις συνθήκες, με κορυφαία ποιότητα κατασκευής, σχεδιασμένο από ομάδα με μακροχρόνια εμπειρία έχοντας εκπληκτική τεχνογνωσία της επικείμενης τεχνολογίας.Βάση των κανονισμών του φόρουμ απαγορεύεται η πληροφόρηση για τον τρόπο απόκτησης των επίμαχων συσκευών.
Ευχαριστώ
Radar και πού βρίσκονται.