-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
...Όταν έρχεται όμως το μποτιλιάρισμα μου συμβαίνει το παράδοξο. Με φτάνουν αυτοί που προσπέρασα και είτε λόγω ισχύος, είτε λόγω νεύρου, επιταχύνουν γρηγορότερα και με περνάνε...Ώστε εσύ είσαι ένας από αυτούς που δήθεν προσπερνάνε στην αριστερή και φοβούνται να πατήσουν το γκάζι και μου χαλάνε τη μέση ωριαία ταχύτητά μου.... >Μετά, ξανά πρέπει να τους προσπεράσω και το μοτίβο συνεχίζεται σε όλο το ταξίδι,.
Πάλι καλά που γίνεται κι αυτό... να υπάρχει και λίγο ενδιαφέρον σε ένα μακρύ ταξίδι! Αρκεί να μην εμποδίζει ο ένας τον άλλον.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τώρα έμαθα ότι τα ρυθμίζουν (από έγκυρη πηγή) ...κάποιος τους είδε και τους ρώτησε.
Oντως ετσι ειναι, τους ειδα και εγω το μεσημερι που ρυθιζαν αυτη που ειναι μετα το alex pack.
-
Ο χρήστης sakisalfa έγραψε:
τώρα έμαθα ότι τα ρυθμίζουν (από έγκυρη πηγή) ...κάποιος τους είδε και τους ρώτησε.
Oντως ετσι ειναι, τους ειδα και εγω το μεσημερι που ρυθιζαν αυτη που ειναι μετα το alex pack.
Να ρωτήσει κάποιος στα πόσα τα ρυθμίζουν να ξέρω αν θα πληρώσω μόνο κλήση ή θα μου πάρουν κατευθείαν το δίπλωμα...
Το θεωρώ δεδομένο ότι θα ξεχαστώ κάποια στιγμή και θα ξεπεράσω το όριο σ' εκείνα τα σημεία
Ειδικά κάτι βράδια που η Μαραθώνος είναι άδεια... -
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ivers.html
Όταν οι πολίτες έχουν α@@@@@α και δεν είναι πρόβατα.
Μήπως να το εφαρμόζουμε και στην Ελλάδα όταν θα μας έρθει η ειδοποίηση , ξέρετε πως γίνεται τηλ από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής 'μπορείτε να έρθετε για υπόθεσή σας;' εμείς λέμε ναι θα έρθουμε και μη τον είδατε το Παναή. Τι θα κάνουν θα το στείλουν ταχυδρομικά ,το αγνοούμε πάλι μέχρι που θα μπλοκάρει πάλι το σύστημα και θα τα σβήσουν όλα όπως είχε γίνει πριν κάνα δυο χρόνια ,που είχαν διαγραφεί όλες οι υποθέσεις για παραβάσεις ΚΟΚ γιατί δεν προλάβαιναν να τις εκδικάσουν τα δικαστήρια .
Πρέπει όμως όλοι να το κάνουν γιατί διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έστω ότι ρυθμίζεται το ραντάρ στα 100χλμ, ανεξάρτητα της λωρίδας κίνησης. Θα κάθεται μετά άνθρωπος να ελέγχει σε ποια λωρίδα κινείτο το κάθε όχημα για να βεβαιωθεί η αντίστοιχη παράβαση;Οι κάμερες βγάζουν 2 φωτογραφίες, οπότε με συνδυασμό των δύο φαίνεται ποιος ήταν αυτός που έτρεχε. Αν υπάρχουν δύο παραβάτες, έστω και με ελάχιστη διαφορά που εξαρτάται από την εκάστοτε εφαρμογή / κάμερα, οι φωτογραφίες άνετα βγαίνουν και πάλι γνωρίζουμε ποιος τρέχει.
Ευχαριστώ.
-
Προειδοποιητικές ταμπέλες έχουν βάλει στη Μαραθώνος; Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ώστε εσύ είσαι ένας από αυτούς που δήθεν προσπερνάνε στην αριστερή και φοβούνται να πατήσουν το γκάζι και μου χαλάνε τη μέση ωριαία ταχύτητά μου....Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο εκτός και αν έρχεσαι με φόρα και ανάβεις φώτα. Αναφέρομαι σε περιστικό που φορτηγό προσπερνάει φορτηγό οπότε όλοι είναι στην αριστερή με 80 και μόλις αδειάσει η λωρίδα προσπερνάνε. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, μόλις περάσω τα φορτηγά κάνω δεξιά για να αδειάσει ο δρόμος. Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα στιμώγματα και τα 140 προφυλακτήρα και αφήνω τον κόσμο να περάσει και μετά τους περνάω ξανά. Αν έρχεσαι από πίσω με φόρα και πετύχεις προσπέρασμα φορτηγού και ανάβεις φώτα... τότε, μάλλον εσύ δημιουργείς το πρόβλημα γιατί να κόψω από τα 130-140 στα 80 και να μπω ανάμεσα στα φορτηγά που απέχουν < 10 m είναι επικίνδυνο.
Πάλι καλά που γίνεται κι αυτό... να υπάρχει και λίγο ενδιαφέρον σε ένα μακρύ ταξίδι! Αρκεί να μην εμποδίζει ο ένας τον άλλον.
Τα βαριέμαι γιατί με τσιτώνουν χωρίς λόγο. Όλο και κάποιος είναι έτοιμος να κάνει τη βλακεία, όλο και κάποιος κοιμάται και λες τώρα θα πεταχτεί, τώρα θα πέσει πάνω μου, τώρα θα νευριάσει, τώρα θα μου πετάξει ποτήρι (μου έχει συμβεί ΚΑΙ αυτό) κτλ. Προτιμώ επαρχιακούς δρόμους και να κινούμαι με το όριο 90-100 παρά Ε.Ο. που λιγότερο φοβάμαι να πηγαίνω με 180 παρά με 120-130.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Προειδοποιητικές ταμπέλες έχουν βάλει στη Μαραθώνος; Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν;Αν και δεν το γνωρίζω, φαντάζομαι θα βάλουν ή ήδη έχουν βάλει, είτε μία, είτε δύο. Τις τοποθετούν 1 Km και 400-500 m πριν την κάμερα. Για τις Ε.Ο. είναι βολικό ακόμα και το 1 Km γιατί ξέρεις πότε θα αφήσεις το γκάζι. Για επαρχιακούς δρόμους και τη Μαραθώνος, τα 400 m είναι ικανοποιητικά.
Ευχαριστώ.
-
Είμαστε εκτός θέματος... το ξέρω!
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ώστε εσύ είσαι ένας από αυτούς που δήθεν προσπερνάνε στην αριστερή και φοβούνται να πατήσουν το γκάζι και μου χαλάνε τη μέση ωριαία ταχύτητά μου....Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο εκτός και αν έρχεσαι με φόρα και ανάβεις φώτα. Αναφέρομαι σε περιστικό που φορτηγό προσπερνάει φορτηγό οπότε όλοι είναι στην αριστερή με 80 και μόλις αδειάσει η λωρίδα προσπερνάνε. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, μόλις περάσω τα φορτηγά κάνω δεξιά για να αδειάσει ο δρόμος. Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα στιμώγματα και τα 140 προφυλακτήρα και αφήνω τον κόσμο να περάσει και μετά τους περνάω ξανά. Αν έρχεσαι από πίσω με φόρα και πετύχεις προσπέρασμα φορτηγού και ανάβεις φώτα... τότε, μάλλον εσύ δημιουργείς το πρόβλημα γιατί να κόψω από τα 130-140 στα 80 και να μπω ανάμεσα στα φορτηγά που απέχουν < 10 m είναι επικίνδυνο.
Αν προσπερνάς με 130-140 σαφώς και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραπονεθεί. Το πρόβλημα είναι αυτοί που συνεχίζουν να προσπερνάνε το λεωφορείο των πχ 100 με 105 με ρυθμό επιτάχυνσης με τον οποίο θα φτάσουν την ταχύτητα ταξιδίου τους των πχ 130 μετά από 1-2 χλμ.... Με αυτούς τα έχω που ενώ το αυτοκίνητό τους μπορεί αυτοί πέρα βρέχει. Για αυτούς, τους κόβεις από μακριά, καμιά φορά ανάβω φώτα μπας και ξυπνήσουν και καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους.
Για τα στριμώγματα έχεις απόλυτο δίκιο, είναι από τα χειρότερα πράγματα...>Πάλι καλά που γίνεται κι αυτό... να υπάρχει και λίγο ενδιαφέρον σε ένα μακρύ ταξίδι! Αρκεί να μην εμποδίζει ο ένας τον άλλον.Τα βαριέμαι γιατί με τσιτώνουν χωρίς λόγο. Όλο και κάποιος είναι έτοιμος να κάνει τη βλακεία, όλο και κάποιος κοιμάται και λες τώρα θα πεταχτεί, τώρα θα πέσει πάνω μου, τώρα θα νευριάσει, τώρα θα μου πετάξει ποτήρι (μου έχει συμβεί ΚΑΙ αυτό) κτλ. Προτιμώ επαρχιακούς δρόμους και να κινούμαι με το όριο 90-100 παρά Ε.Ο. που λιγότερο φοβάμαι να πηγαίνω με 180 παρά με 120-130....
Αν συμπεριφέρονται καλά με σεβασμό στο άλλον δεν υπάρχει τσίτωμα. Συνήθως ταξιδεύω μόνος και το θεωρώ ένα ευχάριστο παιχνίδι να πηγαίνεις περίπου το ίδιο με κάποιον άλλον που σπάει τη μονοτονία. Σεβασμός σημαίνει μπαίνω μέσα για να με περάσει αλλά κι αυτός περιμένει να περάσω το φορτηγό και δεν με κλείνει και με αναγκάζει να φρενάρω για να μην πέσω επάνω του. Αλλιώς πρόβλημα μπορείς να έχεις στην πόλη, στον επαρχιακό, παντού.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Προειδοποιητικές ταμπέλες έχουν βάλει στη Μαραθώνος; Δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν;Εχουν βάλει πινακίδες, πριν απο κάθε καμερα. 1χλμ και 400 μετρα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Να ρωτήσει κάποιος στα πόσα τα ρυθμίζουν να ξέρω αν θα πληρώσω μόνο κλήση ή θα μου πάρουν κατευθείαν το δίπλωμα...
Το θεωρώ δεδομένο ότι θα ξεχαστώ κάποια στιγμή και θα ξεπεράσω το όριο σ' εκείνα τα σημεία
Ειδικά κάτι βράδια που η Μαραθώνος είναι άδεια...ρώτησε φίλος και του είπαν 105 αλλά δεν διευκρίνησαν λωρίδες. Τώρα αν ισχύει δεν ξέρω.
εξακολουθούν να περνάνε όλοι μαλλιοκούβαρα κι εγώ σαν κυρία.
δεν τις βλέπουν άραγε; 25 πινακίδες προειδοποίησης έχουν βάλει.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ρώτησε φίλος και του είπαν 105 αλλά δεν διευκρίνησαν λωρίδες. Τώρα αν ισχύει δεν ξέρω.
εξακολουθούν να περνάνε όλοι μαλλιοκούβαρα κι εγώ σαν κυρία.
δεν τις βλέπουν άραγε; 25 πινακίδες προειδοποίησης έχουν βάλει.
χαχαχα!! κι εγω τα ιδια! εν το μεταξυ κοβω (εχουμε και το ιδιο αμαξι elteo )
και χαμος απο πισω, κορναρουν.. και μολις τις περασω τις καμερες με χανουν! -
Ο χρήστης Stab έγραψε:
χαχαχα!! κι εγω τα ιδια! εν το μεταξυ κοβω (εχουμε και το ιδιο αμαξι elteo )
και χαμος απο πισω, κορναρουν.. και μολις τις περασω τις καμερες με χανουν!φίλε ακριβώς τα ίδια κάνω
ξαναρωτώ: αυτός ο ξεχωριστός προβολέας που είναι λίγο πιο μπροστά από την κάμερα (πορτοκαλί λάμπα φαίνεται να έχει) τι είναι ; Κάποιου είδους φλας ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ξαναρωτώ: αυτός ο ξεχωριστός προβολέας που είναι λίγο πιο μπροστά από την κάμερα (πορτοκαλί λάμπα φαίνεται να έχει) τι είναι ; Κάποιου είδους φλας ;
εγω δεν γνωριζω! κι εγω φλας νομιζα οτι ειναι!
καλυτερα να μας πει καποιος ειδικος απο πανω! -
Flash είναι. Θα μπορούσε να μπει και μέσα στην κάμερα, αλλά τότε η κατασκευή της θα ήταν πιο μεγάλη γιατί ο προβολέας όπως βλέπετε έχει και ένα μέγεθος... Συνήθως είναι άσπρα ή κόκκινα, αλλά τώρα το βλέπουμε και σε πορτοκαλί. Πρέπει να δούμε αν είναι ορατό από τους οδηγούς ή όχι γιατί παίζει να είναι και υπέρυθρο για να μην ενοχλεί τους απέναντι και να μη δίνει σήμα ότι ενοχλεί.
Ευχαριστώ.
-
Και επίσημα...
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244 -
15 σημεία ;;; που ρε παιδιά ;;; και από τον Σταυρό κιόλας ;;;
-
ναι οντως.. 15??? εγω κανω την διαδρομη καθημερινα παντως και δεν εχω δει αλλη!
περα απο τις 3 που εχουμε αναφερει! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
15 σημεία ;;; που ρε παιδιά ;;; και από τον Σταυρό κιόλας ;;;ετσι ετσι...
να σε βλεπω να πηγαινεις με 50 και δεξια... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
15 σημεία ;;; που ρε παιδιά ;;; και από τον Σταυρό κιόλας ;;;
ετσι ετσι...
να σε βλεπω να πηγαινεις με 50 και δεξια...Τουρμποκαιρο ηθελε ε;
Radar και πού βρίσκονται.