-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
Για οσους δυσαρεστησα επισης συγγνωμη, φροντιζω ετσι κ αλλιως η παρουσια μου να ειναι αραιη ωστε να υπαρχει στο φορουμ μια χαρουμενη-αλφα- ατμοσφαιρα...
Εμένα γιατί μου φαίνεται κάργα υποκριτικό το παραπάνω post σου, μπορείς να καταλάβεις μήπως? Από τη μία ζητάς συγνώμη, παραδέχεσαι τα σφάλματά σου, κλπ, κλπ και από την άλλη ρίχνεις λάδι στη φωτιά, στρεφόμενος και κατά των mods. Όπως και με το άλλο post για το Golf που επίσης σου απάντησα.
Ειλικρινά μερικοί εδώ μέσα θα πρέπει να το κοιτάξετε σοβαρά το πρόβλημά σας παιδιά. Γράφει κάποιος για το αυτοκίνητό 'σας' και κάνετε σαν να σας σκότωσε τη μάνα. Ένας θεός ξέρει πόσο προσπάθησα (και άλλοι ακόμα περισσότερο) να συμβιβάσω λίγο τα πράγματα, με pm και λοιπά, αλλά μάταια. Και, για να γίνω ωμός, δεκάρα δεν δίνω αν πέντε κολλημένοι δεν ξαναγράψουν ποτέ στο forum, υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι άνθρωποι να διαβάζω τα post τους που η παρουσία των 'πέντε κολλημένων' (που είναι περισσότεροι δηλαδή, αλλά κομμάτια να γίνει), να καθίσταται αφόρητα ενοχλητική.
Στην τελική αν έχετε πρόβλημα που σας βρίζουν τα άλλα παιδάκια, φτιάξτε ο καθένας από ένα forum για το αγαπημένο σας αυτοκίνητο, ή την αγαπημένη σας ομάδα, ή το αγαπημένο σας κόμμα, ή την αγαπημένη σας μάρκα προφυλακτικών και απαλλάξτε μας από την παρουσία σας.
Υ.Γ. Για όσους καλοθελητές, έχω ένα **Ιταλικό **και ένα **Γερμανικό **αυτοκίνητο.
-
Το forum έχει ωριμάσει μεν, έχει χάσει το χρώμα του δε.
Πιστεύω πως υπάρχει μερίδιο ευθύνης και στους mods για την παρέμβασή τους, που μπορεί στο 99% να είναι πετυχημένη, είναι όμως αποτυχημένο το πλαίσιο στο οποίο λειτουργεί.
Έπρεπε οι συνθήκες να είναι εντελώς ελεύθερες, να λέει ο καθένας ότι θέλει και όλο αυτό να σταματάει μόνο σε περίπτωση νομικού αδικήματος.
Οτιδήποτε διαφορετικό ονομάζεται λογοκρισία κακά τα ψέματα, ακόμα και αν γίνεται με 'political correct' κριτήρια.
Η λογοκρισία λοιπόν μεσοπρόθεσμα μόνο αρνητικά μπορεί να δουλέψει και (ατά τη γνώμη μου πάντα) τα αποτελέσματά της αρχίζουν σιγά σιγά να επιδρούν.Θα αλλάξει ίσως κάτι μόλις εξαληφθεί η νοοτροπία της μυξοπαρθένας που όταν ακούει οτιδήποτε που παρεκλίνει έχει σαν αυτόματη αντίδραση το 'πιπέρι στο στόμα'.
Στοπ λοιπόν σε κάθε μορφής λογοκρισία.
-
Για εξηγήσε το μας αυτό λίγο Δημήτρη για να το καταλάβουμε!!
Ποιό είναι το πλαίσιο που σου αρέσει?Της απόλυτης ελευθερίας να γράφει ο καθένας ότι θέλει?!!Που ακριβώς το είδες αυτό?Και πως φαντάζεσε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει?Και για πόσο χρονικό διάστημα?
Οσο για το σύνδρομο της μυξοπαρθένας....!!...θα ήθελα ειλικρινά να μου το κάνεις λιανά!!
Αν νομίζεις ότι σε ένα οποιοδήποτε σύστημα το οποίο αποτελείται απο πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία, η απόλυτη ελευθερία ειναι μέθοδος για να λειτουργήσει....μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς!!
ΥΓ Δεν έχει καμμιά σχέση το ότι είμαι moderator...ούτε θεωρώ ότι επειδή το κάνω για το κέφι μου δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω καλά!
-
Τάκη, αυτή είναι η άποψή σου και είναι σεβαστή αλλά:
- Στο φόρουμ φιλοξενούμαστε από τις ΤΕ που μας παρέχουν το χώρο και γι αυτό έχουν θεσπιστεί και κάποιους κανόνες που πρέπει να τους ακολουθούμε.
- Η παρέμβαση των mods νομίζω ότι είναι η πλέον διακριτική και λειτουργεί μόνο πυροσβεστικά σε ανεξέλεκτες καταστάσεις.
- Η απόλυτη ελευθερία καμμάι σχέση δεν έχει με δημοκρατία αλλά απλά με αναρχία.
Από τη δημοσιευσή σου καταλαβαίνω ότι το προβλημά σου είναι το 1%!!! ούτε το political correct κοιτάμε ούτε το πιπέρι στο στόμα. Ξέρεις πολύ καλά τι έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Αν δεν υπήρχε το 1%, πάμε από την άλλη πλευρά που λέγεται πλήρης αναρχία.
Λογικό είναι (και υπάρχει σε όλα τα φόρα ανα τον κόσμο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), ότι, για να γράφεις την άποψη σου δημόσια, αποδέχεσαι τους κανονισμούς. Και το ξέρουν όλοι αυτό.Τα περί 'μυξοπαρθένας' δεν τα σχολιάζω επειδή απλά δεν καταλαβαίνω γιατί τα αναφέρεις
-
Νίκο θα σου το εξηγήσω όσο θέλεις.
Το πλαίσιο της ελευθερίας, δηλαδή να λέει ο καθένας ότι θέλει, να γίνονται παρεξηγήσεις, καυγάδες, χαβαλές, πολιτική κλπ υπάρχει παντού.
Σε όλες τις παρέες και σε όλα τα πηγαδάκια. Και αυτό είμαστε εδώ. Ένα τεράστιο πηγαδάκι. Ένα ηλεκτρονικό καφενείο!!!
Αντίθετα το ελεγχόμενο πλαίσιο το οποίο υποστηρίζεις είναι αυτό που δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά, ή όπου εφαρμόζεται αργοπεθαίνει. Μακάρι να βγώ ψεύτης αλλά η φθίνουσα πορεία του ενδιαφέροντος στο παρόν φόρουμ δεν φαίνεται να σταματάει. Ήδη τα ίδια και τα ίδια συζητούνται και αυτά από όσους βαριούνται να ψάχνουν 15 σελίδες πριν.Φαίνεται πως σας ξενίζει η ελευθερία του λόγου και αδυνατώ να καταλάβω το γιατί.
Κώστα δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με το 1 ούτε με το 99%. Η παρέμβαση των Mods όπως πιστεύω είναι σωστή και αναγκαία στο παρόν πλαίσιο. ΤΟ ίδιο το πλαίσιο όμως είναι αυτό που δημιουργεί το όποιο πρόβλημα.
Αν θέλεις ας κάνουμε κουβέντα σε σχέση με τις θεωρητικές προυποθέσεις από τις οποίες θα ελέγχεται το φόρουμ. Στο παρελθόν παρόμοια κουβέντα περί λογοκρισίας...λογοκρίθηκε.
Ας γίνει τώρα που πιθανόν οι συνθήκες είναι ωριμότερες. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αν νομίζεις ότι σε ένα οποιοδήποτε σύστημα το οποίο αποτελείται απο πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία, η απόλυτη ελευθερία ειναι μέθοδος για να λειτουργήσει....μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς!!
Ουδέποτε μίλησα για κάτι απόλυτο.
-
Δημήτρη,το βλέπεις απο μια τελείως θεωρητική σκοπιά το θέμα.
Το πλαίσιο λειτουργίας είναι μια χαρά!
Υποστηρίζεις ότι το Φόρουμ χάνει το ενδιαφέρον του!Διαφωνώ!
Εμείς οι παλαιότεροι -και ειδικά οσοι είναι και γρηγορομπούχτιστοι- ίσως να χάνουν το ενδιαφερον τους!Και αυτό είναι η 4η ή 5η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.
Τα νέα μέλη όμως (που είναι αρκετά) και θέματα ανοίγουν και απόψεις καταθέτουν.
Μάλιστα,σε οποιαδήποτε περίπτωση,είναι λογικό να ανοίγονται τα ίδια θέματα ξανά και ξανά!
Στα 2 χρόνια που λειτουργεί το Φόρουμ εχουμε κουβεντιάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! Οπότε τι έπρεπε να κάνουμε?Να το κλείσουμε γιατι εξαντλήσαμε την θεματολογία?Στην βάση τώρα των όσων λές...δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο!Δεν είμαστε σαν ένα καφενείο...μάλλον προς μια παρέα κλίνουμε που μεγαλώνει συνέχεια!
Η διαφορά είναι ότι εδω υπάρχουν κανόνες...ενω σε ένα καφενείο ο μόνος κανόνας είναι να πληρώσεις τον καφέ!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δημήτρη,το βλέπεις απο μια τελείως θεωρητική σκοπιά το θέμα.Το πλαίσιο λειτουργίας είναι μια χαρά!
Υποστηρίζεις ότι το Φόρουμ χάνει το ενδιαφέρον του!Διαφωνώ!
Εμείς οι παλαιότεροι -και ειδικά οσοι είναι και γρηγορομπούχτιστοι- ίσως να χάνουν το ενδιαφερον τους!Και αυτό είναι η 4η ή 5η φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.
Τα νέα μέλη όμως (που είναι αρκετά) και θέματα ανοίγουν και απόψεις καταθέτουν.
Μάλιστα,σε οποιαδήποτε περίπτωση,είναι λογικό να ανοίγονται τα ίδια θέματα ξανά και ξανά!
Στα 2 χρόνια που λειτουργεί το Φόρουμ εχουμε κουβεντιάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! Οπότε τι έπρεπε να κάνουμε?Να το κλείσουμε γιατι εξαντλήσαμε την θεματολογία?Στην βάση τώρα των όσων λές...δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο!Δεν είμαστε σαν ένα καφενείο...μάλλον προς μια παρέα κλίνουμε που μεγαλώνει συνέχεια!
Η διαφορά είναι ότι εδω υπάρχουν κανόνες...ενω σε ένα καφενείο ο μόνος κανόνας είναι να πληρώσεις τον καφέ!!
Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πως από τη δημοσίευσή σου τεκμηριώνεται η έχουσα σχεδόν θέση επικεφαλίδας άποψη : 'Το πλαίσιο λειτουργίας είναι μια χαρά! '
Περί ενδιαφέροντος δεν χρειάζεται να συζητήσουμε.. είναι υποκειμενικό.
-
Μα δεν προσπάθησα να σου τεκμηριώσω κάτι σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας.
Απλά δήλωσα ότι το θεωρώ μια χαρά!Ευχαρίστως να σου εξηγήσω και γιατι αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται!
-
Εμένα με καλύπτει η τοποθέτηση του Κώστα (cmarin) μαζί με το γεγονός ότι το φόρουμ είναι μέρος του site των 4Τροχών, οπότε πρέπει να αντανακλά το ύφος και ήθος που προβάλλει το περιοδικό, ακόμα και με το στανιό αν χρειαστεί σε ακραίες περιπτώσεις, και σ'όποιον αρέσει!
-
Δημήτρη,
Κατ’αρχήν συμφωνώ με τη θεωρητική προσέγγισή σου περί αναρχίας. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις λέξεις και είμαι ένας απ’αυτούς που η λέξη «αναρχία» έχει κάθε άλλο παρά αρνητική χροιά.
Μόνο που δεν το ολοκληρώνεις το πράγμα.
Ακόμα και σε μια αναρχική κοινότητα, μια μορφή ελέγχου υπάρχει. Αυτή ορίζεται από το επίπεδο συμμετοχής και την πρωτοβουλία αντίδρασης των μελών. Αυτό συμβαίνει και στο φόρουμ.
Όταν εμφανίστηκαν παράσιτα όπως ο Τσουτσουνομέτρης ήταν οι χρήστες που αντέδρασαν. Οι διαχειριστές το μόνο που έκαναν ήταν να επιβάλλουν επί της ουσίας την θέληση των χρηστών.
Ότι υπάρχει ένα κανονισμός χρήσης το σέβομαι και προσπαθώ να μην τον παραβαίνω. Μερικές φορές δεν προσπαθώ πολύ σκληρά! ΟΚ, έχουν δικαίωμα οι ιδιοκτήτες του χώρου που μοιραζόμαστε όλοι να θέτουν κάποιους όρους και κάθε δικαίωμα να με «λογοκρίνουν» από τη στιγμή που παραβαίνω τους κανόνες τους. Εγώ επέλεξα να είμαι εδώ μέσα, δεν με υποχρέωσε κάποιος.
Επίσης, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο ότι δεν υπάρχουν καινούργια και ενδιαφέρονται θέματα. Απλώς μπορεί να μην συμπίπτουν με τα δικά σου ή τα δικά μου ενδιαφέροντα. Και χρήστες καινούργιοι και «αστέρια» υπάρχουν!
-
Άτοπο να συζητήσουμε γενικά περί αναρχίας. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στη μη λογοκρισία.
Αναφέρθηκε σωστά η περίπτωση του Χρονομέτρη. Ήταν μια περίπτωση η οποία οπωσδήποτε έπρεπε να ελεχθεί πρώτον γιατί είχε φτάσει στο σημείο των απειλών σε προσωπικό επίπεδο απέναντι σε μέλη και δεύτερον, χρησιμοποιούσε διπλά και τριπλά nicks. Ανήκει δηλαδή στις πριπτώσεις εκείνες που η λογοκρισία όχι μόνο είναι αναγκαία αλλά επιβάλλεται! Άλλωστε κάπου εκεί ξεκινούν και οι νομικές ευθύνες.
Το 'ελεύθερο' πλαίσιο λοιπόν που προτείνω περιλαβάνει και προνοεί για τέτοιες ακραίες περιπτώσεις! Κάτι θα ήξεραν άλλωστε αυτοί οι σοφοί άνθρωποι που δημιούργησαν τα συντάγματα των πολιτισμένων κρατών.Σχετικά με το hosting των 4Τ επίσης λίγο άστοχο μου φαίνεται....
Ο ΚΚ συνεχώς αναφέρεται σε άσχετα με το αυτοκίνητο θέματα στις σελίδες του και δεν είναι λίγες οι φορές που τις βάφει πολιτικά.
Να τον λογοκρίνουμε;
Δεν διακρίνετε ένα λογικό κενό; -
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Επίσης, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο ότι δεν υπάρχουν καινούργια και ενδιαφέρονται θέματα. Απλώς μπορεί να μην συμπίπτουν με τα δικά σου ή τα δικά μου ενδιαφέροντα. Και χρήστες καινούργιοι και «αστέρια» υπάρχουν!Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον θέμα, Ok σε ένα σημείο δεν ήταν σαφής η διατύπωσή μου.
Αυτό που λέω είναι πως το ενδιαφέρον ακολουθεί μια πτωτική πορεία και αν οι συνθήκες διατηρηθούν, τότε τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα... -
Θα μου επιτρέψετε , μιά και 'άνοιξα' το topic , να πώ μία-δύο σκέψεις :
'Τα πάντα ρεί και ουδέν μένει' , γι' αυτό προσπάθησα να ανιχνεύσω το γιατί
'παλαιά' μέλη αδρανοποιούνται και σταματούν να 'γράφουν'.Απο την ανάγνωση , όμως , των μέχρι τώρα δημοσιεύσεων, που λίγο έως
πολύ , σε όλες αποτυπώνεται η άποψη 'όλο τα ίδια και τα ίδια' , κάτι δεν
μου πάει καλά :Τί έγινε , στερέψαμε απο θέματα προς συζήτηση ???
Τελματώσαμε (βαλτώσαμε) ????????
Περιμένουμε απο άλλους να μας 'βάλουν' θέματα ??????????
Ή μήπως η συζήτηση γύρω απο τους κανόνες της συζήτησης είναι πιό
αποδοτική απο την ίδια την δημιουργία θεμάτων προς συζήτηση.Αυτά .......
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Θα μου επιτρέψετε , μιά και 'άνοιξα' το topic , να πώ μία-δύο σκέψεις :'Τα πάντα ρεί και ουδέν μένει' , γι' αυτό προσπάθησα να ανιχνεύσω το γιατί
'παλαιά' μέλη αδρανοποιούνται και σταματούν να 'γράφουν'.Απο την ανάγνωση , όμως , των μέχρι τώρα δημοσιεύσεων, που λίγο έως
πολύ , σε όλες αποτυπώνεται η άποψη 'όλο τα ίδια και τα ίδια' , κάτι δεν
μου πάει καλά :Τί έγινε , στερέψαμε απο θέματα προς συζήτηση ???
Τελματώσαμε (βαλτώσαμε) ????????
Περιμένουμε απο άλλους να μας 'βάλουν' θέματα ??????????
Ή μήπως η συζήτηση γύρω απο τους κανόνες της συζήτησης είναι πιό
αποδοτική απο την ίδια την δημιουργία θεμάτων προς συζήτηση.Αυτά .......
Αποστόλης.
Καλά ότι μας αρέσει να χασομεράμε και να βυζαντινολογούμε είναι ένα ελλάτωμα των Ελλήνων από την εποχή των Παγετώνων!
Ωστόσο όπως θα είδες ελάχιστοι είναι αυτοί που εμμένουν στην άποψη ότι το φόρουμ έπαψε να είναι ενδιαφέρον, και μάλιστα ακόμα και αυτοί έχουν επιφυλάξεις.
Νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση που λέει ο Δημήτρης περί 'λογοκρισίας' και ελευθεριών, εδώ ή σε άλλο Θέμα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μα δεν προσπάθησα να σου τεκμηριώσω κάτι σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας.
Απλά δήλωσα ότι το θεωρώ μια χαρά!Ευχαρίστως να σου εξηγήσω και γιατι αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται!
Εγώ θα το ήθελα, και νομίζω οτι χρειάζεται.
-
Ερώτηση:
Σας λείπει ο Gavriil?
Εμένα ναι!
Αν και διαφωνούσα στο 90% όσων έγραφε πιστεύω πως ήταν από τα πλέον 'παραγωγικά' μέλη που εκτός των άλλων, μας φώτιζε και μια άλλη πλευρά των πραγμάτων που είτε δε βλέπαμε, είτε δε θέλαμε να δούμε.
Γιατί έφυγε;
Ποιός φταίει; -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Ερώτηση:
Σας λείπει ο Gavriil?
Εμένα ναι!
Αν και διαφωνούσα στο 90% όσων έγραφε πιστεύω πως ήταν από τα πλέον 'παραγωγικά' μέλη που εκτός των άλλων, μας φώτιζε και μια άλλη πλευρά των πραγμάτων που είτε δε βλέπαμε, είτε δε θέλαμε να δούμε.
Γιατί έφυγε;
Ποιός φταίει;Ολα και ολα φιλε Δημητρη.Ενταξει περι τελματος,ενταξει (ας πουμε )περι λογοκρισιας,αλλα και οτι νοσταλγησες τον Γαβριηλ ?Αυτος συνηθως εδειχνε την λανθασμενη πλευρα των πραγματων.
Αν αυτη νοσταλγησες ,τι να πω.Γουστο σου,αλλα μη κατηγορεις τους αλλους για 'μη παραγωγη'ενδιαφεροντων θεματων.Ανοιξε ενα θεμα που για σενα ειναι ενδιαφερον και το συζηταμε. -
Η αφορμή της αποχώρησης του Γαβριήλ (και το ξέρεις γιατι το έχουμε συζητήσει) ήταν το σβήσιμο και δικών του posts σε ένα θέμα!
Αρα,η απάντηση στην ερώτησή σου είναι ότι εγω 'φταίω'!!
-
Takinen έχεις κάτι προσωπικό με τους Mod? γιατι εμένα κάτι τέτοιο μου βγάζουν τα λεγομενα σου...μιλάς για ένα 99% σωστή δουλειά και κάθεσαι και παραπονιέσαι για το 1%...μιλάμε για το σχεδόν τέλειο και δεν σου φτάνει!!! όλα δηλαδή στη ζωή σου είναι τέλεια και αυτό είναι το μοναδικό ψεγάδι??? τι να πώ με εκπλήσεις
όσο για τον γαβριήλ ο οποίος δεν άντεξε την διαγραφή των post του και έφτασε μέχρι να στείλει μύνημα στον ΣΧ και να ζητήσει την αποπομπή του κουκ γι'αυτό το λόγο ...ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα...σε όποιους έλειψε ξέρετε σε ποια foum είναι Mod, πηγαίνετε να τον βρείτε...
θα επαναλάβω κι εγώ οτι όλοι σε αυτό το forum είμαστε γιατι το θέλουμε...δεν μας υποχρεώνει κανείς
Για τα παλιά μέλη του Forum,που σταμάτησαν να γράφουν