-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Και ΄γω δεν έιμαι φιλόλογος, αλλά προσπαθώ να γράφω (με την βοήθεια ηλεκτρονικού ορθογραφικού λεξικού πολλές φορές) ορθογραφημένα. Γιατί δεν το κάνετε και ΄σεις; Τόσο δύσκολο είναι; Δεν φταίει φυσικά το ότι δεν είστε φιλόλογοι. Τι πάει να πει αυτό; Μόνο οι φιλόλογοι γράφουν σωστά; Όλοι έχουν χρέος να γράφουν σωστά! Απλά φταίει το ότι μερικοί τεμπελιάζουν να το κάνουν ή (ακόμα χειρότερα) το θεωρούν 'ασήμαντο'...Το είχα επισημάνει κι εγώ παλιά σε κάποια μέλη. Είναι δύο πράγματα που συμβάλλουν σε αυτό: η τεμπελιά που ανέφερες, καθώς και η αντίληψη ότι το forum είναι κάτι σαν chat. Το γεγονός όμως παραμένει ότι δεν είναι chat, και ότι πρόκειται για γραπτό λόγο.
Ακόμη, έχω υποδείξει σε κάποιους ορθογράφο που μπορούν να χρησιμοποιούν, και αυτοί νόμιζαν ότι τους ειρωνευόμουν ή ότι θεωρούσα τον εαυτό μου καλύτερο απ'αυτόυς και τούς κορόιδευα. Δεν έχουν καμμία διάθεση να χρησιμοποιήσουν γραπτό λόγο και τούς αρκεί να περνάνε τη γνώμη τους (η οποία συνήθως δεν είναι κάτι περισσότερο από 'symfono me to parapano').
Μπορώ να σκεφτώ μάλιστα τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα από τέτοιους 'τεμπέληδες'. Ολως τυχαίως, ο ένας είναι ταξιτζής, ο άλλος αστυνομικός, και ο τρίτος Ελληνοαμερικάνος. Είναι δε αστείο πώς κάποιοι απ'αυτούς γράφουν με στυλ προφορικού λόγου και βάζοντας συνέχεια αποσιωποιητικά!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
...Ακόμη, έχω υποδείξει σε κάποιους ορθογράφο...Μπορείς να δώσεις ένα link?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
...Ακόμη, έχω υποδείξει σε κάποιους ορθογράφο...
Μπορείς να δώσεις ένα link?
'Οχι ορθογράφο, ρε παιδιά... Από εκεί προκύπτουν όλα τα κακά!
Καλύτερα ένα μικρό ορθογραφικό λεξικό 'τσέπης' και χωρίς ντροπή 'edit', έστω και μετά τη δημοσίευση, όπως κάνω και εγώ όταν εντοπίσω κάποια από τις συνηθισμένες ανορθογραφίες μου. -
Ακόμα πιο απλά, γράφουμε το κείμενο μας στο MS Word που έχει ορθογραφικό έλεγχο και μετά το περνάμε στο forum.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ακόμα πιο απλά, γράφουμε το κείμενο μας στο MS Word που έχει ορθογραφικό έλεγχο και μετά το περνάμε στο forum.Και εγώ κάνω συχνά ορθογραφικά λάθη αλλά πρώτα γράφω στο Word και μετά αφού διορθώσω αν χρειαστεί κάτι το περνάω στο forum μας. Είναι αλήθεια ότι μερικές φορές δεν μπορείς να διαβάσεις από τα χοντρά λάθη που γίνονται. Λίγο περισσότερο χρόνο θέλει και είναι όλα οκ.
Για όσους αναφέρουν ότι τους ενοχλεί η συμπεριφορά κάποιων μελών απλά θα τους θυμίσω ότι είναι ανοιχτό βήμα και λογικά έχει όλων των ειδών τους ανθρώπους και χαρακτήρες ακριβός όπως και η κοινωνία μας. Αν μετράς περισσότερα καλά από στραβά απλά προσπέρνα ότι σε ενοχλεί.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ακόμα πιο απλά, γράφουμε το κείμενο μας στο MS Word που έχει ορθογραφικό έλεγχο και μετά το περνάμε στο forum.Αυτό κάνω και ΄γω...
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
...Ακόμη, έχω υποδείξει σε κάποιους ορθογράφο...
Μπορείς να δώσεις ένα link?
Disclaimer: Τα παρακάτω δεν τα έχω δοκιμάσει, γιατί προσωπικά χρησιμοποιώ Opera σε Ubuntu Linux, και γράφω από μόνος μου αρκετά καλά Ελληνικά. Κοινώς, καμμία σχέση.
Σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιεί Word, εδώ υπάρχει λεξικό κατάλληλο για π.χ. Αγγλικό MS Office:
http://www.neurosoft.gr/en/download/mai ... actbul=dldΤο παρακάτω κείμενο λέει πώς μπορεί να μπει ορθογράφος σε μερικούς δημοφιλείς browsers:
http://8help.osu.edu/2143.htmlΑπ'ό,τι βλέπεις εκεί, μία από τις λύσεις είναι, στον Firefox, το spellbound extension και κάποιο λεξικό από τα dictionaries του Mozilla:
http://spellbound.sourceforge.net/install
http://dictionaries.mozdev.org/installation.htmlΟλα τα παραπάνω βέβαια, καμμία ισχύ δεν έχουν, αν κάποιος χρησιμοποιεί το forum σαν chat ή αν δεν πατάει ποτέ την 'Προεπισκόπιση' για να ξαναδιαβάσει τι έχει γράψει!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ακόμα πιο απλά, γράφουμε το κείμενο μας στο MS Word που έχει ορθογραφικό έλεγχο και μετά το περνάμε στο forum.
Αυτό κάνω και ΄γω...
Παλιότερα το έκανα κι εγώ, λόγω μόντεμ και χρονοχρέωσης.
Όμως είχε ΠΟΛΛΑ λάθη/ασυμβατότητες σε σύμβολα, όπως '' κλπ... -
Διάβαζα κάποια παλιά θέματα και μου δημιουργήθηκε η απορία... Ο κύριος από πάνω μου (GeorgeTabs) πού χάθηκε;
Σταμάτησε να ποστάρει ξαφνικά τον Απρίλιο
Κανένα νέο του; -
Μπορεί να εχει μπλέξει με το Πανεπιστήμιο.
Η να μην θέλει πια να γράφει..Πρέπει να είναι καλά, αλλοιώς θα είχαν γράψει κάτι ο Castor ή ο Amaxopoulos..
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πρέπει να είναι καλά, αλλοιώς θα είχαν γράψει κάτι ο Castor ή ο Amaxopoulos..
Βασικά αυτό είχα κατα νου και ελπίζω να είναι καλά και ας μας βαρέθηκε!
-
Παντα μου προξενουσε εντυπωση πως καποιος, ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ, σταματα να γραφει σε ενα φορουμ. Δεν μιλω για εναν περιστασιακο, που μπηκε να ρωτησει τι αμαξι να αγορασει, κολλησε λιγο και μετα εξαφανιστηκε. Αλλα για χρηστες που για καποιους μηνες συμμετεχουν καθημερινα και μετα παυουν να δημοσιευουν, χωρις να φαινεται, απο τις συζητησεις που συμμετειχαν, καποιος προφανης λογος να σταματησουν.
Για τον GeorgeTabs καιρο ηθελα κι εγω να ρωτησω... -
Την ώρα και τη στιγμή που επέμενα να γίνει η ενότητα 'Αντίλογος' ...
Νιώθω σαν να έχω μια ευθύνη (μικρή προφανώς) για την πορεία του forum...
αποφάσισα στον λίγο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με το forum και είπα να μπω στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=21441
τι να πω....
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Την ώρα και τη στιγμή που επέμενα να γίνει η ενότητα 'Αντίλογος' ...Νιώθω σαν να έχω μια ευθύνη (μικρή προφανώς) για την πορεία του forum...
αποφάσισα στον λίγο ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με το forum και είπα να μπω στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=21441
τι να πω....
Κώστα το φόρουμ ειναι μια μικροκοινωνια. Ετσι, οπως σε κάθε κοινωνία, υπάρχουν οι 'γραφικοί', οι καλοί, οι ανισόρροποι κτλ.. Δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ασχημα για αυτό, δεν μπορεις να κανεις κατι να τους αλλαξεις. Κανεις δε μπορει.
Καληνχυτα
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι να πω....
Κώστα το φόρουμ ειναι μια μικροκοινωνια. Ετσι, οπως σε κάθε κοινωνία, υπάρχουν οι 'γραφικοί', οι καλοί, οι ανισόρροποι κτλ.. Δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ασχημα για αυτό, δεν μπορεις να κανεις κατι να τους αλλαξεις. Κανεις δε μπορει.
Καληνχυτα
μάλλον έχεις δίκιο...
με την επιλογή αυτής της ενότητας απλά είδαμε την πραγματική εικόνα της κοινωνίας μας...αναγκαίο κακό λοιπόν ίσως...
-
Τι είναι αυτά που λες τώρα.
Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται κανένας άλλος για της παπ@ριες που λέει ο κάθε ένας εδώ ή αλλού πέραν απ[ό αυτόν που της λέει ή γράφει.
Όλοι μας λίγο ή περισσότερο ζητούσαμε τον Αντίλογο για να απόσυμφορηθεί το Περί αυτοκίνησης αλλά και για την σωστότερη λειτουργία του Forum μας.Το καλύετρο θα ήταν ορισμένοι να προσέχουν τι κάνουν και να μην προκαλούν ή ξεσπούν εδώ μέσα. Το forum ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΗΠΕΔΟ!!!!!!!
-
Μια λύση μας σώζει ....
κανονισμοί και αυστηρότητα των ξένων φόρουμ.
με μια μαλακία άντε γεια...
τεεεελος πάντων..πάμε για ύπνο
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι να πω....
Κώστα το φόρουμ ειναι μια μικροκοινωνια. Ετσι, οπως σε κάθε κοινωνία, υπάρχουν οι 'γραφικοί', οι καλοί, οι ανισόρροποι κτλ..
μια στιγμη ρε παιδια, του ειπαμε του παιδιου περαστικα και ο,τι καλυτερο.
αλλο το ενα, αλλο το αλλο..
το θεμα προφανως μπηκε για να το σχολιασουμε. αλλιως ας του βαζανε ενα λουκετο να το διαβαζαμε ολοι και να συμμορφωθουμε (που για ονομα του θεου, αν περιμεναμε ενα τροχαιο να συμμορφωθουμε και να καταλαβουμε οτι κουραση + αυπνια 2 βραδια + αδειο στομαχι + αλκοολ = θανατηφορος συνδιασμος.)
εξ'αλλου δε βλεπω τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε απο το να σχολιασουμε. δε μας ζητησε δανεικα ο τυπος.
εγω που πιστευω οτι ειχε την αποκλειστικη ευθυνη για ο,τι εγινε ειμαι ανισορροπος ή γραφικος δηλαδη; ανεξαρτητα αν καταλαβαινω τον πονο του, αποψη μου ειναι πως αυτο δε μειωνει επ'ουδενι την ευθυνη που ειχε πανω στο τροχαιο.
και αν, σου λεω αν, επαιρνε μαζι του κανενα 15χρονο πιτσιρικι τι θα λεγατε ολοι; το φονια το χαρο που πηρε το αμαξι μεθυσμενος αυπνος νηστικος και να σαπισει στη φυλακη (οπως εχετε πει για παλαιοτερα αντιστοιχα περιστατικα..)και κατι αλλο:
'ναι καλα
σ'ενοχλουν τα προβληματα του κοσμου μα το βραδυ στο κρεβατι κοιμασαι σε δυο λεπτα'απ'το τραγουδι 'λογικα καπως ετσι..'
γιατι μπηκε το θεμα; για να γραψουμε ολοι 'κριμα';
και 'γω δε συμφωνω με το στιλ του ομικρονε και του το ειπα αλλωστε και σιγουρα δεν ταιριαζει σε ενα τετοιο θεμα, αλλα σκεφτηκατε οτι μπορει να εχει και δικιο σε μεγαλο βαθμο σ'αυτα που λεει;edit: εξαλλου, τωρα που διαβαζω το θεμα, παρατηρω πως οι περισσοτεροι δεν σχολιασανε κατι επι της ουσιας αυτων που εγραψε ο ομικρονε.
ξαναλεω, και εγω συμφωνω οτι το κουραζει και στο συγκεκριμενο θεμα ξεφυγε. αλλα δε φταιει μονο αυτος πιστευω. -
Τι εννοείς 'φταίει' βρε σκάι;
Λέει τη γνώμη του. Με τον τρόπο που γουστάρει, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΙΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ (στην αρχή τουλάστιχον).
Οσο για την επίθεση που δέχθηκε, γεγονός είναι ότι εξαπολήθηκε εναντίον του νικ του και όχι εναντίον του συγκεκριμένου ποστ.
Και σας ερωτώ: βρείτε μου ένα λόγο για τον οποίο να μην έχει κανείς 2 και 3 νικνέιμς.
Θέλεις και παράδειγμα να σου θέσω να καταλάβεις τι εννοώ;
-
Δυστυχώς η ποιότητα των topics του forum έχει πέσει κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Με μία μικρή προσοχή θα παρατηρήσετε πάρα πολλούς χρήστες που πλέον γράφουν σπάνια... Το forum μας δυστυχώς έχει καταντήσει chat room...
Για τα παλιά μέλη του Forum,που σταμάτησαν να γράφουν