-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση απο απλή περιέργεια επειδή ακούω διάφορα???
Είμαι 16,αν με πιάσουν να οδηγάω χωρις δίπλωμα και δίπλα ας πούμε ειναι ο πατέρας μου τι τρώω?ενοοώ κλήση?λεφτά?πινακίδες?δικαστήριο?αυτόφορο?ακούω διάφορα για αυτό..
Υ.Γ Δεν έχω σκοπό να οδηγάω με καθυσήχαση ότι δεν πειράζει ένα πρόστιμο 300 ευρώ ειναι θα το πληρώσουμε,σε καμια περιπτωση,απλα ρωταω απο περιεργεια...
το προστιμο & οι πινακιδες σε μαραναν...
αμα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ καποιον ανθρωπο δε σε νοιαζει?Να υποθεσω δηλαδη οτι πιστευεις οτι (ειδικα στην χωρα μας) το να μην εχει διπλωμα οδηγησης = βεβαιο ατυχημα, ενω το να εχει = σιγουρα ξερει να οδηγαει σωστα, τουλαχιστον τοσο ωστε να μην σκοτωσει ανθρωπο.
Προσεχε, αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι θεωρω πως πρεπει να βγαινουμε στους δρομους χωρις διπλωμα. Απλα λεω οτι ειδικα στην χωρα μας διπλωμα = ενα χαρτι σχεδον αποκλειστικα με τυπικη σημασια κ τιποτα αλλο. Αντιθετα με αυτο που γραφεις κ με τον τροπο που το γραφεις φαινεται να θεωρεις οτι το διπλωμα εινια εγγυηση ποιοτητας οδηγησης.
-
Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση?τι σημασία έχει να έχεις δίπλωμα η οχι?εκτός απο θέματα μην σκοτώσεις κανεναν και να εισαι καλλυμενος με ασφαλειες κλπ??
Αφου τώρα ποιά στο δίπλωμα,δεν μαθαίνεις τιποτα,λαδώνεις,ξερεις δεν ξερεις να οδηγείς παίρνεις το μαγικο χαρτι και βγαινεις στους δρόμους....
Πιστέυετε οτι είμαι το ίδιο επικίνδυνος που μαθαίνω σωστη (επαναλβάνω σωστή,και θεωρία και πράξη) οδήγηση σε αλάνες και σε γήπεδα απο τα 12,παρά με μια γυναίκα που έπιασε τιμονι στα 45 λάδωσε πήρε το δίπλωμα και βγηκε στο δρομο,εσείς τι λετε?
-
Ο χρήστης Passatakias2010 έγραψε:
Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση?τι σημασία έχει να έχεις δίπλωμα η οχι?εκτός απο θέματα μην σκοτώσεις κανεναν και να εισαι καλλυμενος με ασφαλειες κλπ??Αφου τώρα ποιά στο δίπλωμα,δεν μαθαίνεις τιποτα,λαδώνεις,ξερεις δεν ξερεις να οδηγείς παίρνεις το μαγικο χαρτι και βγαινεις στους δρόμους....
Πιστέυετε οτι είμαι το ίδιο επικίνδυνος που μαθαίνω σωστη (επαναλβάνω σωστή,και θεωρία και πράξη) οδήγηση σε αλάνες και σε γήπεδα απο τα 12,παρά με μια γυναίκα που έπιασε τιμονι στα 45 λάδωσε πήρε το δίπλωμα και βγηκε στο δρομο,εσείς τι λετε?
Σε αλλο κρατος θα ειχες τις ιδιες αποριες;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση?τι σημασία έχει να έχεις δίπλωμα η οχι?εκτός απο θέματα μην σκοτώσεις κανεναν και να εισαι καλλυμενος με ασφαλειες κλπ??
Αφου τώρα ποιά στο δίπλωμα,δεν μαθαίνεις τιποτα,λαδώνεις,ξερεις δεν ξερεις να οδηγείς παίρνεις το μαγικο χαρτι και βγαινεις στους δρόμους....
Oxi,σε άλλο κράτος όμως δεν θα λέγαν 'σκάσε 200 και παιρνεις το χαρτακι ξερεις δεν ξερεις να οδηγείς'
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση απο απλή περιέργεια επειδή ακούω διάφορα???
Είμαι 16,αν με πιάσουν να οδηγάω χωρις δίπλωμα και δίπλα ας πούμε ειναι ο πατέρας μου τι τρώω?ενοοώ κλήση?λεφτά?πινακίδες?δικαστήριο?αυτόφορο?ακούω διάφορα για αυτό..
Υ.Γ Δεν έχω σκοπό να οδηγάω με καθυσήχαση ότι δεν πειράζει ένα πρόστιμο 300 ευρώ ειναι θα το πληρώσουμε,σε καμια περιπτωση,απλα ρωταω απο περιεργεια...
το προστιμο & οι πινακιδες σε μαραναν...
αμα ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ καποιον ανθρωπο δε σε νοιαζει?Να υποθεσω δηλαδη οτι πιστευεις οτι (ειδικα στην χωρα μας) το να μην εχει διπλωμα οδηγησης = βεβαιο ατυχημα, ενω το να εχει = σιγουρα ξερει να οδηγαει σωστα, τουλαχιστον τοσο ωστε να μην σκοτωσει ανθρωπο.
Προσεχε, αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι θεωρω πως πρεπει να βγαινουμε στους δρομους χωρις διπλωμα. Απλα λεω οτι ειδικα στην χωρα μας διπλωμα = ενα χαρτι σχεδον αποκλειστικα με τυπικη σημασια κ τιποτα αλλο. Αντιθετα με αυτο που γραφεις κ με τον τροπο που το γραφεις φαινεται να θεωρεις οτι το διπλωμα εινια εγγυηση ποιοτητας οδηγησης.
την απαντηση την ξερεις, γιατι με βαζεις να τη γραψω?
-
Δεν την ξερω. Εκτος αν οντως εννοεις αυτο που νομιζω οτι εννοεις. Στην οποια περιπτωση απλα διαφωνουμε. Αν πραγματικα θεωρεις οτι οποιος εχει παρει διπλωμα σημαινει οτι de facto ξερει κ να οδηγει (= να χειριζεται το οχημα ΚΑΙ να ξερει πως να συμπεριφερεται στον δρομο), τοτε μαλλον σε αλλη χωρα βρισκεσαι. Δηλαδη καποιος που δεν εχει πιασει τιμονι στην ζωη του, στα 17+11 μηνες 'θα σκοτωσει κοσμο', ενω στα 18+2 μηνες κανοντας τα τυπικα μαθηματα κ παιρνοντας το διπλωμα ειναι ασφαλης να κυκλοφορει αναμεσα μας?
Αντιστοιχα κ το αντιθετο, θεωρεις οτι αν δεν εχεις παρει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ διπλωμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να εισαι καλυτερος οδηγος απο αυτον που περιγραφω παραπανω?
Θες αποδειξη? Ας παρουμε την πρωην μου κ την αδερφη της. Η πρωην μου αν κ εχει διπλωμα που εχει παρει νομιμοτατα πολυ απλα ΔΕΝ ξερει να οδηγει (ενω μπορει να το πραξει νομιμα) ενω η αδερφη της ξερει απλα να μετακινει το οχημα (οχι να οδηγει), κ μαλιστα θεωρει οτι επειδη ειναι απειρη μπορει να κανει οτι μαλακια θελει κ πρεπει να της συγχωρειται αυτο.
Εγω στα 17 μου ηξερα οχι μονο να οδηγω, αλλα να χειριζομαι σωστα το οχημα (δεν ειπα οτι ημουν ο Σουμαχερ βεβαια) ΚΑΙ να συμπεριφερομαι σωστα στον δρομο. Κ αυτο γιατι με ενδιεφερε να μαθω να οδηγω κ οχι απλα να μετακινουμαι.
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε αλλο κρατος θα ειχες τις ιδιες αποριες;Οχι, γιατι σε αλλο κρατος το 'εχω διπλωμα' σημαινει οτι 'εχω μαθει οδηγηση'. Μιλαμε για πολιτισμενες χωρες, Δυτικη Ευρωπη, ΗΠΑ κλπ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν την ξερω. Εκτος αν οντως εννοεις αυτο που νομιζω οτι εννοεις. Στην οποια περιπτωση απλα διαφωνουμε. Αν πραγματικα θεωρεις οτι οποιος εχει παρει διπλωμα σημαινει οτι de facto ξερει κ να οδηγει (= να χειριζεται το οχημα ΚΑΙ να ξερει πως να συμπεριφερεται στον δρομο), τοτε μαλλον σε αλλη χωρα βρισκεσαι. Δηλαδη καποιος που δεν εχει πιασει τιμονι στην ζωη του, στα 17+11 μηνες 'θα σκοτωσει κοσμο', ενω στα 18+2 μηνες κανοντας τα τυπικα μαθηματα κ παιρνοντας το διπλωμα ειναι ασφαλης να κυκλοφορει αναμεσα μας?Αντιστοιχα κ το αντιθετο, θεωρεις οτι αν δεν εχεις παρει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ διπλωμα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να εισαι καλυτερος οδηγος απο αυτον που περιγραφω παραπανω?
Θες αποδειξη? Ας παρουμε την πρωην μου κ την αδερφη της. Η πρωην μου αν κ εχει διπλωμα που εχει παρει νομιμοτατα πολυ απλα ΔΕΝ ξερει να οδηγει (ενω μπορει να το πραξει νομιμα) ενω η αδερφη της ξερει απλα να μετακινει το οχημα (οχι να οδηγει), κ μαλιστα θεωρει οτι επειδη ειναι απειρη μπορει να κανει οτι μαλακια θελει κ πρεπει να της συγχωρειται αυτο.
Εγω στα 17 μου ηξερα οχι μονο να οδηγω, αλλα να χειριζομαι σωστα το οχημα (δεν ειπα οτι ημουν ο Σουμαχερ βεβαια) ΚΑΙ να συμπεριφερομαι σωστα στον δρομο. Κ αυτο γιατι με ενδιεφερε να μαθω να οδηγω κ οχι απλα να μετακινουμαι.
Οχι, γιατι σε αλλο κρατος το 'εχω διπλωμα' σημαινει οτι 'εχω μαθει οδηγηση'. Μιλαμε για πολιτισμενες χωρες, Δυτικη Ευρωπη, ΗΠΑ κλπ.
Να και ένας λογικός άνθρωπος
Η μάνα μου στα 37 αποφάσισε να βγάλει δίπλωμα,φυσικά επειδή πολύ απλα δεν ξέρει να οδηγεί,κόπηκε 6 φορές,και οταν είδε ο πατέρας μου πως οδηγεί,κατάλαβε οτι θα πάρει μαζί της κόσμο και ετσι δεν πηρε ποτε αμαξι
Εγώ πιστέυω οτι το δίπλωμα στην ελλάδα ειναι για καθαρά λόγους τήρησης του νομου και σε περιπτωση ατυχηματος να εισαι καλλυμένος κλπ...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ο υπεύθυνος βρέθηκε. Αλλά οποία η έκπληξις: οικογενειακώς αρνούνται το συμβάν. Ακόμα δεν έχουν δει το video βέβαια αλλά επειδή δε φαίνεται καθαρά, δεν ξέρω ακόμα κι αν το δουν αν θα δεχτούν να με αποζημιώσουν.....
Δήλωση της ζημιάς στην ασφαλιστική εταιρεία κι ενεργοποίηση της νομικής προστασίας.
Δεν νομιζω η νομικη προστασια της ασφαλιστικης να καλυπτει ΜΗ αυτοκινητηστικα θεματα. Θα πρεπει να τους ρωτησεις.
-
Δήλωση ζημιάς είναι Κώστα. Αφορά το ασφαλισμένο όχημα, οπότε μπορεί να ενεργοποιήσει την νομική προστασία.
-
Η απάντηση της ασφαλιστικής (ΕΘΝΙΚΗ) ήταν πως δεν ασχολείται η νομική προστασία με περιπτώσεις που δεν εμπλέκεται άλλο όχημα (δυστυχώς έχει δίκιο ο kacey)... οπότε μάλλον θα επιστρατεύσω τους δικούς μου δικηγόρους (αν χρειαστεί)...
Βέβαια, δεν ξέρω ποια θα ήταν η απάντησή τους εάν τους έλεγα πως δε γνωρίζω πως έγινε η ζημιά... -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Η απάντηση της ασφαλιστικής (ΕΘΝΙΚΗ) ήταν πως δεν ασχολείται η νομική προστασία με περιπτώσεις που δεν εμπλέκεται άλλο όχημα (δυστυχώς έχει δίκιο ο kacey)... οπότε μάλλον θα επιστρατεύσω τους δικούς μου δικηγόρους (αν χρειαστεί)...
Βέβαια, δεν ξέρω ποια θα ήταν η απάντησή τους εάν τους έλεγα πως δε γνωρίζω πως έγινε η ζημιά...Στη θέση σου θα διάβαζα τους όρους της ασφάλισης στο βιβλιαράκι που δίνει η ασφαλιστική για να σιγουρευτώ ότι όντως δεν καλύπτεται η συγκεκριμένη περίπτωση.
-
Στη θέση σου θα διάβαζα τους όρους της ασφάλισης στο βιβλιαράκι που δίνει η ασφαλιστική για να σιγουρευτώ ότι όντως δεν καλύπτεται η συγκεκριμένη περίπτωση.Τι να πω. Ο ασφαλιστής μου, που είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης μου και πολλά χρόνια στο επάγγελμα, ρώτησε σήμερα στην ΕΘΝΙΚΗ και η απάντηση ήταν η παραπάνω. Θέλω πάντως να πιστεύω πως θα αποφύγω τη νομική οδό δεδομένου ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.
-
Μπορω να παω σε μια ξενη χωρα ,εκτος Ε.Ε.,να δειρω καποιον συμπατριωτη μας που με ξερει,να γυρισω αυθημερον στην Ελλαδα και να μην υποστω ποινικες ευθυνες;
-
Όχι, εκτός αν ο συμπατριώτης δεν αναφέρει το περιστατικό και δεν ψάξουν (ή σε ψάξουν και δεν σε βρουν) ποτέ (ή τέλος πάντων μέχρι να παραγραφεί το αδίκημά σου).
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
:rant: Μπορω να παω σε μια ξενη χωρα ,εκτος Ε.Ε.,να δειρω καποιον συμπατριωτη μας που με ξερει,να γυρισω αυθημερον στην Ελλαδα και να μην υποστω ποινικες ευθυνες;Μπορείς να το κάνεις αυτό άνετα εδώ , και χωρίς να ξενιτευτείς , αρκεί να είσαι στα σώματα ασφαλείας.Πιθανό να τσιμπίσεις και κανένα επίδομα παραγωγικότητας....
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Στη θέση σου θα διάβαζα τους όρους της ασφάλισης στο βιβλιαράκι που δίνει η ασφαλιστική για να σιγουρευτώ ότι όντως δεν καλύπτεται η συγκεκριμένη περίπτωση.
Τι να πω. Ο ασφαλιστής μου, που είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης μου και πολλά χρόνια στο επάγγελμα, ρώτησε σήμερα στην ΕΘΝΙΚΗ και η απάντηση ήταν η παραπάνω. Θέλω πάντως να πιστεύω πως θα αποφύγω τη νομική οδό δεδομένου ότι υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.
Έσφαλα...
-
Βέβαια, δεν ξέρω ποια θα ήταν η απάντησή τους εάν τους έλεγα πως δε γνωρίζω πως έγινε η ζημιά...Στη θέση σου θα διάβαζα τους όρους της ασφάλισης στο βιβλιαράκι που δίνει η ασφαλιστική για να σιγουρευτώ ότι όντως δεν καλύπτεται η συγκεκριμένη περίπτωση.
Βασικα κανε ακριβως αυτο,διαβασε τι λεει επι λεξη το συμβολαιο σου. Κ εμενα κ του Wagner αν θυμαμαι σωστα, μας εχουν πει οτι η νομικη προστασια δεν ασχολειται με κλησεις κ αλλα δικαστικα που εχουν να κανουν με το αυτοκινητο, ενω το συμβολαιο ελεγε αλλιως (κ παραδεχτηκαν μετα). Οποτε βρες το συμβολαιο κ ψαξ'το μονος σου.
-
Δεν ξέρω εαν, υπό κάποιες προϋποθέσεις (και εφόσον δεν έχει εξαιρέσεις ή δεν ορίζεται διαφορετικά) μπορεί να περάσει ως ζημιά από ανασφάλιστο όχημα εαν έχεις αυτόν τον όρο στο ασφαλιστήριό σου, καθώς το ποδήλατο θεωρείται ως όχημα...
Ιδιαίτερη περίπτωση πάντως. Εύχομαι να καταφέρεις να βρεις μια λύση άμεσα.
-
Λοιπόν, επειδή κι εγώ είμαι ασφαλισμένος στην Εθνική, αναδημοσιεύω από τους όρους ασφαλιστηρίου συμβολαίου:
Όντως αναφέρεται ρητά σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Όμως, τα ποδήλατα είναι οχήματα βάσει ΚΟΚ και φαίνεται να εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του (Κεφάλαιο Α', Άρθρο 1): >[...]
Ποδήλατο: Το όχημα δύο τουλάχιστον τροχών το οποίο κινείται με τη
μυϊκή δύναμη εκείνων που επιβαίνουν και μπορεί να υποβοηθείται με βοη-
θητικό ηλεκτροκινητήρα μέγιστης συνεχούς ονομαστικής ισχύος 0,25 KW
και η ισχύς του οποίου μειώνεται σταδιακά και τελικά μηδενίζεται όταν η
ταχύτητα του οχήματος φθάσει τα 25 χλμ/ώρα ή νωρίτερα, εάν σταματήσει
η ποδηλάτηση.
Πoδηλατόδρoμoς: Οδός ή τμήμα οδού απoκλειστικής κυκλoφoρίας πoδη-
λάτων.
[...]Από την άλλη, >[...]
Aυτoκίνητo ή αυτoκίνητo όχημα: To μηχανoκίνητo όχημα, τo oπoίo
χρησιμoπoιείται κυρίως για τη μεταφoρά πρoσώπων ή πραγμάτων ή για τη
ρυμoύλκηση στις oδoύς oχημάτων πoυ χρησιμoπoιoύνται για τη μεταφoρά
πρoσώπων ή πραγμάτων. O όρoς αυτός δεν περιλαμβάνει τα oχήματα, όπως
oι γεωργικoί ελκυστήρες, τα χρησιμoπoιoύμενα παρεμπιπτόντως μόνo για
την oδική μεταφoρά πρoσώπων ή πραγμάτων ή για ρυμoύλκηση στις οδούς,
oχημάτων πoυ χρησιμoπoιoύνται για τη μεταφoρά πρoσώπων ή πραγμάτων.
[...]Βέβαια, αν το να τρακάρει αυτοκίνητο σε σταθμευμένο ποδήλατο θεωρείται αυτοκινητιστικό ατύχημα (και πρέπει να αποζημειώσει η ασφαλιστική τον ιδιοκτήτη του ποδηλάτου), δε βλέπω το λόγο να μη θεωρείται και το ανάποδο αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Όμως, αν είναι να χρειαστείς δικηγόρο για να αποδείξεις ότι η ασφαλιστική οφείλει να σου παράσχει δικηγόρο στα πλαίσια της νομικής προστασίας, το έχεις χάσει το παιχνίδι.
Αυτά τα ολίγα
Υ.Γ.: Το ενδιαφέρον (που μου διέφευγε!) είναι ότι δικαιούσαι δικηγόρο σε περίπτωση που θες να αμφισβητήσεις την ορθότητα της επιβολής χρηματικού προστίμου, της αφαίρεσης του διπλώματος, κτλ
-
Λοκατζή είσαι φοβερός
Ευχαριστώ παίδες για τη βοήθεια.
Προς το παρόν θα ηρεμήσω από τη φραστική επίθεση που δέχτηκα (και κερατάς και ..παρολίγον δαρμένος ) και αύριο με καθαρό μυαλό θα συνεχίσω να χάνω το χρόνο μου και τη ψυχική μου ηρεμία.
Ορισμένοι άνθρωποι πάντως είναι απίστευτοι... λυπάμαι πραγματικά.
Νομικές ερωτήσεις