-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
4ον) Το ABS στο αμάξι μου εντός μήνα βγαίνει off γιατί μου χει σπάσει τα νεύρα. Και αυτά τα χαζοηλεκτρονικοάχρηστα βοηθήματα είναι βασικός λόγος που δεν παίρνω καινούργιο αυτοκίνητο.
Οπότε ναι η ημιμάθεια είναι ότι χειρότερο.
Να ενημερώσω βέβαια ότι σπουδάζω Μηχανολόγος Μηχανικός και τελειώνω.
Δε τα μαθαίνω από περιοδικά...κοιτα, αμα ειναι να αρχισουμε να μετραμε ποιος την εχει μεγαλυτερη, τοτε να σου πω οτι εγω ΕΙΜΑΙ μηχανολογος μηχανικος κ ασχολουμαι με τα αυτοκινητα απο τα 10 μου. Δεκτον, τοτε δεν κυκλοφορουσαν αεροσακοι στην Ελλαδα. αλλα καποια στιγμη τους εμαθα κ εγω...
Απο κει και περα, εγω δεν ειπα για το αν καλως ανοιξαν ή οχι (αλλα απλα οτι σε πολλες περιπτωσεις δεν ανοιγουν κ οτι σαφεστατα κ δεν ανοιγουν ΠΑΝΤΑ), αλλα για το οτι δεν μπορει να ζητησει καμμια αποζημιωσει πατωντας στο - υποθετικο - θεμα των αεροσακων.
Τελος, αυτο που γραφεις στο 4 μου αρκει για να κρινω. κατι ειπες περι ημιμαθειας...
-
Ο ArrowsFA1 με κάλυψε σε αυτό με τρελαίνει.
'Τιμωρητικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα δεν έχουμε...'Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς, εγώ αυτό που εννοώ είναι ότι στην Ελλάδα δεν οφείλεις αποζημίωση και 'για να μάθεις, για να μην το ξανακάνεις' κλπ όπως στην Αμερική, παρά ΜΟΝΟ για συγκεκριμένη, οριστή θετική ή αποθετική ζημία, υφιστάμενη ή έστω μέλλουσα αλλά πάντως υπολογίσιμη. Δες εδώ.
-
οι αεροσακοι παντως μπορει να ανοιξουν και με λιγα αν και δε θα πρεπε και ξερω μαλιστα περιπτωση οπου ατομο απλα εξυσε μπαριερα επειδη χαζευε με ελαχιστα χλμ και ανοιξε ο πλαινος
εχω δει επισης φιλο μου (τον ακολουθουσα) να κοβει τσιμεντενιο κολωνακι, να περναει αναμεσα απο θαμνους, να βγαινει τελικα εκτος δρομου και να μην ανοιγει κανενας αεροσακος γιατι οσο θεαματικο κι αν ηταν το ατυχημα τα χλμ ηταν λιγα
pro_crossaro τι crash test εχεις κανει?
-
kacey απλά έχω μάθει να οδηγώ και σχεδόν πάντα οδηγούσα αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας δίχως βοηθήματα. Μέχρι στιγμής πρόβλημα δεν είχα, και δεν υπήρξε φορά που το ΑΒS θα διόρθωνε τα λάθη μου.
Όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει με ABS (micra, primera, mx-5 και μερικά ακόμα) μου φάνηκαν πολύ παρεμβατικά και επενέβησαν μερικές φορές λάθος. Δηλαδή όταν η άσφαλτος είναι στεγνή (και σε καλή θερμοκρασία καιόχι σε καύσωνα) θέλει να σταματήσεις άμεσα και αυτό με ένα 'τσαρούχωμα' γίνεται. Δυστυχώς όμως το ABS (τουλάχιστον αυτά που έχω οδηγήσει) δεν αντιλαμβάνονται τέτοιες παραμέτρους και παρεμβαίνουν. Ευτυχώς επειδή έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετά σαράβαλα φρενάρω πάντα αρκετά νωρίτερα, αλλά ο αδερφός μου για παράδειγμα χτύπησε γιατί πάτησε απότομα φρένο. Παρόμοια και φιλαράκι στην εθνική. Θα μου πεις γιατί δεν είχαν αφήσει απόσταση. Θα σου πω γιατί κάναν αλλά χωρίς το ABS δε θα συνέβαινε. Οκ αντιλαμβάνομαι ότι με το ABS έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να ελέγξεις ένα αυτοκίνητο σε συνθήκες μειωμένης πρόσφησης, αλλά δυστυχώς είναι πολύ παρεμβατικό για τα γούστα μου (αυτά που έχω οδηγήσει πάντα). Και επειδή το δικό μου είναι 1ης γενιάς (MX-5 1990) θα μπει διακοπτάκι λείαν συντόμως.Όσο για τα υπόλοιπα users friendly ηλεκτρονικά, ούτε τα εκτιμούσα ποτέ, ούτε και θα τα εκτιμήσω πιθανότατα. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν πολλών ειδών οδηγοί, και ότι για την αδερφή μου όλα αυτά είναι σωτήρια, αλλά εγώ όταν οδηγώ θέλω να το κάνω μόνος μου (με ότι συνεπάγεται αυτό βέβαια για τα λάθη μου.).
Οπότε προτιμώ το μειωμένο βάρος, και την oldschool ελεύθερη (και για πολλούς επικίνδυνη) οδήγηση, παρά ένα κομπιουτεράκι να αποφασίζει τι είναι καλύτερο για μένα. Σίγουρα θα έχει δίκιο. Αλλά θέλω να αποφασίζω μόνος μου.(Φυσικά δίχως να μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές των άλλων. Είπαμε κάνουμε αλλά μπορούμε να φαμε μόνο το κεφάλι μας).ArrowsFA1 δυστυχώς αυτό κατάλαβα.
QsisVTS
Κατεδάφιση κτίσματος (1.20χ1.20χ2.00 εικονοστάση φτιαγμένο από χτίστη με μπετό σίδερα οικοδομής και γενικά τέρας) και αφού το ξερίζωσα έσκασα στα βράχια από πίσω (ευτυχώς ήταν φτιαγμένο σαν κτίριο και απορρόφησε την περισσότερη ενέργεια). Αυτά γίνανε με ένα ASTRA G και με χαμηλά τριψίφια στο κοντέρ.
Από ασφάλεια το Αστράκι έλεγε.
Από τίποτα άλλο όχι. -
ArrowsFA1 δυστυχώς αυτό κατάλαβα.
ΟΚ. Το αν γενικά είναι σωστό ή όχι είναι μεγάλη συζήτηση...νομίζω πάντως ότι ορθά δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, και επίσης ορθά αποκρούεται ο ποινικός χαρακτήρας αποζημίωσεων που επιδικάζουν ξένα δικαστήρια...
Να πληρώνουμε γι' αυτό που κάναμε πράγματι. Για τα υπόλοιπα, που έχουν μια γενική επικινδυνότητα και δεν αφορούν βλάβη ορισμένου προσώπου, υπάρχουν πιο πρόσφορα μέτρα (π.χ. διοικητικά πρόστιμα).
-
Να ενημερώσω βέβαια ότι σπουδάζω Μηχανολόγος Μηχανικός και τελειώνω.Και;
Όταν ξεκινάς λέγοντας πως δεν χτυπήθηκε ο αισθητήρας, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
2ον) Όταν πληρώνεις απαιτείς. Όχι να σε βοηθήσει, αλλά τουλάχιστον να λειτουργήσει.
3ον) Τη χρησιμότητα των αερόσακων την ξέρω πολύ καλά. Έχω κάνει crash test με πολλά και αρκετά εντυπωσιακό και δε με βοηθήσανε καθόλου. Οι ζώνες μου σώσανε τη ζωή. Και οι προεταντήρες. Όχι τα άθλια μπαλονάκια που ούτε καν τα πλησίασα. Αφού όμως δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε ας λειτουργούν...
οκ, να υποθέσω πως θέλεις και με πρόσθια σύγκρουση 10 χλμ σε σταθμευμένο απαιτείς να ανοίξουν, έτσι; Από τη μια μου παραθέτεις ένα ολόκληρο κατεβατό από αλλού εξηγώντας την λειτουργία τους και από την άλλη απαιτείς να έχουν on-off λειτουργία. Τα χεις μπερδέψει μου φαίνεται...
Εξώ ξαναλέω, στα peugeot πχ που τα ξέρω αρκετά καλά οι αισθητήρες για τους πρόσθιους βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Δεν υπάρχει κανένας αισθητήρας πίσω από τους προφυλακτήρες που πρέπει να χτυπηθεί (quote δικό σου).
-
Απλα για το γαμωτο της συζητησης:
ABS & ESP μπορουν να φρεναρουν καθε τροχο ξεχωριστα, πραγμα που κανεις οδηγος δεν μπορει να κανει γιατι απλα ειναι τεχνικως αδυνατον. Δεν ειναι θεμα αποφασης, γιατι ειμαι σιγουρος οτι οταν εφυγες με το Astra κ εσυ ειχες αποφασισει οτι θα ηθελες να υπαρχει κατι να σου γυρισει το αυτοκινητο στην σωστη πορεια.
Οποτε, οτι κ να λες για προτιμησεις ή αποψεις περι ηλεκτρονικων, ειδικα στον ελληνικο δρομο που με το παραμικρο εφυγες κ μετα δεν σταματας, εγω απλα θα
κ επειδη εχω καταστρεψει κ εγω Astra G, οι αισθητηρες του ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι στο πατωμα κατω απο τα εμπρος καθισματα...
-
@pro_crossaro: Αυτό με το διακοπτάκι να το προσέξεις. Αν (μακριά από μας) εμπλακείς σε σοβαρό ατύχημα και σε πραγματογνωμοσύνη εντοπιστεί η παράκαμψη του ABS, πιστεύω ότι θα έχεις σοβαρά προβλήματα. Η ασφαλιστική ΣΙΓΟΥΡΑ θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Απλα για το γαμωτο της συζητησης:ABS & ESP μπορουν να φρεναρουν καθε τροχο ξεχωριστα, πραγμα που κανεις οδηγος δεν μπορει να κανει γιατι απλα ειναι τεχνικως αδυνατον. Δεν ειναι θεμα αποφασης, γιατι ειμαι σιγουρος οτι οταν εφυγες με το Astra κ εσυ ειχες αποφασισει οτι θα ηθελες να υπαρχει κατι να σου γυρισει το αυτοκινητο στην σωστη πορεια.
Οποτε, οτι κ να λες για προτιμησεις ή αποψεις περι ηλεκτρονικων, ειδικα στον ελληνικο δρομο που με το παραμικρο εφυγες κ μετα δεν σταματας, εγω απλα θα
κ επειδη εχω καταστρεψει κ εγω Astra G, οι αισθητηρες του ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ειναι στο πατωμα κατω απο τα εμπρος καθισματα...
υπαρχουν abs που σε συγκεκριμενες συνθηκες (πχ σκονισμενος δρομος) μονο σωστα δε δουλευουν, οσο για το esp μου χει τυχει ακομα και με λιγα χλμ να μη δουλεψει σωστα, σπανιο αλλα γινεται
εξαρταται για τι ηλεκτρονικα μιλαμε (οσο πιο καινουρια τοσο το καλυτερο) και για τι συνθηκες μιλαμε.
μιας και εχω οδηγησει αρκετα renault στη ζωη μου θα ελεγα οτι το abs της συγκεκριμενης εταιρειας ειναι για κλαματα. μαλιστα μου χε κανει εντυπωση η σχετικα μεγαλη αποσταση φρεναρισματος του megane rs παρα τα brembo του, πραγμα που ξεκαθαρα οφειλεται στο abs του
με λιγα λογια καλα τα ηλεκτρονικα ,αλλα οχι παντα και ισως οχι καλυτερα απο εναν καλο οδηγο.
οσο περνουν τα χρονια ομως τα πραγματα βελτιωνονται δραματικα -
κατ' αρχήν να διαχωρίσουμε το θέμα. δεν πρόκειται περί αποζημίωσης, εφόσον δεν προκλήθηκαν ζημιές (παρά μόνο ίσως ψυχολογικές), αλλά περί μη σωστής λειτουργείας ενός προϊόντος που είχε καταβληθεί το αντίτιμό του. και εφόσον είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και δεν υπερβάλλουμε, σε μια σύγκρουση με γερό δέντρο που προξενεί αξιόλογες ζημιές στο αυτοκίνητο, θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι.
σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε το κράτος να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση των δικαιωμάτων τους. επομένως η εταιρία αυτή πρέπει να καταβάλλει χρηματικό ποσό για μη σωστή λειτουργεία, και να πει 'Δώξα τω Θεώ' που δεν τραυματίστηκε χειρότερα ο οδηγός.
-
lokatzis αυτό που λες δεν το γνωρίζω αλλά μπορώ να το πιστέψω.
Όμως στο αμάξι μου το ABS ήταν εξτρά εξοπλισμός (και από ότι έχω ακούσει δεν είχε προτιμηθεί και πολύ λόγο της λειτουργίας του) οπότε δεν είναι αναγκαίο να βρίσκεται στο αμάξι μου.
Λες να κάτσουν να ψάξουν?
Εξάλλου πριν καμιά βδομάδα για να φρενάρω τράβηξα χειρόφρενο, οπότε με αυτό το ρημάδι στο off θα έχω καλύτερες πιθανότητες να μην του χρειαστω τους ασφαλιστές.QsisVTS συμφωνώ. Για τα καινούργια δεν γνωρίζω πόσο άσχημα είναι τα πράγματα (εννοώ αυτοκίνητα δύο-τριών ετών) σίγουρα πάντως προτιμώ να βασίζομαι σε έναν άνθρωπο με τα όποια ελατώματα του παρά σε ένα κομπιούτερ.
kacey συμφωνώ ότι συνήθως λειτουργούν καλύτερα από τους οδηγούς, αλλά μόνο όταν πραγματικά χρειάζεται να επέμβουν. Δυστυχώς όμως επεμβαίνουν και φορές που πραγματικά δεν χρειάζεται και περισσότερο κακό κάνουν.
Άσε που είναι και πολλά κιλά άχρηστο βάρος.
Άσε που τα ηλεκτρονικά δε θα βοηθούσαν. Άμα κάνεις χοντρή δε γίνεται τίποτα.drdino με 10χλμ/ώρα δε θα ανοίξουν (κανονικά πάντα αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις... ). Προσωπικά θα ζούσα και χωρίς αυτούς. Δε θέλω on-off. Σκέτο off θέλω αλλά δυστυχώς δεν γίνεται. Αλλά αφού υπάρχουν, τότε όταν οι συνθήκες απαιτούν αν ενεργοποιηθούν, τότε πρέπει να ανοίγουν. Και σίγουρα ο άνθρωπος δεν τράκαρε με 10χλμ/ώρα. Και φυσικά δεν υπάρχει η οποιαδήποτε υποψία ανατροπής. Άρα δεν λειτούργησαν όπως είχαν προγραμματιστεί. Άρα γιατί τους πλήρωσε όταν το αγόρασε, και γιατί κουβαλάει μερικά κιλά εξτρά βάρος? Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όταν πρέπει να λειτουργήσει κάτι, πρέπει να λειτουργεί.
Επίσης στο κείμενο που παρέθεσα δείχνει ότι υπάρχουν δύο ειδών αισθητήρες.
'Από λειτουργικής άποψης, υπάρχουν 2 τύποι αισθητήρων. Οι μπροστινοί αισθητήρες πρόσκρουσης και οι αισθητήρες Safing. Οι μπροστινοί αισθητήρες βρίσκονται σε διάφορες θέσεις μπροστά από την καμπίνα των επιβατών. Μερικοί βρίσκονται μέσα στους προφυλακτήρες, μερικοί στο καπό, άλλοι συνδεμένοι στη μετώπη, μπροστά από το ψυγείο.
Οι πίσω αισθητήρες είναι επίσης γνωστοί όπως αισθητήρες safing δεδομένου ότι η λειτουργία τους είναι να καθορίσουν (επιβεβαιώσουν) αν έχει γίνει πραγματικά μια σύγκρουση. Οι πίσω αισθητήρες safing βρίσκονται σε διάφορες θέσεις στο χώρο των επιβατών, ανάλογα με τον κατασκευαστή. Μερικοί ενσωματώνονται στην Υπομονάδα Ελέγχου/Διάγνωσης.'Όπως είπε και ο Kacey όντως στο ASTRA κάτω από τα καθίσματα υπήρχαν όντως οι αισθητήρες Safing. Αλλά και μπροστά πίσω απο την βάση του προφυλακτήρα αν θυμάμαι καλά υπήρχαν οι αισθητήρες πρόσκρουσης.
Δε νομίζω ότι η Peugeot είναι η εξαίρεση στον κανόνα.
ArrowsFA1 πιστεύω ότι ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι ξέρανε ότι πρέπει να κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλιώς...
...θα πλερώσουν.
Δε βλέπω τον κόσμο να ξυπνάει αλλιώς. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα έπρεπε το κράτος να μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτών και την τήρηση των δικαιωμάτων τους. επομένως η εταιρία αυτή πρέπει να καταβάλλει χρηματικό ποσό για μη σωστή λειτουργεία, και να πει 'Δώξα τω Θεώ' που δεν τραυματίστηκε χειρότερα ο οδηγός.Σύμφωνοι. Για το ελαττωματικό προϊόν καθεαυτό, υπάρχουν διέξοδοι και γι αυτό το τμήμα της υπόθεσης (που είναι, κατ' αρχήν, άσχετο με το τρακάρισμα μιας και το ελάττωμα υφίστατο πριν τρακάρει) θα πρότεινα στον φίλο να το κυνηγήσει όσο μπορεί εφόσον είχαν πρόβλημα οι αερόσακοι. Μπορεί να πάρει με αυτόν τον τρόπο πίσω κάποια από τα χρήματα που έδωσε για την αγορά του αυτοκινήτου..
-
Όταν πρέπει να λειτουργήσει κάτι, πρέπει να λειτουργήσει.
Εσύ πώς ακριβώς έκρινες ότι έπρεπε να λειτουργήσει; Εκφράζεσαι με απόλυτη σιγουριά σαν να έχεις δει τα δεδομένα των αισθητήρων και ενώ ικανοποιήθηκαν όλες οι συνθήκες, δεν δόθηκε τελικά η εντολή.
Τα peugeot δεν έχουν κανέναν αισθητήρα πίσω από τον προφυλακτήρα. Η μονάδα ελέγχου και οι αισθητήρες των πρόσθιων βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα. Δεν πιστεύω πως όλα τα αμάξια είναι σαν αυτά, αλλά μην είσαι απόλυτος και συ. Πάντως πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να 'χτυπηθούν' οι αισθητήρες.
-
Να ξεκαθαρισω κατι κ γρηγορα γιατι εχουμε ξεφυγει.
δεν κρινω αν
α) τα συστηματα ειναι καλα ή οχι
β) τα συστηματα λειτουργουν καλυτερα απο τον οδηγο ή το αναποδο
γ) ποσο καλος πρεπει να ειναι ο οδηγος για να ισχυει το β
δ) ποσο ΓΑΜΑΩ πρεπει να ειναι ο οδηγος για να ισχυει το β σε ΕΚΤΑΚΤΟ περιστατικο, εκει που οι 99 στους 100 εστω κ στιγμιαια αντιδρουν ενστικτωδως = συνηθως οχι ενδεδειγμεναΑυτο που λεω εγω κ ειπα κ πιο πανω κ ξαναλεω, ειναι οτι αυτα που κανουν τα συστηματα ABS & ESP ειναι ΤΕΧΝΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τα κανει ο οδηγος (ξεχωριστο φρεναρισμα τροχου) κ αρα δεν εχει νοημα να συζηταμε περι υπεροχης του οδηγου ή οχι. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ οσο καλος αγωνιαρης hardcore κλπ αν εισαι, να κανεις αυτο που κανουν αυτα. Κ ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο το ξεχωριστο φρεναρισμα ειναι αυτο που θα σε επαναφερει στην πορεια σου, οχι στην εσχατη περιπτωση οπου εχεις βιασει παρα φυσιν τους νομους της φυσικης, αλλα ακριβως στις οχι κ τοσο σπανιες περιπτωσεις που εισαι ενα κλικ πανω απο τα ορια τους.
Ενα κλικ που για σενα ειναι αδυνατον να το σωσεις αλλα για το συστημα που θα σου φρεναρει τον εναν τροχο κ θα αποσοβησει το τετακε ή τα μουτρα ειναι εφικτο να κανει.
Αν τωρα καποια συστηματα ειναι κακα ρυθμισμενα ή 'ενοχλουν', τοτε συγνωμη αλλα αν απο τις 10 φορες που θα δουλεψει το ESP/ABS, οι 5 ηταν αχρειαστες κ οι 4 μου εκοψαν το μπασιμο αλλα η μια με κρατησε απο το γκρεμο ή τον απεναντι, ε συγνωμη αλλα θα το ανεχτω...
ΥΓ Ο Βαλτερ Ρερλ λεει οτι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θεωρει οτι μπορει να οδηγησει ασφαλεστερα (οχι γρηγοροτερα) χωρις το ESP κ το ABS, ειναι ηλιθιος.
ΥΓ2 Απο την στιγμη που το ABS ειναι υποχρεωτικος εξοπλισμος, ειναι 100000000% βεβαιο οτι η ασφαλιστικη θα σε αφησει ξεκρεμαστο σε ατυχημα που το ειχες απενεργοποιησει, κ το θυμα σε προσπαθησει να σε κρεμασει στο δικαστηριο για αυτο. Εγω σιγουρα αυτο θα εκανα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
.......Άσχετο αλλά ήθελα να σε ρωτήσω: Αυτόν τον οδηγό του Subaru Forester 2.5XT ασημι/σαμπανιζε, ΙΒΙ-4759 (ή 4579), τον έχεις βρεί? Τι σου έκανε??
-
no comment
-
Kacey να πάρουμε αυτό το χαμογελάκι ως ότι τον βρήκες?
Πάντως για αυτό που λες, ισχύει αν ήταν στον στάνταρ εξοπλισμό. Στο δικό μου αυτοκίνητο όμως ήταν στον εξτρά και μάλιστα δεν το πολυεπιλέγαν σύμφωνα με μερικούς ας τους πούμε 'γνώστες' που είχα ρωτήσει πριν το πάρω. Οπότε δεν κατανοώ πως θα σκεφτούν να ελέγξουν εκεί που θα κρύψω εγώ τον διακόπτη.
-
αμα τον ειχε βρει δε θα αλλαζε την υπογραφη? να κρυψει τα αποδεικτικα στοιχεια?
-
Στην αρχή που έστειλε η honda εναν πραγματογνώμονα είπε ότι κόπηκαν οι αιθητήρες, που είναι κάποιο καλωδιάκι πίσω από τους προφυλακτήρες.Μετά έβαλα εγώ άλλον που έχει και χρόνια στο επάγγελμα και είπε για τον εγκέφαλο. Η αντιπροσωπία σε αυτό 'γέλασε'. Είπε ότι ποτέ δεν παρουσιάστηκε τέτοιο πρόβλημα σε κανένα από τα jazz που πούλησε και ότι θα φαινόταν η ενδειξη κτλ. Μάλιστα, μίλησαν απαξιωτικά προς τους πραγματογνώμονες σαν κλάδο.
Δεν ξέρω μηχανικά, πηγαίνω μόνο με την απλή λογική, ότι πληρώνεις αερόσακο και πρέπει να τον έχεις όταν τον χρειάζεσαι. Αν ο πραγματογνώμονας έλεγε ότι καλώς δε λειτούργησαν θα έκανα και εγώ τουμπεκί. Απλά σε τέτοιες περιπτώσεις θέλεις μάγκα δικηγόρο και πρέπει να αξίζει και τον κόπο...και κάτι μου λέει ότι θα έρθει η μια η η άλλη η αποζημίωση και τα δικαστικά έξοδα...Πάντως σας ευχαριστώ,με βοηθάτε ειλικρινά στο να βρω μια κατεύθυνση. -
Aν δεν κάνω λάθος τα δικαστικά έξοδα τα πληρώνει ο χαμένος.
Αν δεν κάνω λάθος βέβαια.Αλλά μήπως αν το πας έτσι προτιμήσουν τον συμβιβασμό?
Νομικές ερωτήσεις