-
Γειά σας,
Φίλε **ΟUΖΟ Power ** είσαι ωραίος, σ΄ευχαριστώ.
Το πρόβλημα, κυρίως, είναι ο πάγος.
Εδώ βλέπεις, δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες εικόνες και τόσο χιόνι (μιλάω για Αθήνα). Μια στο τόσο ...! οπότε δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι (εξαιρούνται οι φίλοι των χιονοδρομικών κέντρων).Φιλικά
Μάξιμος
-
Σκέφτομαι να αγοράσω αυτά τα αντιολησθητικά πανιά τύπου autosock κλπ.
έχουν βγάλει και άλλες εταιρείες ( Goodyear, Michellin ) λίγο πιο οικονομικά. Έχει κάποιος από εσάς και αν ναι είστε ευχαριστημένοι από αυτά? Αξίζουν τα λεφτά τους? -
Να ρωτήσω κάτι για αυτά τα autoshock. Κάθε φορά που χιονίζει βρίσκω πολλά στο δρόμο που έχουν φύγει απο αυτοκινήτα. Είναι λόγω κακής τοποθέτησης, κακής επιλογής στη διάσταση, κακού τρόπου οδήγησης ή έχουν πρόβλημα με αυτό το θέμα? Πάντως το βρίσκω λίγο επικύνδυνο να είσαι σε καμία στροφή και να σου φύγει...
-
λογικά κακής χρήσης!
δεν πας με 100χλμ με αυτές...
-
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
Σκέφτομαι να αγοράσω αυτά τα αντιολησθητικά πανιά τύπου autosock κλπ.
έχουν βγάλει και άλλες εταιρείες ( Goodyear, Michellin ) λίγο πιο οικονομικά. Έχει κάποιος από εσάς και αν ναι είστε ευχαριστημένοι από αυτά? Αξίζουν τα λεφτά τους?...Προχτές αγόρασα ένα ακόμα σετάκι autosock για το Bora. Αυτές που έχω μετά από καμιά 200αριά χιλιόμετρα χρήσης άρχισαν να παρουσιάζουν κάποια μικροδείγματα φθοράς, και προκειμένου να μείνω 'ξεκρέμαστος' σε καμία Godforsaken ραχούλα προτίμησα να σκάσω 100 Ευρουλάκια από τώρα και ας κάθονται αχρησιμοποίητα στο αυτοκίνητο μέχρι να τα παίξουν τελείως οι παλιές.
Μετά από αρκετά σκληρή χρήση δύο χρόνων πάντως έχω μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Παροιμιώδης ευκολία τοποθέτησης, 0 κραδασμοί (άρα μηδέν φθορές στο αυτοκίνητο και στο λάστιχο) και πολύ καλό κράτημα. Ποτέ μα ποτέ δεν με απογοήτευσαν, παρόλο που πάντα είχα μαζί μου και ένα σετ κανονικές αλυσίδες για παν ενδεχόμενο. Ακόμα και σε εκκινήσεις σε έντονες ανηφόρες κατάφερναν πάντα να με βγάλουν ασπροπρόσωπο.
-
ευχαριστώ Χρήστο
-
Τίποτα
Παρεμπιπτόντως, ο χειμώνας **τώρα **έρχεται
-
Να δω πότε θα χιονίσει για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις αλυσίδες μας (και να κάνουμε και λίγο σκι )
-
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια στοιχεία για αλυσίδες γιατί είμαι τελείως άσχετος. 1) Σε προσθιοκίνητο αυτοκίνητο: Μπαίνουν μόνο στους μπροστινους τροχούς ή και στους 4; 2) Εσείς σε χιόνι 5εκ(πιθανόν και πάγο) τι θα βάζατε, αν είχατε μια κορολα 5θ 2002; 3) Τι να προσέχω σε οδήγηση με αλυσίδες; Μέχρι πόσα χλμ ταχύτητα;
Ευχαριστώ πολύ -
Σε μπροστοκίνητο αμάξι αλυσίδες μόνο εμπρός από όπου παίρνει κίνηση αλλά και κατευθυντικότητα. Αν τα 5 εκατοστά είναι φρέσκο χιόνι δεν έχεις ανάγκη τίποτα. Αν είναι πάγος χρειάζεσαι φυσικά βοήθεια. Τα μέσα είναι πολλά από υφασμάτινες λύσης με καλή απόδοση και εύκολη τοποθέτηση αλλά μικρή διάρκεια ζωής σε σχέση πάντα με το κόστος τους, από κάθε τύπου αλυσίδες έως άλλες διατάξεις που προσαρμόζονται στα μπουλόνια και είναι λίγο ποιο μπελαλίδικα και ακριβά αλλά πολύ αξιόπιστα και ανθεκτικά. Όλα έχουν σχέση με το πόσο συχνά χρειάζεσαι τέτοια βοηθήματα (αν πχ είναι για λίγο χιόνι μερικές μέρες το χρόνο είναι καλή λύση το ειδικό ύφασμα αν όμως είναι σχεδόν κάθε μέρα τότε καλύτερα να μιλήσουμε για χειμερινά ελαστικά). καταλαβαίνεις ότι το φάσμα είναι πολύ μεγάλο όπως και τα διατιθέμενα προϊόντα. Το καλύτερο θα ήταν να περιγράψει τις δικές σου ανάγκες για να μπορέσουμε να μιλήσουμε ποιο συγκεκριμένα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σε μπροστοκίνητο αμάξι αλυσίδες μόνο εμπρός από όπου παίρνει κίνηση αλλά και κατευθυντικότητα. Αν τα 5 εκατοστά είναι φρέσκο χιόνι δεν έχεις ανάγκη τίποτα. Αν είναι πάγος χρειάζεσαι φυσικά βοήθεια. Τα μέσα είναι πολλά από υφασμάτινες λύσης με καλή απόδοση και εύκολη τοποθέτηση αλλά μικρή διάρκεια ζωής σε σχέση πάντα με το κόστος τους, από κάθε τύπου αλυσίδες έως άλλες διατάξεις που προσαρμόζονται στα μπουλόνια και είναι λίγο ποιο μπελαλίδικα και ακριβά αλλά πολύ αξιόπιστα και ανθεκτικά. Όλα έχουν σχέση με το πόσο συχνά χρειάζεσαι τέτοια βοηθήματα (αν πχ είναι για λίγο χιόνι μερικές μέρες το χρόνο είναι καλή λύση το ειδικό ύφασμα αν όμως είναι σχεδόν κάθε μέρα τότε καλύτερα να μιλήσουμε για χειμερινά ελαστικά). καταλαβαίνεις ότι το φάσμα είναι πολύ μεγάλο όπως και τα διατιθέμενα προϊόντα. Το καλύτερο θα ήταν να περιγράψει τις δικές σου ανάγκες για να μπορέσουμε να μιλήσουμε ποιο συγκεκριμένα.Οι ανάγκες μου είναι για χρήση μια φορά το χρόνο. Η θερμοκράσια αυτές τις μέρες(που θα κάνω και το ταξίδι μου) στο Τροοδος είναι -7 βαθμούς που μάλλον θα δημιουργήσει πάγο στους δρόμους, γι'αυτό σκέφτομαι τις αλυσίδες. Γενικά, θα κάνω ένα ταξίδι το χρόνο σε χιονισμένες περιοχές, για αυτό πιστεύω ότι δεν χρειάζομαι ακριβές αλυσίδες. Διάβασα τις προηγούμενες σελίδες για τις κουκούλες στους τροχούς και μου φαίνονται πολύ καλη λύση, αλλά δεν έχουμε στην Κύπρο γμτ.
-
Νομίζω ότι δεν θα είναι δύσκολο να της αγοράσεις μέσω internet από κάποιο ηλεκτρονικό μαγαζί. Δεν κάνεις κανένα ψάξιμο να δεις.
Βρε παιδιά αν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει τον φίλο μας.
-
Δες εδώ.
-
Κι εδώ αν είσαι εξοικειωμένος με το eBay:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... &rd=1&rd=1
-
Υπάρχει κάποιος που να το έχει δοκιμάσει;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Νομίζω ότι δεν θα είναι δύσκολο να της αγοράσεις μέσω internet από κάποιο ηλεκτρονικό μαγαζί. Δεν κάνεις κανένα ψάξιμο να δεις.Βρε παιδιά αν ξέρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει τον φίλο μας.
Να στε καλά παιδιά για τη βοήθεια. Τελικά, αγόρασα ένα συμβατικό και φτηνό σετ αλυσίδων από κάποιο κατάστημα με είδη αυτοκινήτου... Το οποίο τελικά έμεινε αχρησιμοποιότητο γιατί ο καιρός άλλαξε ξαφνικά σε καλό και ηλιόλουστο και το περισσότερο χιόνι έλιωσε
-
ηθελα να αγορασω ενα καλο ζευγαρι αλυσιδες για το audi.στο προγραμμα συμπεριλαμβανονται τακτικες εκδρομες σε χιονοδρομικα.λυση τυπου spikes δεν θα ηταν καλυτερη?ποια ειναι η τιμη τους γιατι εχω ακουσει απο 300-500 ευρω?
-
-
Τις συγκεκριμένες τις έχω δει στα Praktiker
-
Δεν νοιώθω σίγουρος όταν τις βλέπω. Δεν έχει κάτι να τις σφίγγει και πρέπει μάλλον να είναι σχετικά χαλαρές πάνω στην ρόδα. Θα αντέχουν ή θα αφήνουν τον τροχό να σπινιάρει ενώ αυτές δεν θα δίνουν καθόλου πρόσφυση μένοντας ουσιαστικά ακίνητες;
Αντιολισθητικές Αλυσίδες