-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αυτό το προιόν κυκλοφορεί με τα σήματα της Michelin δείχνει και πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματικότερο απο τις κάλτσες.Κοστίζει μόνο 10 ευρώ περισσότερο από τις κάλτσες.Το είδα και εγώ. Για να πω την αλήθεια και σε εμένα και σε έναν φιλο που ήταν μαζί και το πιάσαμε μας φάνηκε λίγο ευπαθές. Βέβαια αυτό δε σημαίνει τίποτε. Και τα χιονόπανα φαίνονται ακόμη πιο ευπαθή. Για την ακρίβεια μας έδωσε την εντύπωση ότι αν σπινιάρει λίγο ο τροχός θα κόψει μερικές ίνες. Από την άλλη για το βγάζει η Michelin κατι θα ξέρει
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν νοιώθω σίγουρος όταν τις βλέπω. Δεν έχει κάτι να τις σφίγγει και πρέπει μάλλον να είναι σχετικά χαλαρές πάνω στην ρόδα. Θα αντέχουν ή θα αφήνουν τον τροχό να σπινιάρει ενώ αυτές δεν θα δίνουν καθόλου πρόσφυση μένοντας ουσιαστικά ακίνητες;Αυτό είναι το μειονέκτημα και σε αυτές, και στις τύπου 'κουβέρτας'. Ενώ είναι αθόρυβες και σε προδιαθέτουν για μεγαλύτερες ταχύτητες από τις συμβατικές, θέλουν προσοχή στο γκάζι, για να μην σπινιάρει ο τροχός ΜΕΣΑ από την κουβέρτα. Επίσης, θέλει προσοχή στα πισωκίνητα. Αν οδηγείς με τις μπάντες, τις έχασες.
4Αuto δεν διαβάζει κανείς ε?
-
Να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από την πρώτη τοποθέτηση των Weissocks! Καταρχήν να...ξεχέσω λίγο τον άχρηστο με το Astra που με ανάγκασε να τις...βάλω, σταματώντας στην ανηφόρα επειδή είχε πάρει το εκχιονιστικό από πίσω (στα 3 μέτρα! ). Τέσπα, φρέναρα και επειδή ήταν ανηφόρα και μάλιστα με κλίση, στην προσπάθειά μου να πάω πίσω και να πάρω φόρα, το αυτοκίνητό μου βρέθηκε....κάθετα, με την μούρη να βρίσκεται στο χείλος του δρόμου! Εκεί φάνηκε και το μεγάλο μειονέκτημα: ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΟ για να μπουν!!
Οι συμβατικές αλυσίδες κουμπώνουν χωρίς να μετακινήσεις καθόλου το αυτοκίνητο, μετά κάνεις λίγα μέτρα, τις σφίγγεις και τέλος! Απλά θέλει προσοχή το σφίξιμο, για να μην σπάσουν.
Επίσης, τελικά η τοποθέτηση παίρνει τον ίδιο χρόνο πάνω κάτω με τις συμβατικές αλυσίδες, αλλά εννοείται πως οι Weissocks είναι ασύγκριτες στην ποιότητα κίνησης και κύλισης! Μπορείς να κινείσαι και σε άσφαλτο χωρίς τραντάγματα. Και αν μπουν πραγματικά δύσκολα θα βγουν και κυριολεκτώ! Στο να τις βγάλεις είναι δύσκολο, πολύ πιο δύσκολο από τις συμβατικές!
Για να καταλήξω, εγώ θα προτιμήσω την επόμενη φορά τις φτηνές συμβατικές από Carrefour κλπ...Επειδή βάζω τις αλυσίδες μόνο όταν κολλήσω, ή μόνον όταν με...υποχρεώσουν οι μπλε, δεν χρειάζομαι την ποιότητα κύλισης των...'σάκων', προτιμώ το εύκολο βάλε-βγάλε των συμβατικών και ότι μπαίνουν χωρίς να χρειάζονται χώρο... -
Τα quattro της audi χρειάζονται μόνο 2 αλυσίδες; Δεν λέει κάτι ειδικό για το quattro το manual, αλλά μου φαίνεται περίεργο...
-
Εξαρτάτε από την τετρακίνηση. Αν δεν είναι μόνιμη και περιμένει να σπινάρουν οι κινητήριοι τροχοί για να μεταφέρει ροπή και πίσω είναι οκ οι δυο αλυσίδες.
-
από 55 τα noname εώς και 75 τα good year πανιά.
http://www.e-autoshop.gr/index.php?cPat ... 573ea3bac0
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εξαρτάτε από την τετρακίνηση. Αν δεν είναι μόνιμη και περιμένει να σπινάρουν οι κινητήριοι τροχοί για να μεταφέρει ροπή και πίσω είναι οκ οι δυο αλυσίδες.Αναφέρομαι στο Α4 που έχει μόνιμη τετρακίνηση (αν δεν κάνω λάθος με σταθερή κατανομή κιόλας). Είναι δυνατόν να μη θέλει 4 αλυσίδες;
Με 2 αλυσίδες θα έχει πρόσφυση μπροστά και καθόλου πίσω. Δεν θα τρελαθεί η μετάδοση; Μήπως αναλαμβάνουν τα ηλεκτρονικά;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αναφέρομαι στο Α4 που έχει μόνιμη τετρακίνηση (αν δεν κάνω λάθος με σταθερή κατανομή κιόλας). Είναι δυνατόν να μη θέλει 4 αλυσίδες;Θέλει και στους 4.-
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αναφέρομαι στο Α4 που έχει μόνιμη τετρακίνηση (αν δεν κάνω λάθος με σταθερή κατανομή κιόλας). Είναι δυνατόν να μη θέλει 4 αλυσίδες;
Θέλει και στους 4.-
Eυχαριστώ Σπύρο!
Θα σου δώσω το τηλέφωνο του πατέρα μου που δεν με πιστεύει για να του εξηγήσεις .
Ο %##^ στο συνεργείο (εξειδικευμένο audi και καλά) έλεγε ότι θέλει μόνο μπροστά και μετά ρυθμίζει η μετάδοση κατάλληλα μπλα μπλα και δεν καθόταν να ακούσει τι του έλεγα!
-
μετά απο τα τελευταία posts που διάβασα χαίρομαι που επιλέγω να φοράω χιονολάστιχα τους χειμερινους μήνες..
-
Ο χρήστης laantonios έγραψε:
μετά απο τα τελευταία posts που διάβασα χαίρομαι που επιλέγω να φοράω χιονολάστιχα τους χειμερινους μήνες..+1
-
...όταν έχει χειμώνα...
-
Να ρωτήσω κανα δυο πράγματα για τα πανιά:
Πρώτον αληθεύει ότι είναι από αμίαντο?? Κάτι με αποτρέπει από αυτό!!
Δεύτερον:Για να μπουν πρέπει να μετακινηθεί το αυτοκίνητο?Έχω δεί κάτι FIX&GO στα 60ευρώ και μιας και δεν μου χρειάζονται σχεδόν ποτέ και είναι και καινούριο το αμάξι λέω να πάρω πανάκι
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
Να ρωτήσω κανα δυο πράγματα για τα πανιά:
Πρώτον αληθεύει ότι είναι από αμίαντο?? Κάτι με αποτρέπει από αυτό!!
Δεύτερον:Για να μπουν πρέπει να μετακινηθεί το αυτοκίνητο?Έχω δεί κάτι FIX&GO στα 60ευρώ και μιας και δεν μου χρειάζονται σχεδόν ποτέ και είναι και καινούριο το αμάξι λέω να πάρω πανάκι
Αν περιέχουν αμίαντο δε γνωρίζω, αλλά παλιότερα που το είχαμε συζητήσει εδώ, είχε ειπωθεί, και ακούστηκε σωστό κατά τη γνώμη μου, ότι έχει έγκριση tuv και λογικά αν περιείχε επικίνδυνα υλικά θα το ανέφερε ή δε θα επιτρεπόταν η χρήση του.
Για να μπουν πρέπει να μετακινηθεί κατά ένα τέταρτο της στροφής του τροχού περίπου.
Τα έχω πάρει εδώ και χρόνια και δε μου χρειάστηκαν παρά μόνο μια φορά. Αν δεν κάνεις εξορμήσεις σε σημεία που πιάνουν χιόνι νομίζω ότι είναι καλή αγορά, για χρήση λίγες φορές το χρόνο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
από 55 τα noname εώς και 75 τα good year πανιά.http://www.e-autoshop.gr/index.php?cPat ... 573ea3bac0
49 οι WeissSock, οι οποίες τουλάχιστον στο μάτι και στην αφή δείχνουν ν' αξίζουν πέρα για πέρα τα λεφτά τους. Βέβαια, στο δρόμο θα δείξει! Πάντως μετά τις άριστες εντυπώσεις και σε ευκολία τοποθέτησης και σε απόδοση από τις ΑutoSock και τις MultiGrip [σχετικά λεπτό και γυαλιστερό ύφασμα οι πρώτες, λίγο πιο χοντρό και τραχύ οι τελευταίες] στα άλλα αυτοκίνητα της οικογενείας τσίμπησα ένα σετ να υπάρχουν για περίπτωση ανάγκης.
-
Τις WeissSock μπορώ να τις βρώ κάπου αλλού? Στην autoplus που αναφέρθηκε πιο πριν δεν υπάρχει στην περιοχή μου και δεν έχουν online.
Πάντως το αν υπάρχει αμίαντος για εμένα είναι σημαντικό θέμα. Η έγκριση μπορεί να λαμβάνεται αν υπάρχει στις οδηγίες σαφή αναφορά για χρήση γαντιών κτλ αλλά αυτά τα πράγματα είναι λογικό να υποστούν κάποια φθορά και ο αμίαντος σαν υλικό δεν θέλει πολύ. Μια εισπνοή μόνο!
-
Δεν υπάρχει περίπτωση τα τελευταία χρόνια ένα προϊόν να είναι κατασκευασμένο από αμίαντο και να μπορεί να πάρει έγκριση τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παιδιά .+_
-
Σε περιπτώσεις που ο δρόμος έχει γίνει παγδρόμιο από την πάχνη, οι 'κάλτσες' υποθέτω οτι είναι αποτελεσματικές λύσεις (για αλυσίδες δεν το συζητάμε σε τέτοιες συνθήκες) αντέχουν όμως;
-
Ναι, αρκεί να οδηγείς προσεκτικά και να μην ξεπερνάς το όριο των 50χλμ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ναι, αρκεί να οδηγείς προσεκτικά και να μην ξεπερνάς το όριο των 50χλμ.Κουβέρτες σε jeep λέει???
Όταν τις βάζεις και τα λάστιχα έχουν ήδη νερό και μαζέψει και λίγο χιόνι δεν υπάρχει θέμα????
Πως γίνεται να μην σπινιάρει η ρόδα σε ξεχωριστό ρυθμό από την κουβέρτα????
Δεν στουμπώνουν οι θόλοι????
Αντιολισθητικές Αλυσίδες