-
Ακριβώς αυτές πήρα. Πολύ εύκολες στην τοποθέτηση. Δεν τις δοκίμασα σε χιονι αφού φέτος μας λυπήθηκε ο καιρός. Μεγάλο συν το ότι προσαρμόζονται σε κάθε διάσταση ζαντας
-
Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το κόλπο, αλλά φαίνεται όντως ενδιαφέρον για αυτοκίνητα όπου δεν υπάρχει αρκετός χώρος να περάσεις χέρια μέσα στον θόλο ώστε να βάλεις πανιά χωρίς γρύλο.
Όταν λες ότι είναι πολύ εύκολες στην τοποθέτηση, για πόση ώρα μιλάς όμως; Γιατί αν κατάλαβα καλά, πρέπει να περάσεις 10 διαφορετικά κομμάτια. Επίσης, αν κρίνω από τα 5 μόλις στενά σημεία επαφής σε κάθε λάστιχο, η αποτελεσματικότητα τους μάλλον περιορίζεται στο να σε ξεκολλήσουν, όχι στο να σου προσφέρουν καλύτερο κράτημα σε δύσκολους χιονισμένους ή παγωμένους δρόμους.
-
Εγώ ακόμη κ την πρώτη κ μοναδική φορά που έκανα δοκιμαστική τοποθέτηση δεν έκανα πάνω από 4 λεπτά συνολικά. Αν πας στο site της εταιρίας κ δεις πώς μπαίνουν είναι πραγματικά πανεύκολο. Απλά κανεις το περασμα μέσα από τη ζάντα κ γυρω απο το λάστιχο, δενεις κ τέλος! Κ ούτε φόβος να γρατσουνισεις ζάντες ούτε τίποτα. Επίσης υπάρχουν βίντεο κ στο youtube με το πώς κινούνται αμάξια σε χιόνι με τις χιονοδεστρες κ είναι εντυπωσιακά. Ψέματα δεν έγραψα ούτε θα γράψω ότι τις τέσταρα ο ιδιος σε χιόνι καθώς δεν χιόνισε κ δεν τις δοκίμασα. Κ έχουν κ άλλα δύο θετικά. Δεν σκίζονται όπως οι κουβέρτες κ αν αλλάξεις ζάντες ή λάστιχα ή ακόμη κ αμάξι αυτές ταιριάζουν πάλι σε κάθε ζάντα αλουμινίου...
-
Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω χιονολάστιχα, αλλά πριν από αυτά χρησιμοποιούσα συστηματικά κουβέρτες autosock. Με 25-30 χρήσεις τον χρόνο, άντεχαν για περίπου 2,5 χρόνια πριν χρειαστούν αντικατάσταση, καθόλου άσχημα νομίζω.
Να έχετε υπόψη πάντως ότι ο χρόνος τοποθέτησης οποιουδήποτε αντιολισθητικού συστήματος την στιγμή που έχεις κολλήσει και τα χέρια σου κρυώνουν, παίρνει τουλάχιστον τον διπλάσιο χρόνο από ότι στις δοκιμές στην θαλπωρή του γκαράζ σας στην πόλη.
-
Εξυπακούεται αυτό! Νομίζω ότι ανάλογα με τη χρήση που κάνει κάποιος καταφεύγει και σε διαφορετικές επιλογές. Εάν πηγαίνεις σε χιονοδρομικά και βουνά συνέχεια, τα χιονολάστιχα αποτελούν καλή επιλογή. Εάν πετυχαίνεις λίγο λεπτό χιόνι 2 μέρες το χρόνο αποτελούν σπατάλη!
-
Μια και θα ανέβω προς Πήλιο αυτές τις μέρες, θα ήθελα να πάρω μαζί μου και αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.
Ένας καλός φίλος έχει ένα ζευγάρι αχρησιμοποίητο. Φωτό παρακάτω:
Μπορεί να μου πει κάποιος αν κάνουν για 155/65R14; Όπως θα δείτε στο κουτί γράφει 155χ14
Αυτό τι σημαίνει; Ότι κάνουν για όλες τις διαστάσεις;Με μια αναζήτηση στο Google βρήκα αυτό το pdf
http://www.mountainadventure.co.nz/img/cms/Alpine Star Snow Chains size chart.pdf
Το οποίο δεν είναι της ίδιας εταιρίας αλλά και σε αυτό αναφέρει διαστάσεις 155χ14, και δεν υπάρχει η διάσταση
155/65R14 μόνη της. -
Λογικά χρειάζεσαι ΝΟ 30
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Το θέμα είναι αν κάνουν αυτές, ώστε να μην αγοράσω άλλες.
Οι κωδικοί μπορεί να συμπίπτουν από εταιρία σε εταιρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνουν και για τις ίδιες διαστάσεις.Το ερώτημα μου αν ξέρει κάποιος, τι σημαίνει 155χ14?
155χ??x14 όπου ??=τα πάντα;
ή κάτι άλλο που μου διαφεύγει; -
@Infide1
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 και προτού εμφανιστούν τα χαμηλού προφίλ ( -
Δηλαδή 155χ14 = 155/80/14
Οκ, Άρα δεν κάνουν, είναι πολύ μεγάλες.
Μου κάνει εντύπωση που στο pdf (το οποίο επαναλαμβάνω είναι από τυχαία εταιρία) αναφέρει και 'σκέτο' 155
αλλά και πχ. 155/80Sύμφωνα με αυτό http://www.carbibles.com/vintagetyresizes.html
155-14 = 195/60-14 185/70-14 175/80-14
Μήπως είναι κάτι τέτοιο;
-
Δεν παίρνω όρκο για τα παρακάτω αλλά:
Όταν δεν αναφέρεται είναι προφίλ 82+.
Τα 80άρια όσο κι αν μας φαίνεται αστείο σήμερα ήταν τα πρώτα 'χαμηλοπρόφιλα' και όποια εταιρία τα έβγαλε πρώτα θεώρησε ότι είναι άξιο λόγου να αναφέρεται σαν προδιαγραφή.... από τότε κόλλησε και τελικά έγινε υποχρεωτικό. -
Από την άλλη βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι.
Οι αλυσίδες κάνουν για 155/65/13, που είναι μικρότερο από το 155/65/14
Επίσης κάνουν για 165/70/14 που είναι μεγαλύτερο από το 155/65/14Άρα γιατί να μην κάνουν για το ενδιάμεσο 155/65/14;
-
Δοκιμή άμεσα γιατί οι περισσότερες είναι φασόν και το ταμπελάκι σου μοιάζει να είναι ολίγον κουκουρίκου
-
ασε που θα κάνεις και εξάσκηση
-
Ξέρετε αν οι αλυσίδες απο το παλιό Sunny (92) κανουν σε νέο ΙΧ με ελαστικά 185/65R15/88H ?
Oi διαστάσεις που αναφέρονται στο κουτί τους είναι:
165/70/13 . 175/65/13 . 185/60/13 . 195/55/13
165/65/14 . 175/60/14 . 185/55/14 .
165/60/15
180/65/315 . 170/65/340 . 180/60/340 -
Νομίζω θα είναι μικρές
-
Σας εχω μια απορια που μαλλον θα φανει χαζη αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με αλυσιδες κλπ.
Αφου στα εμπροσθοκινητα προτεινεται να μπαινουν αλυσιδες στις 2 μπροστινες μονο γιατι να μην επιλεξει καποιος να παρει 2 χειμερινα ελαστικα (ναι αυτα με το σημα του χιονιου εννοω) και να τα βαλει στα 2 μπροστινα (μιλαω για ιδιου μεγεθους με τα θερινα που εχει πισω) και να κινηθει στο χιονι με αυτα? Δε λεω να τα κρατησει ολο το χειμωνα φυσικα αλλα απλα αναρωτιεμαι δε θα ειναι καλυτερα και για να μην αγχωνεται αν θα μπορεσει να τα βαλει σωστα αλλα και για την ασφαλεια (αν φυσικα εχουν καλυτερη προσφυση απο τις αλυσιδες). -
Γιατί τους μήνες που θα τα φοράς, θα έχεις μονίμως διαφορετικούς συντελεστές τριβής εμπρός και πίσω. Θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Η καλύτερη λύση αν βαριέσαι να ασχολείσαι με αλυσίδες (ή έστω με σακούλες τύπου autosock) είναι να βάλεις 4 χειμερινά ελαστικά.
Και πάλι βέβαια θα πρέπει να έχεις και αλυσίδες στο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης Ashaman έγραψε:
Σας εχω μια απορια που μαλλον θα φανει χαζη αλλα δεν εχω ασχοληθει ποτε με αλυσιδες κλπ.
Αφου στα εμπροσθοκινητα προτεινεται να μπαινουν αλυσιδες στις 2 μπροστινες μονο γιατι να μην επιλεξει καποιος να παρει 2 χειμερινα ελαστικα (ναι αυτα με το σημα του χιονιου εννοω) και να τα βαλει στα 2 μπροστινα (μιλαω για ιδιου μεγεθους με τα θερινα που εχει πισω) και να κινηθει στο χιονι με αυτα? Δε λεω να τα κρατησει ολο το χειμωνα φυσικα αλλα απλα αναρωτιεμαι δε θα ειναι καλυτερα και για να μην αγχωνεται αν θα μπορεσει να τα βαλει σωστα αλλα και για την ασφαλεια (αν φυσικα εχουν καλυτερη προσφυση απο τις αλυσιδες).σκέψου στο φρενάρισμα τι έχει να γίνει.... από το γλύστριμα
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιατί τους μήνες που θα τα φοράς, θα έχεις μονίμως διαφορετικούς συντελεστές τριβής εμπρός και πίσω. Θα σου έλεγα να μην το κάνεις. Η καλύτερη λύση αν βαριέσαι να ασχολείσαι με αλυσίδες (ή έστω με σακούλες τύπου autosock) είναι να βάλεις 4 χειμερινά ελαστικά.
Και πάλι βέβαια θα πρέπει να έχεις και αλυσίδες στο αυτοκίνητο.σκέψου στο φρενάρισμα τι έχει να γίνει.... από το γλύστριμα
Δεν εννοουσα να τα φοραει κανεις για μηνες αλλα να εχει 1 σετ με 2 ζαντες σιδερενιες ετοιμες και να αλλαζει τις μπροστινες απο το σπιτι, στην ανεση και τη χαλαροτητα που σου παρεχει το γκαραζ σου χωρις να αγχωνεσαι αν για τις επομενες μερες που θα εισαι στα χιονια θα εχεις θεμα.
Δε σκοπευω στ'αληθεια να το κανω γιατι εν τελει το κοστος βγαινει πολυ αλλα απορω στο τι αλλαζει το να εχεις 2 χειμερινα μπροστα (που δε χρειαζεται βαλε βγαλε σε δρομο χωρις χιονι) οσον αφορα την προσφυση και σε συγκριση με το να εχεις 2 shocks στα 2 μπροστινα λαστιχα. Παλι το ιδιο δεν ειναι οσον αφορα συντελεστη τριβης, γλυστριμα στο φρεναρισμα κλπ?
Αντιολισθητικές Αλυσίδες