-
Στον πάγο είναι εξαιρετικές, γενικά προσφέρουν πάρα πολύ καλή πρόσφυση. Εκεί που δεν τα πάνε το ίδιο καλά με τις συμβατικές είναι αν έχεις θαφτεί στο χιόνι και πρέπει να σκάψει η ρόδα για να καταφέρεις να βγεις.
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Πώς μπορώ να ξέρω εάν στο αμάξι μου μπαίνουν αλυσίδες ή όχι;Ποιός θα μου πεί εάν στο μινάκι μου μπαίνουν αλυσίδες, εκτός από πανιά;
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Πώς μπορώ να ξέρω εάν στο αμάξι μου μπαίνουν αλυσίδες ή όχι;
Ποιός θα μου πεί εάν στο μινάκι μου μπαίνουν αλυσίδες, εκτός από πανιά;
Φιλαράκο δες το manual του αυτοκινήτου τι λέει.
Ενδεχωμένος και να μπαίνουν αλλά ρισκάρεις πολλά.....
Στο δικό μου octavia 5 με 225/45/17 λάστιχο λέει ΡΗΤΑ ότι απαγορεύεται αλυσίδα σε αυτή την διάσταση.
Εγώ προσωπικά βρήκα 15αρες σιδερένιες ζάντες και κότσαρα πάνω και χιονολάστιχα.
Αν δε σκουραίνουν τα πράγματα μπορώ να βάλω και αλυσίδες. -
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Πώς μπορώ να ξέρω εάν στο αμάξι μου μπαίνουν αλυσίδες ή όχι;
Ποιός θα μου πεί εάν στο μινάκι μου μπαίνουν αλυσίδες, εκτός από πανιά;
Ντροπή, αίσχος!!!!
Σόδομα και Γόμορρα στο 4ΤΦ!!!!
(εννοείται πως κάνουμε πλάκα)
Επί του θέματος, πάντως έαν στο κουπεράκι (έτσι ακούγεται καλύτερα ) σου έχεις ζάντες αλουμινίου οι απλές αλυσίδες μπορούν να τις γδάρουν. Προσωπικά δεν έχω φορέσει ποτέ αλυσίδες σε αυτοκίνητο καθώς δεν χρειάστηκε ποτέ (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα ) και είχα πάντα κάτι φτηνιάρικες για ανάγκη τους χειμερινούς μήνες μόνο. Ωστόσο τώρα ψήθηκα με τις χαμηλές τιμές των πανιών και λέω να χτυπήσω ένα ζευγάρι που λογικά δεν θα έχει και πολύ βάρος ώστε να τις έχω μονίμως στο αμάξι....
-
Kατι σουπερ ευκολες στο φορεμα αλυσιδες (και πανακριβες) πως ακριβως δουλευουν;
-
ερωτηση noobα...
σε rav4 πού βάζουμε αλυσίδες; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ερωτηση noobα...
σε rav4 πού βάζουμε αλυσίδες;και στους 4
-
Ο κατασκευαστής που λέει;
-
αν το rav4 συμπεριφέρεται σαν δικίνητο (στέλνει πίσω μόνο όταν χάσει πρόσφυση ο μπροστά) τότε η λύση είναι να βάλεις μπροστά
αλλιώς περίπλοκα τα πράγματα
-
Toυ είπα να διαβάσει μανουάλι.
Έχει κουμπάκι που κλειδώνει 55-45 μέχρι τα 40 χλμ/ωρα.
Θεωρητικα μπροστα δεν θελουμε τουλαχιστον, ωστε να εχει τιμονι;
-
εν αρχή το manual
αλλιώς
άμα έχει τι δυνατότητα να μην το κλειδώσει και να το έχει ως προσθιοκίνητο ας το κάνει και ας βάλει μπροστά
αν το έχει κλειδωμένο και βάλει μπροστά να ετοιμαστεί για επικά σβουρίδια ή αν το κλειδώσει και βάλει πίσω για επικά μούτρα
αν παλι το κλειδώσει για ανηφόρες (momentum is the key) μπορεί και να τη βγάλει και χωρίς αλυσίδες αλλά αναλόγως την κίνηση μπορεί να πάρει κανέναν στο λαιμό του
το τελευταίο θα εξαρτηθεί απο τις οδηγικές ικανότητες που έχει
γενικά τα αμάξια λειτουργούν καλύτερα με ίση πρόσφυση σε όλους τους τροχούς
-
Γιαυτό και η καλύτερη λύση από όλες είναι τα χιονολάστιχα.
Για ακόμα μια φορά θυμίζω αυτό. Την ίδια ιστορία την έχω δει άλλες 3 φορές με πισωκίνητα αυτοκίνητα φίλων που φορούσαν μεταλλικές αλυσίδες πίσω. Σε κατηφόρες με δύσκολο χιόνι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.
-
ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ MITSUBISHI PAJERO3800 ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΗΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ????
-
Καλησπέρα σας παιδιά,
Έχω πάρει μόλις πριν ένα μήνα ένα fiestaki sport και επειδή θα ανέβω Αράχοβα αυτές τις μέρες ήθελα για παν ενδεχόμενο να προμηθευτώ με αλυσίδες ή μάλλον με χιονοκουβέρτες γιατί έχω λάστιχο 195/45 R16 και δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα ούτε σε λάστιχο αλλά ούτε και σε ζάντα...
Έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο??Οι ποιό φθηνές χιονοκουβέρτες που έχω δει πάντως και μάλλον ειναι μάρκας μ'εκαψες κοστίζουν 55e!Οι άλλες στην autosock κάνουν 100 περίπου αλλα μου φαίνονται ακριβές!Όλες οι άλλες κυμενονται ανάμεσα σ'αυτες τις δύο τιμές!Μετά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στις πλαστικές αλυσίδες που έχουν βγει,αλλα εκει μιλαμε οτι ξεκινάνε απο 90-100e περίπου... -
Ο χρήστης nikos1000 έγραψε:
Καλησπέρα σας παιδιά,
Έχω πάρει μόλις πριν ένα μήνα ένα fiestaki sport και επειδή θα ανέβω Αράχοβα αυτές τις μέρες ήθελα για παν ενδεχόμενο να προμηθευτώ με αλυσίδες ή μάλλον με χιονοκουβέρτες γιατί έχω λάστιχο 195/45 R16 και δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα ούτε σε λάστιχο αλλά ούτε και σε ζάντα...
Έχετε να μου προτείνετε κάτι συγκεκριμένο??Οι ποιό φθηνές χιονοκουβέρτες που έχω δει πάντως και μάλλον ειναι μάρκας μ'εκαψες κοστίζουν 55e!Οι άλλες στην autosock κάνουν 100 περίπου αλλα μου φαίνονται ακριβές!Όλες οι άλλες κυμενονται ανάμεσα σ'αυτες τις δύο τιμές!Μετά δεν ξέρω αν αξίζει να πάω στις πλαστικές αλυσίδες που έχουν βγει,αλλα εκει μιλαμε οτι ξεκινάνε απο 90-100e περίπου...Με 55 εννοείς τις weissock να υποθέσω...
Από κράτημα πολύ καλές αλλά δεν μου άντεξαν πολύ. Μου τις άλλαξαν όμως ως ελαττωματικές οπότε μάλλον για αυτό δεν κράτησαν
Αν είναι να τις χρησιμοποιείς μια φορά το χρόνο τότε πανιά και μάλιστα φτηνά.
Γενικά πάντως αν είναι απλά να πας Αράχωβα σίγουρα δεν θα σου χρειαστεί τίποτα. Αν θες να πας χιονοδρομικό ίσως να σου χρειαστούν αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο... -
ΠΟΤΕ δεν ανεβαίνουμε σε χιονοδρομικό -εδικά τον χειμώνα- χωρίς κάποιο αντιολισθητικό σύστημα (χιονολάστιχα, αλυσίδες ή πανιά). Εκτός του ότι είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνο, υπάρχει η περίπτωση να υποβάλουμε σε μεγάλη ταλαιπωρία όχι μόνο τον εαυτό μας και τους συνεπιβάτες μας, αλλά και όλους τους άλλους χρήστες του δρόμου.
Είναι ένα σενάριο που έχω δει υπερβολικά πολλές φορές.
-
Καλά εννοείται πως η χρήση τους θα είναι πολύ σπανια...Ναι, πιο πολύ για χιονοδρομικό αν ανεβώ μιλάω και για να έχω μια σιγουρία για όπου κι αν πάω το χειμώνα...Αυτές των 55e ειναί από καρφουρ οι πιο φθηνές χιονοκουβέρτες που έχω βρει..(έχω ψάξει σχεδόν σε όλα τα μαγαζία και πολυκαταστήματα γι'αυτό το λέω) Ελπίζω να μην είναι τελείως τις πλάκας και σχιστούν με τη μια..Αν και δε νομίζω να είναι τόσο μούφα,έτσι??Μάλλον αυτές λέω να πάρω,αφου παίζει να μη χρησιμοποιηθούν και ποτέ!Για παν ενδεχόμενο απλά θέλω να υπάρχουν!Μήπως ξέρεις κάτι και για τις αλυσίδες-λάστιχο??Εύχαριστώ...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΠΟΤΕ δεν ανεβαίνουμε σε χιονοδρομικό -εδικά τον χειμώνα- χωρίς κάποιο αντιολισθητικό σύστημα (χιονολάστιχα, αλυσίδες ή πανιά). Εκτός του ότι είναι εν δυνάμει πολύ επικίνδυνο, υπάρχει η περίπτωση να υποβάλουμε σε μεγάλη ταλαιπωρία όχι μόνο τον εαυτό μας και τους συνεπιβάτες μας, αλλά και όλους τους άλλους χρήστες του δρόμου.Είναι ένα σενάριο που έχω δει υπερβολικά πολλές φορές.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λές γιατί ανεβήκαμε χτες χιονοδρομικό με κάτι φιλαράκια κι εκεί που δεν το έβλεπε ο ήλιος είχε ακόμα πάγο και σπίναρε το αμάξι..Και όλα αυτα γύρω στις 11+ που είχε βγει ο ήλιος αρκετή ώρα πριν..
-
Οι κοινές αλυσίδες τι περιθώρια έχουν σε διάσταση; Δηλαδή πόσο καλύπτουν μεγαλύτερα ελαστικά....
Νομίζω ότι τα ελαστικά που έχω τώρα είναι 1-2 διαστάσεις (σαν μία διάσταση εννοώ ίδιο πλάτος ίδια ζάντα αλλά 5% διαφορά σε προφίλ) μεγαλύτερα από την πλησιέστερη ένδειξη στο κουτί της αλυσίδας. Θα μπούνε αν χρειαστεί ή να πάρω άλλες ή κάλτσες;
Θέλω ίσα ίσα αν χρειαστεί να περάσω την περιοχή Ράχες Τυμφρηστού που συχνά έχει πρόβλημα. Αν είναι για περισσότερο δεν θα ξεκινήσω καν.Επίσης αν βάλω αλυσίδες (ή κάλτσες) απενεργοποιώ το αντισπίν (έτσι προτείνει η BMW στο εγχειρίδιο) ή το αφήνω και μόνο άμα ζοριστώ το βγάζω; [πισωκίνητη 520 Ε39 αυτόματη]
-
Αν ο δρόμος είναι χιονισμένος δεν σ' αφήνουν να περάσεις χωρίς αλυσίδες/πανιά/χιονολάστιχα.
(πολύ σωστά)Αν δεν βγάλεις το αντισπιν θα δεις ότι κολλάει πιο εύκολα το αμάξι πχ σε παρκάρισμα.
Όταν το απενεργοποιήσεις και το αφήσεις να σπινιάρει (λίγο πιο πάνω από το ρελαντί) σιγά-σιγά θα κουνηθεί.
Αντιολισθητικές Αλυσίδες