-
Ο χρήστης CKFXE έγραψε:
σκέψου ότι μοτερ-πλεξουδα--εγκεφαλος είναι περίπου 1000+
και εχεις 90....για εκεντροφορους δεν νομιζω να παιζει λογο μεταβλητου χρονισμου...
επομενως τι αλλο μπορεις να κανεις?Μια καλη λυση(πιθανον η πιο ενδεδειγμενη) ειναι να ρωτησεις εναν γνωστη μηχανικο σε αγωνιστικα αυτοκινητα η ακομα καλυτερα σε γαλλικα αγωνιστικα αυτοκινητα τι λυση προτεινει,αναλογα με τα χρηματα που θελεις να χαλασεις και σχεδον ανεξαρτητα απο το 'ποσό' ποια λυση ειναι πιο value for money.
Για το μπολντ δεν το γνωριζω/ειμαι σιγουρος,για αυτο και σκεφτηκα οτι καλυτερα ειναι να απευθυνθεις σε καποιο μηχανικο.
Ενα σιγουρο μειονεκτημα που εχει η λυση 206 1.4(ως αυτοκινητο για βελτιωση/εξελιξη) γενικως ειναι οτι δεν υπαρχει πολυ ιστορια σε αυτο το αυτοκινητο,οποτε ειναι και λιγο 'πειραμα' η υποθεση....
Παρεπιπτωντος ειμαστε πλεον οφ τοπικ η μου φαινεται?
-
Ο μεταβλητός χρονισμός δεν αποτελεί εμπόδιο στην αλλαγή των εκκεντροφόρων...Κλασικό παράδειγμα τα δίλιτρα Κλειώ....Μελέτησε την ομολογκασιόν και θα πάρεις πολλές απαντήσεις....
-
Ο χρήστης CKFXE έγραψε:
Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να αλλάξει τίποτα στο αμάξι?
Ούτε εκκεντροφόρος κλπ κλπ...Ενα αγωνιστικό αυτοκίνητο περιγράφεται με λεπτομέρεια από το δελτίο αναγνώρισης, τόσο ως προς το βασικό αυτοκίνητο, ως και ως προς τα προαιρετικά αγωνιστικά εξαρτήματα.
Στη συνέχεια κοιτάς στο Παράρτημα J, στο άρθρο που αναφέρεται στην ομάδα που θέλεις να τρέξεις (Α, Ν) και βλέπεις ποιές ελευθερίες επιτρέπονται σε σχέση με όσα αναφέρει το δελτίο αναγνώρισης.
Πχ. στην ομάδα Α (Παράρτημα J άρθρο 255) θα δεις πως, άσχετα με το τι λέει το δελτίο αναγνώρισης, είναι ελεύθερα πράγματα όπως εκκεντροφόροι, πιστόνια, σχέση συμπίεσης (άρα ως προς αυτά κάνεις ό,τι θέλεις) αλλά όχι μπιέλες, στρόφαλος, βολάν, διαστάσεις θυρίδων εισαγωγής-εξαγωγής, πεταλούδα (άρα ως προς αυτά κάνεις ό,τι λέει το δελτίο αναγνώρισης).
Επίσης λάβε υπόψη σου ένα βασικό κανονισμό της ομάδας Α, που λέει πως για τα μη ελεύθερα εξαρτήματα επιτρέπεται οποιαδήποτε μηχανική κατεργασία, όπως γυάλισμα, ελάφρωμα με αφαίρεση υλικού, προσθήκη υλικού κτλ. με την προϋπόθεση πως μπορεί να διαπιστωθεί ανά πάσα στιγμή πως το εξάρτημα είναι το αρχικό εξάρτημα παραγωγής. Πχ. δεν μπορείς να βάλεις ό,τι βολάν θέλεις, αρκεί να έχει βάρος κατ΄ελάχιστο όσο λέει το δελτίο αναγνώρισης, πρέπει να μπορεί να διαπιστωθεί πως είναι το αρχικό βολάν, το οποίο έχει υποστεί κατεργασία (πχ. να συμφωνεί η φωτογραφία στο δελτίο αναγνώρισης και να έχουν μείνει άθικτα τυχόν σημάδια του κατασκευαστή).
-
Επομένως σύμφωνα με αυτά που μου λέτε μπορώ να βάλω για παράδειγμα πιστόνια π.χ. από ένα άλλο αμάξι? Και το καπάκι απο άλλο αμάξι;
Αυτο δεν καταλαβα. Σε γενικές γραμμές ήταν κατανοητό αυτό που μου είπατε, απλά αν μπορείτε αυτή την λεπτομέρια.. -
Ο χρήστης CKFXE έγραψε:
Επομένως σύμφωνα με αυτά που μου λέτε μπορώ να βάλω για παράδειγμα πιστόνια π.χ. από ένα άλλο αμάξι? Και το καπάκι απο άλλο αμάξι;Ναι, τα πιστόνια είναι ελεύθερα.
Οχι, το καπάκι δεν είναι ελεύθερο, πρέπει να είναι το αρχικό. Ομως επιτρέπεται πλάνισμα, γυάλισμα και άλλες τέτοιες μηχανικές κατεργασίες.Φίλε μου, σου προτείνω να πάρεις να διαβάσεις τους κανονισμούς, καμία εξήγηση μέσω Forum δεν θα το αντικαταστήσει αυτό. Δες τι επιτρέπεται στους κανονισμούς (J άρθρο 255 και η αντίστοιχη τεχνική εγκύκλιος της ΕΘΕΑ) και θα λυθούν πολλές απορίες σου. Υπόψην: ό,τι δεν γράφεται σαφώς ότι επιτρέπεται, τότε απαγορεύεται...
-
Ωραία. Σας ευχαριστώ πολύ.
Θα το κάνω...
Και πάλι ευχαριστώ -
ΕΓΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΣΚΑΣΩ...
ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ 50 ΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΘΕΑ????
ΣΕ ΧΡΥΣΟΧΑΡΤΟ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΟΥΝ???? -
Έχει έξοδα Διονύση!!!
-
την ομολογκασιον του Peugeot 206 1400 16V A5 μπορεις να την ζητησεις μεσω e mail απο τον κ.Λεγακη της στο τηλ.210 6894238 η την mcracingteam στο 210 2832840 γλυτωνοντας χρονο και χρημα
-
Αλλά κανονικά χωρίς σφραγίδα της ΕΘΕΑ δεν είναι νόμιμη (διότι μπορεί πχ. να έχει προσθέσει/αλλοιώσει κάποιος σελίδες -έχει συμβεί!).
-
μη κερδοσκοπικο σωματειο σου λεει...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά κανονικά χωρίς σφραγίδα της ΕΘΕΑ δεν είναι νόμιμη (διότι μπορεί πχ. να έχει προσθέσει/αλλοιώσει κάποιος σελίδες -έχει συμβεί!).Η σφραγίδα της ΕΘΕΑ είναι μόνο για την επικύρωση του ακριβούς αντιγράφου...Τώρα αν αυτό κοστίζει 50 ευρώ για 5-10 σελίδες, τι να πω.....
Κανονικά αυτά θα έπρεπε να είναι δωρεάν και στο ίντερνετ, έστω και με περιορισμένη πρόσβαση (κακώς) στους κατόχους λισανς...
Αυτές είναι κινήσεις που προάγουν το άθλημα, και όχι 10 σελίδες στο φόρουμ για να εξηγήσουμε σε κάποιον νεο περί homologation, VO, VK κ.α.
Και δεν θα κοστίσουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΤΙΠΟΤΑ.....
(Τωρα που το σκέφτομαι, δεν τα δίνει η ΕΘΕΑ στα ΚΕΠ;.................)
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Η σφραγίδα της ΕΘΕΑ είναι μόνο για την επικύρωση του ακριβούς αντιγράφου...Τώρα αν αυτό κοστίζει 50 ευρώ για 5-10 σελίδες, τι να πω.....Κανονικά αυτά θα έπρεπε να είναι δωρεάν και στο ίντερνετ, έστω και με περιορισμένη πρόσβαση (κακώς) στους κατόχους λισανς...
Αυτές είναι κινήσεις που προάγουν το άθλημα, και όχι 10 σελίδες στο φόρουμ για να εξηγήσουμε σε κάποιον νεο περί homologation, VO, VK κ.α.
Και δεν θα κοστίσουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΤΙΠΟΤΑ.....
(Τωρα που το σκέφτομαι, δεν τα δίνει η ΕΘΕΑ στα ΚΕΠ;.................)
Α, συγνώμη τότε που το έκανα αυτό, αφού δεν προάγει το άθλημα
-
Ναι Σπύρο, συνώμη που ρωτάμε κιόλας....
-
Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω....Εγώ δεν έδωσα αμέσως απαντήσεις για να βοηθήσω;;; Προς τι η ειρωνία;;...Η αιχμή, αν υπήρχε, σίγουρα δεν πήγαινε στο Νάσο, ούτε σε εσένα που καλώς κάνεις και ρωτάς, και εμείς καλώς σε βοηθάμε, αν μπορούμε και όσο μπορούμε......
Πάντως αν άθελά μου σας ενόχλησα, συγγνώμη...Καμία διάθεση από μέρους μου....Το αντίθετο ακριβώς μάλιστα, όπως ΑΠΕΔΕΙΞΑ και νωρίτερα.........
-
ok then!
Sorry τότε.
Απλά έτσι όπως το είπες μου φάνηκε κάπως. Και πάλι συγνωμη
Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ και για τις απαντήσεις στα πρηγούμενα ερωτήματά μου -
καλησπερα δεν μπαινω συχνα στο φορουμ αλλα ειδα κατι δημοσιευσεις κ θεωρεισα πως επρεπε να παρεμβω..
διαβασα να λενε καποιοι οτι το 206 1.4 16ν οτι δενπαιζει με τα αλλα Α5 κτλ.. αν καποιος παρακολουθει απο κοντα τουσ αγωνεσ θα εχει ηδη δει πως το 206 (τουλαχιστων το δικο μου) χωρις καθολου δοκιμες κ εξελιξη εκανε θεωρω αξιοσεβαστους χρονους που ενα γιαρις ουτε θα φανταζοτανε...!!κ ακομα το αμαξι ειναι στο 40% των δυνατοτιτων του κ πανω απο ολα αξιοπιστο χωρις το παραμικρο προβλιμα..κ το λεω αυτο διοτι δεν ειναι απλα ενα α5 φοραει τα παντα πανο στο μοτερ κ ειναι πιεσμενο στα ορια..!!κ σε αυτο θελω να ευχαριστισω κ τον μηχανικο μου τον βαγγελη...ο οποιος καταφερε να κανει το μονο 1.4 16ν πανω απο 130 ΗΡ να τερματισει.!!πληροφοριακα λοιπον το 206 με μπορει να γινει κ πιστευω πως ειναι ενα παρα μα παρα πολυ γρηγορο Α5 κ με παρα μα παρα πολυ φθηνα ανταλακτικα...γιατι κατι ακουσα οτι το 106 εχει πολυ πιο φθηνα...!!κ οπως ειπε ο κ αμαξοπουλος εχει τεραστιο νο οπου αν καποιοσ βαλει κ τιν εισαγωγη κ το χταποδι τοτε το αμαξι δεν θα εχει καμια σχεση με αυτα τησ κατηγοριας του...!!κ οσο για καποιον φιλο που ειδα καπου εδω μεσα οτι ρωταγε για εκκεντοφορους πιστονια κτλ υπαρχουν τα παντα κ οπως σε ολα τα Α αυτο/τα στιν ελλαδα με μεταβλιτα κτλ..!!κ σασ παρακαλω μην γινετε συγκριση στο 106 κ το 206 δεν εχουν καμια επαφη..το μονο αρνιτικο ειναι οτι στο 1600 δεν βγαινει η δυναμη του 106 κ ολοι ξερουμε τον λογο...!!!γιαυτο κ το 1.4 ειναι καλυτερη λυση..ΑΑΑ κ κατι αλλο καποιος ειπε οτι στιν Α5 δεν εχει συμετοχες...απλα να του πω οτι η συμμετοχες δεν ειναι ο αριθμος..αλλα η ποιοτιτα οδηγου-αυτοκινιτου κ η διαφορα που εχει ο 1ος με τον τελευταιο πχ.. κ στην Ν2 δεν νομιζω να ειναι τοσο κοντα + οτι κ οι χρονοι στη Α5 ειναι παρα πολυ ανταγωνισιμοι..κ στην τελικη κανε ενα πειραμα κ ελα στην Α5 που ''δεν εχει συμμετοχες'' να δουμε εαν θα δεις βαθρο...!!αυτα τα ολιγα απο εμενα καλο καλοκαιρι σε ολους κ καλη συνεχεια στου αγωνιζομενους στο υπολειπο της χρονιας -
Τα 206 τρεχουν σαν 1600 στην Α6 μεχρι το 2013 + 2 χρονια ,ενω σαν 1400 στην Α5 μεχρι το 2018.Οποτε εχουν ολο το χρονο μπροστα τους για να ετοιμαστουν και να εξεληχθουν την 'ΜΕΤΑ CUP'εποχη οπως εγινε καποτε και με τα YARIS.Μην ξεχναμε οτι τα YARIS δεν θα ειναι αιωνια στην Α5, οποτε πρεπει να βρεθουν νεα αυτοκινητα για την κατηγορια αυτη.Καροτσες 206 υπαρχουν πολλες,οποτε και απο πρακτικης αποψης το 206 ειναι μια ιδανικη λυση,ποσο μαλλον αν τελικα καταφερουν να υπερεχουν απο τα YARIS.Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα 206 σαν 1600 δεν ειναι τοσο ανταγωνιστικα σε σχεση με τα C2 λογο μοτερ.Στα 2000 δεν υπαρχει ανταγωνισμος,οποτε αν καποιος εχει μια καροτσα 206 η λυση να το κανει Α5 θα ειναι ιδανικη.Το κοστος δεν ειναι απαραιτητα υψηλο αν δεν θελει να βαλει αυτα που λεει το VO.Μπορει να βαλει σασμαν ασυγχρονιστο Η και οχι σειριακο και να αφησει την εισαγωγη την νορμαλ με χταποδι απο 106 rally και να εχει σιγουρα 135 αλογα. Ακομα και αν δεν εχει καποιος καροτσα ,τοτε συγουρα μπορει να βρει μια μεταχειρισμενη ετοιμη ραμμενη.Δυστυχως ομως οι περισσοτεροι οδηγοι προτιμουν τα τετρακινητα αντι για τα δικινητα.Εγω προσωπικα εχω αντιθετη αποψη μιας και ειμαι λατρης της ατμοσφαιρας.Ισως καποιος μου πει οτι με τα ιδια λεφτα περνει ΕVO....το θεμα ειναι με τα λεφτα αυτα ποσο παλιο EVO περνεις και ποσο ανταγωνιστικος εισαι μαζι με τα αλλα αυτοκινητα των 100.000 Ευρω,ενω απο την αλλη μπορεις να εχεις κατι συγχρονο και ανταγωνιστικο και ας ειναι σε μικροτερη κατηγορια.Ολα βεβαια ειναι θεμα επιλογων και το τι θελει κανεις....
-
+1000
(Για ΤΟ 206 1600 η γνωμη μου ειναι οτι το μοτερ του περιοριζεται απο την εισαγωγη του.Αν επιτρεποταν μια εισαγωγη τυπου πεζω σπορτ πχ χειροποιητη, ή αν επιτρεποταν του c2vts τοτε τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα)
-
κατσε με το VO δεν εισαι υποχρεωμενος να βαλεις το συγκεκριμενο χταποδι και εισαγωγη που δινει μεσα για να εισαι συννομος ?
σπυρο αμα επιτρεποντουσαν οι εθνικες ομολογκασιον θα ηταν πολυ ευκολο με εργοστασιακα ανταλλακτικα να φιξαρεις 2 πραματακια και να φτιαξεις το μοτερ (εισαγωγη c2, εξαγωγη 106, πχ δικο μου)
206 junior cup...