-
Φρικη!!!
Απλως φρικη -
Πως μπορούν και σκοτώνουν αυτά τα άκακα πλάσματα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως μπορούν και σκοτώνουν αυτά τα άκακα πλάσματα;[list:3mwh541b]εγω παντως αν ημουν εκει θα τον ειχα καθαρισει, αλατισμα και τροφη για τα σκυλοψαρα.Τετοια ανθρωποειδη κτηνη ειναι ζημια για τον πλανητη.[/list:u:3mwh541b][list:3mwh541b]Απο κει και περα αυτα να τα βλεπουν οι οπαδοι της 'αναπτυξης' για το πως κανουν λεφτα οι πλουσιοι.Αν ειναι να εκμεταλευομαι απο αθωα ζωα μεχρι ορυκτο πλουτο ανθρωπινες ζωες να μου λειπει, ειμαστε τρις ευτυχισμενοι [/list:u:3mwh541b]
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως μπορούν και σκοτώνουν αυτά τα άκακα πλάσματα;'Εάν περάσει δίπλα σου το ΤΕΡΑΣ και δεν το καταλάβεις, τότε έχεις γίνει κι ' εσύ ΤΕΡΑΣ! '
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Ενας γίγαντας σε... δανεικά πόδια!Του ΤΑΚΗ ΜΙΧΑ
....
Σήμερα αντιθέτως οι ΗΠΑ που τη διαδέχθηκαν στο ρόλο του ηγεμόνα παίζουν τον ακριβώς αντίθετο ρόλο: το ρόλο του παγκοσμίου οφειλέτη και όχι του παγκοσμίου πιστωτή. Η διατήρηση της ηγεμονικής θέσης από τις ΗΠΑ εξαρτάται σε ολοένα μεγαλύτερο βαθμό από τον εξωτερικό δανεισμό. Υπολογίζεται ότι οι ΗΠΑ σήμερα απορροφούν τα τρία τέταρτα των αποταμιεύσεων του υπόλοιπου κόσμου.
...
Η ύπαρξη αυτού του συνεχώς διογκούμενου ελλείμματος καθιστά εύθραυστο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και μπορεί να οδηγήσει σε ένα κραχ του δολαρίου τα επόμενα έτη με απρόβλεπτες συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Μια μείωση, π.χ., του ελλείμματος των ΗΠΑ τα επόμενα έτη σε 2% του ΑΕΠ θα απαιτήσει, σύμφωνα με διάφορους υπολογισμούς, πτώση της τιμής του δολαρίου μεταξή 20-40%.
...
Στο ίδιο τεύχος οι οικονομολόγοι D. Levey και S. Brown υποστηρίζουν ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δεν αποτελεί τόσο σοβαρό πρόβλημα. Η δύναμη των ΗΠΑ βασίζεται στην οικονομική τους ανωτερότητα και σταθερότητα - που θα συνεχιστεί για καιρό ακόμη. «Στο βαθμό που οι αμερικανικές εταιρείες θα εξακολουθούν να διατηρούν την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά την επιχειρηματικότητα -και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύει κανείς το αντίθετο- οι διαχειριστές των διεθνών funds θα εξακολουθούν να γεμίζουν τα χαρτοφυλάκιά τους με αμερικανικά ομόλογα και μετοχές».
Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο.
-
Καταγγελίες για αύξηση των χρεώσεων στα SMS
(ΕΛΕΩ ΠΑΣΧΑ)Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τρίτη, 26 Απριλίου 2005 16:03
Κατεπείγουσα επιστολή στον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Εμμανουήλ Γιακουμάκη απέστειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας με την οποία ζητά να ελεγχθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αύξησαν τις τελευταίες ημέρες, σχεδόν ταυτόχρονα, τη χρέωση για την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS).Ο υπουργός Ανάπτυξης ζητά να διερευνηθεί εάν αληθεύουν οι καταγγελίες και εάν ναι, κατά πόσο αυτό συνιστά φαινόμενο σύμπραξης ή εναρμονισμένης πρακτικής εκ μέρους των εταιρειών αυτών.
Ο κ. Σιούφας κοινοποίησε την επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη, καθώς και στον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρο Ζησιμόπουλο.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 037990.htm
-
ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΡΕΥΝΑ της στήλης (αφορμή της, η περιπέτεια της χρήστριας αναπηρικού αμαξιδίου Σύλβιας Τσαμπά στο εμπορικό Κέντρο Γλυφάδας, «Επί Ισοις Οροις» 27/4) κατέδειξε ότι: Στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, ώρα αιχμής, δεν υπάρχει ούτε μία ράμπα μη κατειλημμένη. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε, από ογκώδη αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού! Επιτόπια αυτοψία - αδιάψευστη απάντηση στο ερώτημα που συχνά τίθεται, «γιατί οι Ελληνες πολίτες με αναπηρία δεν κυκλοφορούν». Αλλά και στο «ποιοι -έστω ασυνείδητα- τους το απαγορεύουν»...
-
ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ
Ανοιχτά αργίες και νύχτα 2 στα 10 βενζινάδικα
Το 10%-20% των βενζινάδικων κάθε νομού θα μένουν ανοιχτά τη νύχτα, τις Κυριακές και τις αργίες, όταν δηλαδή όλα τα υπόλοιπα πρατήρια θα παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά. -
-
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ)
(το κείμενο ήρθε με e-mail)Σήμερα το πρωί έφτασε στα χέρια μου ο λογαριασμός του ΟΤΕ. Το ποσό που έπρεπε να πληρώσω χωρίς τον ΦΠΑ ήταν 105 ευρώ και 47 λεπτά ενώ η
ημερομηνία παροχής υπηρεσιών ήταν από τις 25 Γενάρη μέχρι και τις 29 Μάρτη. Έκπληκτος κοιτάζω τον συντελεστή του ΦΠΑ και βλέπω ότι είναι 19% και το ποσό του ΦΠΑ να είναι 20,03 ευρώ.Θυμάμαι ότι έχω ακούσει κάτι σχετικό από το ραδιόφωνο πριν από μερικές μέρες άλλα δεν θυμόμουν τι ακριβώς είχε ειπωθεί ότι θα γίνει τελικά. Έτσι το απόγευμα αποφασίζω να τηλεφωνήσω στο 134.
Κι εδώ ξεκινάει μια τραγελαφική ιστορία. Δυστυχώς δεν έχω καταγράψει την
συνομιλία άλλα σκοπεύω να το ξανακάνω μόλις πάρουν αντίστοιχο λογαριασμό οι γονείς μου.Εξηγώ λοιπόν στον υπάλληλο στο τηλεφωνικό κέντρο ότι ο ΦΠΑ αυξήθηκε από την πρώτη Απριλίου όποτε δεν είναι λογικό να μου χρεώνουν 19% για υπηρεσίες που είχα πριν από αυτήν την ημερομηνία. Κολλάει για λίγο και μου λέει να περιμένω βάζοντας με σε αναμονή να ακούω τον Μιχάλη Χατζηγιάννη.
Μετά από 3 λεπτά περίπου με ενημερώνει ότι υπάρχει απόφαση (?) που λέει ότι η χρέωση του ΦΠΑ μπορεί να ισχύσει αναδρομικά από την 1/1/05!! Τον ρωτάω έκπληκτος να μου πει ποιος τον ενημέρωσε για αυτό και μου άπαντα 'ο επόπτης μου'. Του εξηγώ πολύ ευγενικά ότι αμφισβητώ ότι υπάρχει τέτοια απόφαση και του ζητάω να μιλήσω απευθείας με αυτόν που του το είπε. Μετά από άλλη μια τρίλεπτη αναμονή ακούω μια φωνή. 'Χριστός ανέστη και χρονιά σας πολλά'. Μετά το ξερό μου 'γεια σας' μου λέει από μονός του ότι έχει εντοπιστεί αυτό το πρόβλημα -της έξτρα χρέωσης του ΦΠΑ- και ότι πρέπει να καλέσω το λογιστήριο που ανήκω για να ζητήσω να γίνει διόρθωση στον επόμενο λογαριασμό μου. Μένω κάγκελο γιατί περίμενα ότι θα μου ανέπτυσσε κάποια θεωρία για αυτό που ισχυρίστηκε προηγουμένως ο τηλεφωνητής και σκέφτομαι την μαλάκια μου να μην καταγράψω την συνομιλία. Μου δίνει το τηλέφωνο που θα πρέπει να τηλεφωνήσω αύριο και κλείνουμε το τηλέφωνο...
Αν υπολογίσουμε ότι από έμενα προσπάθησαν να κλέψουν περίπου ΕΝΑ ευρώ και πολλαπλασιάσουμε επί τον αριθμό των συνδέσεων που έχει ο ΟΤΕ τότε το ποσό θα είναι αρκετά μεγάλο. Κάμποσα εκατομμύρια ευρώ σίγουρα.
Το εξοργιστικό είναι ότι αν και έχουν υποχρέωση να επιστρέψουν το πλήρες ποσό -με τον ανάλογο τόκο / προσαύξηση βέβαια αφού το ίδιο ισχύει αν ΕΣΥ τους καθυστερήσεις κάποια πληρωμή - προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν από τα κλοπιμαία τους. Αρκετός κόσμος δεν θα προσέξει η δεν θα μπει στην διαδικασία να ζητήσει πίσω αυτά τα λεφτά. Άλλα και αν τα ζητήσει, αν δεν επιμείνει δεν θα τα πάρει.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΥΣ (ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ)
(το κείμενο ήρθε με e-mail)Σήμερα το πρωί έφτασε στα χέρια μου ο λογαριασμός του ΟΤΕ. Το ποσό που έπρεπε να πληρώσω χωρίς τον ΦΠΑ ήταν 105 ευρώ και 47 λεπτά ενώ η
ημερομηνία παροχής υπηρεσιών ήταν από τις 25 Γενάρη μέχρι και τις 29 Μάρτη. Έκπληκτος κοιτάζω τον συντελεστή του ΦΠΑ και βλέπω ότι είναι 19% και το ποσό του ΦΠΑ να είναι 20,03 ευρώ.................................................
Κι εμένα μου έχει έρθει αντίστοιχο e-mail, αλλά η σχετική διάταξη λέει ότι τα τιμολόγια που κόβονται μετά την 1-4-05 θα πρέπει να έχουν συντελεστή ΦΠΑ 19%, ανεξάρτητα αν αφορούν προηγούμενες περιόδους (όπως εδώ τον λογαριασμό του τηλεφώνου)... Ο τύπος προφανώς δεν μίλησε με το λογιστήριο τελικά (ή δεν περίμενε πριν στείλει το e-mail)... Αυτά μου τα είπε φίλος που δουλεύει στο λογιστήριο μεγάλου σούπερ μάρκετ (και τα είδε όλα εκείνες τις μέρες...), μιας κι εγώ δεν ασχολούμαι τώρα τελευταία...
-
Ο ΟΤΕ έχει δίκιο, από φορολογικής πλευράς δεν έχει σημασία πότε παρέχονται οι υπηρεσίες αλλά πότε κόβεται το τιμολόγιο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο ΟΤΕ έχει δίκιο, από φορολογικής πλευράς δεν έχει σημασία πότε παρέχονται οι υπηρεσίες αλλά πότε κόβεται το τιμολόγιο.κάτι ανάλογο είχε αναφέρει και κάποιος εδώ, ότι παρήγγειλε αυτοκίνητο με 18% ΦΠΑ και το πλήρωσε με 19% τελικά.
-
Η Γαϊδουρία, η αναισθησία και η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Η Γαϊδουρία, η αναισθησία και η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείοαπό το άρθρο:
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απόφαση αφορά περίπου 65 τέως βουλευτές, από τους 110 που δεν εξελέγησαν ή δεν έθεσαν υποψηφιότητα, στους οποίους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους περίπου 3.300 ευρώ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
από το άρθρο:
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η απόφαση αφορά περίπου 65 τέως βουλευτές, από τους 110 που δεν εξελέγησαν ή δεν έθεσαν υποψηφιότητα, στους οποίους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους περίπου 3.300 ευρώ.
ΑΙΣΧΟΣ!!
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ...... ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!
-
η ΑΛΗΤΕΙΑ σε ολο της το μεγαλειο
-
Εμένα πότε θα μου κόψουν επίδομα;
Βρε δεν πάνε στο διάολο, λέω εγώ...; Αυτοκίνητα, σπίτια, μισθούς...Μήπως να τους δίνουμε και τις γυναίκες μας; -
Το πιο σιγουρο επαγγελμα...
Ακομα κ αν αποτυχεις,θα παιρνεις 3300€ μηνιαιως.......
Αει σιχτιρ ρε......
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
από το άρθρο:
ΑΙΣΧΟΣ!!
ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΜΑΣ...... ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ!!
'Μια τέτοια απόφαση, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα'
τάδε έφη Κωστής Στεφανόπουλος
"ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ"