-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Πάντα παίρνω ένα τρυπανάκι 2 χιλιοστά, και ανοίγω μια τρυπά από κάτω μικρή εμπρός, και μια τρυπά πίσω, στο κάθε καζανάκι.
Μόνο αν κάνεις διαδρομές κάτω από 1 χλμ.
μετά ζεσταίνεται η εξάτμιση και φεύγει το νερό.και μαζι με την υγρασια φευγουν και τα καυσαερια αφιλτραριστα...αλλιωνεται η αποδοση...και η γυρω περιοχή απο την τρυπα που ανοιξες οξειδωνεται...κλπ κλπ
εμεις δεν ξερουμε...
οι κατασκευαστες δεν ξερουν?Είναι πολλά καζανάκια που έχουν αυτές τις τρύπες απο το εργοστάσιο. Επίσης σχεδόν όλα τα μηχανάκια που το τελικό είναι υπο γωνία και το νερό φεύγει δύσκολα έχουν τέτοιες τρύπες.
-
Απορία.
Βάζετε ακόμα καζανάκια σιδερένια ? Αφού θα μπορούσατε να βάλετε ανοξείδωτη όλη την εξάτμιση και να μην ξαναασχοληθείται μαζί της !
-
Eλα ντε. Με το που τρυπησε η εργοστασιακη, εβαλα μια φουλ ανοξειδωτη και δεν ξανασχοληθηκα, ουτε προκειται.
-
Τα ανοξείδωτα καζανάκια που μου δείχνει ο εξατμισάς έχουν μπούκες που χωράνε μέσα ΓΑΤΕΣ.
Χώρια που όλα κάνουν θόρυβο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα ανοξείδωτα καζανάκια που μου δείχνει ο εξατμισάς έχουν μπούκες που χωράνε μέσα ΓΑΤΕΣ.
Χώρια που όλα κάνουν θόρυβο.Σε αλλον εξατμισα δοκιμασες?
Οταν εψαχνα εξατμιση εθεσα σα προυποθεση να ειναι εμφανισιακα αλλα και ακουστικα διακριτικη. Και βρηκα αυτο που εψαχνα. (Εχει λιγο πιο μπασο θορυβο αλλα καμμια σχεση με αυτους που περνανε και ενεργοποιουν ολους τους συναγερμους) -
χτες εβαλα καταλυτη αγωνιστικο 200τρυπες μεχρι τωρα ημουν ελευθερος με μεσαιο και τελικο μονο...οταν εβαλα τον καταλυτη ναι μεν αλλαξε ο θορυβος αισθητα (πιο πολυ μου αρεσε πριν) αλλα μου δινει και την αισθηση οτι το αμαξι εκοψε....δε μπορω να βγαλω ομως ασφαλη συμπερασματα.το αμαξι ειναι 1800cc 150 αλογα χοντρικα....
με λιγα λογια στη 2αρα απο 4000rpm μεχρι κοφτη το αμαξι ξεσπαγε και εκανε ενα ουρλιαχτο τωρα αλλαξε ο θορυβος μεν και δεν ξεσπαει και ετσι ειναι καπως πιο γραμμικο να το πω δε ξερω και σκεφτομαι να τον ξαναβγαλω.
η γνωμη σας ποια ειναι ?? υπαρχη περιπτωση να ειναι τοσο αισθητη η διαφορα απο εναν καταλυτη ??
-
Περίμενε 2-3- ημέρες να καπνιστεί και κυρίως να προσαρμοστεί η ECU στα νέα δεδομένα, έτσι γίνεται πάντα, μετά θα επανέλθει.
-
λεω να κανω reset στην ecu και να την αφησω απο την αρχη να προσαρμοστει ξανα το εχω κανει και οταν αλλαξα καποια μηχανικα στο αμαξι και οντως ειδα διαφορα σε σχεση με πριν που δεν ειχα κανει reset....
-
Πείτε ρε σεις ένα εξατμισά καλό και φθηνό στα νότια προάστεια , άντε και Καλλιθέα μέσα να πάω να ρίξω μια ματιά στην δική μου!
Μάλλον το κεντρικό έχει πρόβλημα, αν το αλλάξω, θα βάλω το ίδιο ή αντίστοιχο, ανοξείδωτο με τίποτε, δεν υπάρχει λόγος, μέχρι να χαλάσει θα έχω αλλάξει το αμάξι, επιπλέον, τα ανοξείδωτα εκτός από ακριβότερα, είναι και πιο θορυβώδη...
Επιπλέον, ακόμη και να μην σκουριάσει, θ' αναγκαστείς να το αλλάξεις μόλις τα μονωτικά τα παίξουν...
-
άποψη μου είναι πως στα περισσότερα προβλήματα ένα καλό συνοικιακό συνεργείο σε εξυπηρετεί μια χαρά. Το 'επώνυμο' το προτιμώ μόνο για ιδιαίτερα θέματα πχ tuning, και πάλι όχι πάντα.
Άποψη μου βέβαια.
Παρεμπιπτόντως.. για καλή δουλειά σε θέμα εξάτμισης ρίξτε μια ματιά εδώ -
Παρεμπιπτόντως...
-
Δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής !!!!
-
Ας ελπίσουμε πως σαν...εξατμισάς, κάνει καλύτερα την δουλειά του απ' ότι σαν...διαφημιστής!
Παρεμπιπτόντως πάντα... -
-
Αν σβήσεις το δεύτερο http κάτι βλέπεις...
-
Για δυνατούς γνώστες...
Τα δεδομένα
-
Αλλαγή τελικού καζανιού με επώνυμο REMUS στρογγυλό πολύ ποιο μικρό σε όγκο από το εργοστασιακό. Επιλογή δική μου γιατί δεν έβρισκα οβάλ.
Έγινε εργασία υπεράριστη και μπήκε θαυμάσια στο αυτοκίνητο.
Ο εγκαταστάτης μου είπε από πριν ότι θα έβγαζε θόρυβο. Το ρίσκαρα... -
Δοκιμή επί τρεις ημέρες. Πολύ θόρυβος και βουητό. Ιδιαίτερα κουραστικό. Το αυτοκίνητο σφύριζε στο άφημα του γκαζιού!... Πολύ τουρμπίδι κατάσταση...
-
Λύση από τον εγκαταστάτη, για να μην πετάξω την REMUS, η πρόσθεση ενός ακόμα μεσαίου (ανοξείδωτο ελεύθερο), ώστε να κόψει το θόρυβο και να εξισορροπηθεί η έξοδος των καυσαερίων.
-
Μπήκε και δεύτερο μεσαίο (μικρότερο από το εργοστασιακό)... στο σημείο που δείχνει η εικόνα παρακάτω:
-
Αποτέλεσμα: Ο θόρυβος κόπηκε...και το αυτοκίνητο επανήλθε στα φυσιολογικά.
Ερώτηση...
Επανήλθε πράγματι όμως στα φυσιολογικά;
Η τοποθέτηση ενός ακόμα μεσαίου τι άλλες επιπτώσεις μπορεί να έχει;Σύμφωνα με τον εγκαταστάτη καμιά απολύτως.
Ισχυρίζεται ότι τον όγκο που χάσαμε από το τελικό καζάνι τον προσφέρει πλέον το μεσαίο και κόβει το θόρυβο χωρίς να χάσουμε σε ιπποδύναμη.Εσείς τι λέτε;
(ο εγκαταστάτης γνωστός στην αγορά στο χώρο των εξατμίσεων και με μεγάλη πείρα)
-
-
γεια σας παιδια...ειμαι καινουργιος στο forum...εχω ενα Renault Megane ii 1.6 16v φοραει βαρελακι BMC-CDA μεσαιο Racing και τελικο group N με αποληξη Twister μπουκα....σκεφτομαι να του βαλω εκκεντροφορους...θελω να μου πειτε συμβουλες, τιμες...και ποσα Hp θα παρω...
Σας ευχαριστω! -
έχω celica 2001 και θέλω καταλύτη.κάποια πρόταση????
-
Ο χρήστης Moya_Junior έγραψε:
έχω celica 2001 και θέλω καταλύτη.κάποια πρόταση????http://americat.gr/advanced_search_resu ... a&x=17&y=8
-
Ενα τελικο οταν εχουμε ολοκληρη εξατμιση απο χταποδι μεχρι πισω ειναι αναγκαιο για αποδοση ή απλα κοβει θορυβο???
Επισης μια πολυ ελευθερη εξατμιση κανει κακο στο μοτερ? π.χ. στις βαλβιδες??
Περι εξατμισεων...