-
κυριοι ψαχνω να αντικαταστησω μια φλατζα διπλου σωληνα εξατμισης, ακριβως μετα το χταποδι, προσπαθω να βρω αυτη με το υλικο της 2ης εικονας, στις περισσοτερες βλεπω φωτο που πουλανε με την 1η εικονα, ο κωδικος γνησιου ανταλλακτικου ειναι GEX7782, αν εχετε να προτεινετε καποιο κωδικο που να ειναι φτιαγμενη με υλικο οπως της 2ης φωτο ευχαριστω
εν τω μεταξυ αυτο που εβγαλα ηταν σκετο μεταλλο οπως την 1η φωτο αλλα flat εντελως! -
Καλησπερα..εχω εναν θορυβο πισω δεξια στον τροχο σε kia pro ceed το τελευταιο εφταμηνο..ειναι κατι μεταξυ μεταλλικου κ πλαστικου θορυβου..εχω ελεγξει δαγκανες τακακια χειροφρενο εβαλα αναρτησεις μαμα καινουριες λαστιχα με τα πολλα εχω αλλαξει τα παντα μπαρακια ζαμφορ τα παντα..7 μηχανικοι εχουν δει το αμαξι κανενας δεν εχει εστιασει στην εξατμιση..επειδη μηχανικο δεν μπορω να βρω τσακαλι εχω παρει σβαρνα τα φορουμ κ ψαχνω μονος μου..μπορει ο θορυβος να προερχεται απο εξατμιση οταν το αμαξι ειναι κρυο με ταχυτητα μεχρι 20 χλμ σε ηρεμα σαμαρακια κ λακουβες μικρες και μετα απο ενα-δυο χιλιομετρα να ελλατωνεται; Εχει παρατηρηθει κατι τετοιο ποτε κ να οφειλεται σε εξατμιση;
-
Ο χρήστης stavroskampouris έγραψε:
Καλησπερα..εχω εναν θορυβο πισω δεξια στον τροχο σε kia pro ceed το τελευταιο εφταμηνο..ειναι κατι μεταξυ μεταλλικου κ πλαστικου θορυβου..εχω ελεγξει δαγκανες τακακια χειροφρενο εβαλα αναρτησεις μαμα καινουριες λαστιχα με τα πολλα εχω αλλαξει τα παντα μπαρακια ζαμφορ τα παντα..7 μηχανικοι εχουν δει το αμαξι κανενας δεν εχει εστιασει στην εξατμιση..επειδη μηχανικο δεν μπορω να βρω τσακαλι εχω παρει σβαρνα τα φορουμ κ ψαχνω μονος μου..μπορει ο θορυβος να προερχεται απο εξατμιση οταν το αμαξι ειναι κρυο με ταχυτητα μεχρι 20 χλμ σε ηρεμα σαμαρακια κ λακουβες μικρες και μετα απο ενα-δυο χιλιομετρα να ελλατωνεται; Εχει παρατηρηθει κατι τετοιο ποτε κ να οφειλεται σε εξατμιση;Χτύπα-κουνα την εξατμιση σε καποια ραμπα και τσεκαρε το,οπως επίσης και τις βασεις της.Σινεμπλοκ τσεκαρατε?Παρε και ένα σπρει σιλικόνης και ριξε στα σινεμπλοκ,προσοχη στα φρενα.
-
Φιλέ εστίασε στις θερμοασπίδες που υπάρχουν ανάμεσα στο πάτωμα και στην εξάτμιση.Ζόρισε τις λίγο και ακου αν άλλαξε κατι.
-
Εχω ριξει κ στα σινεμπλοκ ουτς τζογους ουτε τιποτα..το θεμα ειναι οταν το αμαξι σηκωνεται σε ραμπα μετα στο δρομο για καμια μερα δεν κανει κιχ λες κ κρυβεται το προβλημα γιατι το αμαξι κρεμαει..θα κανω κ αυτο με τις θερμοασπιδες
-
Καλησπέρα στην ομάδα...
Ως νέος χρήστης του φόρουμ, σας χαιρετώ! Έχω το εξής προβληματάκι (...αμέσως εγώ!). Πρόσφατα, χρειάστηκε να αλλάξω εξάτμιση στο αυτοκίνητό μου (Seat Cordoba 1.4L 75HP 1999-2002 το μοντέλο) λόγω σπασμένου καταλύτη από δυστύχημα (ευτυχώς όλοι καλά...!). Καθώς το σκεφτόμουν έτσι κι αλλιώς, άλλαξα σχεδόν ολόκληρο το σύστημα εξαγωγής, δηλαδή δεν πείραξα χταπόδι, αλλά από εκεί και πέρα είναι όλα καινούρια. Πήγα σε γνωστό μου εξατμισά, και, αναμενόμενο, ρώτησα για τον ήχο. Μου είπε κάτι το οποίο είπε και άλλος εξατμισάς σε φίλο, ότι ο ήχος θα ανοίξει με τον καιρό. Και εδώ εγώ, μετά απο 4 μήνες όπου το αμάξι χρησιμοποιείται καθημερινά για υποχρεώσεις, έχω μείνει πολύ απογοητευμένος. Ο ήχος δεν είναι το μπάσο που περίμενα (όχι πως περίμενα κάτι εξτρίμ αλλά έστω κατι που να ακούγεται τουλάχιστον aftermarket το περίμενα...), ούτε καν στις ψηλές στροφές. Η εξάτμιση είναι 'χειροποίητη' οπότε δυστυχώς δεν μπορώ να φέρω κάποιο μοντέλο και τα λοιπά για να με βοηθήσετε, οπότε θα συνάψω μία φωτογραφία του τελικού, μήπως βοηθήσει... Δύο τελευταία πράγματα, πρώτον άκουσα πως με μικρότερη διάμετρο στο τελικό καζάνι ο ήχος αυξάνεται, ισχύει; Και δεύτερον, αξίζει να αλλάξω μεσαίο ή να αφαιρέσω ή ο ήχος μου θα φτάσει σε σημείο ζαλάδας και θα έχω και ζητήματα με αστυνομικούς ελέγχους; Ένα μπασάκι θέλω, δεν ζητώ κάτι εκκοφαντικό γιατί σε πολύωρο ταξίδι θα κουράσει και εμένα και τους επιβάτες μου... Ευχαριστώ και με συγχωρείτε, πρώτη μου ανάρτηση και έγραψα βιβλίο σχεδόν... Αμάν εγώ! -
Αυτο , οτι ο ηχος θα δυναμωσει με τον καιρο δεν μ αρεσε . Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι θα καει η μονωση που βαζουν στα καζανακια (η οποια δεν ειναι τοσο καλη ποιοτικά) και ετσι θα δυναμωσει ο ηχος . Γιατι κανονικα οι εξατμισεις με τον καιρο ησυχάζουν λιγο , καθως πιανουν 'πουδρα' εσωτερικα (αυτη η μαυρη κάπνα).
Η μικρότερη διάμετρος στο τελικό καζάνι δεν αυξανει τον θορυβο, τον μειωνει
Οποτε ή θα βαλεις αλλο τελικο, με μεγαλυτερη διαμετρο ή πιο ελευθερας ή θα αφαιρέσεις το μεσαιο, αν και φοβαμαι ο ηχος θα αυξηθει περισσοτερο απο οσο θελεις
Ή θα περιμενεις να καει η μονωση και να δυναμωσει μονο του -
Βαλε ενα τελικο αφου δοκιμασεις καποια. Λαβε υπόψιν σου οτι ζεστο θα ακούγεται πιο πολυ μπάσο.
Θα ήθελα και εγω να ρωτήσω σχετικά. Δεν θέλω μπάσο ηχο αλλά εναν ηχο σαν να έχεις χιλιαδες μελισσες μεσα σε σωλήνα. Δεν ξέρω αν το περιγραφω σωστά, το ειχα ακούσει σε ενα mercedes και όταν ειχα βγαλει καταλυτη, πλησιαζε μεν ο ήχος αλλά στις 2500 περιπου κροταλιζε. Αν βγαλω μονο το μεσαίο εχω πιθανότητες ή θα αποκτήσει και μπασο? -
Δηλαδή η αφαίρεση του μεσαίου είναι η ζαλάδα που έλεγα... άρα εκτός το μεσαίο !
Επομένως να ψάξω για ένα μεγαλύτερης διαμέτρου τελικό καζάνι ε;
Σχετικά με το οτι θα δυναμώσει ο ήχος, και εμένα για τη μόνωση κάτι μου είχε πει ο εξατμισάς, αλλά εγώ φταίω που ξέχασα να το αναφέρω... -
Καθημερινό αυτοκίνητο και βουητό;....ξανασκέψου το.
-
Μου κάνει εντύπωση που εν έτει 2018 ασχολούμαστε ακόμα με μπούκες - εξατμίσεις - θόρυβο και μάλιστα σε κουβαδάκια 70 ίππων.
Ίσως βέβαια άρχισα να γερνάω εγώ -
Χαχαχαχα... φίλοι μου έβγαλα το μεσαίο τελικά μετά από συμβουλή φίλου μου και γνωστού μηχανικού, ο ήχος έφτασε ακριβώς στο επίπεδο που τον ήθελα! Ούτε υπερβολές, αλλά ούτε και η προηγούμενη απογοήτευση! Τώρα το ευχαριστήθηκα το 'κουβαδάκι-των-70-ίππων' μου...!
-
Ο χρήστης MouEvgaleLampaki έγραψε:
Χαχαχαχα... φίλοι μου έβγαλα το μεσαίο τελικά μετά από συμβουλή φίλου μου και γνωστού μηχανικού, ο ήχος έφτασε ακριβώς στο επίπεδο που τον ήθελα! Ούτε υπερβολές, αλλά ούτε και η προηγούμενη απογοήτευση! Τώρα το ευχαριστήθηκα το 'κουβαδάκι-των-70-ίππων' μου...!Εσύ το ευχαριστήθηκες! Τους γείτονες τους ρώτησες πόσο ευχαριστημένοι έχουν μείνει;
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση που εν έτει 2018 ασχολούμαστε ακόμα με μπούκες - εξατμίσεις - θόρυβο και μάλιστα σε κουβαδάκια 70 ίππων.
Ίσως βέβαια άρχισα να γερνάω εγώΑυτό έχει ο άνθρωπος με αυτό θα ασχοληθεί-ούμε.
Δε γέρασες. Το καλό με τους γέρους είναι ότι δεν ακούνε.>>Χαχαχαχα... φίλοι μου έβγαλα το μεσαίο τελικά μετά από συμβουλή φίλου μου και γνωστού μηχανικού, ο ήχος έφτασε ακριβώς στο επίπεδο που τον ήθελα! Ούτε υπερβολές, αλλά ούτε και η προηγούμενη απογοήτευση! Τώρα το ευχαριστήθηκα το 'κουβαδάκι-των-70-ίππων' μου...!Εσύ το ευχαριστήθηκες! Τους γείτονες τους ρώτησες πόσο ευχαριστημένοι έχουν μείνει;
Σωστός.
-
Εγώ το ευχαριστήθηκα, γείτονες δεν ενόχλησα! Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ζητούσα καμιά υπερβολή, αν είναι δυνατόν, δεν νομίζω πως μου χρειάζεται κάτι που θα σημαίνει τον ερχομό μου 5 τετράγωνα μακριά... Ακόμη και γω που θεωρώ τον εαυτό μου ψιλο-άσχετο τα κράζω αυτά Το κουβαδάκι μου φροντίζει να εξισορροπεί τον ήχο φίλε μου, με την κακή του ιπποδύναμη! Δεν ενοχλεί κανέναν, και ρύπους πέρασε (που το φοβόμουν), και εμένα ευχαρίστησε! 'Ρισπέκτ' στον φίλο που πρότεινε την αφαίρεση του μεσαίου, και διπλό 'ρισπέκτ' για τις προειδοποιήσεις σας!
Όλοι θα γεράσουμε κάποτε, μη βιαζόμεθα!
-
Ε τότε, εφόσον οι γείτονες δεν ενοχλούνται, όλα καλά!
Έχε πάντως υπόψιν σου ότι η εμπειρία λέει ότι στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, η κατάργηση του μεσαίου φέρνει μια αύξηση του θορύβου που είναι ωραία στο αυτί αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου κουράζει τον ίδιο τον οδηγό. Σου έυχομαι να μην είναι αυτή η περίπτωση σου, αλλά καλού κακού κράτα και το μεσαίο σου στην καβάντζα...Υ.Γ.: Το τελευταίο smilie τι το έβαλες; Εμείς οι γέροντες ενοχλούμεθα από τέτοια πράγματα...
-
Εάν ήταν πραγματικά τόσο ενοχλητικό θα το είχα βγάλει χτες! Μου τα είπε και ο φίλος μου που έκανε την πατέντα, το μεσαίο το έχω κρατήσει στο γκαράζ γιατί ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί όταν γεράσω και γω να θέλω κάτι πιο ήσυχο!
Υ.Γ.: Όσο αφορά το τελευταίο smilie, δεν είχα προσέξει το χεράκι, νόμιζα πως 'έρχονταν ξεχωριστά' ... Γέροντες και τεχνολογία βλέπεις φίλε μου...!
-
Ευτυχώς, το βασικότερο δηλαδή, δεν είχε πρόβλημα η μηχανή που αποχωρίστηκε το μεσαίο... Γιατί μπορώ να πω οτι για κάτι τόσο δευτερεύον δεν θα άξιζαν τα μαλλιά μετά... Θα έχω κάποιο ζήτημα πιστεύετε με την ταχύτητα εξόδου των καυσαερίων; Κάτι που μπορεί να μπερδέψει τον εγκέφαλο; Του αυτοκινήτου πάντα...
-
Καλησπερα εχω ενα opel astra gtc 1.3 Diesel και σκεφτομαι να αλλαξω τελικο εξατμισης για καλυτερο και με περισσοτερο μπασο ηχο βεβαια δεν εχω καμια απολυτως γνωση επι του θεματος και γι αυτο θα ηθελα την γνωμη σας για το αν αξιζει και αν ναι ,τοτε τι πρεπει να προσεξω ή τι ακριβως να ψαξω.
-
Απο τράτα θες να το κάνεις highspeed ηχητικά;
Περι εξατμισεων...