-
Συμπεραίνω οτι είμαι ο μόνος που καθαρίζει κάθε βδομάδα τις μπούκες με αζαξ .
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Συμπεραίνω οτι είμαι ο μόνος που καθαρίζει κάθε βδομάδα τις μπούκες με αζαξ .Το κανω κ εγω 1-2 φορες το χρονο,αλλα οχι και καθε εβδομαδα αδερφε.
-
Χθες βραδάκι που επέστρεψα απο μια καλή βόλτα +2 βδομαδες ακαθάριστες έγιναν χάλια.Θα επιστρέψω αργότερα με ντοκουμέντα να δεις τι εννοω
-
Παιδία μια βοήθεια, θέλω καταλύτη και εξάτμιση για Renault Clio II 1.4 8v.
Το θέμα είναι ότι δεν τα θέλω για 'βελτίωση', αλλά διότι τα παλιά είναι για πέταμα. (170000 χλμ ο καταλύτης Off και το μεσαίο καζανάκι τρύπιο)Η αντιπροσωπεία ζητά για τα παραπάνω 1000 ευρώ.
Αν το κάνω εκτός και με aftermarket hardware δεν θα γλυτώσω χρήματα?
Μπορείτε να μου προτείνετε (και με pm αν υπάρχει πρόβλημα) τι να βάλω στο αυτοκίνητο με εργοστασιακές προδιαγραφές (και που)? -
Εγώ βάζω φθηνές ελληνικές εξατμίσεις. Όσο αθόρυβες και να ψάξεις κάνουν παραπάνω θόρυβο αλλά αντέχουν αρκετά χρόνια - η κάθε εξάτμιση (ίδια μάρκα) ακούγεται διαφορετικά. Πάντως κοστίζουν αρκετές φορές λιγότερο από αυτά που σου ζητάει η αντιπροσωπεία.
-
Ενας καταλυτης εμποριου εχει περιπου 250€ και ενα μεσαιο 50€.
-
Βάλε ανοξείδωτη και μεταλλικό 200άρι καταλύτη, θα ησυχάσεις για πάντα.
-
Ευχαριστώ για την βοήθεια αυριο θα κάνω μια έρευνα αγοράς!
@21 Quadra Μήπως ξέρεις αν με 200άρι καταλύτη θα υπάρχει θόρυβος?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ευχαριστώ για την βοήθεια αυριο θα κάνω μια έρευνα αγοράς!@21 Quadra Μήπως ξέρεις αν με 200άρι καταλύτη θα υπάρχει θόρυβος?
Δεν θα υπαρχει αρκει το καζανι να ειναι ιδιου ογκου και οχι ελευθερο.
-
Τι μονάδα μέτρησης είναι το 200 που αναφέρεται στον καταλύτη??
Και ποια η διαφορά του από τον προηγούμενο μαμά που δεν ήταν 200?? -
Ο αριθμός 100-200-350 είναι τρύπες ανά τετρ.ίντσα, όσο λιγότερες τρύπες έχει τόσο πιο ελεύθερος είναι, πχ ο 350άρης είναι πολύ πυκνός ενώ ο 100στάρης είναι ελεύθερος, επίσης υπάρχουν με κεραμικό μπισκότο και μεταλλικό ( μπισκότο λένε το εσωτερικό του καταλύτη ) οι κεραμικοί ξεκολάνε από τις πολλές λακκούβες, οι μεταλλικοί είναι μεγαλύτερης αντοχής.
-
Ο θορυβος που θα ακους δεν ειναι ακριβως θορυβος αλλα ενας ελαφρης μεταλικος ηχος στις υψηλες στροφες που δεν θα ενοχλει ενω θα δεις και αποδοση,οικονομια,και καλυτερους ρυπους απο αυτον που ειχες .Διαπιστωμενο και στο δικο μου!!!
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Έκλεισα ραντεβού την Δευτέρα να το φτιάξω με 200άρι καταλύτη και ανοξείδωτο καζανάκι, τα ίδια μου πρότεινε και ο μάστορας! -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Έκλεισα ραντεβού την Δευτέρα να το φτιάξω με 200άρι καταλύτη και ανοξείδωτο καζανάκι, τα ίδια μου πρότεινε και ο μάστορας!Είμαστε σίγουροι πως δεν θα κάνει θόρυβο με τέτοιο καταλύτη;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Έκλεισα ραντεβού την Δευτέρα να το φτιάξω με 200άρι καταλύτη και ανοξείδωτο καζανάκι, τα ίδια μου πρότεινε και ο μάστορας!Είμαστε σίγουροι πως δεν θα κάνει θόρυβο με τέτοιο καταλύτη;
Στο δικο μου που αλλαξα τον εργοστασιακο με 200αρι μεταλικο(κατα τα αλλα η υπολοιπη εξατμιση ειναι η εργοστασιακη) δεν ειδα καμμια διαφορα στον θορυβο...
Απο αποδοση παντως εχει μεταμορφωθει το αυτοκινητο ιδιως χαμηλα!
Κ καρτα βγαζει κανονικοτατα.
-
Καλημέρα. Είναι δυνατό εξάτμιση μεγαλύτερη σε διάμετρο από την εργοστασιακή και πιο ''ελεύθερη'' σε συνδυασμό με καταλύτη σχεδιασμένο για μεγαλύτερο κινητήρα να προκαλεί πρώση απόδοσης και εξηγούμαι: Σε ένα 1,4άρι 8βάλβιδο Ford Fiesta του 1994 με 207,000χλμ καλά συντηρημμένο έχω παρατηρήσει πως σχεδόν από τότε που έγιναν οι παραπάνω αλλαγές, τμηματικά βέβαια, δυσκολεύεται να ανεβάσει στροφές πάνω από τις 4,000 και εκεί που παλαιότερα έβλεπες άνετα 170 στο ταχύμετρο. τώρα με το ζόρι να βγάλει 130-140. Επειδή είχαμε προβλήματα με τις εξατμίσεις και τις αλλάζαμε κάθε 1,5-2 χρόνια λόγω του ότι τρυπούσαν (Bosal, Walker πάντα) επιλέξαμε να βάλουμε μια ανοξείδωτη. Πρώτα αλλάχτηκε το μεσαίο καζανάκι με τμήμα του σωλήνα από τον καταλύτη με ένα Supersprint, το οποίο θυμάμαι είχαμε πληρώσει καλά λεφτά. Αργότερα αλλάχτηκε και το τελικό με ένα ανοξείδωτο (χωρίς μπούκες) ελεύθερο σύμφωνα με τον εξατμισά διότι δεν έβρισκα κάτι πιο απλό, οικονομικό και ανοιξείδωτο. Δεν κάνει θόρυβο πάντως. Όσον αφορά τον καταλύτη μπήκε Walker για Sierra 1,8άρι καινούριος με κάποιες πατέντες.
Υπάρχει περίπτωση να έχει βουλώσει κάποιο καζανάκι από τα μονωτικά. Γενικότερα δεν είναι εύστροφο το μοτέρ αλλά πλέον κάνει εντύπωση το πόσο δυσκολεύεται να ανεβάσει πάνω από τις 4,000σ.α.λ.
Να έπεσε έτσι ξαφνικά η απόδοση; Μέτρησα συμπίεση και είναι μέσα στα όρια του κατασκευαστή αλλά ανομοιόμορφη για κάθε κύλινδρο (210, 175, 200, 195 στεγνές και 215, 190, 220, 225 ''βρεγμένες'' αντίστοιχα).
Χρονικά πάντως συμπίπτει με τις αλλαγές στις εξατμίσεις για αυτό το έγραψα εδώ.
-
Μήπως κόπηκε κανένα καλώδιο του 'λ' ?
Η μεγαλύτερη εξάτμιση μόνο στις χαμηλές - μεσαίες μπορεί να μειώσει τη ροπή, ψηλά δεν βλέπω το λόγο γιατί να σου λεπίπει η δύναμη.
Ίσως έχεις άλλο πρόβλημα και συνέπεσε με την αλλαγή στην εξάτμηση.
-
Ο αισθητήρας λ είναι εντάξει, καινούριος κι αυτός της Bosch. Το τελικό καζανάκι επειδή το βλέπω και θυμάμαι πως ήταν πριν μπεί σίγουρα δεν είναι βουλωμένο. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάπως βουλωμένο το μεσαίο και να οφείλεται εκεί ο δισταγμός ψηλά που υπάρχει μεγαλύτερη ροή καυσαερίων; Πάει εκεί το μυαλό μου λόγω του καταστροφικού χαρακτήρα του αυτοκινήτου ως προς τα καζανάκια και το μεσαίο είναι ήδη 5 χρόνια πάνω
-
Ο χρήστης etsii έγραψε:
...δυσκολεύεται να ανεβάσει στροφές πάνω από τις 4,000 και εκεί που παλαιότερα έβλεπες άνετα 170 στο ταχύμετρο. τώρα με το ζόρι να βγάλει 130-140.Πρώτα περίμενε μερικές μέρες και μέτρησε το αμάξι στα ίδια μέρη που το μετρούσες πριν. Μπορεί να έχει λίγο ανηφόρα και να μη φαίνεται με το μάτι αλλά στο κοντέρ έχει σημασία. Τέτοια διαφορά στις ίδιες συνθήκες σημαίνει ΠΟΛΛΑ άλογα και δεν δικαιολογείται από αλλαγή εξάτμισης. Είτε κάτι χάλασε στο κινητήρα ή βούλωσε η εξάτμιση.
Μέτρα την υποπίεση του κινητήρα όταν το αμάξι κινείται με 3η και 5.000 σαλ. Πάτησε τέρμα το γκάζι για λίγο και μετά πάρε το πόδι σου από το γκάζι. Αν η υποπίεση δεν τιναχθεί ΑΜΕΣΩΣ τέρμα, αλλά ανέβει σιγά-σιγά, η εξάτμισή σου είναι βουλωμένη.
ΥΓ Καλούς αισθητήρες νομίζεις βγάζουν αυτοί; (Bosch).
-
Καλημέρα. Είναι εξακριβωμένο το φαινόμενο με το ταχύμετρο και τη δυσκολία να ανεβάσει στροφές για τα τελευταία 2 χρόνια. Σε χαμηλότερες στροφές και με λιγότερα χλμ/ώρα πάντως είναι άψογο. Με καθαρισμένα μπεκ, ρελαντί γλύκα, σωστά καυσαέρια(δεν ξέρω αν παίζει ρόλο), δεν κάνει τίποτε ύποπτα κοψίματα, δεν καίει λάδι. Έχω καθαρίσει MAF, αισθητήρα θερμοκρασίας εισαγωγής, γενικά είναι προσεγμένο για αυτό δεν πάει ο νους μου σε κάτι μηχανικό όσον αφορά τον κινητήρα. Εκτός αν έπεσα ξαφνικά λόγω ''γηρατειών''
Αυτό με την υποπίεση πρακτικά πως μπορώ να το κάνω; Υπάρχει άλλος τρόπος να ερευνήσω για βουλωμένη εξάτμιση;
Τώρα για τον λ τι να πω. Και ο ''γνήσιος'' πάντως Bosch ήταν, τον μέτρησα και με πολύμετρο και δουλεύει ρολόι τούτος εδώ.
Περι εξατμισεων...