-
Μπορείτε να μου πείτε γιατί γίνεται χαμός στην ΑΟ από αυτοκίνητα; Έτσι όπως παει, σε λίγο θα πηγαίνουμε σημειωτόν.
Ποιοί τη χρησιμοποιούν; Αυτοί που παίρνουν 300000 όπως ειπώθηκε;Το κάνουν αναγκαστικά επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή ή επειδή πραγματικά αξίζει τον κόπο να δώσεις 2 Ευρώ για να πας από το Αιγάλεω στο Χαλάνδρι;
Ποιός κρίνει (και πώς) το 'σωστό' τίμημα για τη χρήση του δρόμου αυτού; Είναι καθαρά θέμα απόσβεσης εξόδων κατασκευής - συντήρησης συν κέρδος; -
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
2) Τώρα αν έχω λάθος για την σύγκριση στα ποσοστά που αναφέρω επιμένω πως η ΑΟ είναι ΑΣΤΙΚΗ οδική αρτηρία και η ΕΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΗ άρα το ποσοστό αυτών που μένουν πχ Αθήνα και δουλεύουν Πάτρα είναι μικρότερο αυτών που μένουν πχ. Αγ. Παρασκεύη, Χαλάνδρι και δουλεύουν Γλυφάδα, κέντρο κλπ. ή μήπως διαφωνείς?Μάλλον δεν διάβασες αυτό που έγραψα. Είπα πως, το αν διαφωνώ ή όχι και γενικά το επιχείρημά σου είναι άσχετο, και πως το ύψος των διοδίων δεν πρέπει να έχει σχέση με το πόσοι χρησιμοποιούν το δρόμο και για ποιό λόγο (δουλειά ή διασκέδαση -σιγά μην καταλήξουμε να πληρώνουμε περισσότερα σε ένα δρόμο επειδή πάμε εκδρομή και όχι στη δουλειά μας ), αλλά μόνο με την (ανταποδοτική) ποιότητα του δρόμου.
Όσο για το αν παραγνωρίζω το ότι η ΕΟ είναι η κύρια αρτηρία σύνδεσης της Αθήνας με την Δυτική Ελλάδα το ξέρω μόνο εγώ και τα άπειρα χιλιόμετρα που έχω κάνει πάνω της και σίγουρα όχι εσύ...
To ξέρεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΓΩ ? Οχι μόνο αποκλειστικότητα δηλαδή, αλλά και γνώση του τι ξέρουν οι άλλοι. Τι λες βρε παιδί μου...
...και τέλος πόσοι άραγε από το 98% που χρησιμοποιούν την ΑΟ καθημερινά για την εργασία τους, θα την χρησιμοποιούσαν αν οι περιφερειακοί της είχαν μείνει ανέπαφοι?
Θέλεις να πας Ελευσίνα-Αεροδρόμιο χωρίς την ΑΟ ? Κέντρο-Αεροδρόμιο χωρίς την ΑΟ ? Εθνική-Αεροδρόμιο χωρίς την ΑΟ ? Εθνική-Κατεχάκη χωρίς της ΑΟ ? Σε ποιές από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις την ΑΟ ?
Αν τώρα θέλεις να πας Μαρούσι-Πεντέλης από την ΑΟ, ε, αυτό το έχουν πει, πως θέλουν να αποθαρρύνουν αυτού του είδους την κίνηση.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Τώρα αν έχω λάθος για την σύγκριση στα ποσοστά που αναφέρω επιμένω πως η ΑΟ είναι ΑΣΤΙΚΗ οδική αρτηρία και η ΕΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΗ άρα το ποσοστό αυτών που μένουν πχ Αθήνα και δουλεύουν Πάτρα είναι μικρότερο αυτών που μένουν πχ. Αγ. Παρασκεύη, Χαλάνδρι και δουλεύουν Γλυφάδα, κέντρο κλπ. ή μήπως διαφωνείς?
Μάλλον δεν διάβασες αυτό που έγραψα. Είπα πως, το αν διαφωνώ ή όχι και γενικά το επιχείρημά σου είναι άσχετο, και πως το ύψος των διοδίων δεν πρέπει να έχει σχέση με το πόσοι χρησιμοποιούν το δρόμο και για ποιό λόγο (δουλειά ή διασκέδαση -σιγά μην καταλήξουμε να πληρώνουμε περισσότερα σε ένα δρόμο επειδή πάμε εκδρομή και όχι στη δουλειά μας ), αλλά μόνο με την (ανταποδοτική) ποιότητα του δρόμου.
Όσο για το αν παραγνωρίζω το ότι η ΕΟ είναι η κύρια αρτηρία σύνδεσης της Αθήνας με την Δυτική Ελλάδα το ξέρω μόνο εγώ και τα άπειρα χιλιόμετρα που έχω κάνει πάνω της και σίγουρα όχι εσύ...
To ξέρεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΕΓΩ ? Οχι μόνο αποκλειστικότητα δηλαδή, αλλά και γνώση του τι ξέρουν οι άλλοι. Τι λες βρε παιδί μου...
...και τέλος πόσοι άραγε από το 98% που χρησιμοποιούν την ΑΟ καθημερινά για την εργασία τους, θα την χρησιμοποιούσαν αν οι περιφερειακοί της είχαν μείνει ανέπαφοι?
Θέλεις να πας Ελευσίνα-Αεροδρόμιο χωρίς την ΑΟ ? Κέντρο-Αεροδρόμιο χωρίς την ΑΟ ? Εθνική-Αεροδρόμιο χωρίς την ΑΟ ? Εθνική-Κατεχάκη χωρίς της ΑΟ ? Σε ποιές από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις την ΑΟ ?
Αν τώρα θέλεις να πας Μαρούσι-Πεντέλης από την ΑΟ, ε, αυτό το έχουν πει, πως θέλουν να αποθαρρύνουν αυτού του είδους την κίνηση.
Από τη στιγμή που ο δρόμος κατασκευάστηκε για όλους τους πολίτες τα διόδια θα έπρεπε να ήταν ανάλογα, αν όχι ας μην κοροιδευουν τον κόσμο ότι η ΑΟ είναι για όλους (αυτά περι κοινωνικής πολιτικής)
Όσο για την ποιότητα του οδοστρώματος επιμένω πως θα πρέπει να το κρίνουμε μετά από μερικά χρόνια και όχι από το πρώτο εξάμηνο...
Το τι γνωρίζω εγώ όπως και τι γνωρίζεις εσύ είναι σαφώς ζήτημα προσωπικό.
Αν κατοικούσες πχ. μαρούσι και έβλεπες τους μονόδρομους που ξεφύτρωσαν ξαφνικά λόγω της ΑΟ δεν θα έφραφες το τελευταίο σχόλιο σου.
Όσο για το κέντρο - αεροδρόμιο να είσαι σίγουρος ότι θα πήγαινα από μεσογείων αν ο χρόνος ηταν 40' όπως μας δούλευαν αρχικά όταν φτιάχτηκε το αεροδρόμιο...Λοιπόν αφού μάθαμε έτσι ας πληρώσουμε και τα 3 ευρώ και ότι άλλο μας ζητήσουν. Αναρωτιέμαι πόσα θα ζητάνε για τον προαστικό...
-
Επειδή δουλεύω εδώ και αρκετό καιρό στο Μαρούσι μπορώ να επιβεβαιώσω το ότι η διέλευση της ΑΟ έφερε τα πάνω κάτω σε αρκετούς δρόμους και δρομάκια. Προσωπικά επωφελήθηκα ιδιαίτερα όταν άνοιξε το τμήμα μέχρι την Ελευσίνα, διότι μέρα παρά μέρα σχεδόν κατεβαίνω (λόγω δουλειάς) στον Ασπρόπυργο, και εκεί που η 'κλασική' διαδρομή από Εθνική & Καβάλας μου έπαιρνε 1:20'-1:30' σε ώρες αιχμής (ενίοτε μέχρι και 2 ώρες, με βροχή και με την κίνηση στην Καβάλας να κάνει ακόμα και το ποδήλατο πιο ελκυστική λύση από το αμάξι...), τώρα σε 25 λεπτά είμαι στον προορισμό μου! Αντί δηλαδή να χάνω 3 ώρες σε κάθε πήγαινε-έλα, χάνω μόλις 50 λεπτά. Αν δε βάλω μέσα τη βενζίνη, εξαγοράζω την κάθε ώρα που γλυτώνω για 2 Ευρώ, τα οποία μου πληρώνει η εταιρία οπότε στην ουσία ο χρόνος και η ταλαιπωρία που γλιτώνω δε μου κοστίζουν τίποτα. Όμως...
Αν είναι ορθή η 'λογική' της χρήσης του αυξημένου χρηματικού αντίτιμου για αποθάρυνση της κυκλοφορίας στο δρόμο-καμάρι της Αττικής , εγώ ο 'προνομιούχος' θα έπρεπε να παρακαλάω να πάνε τα διόδια 3 και 5 και, γιατί όχι, 10 Ευρώ , ώστε να συναντώ το πολύ 15-20 αμάξια στην πορεία μου και να φτάνω σε 20 λεπτά αντί 25. Και φυσικά θα είχατε δίκιο οι υπόλοιποι να με κοιτάτε με μισόκλειστα μάτια μια και στην ουσία δε θα είχαμε το ίδιο δικαίωμα χρήσης του δρόμου.
Αυτό όμως κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι **κοινωνική πολιτική **αλλά κοινωνικός ρατσισμός. Πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς, με το πρόσχημα ότι 'εμείς σου φτιάξαμε προδιαγραφές Ευρώπης και στην τελική εσύ κρίνεις αν σε συμφέρει έτσι όπως στο δίνουμε, δε σε υποχρεώνει κανείς να πας από κει και να πληρώσεις!'...
(Και για το ύψος του κομίστρου? Ούτε συζήτηση!...)Προσωπικά δε μου κάθεται καλά, και μου ανακατεύεται το στομάχι όταν ακούω για '3 Ευρώ', κι ας μην πρόκειται να τα βγάζω απευθείας από την τσέπη μου. Δηλαδή, τα 2 Ευρώ είναι λίγα?! Θα καθυστερήσει η απόσβεση και θα χαθεί το παιχνίδι?
Εκτός κι αν ξαφνικά πλουτίσαμε ως λαός και δεν το ξέρουμε. Αλλά γιατί γκρινιάζω? Εγώ βολεύτηκα...
-
Συμφωνώ με το nidosan.
Kαι εγώ είμαι από τους βολεμένους αφού το αντίτιμο το πληρώνει η εταιρεία μου ( με e-pass)
Καλή και άγια η Α.Ο. αλλά τουλάχιστον το κόστος θα έπρεπε να είναι ανάλογο της χρήσης.Ομως αν συνεχίσουμε να κάνουμε έργα στη λογική της απόσβεσης του κόστους σε όποια ιδιωτική εταιρεία , σε λίγο θα πληρώνουμε διόδια και στις μεγάλες λεωφόρους !!!
-
Ρε παιδιά συγνώμη, αλλά που δουλεύετε? Θέλω να έρθω κι εγώ εκεί!
-
Από τη στιγμή που ο δρόμος κατασκευάστηκε για όλους τους πολίτες τα διόδια θα έπρεπε να ήταν ανάλογα, αν όχι ας μην κοροιδευουν τον κόσμο ότι η ΑΟ είναι για όλους (αυτά περι κοινωνικής πολιτικής).Μα είναι ανάλογα με το κέρδος (σε χρόνο, κίνδυνο, ποιότητα κύλισης, άγχος) που αποκομίζουν όσοι τον χρησιμοποιούν, αλλιώς δεν θα τον χρησιμοποιούσαν εφόσον υπήρχαν και υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές.
Δεν ξέρω τι έχει τάξει ο κάθε αρμόδιος-πολιτικός-φορέας αλλά από τη στιγμή που ελαφραίνει το φορτίο πολλών άλλων δρόμων και μάλιστα δωρεάν εγώ ως πολίτης είμαι ευχαριστημένος. Όποιοι δεν είναι νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι!
Από την άλλη βέβαια αυτό δε σημαίνει πως είμαι και υποταγμένος! Και φυσικά θεωρώ υποχρέωση του κράτους (που λόγω ορισμού της έννοιας είναι κοινωνικό...) να προσφέρει πλήρες και ποιοτικό οδικό δίκτυο στους πολίτες του.... Φυσικά και θα κατακρίνω τις συμφωνίες που έγιναν ή που θα μπορούσαν να είχαν γίνει αλλά δεν έγιναν και που ίσως θα μπορούσαν με το ίδιο κόστος στον πολίτη να του προσφέρουν περισσότερα. Μόνο που δεν τις ξέρω* οπότε από αυτά που βλέπω (την ΑΟ) κρίνω την κατάσταση βελτιωμένη μην ξέροντας τι θα μου κοστίσει ή τι θα μπορούσα να είχα με τα ίδια έξοδα.
Και φυσικά θα υποστηρίξω όσους προσπαθούν για την βελτίωση. Δεν μπορώ να παραβλέψω όμως ότι αν και σε μερικούς δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα για τους περισσότερους η ΑΟ δημιούργησε καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας οπότε και μόνο για αυτό δεν μπορώ να κατακρίνω τη δημιουργία του και εκλαμβάνω ως άστοχες τις κατηγορίες εναντίον του δρόμου. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι άλλος και όχι ο δρόμος...*Και ξέρω ότι μερικοί θα με κατηγορήσουν ως αδιάφορο που δεν ενδιαφέρομαι να τις μάθω αλλά προσπαθώ να μαθαίνω άλλα τα οποία μπορώ να καταλάβω καλύτερα και να πράξω σχετικά.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Από τη στιγμή που ο δρόμος κατασκευάστηκε για όλους τους πολίτες τα διόδια θα έπρεπε να ήταν ανάλογα, αν όχι ας μην κοροιδευουν τον κόσμο ότι η ΑΟ είναι για όλους (αυτά περι κοινωνικής πολιτικής).
Μα είναι ανάλογα με το κέρδος (σε χρόνο, κίνδυνο, ποιότητα κύλισης, άγχος) που αποκομίζουν όσοι τον χρησιμοποιούν, αλλιώς δεν θα τον χρησιμοποιούσαν εφόσον υπήρχαν και υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές....
Ελα που δεν ειναι αναλογος...Γιατι τα ιδια πληρωνω εγω που την πιανω απο Ελευσινα και φτανω σπιτακι μου σφαιρα (οπου εκει αξιζει) με αυτο που θα μπει στην μια εισοδο και θα βγει στην επομενη, πραγγμα που θα το κανει επειδη δημιουργηθηκε στους δρομους που χρησιμοποιουσε προτερα ενα παιστευτο κομφουζιο ΑΚΡΙΒΩΣ εξ'αιτιας της ΑΟ...
-
....τα διόδια θα έπρεπε να ήταν ανάλογα, ......Μα είναι ανάλογα με το κέρδος (σε χρόνο, κίνδυνο, ποιότητα κύλισης, άγχος) που αποκομίζουν όσοι τον χρησιμοποιούν, αλλιώς δεν θα τον χρησιμοποιούσαν εφόσον υπήρχαν και υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές....
Ελα που δεν ειναι αναλογος...Γιατι τα ιδια πληρωνω εγω που την πιανω απο Ελευσινα και φτανω σπιτακι μου σφαιρα (οπου εκει αξιζει) με αυτο που θα μπει στην μια εισοδο και θα βγει στην επομενη, πραγγμα που θα το κανει επειδη δημιουργηθηκε στους δρομους που χρησιμοποιουσε προτερα ενα παιστευτο κομφουζιο ΑΚΡΙΒΩΣ εξ'αιτιας της ΑΟ...
Άρα αυτοί που το χρησιμοποιούν έστω για να πάνε μια έξοδο πιο πέρα κρίνουν ότι ο δικός τους χρόνος και ταλαιπωρία που γλυτώνουν αξίζει το αντίτιμο, αυτό εννοώ.
Βεβαίως και έχεις δίκιο ότι σε κάποιες περιοχές δημιουργήθηκαν προβλήματα που δεν υπήρχαν (αν και όχι λόγω της ΑΟ αλλά λόγω της ανεπαρκούς μελέτης ή σχεδίασης ή κατασκευής ή λάθος τοπικών παρεμβάσεων ή ή κλπ) και έχεις κάθε δίκιο να είσαι ακόμα και εξαγριωμένος! Υποτίθεται ότι το γενικό καλό όμως είναι πιο σημαντικό από το ατομικό σου καλό και το γενικό καλό λαμβάνεται υπόψη στην κατασκευή τέτοιων πραγμάτων....
Πχ: μου αρέσει να πηγαίνω σε γειτονιές με πολλούς χώρους διασκέδασης, γιορτινό κλίμα και πολλές επιλογές αλλά όποιος μένει εκεί δίκαια βλαστημάει λόγω φασαρίας, πάρκινγκ, σκουπιδιών, εγκληματικότητας.
Θα σου άρεσε να έμενες στην παλιά Φυλής....?
Δεν είναι μειονέκτημα να μένεις δίπλα σε νοσοκομείο, πυροσβεστικό σταθμό, εκκλησία, αεροδρόμιο ή άλλες ηχορρυπαντικές πηγές?
Μήπως προτιμάς το νέφος της Πατησίων?
Είναι μηπως καλό να έχεις βόθρους, βιολογικούς καθαρισμούς ή μια χωματερή δίπλα σου....?
κοκ.... ας όψεται το γενικό καλό!
Όλοι θέλουμε όλες τις ευκολίες αλλά κανένα μειονέκτημα.... δύσκολο!
Πάντως καλά κάνεις και διαμαρτύρεσαι φαίνεται ότι το πρόβλημα στην περιοχή σου είναι τραγικό. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Είναι μηπως καλό να έχεις βόθρους, βιολογικούς καθαρισμούς ή μια χωματερή δίπλα σου....?Οι βιολογικοι καθαρισμοί δεν υπάρχουν σε κατοικημενες περιοχες και αν υπάρχουν δεν έχουν δεξαμενες αερισμού, αλλά αναερόβιας επεξεργασιας οπότε μπορεις και να κοιμασαι διπλα τους.. Σχετικα με τις χωματερες μπορουμε να φτιαξουμε επιτελους ΧΥΤΑ και να μην βλεπεις πουθενα σκουπίδι...
Ασχετα ολα με το θεμα αλλα ετσι για να ενημερωνομαστε!! τι διαολο διαβαζα ολη την εξεταστικη? να χρησιμοποιησω και καπου τις γνωσεις!!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
για τους περισσότερους η ΑΟ δημιούργησε καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας οπότε και μόνο για αυτό δεν μπορώ να κατακρίνω τη δημιουργία του και εκλαμβάνω ως άστοχες τις κατηγορίες εναντίον του δρόμου. Ο στόχος θα έπρεπε να είναι άλλος και όχι ο δρόμος...Συμφωνώ, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως το ποσό που απαιτείται για τα διόδια είναι πολύ υψηλό. Δεν κατηγορώ τον δρόμο, ούτε σαν ποιότητα, ούτε σαν χρησιμότητα, θεωρώ όμως ότι το αντίτιμο είναι πολύ υψηλό και σαν πολίτης το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να το αναφέρω όπου μου δίνεται η δυνατότητα...
-
Η Α.Ο σαν ποιοτητα κατασκευης ειναι πολυ καλη αν και ηδη αρχισε να δειχνει τα σημαδια κουρασης της δεξιας λωριδας.
Απο κει και περα ομως..Οταν δινω 150Ε τον χρονο για τελη κυκλοφοριας κανονικα δεν θα επρεπε να υπαρχουν πουθενα διοδια! ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ δεν λεγονται?
Κυκλοφορω και πληρωνω τα 150Ε λοιπον! Αλλα επιπλεον δινω και διοδια..
Εστω το παραγραφουμε αυτο.. Δινω 1.80 στην Κορινθου-Πατρων (απαραδεκτο) αλλα> Καλυπτω μεγαλυτερη αποσταση (συνηθως), εχω καλες εναλλακτικες λυσεις, δεν πηζω στις εξοδους, την χρησιμοποιω σπανια και για μικρες διαδρομες υπαρχει ο παλιος που ειναι μια χαρα..Στην Αθηνα... Χρειαζεται να μπαινω για την δουλεια μου, εξοικονομηση χρονου, να μην σπασω το αμαξι μου ... κλπ.
Και το ποσο συμφερει το εχω καταλαβει καλα...
Π.χ. Ποταμι-Βριλλισια.. κλασσικος δρομος μεσω αιθριου 25-40 λεπτα.
Μεσω Α.Ο Μεσω της ακομα πιο πηγμενης Πεντελης λογω Α.Ο 20-45 λεπτα....
Το αντιστροφο??? Που δεν διορθωθηκε το ποταμι και πηζει ολο στην εξοδο Α.Ο ?? Για τον Καρεα? Για το Ν Ηρακλειο? κλπ κλπ...
Τι να κανω τον δρομο αυτο οταν στις εξοδους τρωω περισσοτερη κινηση απο πριν. Ειναι αυτο που λενε καπιοι οταν μπεις ο παραδεισος κ οταν βγεις τελειωσες...
2Ε και 3Ε ειναι υπερβολη με τα δεδομενα εισοδηματα του Ελληνα οσο και καλος να ειναι ο δρομος... Αν δεν μπορουσαν να εχουν καθολου η φτηνο διοδιο ας μην φτιαχνανε τετοιο δρομο. Δρομος για λιγους ειναι η ΑΟ.Οσοι απο εδω μεσα εχουν την δουλεια να τους τα δινει για την ΑΟ η βγαζουν 1000Ε τον μηνα και δεν τους νοιαζει και ΔΕΝ ξερουν..
Εγω που βγαζω 590Ε τον μηνα ομως ξερω τι ειναι 3Ε για διοδια..Περι καφεδων κλπ πινεις καφε οπου θες και σε ποιο ωραια μερη ακομα και με 2Ε... Και δεν ειναι καθημερινη αναγκη..
Αυτα για να μην πολυκουραζω το θεμα.. Γιατι αρκετες μπαρουφες ειδα απο πολλους πλουσιους εδω...
(Ασχετο την Αθηνα-Κορινθο την στρωσανε με ασφαλτο..) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
αν τα 2 ευρώ για την ΑΟ είναι σκάνδαλο, τα 1.8 ευρώ για την Κορίνθου-Πατρών είναι, σε σχέση με την ποιότητα και τη σημαντικότητα του δρόμου (που θα έπρεπε να είναι και το μοναδικό κριτήριο), σκάνδαλο.Μόνο που το σκάνδαλο μπορείς να το αποφύγεις - παρακάμψεις με λογική επιλογή, ενώ το σκάνδαλο είναι πρακτικά μονόδρομος...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
2Ε και 3Ε ειναι υπερβολη με τα δεδομενα εισοδηματα του Ελληνα οσο και καλος να ειναι ο δρομος... Αν δεν μπορουσαν να εχουν καθολου η φτηνο διοδιο ας μην φτιαχνανε τετοιο δρομο. Δρομος για λιγους ειναι η ΑΟ.Συμφωνώ.!!!!!!
-
Το αντίτιμο είναι πράγματι πολύ υψηλό, παρ'όλα αυτά χρησιμοποιούν το δρόμο 250000-350000 αυτοκίνητα ημερισίως τα οποία κάθε άλλο παρά λίγα είναι. Και αυτοί ακριβώς είναι που απουσιάζουν από τον ΜΕΣΟ άλλο Αθηναΐκό δρόμο διευκολύνοντας και τους υπόλοιπους. Κατά τα άλλα προβλήματα υπάρχουν 2:
- Ο αποκλεισμός άλλων δρόμων λόγω της διέλευσης της ΑΟ.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί όμως δυσκολεύει λιγότερους από τους 'λίγους' που χρησιμοποιούν καθημερινά την ΑΟ - Η μη ύπαρξη κλιμακωτης χρέωσης ανάλογα με τη διαδρομή. Νομίζω εδώ μπορούμε να παραπονεθούμε όσο θέλουμε. Θα μπορούσε να έχει προβλευθεί τεχνικά - εκ των υστέρων όμως είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι έτσι αποθαρύνεται η 'κατάχρηση' της ΑΟ για μικρές αποστάσεις - και αυτό ενισχύεται και από το ότι παρά την ύπαρξη αυτού του αποθαρυντικού 'μέτρου' η ΑΟ σε ώρες αιχμής είναι ήδη γεμάτη.
Νομίζω λογικό ποσό διοδίων θα ήταν 1-1,5 ευρώ με μείωση σε 0.75-1 για τους συχνούς χρήστες.
Ας δόυμε όμως λίγο και εκτός Ελλάδας. Από ότι ξέρω τα Τέλη Κυκλοφορίας στην Αγγλία είναι πολύ υψηλά-αν γνωρίζει κάποιος ας πει ακριβές ποσό- και δεν υπάρχουν πουθενά διόδια (εκτός από το κέντρο του Λονδίνου το οποίο σίγουρα δημιουργεί διακρίσεις). Στη Γαλλία επίσης, στις εθνικές οδούς σου πίανουν τον κ@λ@ με τα διόδια ακόμη και αν τα δει κανείς με Ευρωπαικά μισθολογικά δεδομένα. - Ο αποκλεισμός άλλων δρόμων λόγω της διέλευσης της ΑΟ.
-
Peri xreosis tis A.O
tha mporouse stin eisodo tou dromou na ypirxe ena mixanima pou tha eksedide mia magnitiki karta, i opoia tha perieixe to arithmo kykloforias , typo oximatos kai ti wra kai apo pia eisodo ekdothike, apo kei kai pera, se opoia eksodo tha vgeis tha doseis tin karta ston tameia kai tha pliroseis AKRIVOS tin apostasei pou exeis dianisi.
to sygkekrimeno systima to exo dei se E.O tis Italias, an thymamai kala eixa dei mia ekpompi ton antiprosopo tis A.O kai eipe oti tetoio systima den yparxeiA, ligo asxeto, pira ena italiko periodiko aytokiniton kai ena periodiko me mikres aggelies aytokiniton, MONO TA KLAMATA DEN EVALA!!!!
ti tyxeros laos! -
Γενικά νομίζω ότι ανακυκλωνόμαστε. Πλέον τα έχουμε ξανασυζητήσει όλα αυτά για την ΑΟ και η αλήθεια είναι ότι όλοι δίκιο έχουμε και αυτοί που διευκολυνόμαστε και οι άλλοι που δυσκολεύονται και κανένας από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται να αλλάξει άποψη.
Σχετικά με το εξωτερικό:
Στην Αγγλία δεν έχουν διόδια στις ΕΟ αλλά αρχίσαν να το σκέφτονται. Άλλωστε εκεί έχουν διόδια στο Λονδίνο και στο Durham. Και έχουν διόδια σε τμήμα περιφερειακού στο Birmingham. Ξέρεις πόσο κάνει η ασφάλεια ή το ετήσιο σήμα για εταιρικό αυτοκίνητο....?
Στην Ιταλία οι τυχεροί όπως ίσως δείς αν πάρεις και το επόμενο τεύχος σκέφτονται την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο 100 περίπου ιταλικών πόλεων....
Έχεις δεί πόσο κάνει η βενζίνη των τυχερών Ιταλών? Τα διόδια...?
Όλοι λοιπόν ό,τι μπορούν κάνουν για να βγάλουν λεφτά, δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα του ελληνικού κράτους. Βεβαίως όμως και κάνουμε καλά να παραπονιόμαστε.Ο παραπάνω προτεινόμενος τρόπος χρέωσης βεβαίως και υπάρχει (πχ στη Γαλλία, Ιταλία) αλλά απαιτεί διόδια σε είσοδο και στην έξοδο του δρόμου και αυτή είναι η δυσκολία (κυρίως παραπάνω χώρος και επιπλέον κατασκευή αλλά και έξοδα συντήρησης, προσωπικό κλπ) Θεωρητικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτόματο σύστημα αναγνώρισης αυτοκινήτου κατά την είσοδό του ώστε να μην χρειάζονται 2 διόδια αλλά η ΑΟ προτιμά να έχει την ουρά στην είσοδο. Αλλιώς η ουρά θα γινόταν στην έξοδο και δεν θα έδειχνε ωραίο....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Ξέρεις πόσο κάνει η ασφάλεια ή το ετήσιο σήμα για εταιρικό αυτοκίνητο........Ξέρεις πόσος είναι ο μισθός;
Ρητορικό το ερώτημα, αφού σαφώς ξέρεις.... -
Κλειστη η ΑΟ απο Μεταμορφωση για Ελευσινα....
Αυτος ειναι ο Ευρωπαικος δρομος????
Σε αλλες χωρες τετοιο χιονι δεν ειναι τπτ!!!Και μετα μιλατε για οργανωση...
Που ειναι οι αλατιερες, καρβουνοσκονη κλπ....Αληθεια μεχρι Μεταμορφωση σκας το 2Ε και μετα σου λενε περνα εξω?!?
-
Τι λέγαμε για αντίτιμο και υπηρεσίες ;;;;
Επειδή έπρεπε να πάω οπωσδήποτε στο Ελ Βενιζέλ τη νύχτα και γύρισα το πρωί στις 06:30.
Ενώ τηλεφωνικώς μου είπαν ότι ρίχνουν αλάτι και θα έχουν και εκχιονιστικά να κρατήσουν τουλάχιστον μιά λωρίδα ανοιχτή , εγώ τίποτα τέτοιο δεν είδα.Μόνο στην έξοδο της 'Νεαπόλεως' προς Δημόκριτο υπήρχε μηχάνημα που άνοιγε μια λωρίδα. Και στα διόδια σου έλεγαν η ΑΟ είναι κλειστή , περάστε με δική σας ευθύνη δωρεάν , προφανώς για να αποφύγουν οποιαδήποτε νομική ευθύνη. .
Οταν ζητούν τα 2 και 3 Ε είναι καλά , όταν χρειασθεί να δικαιολογήσουν το υψηλό αντίτιμο με ανάλογη ποιότητα υπηρεσιών κάνουν τη πάπια .
Και μη μου πεί κανένας ότι ο καιρός τους αιφνιδίασε , γιατί οι προειδοποιήσεις της ΕΜΥ ήταν καιρό τώρα , ούτε ότι δεν προλάβαιναν να ρίξουν αλάτι από το μεσημέρι να είναι έτοιμοι και να έχουν και έτοιμα τα μηχανήματα να ανοίγουν το δρόμο.;;Και να μην πω για τον ΑΙΑ την εταιρεία που ελέγχει το Ελ Βενιζέλ. Οι άνθρωποι αυτοί χρεώνουν από τα πιό ακριβά τιμολόγια της Ευρώπης γιά τις υφηλές επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν στις αεροπορικές εταιρίες και είναι η δεύτερη φορά που χιονίζει και το αεροδρόμιο κλείνει !!!!
Τα μηχανήματα και οι υπηρεσίες τους είναι ανεπαρκέστατα !!! Και ενώ οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν αυτοί είναι ανίκανοι να κρατήσουν το αεροδρόμιο καθαρό !!!! Ποιός θα πληρώσει αυτή τη ζημιά στις εταιρείες αλλά και στους επιβάτες που χάνουν τις πτήσεις τους ;;;; Και διαφημίζονται κιόλας για το πιο ασφαλές αεροδρόμιο της Ευρώπης με άλλων προσπάθειες και ικανότητες. Ας τα πουν αυτά στους πιλότους που αναγκαστικά έπρεπε να προσγειωθούν χθές το βράδυ !!!Συγνώμη για το εκτός topic αλλά τα πήρα πολύ
Μάλλον πρέπει να χαλαρώσω λίγο
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, έχουν δίκιο που παραπονιούνται για τα διόδια??