-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και εγω μαζι τους, εγω μαλιστα προτεινα να του ςπλακωσουν την επομενη φορα (γιατι δεν ειναι η πρωτη φορα που εμφανιζεται αυτος ο κοπανος...)Αααα είναι γνωστός δηλαδή!!
Ρε πάρτε τις πινακίδες γιατί αν του αρέσει η πλάκα...θα του αρέσει και ένα τηλεφώνημα από κάθε μέλος κάθε βράδυ κατά τις 4 στο σπίτι του!!!!
-
Eκατσα και ξαναεψαξα το θεμα 'αγωνες'. Ενδεικτικα σας λεω οτι ΜΟΝΟ τα απαραιτητα :
Μια τετραδα λαστιχα, ενα rollcage μαζι με εργασια για γδυσιμο+περασμα, ΕΝΑ μπακετ, ζωνη, κρανος+φορμα+μπαλακλαβα+γαντια+μποτακια (ολα με αναγνωριση FIA ΑΛΛΑ ΟΧΙ τα πιο ακριβα που κυκλοφορουν, αντιθετως τα φτηνοτερ η δευτερα φτηνοτερα) βγαινουν με τιμες ανταλλακτικων απο αγγλια (που θεωρω πιο φτηνη) στο ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ.......Αυτα ΧΩΡΙΣ το αυτοκινητο, ΧΩΡΙΣ κανα φιλτρακι και καμμια εξατμιση grN για να πεις οτι κατι κανεις, και ΧΩΡΙΣ τα λαστιχα+τακακια+δισκους κλπ κλπ που θα χρειαζεται να αλλαζεις καθε τοσο....
Ναι ,αυριο κιολας φευγω απο τους δρομους και ξεκιναω τους αγωνες 'για να κανω την πλακα μου'......γιατι ο καθενας μπορει 'αντι να δινει λεφτα για εξατμισεις τσιπακια κλπ κλπ μπορει να τα δωσει αυτα για να στησει ενα αγωνιστικο.....'
Ναι παιδια το ιδιο κοστος ειναι ενα πακετο ΦΠΕ με 600 ευρω και το ιδιο η αγωνιστικη προετοιμασια..... -
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις:
Σε δρόμους κεντρικούς διαμπερούς κυκλοφορίας από όπου διέρχονται οχήματα πυροσβεστικά νοσοκομειακά, απαγορεύεται η τοποθέτηση σαμαριών.
Στους δευτερεύοντες δρόμους επιτρέπεται, εφόσον έχουν εφαρμοστεί ηπιότεροι τρόποι ανάσχεσης της ταχύτητας και έχουν αποτύχει, και εφόσον τα σαμαράκια ανταποκρίνονται στις τεχνικές προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ και εφόσον υπάρχει προειδοποιητική σήμανση.
Στα παράνομα σαμαράκια πρέπει οι κατασκευαστές να διώκονται ποινικά και υπάρχει αφ ενός ευθύνη για αποζημίωση σε περίπτωση τραυματισμού και υλικών ζημιών και αφετέρου υποχρέωση αποξήλωσης.Τα σχολια, για την περιπτωση απ' τα σαμαρακια, δικα σας
-
Επισης ξεχασα να σας πω οτι για την τοποθετηση απ' τα σαμαρακια υπευθυνη δεν ειναι η τροχαια αλλα οι δημοι μετα απο σχετικη αδεια που πρεπει να παρουν απ το ΥΠΕΧΟΔΕ αφου πρωτα καταθεσουν που και ποιος τυπος θα τοποθετηθη.
Τωρα αν το κανουν αλλη κουβεντα
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Α, εσύ τα θες και τα λες, δε σου ξεφεύγουν! Εδώ λέμε να καταργήσουμε τα ραντάρ, γιατί αποτελούν μόνον πηγή εσόδων για το γκούβερνο και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στην οδική ασφάλεια κι εσύ λες να μπει ραντάρ; Άντε και μπήκε, τι έγινε; Τίποτα.Όσον αφορά το να μπουν σαμαράκια, αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Για να κόψεις το βήχα σε μερικούς 'παλαβούς' θα σκοτώσεις 5.000 άλλους; Ή, με την ύπαρξη των σαμαριών, θα τους υποχρεώσεις να πέφτουν πανικόβλητοι στα 30 χ.α.ω.; Αν έχεις έστω και στοιχειώδη λογική στο κρανίο σου, θα πρέπει να ξέρεις πως, όταν οι μπροστινοί πλακώνονται στα φρένα, οι από πίσω αιφνιδιάζονται. Και τότε, ή γίνονται καραμπόλες - ενίοτε πολύνεκρες - ή προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Εδώ λέμε να αυξήσουμε τη μέση ωριαία ταχύτητα της κυκλοφορίας, να ανασάνει ο υδροκέφαλος (η Αθήνα) κι εσύ το βιολί σου... Μ'αρέσει που, με την παρουσία σου εδώ, θες να υποθέσουμε ότι διαβάζεις και 4 Τροχούς!
Κι έρχεσαι και γράφεις ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ανοησίες που ή στρουμφ θα τις έγραφε ή νεκροθάφτης που θα χαιρόταν πάρα πολύ από την αύξηση των τροχαίων στο πέταλο με τα σαμαράκια.
Na valoun samarakia kai terma.
Kai ena aftomato radar sti vouta...
Να δω τι άλλη κοτσάνα θα διαβάσω εδώ μέσα...
Giati kotsana? Yparxoun samarakia plastika megistou ypsous 10cm kai mikous 80cm apo ta opoia mporeis kallista na peraseis me 50km/h.
Oso gia to radar pistepse me an ypirxe kratos tha to eixan kanei edo kai xronia.
Athanati Ellada me tis odigares sou...
Skullone,ότι και να πεις στα ευτυχισμένα γουρουνάκια της 'Νέας Τάξης' απλά χαλάς σάλιο και φθείρεις το πληκτρολόγιό σου...Τρύφωνα,δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ...
-
Σχολιαστε λίγο και το δικο μου ρε παιδια εσεις που λεγατε 'αμα θες εμπα πιστα και τρεχα'...
Δεν ψαχνομαι για καυγα, απλως θελω πραγματικα να δω πως το σκεφτεστε αυτο που λετε, αφου εχω δωσει οτι εχω και δεν εχω για να παρω ενα Rallακι και να το γραγαλησω-στησω λιγακι, να δωσω αλλο 1.5 χαρτακι για την ετοιμασια του αγωνα, και οτι 'υπαρχουν και φτηνοι αγωνες'...
Επισης, με ενα αγωνιστικο ΔΕΝ μπορεις να βαλεις τους φιλους σου μεσα και να πας ενα ταξιδακι, ουτε για καφε δεν μπορεις....Πως λοιπον ενας 23χρονος σαν και εμενα θα φτιαξει ενα αγωνιστικο ? Θα παρει και δευτερο αυτοκινητο? Η θα παρει ενα (γιατι ΔΕΝ μπορει να παρει δυο) και δεν θα εχει αυτοκινητο να κυκλοφορει, για να μπορει 2 φορες τον μηνα να τρεχει για 1-2-3 ωρες σε μια πιστα η μια αναβαση?
Τryphon:
Να δωσω 2 μυρια για ενα Rallaki που θα το χαιρομαι καθε μερα, και θα με εξυπηρετει σε ΟΛΕΣ τις μεταφορικες αναγκες μου και 'αυτοκινητιστικη ψυχαγωγια', η να δωσω 2 μυρια για ενα παλιο Α112 που θα μπορω να το χρησιμοποιησω ΜΟΝΟ στους 2 αγωνες τον μηνα? (οπου τα δυο μυρια ειναι για το αμαξι ετοιμο να τρεξει, χωρια το ποσα θα κοστιζουν οι αγωνες σε παραβολα λαστιχα τακακια κλπ κλπ)
Και κατι αλλο
Εγω εχω παραδεχτει οτι ειμαι κοντρακιας. Κυνηγαω οτι κινειται, καθαρα για πλακα, ειτε σε ευθεια ειτε σε στροφες (αλλα ΕΧΩ μυαλο στο κεφαλι μου, πχ δεν θα κυνηγαω στις στροφες μεσα στην κινηση, ουτε θα κανω σφηνες θανατου στην ευεθια).
Πιστευει κανεις πραγματικα, οτι αμα εχω ενα ετοιμο αγωνιστικο με roll cage, αναρτηση φρενα μπακετ κλπ κλπ, θα τρεχω ΜΟΝΟ στους αγωνες η οι αγωνες θα μου κοψουν λιγο την φορα στον δρομο? Εγω ειμαι σιγουρος οτι τοτε θα τρεχω ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στους δρομους ακριβως επειδη εχω ενα πιο γρηγορο/καλοστημενο/ασφαλες (roll cage) αυτοκινητο...Nass:
Εγω φιλε μεταχειρισμενο αγωνιστικο ΔΕΝ αγοραζω, εκτος αν ειναι απο πολυ γνστο η απο καποιον οπου ξερει δικος μου γνωστος οτι το αυτοκινητο ειναι οκ. Οποτε αγωνιστικα με 1 μυριο ΔΕΝ μπορω να παρω. Και ΔΕΝ μπορω να εχω δυο αυτοκινητα, οποτε κραταω το 'βολτισιο' γιατι εχουμε και αλλες δουλειες και τρεχω στους δρομους.
-
Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα και το κάνω γιατί μιλάει με επιχειρήματα ρεαλιστικά και όλοι απαντάνε με ανεδαφικές και φανταστικές προτάσεις,λέγοντας πράγματα που και οι ίδιοι δεν πιστεύουν.Ας σοβαρευτούμε παιδιά,ο μόνος τρόπος να τρέξεις σε αγώνες είναι το 'Γίνε' των 4Τ και τίποτε άλλο αν είσαι ένας απλός νέος χωρίς (πολύ) πλούσιο μπαμπά και χορηγούς...Τώρα τα σχόλια του στυλ 'πάρτε ένα Autobianchi και τρέξτε είναι αν μη τι άλλο περιφρονητικά για την ευφυία και τη σοβαρότητα των συνομιλητών...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Σχολιαστε λίγο και το δικο μου ρε παιδια εσεις που λεγατε 'αμα θες εμπα πιστα και τρεχα'...΄
Δεν υπάρχει μόνο άσπρο - μαύρο. Δηλ. λιμανάκια - πίστα αγώνες.
Μπορεί κάποιος με λίγα λεφτά να κάνει το κέφι του είτε γιατί δεν διαθέτει είτε δεν θέλει να διαθέσει πιο πολλά.
Ο καθένας λοιπόν στο αυτοκίνητο που έχει μπορεί να έχει μια τετράδα μεταχειρισμένα ζαντ/λάστιχα αγωνιστικά , ίσως και μιά αναβάθμιση στα φρένα (δίσκους - τακάκια) με συνολικό κόστος 1000 - 1500 Ε.
Μπορεί λοιπόν να πηγαίνει 2-3 φορές το μήνα στα Μέγαρα (110-165Ε) και να δείς τι ωραία θα αισθάνεται μετά. -
Gia ta samarakia mporei ne exete dikio, mporei kai oxi. To protina san mia apli lysi pou tha epitrepei na kinisai me 50km/h kai oxi me 80km/h. An thelete mporo na sas steilo fotografia kati antistixou kai na deite oti den milo gia 'mpeton' alla gia kati pio proxorimeno....
Gia tous agones akoustikan diafores apopseis. Nomizo oti oloi exoun ligo dikio kai oti i alithia einai kapou sti mesi.
Den diafono sto gegonos oti o eksoplismos kostizei alla afto isxyei mono an theleis na kaneis agones 'FIA Approved' p.x. Akropolis, Xalkidiki, ...
Nomizo, den ksero, oti gia anvaseis oi kanonismoi einai poly pio elastikoi idios an aforoun palia aftokinita, thema pou gnorizo, giati s'afti tin periptosi den mporoun p.x. na sou zitisoun zones 3' afou den tis forousan tin epoxi pou etrexan. Pistevo akoma oti i katigoria E einai idaniki gia kapoion pou thelei na kanei to kefi tou xoris na katastafei oikonomika.
I anavasi, gia mena, einai to idaniko giati taleporei ligotero to aftokinito kai tin tsepi. Edo exoume kai slalom pou einai akoma pio ftina kai den theloun kai agonistiki adeia alla stin Ellada nomizo oti den yparxoun?
Telos den nomizo na mpei kaneis sti miti kanenos an oi dyo trexoun se diaforetikes katigories.
Kai fysika yparxei kai i lysi karting, alla oxi to karting pou noikiazeis, ena diko sou, me taxytites, me Rotax, klp. Plisiazei tis epitaxynseis F1 kai den prepei na valeis ypothiki to spiti sou.
Opos eipothike kai apo allous opoios den thelei na zymosei 10 meres koskinizei....
Pistevo akradanta oti lyseis yparxoun gia olous, lyseis pou kai tha se voithisoun sto na veltioseis tin odigiki sou ikanotita kai na kaneis afto pu se pathiazei mesa se ena plaisio sosto.
Anarotithike kaneis giati afou exoume tosous pollous xerades sto Ellada den exoume oute 1 odigo diethnous epipedou (please min milisete gia Papadimitriou tha valo ta gelia).
-
Ο χρήστης makinen έγραψε:
Συμφωνώ με τον προλαλίσαντα και το κάνω γιατί μιλάει με επιχειρήματα ρεαλιστικά και όλοι απαντάνε με ανεδαφικές και φανταστικές προτάσεις,λέγοντας πράγματα που και οι ίδιοι δεν πιστεύουν.Ας σοβαρευτούμε παιδιά,ο μόνος τρόπος να τρέξεις σε αγώνες είναι το 'Γίνε' των 4Τ και τίποτε άλλο αν είσαι ένας απλός νέος χωρίς (πολύ) πλούσιο μπαμπά και χορηγούς...Τώρα τα σχόλια του στυλ 'πάρτε ένα Autobianchi και τρέξτε είναι αν μη τι άλλο περιφρονητικά για την ευφυία και τη σοβαρότητα των συνομιλητών...Μάλλον τότε όλοι αυτοί οι πιτσιρικάδες με τα Ν1/Ν2 που βλέπω στις αναβάσεις και τα ράλι (πολλοί 'κυκλοφορούν' και στο Forum, για ρωτήστε τους) έχουν πλούσιο μπαμπά Δεν εξηγείται διαφορετικά. Εξάλλου, όπως λες φίλε makinen, ο kacey μιλάει με επιχειρήματα, όπως το ακόλουθο:
Δεν θα ενοχληθουν καποιοι που βλεπουν ενα 24χρονο να ερχεται να τρεχει σε 1 αγωνα και να γραφει καλυτερους χρονους απο αυτους που τρεχουν σοβαρα (= ΟΧΙ για την πλακα τους οπως εγω) και θα κοιταξουν να μου κανουν την ζωη δυσκολη? Ας μην γελιομαστε, πολλοι απο αυτους (τα μεγαλα ονοματα) μπορουν και ΘΑ ασκησουν επιρροη προς κριτες, ΤΕ κλπ κλπ.
Καθομουν και διαβαζα στο site της FIA για τους τεχνικους κανονισμους για τα GrN και ειδα οτι μπορει αμα καποιος ΤΕ θελει, να μου κανουν το αυτοκινητο μπιλιες για να ελεγξουν τα παντα. Σωστα τα λεω? Αν ομως εμενα στους 1-2 αγωνες που τρεχω την χρονια, μου κανουν την ζωη τοσο δυσκολη, γιατι να μην τους γραψω στα @@ μου και να ξαναγυρισω στον δρομο οπου κανω την πλακα μου οπως γουσταρω ?Θα ήθελα να παρακαλέσω τον φίλο kacey να μας πει σε πόσους αγώνες έχει τρέξει και αν είδε αυτά που περιγράφει. Επειδή πιστεύω πως είμαι στους αγώνες αρκετά, λέω το εξής απλό: αυτά που λέει δεν συμβαίνουν. Είναι (και είμαι ωμός σε αυτό) φαντασιοπληξίες για να αιτιολογήσουν την τελευταία πρότασή του. Ναι, αν έρθει ένας νέος στους αγώνες και κάνει τους υπερχρόνους θα προκαλέσει την προσοχή αλλά (α) είναι λογικό και φυσιολογικό και δεν έχει να κάνει με 'κλίκες' (β) οι έλεγχοι (πχ. τεχνικοί) που θα του γίνουν θα είναι οι ίδιοι σαν να κέρδιζε οποιοσδήποτε άλλος τις αντίστοιχες θέσεις και σίγουρα δεν θα είναι υπαγορευόμενοι από τρίτους.
Επαναλαμβάνω: όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 χρόνια κοσκινίζει. Εν ολίγοις, το αν κάνεις κάτι έχει άμεση συσχέτιση με το πόσο πολύ το θέλεις. Αν δεν θέλεις αρκετά να τρέξεις στους αγώνες (έστω και μία χρονιά, να δεις τι 'παίζει'), θα βρείς χιλιάδες δικαιολογίες.
Και δύο μικρά τελευταία, γιατί είμαστε εκτός θέματος (και ας τα συζητήσουμε αυτά (για πολλοστή φορά) στους 'Ελληνικούς Αγώνες'): το κόστος ΔΕΝ είναι αυτό που λέει (εξάλλου βάζει μέσα σε ένα πάγιο έξοδο, όπως το σύστημα ασφάλειας, ένα αναλώσιμο, όπως τα λάστιχα), είναι μεταξύ 2 και 3 χιλιάδων ευρώ. Και επίσης, όσο και να μην αρέσει η ιδέα σε μερικούς, η αγορά μεταχειρισμένου αγωνιστικού είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς για την πλάκα του. Αρκεί να έχει έναν φίλο μηχανικό-φανοποιό που εμπιστεύεται, για να ελέγξει το αυτοκίνητο. Το να φτιάξεις το δικό σου αυτοκίνητο αγωνιστικό είναι λάθος.
Και εν τέλει (στο θέμα μας): το να μην μπορείς ή να μην θέλεις να τρέξεις σε αγώνες δεν σου δίνει το ηθικό δικαίωμα να κάνεις αυτά που θα έκανες στους αγώνες στα λιμανάκια. O δρόμος δεν είναι για να 'κάνεις την πλάκα σου όπως γουστάρεις', υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί που δεν γουστάρουν να κάνεις την πλάκα σου όπως γουστάρεις
-
Nass:
Συμφωνω με το τελευταιο, απλως κολλησα εγω στο 'αντι να τα σκατε στο βολτισιο αυτοκινητο και αντι να τρεχετε στους δρομους αντε καντε κανα αγωνα' και προσπαθω να δειξω οτι δεν ειναι τοσο απλο.
Για τον πλουσιο μπαμπα.
Μπορει να μην εχουν πλουσιο μπαμπα (ειμαι σιγουρος οτι πολλοι ΔΕΝ εχουν) αλλα εχουν μπαμπα που στηριζει με τον α η β τροπο (και κυριως οικονομικα), εστω και λιγο, η εχουν δουλεια απο την οποια μπορουν και μαζευουν λιγα λεφτα. Εγω ειμαι φοιτητης και εχω καταφερει με τρελλη οικονομια να μαζεψω γυρω στα 10 χιλιαρικα, και ο πατερας μου ΔΕΝ θελει να βοηθησει ακομα και αν μπορουσε γιατι ξερει οτι μετα θα παιρνω το αγωνιστικο και θα τρεχω και στονο δρομο, και μαλιστα ακομα πιο γρηγορα (θα μου πειτε δικο σου προβλημα, τι να κανουμε ρε παιδια εχω αρρωσται με το ρημαδι). Πες μου, θα παρω αγωνιστικο η θα παρω ενα αυτοκινητο να εχω να κανω την δουλεια μου καθε μερα?Για την κλικα και οτι ΔΕΝ ισχυει, φιλε μου μακαρι να ειναι ετσι και εχεις δικιο ΔΕΝ εχω τρεξει σε αγωνα για να το δω απο πρωτο χερι, αλλα επειδη ασχολουμαι οσο μπορω με το αυτοκινητο γενικα, εχω ακουσει πολλα απο ανθρωπους που α) εμπιστευομαι και β) εχουν τρεξει η ειναι σε αμεση επαφη με αγωνες.
Για το 'όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 χρόνια κοσκινίζει. Εν ολίγοις, το αν κάνεις κάτι έχει άμεση συσχέτιση με το πόσο πολύ το θέλεις. Αν δεν θέλεις αρκετά να τρέξεις στους αγώνες (έστω και μία χρονιά, να δεις τι 'παίζει'), θα βρείς χιλιάδες δικαιολογίες.'
Συγνωμη φιλε μου αλλα εγω ΔΕΝ μπορω να δωσω οσα εχω και δεν εχω για να τρεξω μιση η μια χρονια και μετα να δω οτι ηταν ετσι οπως ελεγα (περι κλικας) ή να δω οτι δεν μπορω να ανταποκριθω στα υπολοιπα (τρεχοντα) εξοδα και να τα παρατησω. Αμα μπορουσα να εχω ΚΑΙ ενα αγωνιστικο, ισως και να το εκανα.
Για το κοστος, τι να σου πω, εγω εκατσα και κοιταξα καταλογους απ μαγαζια που ασχολουνται με το αντικειμενο και κατεληξα στο ποσο του 1.5 μυριου για ενα ετοιμο αμαξι (χωρις το αμαξι, εννοω την προετοιμασια).
Tryphon:
Οι αναβασεις μπορει να εχουν καποιες ελευθεριες, αλλα εγω φιλε μου δεν παω να τρεξω σε αγωνα χωρις κολλητο roll cage, σωστο μπακετ και ζωνες που να με σφιγγουν απο καθε πιθανη μερια.
ΥΓ Μπορει να εχουμε ξεφυγει απο το τοπικ αλλα ειναι μια ενδιαφερουσα συζητηση (κρινοντας απ οτους ποσους συμμετεχουν) η οποια μαλιστα ειναι και σε πολυ υψιλα επιπεδα
-
OK φίλε kacey, σου εύχομαι ειλικρινά να μπορέσεις, έστω και με νοικιάρικο αγωνιστικό (υπάρχουν και τέτοια -τα είχαμε ξεχάσει), να κάνεις 2-3 αγώνες, για να δεις τη 'γλύκα' (και τη θετική και την αρνητική, όπως κάθε τι στη ζωή). Και επίσης να δεις πως δεν είναι έτσι τα περί 'κλίκας', και πως περισσότερους θα βρεις να σε στηρίξουν παρά να σε πολεμήσουν.
Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις τη συμβουλή του φίλου ΒΑΣΙΛΗΣ, πάρε μια τετράδα λαστιχάκια και πήγαινε μία φορά το μήνα (50 ευρώ, ε, δεν είναι τραγικό ποσό) στα Μέγαρα να βγάζεις το άχτι σου. Και άσε την οδήγηση στο δρόμο να μην είναι στα '10/10' αλλά στα '8/10', δηλ. σβέλτη και διασκεδαστική αλλά όχι στο όριο.
(Μάλλον μου βγήκε 'δασκαλίστικο' )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
OK φίλε kacey, σου εύχομαι ειλικρινά να μπορέσεις, έστω και με νοικιάρικο αγωνιστικό (υπάρχουν και τέτοια -τα είχαμε ξεχάσει), να κάνεις 2-3 αγώνες, για να δεις τη 'γλύκα' (και τη θετική και την αρνητική, όπως κάθε τι στη ζωή). Και επίσης να δεις πως δεν είναι έτσι τα περί 'κλίκας', και πως περισσότερους θα βρεις να σε στηρίξουν παρά να σε πολεμήσουν.Επίσης μπορείς να ακολουθήσεις τη συμβουλή του φίλου ΒΑΣΙΛΗΣ, πάρε μια τετράδα λαστιχάκια και πήγαινε μία φορά το μήνα (50 ευρώ, ε, δεν είναι τραγικό ποσό) στα Μέγαρα να βγάζεις το άχτι σου. Και άσε την οδήγηση στο δρόμο να μην είναι στα '10/10' αλλά στα '8/10', δηλ. σβέλτη και διασκεδαστική αλλά όχι στο όριο.
(Μάλλον μου βγήκε 'δασκαλίστικο' )
για το πρωτο, μακαρι.
Για το δευτερο, κατσε να βρω αυτοκινητο πρωτα (τωρα που διαλυσα το 4 μηνων Astra του πατερα). Αυτο ειναι το προβλημα, βολτισιο και το εχω καθε μερα, η αγωνιστικο και τις αλλες μερες λεωφορειο (αντε και καμμια γρηγορη βολτα απο τα 'στεκια', αλλα που θα βαλω φιλους κοπελα σκυλο γονεις κλπ κλπ?) ?
Τελος, εγω δεν ειπα ποτε μα ποτε οτι παω 10/10 στον δρομο. 9.5/10 θα παω σε μια διαδρομη που ξερω με κλειστα ματια και ξερω οτι κατα 99% αντε να συναντησω κανα σκατζοχειρο. Στα υπολοιπα μερη (και ειδικα στα λιμανακια) θα παω γυρω στο 7/10 ειτε γιατι δεν ξερω καλα την διαδρομη, ειτε γιατι την ξερω (Limanakia) και ξερω οτι μπορει ανα πασα στιγμη να χρειαστει να κανω τεστ ελιγμου αποφυγης 'υπερ-χερα', μεθυσμενου θαμωνα του Island, κοπανου που κανει αναστροφη πανω στο πεταλο η στην εξοδο του παρκινγκ κλπ κλπ. 'Κανω την πλακα μου' = παω γρηγορα και το ευχαριστιεμαι, χωρις να φτανω σε σημειο να ανησυχω για το αν θα στριψει-σταματησει το αυτοκινητο, και φυσικα δεν θα φτασω στο σημειο να φαω το κεφαλι μου για να 'κανω την πλακα μου'. Πολυ πολυ να με περασει ο αλλος και μετα να λεει στους φιλους του οτι περασε το ταδε αυτοκινητο. So what?Στο θεμα του τοπικ.
Στα Λιμανακια εγω παω αρκετα χρονια τωρα. Παλια, ατυχηματα γινονταν, αλλα ΟΧΙ συχνα και συνηθως μεταξυ κοντρακηδων. Τωρα τελευταια (κατι λιγοτερο απο χρονο), ειναι που τα ατυχηματα γινονται τουλαχιστον 2-3 ανα εβδομαδα, και αυτο γιατι απο τοτε που αρχισαν να ασχολουνται με το αθλημα και την τοποθεσια τα περιοδικα και καναλια, και κυριως αυτο τα ανεκδιηγητα ALTER και STAR, με τιτλους οπως κοντρες θανατου και στοιχηματα εκατομυριων (ειδικα το τελευταιο...) μαζευεται κατω ο καθε ασχετος με το αθλημα, ο οποιος ακομα και χωρις να το κανει για επιδειξη, βλεπει 2-3-10 ατομα που πραγματικα ξερουν να στριβουν και εχουν μαθει την στροφη και νομιζει οτι απλως θα μπει με 120 και στριβοντας το τιμονι θα στριψει και το αυτοκινητο.Πχ το ατυχημα του Lancia (δεν το ειδα γιατι ειμαι Αγγλια, αλλα με ενημερωσαν οι 'πολεμικοι ανταποκριτες' του ραδιοTFRC... ), αλλα απ'οτι καταλαβα ο τυπος κατεβηκε με χιλιαδες χαω, πηρε και γραμμη απο το αντιθετο και παρ'ολη την γραμμη απλως δεν εστριψε ποτε και συνεχισε ισια. Αυτος δεν νομιζω να ηταn καποιος που εχει ξαναπερασει απο εκει, που ξερει απο αυτοκινητα, ή ισως να ηταν πιωμενος-μαστουρας η δεν ξερω εγω τι και να την ειδε γιος του ξευγαριου Rohrl-Superwoman....)
-
....εγω φιλε μου δεν παω να τρεξω σε αγωνα χωρις κολλητο roll cage, σωστο μπακετ και ζωνες που να με σφιγγουν απο καθε πιθανη μερια.
Αλλά προτιμάς να το κάνεις με το κοινό σου αυτοκίνητο στο μη ελεγχόμενο περιβάλλον των Λιμανακίων.....? Πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά!
Ραντάρ στην Αγγλία γενικά ΔΕΝ έχουν στα motorways αλλά στην πόλη και σε βασικούς κλάδους. Και ΔΕΝ έχουν στα μέρη που θεωρήθηκαν επικίνδυνα.... και δεν έχουν ελαττωθεί τα ατυχήματα αλλά έχουν αυξηθεί τα σχετικά έσοδα από τα πρόστιμα.... Μάλιστα έχει δημιουργηθεί το νέο είδος ατυχήματος, βλέπω το ραντάρ πατάω φρένο ασυναίσθητα, ακόμα κι αν δεν τρέχω, πέφτει ο από πίσω επάνω μου....
H όλη συζήτηση έχει τραβήξει πολύ και έτσι όπως έχει γίνει δεν θα πάει πουθενά.... Έχουμε βάλει όλους στο ίδιο καζάνι κοντράκηδες, γρήγορους, κάγκουρες, αγωνιζόμενους κλπ κλπ και για αυτό δεν μπορεί να βγει άκρη. Όμως κανένας δεν έχει ετικέτα και οι περισσότεροι διαθέτουν περισσότερες οδηγικές 'προσωπικότητες' ανάλογα με τα κέφια, τη διαδρομή και πολλά άλλα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το θέμα έχει χάσει τον προσανατολισμό του, έχει επεκταθεί πολύ και σε πολλές κατευθύνσεις και χρησιμοποιώντας quote με ολόκληρο post έχει γίνει αχανές, δυσανάγνωστο και δυσνόητο. Αν είναι ας πιάσουμε το κάθε θέμα ξεχωριστά.Εννοείται ότι κανένας δεν συμφωνεί με το να σκοτώνεται κόσμος και ούτε με την ηλίθια συμπεριφορά. Πολλοί όμως αναγνωρίζουν ότι τους αρέσει η γρήγορη οδήγηση σε δημόσιο δρόμο προς επίδειξη ή προσωπική ικανοποίηση ή ότι μπορούν εύκολα να παρασυρθούν σε κόντρες κλπ. [Επι τη ευκαιρία να αναφέρω ότι η χρήση του όρου επιδεικτική οδήγηση για το ότι γίνεται στα λιμανάκια είναι λίγο λάθος....εγκληματική, αντικοινωνική, ανώριμη οδήγηση ίσως! Επιδεικτική οδήγηση είναι και το cruising με ηχοσυστήματα και πολύχρωμα φώτα αλλά δεν σκοτώνουν κανένα (κουφαίνονται μόνοι τους!) και δεν είναι επικίνδυνη για τους άλλους (πέραν από την ακαλαισθησία και την ηχορρύπανση)!...]
Είναι προφανές ότι το φαινόμενο θα συνεχίσει να υπάρχει εκεί ή αλλού. Επίσης έγινε σαφές ότι οι αγώνες αλλά και οι βόλτες σε πίστα δεν ικανοποιούν μερικούς από αυτούς που πάνε εκεί για τους οποίους πίστες και αγώνες δεν είναι υποκατάσταστο του εθισμού τους! Δεν νομίζω η συζήτηση να έβγαλε άκρη ούτε στο ποιοι καθοδηγούνε - προκαλούν το φαινόμενο (πρόληψη) ούτε στον τρόπο περιορισμού (θεραπεία) οπότε τελικά δεν θα την έλεγα επιτυχημένη. Άκουσα βέβαια πολλές διαφορετικές απόψεις που με βοήθησαν να σχηματίσω την δική μου εντύπωση. Επειδή όμως όπως εξήγησα παραπάνω από εδώ και πέρα δεν μου μοιάζει να πηγαίνει πουθενά το πράμα, ούτε μου προσφέρει κάτι, παύω να το παρακολουθώ._ -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
....εγω φιλε μου δεν παω να τρεξω σε αγωνα χωρις κολλητο roll cage, σωστο μπακετ και ζωνες που να με σφιγγουν απο καθε πιθανη μερια.
Αλλά προτιμάς να το κάνεις με το κοινό σου αυτοκίνητο στο μη ελεγχόμενο περιβάλλον των Λιμανακίων.....? Πολύ υπεύθυνη συμπεριφορά!
Με την διαφορα (που εγραψα και παραπανω) οτι στον αγνωστο ή γνωστο-αλλα-επικινδυνο-δρομο θα παω στα 7/10 (που το θεωρω σχετικα ασφαλες για τις ικανοτητες μου) ενω στην αναβαση η στην πιστα (δεντρα γκρεμοικλπ και κολοτουμπες αντιστοιχα) θα παω στα 11/10
-
νομιζω οτι εχει παρατραβηξει το θεμα με τα λιμανακια,τις βουτες και τις μαυρες...εκει κρινεται ο καλος οδηγος η το καλο αυτοκινητο?εκει κρινεται μαλλον ο εγωισμος μας και η μαλακια για επιδειξη που μας δερνει...και αμα τρεχεις με 80 και στριψεις εισαι μαγκας και οδηγαρα?δηλαδη αμα βρω εναν ψυχοπαθη που δε σηκωνει το ποδι απο το γκαζι και σε στριμωξει σε καμια στροφουλα τι θα γινει?να πω εγω την απαντηση?θα χεστεις απανω σου!!!ο αλλος ομως @@ καλος οδηγος ειναι!ειναι απλως ψυχοπαθης!ας ελειπαν οι περιεργοι που πανε να χαζεψουν και θα σας ελεγα εγω αμα θα πατουσαν εστω και οι μισοι σε αυτα τα μερη!αφου ολοι ξερουμε οτι οι περισσοτεροι πανε για να μοστραρουν το φτιαγμενο αμαξι...ετσι δεν ειναι?και αμα υπαρχουν 2-3 που πανε για δουν οντως πως παει το αυτοκινητο ας το κανουν σε ελεγχομενες καταστασεις και διαδρομες...δε χρειαζεται να ρχονται 1002 περιεργοι...
-
Guys, guys, μου φαίνεται ότι έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα!
Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης ή 'υποκατάστασης' των Λιμανακίων και λοιπών περιπτώσεων 'κόντρας' με αγώνες. Αν υπάρχει κάποιο υποκατάστατο, είναι τα διάφορα drift challenge, face 2 face, track days διαφόρων club καθώς και time trials.
Kacey αν ψάξεις αυτό το 'ανεπίσημο' ετήσιο ημερολόγιο 'αγώνων', σαν αυτούς που αναφέρω πιο πάνω, θα δεις ότι είναι αρκετοί και το κόστος συμμετοχής μικρό. Μπορείς να τρέξεις με το ίδιο αυτοκίνητο που θα πήγαινες και στα Λιμανάκια. Μάλιστα, εσύ που είσαι ο 'σωστός' κ@υλοτίμονος, θα ξέρεις και που να ρίξεις τα λεφτά σου (όχι προφανώς σε φωτάκια νέον και πίσω φανάρια Lexus ). Τα μόνο που χρειάζονται είναι λάστιχα, καλά τακάκια και άντε μια καλή ανάρτηση (που και για το δρόμο θα την έβαζες).
Από κει και πέρα, ναι στην γρήγορη οδήγηση σε άδειους δρόμους και αν συναντήσεις κάποιο πρωί Τετάρτης μια κόκκινη Sprint ή ένα μπλε Sportka στο Σούνιο ή το Μερκούρη, θα ξέρεις ποιος είναι ο οδηγός!
Από την άλλη (nass και άλλοι), σύμφωνοι ότι μπορείς με λίγα λεφτά να κάνεις το κέφι σου στους αγώνες, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό και λόγω περιστάσεων. Ο γράφων για παράδειγμα, έχει την τύχη να διαθέτει ένα αυτοκίνητο που με 1500Ε για εξοπλισμό ασφαλείας, 600Ε για λάστιχα και άντε άλλα 1200Ε για ανάρτηση μπορεί να τρέξει σε κάποιες αναβάσεις ή ασφάλτινα ράλλυ σπριντ. Και ξέρετε κάτι, μπορεί να το κάνω κιόλας. Είναι βέβαιο ότι θα έρχομαι πρώτος στην Ε... από το τέλος! άντε να πάθει κάποιος κάποια βλάβη και να τον περάσω. Αλλά θα έχω να λέω στα εγγόνια μου ότι έτρεξα σε αγώνες 'στα νιάτα μου'. Όμως αν δεν είχα τη Sprint δεν θα το σκεφτόμουν να δώσω 6-7 χιλιάρικα για να πάρω ένα μεταχειρισμένο αγωνιστικό. Εκτός αν ο αδελφός μου είχε συνεργείο αυτοκινήτων...
Το στοίχημα λοιπόν, και συγνώμη αν σας κούρασα, είναι να φύγουν οι πιτσιρικάδες από το δρόμο -αυτό υπαγορεύει η ασφάλεια του συνόλου- αλλά να φύγουν με έναν τρόπο που να κερδίσουν και κάτι και να μην χάσουν τον -όποιο- υγιή 'τσαμπουκά' τους. Γι'αυτό νομίζω ότι οι διάφοροι 'αγώνες' που έγραψα παραπάνω, προσθέστε και δεξιοτεχνίες, autocross, dragster και ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος, θα πρέπει να γίνονται κάθε ΣΚ. Στα Μέγαρα, στο Καρτόντρομο, στο Ελληνικό όπου στα κομμάτια θέλετε, αλλά πρέπει Ειδικός Τύπος και Clubs ιδιοκτητών να τους προωθήσουν με λύσσα και να ψάξουν για χορηγούς ώστε να γίνουν και φτηνοί. Και μετά να πάρουν τα πιτσιρίκια στο φιλότιμο. Και όποιος απ'αυτούς 'δεν καταλαβαίνει από τέτοια' να του πάρει ο διάολος τον πατέρα, αδιαφορώ αν τον γράφουν οι μπάτσοι κάθε μισή ώρα.
Αυτά τα ολίγα.
-
To idio leme oloi...
-
Θα ήθελα να υπενθυμίσω πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα, αλλά παράλληλα υπάρχουν και επαρχιακές πόλεις στις οποίες πάνω κάτω ισχύουν οι ίδιοι 'κώδικες τιμής'.
-
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες