-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αρχαία Ελληνική Ιστορία. Αφήνουμε τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο και μετά ορμάμε 'αποφασισμένοι να πατάξουμε........'.
Κάνα μήνα μετά, το ξεχνάμε και πάλι από την αρχή.......τα δυο προσφατα τροχαια εδωσαν την αφορμη για αυτην την εφοδο σε κατι που εχει ξεκινησει απο τις αρχες τις δεκαετιας του 80 και ολα αυτα τα χρονια εχει αρκετους νεκρους και τραυματιες.
τοτε δεν υπηρχαν πιστες και ολοι ειχαν την καραμελα στο στομα ''φτιαξτε μας πιστες για να τρεχουμε με ασφαλεια''.
τωρα που υπαρχουν πιστες γιατι δεν πανε εκει να ξε******ουν και να αφησουν τους δημοσιους δρομους οπως και τους περιοικους στην ησυχια τους;;
ελπιζω να μην ατονισει το μετρο κατα των Σουμαχερ της ασφαλτου και να εξαντλησουν την αυστηροτητα τους οι αρχες στις ποινες που θα τους επιβληθουν.
..........................
Ο ΚΟΚ δεν προβλεπει κατασχεση των αυτοκινητων, αρα οτι εχει γινει ως τωρα εχει γινει με βαση την ιδια αρχη της αποφασης του μαλακακου εισαγγελεα, η οποια ηδη μπηκε στο ψυγειο. Οπως ειχε γινει και πριν μερικα χρονια με την ιδια αποφαση για τα αλκοτεστ, και οπως θα γινει και τωρα (αφου εξάλλου υπαρχουν αυτα τα δυο προηγουμενα αλλα και αλλο ενα για κοντρες πριν κατι μηνες, οπου οι οδηγοι αθωωθηκαν στο αυτοφορω). Τα αυτοκινητα αυτη την στιγμη δεν ειναι κατασχεμενα αλλα εχουν κρατηθει μεχρι να γινει το αυτοφορω, οπου (οπως και οι αλλοι) πιθανοτατα θα τα παρουν πισω. Δεν υπαρχει καμμια λογικη στο να ισχυσει η κατασχεση .................
δεν νομιζω οτι ανεφερα πουθενα οτιδηποτε σχετικο με κατασχεσεις αλλα για αυστηρες ποινες ωστε να λειτουργησουν αποτρεπτικα.
γενικα ειμαι κατα των κατασχεσεων αφου σε καποιες περιπτωσεις η κυριοτητα των οχηματων ειναι σε αλλους απο αυτους που κανουν την παραβαση.
δεν φταιει το σαμαρι ο γαιδαρος φταιει και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν φταιει το αυτοκινητο αλλα ο οδηγος του ο οποιος αν γνωριζει οτι μπορει να χασει το διπλωμα του ας πουμε για ενα 6μηνο με κινδυνο αφαιρεσης του και για κανα δυο χρονια αν ειναι υποτροπος και πληρωσει και μερικα χιλιαρικα προστιμο τοτε θα το σκεφτει πολυ σοβαρα [αν βεβαια διαθετει το απαιτουμενο μυαλο ] ωστε να το επιχειρησει παλι.
ετσι λοιπον οι περισσοτεροι, πιτσιρικαδες κυριως, που βρισκουν καποια χαλαροτητα απο τις αρχες και κανουν τις μαγκιες τους στους δημοσιους δρομους θα σταματησουν ενω οι λιγοι που θα απομεινουν θα ειναι περιθωριακοι αφου θα ρισκαρουν πολυ περισσοτερα.
-
Οι κοντρες αυτες γινονται με επαθλο χρηματα;Δλδ βαζουν στοιχημα λεφτα/αδειες αυτοκινητων ή ετσι για το ποιος ειναι πιο γρηγορος ;
-
Alexastrag ισως να μην καταλαβα σωστα, αλλα με αυτο εδω:
ελπιζω να μην ατονισει το μετρο κατα των Σουμαχερ της ασφαλτου και να εξαντλησουν την αυστηροτητα τους οι αρχες στις ποινες που θα τους επιβληθουν.
αυτο δειχνεις.
Τεσπα συμφωνω (αν και δεν με συμφερει) μαζι σου σε αυτα που λες. Με μια προυποθεση, οτι πρωτα να φτιαξουν πιστα και μετα να ζητησουν να φυγουμε απο τον δρομο...Γιατι οτι και να λενε οι απ'εξω, το γεγονος παραμενει οτι κοντρες υπηρχαν και θα υπαρχουν, οσο και να το ονομαζουν λαθος.
BILL33
Εξαρταται, πολλες κοντρες ειναι στημενες και με χρηματα, αλλα αυτες συνηθως δεν παιζει να τις παρουυν χαμπαρι αλλοι απο τους αμεσα ενδιαφερομενους. Οι περισσοτερες γινονται στην τυχη δηλ. βλεπεις καποιον γρηγορο στον δρομο, τον κυνηγας λιγακι και τελικα κανετε παιχνιδι για τον χαβαλε. -
Φίλε μου δυστυχώς τα έχουμε ξανά ακούσει χιλιάδες φορές. Απορώ αν πραγματικά πιστεύεται ότι πείθουν.
-
Τωρα να σου πω οτι καταλαβα, θα σε γελασω. Δεν εχω προβλημα παντως αμα θες να το (ξανα)συζητησουμε, για να μιλησω και απο την μερια του κοντρακια, γιατι πολλοι απο εδω λενε και πιστευουν οτι ακουνε στα καναλια. Αν οχι αυτα, τοτε αφου δεν συμμετεχουν στο αθλημα, πως εκφερουν αποψη?
Τωρα το να σε πεισω οτι κοντρες γινονται και θα γινονται οτι και να γινει, ε αυτο αρκει να κοιταξεις τι γινεται σε αμερικη/αγγλια οπως ειπα, οπου και πιστες υπαρχουν, και καμερες, και ποινες, και τα παντα. Ας φτιαξουν μια πιστα στην Αθηνα για να μειωθουν, κατι ειναι και αυτο.
Η τεσπα μας αφησουν να κανουμε την πλακα μας σε ελεγχομενο χωρο πχ παρκινγκ λουνα-παρκ βαρκιζας που οταν ξεμπαζωθηκε αδειασαν τα λιμανακια απο θεατες+'κοντρακηδες' και οι δρομοι ησυχασαν σχετικα γιατι ολη η δραση μεταφερθηκε εκει. Ε πριν μια εβδομαδα εφτιαξαν σαμαρακια υψους 30 ποντων και ολοι επεστρεψαν στους δρομους...
ΥΓ Ασε που τα σαμαρακια αυτα ειναι καραπαρανομα λογω υψους, συχνοτητας και δρομου οπου μπηκαν. Δεν βλεπω καναν τροχομπατσο να τραβαει μηνυση σε οποιον τα εστρωσε και να τα αφαιρει, οπως ειναι υποχρεωμενος απο τον νομο να κανει...
-
Αν για να σχηματίσεις άποψη για κάτι πρέπει να το έχεις κάνει πολύ θα ήθελα να δω τι θα γράφαμε όλοι9 μας σε ένα θέμα σχετικά με την ομοφυλοφιλία λόγου χάρη!!!
Δεν εύχομαι σε κανένα να ζήσει την εμπειρία που είχα να βλέπω από το αντίθετο ρεύμα να έρχεται προς το μέρος μου τουμπάροντας αμάξι που κατά τη διάρκεια κόντρας έφυγε από τον «χερά» που το οδηγούσε.
Αν δεν σας κάνουν οι πίστες που υπάρχουν λόγο θέσης ή σχεδίασης υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα ή υπολειτουργούντα αεροδρόμια που σαν οργανωμένα club πιθανά να μπορούσατε να είχατε πρόσβαση.
Είναι όμως ποιο δύσκολο, χρειάζεται οργάνωση και δεν έχει και κέρδος.
Τι να κάνεις δεν μπορείς να τα έχεις όλα. -
Με προλαβες στο edit (αληθεια, δεν φτιαχνουμε κανα chat να τα λεμε πιο ευκολα?)
α)Αυτο λεμε και εμεις, δωστε μας ενα οικοπεδο με (γλυστερη) ασφαλτο διαστασεων 50χ50 να κανουμε την πλακα μας. Ουτε καν αεροδρομιο. Για ζητα ομως απο οποιον υπευθυνο προσβαση σε καποιο κομματι του ελληνικου, και αμα δεν πεσουν ολοι οι περιοικοι (που τοσα χρονια ειχαν το αεροδρομιο και οταν ανοιξε η πιστα καρτ - που τοτε το αεροδρομιο ηταν εκει ακομα - παραπονεθηκαν για τον θορυβο απο τα καρτ) να σε φανε ζωντανο...Αν δεν βγουν να πουνε οτι 'παρακινει και επιβραβευει το κρατος τις κοντρες'...
β)Εχω ζησει χειροτερα απο αυτο που λες, και απο πρωτο χερι μαλιστα...Ευτυχως δεν εχω προκαλεσει κατι σε καποιον αλλον, και αυτο οχι απο τυχη γιατι μπορω να κρινω που και ποτε μπορω να κανω τις κοντρες μου, και κυριως ποτε να σταματαω.
γ) που ξερεις αμα σου αρεσει αμα δεν τον παρεις για να δεις?
Αυτο που εννουσα ειναι οτι δεν ειναι ολοι οι κοντρακηδες ανεγκεφαλοι που δεν υπολογιζουν τιποτα μπροστα στο γκαζι και την γλυκα του, που θα κανουν την κοντρα ανεξαρτητως συνθηκων και μην νοιαζοντας τι μπορει να συμβει. Και αυτο για να το καταλαβεις πρεπει να το δεις απο πρωτο χερι (το πως μπορει να γινει ακινδυνο παιχνιδι ακομα και σε δημοσιο δρομο).
-
Είμαι περίεργος αφού σας φτάνουν τόσα λίγα (50Χ50) πως δεν έχει βρεθεί κανένας (ούτε κάποιος κοντράκιας) να το εκμεταλλευτεί εμπορικά κάνοντας ένα χώρο ανάλογο; Μήπως ξέρει ότι δεν θα τον ακολουθήσει το πλήθος; Μήπως ξέρει ότι θα πρέπει να κάνει τα στραβά μάτια σε πολλά για να μην είναι άδειος;
Τον κόσμο που αναφέρεις δεν τον έχω ζήσει αλλά ο τρόπος δράσης του με απωθεί. Δεν είναι οι δημόσιοι δρόμοι ο κατάλληλος χώρος και δεν μπορείς να πεις ότι γίνονται όλα με ασφάλεια όταν ούτε στην πίστα τελικά δεν μπορείς να το υποστηρίξεις.
Μην ξεχνάς ότι δεν έχουμε πια τους άδειους δρόμους όπως πριν 20 ή 25χρόνια. Γίναμε πια πάρα πολλοί. -
Ειπα οτι ειναι εφικτο υπο σοβαρες μαλιστα προυποθεσεις, δεν ειπα οτι μπορεις να το κανεις παντου και παντα. Συνεχιζω να σου λεω οτι κατα το πλειστον συμφωνουμε ΑΛΛΑ οτι δεν ειναι ΠΑΝΤΑ ετσι μαυρα τα πραγματα οπως τα νομιζεις.
Οσο για τον χωρο, μην ξεχνας οτι κατι τετοιο κολλαει στα τυπικα. Ακομα και αν βρεθει καποιος να σκασει δικα του λεφτα για εναν τετοιο χωρο (οικοπεδο 2.5 στρεμματα+ασφαλτος), θα ερθει πρωτη απ'ολους η ΕΛΠΑ και θα ζητησει νταβατζιλικι γιατι εκει και καλα θα γινονται αγωνες...Και αυτο ΧΩΡΙΣ παρακαλω να προσπαθησει να το εκμεταλλευτει εμπορικα, απλα δηλαδη βαζωντας τον χωρο και αφηνωντας τα αυτοκινητα να κανουν 'αγωνες' μεσα σε αυτον. Ποσο μαλλον αν αρχισει να κοβει εισητηρια.
ΥΓ Το απευχομαι, αλλα τελικα σε αυτη την χωρα μολις σκοτωθει καποιος γιος πολιτικου, ισως να γινει πιστα...Οσο σκοτωνεται απλως κοσμακης, 'εφαρμοζονται μετρα για την παταξη των αυτοσχεδιων αγωνων'...
-
Έλα ρε Kacey κοντράκια τι έγινε πως πάει το Skyline?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Με μια προυποθεση, οτι πρωτα να φτιαξουν πιστα και μετα να ζητησουν να φυγουμε απο τον δρομο...Δηλαδη αν δε φτιαξουν πιστα μεσα στην Αθηνα ο καθε σχετικος ή ασχετος μπορει ανετα να σκοτωνει κατα βουληση?
Οκ, και εγω δηλωνω οτι επειδη μου αρεσει το κυνηγι, αν δε μου φτιαξουν ενα δασος διπλα απο το σπιτι μου για να κυνηγαω ελευθερα, θα βγαινω στο μπαλκονι και θα αρχισω τις μπαλωθιες...
Ωραια δικαιολογια: Συγνωμη κυρια μου που επεσα πανω στη κορη σας με το αυτοκινητο μου και τη σκοτωσα, δε φταιω ομως εγω, φταιει το κρατος που δε μου εφτιαξε πιστα...
-
Παιδιά εγώ πιστεύω ότι, από την στιγμή που υπάρχει αυτό το φαινόμενο, υπάρχουν λόγοι που υπάρχει. Δηλαδή κοινωνικής διάστασης λόγοι.
Γενικά έχω την χειρότερη άποψη για τους κοντράκηδες. Δεν ξέρουν ΤΙΠΟΤΑ απο αμάξια, φυσικά και ΔΕΝ αγαπούν το αυτοκίνητο σαν τεχνολογικό επίτευγμα ή σαν αντικείμενο, απλά το βλέπουν σαν μέσο για αναστήλωση του πληγωμένου εγωϊσμού-ανδρισμού τους, σαν μέσο για την εκτόνωση των παδικών απωθημένων τους, σαν μέσο με το οποίο θα περάσουν από την ασημαντότητα και μιζέρια της καθημερινότητάς τους σε μια κάποια αναγνωρισιμότητα και σπουδαιότητα (όπως την φαντάζονται αυτοί).
Εξού και η απίστευτη τάση για επίδειξη, η επιθετικότητα και η εριστικότητα στην οδήγησή τους, ο απεριόριστος σεξισμός με τον οποίο αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις.
Δεν διαφέρει πολύ η κατάσταση αυτή από τους στόκους - κάφρους - βόδια - κρετίνους 'οπαδούς' που πάνε και τα σπάνε στα γήπεδα, όντας τα υποχείρια του κάθε γελοίου ημιμαφιόζου αστοιχείωτου επιχειρηματία - προέδρου ομάδας. Αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! έπεσε και μια τιμωρία της προκοπής (και λίγα τους κοπανήσαν! )Αρκετά ασχοληθήκαμε σαν κοινωνία με κάθε είδους ομάδα κάφρων - κρετίνων
Τέλος πάντων . Πιστεύω ότι πρέπει να φτιαχτούν στις μεγάλες πόλεις (στην Αθήνα 2 -3 τέτοια μέρη) οι εξής εγκαταστάσεις :
- Ένα 8άρι, όπου το μικρό του κυκλάκι θα έχει (μέση) διάμετρο 10~15m και το μεγάλο του κυκλάκι 20~30m. Η ασφαλτοτάπητας που θα υπάρχει πάνω θα πρέπει να είναι μέτριας - κακής ποιότητας σε ό,τι αφορά τον συντελεστή τριβής που αναπτύσσει με το ελαστικό. Το πλάτος πρέπει να είναι 8~10 μέτρα.
- Δύο ευθείες 600 μέτρων (και ικανού πλάτους), με πολύ καλό ασφαλτοτάπητα, ώστε να μπορούν να διεξάγονται τα λεγόμενα '400άρια'. (200 μέτρα για ομαλή επιβράδυνση)
- (προαιρετικά) ΚΕΡΚΙΔΕΣ!!!
Θα μπορούσαν εκεί να διοργανώνονται και αγώνες δεξιοτεχνίας ή dragster από σοβαρούς ανθρώπους...
Όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται από πλήρη σήμανση (δεν εννοώ φανάρια βέβαια! ), ενώ θα είναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ διαχωρισμένα από τον δημόσιο δρόμο.
Φυσικά θα υπάρχουν κάποιοι διοργανωτές (ίσως υπάλληλοι του δήμου) που θα επιβάλλουν την χρήση ζώνης ασφαλείας, ή και κράνους (βλ. πίστες). Επίσης καλό είναι να εδρεύει κάπου και κάποιο κλιμάκιο της αστυνομίας για να αποσοβεί τυχόν καβγάδες μεταξύ του 'καταραμένου', του 'Ζ', του 'Μπάμπη του Σουγιά' και άλλων τέτοιων γραφικών ανθρωπακίων, μετά από μια 'καυτή' κόντρα!Έτσι θα χαρεί και Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ!!!!
Άμα μετά απ' όλα αυτά συνεχίσουν κάποιοι να κάνουν κόντρες σε δρόμους, τότε θα πρέπει να εφαρμοστούν τα κινέζικα βασανιστήρια στους οδηγούς τους, καθώς και η πλήρη-ταπεινωτική καταστροφή των αυτοκινήτων τους, με ταυτόχρονη διαπόμπευση των οδηγών στους υπόλοιπους 'κοντράκηδές'. Έτσι δεν θα έχουν πια καθαρό κούτελο!
-
Skye
οπως ειπα, οσοι ειναι απ'εξω ειναι πολυ ευκολο να εχουν την δικια τους γνωμη και να απαιτουν να ειναι σωστη. Βεβαια ακομα πιο ευκολο ειναι να κοροιδευεις και να μην προσφερεις τιποτα...
Spiros
Φυσικα και οχι, δεν εννοουσα αυτο. Οι κοντρες ειναι παρανομες και επικινδυνες κατα το πλειστο των περιπτωσεων, οπως εχω πει πολλες φορες ΣΥΜΦΩΝΩ μαζι σας. Απλα αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουν απο την μια να μην προσφερουν ΚΑΜΜΙΑ εναλλακτικη λυση, να διωχνουν τον κοσμο απο δημοσιο μεν, ελεγχομενο και κλειστο χωρο δε (παρκινγκ βαρκιζας) και απο την αλλη να εχουν την απαιτηση ολοι αυτοι μετα να μην βγουν στους δρομους και να αρχισουν να κυνηγιουνται. Ειτε αρεσει ειτε οχι η κοντρα, τα dragster και η βελτιωση εχουν ΜΕΓΑΛΟ κοινο και αμα δεν το βολεψεις καπου, θα βολευτουν μονοι τους. Και ξαναλεω, και αλλου που υπαρχουν πιστες υπαρχουν και (πιο πολλες μαλιστα) κοντρες...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
οπως εχω πει πολλες φορες ΣΥΜΦΩΝΩ μαζι σας. Απλα αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουν απο την μια να μην προσφερουν ΚΑΜΜΙΑ εναλλακτικη λυση, να διωχνουν τον κοσμο απο δημοσιο μεν, ελεγχομενο και κλειστο χωρο δε (παρκινγκ βαρκιζας) και απο την αλλη να εχουν την απαιτηση ολοι αυτοι μετα να μην βγουν στους δρομους και να αρχισουν να κυνηγιουνται. Ειτε αρεσει ειτε οχι η κοντρα, τα dragster και η βελτιωση εχουν ΜΕΓΑΛΟ κοινο και αμα δεν το βολεψεις καπου, θα βολευτουν μονοι τους. Και ξαναλεω, και αλλου που υπαρχουν πιστες υπαρχουν και (πιο πολλες μαλιστα) κοντρες...Ναι. Και επειδή υπάρχει το φαινόμενο σαν φαινόμενο (και μάλιστα σε ευρεία κλίμακα), αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι χώρους για την εκτόνωσή του.
Αυτό με τα 8άρια και τις 600άρες ευθείες το σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με προλαβες στο edit (αληθεια, δεν φτιαχνουμε κανα chat να τα λεμε πιο ευκολα?)α)Αυτο λεμε και εμεις, **δωστε μας **ενα οικοπεδο με (γλυστερη) ασφαλτο διαστασεων 50χ50 να κανουμε την πλακα μας. Ουτε καν αεροδρομιο. Για ζητα ομως απο οποιον υπευθυνο προσβαση σε καποιο κομματι του ελληνικου, και αμα δεν πεσουν ολοι οι περιοικοι (που τοσα χρονια ειχαν το αεροδρομιο και οταν ανοιξε η πιστα καρτ - που τοτε το αεροδρομιο ηταν εκει ακομα - παραπονεθηκαν για τον θορυβο απο τα καρτ) να σε φανε ζωντανο...Αν δεν βγουν να πουνε οτι 'παρακινει και επιβραβευει το κρατος τις κοντρες'...
β)Εχω ζησει χειροτερα απο αυτο που λες, και απο πρωτο χερι μαλιστα...Ευτυχως δεν εχω προκαλεσει κατι σε καποιον αλλον, και αυτο οχι απο τυχη γιατι μπορω να κρινω που και ποτε μπορω να κανω τις κοντρες μου, και κυριως ποτε να σταματαω.
Αυτο που εννουσα ειναι οτι δεν ειναι ολοι οι κοντρακηδες ανεγκεφαλοι που δεν υπολογιζουν τιποτα μπροστα στο γκαζι και την γλυκα του, που θα κανουν την κοντρα ανεξαρτητως συνθηκων και μην νοιαζοντας τι μπορει να συμβει. Και αυτο για να το καταλαβεις πρεπει να το δεις απο πρωτο χερι (το πως μπορει να γινει ακινδυνο παιχνιδι ακομα και σε δημοσιο δρομο).
Να σας δώσει ποιος; το κράτος; οι δήμοι; τι είστε εσείς δηλαδή που θέλετε χώρο; άτομα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση και προνόμια;
Φοβερή 'λογική': αν δεν μας δώσετε χώρο θα συνεχίσουμε να κάνουμε κόντρες στους δρόμους; με θεατές βέβαια (γιατί αλλιώς ποιο το νόημα της 'κόντρας')
Αν θες να κάνεις κόντρα ή κατεβαίνεις σε αγώνες και αν δεν είναι οικονομικά εφικτό βρίσκεις κάποιον από τους άπειρους έρημους επαρχιακούς δρόμους (με στροφές) με πολύ λιγότερο κίνδυνο (όχι ότι δεν υπάρχει)
Τα υπόλοιπα είναι απλώς show off.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φοβερή 'λογική': αν δεν μας δώσετε χώρο θα συνεχίσουμε να κάνουμε κόντρες στους δρόμους; με θεατές βέβαια (γιατί αλλιώς ποιο το νόημα της 'κόντρας')Αν θες να κάνεις κόντρα ή κατεβαίνεις σε αγώνες και αν δεν είναι οικονομικά εφικτό βρίσκεις κάποιον από τους άπειρους έρημους επαρχιακούς δρόμους (με στροφές) με πολύ λιγότερο κίνδυνο (όχι ότι δεν υπάρχει)
Όχι, διαφωνώ με αυτό.
Εξάλλου μπορεί αυτές οι εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν ΚΑΙ με κερδοσκοπικό χαρακτήρα (στις ημέρες των αγώνων δεξιοτεχνίας - dragster από σοβαρούς ανθρώπους - επαγγελματίες). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σαν χώροι εκμάθησης οδήγησης, ή και για πολλά άλλα πράγματα...
Επίσης θα προκυρηχθούν και κάποιες νέες θέσεις εργασίας (για το προσωπικό που θα επιτηρεί)
Νομίζω ότι, όταν κάτι που έχει σχέση με το αυτοκίνητο, γινεται με σωστό τρόπο, δημιουργεί και οδηγική παιδεία (αν μπορούμε να την διαχωρίσουμε από τον γενικότερο όρο 'παιδεία'). Αν γίνεται με λάθος τρόπο, τότε δημιουργεί διαστρέβλωση και παραπλάνηση.
Δηλαδή, άλλο ένα πορωμένο 14-15χρονο να βλέπει την κόντρα στα φανάρια, και άλλο να την βλέπει μέσα σε οργανωμένες εγκαταστάσεις, με όλα τα μέτρα ασφαλείας, από πιο σοβαρούς ανθρώπους (στις ημέρες αγώνων), χωρίς κανένα παρατράγουδο κ.τ.λ. κ.τ.λ.Με την ίδια λογική, γιατί να γίνουν και οι πίστες; Για κάποιους 'πορωμένους' που γουστάρουν να τρέχουν; Ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους!
Αλλά οι πίστες δημιουργούν και αυτές αίσθηση κυκλοφοριακής αγωγής και υπευθυνότητα.
Και φυσικά θα έπρεπε να είναι πιο φθηνές οι χρεώσεις μέσα στην πίστα!!! -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Με προλαβες στο edit (αληθεια, δεν φτιαχνουμε κανα chat να τα λεμε πιο ευκολα?)
α)Αυτο λεμε και εμεις, **δωστε μας **ενα οικοπεδο με (γλυστερη) ασφαλτο διαστασεων 50χ50 να κανουμε την πλακα μας. Ουτε καν αεροδρομιο. Για ζητα ομως απο οποιον υπευθυνο προσβαση σε καποιο κομματι του ελληνικου, και αμα δεν πεσουν ολοι οι περιοικοι (που τοσα χρονια ειχαν το αεροδρομιο και οταν ανοιξε η πιστα καρτ - που τοτε το αεροδρομιο ηταν εκει ακομα - παραπονεθηκαν για τον θορυβο απο τα καρτ) να σε φανε ζωντανο...Αν δεν βγουν να πουνε οτι 'παρακινει και επιβραβευει το κρατος τις κοντρες'...
Να σας δώσει ποιος; το κράτος; οι δήμοι; τι είστε εσείς δηλαδή που θέλετε χώρο; άτομα που χρειάζονται ειδική μεταχείριση και προνόμια;
Φοβερή 'λογική': αν δεν μας δώσετε χώρο θα συνεχίσουμε να κάνουμε κόντρες στους δρόμους; με θεατές βέβαια (γιατί αλλιώς ποιο το νόημα της 'κόντρας')
Αν θες να κάνεις κόντρα ή κατεβαίνεις σε αγώνες και αν δεν είναι οικονομικά εφικτό βρίσκεις κάποιον από τους άπειρους έρημους επαρχιακούς δρόμους (με στροφές) με πολύ λιγότερο κίνδυνο (όχι ότι δεν υπάρχει)
Με την εξης λογικη:
Οπως φτιαχνουν γηπεδα μπασκετ/ποδοσφαιρου κλπ κλπ, τοτε απαιτουμε και εμεις πλεον (αφου η κοντρα ειναι ΑΘΛΗΜΑ αναγνωρισμενο και regulated απο την FIA και NHRA στην αμερικη) 'γηπεδο'...Και την λογικη οτι σου αρεσει δεν σου αρεσει, οι κοντρες ειναι πραγματικοτητα (παντου στον κοσμο, αυτο αραγε γιατι δεν το καταλαβαινετε?) και το να καθεσε να τις χαρακτηριζεις λαθος και ως εκ τουτου αυτους που ζητανε χωρο για αυτο επισης λαθος, δεν αλλαζει το προβλημα. Το να ονομαζεις κατι λαθος και να λες 'τι ειναι αυτα που λετε' δεν βοηθαει.
Δηλαδη ρε Ikar τοσο καιρο φωναζουμε (ολοι μαζι πιστευα) για πιστα, αλλα αμα ειναι για πιστα dragster ( η συνδυασμο) τοτε κατα την γνωμη σου δεν αξιζει? Και γιατι ? Επειδη η κοντρα στην ευθεια δεν ειναι ανταξια της κοντρας σε στροφες?
Οσο για το τελευταιο, ειπαμε, εγω αυτο κανω Δεν επιδεικνυομαι στα λιμανακια, εξ'αλλου δεν εχω αυτοκινητο της προκοπης για να το κανω αν ηθελα, και οποιος κανει αυτο εγω τον κοροιδευω. Την κοντρα την κανω για την παρτη μου και μονο. Ελα να παμε καμμια βολτα 4 το πρωι σε δομους που και την ημερα ακομα δεν περνανε αυτοκινητα
Δημητριος
Με αδικεις πολυ με τους χαρακτηρισμους σου, εμενα και πολλους αλλους. Αλλα δεν σε αδικω γιατι αυτοι που περιγραφεις ειναι αυτοι που θα δει ο πολυς ο κοσμος και θα βγαλει συμπερασματα, οι συνειδητοποιημενοι δεν φαινονται κα ιγια αυτο δεν ενοχλουν. Για αυτο ομως λεω οτι οποιος ειναι στην απ'εξω ειναι πολυ ευκολο να βγαλει συμπερασματα και να απορριπτει ολες τις αλλες γνωμες...
-
Τα περι πιστών είναι απλές δικαιολογίες...Αν θέλει κάποιος να οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια μπορεί ένα βράδυ να πάει στη Ριτσώνα ή στο Διόνυσο ή στο Μερκούρη ή κάπου αλλού και να οδηγήσει με μεγάλη ασφάλεια όσο αφορά τους υπόλοιπους.Μπορεί να στήσει ακόμη και κόντρα.
Κανείς δε θα τον κρίνει,αφού κανείς δε θα το μάθει.
Εσείς γιατί επιμένετε να πηγαίνετε στα Λιμανάκια; -
Στα λιμανακια μαζευομαστε για να βρουμε και τους υπολοιπους, και μετα να παμε ησε κλειστο ελεγχομενο χωρο να κανουμε οτι μας κατεβει, η να παμε σε αλλα μερη που δεν κυκλοφορει κοσμος
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
... να παμε ησε κλειστο ελεγχομενο χωρο να κανουμε οτι μας κατεβει, η να παμε σε αλλα μερη που δεν κυκλοφορει κοσμοςμηπως ζω σε αλλη πολη?
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες