-
Μπορεί να έχει συζητηθεί (είμαι σχεδόν σίγουρος ) αλλά κάτι που είπαν χτες με άφησε (για άλλη μια φορά ) άφωνο και στενοχωρημένο δυο νέα παιδία σκοτώθηκαν στα λιμανάκια δεν ξερό πολλές λεπτομέρειες αλλά φαντάζομε πως έγινε (όπως όλοι φαντάζομε) και θέλω να θέσω ένα ερώτημα-απορία σε αυτό μόνο το forum υπάρχουν 5000+μελη και ένα πόλη αξιόπιστο περιοδικό από πίσω εάν μπορούσαμε (ίσως ακούγεται ουτοπία) το περιοδικό να βρει μια περιοχή κοντά στην Αθηνά και να κάνει ένα προϋπολογισμό πόσο θα κόστιζε μια πιστά να ανοιχτή λογαριασμός και τα μέλη και μη (κόσμος που απλά ενδιαφέρετε) να φτιαχτή μια πιστά (εάν δεν μαζευτεί το ανάλογο πόσο δεν πειράζει τα λεφτά μπορούν να δοθούν σε κάποιο ίδρυμα η κάτι παρόμοιο πάλι κερδισμένοι θα βγούμε)
Δεν είμαι σίγουρος αλά νομίζω ότι η 4τ κάτι είχαν πει στο παρελθόν
Εάν το θέμα έχει συζητηθεί και δεν έπεσε στην αντίληψη μου ζήτω συγγνώμη -
Μπορεί να έχει συζητηθεί (είμαι σχεδόν σίγουρος ) αλλά κάτι που είπαν χτες με άφησε (για άλλη μια φορά ) άφωνο και στενοχωρημένο δυο νέα παιδία σκοτώθηκαν στα λιμανάκια δεν ξερό πολλές λεπτομέρειες αλλά φαντάζομε πως έγινε (όπως όλοι φαντάζομε) και θέλω να θέσω ένα ερώτημα-απορία σε αυτό μόνο το forum υπάρχουν 5000+μελη και ένα πόλη αξιόπιστο περιοδικό από πίσω εάν μπορούσαμε (ίσως ακούγεται ουτοπία) το περιοδικό να βρει μια περιοχή κοντά στην Αθηνά και να κάνει ένα προϋπολογισμό πόσο θα κόστιζε μια πιστά να ανοιχτή λογαριασμός και τα μέλη και μη (κόσμος που απλά ενδιαφέρετε) να φτιαχτή μια πιστά (εάν δεν μαζευτεί το ανάλογο πόσο δεν πειράζει τα λεφτά μπορούν να δοθούν σε κάποιο ίδρυμα η κάτι παρόμοιο πάλι κερδισμένοι θα βγούμε)
κοιτα να δεις... να σου πω ενα απλο πραγμα εγω που ειμαι και βλακας και δεν πολυξερω απο αυτα... εστω οτι δινουν 10.000 ατομα λεφτα... (δεν ειναι και λιγα....) και εστω οτι δινουν απο 100 ευρω... (που ειναι πολλα για μεσος ορος...) δηλαδη εχουμε 100χ 10.000 = 1.000.000 ευρω...
πιστευεις οτι ειναι αρκετα για να φτιαχτει πιστα? δυστηχως οχι... -
Πίστα υπάρχει!!Στα Μέγαρα!!
Τα Λιμανάκια είναι επιλογή παίδες...δεν πάνε εκει επειδή δεν μπορούν να πάνε αλλού!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τα Λιμανάκια είναι επιλογή παίδες...δεν πάνε εκει επειδή δεν μπορούν να πάνε αλλού!!αν δεν πηγαιναν 300 ατομα για να χαζευουν δεν θα πηγαιναν αλλοι τοσοι να στριβουν.. κριμα τα παιδια...
-
Μην εισαι και σιγουρος...
Εχει τυχει να κατσω στο παρκινκ απογευμα και ειδα ουκ ολιγα οχηματα να κατεβαινουν φετες.. Βεβαια ενοειται οτι και ο κοσμος βοηθαει..
Περι πιστας> Τα Μεγαρα α) ειναι μακρια (βενζινη) β) Κοστιζει η εισοδος
γ) Πρεπει να κανονισεις ημερομηνια.Ο κοσμος θελει να στριβει/ντριφταρει κλπ οποτε του ρθει. Και δεν θα περιμενει να κανονισει για πιστες. Θα παει λιμανακια/Λαινοπουλο κλπ και θα κανει το κοματι του.
Ο μονος τροπος που θα απεδιδε αρκετα καλα θα ηταν το αεροδρομιο του Ελληνικου να αφεθει ενα κομματι του διαδρομου 700μ η και 1κμ ακομα και να πηγαινει εκει ο καθενας να κανει οτι θελει.
Οπως και το Λουνα Παρκ ηταν ασφαλες (σχετικο) και δεν σκοτωνοταν κανεις ετσι θα ειναι κ αυτο.Τσαμπα και ανοιχτο 24ωρες.
Στανταρ ο περισσοτερος κοσμος θα πηγαινε εκει.
Θελουνε και 'ασφαλεια'??? Ας βαζανε και κανα φυλακα.Τα λιμανακια τρωνε και θα τρωνε κοσμο για πολυ καιρο ακομα.
Η πιστα δεν θα σωσει την καταστασει απλα θα αποροφησει ενα μικρο ποσοστο.Ο καθε saxorallakias παλι εκει θα ειναι.Λυσεις τυπου κλεινουμε το παρκινκ/στουμφ απλα στελνουν τον κοσμο αλλου. Εξωπραγματικη η λυση που λεω αλλα μονο κατι τετοιο χρειαζεται...
Και επιτελους να στρωθει ασφαλτος στο πεταλο....(Σημειωση> Δεν ειμαι θασιωτης στα Λιμς...)
-
Υπάρχουν τα Μέγαρα, αλλά κοστίζουν 50 ή περισσότερα ευρώ τη μέρα. Οπότε εφόσον κοστίζουν περισσότερο από ΜΗΔΕΝ ευρώ, ο κοντράκιας δεν θα πάει, γιατί δεν του περισσεύουν!! Πρέπει να βάλει και καινούριο νιτρομπούκαλο άλλωστε, και δεν είναι παίξε γέλασε το κόστος του...
Επίσης πώς θα επιδείξει... ό,τι νομίζει πως επιδεικνύει (πλέον της βλακείας του και της αδιαφορίας για τους γύρω του) εφόσον στα Μέγαρα δεν έχει κόσμο; Άσε που δεν έχει σε απόσταση... βολής κανένα κωλόμπαρο δίπλα, έτσι ώστε ο ανδρισμός του όπως είναι ερεθισμένος να βρει αποκούμπι κανένα 'πιπίνι', που φυσικά του είναι αδιάφορο αν θα την πάρει στο καιμό του αργότερα που θα φεύγουν...
Μπα... τα Μέγαρα είναι για τους 'ξενέρωτους', ενώ τα Λιμανάκια είναι για τους 'μάγκες'. Και όσο να περνάει το τρένο και να πατάει τους 'μάγκες', αυτοί πάντα εκεί, να αναπαράγονται σε ρυθμό αμοιβάδας και να ξαναπηγαίνουν στις ράγες του τρένου να περιμένουν πότε θα τους ξαναπατήσει...
Προσωπικά αν εξαιρέσουμε τα ράλι 'Παλλάδιο' 2002 και 2003 όπου υποχρεωτικά η απλή διαδρομή πέρναγε από εκεί, δεν έχω πατήσει στα λιμανάκια από το 1997 που είχα πάει να δω την υπερειδική του Ακρόπολις σε κοπάνα από το ΤΕΙ. Φοβάμαι τους ανεγκέφαλους που θα με πάρουν μαζί τους... Ακόμα και μέρα μεσημέρι... Και αυτό καταντάει δικτατορικό καθεστώς...
-
Δεν υπάρχει δικαιολογία.
α) Τα Μέγαρα δεν είναι πιο μακριά (σε χρόνο τουλάχιστον)
β) Η είσοδος στην πίστα κοστίζει λιγότερο απο πολλά άχρηστα αξεσουάρ.
γ) Η διαθέσιμότητά της είναι ένα θέμα, αλλά θέληση να υπάρχει......Θα παει λιμανακια/Λαινοπουλο κλπ και θα κανει το κοματι του.
Εδώ είναι και το ζουμί...δυστυχώς... Είναι και ζήτημα προβολής (γκομενίτσες, φιλαράκια, ανδρισμός), και όχι οδηγικής ευχαρίστησης.
-
Τα Μεγαρα ειναι μακρυα και στοιχιζουν ... ΟΚ. Γιατι τοτε γινεται κυριολεκτικα ο χαμος τα βραδυα στα Λιμανακια (οταν γινεται) και οχι 2-3 χιλιομετρα παρακατω που εχει και πιο ενδιαφερουσα διαδρομη? Ο κοσμος που θελει να στριψει, στριβει παντου οπου εχει τις καταλληλες συνθηκες και οχι οπου τον βλεπουν 1500 ατομα. Δηλαδη τι προσφερουν τα Λιμανακια απο οδηγικης αποψεως, που δεν το προσφερει η διαδρομη Αναβυσσο-Σουνιο (λεω ενα παραδειγμα τωρα..)?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πίστα υπάρχει!!Στα Μέγαρα!!
Τα Λιμανάκια είναι επιλογή παίδες...δεν πάνε εκει επειδή δεν μπορούν να πάνε αλλού!!Λάθος φίλε ''kouk''. Όταν μιλάμε για παιδιά, που δεν έχουν δικό τους αμάξι, τότε τα λιμανάκια δεν είναι επιλογή. Απλά αν θες να πας κάπου να τρέξεις λίγο το αυτοκίνητο θα πας προς Σούνιο μεριά. Δεν μπορείς να πάρεις στα κρυφά ''το αμάξι του μπαμπά'' και να εξαφανιστείς μια μέρα στα Μέγαρα και μετά να χρειάζεσαι νέο σετ ελαστικών. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κάποιον να πηγαίνει στα λιμανάκια για να τρέξει, αλλά είναι λογικό να πάει κάποιος εκεί αν δεν έχει την δυνατότητα να πάει σε μια καλά οργανομένη πίστα. Πόσοι από αυτούς νομίζετε ότι αν είχαν την δυνατότητα να πάνε στα Μέγαρα, θα συνέχιζαν να τρέχουν στα επικίνδυνα λιμανάκια?
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Λάθος φίλε ''kouk''. Όταν μιλάμε για παιδιά, που δεν έχουν δικό τους αμάξι, τότε τα λιμανάκια δεν είναι επιλογή. Απλά αν θες να πας κάπου να τρέξεις λίγο το αυτοκίνητο θα πας προς Σούνιο μεριά. Δεν μπορείς να πάρεις στα κρυφά ''το αμάξι του μπαμπά'' και να εξαφανιστείς μια μέρα στα Μέγαρα και μετά να χρειάζεσαι νέο σετ ελαστικών. Σε καμία περίπτωση δεν προτρέπω κάποιον να πηγαίνει στα λιμανάκια για να τρέξει, αλλά είναι λογικό να πάει κάποιος εκεί αν δεν έχει την δυνατότητα να πάει σε μια καλά οργανομένη πίστα. Πόσοι από αυτούς νομίζετε ότι αν είχαν την δυνατότητα να πάνε στα Μέγαρα, θα συνέχιζαν να τρέχουν στα επικίνδυνα λιμανάκια?
Σχεδόν όλοι! Δηλαδή όλα αυτά τα 'βελτιωμένα' (να μην γράψω τίποτα άλλο) αυτοκίνητα είναι των μπαμπάδων;;;;
Προς το Σούνιο έχει πολύ καλύτερη διαδρομή, μόνο που δεν έχει πάρκινγ με θεατές
-
Τα Λιμανάκια, η 'Βούτα', ο Λαϊνόπουλος, το 'Στρημείο' του Ηρακλείου, η ευθεία της Τερψιθέας στη Λάρισα κλπ είναι δημοφιλή μέρη για στρίψιμο, χώσιμο, αυτοσχέδιους αγώνες για τους εξής λόγους:
- Τζάμπα. ΟΚ, το ξέρω ότι η είσοδος στα Μέγαρα στοιχίζει λιγότερο από τα βελτιωτικά εξαρτήματα, αλλά αυτός που είναι αποφασισμένος να βελτιώσει τ'αυτοκίνητό του, θα ξοδέψει για να το βελτιώσει είτε πάει στα Μέγαρα είτε στα Λιμανάκια.
- Ο θρύλος της προκλητικής, επικίνδυνης, ζόρικης στροφής, ο οποίος αποτελεί θέλγητρο για κάθε οδηγό που θέλει να δείξει στους άλλους ότι ξέρει να 'το βάζει'. Ένα πάγιο ερώτημα είναι 'με πόσο χώνεσαι στο πέταλο;'. Κακώς κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη στροφή έχει αποκτήσει στην Ελλάδα φήμη ανάλογη της Corkscrew.
- Πολύς κόσμος μαζεύεται εκεί για χάζεμα, κουβέντα, χαβαλέ σε έναν σχεδόν 'αναρχικό' χώρο.
Εγώ θα προτιμούσα να γίνουν τα εξής:
- Να προβληθούν περισσότερο τα Μέγαρα και να γίνει ένας υψηλών προδιαγραφών φορέας οργανωτών track days. Ει δυνατόν με τη συνεργασία του Safetrack. Έτσι, ίσως βγάλουμε και μερικούς ακόμα καλούς οδηγούς αγώνων, προσελκύοντας κάποια από τα παιδιά των Λιμς.
- Δημιουργία ή δέσμευση ενός ασφαλούς χώρου σε εύκολα προσιτό μέρος, όπου θα μπορούν τα παιδιά των Λιμς να πάνε, να χαβαλεδιάσουν, να χαζέψουν ο ένας το αυτοκίνητο ή τη μοτοσυκλέτα του άλλου, να στήσουν μια κοντρίτσα, να κάνουν τα χειρόφρενά τους και, έχοντας πια εκτονωθεί, να γυρίσουν σπίτια τους.
Η ιδέα για το αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι εξαιρετική, αλλά ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να γίνει, γιατί οι 'μη το παιδί' νεόπλουτοι και οι μεγαλοκαρχαρίες τύπου Στέγγου έχουν ήδη ακονίσει τα μαχαίρια για να πάρουν το φιλέτο.
Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι τα παιδιά των Λιμς δεν είναι αλήτες ή περιθωριακοί. Απλοί φίλοι της αυτοκίνησης και του θεάματος είναι - ΟΚ, αρκετοί θέλουν να κάνουν και το κομμάτι τους - , που θεωρούν ότι στο χώρο των αγώνων παίζονται πολλά βρώμικα παιχνίδια και τους αρέσει το ανεπίσημο, το χαβαλετζίδικο, το 'χύμα στο κύμα'.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Προς το Σούνιο έχει πολύ καλύτερη διαδρομή, μόνο που δεν έχει πάρκινγ με θεατέςΌσοι πάνε στα Λιμς για να χαζέψουν δεν είναι εκεί μόνον για να δουν, αλλά και για να συναντηθούν με τους άλλους, να κουβεντιάσουν και να κάνουν χαβαλέ.
-
Είναι τελέιως διαφορετικός ο χαρακτήρας, η παιδεία και τα πρότυπα (το 'The Fast & The Furious' μου έρχεται κατά νου, έργο που με έκανε να αισθανθώ ηλίθιος όταν νοίκιασα και το sequel!) του τυπάκου με το βρωμοφτιαγμένο με τα νίτρα, τα body kit και δε συμαζεύεται που πάει για κόντρα στα λιμανάκια και του οδηγού ο οποίος θα προτιμήσει να τρέξει στα Μέγαρα, με το όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται.
Προσωπική μου άποψη...Νίκος
-
Ερώτηση αφελής πλην ειλικρινής!!!
Αν τα Μέγαρα δουλέυαν βράδυ με ελάχιστο εισητήριο ας πούμε 1-2 ευρώ για κάθε θεατή και 20-30 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο θα πηγαίναν?
Αν μπούνε 4 κολώνες φωτισμού στον χώρο των πίτς και της Κ1 - Κ9 ?
Ιβάν πάλι βλακίες λέω?
-
Τα TFTF & 2F2F ήταν μπαλαφάρες, εμφανέστατα γυρισμένες μόνο και μόνο για να πουληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα καγκουροεξαρτήματα. Πάντως, ακόμα και οι ίδιοι οι θαμώνες των Λιμς - οι συνειδητοποιημένοι τουλάχιστον - αηδιάζουν με τέτοιες κακογουστιές.
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν οι βελτιώσεις, οπτικές και μηχανικές, αρκεί να είναι πραγματικές βελτιώσεις και όχι αηδίες.
-
Είδα κι ένα 206 (όχι RC) χθες το βράδυ με μπλε neon από κάτω να φωτίζει το δρόμο... Έτσι μου ερχόταν να τον ρωτήσω τον τύπο αν το πουλάνε και στο δικό μας γαλαξία έτσι όπως το έβλεπα!
Άρη, νομίζω αν δεν τους βάλεις και βράχια στην έξοδο της κάθε στροφής λίγοι 'λιμαναδόροι' θα έρθουν στα Μέγαρα. Άλλους σφυγμούς χτυπάς στο Playstation, άλλους στην πίστα κι άλλους στα λιμανάκια...
-
Aχ Άρη, Άρη.
Aχ ρε ρομαντικέ παλιέ μου φίλε. Δεν θα βάλεις μυαλό.
Tο πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όταν πήραμε τη διαχείρηση της πίστας ήταν ο ηλεκτροφωτισμός της, που βέβαια δεν είναι εύκολο καθώς κοστίζει κάπου μεταξύ 40-60000 Γιούρα. Σκοπός μας η διοργάνωση νυχτερινών εκδηλώσεων, ή -για να το πω ειλικρινέστερα- η αποφόρτιση της «βούτας», των... λιμανακίων, κ.λπ., κ.λπ. Eίπαμε άσε να το δούμε και αναστείλαμε λόγω και της μεγάλης δαπάνης.
Στη συνέχεια, πέρσι το καλοκαίρι κάναμε την βελτίωση του τάπητα και των διαδρόμων διαφυγής με περίπου ανάλογο κόστος. Aποτέλεσμα είναι το ότι δεχθήκαμε σκληρές κριτικές και φυσικά δεν υποδεχτήκαμε περισσότερους χρήστες της πίστας.
H επένδυση στον αέρα λοιπόν μια και το Safetrack γινόταν μια χαρά πριν τη βελτίωση, ενώ και οι αγώνες αυτοκινήτου δεν φάνηκε να κερδίζουν σε τίποτα, τόσο ώστε ο ένας από αυτούς δεν έγινε.
Tι θες λοιπόν τώρα καλέ μου φίλε;
Nα μας ψήσεις, να παρασυρθούμε σε μια ακόμα περιπέτεια και να πάμε τελικά φυλακή κάνοντας και τους σωτήρες της κόντρας;...
Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας ρε Άρη. Γράφουμε, καδοθηγούμε, διδάσκουμε, παραδειγματίζουμε -όσο μπορούμε- με τη συμπεριφορά μας, αλλά δεν είναι δυνατόν να «ισιώσουμε» κάθε πικραμένο που την έχει δει αυτόχειρας και μακελάρης ταυτόχρονα.
Στο κάτω κάτω έτσι πως έχει εξελιχθεί αυτή η ιστορία με τους αυτοσχέδιους αγώνες στους ανοιχτούς δρόμους, είναι δουλειά του Yπουργείου Δημόσιας Tάξης, αφού έχει αποδειχθεί ανίκανο αυτό της Παιδείας και Θρησκευμάτων...
N.T. -
Μήπως τελικά δεν είμαι τόσο ρομαντικός αλλά πονηρούλης!!!
Γιατί αν πολλαπλασιάσουμε 30 ευρώ χ 50 αυτοκίνητα = 1500 ευρώ
Συν 1 ευρώ χ 200 άτομα = 200 (κάθε αυτοκίνητο 2 + 2 θεατές)
Σύνολο 1700 ευρώ το βράδυΧώρια η καντίνα.
1700 ευρώ χ 100 βράδυα = 170.000 ευρώ
Έξοδα? πόσα ,70.000 ?,επομένως καθαρά περίπου 100.000 ευρώ
σε τελική ανάλυση τα εισπράτεις από αλλού ???
Υ.Γ. 4 κολώνες 60,000 ??
Αυτοσχέδιοι αγώνες (κοινώς ΚΟΝΤΡΕΣ) και συνέπειες