-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ξέρω μου λέει, έχουν καεί τα μεσαία, γιαυτό τα άναψα. Ωραία πράγματα διδάσκεις του πετάω αηδιασμένος, άντε κουρέψου ρε σπόρε μου λέει.Εγώ πέτυχα G.Punto τη Πέμπτη στην Όλγας με το πίσω φως ομίχλης αναμένο, του έκανα 3-4 φορές σινιάλο και ...το έσβησε!
-
206cc με μπροστινά ομίχλης αναμμένα, στο παίξιμο του πίσω ομίχλης μου κατάλαβε και τα έσβησε. Τι παίχτηκε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
206cc με μπροστινά ομίχλης αναμμένα, στο παίξιμο του πίσω ομίχλης μου κατάλαβε και τα έσβησε. Τι παίχτηκε;'έξυπνο' ζώο?
-
Τα πίσω φώτα ομίχλης είναι η εκδίκηση για αυτούς που ενοχλούν με τα εμπρός!! Ευτυχώς μάλιστα εμένα έχει 2 πίσω φώτα ομίχλης και αρκετά ψηλά τοποθετημένα, σίγουρα τα βλέπουν!
Πάντα υπάρχουν και μερικοί μικρονοϊκοί που ούτε που καταλαβαίνουν τι γίνεται... -
Η μαλακία της ύπόθεσης είναι να σου παίξει αυτός τα φώτα γιατί έχεις αναμένα τα πίσω ομίχλης.
-
Alfa 166 στη Παραλιακη χθες βραδυ.... Με τα πισω φωτα ομιχλης αναμενα.
Του παιξα τα φωτα μια-δυο τρεις-δεκα, καμια αντιδραση...
Ε... Λεω, Ιταλικο ειναι, εβρεχε το πρωι.... Αρα μαλλον εχει βαλει την θερμανση και αναψαν και τα ομιχλης -
Η μαλακία της ύπόθεσης είναι να σου παίξει αυτός τα φώτα γιατί έχεις αναμένα τα πίσω ομίχλης
τα αναψα επειδη ειδα τα δικα σου προβολακια αναμμενα...αφου τα εχεις αναμμενα σημαινει εχει ομιχλη...αρα πρεπει να αναψω κι εγω τα πισω για να με βλεπεις καλυτερα....so simple
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η μαλακία της ύπόθεσης είναι να σου παίξει αυτός τα φώτα γιατί έχεις αναμένα τα πίσω ομίχλης.Και αυτό μου έχει τύχει 3-4 φορές! Έλεος!
-
Εισαι τυχερη κοπελα μαλλον
-
Τοποθεσία: Κατάβαση από Ασβεστοχώρι-Φιλλίπειο, προς Θεσσαλονίκη
Χρόνος: Σήμερα αργά το απόγευμα
Γεγονός: Κατηφορίζω χαλαρά όταν βλέπω πίσω μου κάποιον να κινείται 'σβέλτα'. Ο δρόμος είναι όλο στροφές και επειδή πήγαινα και εγώ σχετικά γρήγορα δε μπορεί να περάσει. Τον βλέπω έχει φώτα ομίχλης αναμμένα. Λέω έτσι είσαι; Κάτσε να σου ανάψω το πίσω φως ομίχλης, κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ και τα ανάβεις . Τελειώνει η κατάβαση, μου παίζει φώτα, έρχεται πλάι και ανοίγει παράθυρο.
Διάλογος: (ομολογουμένως σε πολύ χαμηλούς τόνους)- Σβήσε το πίσω φως ομίχλης γιατί το έχεις ξεχάσει αναμμένο.
- Ευχαρίστως, σβήσε όμως και εσύ τα δικά σου.
- Εγώ δεν έχω τα μεγάλα φώτα αναμμένα ( )
- Τα φώτα ομίχλης λέω!
- Τα προβολάκια???
Εκεί προφανώς ο διάλογος έληξε και ο καθένας πήρε τον δρόμο του.
Τόσο καιρό θεωρούσα ότι αν εξαιρέσουμε κάποιους παππούδες και κάποιες κοπελιές που πατάνε ότι να ναι στο ταμπλό αρκεί να ανοίξουν τα φώτα, ότι όλοι οι υπόλοιποι γνώριζαν ότι είναι παράνομοι και ότι στραβώνουν τους άλλους, αλλά απλά αδιαφορούν. Για τον λόγο αυτό άναψα και εγώ το πίσω φως ομίχλης.
Ύστερα από το σημερινό γεγονός όμως δε πρόκειται να ξανα ασχοληθώ. Τι αξία έχει μια τέτοια κίνηση (εκτός από το ότι είναι επικίνδυνη), όταν απλά ο άλλος αγνοεί τις συνέπειες των πράξεων του. Ο οδηγός σήμερα ήταν ένα πολύ νορμάλ, νέο παλικάρι που δε πήγαινε να το παίξει 'μάγκας' απλά δε γνώριζε ότι ενοχλεί. Απλά σε αυτό που ελπίζεις είναι ότι οι άγνοια αυτών των ανθρώπων σχετικά με τις διατάξεις του ΚΟΚ περιορίζεται στα φώτα ομίχλης και τίποτα άλλο. Ειλικρινά θεωρώ ότι για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στους δρόμους μας την μεγαλύτερη ευθύνη έχουν το σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των οδηγών και η τροχαία. -
Η τογιότα κάτι πρέπει να κάνει με τα αμάξια της και τους πίνακες οργάνων της που φωτίζονται συνέχεια. Optitron ξε-optitron, κυκλοφορούν πολλά τέτοια που δεν ανάβουν φώτα το βράδυ.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Τοποθεσία: Κατάβαση από Ασβεστοχώρι-Φιλλίπειο, προς Θεσσαλονίκη.Αυτή η διαδρομή χρειάζεται ό,τι φώτα έχεις. Κι εγώ (αν είχα) θα τα άναβα εκεί.
-
Και εγώ ανάβω τα μεγάλα, άλλα όταν δεν έχω κάποιον άλλο μπροστά μου ή απέναντι. Τι παραπάνω έβλεπε όταν με είχε μπροστά του?
-
Και εγώ ανάβω τα μεγάλα, άλλα όταν δεν έχω κάποιον άλλο μπροστά μου ή απέναντι. Τι παραπάνω έβλεπε όταν με είχε μπροστά του?Σε δρομους με συνεχεις στροφες οπως ο συγκεκριμενος ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρηση των μπροστινων φωτων ομιχλης διοτι εποπτευεται καλυτερα ο δρομος και τα ορια του και οι πιθανες ευθειες οπου σε χτυπουν στα ματια ειναι μικρες. Αναφερεται στον ΚΟΚ και εχω την αισθηση οτι αυτος ειναι ο λογος που εχουν τη δυνατοτητα τα εμπρος να αναψουν ανεξαρτητα απο τα πισω κατι που δεν ισχυει αντιστροφα (αναβοντας τα πισω, αναβουν ταυτοχρονα και τα εμπρος - τουλαχιστον στα Audi και BMW που χρησιμοποιω).
-
Με την προυπόθεση βέβαια πως είτε ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση, είτε είναι κολλημένος πίσω σου και δε φαίνονται τα φώτα ομίχλης. Όσο για τους αντίθετα ερχόμενους, σε δρόμο με συνεχείς στροφές δε θα ήθελα να με στραβώσει κάποιους ούτε για δύο δευτερόλεπτα!
-
Με την προυπόθεση βέβαια πως είτε ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση, είτε είναι κολλημένος πίσω σου και δε φαίνονται τα φώτα ομίχλης. Όσο για τους αντίθετα ερχόμενους, σε δρόμο με συνεχείς στροφές δε θα ήθελα να με στραβώσει κάποιους ούτε για δύο δευτερόλεπτα!Γι' αυτό τον λόγο επειδή δεν μπορείς να τον δεις, απλά δεν τα ανάβεις.
-
Τα τελευταία 5 αμάξια που έχω πετύχει βραδιάτικα χωρίς φώτα είναι Opel.
Δεν ξέρω αν είναι επειδή ανάβει πάντα το ταμπλώ ή αυτό δείχνει κάτι για όσους τα αγοράζουν.(κακό χιούμορ, έ; μη δω κανέναν να παρξηγηθεί)
Το τελευταίο κρούσμα συνέβη πριν λίγο που πήγα να βγω από στενό στην Όλγας και το (θηλικό) ζώο με το μαύρο καινούριο Corsa πέρασε με 100 από μπροστά μου χωρίς φώτα.
Την είδα τελευταία στιγμή και παραλίγο να γινόμασταν.Επίσης το βράδυ κατά τις 8 πέτυχα μια κυριούλα με το στρογγυλοφάναρο το Corsa να κόβει βόλτες στα στενά στη γειτονιά μου και όταν άνοιξα το παράθυρο και της είπα 'φώτα' με κοίταξε απορημένη και συνέχισε τη νιρβάνα της.
-
Μην τους ενοχλείς ρε συ, μπορεί να τρομάξουν και να τρακάρουν.
-
Μια σημείωση-υπενθύμιση:
Το αυτοκίνητο έχει και ΠΙΣΩ φώτα, συμπεριλαμβανομένων και των STOP.
Μου'τυχε σήμερα μπροστά μου ένα μπαλένο που κυκλοφορούσε με καμένα πισωφάναρα. Φρέναρε, τον απέφυγα με ελιγμό -ευτυχώς ήταν άδεια η διπλανή λωρίδα. Τον πλαγιάζω και του το αναφέρω -ήρεμα. Με κοίταζε με βλέμμα απλανές..... μάλλον δεν είχε πάρει μυρωδιά τίποτα. Και να πεις ότι ήταν κανένας μπάρμπας... παει στα διάλα...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Μια σημείωση-υπενθύμιση:Το αυτοκίνητο έχει και ΠΙΣΩ φώτα, συμπεριλαμβανομένων και των STOP.
Μάλλον μόντιφα μου μυρίζει αυτό και ίσως και μαλακία του ηλεκτρολόγου. (προσπαθώντας να βάλει τα ομίχλης να ανάβουν όταν πατάς το φρένο μαζί με τα stop, ο 'παπάρας' έβαλε τα καλώδια έτσι που όταν άναβες τα ομίχλης, άναβαν και τα στοπ. )
Τα πίσω φώτα ομίχλης ανάβουν ξεχωριστά από τα stop για να αποφεύγονται καταστάσεις σαν κι αυτές που έζησες.
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!