-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τα φώτα των πίσω δεν καταλαβαίνω γιατί σας απασχολούν. Με τον κεντρικό καθρέφτη στη θέση θάμβωσης, και βάζοντας λίγο το χερι στην εσωτερική πλευρά του αριστερού τζαμιού, ώστε να κόβει την αντανάκλαση από τον αριστερό καθρέφτη, δεν τυφλώνεστε καθόλου.
Εντάξει να οδηγούμε με ένα χέρι λοιπόν γιατί κάποιος ή κάποιοι βαριούνται να ρυθμίσουν σωστά τα φώτα τους ή απλά είναι ανίκανοι να το κάνουν πόσο μάλλον να το σκεφτούν και να το ζητήσουν στο συνεργείο που κάνουν συντήρηση.
Σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου.
Τώρα σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τους άλλους.Αυτό είναι το λιγότερο... το ότι δεν θα έχουμε επαφή με το τι γίνεται πίσω μας?
Αμα δεν έχεις επαφή με το τι γίνεται πίσω σου παει να πει ότι αυτός που σε τύφλωνε έστριψε/σταμάτησε/τράκαρε. Αν είναι ακόμα πίσω σου θα το καταλάβεις γιατί θα φέγγει ο τόπος (αλλά δε θα σε τυφλώνει γιατί θα έχεις βάλει τον καθρέφτη στη θέση θάμβωσης. Γιαυτό την έχει άλλωστε)
-
Μάλλον δεν συνεννοούμαστε... η ορατότητα βράδυ με τον καθρέφτη σε θέση θάμβωσης είναι άθλια -ειδικότερα σε δρόμους με χαμηλό φωτισμό-, σε σημείο να βλέπεις ελάχιστα ή να μην βλέπεις καθόλου μηχανάκια και λοιπά αυτοκίνητα με φυσιολογικά φώτα που ακολουθούν σε άλλες λωρίδες ή επιχειρούν προσπέραση. Σε συνδυασμό με τα φώτα του ΜΑΛΑΚΑ που ακολουθεί που σου κρύβουν την ορατότητα και από τους πλαϊνούς καθρέφτες... Είναι σαν να μην έχεις καθόλου καθρέφτες:lipsealed:
Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός, ότι τα φώτα του ΜΑΛΑΚΑ ενοχλούν γενικότερα........
-
κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι σας ενοχλούν τα τεράστια ICE και οι ελεύθερες εξατμίσεις... μπορείτε κάλλιστα να κλείσετε τα παράθυρα και να δυναμώσετε το ράδιο/TV (εφαρμόζεται και στα σπίτια).
Το ίδιο ισχύει και για τη διπλοσειρά σε διασταυρώσεις με φανάρι.΄Γιατί εκνευρίζεστε αν κάποιος δεν περιμένει όπως όλοι αλλά χώνεται; Μπορείτε απλά να περιμένετε το επόμενο φανάρι. Και πάλι ακούστε λίγη μουσική
Καλά για τους πεζούς δεν το συζητάω. Καμία λογική στο να εκνευρίζονται αν σταματάνε τα αυτοκίνητα πάνω στη διάβαση. Μπορούν να περνάνει γύρω γύρω και σλάλομ. Αντί να το δούν ως μια ευχάριστη φυσική άσκηση(...)
-
Πω πω γκρίνια!
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Τα φώτα των πίσω δεν καταλαβαίνω γιατί σας απασχολούν. Με τον κεντρικό καθρέφτη στη θέση θάμβωσης, και βάζοντας λίγο το χερι στην εσωτερική πλευρά του αριστερού τζαμιού, ώστε να κόβει την αντανάκλαση από τον αριστερό καθρέφτη, δεν τυφλώνεστε καθόλου.
Εντάξει να οδηγούμε με ένα χέρι λοιπόν γιατί κάποιος ή κάποιοι βαριούνται να ρυθμίσουν σωστά τα φώτα τους ή απλά είναι ανίκανοι να το κάνουν πόσο μάλλον να το σκεφτούν και να το ζητήσουν στο συνεργείο που κάνουν συντήρηση.
Σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τον εαυτό σου.
Τώρα σκέψου πόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις τους άλλους.Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, θα πρέπει να προσαρμοστούμε οι πολλοί (άραγε είμαστε οι πολλοί; ) στις λάθος συνήθειες των λίγων.
Υποτίθεται ότι κάποιοι κανόνες για τους οδηγούς (και κάποιες προδιαγραφές για τα οχήματα) υπάρχουν για να μη κάνει ο καθένας μας ότι θέλει ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η οδήγηση. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η οδήγηση.Οπως καταλαβαινετε ολοι, για τους περισσοτερους το θεμα ''οδηγηση'' ειναι κατι απλο, ενα αναγκαιο κακο, οχι σημαντικο
Δεν εξηγειται η ΤΟΣΗ μεγαλη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ απο την πλειοψηφια
Δεν ειναι δυνατον σε ΚΑΘΕ μεγαλη ΕΞΟΔΟ να χανονται τοσος ζωες, ειδικα απο ανθρωπου που για αυτους ''εγω δεν τρεχω, εγω με 100 παω, οι αλλοι πανε και σκοτωνονται''Εγω το εχω πει, επρεπε να γινω αστυνομικος, στην τροχαια
Καθε βραδυ θα γυρναγα με 10 μπλοκακια κλησεις, καθε λογης
Θα ειχα απαλαξει ολους τους συναδελφους, θα ημουν αρκετος για να καλυψω ολο το δημοσιο ελλειμμα -
Ο χρήστης After έγραψε:
Εγω το εχω πει, επρεπε να γινω αστυνομικος, στην τροχαια
Θα ειχα απαλαξει ολους τους συναδελφους, θα ημουν αρκετος για να καλυψω ολο το δημοσιο ελλειμμα+100000
Και εγώ αυτό σκέφτομαι.
-
Πήγα καρπενήσι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι σε ό,τι τούνελ συναντούσαμε, κανείς μα κανείς δεν άναβε τα φώτα του μέσα στο τούνελ ό,τι αμάξι κι αν είχε.Από yugo μέχρι ML63 AMG (που είδαμε )
(Τουλάχιστον όσους έβλεπα μπρος και πίσω μου.)
Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι ότι όσο ανέβαινα τόσο λιγότεροι κάθονται στην αριστερη λωρίδα κι ακόμα κι όταν ήταν 'κολλημένοι' στην αριστερή, με το που τους πλησίαζες, έκαναν μόνοι τους δεξιά.
Την Δευτέρα ήρθα Πάτρα.Παρατήρησα λοιπόν ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο.
Όλοι (Ο.Κ. είχαμε κλασσικά 1-2 εξαιρέσεις) ανάβανε τα φώτα τους στα τούνελ της κακιάς σκάλας αλλά κανείς δεν κάνει δεξιά παρα μόνο αν ανάψεις φώτα και παίξεις κόρνα. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου, θα πρέπει να προσαρμοστούμε οι πολλοί (άραγε είμαστε οι πολλοί; ) στις λάθος συνήθειες των λίγων.
Υποτίθεται ότι κάποιοι κανόνες για τους οδηγούς (και κάποιες προδιαγραφές για τα οχήματα) υπάρχουν για να μη κάνει ο καθένας μας ότι θέλει ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η οδήγηση.ΟΚ εντάξει, πάω πάσο για τα φώτα και αναδιατυπώνω:
'εγώ προσωπικά προτιμώ να γυρνάω τον καθρέφτη στη θέση θάμβωσης όταν έχω κάποιον με έντονα φώτα πίσω μου, παρά να προσπαθήσω να τον κάνω να αντιληφθεί με οποιοδήποτε τρόπο ότι τα φώτα του με τυφλώνουν. *εγώ προσωπικά *αυτό το θεωρώ σωστή τακτική για μένα, αφού κάνοντάς το τα φώτα του δε με τυφλώνουν πλέον. Αυτό δεν αναιρεί ότι είναι λάθος του να έχει έντονα φώτα, ή ότι άλλες σωστές τακτικές θα ήταν κάποιος να τον νουθετήσει/να του κάνει παρατήρηση/να τον ενημερώσει/να τον πλακώσει στο ξύλο για αυτό'.Στο ωραίο ερώτημα τώρα που θέτεις, η απάντηση είναι ότι *όλοι *αντιμετωπίζουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις λάθος συνήθειες *όλων *των υπολοίπων. Επειδή είμαστε ελληνες και έχουμε ελληνική αντίληψη της τήρησης των νόμων και των κανονισμών, η οποία είναι ότι τους τηρούμε ελαστικά και πάντα όπως μας βολεύει. Στο θέμα της οδήγησης, όπως και σε όλα τα άλλα, όλοι κάνουμε σε κάποιο βαθμό ό,τι θέλουμε και αυτή η συνισταμένη δημιουργεί την ελληνική οδηγική μπαχαλοπραγματικότητα. Φυσικά αυτή η χαλαρή τήρηση των κανονισμών ενίοτε μας αρέσει πολύ, μια που μας επιτρέπει να τρέξουμε με 160 στον αυτοκινητόδρομο, να οδηγούμε χωρίς να κοιτάμε όλη την ώρα το κοντέρ, να προσπεράσουμε σε διπλή γραμμή κάποιον που πάει αργά, να περάσουμε με πορτοκαλί το φανάρι και άλλα ωραία που σε μια πολιτισμένη χώρα θα μας στοιχιζαν από αρκετά λεφτά μέχρι το δίπλωμα μας. Τελικά το βέλτιστο για τον καθένα μας είναι να τηρούνται οι κανόνες πιστά από όλους τους άλλους.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πήγα καρπενήσι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι σε ό,τι τούνελ συναντούσαμε, κανείς μα κανείς δεν άναβε τα φώτα του μέσα στο τούνελ ό,τι αμάξι κι αν είχε.Από yugo μέχρι ML63 AMG (που είδαμε )
Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι ότι όσο ανέβαινα τόσο λιγότεροι κάθονται στην αριστερη λωρίδα κι ακόμα κι όταν ήταν 'κολλημένοι' στην αριστερή, με το που τους πλησίαζες, έκαναν μόνοι τους δεξιά.
Την Δευτέρα ήρθα Πάτρα.Παρατήρησα λοιπόν ακριβώς το αντίθετο φαινόμενο.
Όλοι (Ο.Κ. είχαμε κλασσικά 1-2 εξαιρέσεις) ανάβανε τα φώτα τους στα τούνελ της κακιάς σκάλας αλλά κανείς δεν κάνει δεξιά παρα μόνο αν ανάψεις φώτα και παίξεις κόρνα.Ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις.... Προσπαθώ να εξηγήσω τις διαφορές (σπέρνοντας ζιζάνια...!).
Οι προς Καρπενήσι πάνε συχνά, ξέρουν τον δρόμο. Για αυτό ξεχνάνε το φως στα τούνελ. Επειδή ανήκουν σε κλάση ανώτερη από πλευράς παιδείας όμως είναι λιγότερο κομπλεξικοί και πάνε δεξιά.
Οι Πελοπονήσιοι είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου και παιδείας, μισούν και φοβούνται την οδήγηση και διαθέτουν αυξημένα κόμπλεξ!Προτού προκαλέσω εμφύλιο πόλεμο θα πω κι άλλη μια άποψη...ότι έτυχε... Θεωρώ πιο πιθανό όμως να ήταν πιο φωτεινά και με μειωμένη κίνηση στην πρώτη περίπτωση οπότε όλοι είναι πιο χαλαροί και λίγο πιο συννεφιασμένα (ή με φως από άλλη γωνία) και με περισσότερη κίνηση που δημιουργεί άγχος και ανταγωνισμό στη δεύτερη περίπτωση.
-
Απο Πρέβεζα έως Αθήνα ... μια τραγική και μία γελοία διαπίστωση ...
Στα τούνελ (Ακτιο, Κακιάς Σκάλας κλπ) κανένας δεν ανάβει τα φώτα ...
Όλοι σχεδόν οι κάτοχοι BMW και AUDI απο τα παλιότερα μοντέλα μέχρι τα τωρινά ανάβουν μόνιμα τα φώτα ... παριστάνοντας ότι έχουν φώτα ημέρας .... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι Πελοπονήσιοι είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου και παιδείας, μισούν και φοβούνται την οδήγηση και διαθέτουν αυξημένα κόμπλεξ!
Eυχαριστούμε πολύ!
Πάω τώρα να κάνω καφριλίκια με τη Fabia!
Βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πρώτα και μετά γράφουμε ότι είναι να γράψουμε.
-
Τη χειρότερη συμπεριφορά σε εθνικές οδούς και επαρχιακούς δρόμους την έχουν οι Αθηναίοι κατα την άποψη μου. Οδηγούν με σφήνες και κάνουν προσπεράσεις απο δεξία
Για τους προβολείς ομίχλης έχω ρίξει ομηρικές μάχες με φίλους αλλά δεν λένε να καταλάβουν ότι ενοχλούν.
-
Οι χειροτεροι ειναι οι αλλοι!!
Σοβαρα τωρα οι χειροτεροι ειναι οι λεγομενοι 'οδηγοι της κυριακης'.Οτι μπορουν να κανουν λαθος θα το κανουν εκνευριζοντας ολους τους αλλους και δεν θα παρουν και χαμπαρι καθολου.
Οσο για τα φωτα ομιχλης στα SUV δειτε σε τι υψος τα εχουν.Κοιταγα ενα σαντα φε και ειναι στο υψος που σε αλλα αμαξια ειναι τα κανονικα φωτα .Πως να μην στραβωνουν ;
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Τη χειρότερη συμπεριφορά σε εθνικές οδούς και επαρχιακούς δρόμους την έχουν οι **Αθηναίοι **κατα την άποψη μου. Οδηγούν με σφήνες και κάνουν προσπεράσεις απο δεξίαοι γκάγκαροι, ή οι εκ μεταγραφής??
...ήμαρτον....
-
Τι ψάχνεις τώρα κολλέγα,οδήγα και εσύ ως Πελοποννήσιος!
Και μην ανάβεις τα φώτα στα τούνελ γιατί θα ανέβεις πνευματικό επίπεδο και δεν λέει,για ένα κούτελο ζούμε! -
Λογικό δεν είναι ένας οδηγός που κυκλοφορεί όλο το χρόνο μέσα στην κίνηση της Αθήνας όταν βγαίνει 2-3 φορές εκτός Αθηνών να μην είναι συνιθησμένος σε μεγάλες ταχύτητες και διαφορετικές συνθήκες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγω το εχω πει, επρεπε να γινω αστυνομικος, στην τροχαια
Θα ειχα απαλαξει ολους τους συναδελφους, θα ημουν αρκετος για να καλυψω ολο το δημοσιο ελλειμμα+100000
Και εγώ αυτό σκέφτομαι.
Σας πρόλαβε η Δημοτική Αστυνομία. Έχετε πάει να πληρώσετε κλήση;
Ούτε σε λαϊκό προσκύνημα, Πάσχα σε εκκλησία κλπ. δεν έχει τόσο κόσμο. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σας πρόλαβε η Δημοτική Αστυνομία. Έχετε πάει να πληρώσετε κλήση;
Ούτε σε λαϊκό προσκύνημα, Πάσχα σε εκκλησία κλπ. δεν έχει τόσο κόσμο.Ναι, κανείς* όμως δεν πέθανε από παράνομο παρκάρισμα ενώ οι παραβάσεις που λένε ο After κι ο drdino είναι πολύ πιο σοβαρές.
*ΟΚ, όντως μια μητέρα με καροτσάκι ή ένα παιδί που αναγκάζονται να περπατήσουν στο δρόμο επειδή το πεζοδρόμιο είναι πιασμένο κινδυνεύουν.
Τον τελευταίο καιρό λόγω υποχρεώσεων πηγαινοέρχομαι στη Θεσσαλονίκης-Μουδανιών πιο συχνά απ'όσο πάει στη τουαλέτα γέρος με ακράτεια. Μέσα σε μια μέρα μόνο βλέπεις τόσες πολλές περιπτώσεις κακής χρήσης φώτων που δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να τις αραδιάζεις. Χτες μόνο στην επιστροφή 4-5 εντελώς stealth (συμπεριλαμβανομένων και 2 φορτηγών!), άλλοι τόσοι με καμένη τη μία λάμπα (κι 1 αυτοκίνητο + 1 φορτηγό με σπασμένο εντελώς το φανάρι τρακάρισμα που φαντάζομαι δεν θα επιδιορθώσουν σύντομα), ένα Accident με ψείρες και φώτα ομίχλης...
-
Χθες το βράδυ σε πάρα πολύ άσχημο κόλλημα προσπαθώντας να ανέβω την Κηφισίας (υποτίθεται είχαν χαλάσει φανάρια κάπου.... αστυνομικοί σε κάθε φανάρι αλλά μάλλον αυτός στην Αλεξάνδρας χάλαγε τη ροή) μου δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσω τα αυτοκίνητα της απέναντι κατεύθυνσης που κυλούσε πολύ πιο άνετα και διαπίστωσα ότι τα μονόφθαλμα αυτοκίνητα αποτελούν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό....
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!