-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Από διαφημιστικό για λαμπτήρες της toyota:Αυτοί εδώ είναι;
και κάνουν 110€????
-
Ναι αυτοί είναι,αλλά πόσο κοστίζουν δε ξέρω.
-
Θυμαται κανεις τη διαδικασια ρυθμισης των φωτων με τον τοιχο;
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Θυμαται κανεις τη διαδικασια ρυθμισης των φωτων με τον τοιχο;Βρίσκεις ένα τοίχο, κατά προτίμηση λευκό, και μετράς από το έδαφος ύψος 80 εκατοστών.
Σε αυτό το ύψος βάλε ένα σημάδι, σχετικά έντονο ώστε να μπορείς να το βλέπεις από απόσταση.
Για να μην έχει το αυτοκίνητο μεγάλη γωνία σε σχέση με τον τοίχο πλησίασε το στον τοίχο όσο πιο πολύ μπορείς με το κέντρο του αυτοκινήτου να βλέπει το σημάδι και μετά κάνε πίσω με το τιμόνι σταθερό.
Βάλε το αυτοκίνητο σου σε απόσταση περίπου 8 μέτρων απέναντι από τον τοίχο και τα σημάδια που έχεις βάλει.
Ρύθμισε τις δέσμες σου έτσι ώστε η οριζόντια γραμμή της δέσμης (αν υποθέσουμε ότι βλέπεις κάτι σα αυτό __/ ) να μην ξεπερνούν το σημάδι που έχεις βάλει.Άλλος τρόπος είναι να πλησιάσεις όσο πιο κοντά μπορείς το αυτοκίνητο στον τοίχο, να ανάψεις τη μεγάλη σκάλα και στο κέντρο της δέσμης του κάθε φαναριού να βάλεις ένα σημάδι.
Απομακρύνεις το αυτοκίνητο περίπου 8 μέτρα και τότε πρέπει η γωνία της δέσμης ( __/ ) σε σχέση το σημάδι που έχεις βάλεις να είναι περίπου 10 εκατοστά πιο κάτω.Εμπειρικές μέθοδοι και οι δυο με ανάλογα αποτελέσματα. Καλύτερα μια επίσκεψη σε ένα συνεργείο και ρύθμιση με το κατάλληλο μηχάνημα.
-
Ευχαριστω πολυ!
-
Φέρνεις το αυτοκίνητο στον τοίχο, κάθετα, σημειώνεις τη μέση του αυτοκινήτου και το κέντρο του κάθε φαναριού.
Απομακρύνεις το αυτοκίνητο ευθεία (μπορείς να το βεβαιώσεις μετρώντας την απόσταση από τον τοίχο από τα δύο άκρα του αυτοκινήτου θα διαφέρει αν είσαι λοξά). Καλή απόσταση είναι τα 25 πόδια που είναι γύρω στα 7μέτρα και 25 εκατοστά!
Φέρεις κάθετη γραμμή από το κέντρο του φαναριού στο έδαφος. Κάτω από τη νοητή γραμμή των κέντρων των φαναριών φτιάχνεις (ή φαντάζεσαι) μια άλλη γραμμή η απόσταση της οποίας από την προηγούμενη είναι συγκεκριμένη σύμφωνα με το παρακάτω. (η απλά σημειώνεις ένα μικρό χ κάτω και σε τόση απόσταση από το κέντρο των φαναριών που είχες σημειώσει πιο πριν)
Για ύψος φαναριών ως 89εκ θέλεις γραμμή 76mm πιο κάτω
Για φανάρια 89-99εκ θέλεις γραμμή 102mm πιο κάτω
Για φανάρια από 100εκ και πάνω θέλεις γραμμή 114mm πιο κάτω.
Δηλαδή όσο πιο ψηλά τα φανάρια τόσο μεγαλύτερη κλίση πρέπει να έχουν.
Στην σωστή ρύθμιση πάνω κάτω το οριζόντιο μέρος του _/ πρέπει να είναι στην κάτω γραμμή.
Στην σωστή ρύθμιση δεξιά αριστερά το σημείο ένωσης του _ με το/ πρέπει να πέφτει στην αντίστοιχη κάθετη γραμμή (δηλαδή ακριβώς μπροστά στο φανάρι). Μπορείς να δώσεις λίγο (2-3 εκατοστά) προς τα αριστερά για να έχεις μακρύτερη δέσμη αλλά όχι περισσότερο γιατί θα ενοχλείς τους απέναντι.Οι γραμμές μπορεί να είναι ζωγραφιστές ή νοητές ή απλά σημειωμένες με μονωτική που μετά αφαιρείται για να μην λερώνουμε τον τοίχο. Ή παίρνεις χαρτί και το κολλάς στον τοίχο.
Φροντίζεις να βρίσκεται κάποιος στη θέση του οδηγού, τα λάστιχα να είναι σωστά φουσκωμένα, η ανάρτηση να μην έχει κολλήσει περίεργα, να μην έχεις ασυνήθιστα φορτία, να ρυθμίσεις την θέση των φώτων τέρμα πάνω (όπου υπάρχει ρυθμιστικό στο ταμπλώ) και περιμένεις μισό λεπτό (μερικές φορές θέλει λίγο χρόνο το ρυθμιστικό για πλήρη εξασφάλιση). Καλύτερα να βάλεις μπρος αν σκοπεύεις να αργήσεις για να μην ζορίζεις τα μπαταρία. -
Προτιμώ να πάω να μου τα ρυθμίσουν παρά να μπω σε τέτοια διαδικασία.
Εναλλακτικά, παίρνεις ένα αμάξι που τα φώτα του είναι σωστά, το βάζεις μπροστά στον τοίχο και σημειώνεις τα κέντρα από τα φώτα. Μετά βάζεις το αμάξι σου στο ίδιο σημείο και τα ρυθμίζεις να φωτίζουν παρόμοια.
-
Ρε μόρτες υπάρχει περίπτωση να φάει κλήση κάποιος επειδή έχει ανοιχτά τα φώτα ομιχλής; (είτε μέρα είτε νύχτα)
Γιατί άκουσα σήμερα περιστατικό που πήγε ένας να φάει κλήση και του είπαν στη τροχαία οτι τα φώτα ομίχλης είναι για κακές καιρικες συνθήκες (ειδικά ομίχλη) και μονο...
Εχει κανείς εμπειρία ; -
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Ρε μόρτες υπάρχει περίπτωση να φάει κλήση κάποιος επειδή έχει ανοιχτά τα φώτα ομιχλής; (είτε μέρα είτε νύχτα)Γιατί άκουσα σήμερα περιστατικό που πήγε ένας να φάει κλήση και του είπαν στη τροχαία οτι τα φώτα ομίχλης είναι για κακές καιρικες συνθήκες (ειδικά ομίχλη) και μονο...
Εχει κανείς εμπειρία ;Ναι. Φίλος μου έφαγε κλήση για προβολείς ομίχλης τη μία και μοναδική φορά που τους άναψε κατά λάθος κι όλας και τους ξέχασε (ήμουν μέσα).
Είναι παράνομο και στραβώνει τους μπροστά + τους απέναντί σου.
Ελπίζω να μην τους ανάβεις στο ξεκαρφωτο -
Ρε μόρτες υπάρχει περίπτωση να φάει κλήση κάποιος επειδή έχει ανοιχτά τα φώτα ομιχλής; (είτε μέρα είτε νύχτα)Γιατί άκουσα σήμερα περιστατικό που πήγε ένας να φάει κλήση και του είπαν στη τροχαία οτι τα φώτα ομίχλης είναι για κακές καιρικες συνθήκες (ειδικά ομίχλη) και μονο...
Εχει κανείς εμπειρία ;Εσένα δηλαδή σου φαίνεται περίεργο αυτό που τού είπαν; Δηλαδή τα φώτα ομίχλης ΔΕΝ είναι για δύσκολες συνθήκες (π.χ. ομίχλη);
-
στη γερμανια επιτρέπετε να εχεις αναμενα τα φωτα ομιχλης σε σε συνδυασμό με τις ψείρες αντι για τα πορείας (δεν το κανει κανενας βεβαια) παντως
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ρε μόρτες υπάρχει περίπτωση να φάει κλήση κάποιος επειδή έχει ανοιχτά τα φώτα ομιχλής; (είτε μέρα είτε νύχτα)
Γιατί άκουσα σήμερα περιστατικό που πήγε ένας να φάει κλήση και του είπαν στη τροχαία οτι τα φώτα ομίχλης είναι για κακές καιρικες συνθήκες (ειδικά ομίχλη) και μονο...
Εχει κανείς εμπειρία ;Εσένα δηλαδή σου φαίνεται περίεργο αυτό που τού είπαν; Δηλαδή τα φώτα ομίχλης ΔΕΝ είναι για δύσκολες συνθήκες (π.χ. ομίχλη);
Eίπα εγώ κάτι τέτοιο;
Απλά βλέπω ένα κάρο κόσμο να τους έχει αναμμένους χειμώνα καλοκαίρι... Εγώ σπάνια τους ανάβω και μόνο σε καμιά βροχή πχ και αν...
-
Eίπα εγώ κάτι τέτοιο;
Απλά βλέπω ένα κάρο κόσμο να τους έχει αναμμένους χειμώνα καλοκαίρι... Εγώ σπάνια τους ανάβω και μόνο σε καμιά βροχή πχ και αν...
Αυτό που έχω τονίσει με bold/υπογράμμιση το εξέλαβα ως προβληματισμό εκ μέρους σου (και σίγουρα όχι μόνο εγώ). 'Τού είπαν από την τροχαία...'.
Υ.Γ.1: Μην κουνάς πολύ το χέρι πάνω-κάτω γιατι θα πιαστείς
Υ.Γ.2: Προχθές μιλούσα με ένα φίλο και μού ανέφερε ότι του είπαν από το 'εγκλημάτων κατά ζωής' ότι τα ΑΚ-47 δεν είναι για καθημερινή χρήση. Εσύ τι καταλαβαίνεις; -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
στη γερμανια επιτρέπετε να εχεις αναμενα τα φωτα ομιχλης σε σε συνδυασμό με τις ψείρες αντι για τα πορείας (δεν το κανει κανενας βεβαια) παντωςΔεν ξέρω τί επιτρέπεται και πού αλλά στην Ελλάδα μερικές φορές το έχω κάνει αυτό στον αυτοκινητόδρομο ΜΕ ομίχλη γιατί έβλεπα πολύ καλύτερα από ότι με τα μεσαία αναμμένα (και τα ομίχλης). Τα μεσαία το μόνο που κάνανε ήταν να φωτίζουν την ομίχλη και να με τυφλώνουν ενώ τα πιο χαμηλά τοποθετημένα ομίχλης φωτίζανε πιο βολικά.
-
μαλλον για τετοιες περιπτώσεις το εχουν προβλέψει κ οι γερμανοι onyx γιατι υπο κανονικές συνθήκες ειναι χειρότερα να τα ανάψεις έτσι!
-
edit [mod]
-
Επι του θέματος τώρα.Οποιος μου ανάψει φώτα να περάσει με το ζόρι ,'την έβαψε'!
-
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
στη γερμανια επιτρέπετε να εχεις αναμενα τα φωτα ομιχλης σε σε συνδυασμό με τις ψείρες αντι για τα πορείας (δεν το κανει κανενας βεβαια) παντωςΙσχύει όντως αυτό;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Επι του θέματος τώρα.Οποιος μου ανάψει φώτα να περάσει με το ζόρι ,'την έβαψε'!Προτιμας παρατεταμενο κορνάρισμα και γαμοσταυρίδια;
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Επι του θέματος τώρα.Οποιος μου ανάψει φώτα να περάσει με το ζόρι ,'την έβαψε'!Κατασκηνώνεις τέρμα αριστερά στον αυτοκινητόδρομο ή ακριβώς δίπλα στη διπλή διαχωριστική;
ΦΩΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!