-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ποτε δεν τα κραταω 30κ χιλιομετρα αλλα τα αλλαζω γυρω στα 20.000 ισως και νωριτερα αναλογα την χρηση. Της denso που αγοραζω εχουν αν θυμαμαι καλα καμια 80ρα τα 430Κ χιλιόμετρα κρατάω τα απλά μπουζί
Τα ιριδίου θέλω να τα τσεκάρω στα 30Κ και μετά να τα ξαναβάλω μέσα για άλλα 30Κ. Αν θέλουν αλλαγή στα 30Κ δεν θα ξαναβάλω.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Χλωμό να είναι η πλατίνα πιό ανθεκτική από το ιρίδιο. Το ιρίδιο είναι 6 φορές πιό σκληρό και έχει 600 βαθμούς μεγαλύτερο σημείο τήξης...Δες η denso ποιο μπουζι προτεινει για μακρα δειαρκεια και ποιο για βελτιωση.
-
Από το site της Denso http://www.globaldenso.com/PLUG/tough/features.html
Ίδια ανθεκτικότητα, αλλά το ηλεκτρόδιο ιριδίου είναι 0.4mm, ενώ της πλατίνας 1.1mm. Φαντάσου αν ήταν και το ιριδίου 1.1mm, πόσο παραπάνω θα κρατούσε...
-
μηπως ξερεται τι συμβαινει οταν αναβω τα φωτα σκοτεινιαζει ολο το ταμπλο του αυτοκινητου(cherokee 2.4)η μπαταρια ειναι οκ
-
Σβήνει εντελώς ή πέφτει η ένταση;
-
Ο χρήστης sexyboy_169 έγραψε:
μηπως ξερεται τι συμβαινει οταν αναβω τα φωτα σκοτεινιαζει ολο το ταμπλο του αυτοκινητου(cherokee 2.4)η μπαταρια ειναι οκΜαλλον ειναι το night mode.Μειωνεται η φωτεινοτητα τη νυχτα,μιας και λογω του σκοτους φαινονται πιο ευκολα οι ενδειξεις.
Αυτο προυποθετει βεβαια οτι ο πινακας φωτιζεται και με τα φωτα κλειστα.
Και οτι δεν αρχισε να το κανει προσφατα... -
[quote='drdino']Σβήνει εντελώς ή πέφτει η ένταση
πεφτει η ενταση παρα πολυ -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
μηπως ξερεται τι συμβαινει οταν αναβω τα φωτα σκοτεινιαζει ολο το ταμπλο του αυτοκινητου(cherokee 2.4)η μπαταρια ειναι οκ
Μαλλον ειναι το night mode.Μειωνεται η φωτεινοτητα τη νυχτα,μιας και λογω του σκοτους φαινονται πιο ευκολα οι ενδειξεις.
Και οτι δεν αρχισε να το κανει προσφατα...το κανει απο εχθες που ξεχασα τα φωτα ανοιχτα και ξελιγωσα την μπαταρια αλλα τωρα η μπαταρια ειναι οκ.
-
Οτι να ΄ναι παλι ειπα...
-
Ο χρήστης sexyboy_169 έγραψε:
Μαλλον ειναι το night mode.Μειωνεται η φωτεινοτητα τη νυχτα,μιας και λογω του σκοτους φαινονται πιο ευκολα οι ενδειξεις.
Και οτι δεν αρχισε να το κανει προσφατα...το κανει απο εχθες που ξεχασα τα φωτα ανοιχτα και ξελιγωσα την μπαταρια αλλα τωρα η μπαταρια ειναι οκ.
Η μπαταρια δεν ειναι ΟΚ ακομα.Να πας σε ηλεκτρολογο να την φορτισει ή να κανεις χλμ χωρις να αναψεις τα ηλεκτρικα,ενα κοντινο ταξιδι ημερα θα ειναι αρκετο.
-
Ελπίζω στη βοήθεια σας. Έχω ένα Datsun 620 1.5 στο χωριό. Τοποθετώ καινούρια μπαταρία τον Φλεβάρη. Κάποια στιγμή τότε μου παρουσιάζει το εξής: ξαφνικά ακούω παράξενο θόρυβο απο το δυναμό και αρχίζει να μυρίζει έντονα καμένο. Ταυτόχρονα ανάβει και το λαμπάκι της μπαταρίας στο ταμπλό. Συνεχίστηκε το φαινόμενο για καμιά βδομάδα, ελέω ελαιοσυγκομιδής, οπότε το βγάζω, το ανοίγω και βλέπω πως τα καρβουνάκια ήταν ανύπαρκτα. Τα αλλάζω, γυαλίζω και τα slip rings και τοποθετώ. Στην αρχή με το που έπαιρνε μπροστά άναβε το λαμπάκι, έδινα γκάζι, αρκετό θα έλεγα και έσβηνε. Από ένα σημείο και μετά το λαμπάκι έμεινε μόνιμα αναμμένο και δεν έσβηνε με τίποτε με στροφάρισμα. Αποτέλεσμα να μένω σιγά σιγά από μπαταρία και στα τελευταία να σβήνει και στην πορεία. Μετρώντας στην μπαταρία με πολύμετρο παρατηρώ πως ρελαντί έχω 12.4 volts και δίνοντας γκάζι ανεβαίνει στα 12.55 volts. Αυτή τη στιγμή δεν παίρνει μπροστά παρά μόνο με βοήθεια από άλλο αμάξι. Η μπαταρία δείχνει 11.8 volts όταν είναι σβηστό. Το δυναμό είναι της Hitachi με εξωτερικό ρυθμιστή τάσης. Έχω τσεκάρει τα καλώδια, τις επαφές. Στο δυναμό πάνε 4 καλώδια, ένα από την μπαταρία, το οποίο φέρνει τάση, μια γείωση και 2 επαφές στα καρβουνάκια. Πείτε μου πως να ενεργήσω...
-
Αραγε γιατι οταν παταω τα αλαρμ αναβει ΜΟΝΟ το δεξι φλας; Η αριστερη λαμπα δεν ειναι καμμενη,οταν παταω το κουμπι για τα αλαρμ,στο ταμπλω φαινεται μονο το δεξι φλας..
-
Όταν ανάβεις αριστερό φλας ανάβει και το αντίστοιχο αριστερό ενδεικτικό στο ταμπλώ;
-
Θα βγάλεις πάλι το δυναμό, θα το ανοίξεις και θα πάρεις κόλληση και ένα χοντρό κολλητήρι, ( 100 Watt ) και θα κολλήσεις ξανά τις ανορθώτριες ( είναι 2 πλακέτες σε μισοφέγγαρο σχήμα και επάνω είναι τοποθετημένες οι ανορθώτριες, σαν μεταλλικά στρογγυλά τρανζίστορ ) οι οποίες με τον καιρό ξεκολλάνε
( γίνεται σαν ψυχρή κόλληση ) και δεν κάνουν επαφή για να φορτώνει καλά το δυναμό ( τα δυναμό εδώ και πολλά χρόνια είναι εναλλάκτες, είναι τριφασικές γεννήτριες AC, και με τις ανορθώτριες μεταλλάσουν το ρεύμα από AC σε DC.
Επίσης κατά την τοποθέτηση να σιγουρευτείς ότι τα καλώδια κάνουν καλή επαφή, τα πιο ψηλά είναι της διέγερσης και αν δεν κάνουν καλή επαφή δεν φορτώνει το δυναμό και ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλώ. -
Σε ευχαριστώ για την απάντηση αν και πλέον επέστρεψα Αθήνα. Το πρόβλημα βέβαια υπάρχει ακόμα, το αναμμένο λαμπάκι μπαταρίας. Δοκίμασα όμως και έναν άλλο ρυθμιστή τάσης, Nippodenso ενώ το δικό μου είναι της Hitachi αν αυτο λέει κάτι και διαπίστωσα πως το λαμπάκι συνεχίζει μεν να ανάβει, το δυναμό όμως βγάζει πλέον 13,5-14,5 Volt τάση και η μπαταρία φαίνεται να μην στραγγίζει. Ταυτόχρονα κάποιες φορές σε πορεία με κάποια χιλιόμετρα παρατηρούσα πως το λαμπάκι έπαιζε, έκανε να σβήσει και άναβε πάλι. Μήπως τελικά φταίει και ο ρυθμιστής; Μόλις κατέβω πάντως πάλι στο χωριό θα ξαναπεράσω τις επαφές στις διόδους όπως μου πρότεινες
-
Μόλις ανακάλυψα πως ένα ρελέ που μου είχε βάλει ηλεκτρολόγος,είναι ζεστό.Εννοείται πως ο κινητήρας είχε πάνω από 10 ώρες να λειτουργήσει..
Επειδή όταν το άφηνα ακίνητο για κάποιες εβδομάδες,έμενα από μπαταρία,πιθανολογώ ότι αυτό το ρελέ είναι η αιτία.
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου πριν πάω στον ηλεκτρολόγο; -
.. θα το βαλω και αλλου το θεμα, μηπως γνωριζει κανεις..
Θελω να βαλω οργανο θερμοκρασιας λαδιου στον Sωτηρα..
συγκεκριμενα αυτα που αναφερονται στο http://www.plxdevices.gr.
ποσο ευκολα μπορει να γινει εγκατασταση απο εναν ηλεκτρολογο και ποσο ευκολα μπορει να κουμπωσει ο αισθητηρας? στις οδηγιες λεει οτι ο αισθητηρας παει και κουμπωνει σε 1/8 NPT tap ... τι ειναι αυτο? το εχουμε? -
Δε δουλεύει η κόρνα.
Δε νομίζω να είναι χαλασμένη,γιατί την σύνδεσα στη μπαταρία και δούλευε.
Στο φις έχει δύο καλώδια τα οποία έχουν ρεύμα και τα δύο.
Υποθέτω πως το '-' το παίρνει από το μέρος που βιδώνει.. -
Κανονικα εχει ρελε,ακουγεται το 'τακ' του ρελε οταν την πατας;
-
Δεν ακούγεται τίποτα.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!