-
Ξέρω γω; Να κάνεις ολόκληρη ιστορία με τα καλώδια, να ανοίξεις τρύπα κάπου για να βάλεις ένα κουμπάκι δεν είναι 'κάπως' ;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λίγο δύσκολο να μετρήσει τόσα αμπέρ ΜΕΣΑ από το πολύμετρο που θα αγοράσει ο φίλος.Τι εννοείς?
Ότι το αμπερόμετρο μπορεί να μετρήσει περισσότερα Αμπέρ απο το πολύμετρο?
Πρός το παρόν οι δοκιμές θα γίνουν σε φίατ 127. Ούτε εγκέφαλος, ούτε κλιματισμός. -
Υπάρχει τρόπος να δω αν δουλεύει ένα δυναμό χωρίς να το βάλω στο αυτοκίνητο?
Δοκίμασα να το γυρίσω λίγο και το βολτόμετρο έδειχνε μισό volt.
Θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο?
-
Πήγαινέ το σε ηλεκτρολόγο.Το βάζει σε μηχάνημα που το γυρνάει με πολλές στροφές και ελέγχει volt και amper.
Με το χέρι το γύρισες; -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Πήγαινέ το σε ηλεκτρολόγο.Το βάζει σε μηχάνημα που το γυρνάει με πολλές στροφές και ελέγχει volt και amper.
Με το χέρι το γύρισες;κατάφερα να το γυρίσω και πιο γρήγορα με μια πατέντα αλλά πάλι 0,5 έδινε.
Σίγουρα πρέπει να δίνει 12+ όταν δεν είναι πάνω στο αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Με το χέρι το γύρισες;κατάφερα να το γυρίσω και πιο γρήγορα με μια πατέντα αλλά πάλι 0,5 έδινε.
Σίγουρα πρέπει να δίνει 12+ όταν δεν είναι πάνω στο αυτοκίνητο?
Στο πολύμετρο έχεις βάλει εναλλασσόμενο ρεύμα σαν επιλογή;
-
ναι
-
γιατί, εναλλασσόμενο βγάζει το δυναμό; Όχι συνεχές;
Το δυναμό είναι μια γεννήτρια συνεχούς ρεύματος, που παίρνει κίνηση από το στροφαλοφόρο άξονα με ιμάντα. Μειονεκτήματα του δυναμό είναι ο όγκος του για μια δοσμένη δύναμη και η αδυναμία του να φορτώσει τους συσσωρευτές στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα. Για το λόγο αυτό, σήμερα τείνει να αντικατασταθεί τελείως από τον εναλλακτήρα (alternatοr) που παράγει εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο συνέχεια ανορθώνεται σε συνεχές.
http://www.bep.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=890&Itemid=192
μάλλον και το δεύτερο 'δυναμό' το λέμε χάριν απλότητας;
-
Από όσο γνωρίζω, τις τελευταίες δεκαετίες τα δυναμο, παράγουν εναλλασσόμενο ρεύμα, που κατόπιν με ειδικές διατάξεις ανορθώνεται και εξομαλύνεται για να γίνει συνεχές ώστε να φορτίζει την μπαταρία.
-
εχω Ignis sport 1500cc και μπαταρια alphaline 45αρα με χρυσους πολους και μπουζι ιριδιου τα μαμα.
Βρηκα γειωσεις suzuki sport γυρω στα 140 ευρω
http://www.suzukisport.com/ss_racing/earthline.htmlο ηλεκτρολογος μου, μου βαζει δικες του με 100 ευρω...
ποιες να προτιμησω? Αξιζει το +40 για suzuki sport ή ειναι πεταμενα χρηματα?
αξιζει να βαλω γειωσεις? η suzuki δεν φημιζεται για τα ηλεκτρικα της παντως οποτε...
-
Κράτα τα λεφτά και φάτα σε βενζίνες ή σουβλάκια...
(προσωπική άποψη) -
Συγγνώμη, αλλά τι προσφέρουν οι γειώσεις;
(εννοώ στο αυτοκίνητο, όχι γενικά )
edit: η προσθήκη γειώσεων...
-
bad boy
για ποιό λόγο θες να βάλεις ενισχυμένες γειώσεις στο αμάξι?
Γενικά πάντως, δε λέω...καλό είναι να έχει γειώσεις το αμάξι, αλλά να πληρώσεις extra λεφτά για να ενισχύσεις τις γειώσεις στο αμάξι, μου φαίνονται πεταμένα λεφτά.Εκτός κι αν έχεις τιποτα πολύ extreme στο μυαλό σου...Πάντως αν θες να βγάλεις μία άκρη και να διαλέξεις, χοντρικά ρώτα τι διάμετρο έχουν τα καλώδια των γειώσεων.Πολύ χοντρικά (και θεωρώντας ότι χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό στα καλώδια) όσο πιο χοντρά, τόσο πιο ανθεκτικά σε έντονη στατική τάση ή...τέλοσπάντων, προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια.
Σημασία έχει όμως για ποιό πράγμα προορίζεις το κάθε τι.Αν το αμάξι σου είναι μαμά και απλά θέλεις να του ενισχύσεις τις γειώσεις του (σόνι και ντε), τότε και οι του ηλεκτρολόγου σου μια χαρά θα είναι.
Συνεχίζω πάντως να είμαι της άποψης ότι είναι πεταμένα λεφτά.Τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν από μόνα τους αρκετά καλές γειώσεις και γενικότερα καλωδιώσεις και για να ξεπεράσεις τα όριά τους, πρέπει να κάνεις πραγματικά μεγάλες 'καγκουριές' -
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Απλα ελεγα για καλυτερα γιατι δε μου φαινονται πολυ σόι τα μαμα ηλεκτρικα και επειδη με τιναζει το ρευμα συνεχεια το χειμωνα οταν ανοιγω την πορτα και ειναι ακρως εκνευριστικο, ελεγα να βαλω γειωσεις μηπως και μειωθει τουλαχιστον το φαινομενο.Οσο για extreme οχι δε θα βαλω κανα τρελο ηχο στο car. περιτο βαρος...
Α και μπουζοκαλωδια suzuki sport βρηκα με 80 ευρω. Για αυτα τι λετε?
-
Ενα καλο μπουζοκαλοδιο καλο κανει κακο δεν κανει.
-
Ο χρήστης bad boy έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Απλα ελεγα για καλυτερα γιατι δε μου φαινονται πολυ σόι τα μαμα ηλεκτρικα και επειδη με τιναζει το ρευμα συνεχεια το χειμωνα οταν ανοιγω την πορτα και ειναι ακρως εκνευριστικο, ελεγα να βαλω γειωσεις μηπως και μειωθει τουλαχιστον το φαινομενο.Οσο για extreme οχι δε θα βαλω κανα τρελο ηχο στο car. περιτο βαρος...
Α και μπουζοκαλωδια suzuki sport βρηκα με 80 ευρω. Για αυτα τι λετε?
Θα μειωθεί αν βάλεις ένα μαρκούτσι (δε θυμάμαι πως λέγεται) που προεξέχει από κάτω από το αμάξι και ακουμπάει και διοχετεύει τον στατικό ηλεκτρισμό στο έδαφος.Γενικά πάντως όλοι το παθαίνουμε αυτό που και που.Λογικό δεν είναι από τη στιγμή που ο στατικός ηλεκτρισμός δεν έχει που να 'πάει'?Όταν ακουμπάς την πόρτα ή το αμάξι γενικότερα, βρίσκει εσένα ως αγωγό προς τη γη και γι'αυτό και σε χτυπάει.
Όσο είναι μαμά το αμάξι σου και τα εργοστασιακά μπουζοκαλώδια κάνουν κάτι περισσότερο από καλά τη δουλειά τους.Βέβαια όπως είπε και ο ratanplan, δε χάνεις και τίποτα να βάλεις καλό μπουζοκαλώδιο, αλλά αν έχεις μαμά μπουζί, τι να κερδίσεις ή και να κερδίσεις πόσο πια?
Εκτός κι αν δεν είναι 'μαμά' το αμάξι -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Όσο είναι μαμά το αμάξι σου και τα εργοστασιακά μπουζοκαλώδια κάνουν κάτι περισσότερο από καλά τη δουλειά τους.Βέβαια όπως είπε και ο ratanplan, δε χάνεις και τίποτα να βάλεις καλό μπουζοκαλώδιο, αλλά αν έχεις μαμά μπουζί, τι να κερδίσεις ή και να κερδίσεις πόσο πια?
Εκτός κι αν δεν είναι 'μαμά' το αμάξιΤί σχέση έχει το αν θα αλλάξει μπουζοκαλώδιο με το αν είναι μαμά το μπουζί
Η αλλαγή του έχει ως στόχο την μείωση της αντίστασης του καλωδίου
(το αν αξίζει ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο)Ο στατικός ηλεκτρισμός δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ποιότητα των ηλεκτρολογικών του αυτοκινήτου.
Αν θες μια απλή λύση, συνήθιζε όταν μπαίνεις ή βγαίνεις να ακουμπάς την πόρτα με ολόκληρη την παλάμη σουΌσο για τις γεώσεις, σίγουρα μόνο καλό μπορεί να κάνει, αλλά μπορείς να το κάνεις μόνο σου με καλώδιο εύκαμπτο 3mm (δεν νομίζω να χρειάζεται μεγαλύτερη διάμετρο, μπορείς να τσεκάρεις τί βάζει η Σουζούκι σπορτ ) και ακροδέκτες με συνολικό κόστος λίγο κάτω από 10
-
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Σε έναν κατάλογο ανταλλακτικών μου δίνει 2 επιλογές για κόρνα.
Μία για συνεχές και μια για εναλλασόμενο ρεύμαΑυτό μάλλον συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο μηχανάκι έβγαινε στην παραγωγή είτε με μπαταρία ή χωρίς μπαταρία.
Το δίκό μου δεν έχει μπαταρία. Παίρνει το ρεύμα απευθείας από το βολάν με τα πηνία. Ποια κόρνα πρέπει να παραγγείλω?
-
Άσχετο, αλλά πώς παίρνει μπρος; Με μανιβέλα;
-
rx8_drifter
Ο λόγος που το ανέφερα με το σκεπτικό ότι τα aftermarket μπουζί (πχ ιριδίου, τετράκιδα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) τραβάνε περισσότερο ρεύμα,άρα η αντίσταση των μαμά μπουζοκαλώδιων 'καταστρέφουν' το βέλτιστο αποτέλεσμα που θα μπορούσες να έχεις αν έβαζες και μπουζοκαλώδια μικρότερης αντίστασης.
Αυτό και τίποτα περισσότερο.
Όσο το αμάξι είναι μαμά, η κατασκευάστρια εταιρία έχει βάλει, αυτά που έχει πάνω για συγκεκριμένο λόγο, ξέροντας καποια πράγματα παραπάνω από μάς.Τώρα όσο πειράζουμε το αμάξι, πάμε και λίγο στην τύχη.Δεν πιστεύώ ότι καποιος έχει κάτσει να βρει την ειδική αντίσταση (ohm/m) να βρει πόση τάση-ρεύμα τραβάει το μπουζί κατά τον σπινθηρισμό και να δει κατα πόσο το νέο μπουζοκαλώδιο κάνει τόσο 'καλύτερο' κύκλωμα, ώστε να πει αν η τιμή που κάνουν σε σχέση με το κέρδος ότι αξίζουν ή όχι.Δε λέω...Ό,τι καλό βάζεις στο αμάξι, καλό είναι...Αλλά το θέμα είναι και κατά πόσο αξίζει.(Ο.Κ. αν βάλεις και χρυσά μπουζοκαλώδια, θα κάνεις ακόμα καλύτερη δουλειά,αλλά θα πας σα συγκαμένος για κανα 3μηνό μετά )
Σημασία έχει πόσο κοστίζει και τι σου προσφέρει στην παρούσα φάση/κατάσταση που βρίσκεται το αμάξι.
Γι'αυτό και τονίζω κάθε φορά:όσο είναι εργοστασιάκό το αμάξι, δεν αξίζει.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!