-
Τελευταία μου ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας στις χαμηλές στροφές. Όταν ανεβάίνουν οι στροφές του κινητήρα μειώνεται και η φωτεινότητα του λαμπακιού μέχρι που σβήνει. Που μπορεί να οφείλεται αυτό?
Το αυτοκίνητο είναι ένα opel rekord. -
Ο χρήστης kfran έγραψε:
Τελευταία μου ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας στις χαμηλές στροφές. Όταν ανεβάίνουν οι στροφές του κινητήρα μειώνεται και η φωτεινότητα του λαμπακιού μέχρι που σβήνει. Που μπορεί να οφείλεται αυτό?
Το αυτοκίνητο είναι ένα opel rekord.Κοίτα μήπως έχει χαλαρώσει ο ιμάντας του δυναμό.
Αν είναι κανονικά τεντωμένος και η μπαταρία σου είναι καλή , μάλλον θέλει καρβουνάκια το δυναμό.ΥΓ. Το Opel Record ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που οδηγούσα όταν πήρα δίπλωμα , ένα coupe 1900
-
Η μπαταρία μου έχει πάνω λαμπάκι με ενδείξεις. (πρασινο: οκ , μαύρο: θέλει φορτιση, ασπρο: θέλει αντικατάσταση.) Πολλές φορές τη βρίσκω στο μαύρο αλλά επενέρχεται πάλι στο πράσινο. Οπότε μάλλον δεν την φορτίζει και τόσο καλά το δυναμό.
Όταν το δυναμό δεν φορτίζει καλά την μπαταρία, δίνει ρεύμα στο αυτοκίνητο, ή καταναλώνεται το ρεύμα της μπαταρίας;
ΥΓ. Έχω οδηγήσει και το 1900 coupe. Αυτό στο οποίο αναφέρομαι είναι sedan 2000cc του '84
-
Αν δεν φορτίζει καλά το δυναμό σωστά βρίσκεις τη μπαταρία στο μαύρο.
Το αυτοκίνητο παίρνει ρεύμα από το συνδοιασμό μπαταρία - δυναμό , οπότε για να μείνεις από ρεύμα πρέπει να αδειάσει η μπαταρία τελείως εν κινήση.1900 coupe 73 mod ... είχε ο πατέρας μου 2 τέτοια
-
Σε ένα 206 και ένα 307 διαπίστωσα ότι αν βάλεις μπρος, λειτουργεί η μηχανή και πας να ξαναβάλεις τότε αντί να μην μπορείς και να πρέπει να κλείσεις την μηχανή και να ξαναγυρίσεις το κλειδί αντιθέτως το κλειδί γυρνάει και πάλι!
Γιατί αυτό?
Εδώ στο δικό μου που είναι 30ετίας το κλειδί μπλοκάρει αφού βάλεις μπρος
-
στα περισσότερα το κάνει αυτό και όχι μόνο σ'αυτά που ανέφερες. Ακόμα και στο autobianchi που είχα δεν μπλόκαρε (αν θυμάμαι καλά)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
στα περισσότερα το κάνει αυτό και όχι μόνο σ'αυτά που ανέφερες. Ακόμα και στο autobianchi που είχα δεν μπλόκαρε (αν θυμάμαι καλά)Δεν είναι και τόσο απαραίτητο βέβαια να υπάρχει αλλά κακό δεν κάνει!
-
Λύστε μου μια απορία αν και ρώτησα και ιδιαίτερως τον ηλεκτρολόγο του forum !
Θέλω να αλλάξω κάποια καλώδια του αυτοκινήτου μου και γιαυτό αγόρασα μερικά μέτρα καλώδιο.
Πήρα το ίδιο πάχος (1,5 mm2) αλλά έχει περισσότερα καλωδιάκια μέσα και πιο λεπτά σε αντίθεση με ένα άλλο που είχα ίδιου πάχους....Έχει σημασία?
Τον ρώτησα τον τύπο στο μαγαζί αν είναι για ειδική χρήση και μου είπε όχι…
Είναι οκ λέτε?
-
Κοίτα, αν είναι κατάλληλα για να περάσει το ρεύμα που πρέπει να περάσει, τότε είναι μια χαρά.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Κοίτα, αν είναι κατάλληλα για να περάσει το ρεύμα που πρέπει να περάσει, τότε είναι μια χαρά.δεν πρόκειται για ιδιαίτερο σημείο στο αυτοκίνητο (μίζα,δυναμό, πόλοι μπαταρίας)..
Κάποιο καλώδιο θα είναι για κανένα λαμπάκι, άλλο για κόρνα κλπ κλπ και πάντα βάζω το ίδιο πάχος...
Απλά η απορία μου (και άσχετα με την συγκεκριμένη περίπτωση) είναι αν υπάρχει διαφορά σε 2 καλώδια ίδιου πάχους, όπου το ένα έχει πολλά λεπτά καλώδιακια μέσα (σχεδόν σαν αυτά τα λεπτά που τυλίγουν τα πηνία) και το άλλο πιο χοντρά και λιγότερα!
-
Ορίστε!!
-
Τα μικρά και πολλά συρματάκια προτιμούνται όταν θέλεις να μεταφέρεις ρεύμα υψηλής συχνότητας (πχ στα ηχεία ενός στερεοφωνικού). Ο λόγος είναι οτι το ρεύμα υψηλής συχνότητας έχει την τάση να ταξιδεύει στην επιφάνεια του σύρματος μόνο. Έτσι, έχοντας πολλά μικρα συρματάκια, η συνολική επιφάνεια αυξάνεται σημαντικά.
Στο αυτοκίνητο που έχει συνεχές ρεύμα δέν έχει σημασία. Το συνεχές ρεύμα διανέμεται ομοιόμορφα μέσα στο σύρμα. Εφόσον το συνολικό πάχος είναι το ίδιο με το άλλο καλώδιο, δέν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τα μικρά και πολλά συρματάκια προτιμούνται όταν θέλεις να μεταφέρεις ρεύμα υψηλής συχνότητας (πχ στα ηχεία ενός στερεοφωνικού). Ο λόγος είναι οτι το ρεύμα υψηλής συχνότητας έχει την τάση να ταξιδεύει στην επιφάνεια του σύρματος μόνο. Έτσι, έχοντας πολλά μικρα συρματάκια, η συνολική επιφάνεια αυξάνεται σημαντικά.Στο αυτοκίνητο που έχει συνεχές ρεύμα δέν έχει σημασία. Το συνεχές ρεύμα διανέμεται ομοιόμορφα μέσα στο σύρμα. Εφόσον το συνολικό πάχος είναι το ίδιο με το άλλο καλώδιο, δέν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Δεν το ήξερα.
Τότε όμως γιατί δεν βγάζουν ΟΛΑ τα καλώδια με λεπτές και πολλές ίνες? -
Τότε όμως γιατί δεν βγάζουν ΟΛΑ τα καλώδια με λεπτές και πολλές ίνες?
Γιατι οσο πιο λεπτες ειναι οι ινες τοσο πιο πολυ κοστιζουν.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Τότε όμως γιατί δεν βγάζουν ΟΛΑ τα καλώδια με λεπτές και πολλές ίνες?
Γιατι οσο πιο λεπτες ειναι οι ινες τοσο πιο πολυ κοστιζουν.
Σωστό κι'αυτό!
-
Υπάρχουν ειδικά σωληνάκια μέσα στα οποία μπορεί κάποιος να περάσει 2-3 καλώδια αντί να τα ενώνει με ταινία???
-
Σε ότι διαστάσεις θέλεις. Αυτά που είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα ήταν μάλιστα διαφανή.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Σε ότι διαστάσεις θέλεις. Αυτά που είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα ήταν μάλιστα διαφανή.Λογικά σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά είδη θα έχουν ε?
Πως το ζητάνε αυτό??
-
Εγώ απλά του εξήγησα γιατί το θέλω και του επισήμανα να είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Το πουλάνε με το μέτρο και απλός επιλέγεις τη διάμετρο.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ απλά του εξήγησα γιατί το θέλω και του επισήμανα να είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Το πουλάνε με το μέτρο και απλός επιλέγεις τη διάμετρο.Thanks!!
Το κακό είναι ότι τα καλώδια έχουν και βύσματα στην άκρη οπότε δύσκολο να περνάνε ...
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!