-
Ο χρήστης bit έγραψε:
Τώρα αναρωτιέμαι 'να χρησιμοποιήσω αυτά που έχω, μιας και εδώ και μια βδομάδα δεν έχω καταφέρει να βρω άλλα' ή να συνεχίσω το ψάξιμο.Τώρα τι περιμένεις τουλάχιστον από εμένα???
Χωρίς πλάκα ψαξτο γιατί εγώ τουλάχιστον θα υπέφερα από τις τύψεις ή με την ιδέα ότι δεν έβαλα το σωστό...'Αν είναι να κάνουμε κάτι ας το κάνουμε σωστά'
Κώστας 7/8/2004Υ.Γ. sirgus: το νοσοκομείο ερίκος ντυνάν ξέρεις που είναι; περίπου 100-200μέτρα πιο κάτω είναι το μαγαζί που σου έλεγα. αδελφοί Γκιόκα είναι η επωνυμία
Thanks...
Εκεί δεν έχει και αυτό που ψάχνεις? -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Στις μπαταρίες μετράμε την αποθηκευτική ικανότητα σε Ah(αμπερώρια)
Και ναι η μεγαλύτερη μπαταρία ίσως ζορίζει περισσότερο το alternator, αλλά από την άλλη αδειάζει και πιο δύσκολα.Και έχει και περισσότερα cca.
Μην βάζουμε όμως ιδέες στον Sirgus να αλλάξει και μπαταρία γιατί καήκαμε!!!Και να φανταστείτε ότι είχα πάρει και μάθημα που αφορούσε τις μπαταρίες...Αλλά...ξεχνάμε...
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Στις μπαταρίες μετράμε την αποθηκευτική ικανότητα σε Ah(αμπερώρια)
Και ναι η μεγαλύτερη μπαταρία ίσως ζορίζει περισσότερο το alternator, αλλά από την άλλη αδειάζει και πιο δύσκολα.Και έχει και περισσότερα cca.Mια μπαταρία σχετικά μεγάλη σπάνια θα φορτίζεται πλήρως (ειδικά στην πόλη με μικρές διαδρομές) και σωστά από ένα σχετικά μικρό δυναμό οπότε πληρώνεις περισσότερο να την αγοράσεις, κουβαλάς μεγαλύτερο βάρος, σπάνια έχεις επαρκή τάση και λόγω μη σωστού κύκλου φόρτισης εκφόρτισης η ζωή της μπαταρίας μειώνεται.... μάλλον το υποτιθέμενο πλεονέκτημα εξανεμίζεται....
Όταν αυξάνουν σημαντικά οι απαιτήσεις σε ρεύμα η μεγαλύτερη μπαταρία δεν είναι λύση και πρέπει να συνδυαστεί και με μεγαλύτερο δυναμό.... -
Ο χρήστης bit έγραψε:
Λοιπόν ώρα να γράψω και γω και να αναφέρω το πρόβλημα μου μιας και έχω φάει μέρες ολόκληρες με αυτό. Έχω σκοπό να εγκαταστήσω ηλεκτρικά παράθυρα στο αυτοκινητό μου......καλα που ειπες το προβλημα σου για να θυμηθω κ εγω το δικο μου
λοιπον,οταν ανεβαζω τα, ηλεκτρικα, παραθυρια φαινονται να δυσκολευονται καμποσο...ειδικα τα πισω.στο κατεβασμα τους ειναι σχετικα κανονικα!!!!
επισης καμια φορα καιγεται η ασφαλεια τους κ αναγκαζομαι να τρεχω στην κ***αντιπροσωπεια να περνω 60 λεπτα τη μια (πολλα δεν ειναι??) !!!!
ξερετε τι γινεται εδω???ps. το αυτοκινητο ειναι το rio
-
Όλα καλά με το δικό μου ζήτημα!
Βρήκα ασφαλειοθήκη και ασφάλεια από εκεί που μου είπε ο Χρήστος, την έβαλα και τώρα κοιμάμαι ήσυχος
Όπως ρώτησα και τον Χρήστο σε mail, η αντίσταση που έχει η ασφάλεια και οι ακροδέκτες επηρεάζουν την λειτουργία του δυναμό?
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να είναι μεγάλη η αντίσταση τους και τελικά να μην γεμίζει το δυναμό όπως πρέπει? (άρα μάλλον ακόμα δεν κοιμάμαι τόσο ήσυχος )
-
Ο χρήστης nickred έγραψε:
Λοιπόν ώρα να γράψω και γω και να αναφέρω το πρόβλημα μου μιας και έχω φάει μέρες ολόκληρες με αυτό. Έχω σκοπό να εγκαταστήσω ηλεκτρικά παράθυρα στο αυτοκινητό μου......
καλα που ειπες το προβλημα σου για να θυμηθω κ εγω το δικο μου
λοιπον,οταν ανεβαζω τα, ηλεκτρικα, παραθυρια φαινονται να δυσκολευονται καμποσο...ειδικα τα πισω.στο κατεβασμα τους ειναι σχετικα κανονικα!!!!
επισης καμια φορα καιγεται η ασφαλεια τους κ αναγκαζομαι να τρεχω στην κ***αντιπροσωπεια να περνω 60 λεπτα τη μια (πολλα δεν ειναι??) !!!!
ξερετε τι γινεται εδω???ps. το αυτοκινητο ειναι το rio
Έχοντας 'αδελφό' αυτοκίνητο (accent), παρατηρώ κι εγώ το φαινόμενο της κάπως αργής και ζορισμένης (σε σχέση με το παρελθόν) ανόδου των παραθύρων (είναι και βαριά τα κρύσταλλα αφού είναι τρίθυρο). Το αποδίδω στην μπαταρία που έχει κλείσει σχεδόν 3 χρόνια. Πόσων ετών είναι η δικιά σου; Κατά κανόνα στα 4 οι μπαταρίες τα παίζουν.
-
Ένας έλεγχος στον μηχανισμό ανύψωσης ιδιαίτερα στην ευθυγράμμηση του ώστε να μην σκοντάφτει το τζάμι στα πλαϊνά του παραθύρου και να φρενάρει.
Όσο για τις μπαταρίες μην λες ότι κατά κανόνα τελειώνουν στα 4 χρόνια. Στα αυτοκίνητα που είχα η ποιο σύντομη αλλαγή έγινε στο Target μετά από 5,5 χρόνια ενώ το ρεκόρ μου είναι 7 χρόνια. Στο Astra την έχω κιόλας έξι. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το αποδίδω στην μπαταρία που έχει κλείσει σχεδόν 3 χρόνια. Πόσων ετών είναι η δικιά σου; Κατά κανόνα στα 4 οι μπαταρίες τα παίζουν.μπααα...ειναι 2,5 χρονων.αλλα αυτο γινοταν εξ αρχης.λες να μην εχουν ευθυγραμμιστει καλα?
θα παω να το θιξω λιγο το θεμα.....εχω μισο χρονο ακομα για free μηχανικα,να μην το εκμεταλευτω?? -
Το αποδίδω στην μπαταρία που έχει κλείσει σχεδόν 3 χρόνια. Πόσων ετών είναι η δικιά σου; Κατά κανόνα στα 4 οι μπαταρίες τα παίζουν.
μπααα...ειναι 2,5 χρονων.αλλα αυτο γινοταν εξ αρχης.λες να μην εχουν ευθυγραμμιστει καλα?
θα παω να το θιξω λιγο το θεμα.....εχω μισο χρονο ακομα για free μηχανικα,να μην το εκμεταλευτω??Το να ανεβαίνουν αργά τα ηλεκτρικά παράθυρα είναι συχνά πρόβλημα στο μοτέρ (των ηλ. παρ.), το οποίο απ'ότι φαίνεται σύντομα θα χρειαστεί να το αλλάξεις.
-
Δοκίμασε να λιπάνεις τις τσιμούχες των παραθύρων με γλυκερίνη, θα εκπλαγείς.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Δοκίμασε να λιπάνεις τις τσιμούχες των παραθύρων με γλυκερίνη, θα εκπλαγείς.Δεν γεμίζει το τζάμι μετά??
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Δεν γεμίζει το τζάμι μετά??
Στο αυλάκι από όπου περνάει το τζάμι εννοούσε να βάλει γλυκερίνη. Όπως και να έχει εκείνο το σημείο του τζαμιού είναι πάντα κρυμένο, πίσω από τα λάστιχα (που εμποδίζουν το νερό να περνάει).
-
Λένε πολλοί πως αν την ώρα που λειτουργεί το δυναμό αποσυνδέσει κάποιος το καλώδιο που πάει στο + του δυναμό, τότε καίγεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Γιατί αυτό?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Λένε πολλοί πως αν την ώρα που λειτουργεί το δυναμό αποσυνδέσει κάποιος το καλώδιο που πάει στο + του δυναμό, τότε καίγεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.Γιατί αυτό?
Θεωρητικα ναι.
Στην πράξη όχι τουλάχιστον για μερικά λεπτά (ευτυχώς ) -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Λένε πολλοί πως αν την ώρα που λειτουργεί το δυναμό αποσυνδέσει κάποιος το καλώδιο που πάει στο + του δυναμό, τότε καίγεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Γιατί αυτό?
Θεωρητικα ναι.
Στην πράξη όχι τουλάχιστον για μερικά λεπτά (ευτυχώς )Έστω και θεωρητικά ή πρακτικά μετά από χρόνο γιατί να συμβαίνει κάτι τέτοιο?
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Δοκίμασε να λιπάνεις τις τσιμούχες των παραθύρων με γλυκερίνη, θα εκπλαγείς.γλυκερινη δε βρεθηκε...βρεθηκε γρασσο κ βαζελινη!!!!δεν ειδα κ ιδιαιτερη διαφορα.θα καταλληξω να παω στην αντιπροσωπεια για τον μηχανισμο μαλλον
-
Δοκιμασε με σπραιη σιλικονης.Επισης ελενξε τα καλωδια μηπως εχουν κοπει σε καποιο σημειο(τσακιζουν και κοβονται στην ενωση της πορτας).
-
γλυκερινη δε βρεθηκε...βρεθηκε γρασσο κ βαζελινη!!!!δεν ειδα κ ιδιαιτερη διαφορα.θα καταλληξω να παω στην αντιπροσωπεια για τον μηχανισμο μαλλον
Γλυκερίνη. Ολα τα άλλα , ακόμη και η σιλικόνη κάνουν κακο στα λάστιχα και δεν διαρκούν.
Αν έχεις εγγύηση βουρ στην αντιπρωσοπεία. -
Γλυκερίνη πρέπει νά πουλάνε στά φαρμακεία άν δέν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γλυκερίνη πρέπει νά πουλάνε στά φαρμακεία άν δέν κάνω λάθος.Να τι ξεχασα να γράψω
Στα φαρμακεία πουλάνε γλυκερίνη, σωστά.
Ηλεκτρολογικές ερωτήσεις!